Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

25 Αυγ 2010

ΟΗΕ 1977


Τα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών του 1977 δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν είχε κανένα πρόβλημα με την μακεδονική γλώσσα και το όνομα, ειδικότερα ο θειος του περσινού πρώην Έλληνα πρωθυπουργού Καραμανλή, ο οποίος είχε αναγνωρίσει αυτό το γεγονός (αλλά μετα....ξεχασε, όταν έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας!!!).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιούνιος 6, 2010

Σε ύψος ρεκόρ, σύμφωνα με τον βούλγαρο υπουργό Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, έφθασε ο αριθμός πολιτών του εξωτερικού, που δηλώνουν Βούλγαροι και αποκτούν βουλγαρικό διαβατήριο.

Το βουλγαρικό συμβούλιο της Διασποράς μόνον με μία συνεδρία ενέκρινε 560 αιτήσεις για απόκτηση της βουλγαρικής ιθαγένειας.

Από αυτές οι περισσότερες ή επακριβώς οι 331 ήταν αιτήσεις ‘Μακεδόνων’ οι οποίοι δήλωναν ως δεύτερη υπηκοότητα την βουλγαρική.

Ο Βούλγαρος υπουργός της Διασποράς δήλωσε ικανοποιημένος από το έργο που έχει επιτελέσει.

«Μερικές φορές το λέω σαν αστείο, ότι έχω ολοκληρώσει κατά το …ήμισυ το έργο μου», είπε Ντιμιτρόφ.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, από τις αρχές Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου, οι βουλγαρικές αρχές έχουν εκδώσει έγγραφα ιθαγένειας σε 6.103 άτομα. Από αυτούς η συντριπτική πλειοψηφία είναι ‘Μακεδόνες’ της πΓΔΜ.

Μόνο σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, 4562 ‘Μακεδόνες’ δήλωσαν Βούλγαροι.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ώς Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδοννίας δηλαδή με όνομα που περιέχει το Γιουγκοσλαβική και σημαίνει Σλαβική. Άρα δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει ούτε Μακεδονία ούτε Μακεδονικό έθνος ούτε Μακεδονική Γλώσσα. Πρέπει να καταλάβετε οτι μιλάτε σλαβικά (αφού σας καταλαβαίνουν όλοι οι σλάβοι σχεδόν χωρίς μεταφραστή)και γράφετε με το κυριλλικό αλφάβητο με το οποίο γράφονται μόνον οι Σλαβικές γλώσσες.
Προσπαθής να αποδείξεις οτι τα Σκοπιανά λέγονται Μακεδονικά με επιχειρήματα που αποδεικνύουν οτι τα Σκοπιανά είναι Σλαβικά.
Στα Ελληνικά η λέξη Αλέξανδρος σημαίνει προστάτης των ανδρών (Άλεξ+ανδρός)ενώ στα σκοπιανά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.Δεν σε προβληματίζει οτι όλοι οι αρχαίοι Μακεδόνες έιχαν Ελληνικά ονόματα;
Γηγενής Μακεδόνας

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, 11:40, οι Βούλγαροι δεν ξέρουν τι τους περιμένει, με τόσους «εισαγόμενους» Μακεδόνες, όταν αυτοί αποφασίσουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την βουλγαρική υπηκοότητα τους! Μην ξεχνάτε ότι ως Βούλγαροι πολίτες μπορούν και ψηφίζουν στις εκλογές της Βουλγαρίας! Οι Έλληνες, πιο πονηροί σε αυτά τα θέματα, δεν δίνουν υπηκοότητα σε Μακεδόνες πρώην πολίτες της Ελλάδας και στους απόγονους αυτών (οι όποιοι την δικαιούνται, φυσικά) γιατί ξέρουν ότι το μόνο που θα καταφέρουν, εάν το κάνουν, θα είναι να ενισχύσουν πολιτικά τους εδω Μακεδόνες.
Τζάμπα χαίρεται ο Ντιμιτροφ γιατί.... πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!

Ανώνυμος είπε...

30 Αυγ 2010
Πωλείται το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα, στην Πέλλα



Σε πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" αναφέρει ότι μπήκε πωλητήριο (για 50 χρόνια) σε ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) Χιονοδρομικά Κέντρα της χώρας μας.
Συγκεκριμένα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" είναι το παρακάτω:


και στις εσωτερικές σελίδες αναφέρει την λίστα με τα ακίνητα όπου μέσα περιλαμβάνεται και το χιονοδρομικό, αλλά και η παράχθια έκταση της λίμνης Βεγορίτιδας:

Ίσως κάποιος αναφέρει, ότι εδώ είναι όλα στο φως και στη διαφάνεια. Σίγουρα, αλλά δεν παύει να είναι ξεπούλημα για την Πέλλα δύο από τα σημαντικότερα τουριστικά της μέρη. Άραγε ποιά θα είναι η αντίδραση από τους τοπικούς παράγοντες της περιοχής;

Σύμφωνα με την εφημερίδα λοιπόν σε ιδιώτες για μισό αιώνα παραχωρεί το Δημόσιο ακίνητα- φιλέτα χάριν των δημοσίων ελλειμμάτων. Ο κύβος ερρίφθη για δύο από τα 76 ακίνητα- χρυσάφι που συμπεριλαμβάνονται στη μεγάλη λίστα της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του φθινοπώρου θα αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι και θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους για διάστημα έως και 50 ετών. Πρόκειται για το ακίνητο των 270 στρεμμάτων όπου εκτεινόταν το εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου στο Αντίρριο και για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν μαζί με την περιβάλλουσα αυτό έκταση των 16.900 στρεμμάτων

Το χιονοδρομικό κέντρο είναι το ψηλότερο της Ελλάδας και η διάρκεια παραμονής του χιονιού είναι μεγάλη ενώ δίπλα βρίσκεται η λίμνη Βεγορίτιδα στην οποία σχεδιάζεται να δημιουργηθούν ναυταθλητικές εγκαταστάσεις. Στην περιοχή σχεδιάζεται ακόμη η δημιουργία πίστας 1.000 μέτρων στην οποία θα μπορούν να προσγειώνονται ελαφρά αεροσκάφη μεταφέροντας τουρίστες από περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ανώνυμος είπε...

Τότε που η Αθήνα παρασημοφορούσε τον Γκλιγκόροφ
------------------------------------------------------------------
Επίσκεψη με διαχρονική σημασία

Ανάμεσα στους παρασημοφορηθέντες της συνοδείας του γιουγκοσλάβου πρωθυπουργού πρώτο φιγουράρει το όνομα του υπουργού Οικονομικών Κίρο Γκλιγκόροφ με τον Μεγαλόσταυρο του Φοίνικος, μεταξύ άλλων πέντε συνολικά τιμηθέντων,παρά τις επιφυλάξεις που διατύπωναν αρμόδιοι κύκλοι του ελληνικού ΥΠΕΞ.
Τέλος, σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης σε ρεσιτάλ προκλητικότητας περί μειονοτήτων κτλ.απεδύθη τόσο ο γιουγκοσλαβικός Τύπος όσο και η προγραμματισμένη ακριβώς μέσα στο ίδιο τριήμερο (20-23 Οκτωβρίου 1966) μετάβαση ξένων ανταποκριτών στα Σκόπια για συναντήσεις τους με εκεί αξιωματούχους,μεταξύ των οποίων με τον γνωστό μας Χρίστο Τσερβενκόφσκι,γραμματέα της Ενώσεως Κομμουνιστών Μακεδονίας (ΑΠ 2477, 15.10.1966, Καμπαλούρης από Βελιγράδι).