Η ψήφος του πολίτη σε μια δημοκρατία είναι ιερή πράξη, αν αναλογιστούμε όλους τους αγώνες των λαών για να αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα.
Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα, ακόμα και αυτό το ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες δικαίωμα, έχει καταντήσει ένα είδος "συναλλαγής" μεταξύ πολιτικών και πολιτών.
Ελάχιστοι είναι οι ψηφοφόροι που βάζουν ιδεολογικά το συμφέρον του συνόλου πάνω από το ατομικό τους. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που σε αυτή την χώρα δεν αλλάζει τίποτα, επειδή δεν αλλάζουν τακτική οι ψηφοφόροι! Δεν τιμωρούν ποτέ τα κόμματα που έχουν φέρει την χώρα στον γκρεμό, αλλά επιμένουν να ψηφίζουν αυτούς που τους δίνουν μια σιγουριά ότι θα εξυπηρετήσουν τα ατομικά τους συμφέροντα. Αυτά είναι πάντα τα "μεγάλα" κόμματα, που έχουν και την δυνατότητα να κερδίσουν τις εκλογές και να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Από την άλλη, τα κόμματα όταν γίνουν "μεγάλα", δεν έχουν κανένα λόγο να αλλάξουν την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν αντιλαμβάνονται ότι αυτό τα βοηθάει να κρατηθούν στην κυβέρνηση της χώρας. Οποτε, ακολουθούν την πεπατημένη.
Μονο αν αλλάξουν τακτική οι ψηφοφόροι, θα αλλάξουν και οι πολιτικές των κυβερνήσεων.
Όλα τα παραπάνω, φυσικά, αφορούν στην πλειονότητα του λαού και όχι στις μειονότητες, οι οποίες αποκλείονται να συμμετέχουν ενεργά στην διακυβέρνηση της χώρας, είτε στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, από το ίδιο το εκλογικό σύστημα που ζητά απ' όλα τα τοπικά και μειονοτικά κόμματα να πιάσουν το όριο του 3% πανελλαδικά, αποκλείοντας τα έτσι στο να πετύχουν ανεξάρτητη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο.
Ένα ακόμα πρόβλημα του ελληνικού εκλογικού συστήματος στην Ελλάδα είναι ότι δεν προβλέπεται από το σύνταγμα. Στη πλειονότητα των χωρών του κόσμου το εκλογικό σύστημα προβλέπεται από το ίδιο το ισχύον σύνταγμα τους, παραμένοντας έτσι ενιαίο για όλες τις πολιτικές αναμετρήσεις.
Αντίθετα στην Ελλάδα πολύ σπάνια ακολουθήθηκε το ίδιο εκλογικό σύστημα
έστω και σε δύο συνεχόμενες εκλογές, εκτός τις επαναληπτικές, και τούτο
διότι ο καθορισμός του εκλογικού συστήματος επαφίεται κάθε φορά στο
κυβερνητικό έργο της κυβέρνησης που θα κηρύξει τις εκλογές, εκδίδοντας
σχετικό νομοθέτημα.
Ο ρόλος των εθνικών και άλλων μειονοτήτων στην χώρα μας αποκλείεται από το ίδιο το εκλογικό σύστημα. Όσοι πολίτες ανήκουν σε μειονότητες, ειδικά εθνικές, θεωρούνται από το κράτος μας ως "ανύπαρκτοι"! Γιατί όμως ψηφίζουν; Μα γιατι το κάθε μεγάλο κόμμα θέλει να παραμείνει μεγάλο και κάθε μικρο κόμμα που ήδη εκλέγεται στην Βουλή, θέλει να μεγαλώσει και να κυβερνήσει, έστω σε κυβέρνηση συνεργασίας. Γι' αυτό θέλουν να ψηφίζουμε.
Τι λόγο έχουν οι πολίτες που ανήκουν σε ΄"ανύπαρκτες" μειονότητες να ψηφίζουν; KANENA!!!
ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ.
Μέχρι τώρα, ΟΛΑ τα ελληνικά κόμματα προσπαθούν να μας την "κλέψουν", χωρίς αντίκρυσμα και χωρίς καμία υποχρέωση προς τους μειονοτικούς ψηφοφόρους. Μόνο σαν "νεροκουβαλητές" μας θέλουν στον αγώνα τους προς την εξουσία. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ "ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ" ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ στις 21 Μαΐου 2023.
Δεν θα πλησιάσω κάλπη