Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

9 Απρ 2011

Οικολογία και εθνικισμός

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
Oι Οικολόγοι Πράσινοι είναι και αυτοί ένα κόμμα βαθειά εθνικιστικό, όπως η πλειοψηφία των ελληνικών κομμάτων, αριστερά, δεξιά η κεντρώα. Ο Τρεμόπουλος ως ευρωβουλευτής των Ελλήνων Πράσινων επέβαλε εκβιαστικά στην ομάδα των Ευρωπαίων Πρασίνων και της EFA, τις αντί-μακεδονικές θέσεις του κόμματος του, υιοθετώντας την συμπεριφορά του καλού Έλληνα «πατριώτη» που μάχεται για τα «δίκαια» της Ελλάδας. Παλιά τους τέχνη, κόσκινο....

Πρέπει να καταλάβουν κάποτε όλοι οι Έλληνες ότι Μακεδονικό πρόβλημα δεν υπάρχει! Οι Μακεδόνες δεν πρόκειται να παραδώσουν το όνομα τους σε κανέναν και για κανέναν λόγο. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα μπει στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, έστω και με το προσωρινό όνομα που έχει στον Ο.Η.Ε., αλλά όνομα δεν θα αλλάξει ποτέ.
http://antimakedonismos.blogspot.com/2011/04/daniel-cohn-bendit.html

60 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι μπράβο, καλα τους κάνετε για να δούν επιτέλους τι ρόλο βαράτε.

Χάρης είπε...

Αν κατοχυρωθεί μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, σας νοιάζει αν το γειτονικό κράτος (του οποίου δεν είστε πολίτες) θα ονομαστεί π.χ. Κεντρική Βαλκανική Ομοσπονδία; Αν ναι, γιατί; Ευχαριστώ.

bb είπε...

Χάρης, Ναι, μας πειράζει! Η πλειοψηφία των κατοίκων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας δηλώνουν μακεδονική εθνότητα, όπως και εμείς οι Μακεδόνες της Ελλάδας, και όλοι οι ομοεθνείς μας της Διασποράς. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι το μοναδικό κράτος στο κόσμο που αντιπροσωπεύει πρωτίστως το μακεδονικό έθνος. Ποιός ο λόγος να μην έχει αυτό το κράτος το εθνικό όνομα των Μακεδόνων; Γιατί σε ολόκληρο τον κόσμο μόνο η Ελλάδα και η Βουλγαρία έχουν ένσταση στην ύπαρξη μακεδονικού εθνικού κράτους; Πολύ απλά, γιατί δεν θέλουν την ύπαρξη του μακεδονικού έθνους, μέσα στο εθνικιστικό παραλήρημα τους που θέλει εντος των συνόρων τους «καθαρά» έθνη (ελληνικό και βουλγάρικο, αντίστοιχα). Ότι δεν ταιριάζει στην εθνικιστική τους ιδεολογία, πρέπει να σβήσει από τον χάρτη!!!
Οπότε, μη γελιέσαι ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία (που κατέχουν εδάφη της Μακεδονίας αλλά και πολυπληθείς μακεδονικές κοινότητες εκεί) θα δεχτούν ποτέ να αναγνωρίσουν μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα, εάν δεν υπάρχει μακεδονικό κράτος να διασφαλίζει αυτήν την αναγνώριση. Εμείς οι Μακεδόνες ξέρουμε ότι η Ελλάδα πάντα προσπαθούσε να μας αφανίσει και ΠΟΤΕ δεν μας αποκάλεσε με το εθνικό μας όνομα, αλλά μας βάφτιζε, κατά καιρούς, με άλλα ονόματα όπως Σλάβους, Βούλγαρους, Σλαβομακεδόνες και τώρα τελευταία Σκοπιανούς!

Ανώνυμος είπε...

Εμείς ότι ρόλο και να βαράμε είναι δικαίωμα μας, αλλά είναι οι Ο.Π. που ζητούν την ψήφο μας στις εκλογές και όχι εμείς κάτι απο αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

8 Απριλίου 2011.
Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ο σκοπιανός δημοσιογράφος παρουσιάζοντας τον..
Μιχάλη Τρεμόπουλο (σ.σ. ένταξη χωρίς,φυσικά, καμία αλλαγή στη γλώσσα, στην ονομασία της χώρας κλπ)

Σε συνέντευξή του μάλιστα, βρισκόμενος στα Σκόπια, στο αδελφό κόμμα των Σκοπίων DOM, (το οποίο υποστηρίζει την ένταξη των Σκοπίων ως ‘Μακεδονία’ στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και τίθεται κατά οποιαδήποτε άλλης ονομασίας και γλώσσας εκτός της ‘μακεδονικής’) ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έδωσε συνέντευξη στο σκοπιανό Κανάλ 5 υποστηρίζοντας τη θέση του κόμματος του , των Πρασίνων, όπως είπε, υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ.

Πρόκειται , σημειώνει το σκοπιανό κανάλι, για τον πρώτο άνθρωπο στην Ελλάδα του Πράσινου Κόμματος, ο οποίος σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχει πραγματικές πιθανότητες να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, υποστήριξε, μάλιστα, προς το Κανάλ 5, ότι, τίθεται υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών, της ονομασίας αυτών όπως επιθυμούν και στις σχέσεις καλής γειτονίας , στοιχεία τα οποία αποτελούν τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες κινείται το ελληνικό Κόμμα των Πρασίνων.

Ο Τρεμόπουλος χαρακτήρισε την σημερινή εποχή του Γιώργου Παπανδρέου, ως πολύ καλή από ότι του Κώστα Καραμανλή σε σχέση με το σκοπιανό ζήτημα.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η λύση μεταξύ των χωρών πρέπει να δοθεί σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών

Ανώνυμος είπε...

Μπέλο, όταν μιλουσαμε για το ονομα σλαβομακεδονια, ο χολμπρουκ ειχε πει ότι δεν το δεχτηκατε γιατι δηλωνε εθνοτητα και δεν το ηθελαν οι Αλβανοι. Τωρα που το Μακεδονια λες οτι δηλωνει εθνοτητα, γιατι το θελουν οι Αλβανοι; Και δευτερον, επειδη scripta manent, λεω να γελάσουμε λίγο:

"Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές , στις 4 Οκτωβρίου 2009, οι Μακεδόνες ψηφίζουμε Οικολόγους Πράσινους γιατί αυτό το κόμμα, που είναι πολύ κοντά στο να μπει στη Βουλή, έχει στο πρόγραμμα του ξεκάθαρες θέσεις για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μειονοτήτων.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος, για τον οποίο οι εθνικά Μακεδόνες θα πρέπει να ψηφήσουμε τους Οικολόγους Πράσινους: ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι έχουν ως υποψήφιο βουλευτή στη λίστα τους για τον νομό Πέλλας, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, έναν εθνικά Μακεδόνα ακτιβιστή για την οικολογία, τα δικαιώματα των Μακεδόνων και μέλος για πολλά χρόνια του ΕΕΣ-Ουρανιο Τόξο (αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι το Ουράνιο Τόξο και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν συμφωνήσει για κάποια εκλογική συνεργασία. Και γιατί να το κάνουν αυτό, άλλωστε, οι Ο.Π . αφού το κόμμα των εθνικά Μακεδόνων είναι σχεδόν ανύπαρκτο στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας και το μόνο που το απασχολεί σε κάθε εθνική εκλογική αναμέτρηση είναι πώς θα βοηθηθεί το Πασοκ (και ιδιαίτερα ο κύριος Λιάνης) να πάρει την μερίδα του λέοντος από τις ψήφους των Μακεδόνων στο νομό Φλώρινας;).
Η πολιτική θέση των Οικολόγων Πράσινων δεν με ικανοποίει στο θέμα της διαμάχης της Ελλάδας για την ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και θα προτιμούσα μια πιο θαρραλέα στάση τους: υπάρχει κράτος που ονομάζεται Μακεδονία γιατί υπάρχει Μακεδονικό έθνος και όχι το ανάποδο. Πριν υπάρξει μακεδονικό κράτος υπήρχαν Μακεδόνες σε όλη την γεωγραφική περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία, πριν ακόμα αυτή μοιραστεί στα τέσσερα γειτονικά κράτη (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Αλβανία). Η θέση τους ότι κανείς δεν είναι πιο Μακεδόνας από όλους τους κατοίκους της Μακεδονίας, δεν με πείθει: δεν υπάρχουν ΠΙΟ Μακεδόνες από άλλους, υπάρχουν όμως οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, σκέτο. Όλοι οι άλλοι κάτοικοι της Μακεδονίας αυτοπροσδιορίζονται ΕΘΝΙΚΑ με άλλο όνομα (Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι, Αλβανοί, Αρβανίτες, Ρομά η Αθίγγανοι, Τούρκοι, Βλάχοι, κτλ).
Σε αυτές τις εκλογές πρέπει οι Μακεδόνες να δείξουμε την δύναμη μας, ψηφίζοντας τους Ο.Π. και ιδιαίτερα στο νομό Πέλλας ,τον υποψήφιο τους ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Ίσως, με αυτό τον τρόπο, και αλλά κόμματα, σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ο.Π. και βάλουν στις λίστες τους Μακεδόνες υποψηφίους, σε όλους τους Νομούς της Μακεδονίας, όπως γίνεται με τους Τούρκους στη Θράκη. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα οι Μακεδόνες δεν είχαν την πολιτική υποστήριξη από κανένα ελληνικό κόμμα, εάν εξαιρέσουμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ παράδειγμα της ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (δεν συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές) και κάποια μικρά αριστερά κόμματα.
ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ, ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!"

Σου θυμιζει κατι αυτο;

Αμύντας είπε...

κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο

Φίλε Μιχάλη

Με έκπληξη και με συναισθήματα λύπης διάβασα στην ιστοσελίδα του κόμματος σου http://www.ecogreens-gr.org/ , τις θέσεις σου για την πρόσφατη εκθεση προόδου της ΕΕ για την Μακεδονία...
Με λύπη και θυμό διαπίστωσα τον εκβιασμό σου στην ευρωπαϊκή ομάδα των Πρασίνων και την ασέβεια σου πρός την Σύμμαχο φιλομακεδονική EFA, με σκοπό την απάλειψη του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ .
Απαντώ στα ΨΕΥΔΗ επιχειρήματα σου :
1- οι διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ , αφορούνε αποκλειστικά το ΔΙΕΘΝΕΣ όνομα του Μακεδονικού Κράτους και μάλιστα εντός του ΟΗΕ και των οργανισμών του.
Για αυτό 127 χώρες , με την πλειοψηφία αυτών του Συμβουλίου Ασφαλείας , έχουν αναγνωρίσει σε διμερές επίπεδο , το συνταγματικό όνομα της γειτονικής χώρας - Δημοκρατία της Μακεδονίας
Αυτή η εντολή όπως θα γνωρίζεις αντιβαίνει στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και στο διεθνές δίκαιο.
Εγινε κατα παρέκλιση και για πολιτικούς λόγους και επιβλήθηκε στο πολύ αδύναμο τότε , πρόσφατα ανεξάρτητο , μακεδονικό κράτος στη λογική του Δικαίου της Δύναμης
2- Αυτή η εντολή όμως του ΟΗΕ επ΄ουδενί αφορά την ονομασία της εθνοτικής, ούτε της γλωσσικής ταυτότητας των Μακεδόνων. Η οποία είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ και αδιαπραγμάτευτη, διότι βασίζεται στις κατοχυρωμένες διεθνείς αρχές του γλωσσικού και εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού.
Αυτονόητο ότι τυχόν συμφωνία για το διεθνές όνομα της χώρας , θα περιλαμβάνει και ρητή αποδοχή από την ελλάδα του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ/ΚΗ ...
3- αλγεινή εντύπωση επίσης μου προκάλεσε η άποψή σου , ότι ενα κράτος μέλος της ΕΕ , μπορεί να κάνει κατάχρηση δικαιώματος εναντι υποψηφίας χώρας , για θέματα άσχετα των κριτηρίων ένταξης , με σκοπό να επιτύχει ευνοϊκή απόφαση για αυτό..
αναφέρεις ως παράδειγμα την σλοβενία . της οποίας το βέτο αν και ήταν καταχρηστικό , αφορούσε εδαφικές διαφορές και περιείχε πρόταση τελικής επίλυσης από αρμόδιο δικαστήριο , το οποίο είναι αυτό της Χάγης.
4- η ενδιάμεση συμφωνία όμως απαγορεύει την προσφυγή στη Χάγη , ή την προσφυγή στη Συνέλευση του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος. διότι τότε θα αυτοακυρώνονταν.
φυσικά επιβάλλει , σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ.1 την είσοδο του Μακεδονικού Κράτους σε κάθε διεθνή ή περιφερειακό οργανισμό , ως ΦΥΡΟΜ , δίχως οποιοδήποτε πρόσκομμα από την Ελλάδα...
5- Αν παρά ταύτα η ενδιάμεση συμφωνία καταγγελθεί από την ελλάδα τότε το μακεδονικό κράτος δύναται να προσφύγει για το ΟΝΟΜΑ του στη Χάγη , όπως και να προκαλέσει ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ , με σκοπό να κατοχυρώσει το συνταγματικό πλέον ονομα του, έχοντας τις ψήφους 127 χωρών..
6- Αλγεινή εντύπωση επίσης προκάλεσε ο συκοφαντικός χαρακτηρισμός σου ως ΕΘΝΙΚΙΣΤΉ του φιλέλληνα μακεδόνα γκρουέφσκι , δίχως να παραθέτεις τεκμηριωμένα στοιχεία, απλά αναμασώντας τις απόψεις του βαθέος ελληνικού κράτους, που θέλει τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ του ιδιοκτησία και όχι ΚΟΙΝΗ κληρονομιά όλων των κατοίκων του, αλλά και όλης της ανθρωπότητας...
Ετσι λοιπόν φίλε Μιχάλη , για τους ΜΗ εθνικιστές πολίτες της χώρας και εμού προσωπικά , η στάση σου ήταν πολύ απογοητευτική..
Για αυτό και σου εφιστούμε την προσοχή, ώστε να ξανασκεφθείς με ηρεμία, σύνεση και λογική τη στάση σου, σταματώντας την συστράτευση σου με το αντιμακεδονικό αντιευρωπαϊκό εθνικιστικό μπλόγκ της ελλάδος.
Τιμώντας τις δημοκρατικές σου απόψεις κατά το παρελθόν, τότε που είμασταν μαζί στο πανεπιστήμιο , αλλά και αργότερα στα ανεξάρτητα κινήματα πολιτών..

φιλικά

παπαιωάννου αμύντας

κεντρική θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Η βουλγαρική κυβέρνηση αναγνωρίζει το μακεδονικό κράτος, δίχως ουδεμία ένσταση για το συνταγματικό όνομά του.
Αντίθετα η βουλγαρία , ως βαθιά κράτος έθνος , ΔΕΝ αναγνωρίζει σήμερα την πολυπληθή συμπαγή μακεδονική εθνική και γλωσσική κοινότητα στα δυτικά της χώρας , ως ξεχωριστή από την βουλγαρική.
Παρότι την είχε επίσημα αναγνωρίσει ως μακεδονική, παρέχοντας εκπαίδευση και εκκλησίες στη μακεδονική γλώσσα, αμέσως μετά τον πόλεμο , από το 1945-1951 ...
πολιτική που ακύρωσε μετά την εξοδο της γιουγκοσλαυίας από το σοβιετικό μπλόγκ...
σήμερα θεωρεί τους μακεδόνες ήρωες , ως βούλγαρους , λόγω της βουλγαροφιλίας , μερικών εξ' αυτών...

bb είπε...

Ανώνυμε 1:21, εσύ θυμάσαι μόνο αυτό; Το γεγονός ότι μόλις λίγες μέρες μετά την ανάρτηση αυτή, το κόμμα των Ο.Π. ανάγκασε τον Μακεδόνα υποψήφιο να αποσύρει την υποψηφιότητα του, ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ; Από τότε έδηξαν το ποιον τους οι κομματικοί παράγοντες των Ο.Π.
Πάντως, εάν οι Ο.Π. καταφέρουν κάποτε να μπουν στην ελληνική Βουλή, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι, γιατί και αυτοί τελικά είναι καιροσκόποι, λαϊκιστές όπως όλοι αυτοί που ήδη βρίσκονται εκεί.
Το Σλάβο- δεν υποδηλώνει εθνότητα. Φυσικά και οι Αλβανοί πολίτες της Δημ. της Μακεδονίας δεν θέλουν ένα όνομα όπως Σλαβομακεδονία για το κράτος τους γιατί αυτό θα άλλαζε, εκτός από την ιστορία, και την γεωγραφία του τόπου!!!! Αυτοί γνωρίζουν ότι ζουν στην Μακεδονία όπου ζει, σε πλειοψηφία, και το μακεδονικό έθνος. Γιατί να θέλουν να αλλάξει το όνομα της χώρας με προσδιοριστικό που δεν τους ταιριάζει (αυτοί δεν μιλούν σλαβική γλώσσα, ούτε οι Βλάχοι, ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Ρομα, της Μακεδονίας); Και, τέλος πάντων, δεν είναι μόνο οι Μακεδόνες σλαβόφωνοι, για να βάλουν τέτοιο προσδιοριστικό στο όνομα του κράτους τους! Τι θα έλεγες για Σλαβοβουλγαρία, Σλαβοσερβία, Σλαβορωσία, κτλ.

Ανώνυμος είπε...

η ελληνική εθνικιστική παραχάραξη εν δράσει..
πουθενά ο μπέλομόρε δεν ανέφερε ότι ο όρος Μακεδονία δηλώνει εθνότητα...
αντίθετα δηλώνει την φυσικότητα μιά πολιτισμική κοινότητα να αυτοορίζεται από την γεωγραφική περιοχή οπου διαβιοί κατά συντριπτική πλειοψηφία...
διότι ούτε οι αλβανοί, ούτε οι βλάχοι , ούτε οι ελληνόφωνοι ζούν κυρίως στη μακεδονία.
αυτό συνέβη στη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών εθνών..
για τους ίδιους λόγους η πολιτιστική κοινότητα ορίζει και την ονομασία του κράτους με βάση προυπάρχοντες γεωγραφικούς όρους..
έτσι το βασίλειο του φιλίππου και του αλέξανδρου ονομάστηκε μακεδονικό από το όνομα ολόκληρης της περιοχής..
τι ποιό λογικό το κράτος των ανθρώπων, οι οποίοι κατοικούν κατα πλειοψηφία σε αυτό και πήραν το μακεδονικό εθνοτικό τους όνομα από την περιοχή που ζούσανε οι παππούδες τους, την Μακεδονία να πάρει το όνομα αυτής της περιοχής και να ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας...
παρομοίως θα πράξουν και οι φίλοι των ελλήνων εθνικιστών οι Κούρδοι, των οποίων ο τόπος διαμελίσθηκε σε πέντε ξένα κράτη, αλλά και οι Παλαιστίνιοι..
ούτε σλαβοσερβία λοιπόν ούτε λατινοιταλία..
απλά και ωραία σερβία, ιταλία, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ..
ούτε υπήρξε ποτέ ΣΛΑΒΙΚΟ έθνος, ιδιαίτερα με τους τουρκομογγολικής καταγωγής βούλγαρους...

Ανώνυμος είπε...

"Ποιός ο λόγος να μην έχει αυτό το κράτος το εθνικό όνομα των Μακεδόνων;"

Το Βέλγιο δεν έχει το όνομα των Φλαμανδών ή των Βαλλόνων. Αν το δούμε διαφορετικά, για ποιο λόγο να μην υπάρχει και το εθνικό όνομα των Αλβανών στο όνομα του κράτους; Δεν έχουν ίσα δικαιώματα;

"φυσικότητα μιά πολιτισμική κοινότητα να αυτοορίζεται από την γεωγραφική περιοχή οπου διαβιοί κατά συντριπτική πλειοψηφία"

Στην περιοχή μένουν 5 εκατομμύρια και όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικά Μακεδόνες, είναι το 25%.

"ούτε οι αλβανοί, ούτε οι βλάχοι , ούτε οι ελληνόφωνοι ζούν κυρίως στη μακεδονία"

Βλέπω έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, για εσένα θέλεις τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό, αλλά τον αρνείσαι στους άλλους και τους προσδιορίζεις γλωσσικά.

YANNIS είπε...

Θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς εκβιασμό πιστεύετε ότι έκανε ο Τρεμόπουλος στους Πράσινους.
Η πραγματικότητα με τη συγκεκριμένη πολιτική ομάδα είναι πάντως πολύ πιο περίπλοκη: Ενδεικτικά, στην περσινή έκθεση Προόδου, ο Κον Μπεντίτ και άλλοι οκτώ Πράσινοι ευρωβουλευτές είχαν ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ τροπολογία της δικής τους πολιτικής ομάδας για άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Δύσκολο να τους είχε βάλει και τότε ο Τρεμόπουλος, γιατί αυτός είχε ρίξει λευκό.
Για την ιστορία λοιπόν, η κυβέρνηση Γκρουέφσκι χαρακτηριζόταν στην περσινή εσωτερική ενημέρωση των Πράσινων ως εθνικιστική, με τη σημείωση ότι "παίζει με τη φωτιά". Το συγκεκριμένο έγγραφο, που δεν προερχόταν από ελληνικά χέρια, επικαλέστηκε φέτος και ο Τρεμόπουλος.

Γιάννης Παρασκευόπουλος


ΥΓ. Απορία: Μπορεί κάποιος να σας αποκαλεί Μακεντόνσκι, όπως στη γλωσσα σας, ή θεωρείται και αυτό πρόσβολή;


ΥΓ. Θα ήθελα πάντως να μάθω τι ακριβώς εκβιασμό πιστεύετε ότι έκανε ο Τρεμόπουλος στους Πράσινους.

bb είπε...

Yannis, ας δούμε τι γράφει ο ίδιος ο Τρεμοπουλος
«Για πρώτη φορά οι Πράσινοι σε όλες τις τροπολογίες ψήφισαν ότι και οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Την επιλογή αυτή είχα εισηγηθεί με προσωπική μου παρέμβαση στη συνεδρίαση των Πράσινων ευρωβουλευτών πριν την ψηφοφορία, και έγινε δεκτή από όλους.»
Χωρίς αντίλογο από Μακεδόνες ευρωβουλευτές (που δεν υπάρχουν), είναι πολύ εύκολο να περάσει κανείς ότι θέλει, εκβιάζοντας ότι δεν θα ψηφήσει θετικά για την Έκθεση Προόδου.
Η ένσταση μας πάντως δεν είναι τι ψήφησε η δεν ψήφησε ο Τρεμόπουλος στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά η φοβερή υποκρισία του κόμματος του. Το κόμμα δηλώνει υπέρ του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού, αλλά υπό όρους. Λένε ότι δεν μπορούν οι πολίτες της Δημ. της Μακεδονίας να αυτοπροσδιοριστούν ως Μακεδόνες, εάν δεν λυθεί το θέμα του ονόματος του κράτους τους, με την Ελλάδα. Και εγώ ρωτώ: εάν δεν υπήρχε κράτος μακεδονικό, θα μπορούμε οι Μακεδόνες ως έθνος, όπου και εάν ζούμε, να αποκαλούμαστε, επίσημα και αναγνωρισμένα, Μακεδόνες; Και στην Ελλάδα, και στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στη Βουλγαρία και στην Αλβανία αλλά και στην Διασπορά; ΝΑΙ η ΟΧΙ; Εάν όχι, τότε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού πάει περίπατο...
Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι οι Ο. Π. δεν αναγνωρίζουν μακεδονικό έθνος, και ας αφήσουν τις βλακείες τους περί κλίματος καλής γειτονίας που δεν το βοηθά ο Γκρουεβσκι επιμένοντας να θέλει να λέγεται Μακεδόνας και το κράτος του Μακεδονία. Το μόνο πρόβλημα σε όλη αυτή την υπόθεση είναι οι Έλληνες σαν τον Τρεμόπουλο, το κόμμα του και ο αρρωστημένος εθνικισμός τους, παρελθόντων εποχών.

Υ. Γ. Όταν κάποιος μιλά στην γλώσσα μας, το να μας αποκαλεί Μακεντοντσι είναι φυσικότατο. Όταν όμως μιλά ελληνικά και μας αποκαλεί Μακεντοντσι, απλά δεν μας αναγνωρίζει ως Μακεδόνες και ψάχνει δικαιολογίες για να μην μας αποκαλεί με το εθνικό μας όνομα, στα ελληνικά.

Υ.Γ.2 Απάντησα πιο πάνω.

bb είπε...

Ανώνυμε 11:57,
«Το Βέλγιο δεν έχει το όνομα των Φλαμανδών ή των Βαλλόνων. Αν το δούμε διαφορετικά, για ποιο λόγο να μην υπάρχει και το εθνικό όνομα των Αλβανών στο όνομα του κράτους; Δεν έχουν ίσα δικαιώματα;»

Το Βέλγιο αποτελείται από δυο γηγενείς κοινότητες (οι Βαλλονοι που είναι γαλλόφωνοι ΔΕΝ δηλώνουν Γαλλική εθνότητα) και οι σχέσεις τους δεν είναι από τις καλλίτερες.... Πάνε για διάλυση, όπως έγινε με τους Τσέχους και τους Σλοβάκους. Οι Αλβανοί της Μακεδονίας δηλώνουν Αλβανική εθνότητα άρα δεν μπορούν να έχουν δεύτερο κράτος με το ίδιο όνομα (ούτε στο Κόσσοβο, ούτε στη Μακεδονία, εάν σκεφτούν ποτέ να κάνουν ομοσπονδία κρατών! Για να πάρουν οι περιοχές αυτές το όνομα Αλβανία, Αλβανικό πρέπει να ενωθούν διοικητικά με το κράτος της Αλβανίας). Ούτε η Κύπρος ως κράτος έχει στο συνταγματικό του όνομα τη λέξη Ελληνικό η Τουρκικό, τη στιγμή που υπάρχουν Ελλάδα και Τουρκία ως κράτη!.

«Στην περιοχή μένουν 5 εκατομμύρια και όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικά Μακεδόνες, είναι το 25%.»

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να πεις με το παραπάνω, αλλά θα σου θυμίσω ότι στις Η.Π.Α. όπου ζουν πάνω απο 300 εκατομμύρια άνθρωποι, μόνο το 0,8% είναι γηγενείς Αμερικανοί (οι λεγόμενοι «Ινδιάνοι»)- Native Americans. Όλοι οι άλλοι είναι έποικοι.

Ανώνυμος είπε...

Εφευρίσκεις εχθρούς Μπελο μορε; Μπράβο γιά την εχθροπάθειά σου.
Πάντος κανένας, μα κανένας δε λέει ότι δεν ζούμε ή δεν ζουν στη Μακεδονία, ούτε το Ελληνικό κράτος, ούτε οι Αλβανοί, ούτε ο Γρουεβσκι.
Ο όρος Μακεδονία είναι γεωγραφικός, άρα ΟΛΟΙ οι κάτοικοι αυτής της περιοχής είναι Μακεδόνες, δεν μπορεί να είναι αλλιώς. Μερικοί είναι Μακεδόνες της (Πορανετσνα Γουγκοσλοβενσκα) Ρεπούμπλικα Μακεντόνια, άλλοι είναι Μακεδόνες της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Σερβίας, του Κοσόβου.
Μερικοί σαν αυτούς στο Ουράνιο Τόξο λένε ότι είναι εθνικά Μακεδόνες, άλλοι ότι είναι σκέτο Μακεδόνες (άρα Έλληνες), άλλοι ότι είναι Μακεδόνες (άρα γεωγραφικά Βούλγαροι), κτλπ. Αν ένας, π.χ. ο κ. Βερνερ Φον Ριχτερ, γεννήθηκε, μεγάλωσε και μένει στη Δράμα, έιναι Μακεδόνας.
Ούτε η Αθήνα ούτε κανείς λέει ότι πρέπει η ΡΜ να γίνει 'Σλαβομακεδονία'. Αν και βεβαίος ηπάρχει η Σλοβενία (από το Σλάβοι) και Σλοβακία (από το Σλάβοι).
Αλλά και Σκόπια και Αθήνα λένε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Αναμμένω στο ακουστικό για να απαντήσετε, καλά θα περάσουμε.

Οσο για την Ελλάδα, θέλουμε δεν θέλουμε υπάρχουν οι Μακεδόνες σαν τον Καραμανλή και άλλους 2 εκ ανθρώπους, και μία αυτοαποκαλούμενη μειονότητα οι εθνικά Μακεδόνες. Θέλουμε δεν θέλουμε στους πιό πολλούς Μακεδόνες δεν του πάει να υπάρχουν 'εθνικά Μακεδόνες' και τους θέλουν κάτι άλλο. Θέλουμε δεν θέλουμε, οι εθνικά Μακεδόνες επιμένουν.

Ανώνυμος είπε...

πολύ σωστό το παράδειγμα της Κύπρου.
Ενα νησί , στο οποίο διέμεναν 75% ελληνες χριστιανοί και 25% τούρκοι μουσουλμάνοι αποφασίζουν οι κάτοικοι τους να μην το ονομάσουν ούτε ελλάδα ούτε τουρκία ..
αλλά το ΚΡΑΤΟΣ τους να λάβει το όνομα του νησιού και να ονομάζεται ΚΥΠΡΟΣ..
το ίδιο συνέβη σε πάμπολα κράτη του κόσμου, π.χ Μολδαβία , με ρουμάνικό, ρώσσικο, τατάρικο πληθυσμό που ζεί στην περιοχή που ονομάζεται Μολδαβία και από την οποία περιοχή πήρε το όνομα το ΚΡΑΤΟΣ της Μολδαβίας..
Παρομοίως το ΚΡΑΤΟΣ Λουξεμβούργο , πήρε το όνομα από την περιοχή Λουξεμβούργο , παρότι το κράτος αποτελεί μόλις το 13% της περιοχής , οι δε έχοντες μητρική γλώσσα την λουξεμβουργιανή αποτελούν πολύ μικρή μειοψηφία της περιοχής, με κυρίαρχα τα γαλλικά και τα φλαμανδικά..
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο ΝΗΣΙ Ιρλανδία . Στα νότια 3/5 του οποίου υπάρχει ΚΡΑΤΟΣ , το οποίο έλαβε την ονομασία του από την γεωγραφική περιοχή ΟΛΗΣ της νήσου και λέγεται ΙΡΛΑΝΔΙΑ..
παρότι το βόρειο 2/5 αποτελεί ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ξεχωριστού κράτους, του Ηνωμένου Βασιλείου...
Το ίδιο συνέβη με την Μακεδονία , στην οποία όλοι οι κάτοικοι της ανεξαρτήτως εθνότητας , όταν δημιούργησαν ΚΡΑΤΟΣ , έδωσαν την ονομασία ΟΛΗΣ της περιοχής της Μακεδονίας , έστω και αν αποτελεί το Κρατος μόνο το 33%.
Η εθνοτική σύνθεση στο Μακεδονικό Κράτος είναι αντίστοιχη με το Κυπριακό Κράτος και πιστοπιημένη από έγκυρους διεθνείς οργανισμούς. 75% μακεδόνες , 23% αλβανοί, 2% βλάχοι και τούρκοι.
Οι μακεδόνες είναι πλειοψηφία σε όλη την μακεδονία, ακόμα και σήμερα παρά τις εθνοκαθάρσεις των γειτονικών κράτων, ιδιαίτερα της ελλάδος..
και όχι το 25% , όπως ισχυρίζονται οι έλληνες εθνικιστές..
Αν η ελλάδα το αμφισβητεί δεν έχει παρά να προκαλέσει σχετική απογραφή, με πιστοποιημένα ερωτήματα..
το ίδιο και η νεόκοπη εθνικιστική βουλγαρία...
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ..

ΑΜΥΝΤΑΣ είπε...

κ. παρασκευόπουλε

ως στέλεχος των Πρασίνων της εθνικιστικής Ελλάδος πολύ καλά γνωρίζετε τις δημοκρατικές και αντιεθνικιστικές απόψεις του ιστορικού ηγέτη των Πρασίνων Κόν Μπεντίτ..
στον πυρήνα των οποίων βρίσκεται ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ στο δικαίωμα ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ της προσωπικής και οικογενειακής εθνοτικής , γλωσσικής, θρησκευτικής ταυτότητας...
σε αυτό εδράζεται το καταστατικό του ΟΗΕ, της ΕΕ και όλων των διεθνών οργανισμών.
συνεπώς η ίδια η ερώτηση σας είναι βαθιά προσβλητική, επακόλουθο του ιδιοτελούς εθνικιστικού ελλαδεμπορισμού...
οι Μακεδόνες σέβονται τον ελληνικό εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό, παρότι αυτό έχει αλλάξει τρισάκις- γρέκικος , ρωμέϊκος , ελληνικός και το πολιτιστικό/εθνοτικό του διακριτό περιεχόμενο είναι ανύπαρκτο..
για αυτό σε διάφορες περιοχές της υφηλίου γίνεται χρήση διαφορετικής ονομασίας - Greci στη Δύση , Γιουνάν στην Ανατολή..
Αντίθετα οι Μακεδόνες εδώ και αιώνες αυτοπροσδιορίζονται με τον ίδιο τρόπο , παρομοίως και ετεροπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες..
Στην ελληνική γλώσσα αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες , την μητρική τους γλώσσα την αυτοπροσδιορίζουν ως μακεδονική, τα 600 χωριά τους ως Μακεδονικά....
Οσον αφορά το γειτονικό μακεδονικό κράτος ουδείς μακεδόνας της ελλάδος τρέφει συναισθήματα μητέρας-πατρίδας όπως οι ελληνόφωνοι της διασποράς για το ελληνικό κράτος...
αντίθετα οι μακεδόνες τρέφουν έντονα συναισθήματα για την ΑΛΗΘΕΙΑ..
η οποία ΑΛΗΘΕΙΑ λέγει ότι ο αρχαίος μακεδονικός πολιτισμός αποτελεί ΚΟΙΝΗ κληρονομιά ΟΛΩΝ των εθνοτήτων που κατοικούν στη Μακεδονία , όπως πολύ σωστά λέγει ο ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΉΣ φιλέλληνας αιγαιάτης Μακεδόνας Νίκολα Γκρούεφσκι..
και όχι όπως ΨΕΜΜΑΤΑ λέγει το ελληνικό κράτος και η διακομματικά ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ πολιτική τάξη του, οι οποίοι θεωρούν τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ τους ιδιοκτησία..!!!
παρότι την νότια μακεδονία την κατέκτησαν στρατιωτικά , με παντελώς ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΗ εισβολή του ελληνικού στρατού, παρά την υπάρχουσα ελληνόφωνη τοπική κοινότητα και την ΠΑΡΑΔΟΣΗ του ειρηνικά από την οθωμανική διοίκηση...
Η πράξη του αρχηγού σας Τρεμόπουλου να συμπαραταχθεί με το εθνικιστικό ελληνικό ευρωμπλόγκ , δίνοντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης είναι βαθιά λαϊκιστική και ηθικά επαίσχυντη.
Πολύ περισσότερο όταν προσπάθεί να την ντύσει αντιεθνικιστικά κατηγορώντας δίχως στοιχεία τον Γκρουέφσκι ως εθνικιστή, επειδή αγωνίζεται για την ΔΙΚΗ του ταυτότητα και όχι Εναντίον της ταυτότητας των άλλων...
Είναι δε προσχηματική αφού τον ίδιο ισχυρισμό θα χρησιμοποιούσε ανεξάρτητα αν ήταν προεκλογική περίοδος στο γειτονικό κράτος, την οποία περίοδο ψευδώς επικαλείται...
Στο βίντεο ο Μπεντίντ λέγει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι η Ελλάδα οφείλει να αναγνωρίσει την Μακεδονία ως Μακεδονία και αυτό δεν πρόκειται να ΑΛΛΑΞΕΙ...
Η ονομασία του γειτονικού κράτους έχει γεωγραφικό υπόβαθρο και όχι εθνοτικό.
Ούτε το 23% των αλβανών επιθυμεί το αλβανομακεδονία , ούτε αυτό θα ήταν αποδεκτό από το 75% των μακεδόνων ...
παρομοίως ούτε βλαχομακεδονία ή τουρκομακεδονία...
ούτε βέβαια κανεις επιθυμεί το σλαβομακεδονία (σλαβοσερβία, σλαβορωσία ), ιδιαίτερα οι εθνικά μακεδόνες.
φυσικά και ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι βαθιά προβληματικός και παράγωγο ελληνο-μακεδονικών εντάσεων .
εξάλλου οι διαπραγματεύσεις αφορούν το πώς θα το αποκαλεί η ελλάδα το γειτονικό κράτος και όχι ο υπόλοιπος κόσμος, ο οποίος έχει αναγνωρίσει το συνταγματικό όνομα του ΚΡΑΤΟΥΣ.
ούτε βέβαια η διαπραγμάτευση αφορά την ονομασία της εθνικής και γλωσσικής μακεδονικής ταυτότητας...
συνεπώς μία ονομασία.
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .ΚΑΙ ΤΟΥς ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ..
αλλο έλληνες και ελληνική γλώσσα και παντελώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μακεδόνες και μακεδονική γλώσσα.

με εκτίμηση

ΑΜΥΝΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ΑΜΥΝΤΑΣ. Λες "οι Μακεδόνες εδώ και αιώνες αυτοπροσδιορίζονται με τον ίδιο τρόπο". Βεβαίως, έτσι είναι και αυτοί οι Μακεδόνες εώς το τέλος του 19ου αιώνα ήταν Ρωμιοί, Έλληνες. Μετά άρχισαν και άλλοι, μη ελληνόφωνοι, να αυτοπροσδιορίζονται Μακεδόνες. Τουλάχιστον αυτό μας μαθαίνει η ιστορία. Αν έχεις πηγές περί του αντίθετου, πες μας που είναι και τι λένε.

με εκτίμηση
Ροκάς

Ανώνυμος είπε...

"Όταν κάποιος μιλά στην γλώσσα μας, το να μας αποκαλεί Μακεντοντσι είναι φυσικότατο. Όταν όμως μιλά ελληνικά και μας αποκαλεί Μακεντοντσι, απλά δεν μας αναγνωρίζει ως Μακεδόνες και ψάχνει δικαιολογίες για να μην μας αποκαλεί με το εθνικό μας όνομα, στα ελληνικά."


Άρα όταν κάποιος λέει ή γράφει ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ "Σολούν" (επαναλαμβάνω, ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ), ψάχνει δικαιολογίες για να μην αποκαλεί τη Θεσσαλονίκη με το όνομα που έχει από την αρχαιότητα, το οποίο είναι και το επίσημο όνομα του κυρίαρχου κράτους στο οποίο ανήκει.


"Το Βέλγιο αποτελείται από δυο γηγενείς κοινότητες "

Πολύ σωστά. Από δύο μεγάλες γηγενείς κοινότητες (υπάρχουν και κάποιες μικρότερες), όπως ακριβώς και η γειτονική μας χώρα. Αλλά δεν ονομάστηκε Φλαμανδία, από το όνομα της μεγαλύτερης.


"στις Η.Π.Α. όπου ζουν πάνω απο 300 εκατομμύρια άνθρωποι, μόνο το 0,8% είναι γηγενείς Αμερικανοί"

α) Γιατί αρνείσαι στους Αμερικάνους το δικαίωμά τους στον αυτοπροσδιορισμό;

β) Έχεις τεκμήρια για την καταγωγή των δικών σου προγόνων (εννοώ της άμεσης οικογένειας) κατά τον Μεσαίωνα;

γ) Ξέρεις πως είμαστε όλοι γηγενείς Αφρικανοί; Ούτε γηγενείς Αμερικανοί υπάρχουν, κάποια στιγμή έκαναν το πέρασμα από τη σημερινή ρωσική Άπω Ανατολή.



"Οι μακεδόνες είναι πλειοψηφία σε όλη την μακεδονία"

Σαφώς, όπως οι Αφρικανοί είναι πλειοψηφία σε όλη την Αφρική. Όσοι δηλώνουν εθνικά Μακεδόνες όμως, είναι το 25% των κατοίκων της γεωγραφικής Μακεδονίας, σύμφωνα με όλες τις επίσημες και ανεπίσημες πηγές, από ΟΗΕ μέχρι Λιθοξόου, Νακρατζά και Δημητρά.

bb είπε...

Ανώνυμε 4:35, μερικές πόλεις έχουν πολλά ονόματα, δοσμένα από τις εθνικές ομάδες που κατοικούν σε αυτές. Η Θεσσαλονίκη είναι Θεσσαλονίκη, Σολούν, Σαλανικ, κτλ, γιατί έτσι αποκαλείται από τους ίδιους τους κατοίκους της που ανήκουν σε πολλές εθνότητες. Γι’ αυτό η Κωνσταντινούπολη έχει αυτό το όνομα για τους Ρωμιούς κατοίκους της και Istanbul για τους υπόλοιπους. Οι Μακεδόνες της Ελλάδας δικαιούνται να αποκαλούν τις πόλεις και τα χωριά τους με τα παραδοσιακά μακεδονικά ονόματα τους, ακόμα και όταν μιλούν ελληνικά, γιατί δεν είναι ξένοι σε αυτά.
Όταν κάποιος μιλά ελληνικά θα πρέπει να ονομάζει το έθνος μας στην ελληνική γλώσσα και όχι σε μετάφραση, όπως δεν μεταφράζει ο κάθε ξένος την λέξη Έλληνες σε Γκρεκοι η Γκρεκους όταν μιλά ελληνικά..

Στο Βέλγιο υπάρχουν δυο γηγενείς εθνικές κοινότητες (καμία από τις δυο δεν δηλώνει εθνότητα γειτονικής χώρας). Οι Αλβανοί στην Μακεδονία δηλώνουν εθνότητα Αλβανική, άρα αποτελούν μειονότητα του αλβανικού έθνους που ζει σε έδαφος που ποτέ δεν ονομαζόταν αλβανικό, αντίθετα με τους Μακεδόνες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας που ζουν σε μακεδονικό και όχι ξένο προς το έθνος τους έδαφος, δηλαδή είναι γηγενείς Οι Αλβανοί στο Κόσσοβο και στη Μακεδονία δεν θεωρούνται γηγενής έθνος εκεί, αλλά μειονότητα. Έχει μεγάλη διαφορά.

Ποιος αρνείται των αυτοπροσδιορισμό των Αμερικανών; Όλοι οι λευκοί Αμερικανοί έχουν καταγωγή απο την Ευρώπη και το ξέρουν, η Αφροαμερικανοί απο την Αφρική, η Ασιάτες Αμερικανοί απο την Ασία, γι αυτό δεν θεωρούνται γηγενείς αλλά έποικοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να λέγονται Αμερικανοί, αλλά όχι γηγενείς.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11 απριλίου 2011 4:35 μ.μ.

Ετοιμαζόμουν να σχολιάσω και διαβάζοντας το δικό σου σχόλιο σταμάτησα. Με κάλυψες πλήρως.

Ανώνυμος είπε...

εξυπνακίστικες κουτοπονηριές , ελλείψει επιχειρημάτων...

οι αυτόχθονες μακεδόνες της ελλάδος σύμφωνα με την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ συμφωνία - πλαίσιο που έχει υπογράψει το ελληνικό κράτος έχουν κάθε δικαίωμα να αποκαλούν την Θεσσαλονίκη ΚΑΙ με την παραδοσιακή της μακεδονική ονομασία, ως Σόλουν ( και όχι Σολούν ..κατά το Σαλούν.. ).
οι ελληνόφωνοι της πόλης την ονομάζουν Θεσσαλονίκη..
και οι δυό ονομασίες οφείλουν να είναι σεβαστές , και από τις δύο και γενικά από όλες τις εθνότητες της πολυεθνικής πόλης.....
για αυτό οι μακεδόνες ως ένδειξη σεβασμού χρησιμοποιούν αμφότερες τις ονομασίες...
αντίθετα μερικοί ελληνόφωνοι εθνικιστές δεν σέβονται την χρήση της μακεδονικής ονομασίας από τους μακεδόνες..
και αυτό είναι παντελώς απαράδεκτο...!!!
παρομοίως με την αξιούπολη / μποέμιτσα. και οι δύο ονομασίες της οφείλουν να επισημοποιηθούνε.
όπως και με τη φλώρινα/λέριν , ως ένδειξη ελάχιστου σεβασμού στη μακεδονική της υπερπλειονότητα...
ο ελληνόφωνος καραμανλής έχει τουρκοαιγυπτιακή καταγωγή, ενας πρόγονος του δε ήταν αρχηγός της λιβύης το 1830...
ο καραμανλής είναι "ελληνας" που κατοικεί στην νότια Μακεδονία του αιγαίου , στο 51% της γεωγραφικής κατά το ελληνικό υπέξ...
όπως και πολλοί άλλοι "ελληνες" και αυτή την πραγματικότητα οι μακεδόνες δεν την αμφισβητούν..
εκτός όμως από τον καραμανλή, στη νότια μακεδονία ζούνε ο χουντικός μέρτζος και ο δημοκρατικός μπουτάρης, αμφότεροι ΒΛΑΧΟΙ.
ζεί και ο κορτσάρης και ο δραγούμης, αμφότεροι ΑΛΒΑΝΟΙ.
ζούνε φυσικά και εθνικά τούρκοι χριστιανοί , π.χ καράογλου, καλαφάτ , και πολλοί άλλοι...

ΖΟΥΝΕ όμως με υπερπλήρη στοιχεία ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑΣ και συμπολίτες μας , οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Μακεδόνες.
αυτοί δε αποτελούν δίπλα στην εθνικά ελληνόφωνη την κυρίαρχη εξ' ημισίας εθνική κοινότητα στη νότια μακεδονία.

ακόμα και αν αποτελούσαν όμως το 15% όπως οι βλάχοι , ουδείς θα είχε κανένα δικαίωμα να τους ετεροπροσδιορίσει διαφορετικά από ότι αυτοπροσδιορίζονται, ως ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και μόνο..!!!
πολλοί περισότερο οι ανύπαρκτοι πολιτιστικο/εθνοτικά ελληνες...

ούτε να προκαλεί εθνικιστική σύγχιση ανάμεσα στην εθνική και την γεωγραφική ταυτότητα, δύο παντελώς ξεχωριστές έννοιες..

οι εθνικά μακεδόνες αυτοπροσδιορίζονται τοπικά εδώ και αιώνες αφού ο γεωγραφικός όρος Μακεδονία, επιβιώνει αδιάλειπτα και αναλλοίωτα εδώ και 23 αιώνες...

σταδιακά και μεταγενέστερα αυτοορίζονται ως μακεδόνες πολιτιστικά με την σημερινή τους μορφή , περίπου τον 8 αιώνα , διατηρώντας φυσικά το δικαίωμα χρήσης της παράλληλης γεωγραφικής μακεδονικής ταυτότητας...
πολιτιστικά με πολιτικό πρόσημο , δηλαδή εθνοτικά οργανώνονται το δεύτερο ήμισυ του 19 αιώνα.

με το εθνικοαπελευθερωτικό αντιοθωμανικό συνέδριο του ΒΜΡΟ στο Σόλουν το 1893 , με την συμμετοχή μακεδόνων (εθνικά ) της γύρω περιοχής και με σύνθημα " η μακεδονία στους μακεδόνες"...
νωρίτερα στο πρώτο ήμισυ του 19 αιώνα ήδη ενεργοποιούνται θρησκευτικοπολιτικά στο κούκους/κιλκίς με αιτημα ίδρυσης ξεχωριστής μακεδονικής εκκλησίας, η οποία λόγω της αντίδρασης της ελληνοορθόδοξης διοίκησης του πατριαρχείου προσβλέπει στον πάπα...

αντίθετα με το μακεδονικό έθνος και το πλούσιο διακριτό πολιτιστικό του υπόβαθρο , το ελληνικό έθνος είναι κενό διακρίτου πολιτιστικού περιεχομένου αλλά πολύ πλούσιο σε ιδεολογικό..
εξού και το ρατσιστικό ιδεολόγημα του ελληνισμού, με την θεωρία της βιολογικής και πολιτιστικής συνέχειας και το επακόλουθο του περιούσιου λαού...
συνεπώς οι μακεδόνες αποτελούν κυρίαρχη εθνότητα , τόσο στην αδιαμέλιστη ολόκληρη μακεδονία, όσο και στα επιμέρους τμήματα της..
σε πολλά δε χωριά τους , αποτελούν το 100%...
όπως φυσικά και οι αλβανοί στο κοσσυφοπέδιο σε σύγκριση με την σερβική μειοψηφία...

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που λες belo more στο 5:40 μ.μ. είναι άποψη του Vinozito ή ενός άλλου εθνικά μακεδονικού κόμματος;

Πάντος η βόρεια καν δυτική ΠΓΔΜαδεδονίας λεγόταν Κόσσοβα και όχι Μακεδονία.

Με εκτίμηση
Ροκάς

Ανώνυμος είπε...

σύμφωνα με τον ΟΗΕ και την ΕΕ οι μακεδόνες αποτελούν την πλειονοτική εθνότητα της Μακεδονίας..
αν η ελλάδα το αμφισβητεί ας κάνει απογραφεί με διεθνή εχέγγυα , όπως κάνει το γειτονικό μακεδονικό κράτος...
γιατί τρέμει και δεν το κάνει..??
παρομοίως και η βουλγαρία..??
αντε να δούμε πόσοι είναι οι "ανύπαρκτοι" κατά τον αναξιόπιστο και χρεωκοπημένο βούδα καραμανλή...

bb είπε...

Ροκάς, ποιος σου είπε ότι οι Μακεδόνες έχουν κατευθυνόμενη σκέψη από κάποιο πολίτικο κόμμα; Δεν μπορούν, δηλαδή, να εκφράσουν τις απόψεις τους και την εθνική τους ταυτότητα χωρίς να «πατρονάρονται» από κομματικές «γραμμές»;
Δεν ξέρω εάν μέρος της σημερινής Μακεδονίας λεγόταν Κόσσοβο/α, αλλά κοσσοβάρικο έθνος που θα μπορούσε να διεκδικήσει το δικαίωμα του γηγενούς έθνους με αυτό το όνομα, ξέρω ότι δεν υπάρχει. Όλοι οι κάτοικοι του Κοσσόβου δηλώνουν ότι ανήκουν σε κάποιες άλλες εθνότητες.

Ανώνυμος είπε...

Περι Κοσσοβα και Косовска Покраина: http://en.wikipedia.org/wiki/Vilayet_of_Kosovo

Όσο για την κομματική γραμμή, το κύριο άρθρο αφορά την αντίδραση του κ.Βοσκόπουλου και του Vinozito στους Οικολόγους, άρα λογικό θα ήταν να εκφράζεις και εσύ τις απόψεις τους.

Πάντος, μέχρι τέλος 19ου αιώνα δεν υπήρχε γηγενής έθνος στη Μακεδονία που να διεκδικούσε εθνότητα με αυτό το όνομα. Δεν υπήρχε και δεν θα το βρούμε. Το ότι υπάρχουν σήμερα και έλληνες μακεδόνες και εθνικά μακεδόνες που το διεκδικούν το όνομα είναι σεβαστό αλλά καινούργιο φρούτο.

Με εκτίμηση
Ροκάς

Ανώνυμος είπε...

VOSKOPOULOS condems TREMOPOULOS

Ανώνυμος είπε...

Από τη μια...

"Οι Μακεδόνες της Ελλάδας δικαιούνται να αποκαλούν τις πόλεις και τα χωριά τους με τα παραδοσιακά μακεδονικά ονόματα τους, ακόμα και όταν μιλούν ελληνικά, γιατί δεν είναι ξένοι σε αυτά."

...ήτοι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως εθνικά Μακεδόνες να ονομάζουν τα πάντα όπως θέλουν, από την άλλη...

"Όταν κάποιος μιλά ελληνικά θα πρέπει να ονομάζει το έθνος μας στην ελληνική γλώσσα"

...δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι, να ακολουθούν τις επιταγές των προηγούμενων.

Τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου, πάλι δικά μου.



"Οι Αλβανοί στην Μακεδονία δηλώνουν εθνότητα Αλβανική, άρα αποτελούν μειονότητα του αλβανικού έθνους που ζει σε έδαφος που ποτέ δεν ονομαζόταν αλβανικό"

Εκείνοι μια χαρά αλβανικό το ονομάζουν. Πάλι στα προηγούμενα πάμε, τα δικά μας δικά μας, τα δικά τους δικά μας.


"Ποιος αρνείται των αυτοπροσδιορισμό των Αμερικανών;"

Εσύ. Οι "Ινδιάνοι" δεν αυτοπροσδιορίζονται ως Αμερικάνοι ή γηγενείς Αμερικάνοι, γιατί ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΟ ΒΕΣΠΟΥΚΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ; Ο όρος Native American ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ. Επίσης ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ.


"οι εθνικά μακεδόνες αυτοπροσδιορίζονται τοπικά εδώ και αιώνες αφού ο γεωγραφικός όρος Μακεδονία, επιβιώνει αδιάλειπτα και αναλλοίωτα εδώ και 23 αιώνες..."

Φαντάζομαι πως δεν αντιλαμβάνεσαι γιατί αυτό που λες δεν στέκει. Πας από το εθνικό στο τοπικό κατά βούλησιν, μπλέκοντάς τα.


"με το εθνικοαπελευθερωτικό αντιοθωμανικό συνέδριο του ΒΜΡΟ στο Σόλουν το 1893"

Ξέρεις, ένωση με τη Βουλγαρία ήθελαν. Η αυτονομία ήταν προστάδιο. Διάβασε ιστορία, αλλά όχι κομματική ή προπαγανδιστική.



"σύμφωνα με τον ΟΗΕ και την ΕΕ οι μακεδόνες αποτελούν την πλειονοτική εθνότητα της Μακεδονίας.."

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, αν έχουμε 1,3 εκατομμύρια στη γειτονική χώρα (ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) και χαρίσουμε τα 0,4 εκατομμύρια του Πιρίν στην ίδια εθνότητα, για να φτάσουμε στο 50% μας λείπουν 800.000 άτομα (η περιοχή κατοικείται από 5 εκατομμύρια). Αυτά τα 800.000 άτομα, προφανώς δεν κατοικούν στον Άρη ή στη Νότια Αφρική, άρα μάλλον για Ελλάδα τους βλέπω. Αυτό σημαίνει πως α) τα 2/3 του ελληνικού χώρου της Μακεδονίας, δεν αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικά Μακεδόνες και β) έχεις σπάσει όλα τα κοντέρ προβλέψεων, γιατί 800.000 άτομα δεν κρύβονται, που να το θέλει κι η Αγία Μακεδονίτισσα με όλο της το επιτελείο. Ο Δημητράς λέει για 20-60.000, το Ουράνιο Τόξο για 500 χωριά (γενικόλογα, το πάει στο γλωσσικό και όχι στο εθνοτικό). Εσύ τσουβαλιάζεις τους πάντες, όπως αυτόν: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=57569.

Δεν μου είπες από πού ξέρεις τι καταγωγή έχεις; Μπορείς να πας 300 χρόνια πίσω; Αμφιβάλλω. Μη μου πεις για παππούδες, δεν πιάνονται. Πολύ εύκολα βγάζεις τους πάντες αλλογενείς, χωρίς να σέβεσαι τον δικό τους αυτοπροσδιορισμό. Τους λες ελληνόφωνους, ενώ δεν θα αποδεχόσουν να σε χαρακτηρίζω εγώ αντιστοίχως.


Είπαμε να κάνουμε διάλογο, αλλά κάποιοι μιλάνε γλώσσα μη καταγεγραμμένη.

Ανώνυμος είπε...

@12:24

«Είπαμε να κάνουμε διάλογο, αλλά κάποιοι μιλάνε γλώσσα μη καταγεγραμμένη».

Οι μεγάλοι άνθρωποι, σχολιάζουν ιδέες.
Οι συνήθεις, σχολιάζουν γεγονότα.

Τι διάλογο μπορεί να κάνει κανείς μαζί σου; Σχολιάζεις γεγονότα!!! Πότε αρνούμενος την ύπαρξη τους και πότε ερμηνεύοντας τα όπως θες! ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, όχι τις ιδέες!!!!!

bb είπε...

Ροκάς,
Όχι, δεν είναι λογικό να συμπίπτει πάντα η άποψη μου για τους Μακεδόνες και την Μακεδονία με το κόμμα Ο.Τ.

Το γεγονός ότι οι εθνικά Έλληνες διεκδικούν το εθνικό όνομα άλλου λαού (μακεδονικό), αυτό κι αν δεν είναι πάρα πολύ καινούργιο φρούτο!

Ανώνυμος είπε...

λόγω της υπερεθνικιστικής και ρατσιστικής ΑΝΤΙ-μακεδονικής τροχιάς του ελληνικού κράτους ελάχιστοι από το ενα εκατομμύριο μακεδόνες της ελλάδος ακολουθούν το ουράνιο τόξο...
ουκ ολίγοι ανήκουν στην ΝΔ , περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ, αρκετοί στην Αριστερά..
όλοι τους όμως παραμένουν ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ...
ασχετως αν δημοσίως δηλώνουν έλληνες μακεδόνες..
αφού το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει στο έδαφος του μόνο μία εθνοτική ταυτότητα, την ελληνική..
ΔΕΥΤΕΡΗ εθνοτική ταυτότητα με προσωνύμιο μακεδονική , ΔΙΑΚΡΙΤΗ τόσο από την γνωστή μακεδονική, όσο και από την γνωστή ελληνική ή τη βουλγαρική ούτε στην μακεδονία , ούτε πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει...
συνεπώς ελληνες μακεδόνες δεν υπάρχουν...
ούτε βουλγαροι μακεδόνες , ούτε σέρβοι μακεδόνες, ούτε αλβανοί μακεδόνες...
υπάρχουν όμως έλληνες, βούλγαροι, σέρβοι , αλβανοί που ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ στη Μακεδονία...
όπως φυσικά και οι πλειοψηφούντες μακεδόνες...
οι πρώτοι επαναστάτες του 21 , ήταν αγράμματοι αλβανοί και βλάχοι έμποροι...
ούτε έλληνες ήταν, ούτε ελληνικά μιλούσαν οι αγράμματοι-παρα μόνο αλβανικά , ούτε είχαν κίνητρο εθνικό ή θρησκευτικό..
μοναδικό κίνητρο είχαν την αλλαγή του οθωμανικού καθεστώτος το οποίο τους δημιουργούσε μύρια οικονομικά προβλήματα , φτώχια , έλλειψη αγροτικής γής, αυταρχική και διεφθαρμένη διοίκηση...
μετέπειτα τους χρησιμοποίησε η ελληνόφωνη φαναριώτικη διοίκηση για ιδιοτελείς σκοπούς ...

Ανώνυμος είπε...

"Είπαμε να κάνουμε διάλογο, αλλά κάποιοι μιλάνε γλώσσα μη καταγεγραμμένη"

Σαφώς, με την έννοια πως λένε πράγματα χωρίς βάση, που μόνο οι ίδιοι καταλαβαίνουν.

Με την ευκαιρία, ας υιοθετήσει το μπλογκ πολιτική μη δημοσίευσης σχολίων, όταν κάποιοι αναφέρονται στους Έλληνες με άλλο όνομα, εκτός από το εθνικό τους. Ίση μεταχείριση, έτσι δεν είναι;

Constantine είπε...

@Belo more
Ποιος φταίει για την άγνοια ορισμένων πτυχών του Μακεδόνικού θέματος; Άγνοια που βρίσκουμε και σε αυτό το site και αλλού.

Πρώτα απ 'όλα το ελλαδικό κράτος. Αλλά πώς; Πρώτον, μια χώρα που δεν σέβεται τον εαυτό της και το φυσικό της περιβάλλον, δεν μπορεί να πολυσέβεται άλλους. Αν το ελληνικό κράτος ήθελε την αλήθεια, θα είχε ανακαλύψει ότι πολλοί Έλληνες από τον 16ο αιώνα αυτοπροσδιορίζοντουσαν ως Μακεδόνες με μία ελληνική έννοια του όρου. Και αν η νυν ελληνική πολιτεία αισθανόταν σίγουρη με την Μακεδονική της κληρονομιά, τότε θα ήταν άνετη με άλλους αυτόχθονους λαούς της Μακεδονίας στο να υποστηρίζουν επίσης δικές τους πτυχές της εν λόγω Μακεδόνικής κληρονομιάς. Το ίδιο ισχύ και για την ΔΜ, και για αρκετούς έλληνες και εθνικά Μακεδόνες.

Δεύτερον, το ελληνικό κράτος θέλει να βολεύει τα δικά του παιδιά και πέρα βρέχει. Τι τον νιάζει ο θυμός σου ή τα λόγια μας;

Πάντος, όπως να έχει το πράγμα, οι άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα δικαιολογημένα είναι δυσαρεστημένοι - και ας έχουν άδικο σε μερικά ιστορικά σημεία και αντιλήψεις περι μακεδονισμού. Και πως να έκαναν αλλιώς αφού είναι πολίτες μιάς χώρας που αδυνατεί και είναι απρόθυμη να ερευνίσει τα αρχεία και την ιστορική αλήθεια.

Σωστά τα λέω; Μακάρι.

Ανώνυμος είπε...

π.χ γρεκοί εδώ πρίν χρόνια κα στη δύση σήμερα...
όπως και ρωμιοί..
ή γιουνάν στη δύση..
οι μακεδόνες σέβονται τις συνεχώς ονοματολογικές αυτομεταλλάξεις των ελλήνων, παρά το μη ελληνικό πολιτιστικό τους περιεχόμενο...
απαιτούν όμως τον σεβασμό των ελλήνων στον αναλλοίωτο δικό τους ονοματολογικό ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ αυτοπροσδιορισμό...

Ανώνυμος είπε...

"ενα εκατομμύριο μακεδόνες της ελλάδος ... παραμένουν ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ... ασχετως αν δημοσίως δηλώνουν έλληνες μακεδόνες"

Α, μάλιστα. 1.000.000 που κρύβονται και δεν ξέρουν τι δηλώνουν για τον εαυτό τους.

Χάρηκα για τη συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 8.02
Παρακαλώ θέλω λίγο σευασμό από σένα για το κρυφό σχολειό των 1.000,000 (τόσο λίγοι;) μη έλληνες μακεδόνες της Ελλάδας.

Καλά,θα μου πεις, και οι άλλοι 1.500.000 της Μακεδονίας, σε ποιό σχολειό πάνε; Μάλλον στο γρεκο-τουρμπο-ντανγα-ντουνγο, ξέρεις, πρώτο στενό αριστερά μετά το καφενείον του Χατζί.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ μπορεί κανείς να διαβάσει μια θλιβερή ελληνική προπαγάνδα εναντίον των νέων ιστορικών ευρημάτων και μελετών περί πρώτο-σλάβων Βενετών της Μακεδονίας, που θέλουν την σλαβοφωνια των Μακεδόνων πολύ πιο αρχαία απο την «κάθοδο» των Σλάβων τον 6ο μ.Χ. αιώνα!

http://nb-no.facebook.com/topic.php?uid=246082771477&topic=12992

Η΄'Μακεδονιστική''(εθνικιστική των Σκοπίων) προπαγάνδα τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να προβάλλει γενικότερα την άποψω οτι οι Σλαβομακεδόνες δεν ειναι μόνο απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων ,αλλα αρχαίων Μακεδόνων που ήσαν ηδη Σλαβόφωνοι . Την ΄θπαρξη πρωτοσλάβων στην αρχαία Μακεδονία κατά την εποχή του χαλκού φαίνεται να προωθούν σήμερα Σλοβένοι και Μακεδινιστές ιστορικοί. Αναφέρονται στον αινιγματικό λαο των Βενέτων,προιστορικού λαού των Ενετών της ιταλικής χερσονήσου και των σημερινών Σλοβένων.
Υπήρξε όμως ένα πρωτο-σλαβικό εθνάριο στην Μακεδονία, οι Ένετοι,σύμμαχοι των Τρώων, οι οικιστές της Βενετίας και Σλοβενίας;
Τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν οτι πιθανότατα κάποιες απο τις μακεδονικές λέξεις που έχει διασώσει ο Ησύχιος, καθώς και κάποια ονοματαΜακεδόνων ετυμολογούνται κανονικά απο τη σύγχρονη Σλαβομακεδονική γλώσσα. Αυτο μπορει να σημαίνει 2 πράγματα΄1) οι σημερινοί Σλαβομακεδόνες ειναι εκσλαβισμένοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων. 2)στα Βαλκάνια ήδη απο την προ-ομηρική εποχή υπήρχε ένας πληθυσμός πρωτο-σλαβικος ο οποίος αφομοιώθηκε απο τους Μ ακεδνούς-Ελληνες και άφησε μερικά στοιχεία της γλώσσας και του πολιτισμού του στους Μακεδόνες.
Αυτό προφανώς δεν σημαίνει οτι οιΜακεδόνες ήσαν Σλάβοι ή μάλλον πρωτο-Σλάβοι, αλλά οτι κάποια πρωτο-σλαβική μικρή λαότητα έμενε πάντα στα Βαλκάνια, και μετά που την κατέκτησαν οι Ελληνες Μακεδνοί είχε αποτελέσει ενα μικρό αλλά δραστήριο μέρος του Μακεδονικόυ πληθυσμιακού κορμού.
Μηπως οι Βένετοι ή Ενετοί δεν είναι άλλοι απο τους Σλάβους Βενέντους ή Βέντους που κατά τη διεθνή ιστοριογραφία αποτελουν τον προγονικό λαό των Σλάβων στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη; Στο ''Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν Ηλίου'', λήμμα '' Ενετοι ή Βένετοι''(τομ.ΣΤ΄,σελ. 913, στήλη2 ), ΑΘΗΝΑΙ1948, εκφράζεται σαφώς η άποψη οτι οι Ενετοί και οι Σλάβοι Βένεδοι είναι ο ίδιος λαός αν και χαρακτηρίζονται ως απόγονοι των Πελασγών.
Μπορει λοιπόν οι Βένετοι του Ομήρου, οι προιστορικοί αυτοί προ-Ελληνες ιδρυτές της Αμισού στον Πόντο,οι πρόγονοι των Παφλαγόνων να ήσαν ένας πρωτο-σλαβικός πληθυσμός που μάλιστα να είχαν απο τότε και το όνομα που είχαν ήδη οι Βόρειοι Σλαβοι ''Βενέντοι'' των Καρπαθίων,Κ κατα την ελληνορωμαική εποχή;

Ανώνυμος είπε...

Συνεχεια....
Και πως βρέθηκαν πρωτο-σλάβοι στην Μ.Ασία και στα Βαλκάνια την εποχή του τρωικου πολέμου, εποχή που όλοι ισχυρίζονται οτι δεν γνωρίζουμε αν ακόμα είχαν σχηματισθεί στην Κ. Ευρώπη τα καθ'αυτο Σλαβικά φύλλα;
Η γλωσσολογία έχει αποδείξει οτι η Σλαβική γλώσσα ήταν ήδη διαμορφωμένη απο το 1000 π.Χ. και δεν αποκλειέται στα Καρπάθια ή στις στέππες τησ Ρωσίας απο τότε να υπήρχαν Σλαβόφωνοι π
ΣΥΝΕΧΕΙΑ..
Τότε εμφανίζονται οι Κιμμέριοι που αργότερα ξεχύνονται σαν φωτιά απο την Κριμαία προς την Μ.Ασία και τπ Αιγαίο.Ο ελληνοκεντρικός ιστορικός Καρολίδης χαρακτηρίζει τους Κιμμέριους πιθανώσ ωσ πρωτο-Σλάβους.
Σύγρονες αντιλήψεις θέλουν τους Κιμμέριους ένα κράμα Γερμανών, Κελτών και Σλάβων. Ο Στράβων και οι Ταλμουδιστές Εβραίοι τους ταυτιζουν με τους Γερμανους Κίμβρους που είχαν κοιτίδα περιοχές που κατοικούσαν και Σλαβόφωνες ομάδες. Ενω μελετητές της Αγίας Γραφής τους ταυτίζουν με ''τις ορδές των Γομέρ και τον οίκο Θογαρμά απο τα πιο απομεμακρυσμένα φύλλα του Βορρά' και με τους λαους Γωγ ,Μαγωγ,Ρως,Μεχσχέκ ή Μοσόχ και Τουμπάλ ή Θόβελ, που τους ακολουθούν και τους οποίους αναφέρεται ο προφήτης Ιεζεκιήλ.Αυτοι οι λαοι που αναφέρει η Π. Διαθήκη, κατα τους μελετητές της,Χριστιανούς και Ταλμουδιστές, ήσαν οι λαοι της σημερινής Ρωσίας και της Σκανδιναβίας και προφανώσ αναμεσά τους θα υπήρχαν και νπρωτο-Σλάβοι.
Ολοι αυτοί οι λαοί που συνυπάρχουν με τους Παφλαγόνες και τους Τουμπάλ (Τηβαρηνούς), φαίνεται ότι είναι κράματα ΄η αυτόνομα τμήματα πρωτο-Τουρανών, πρωτο-Κελτών, πρωτο-Γερμανών και πρωτο-Σλάβων εισβολέων που ενώθηκαν άλλοι μεΠελασγικά και άλλοι με Ουραρτιανικά, προ-Αρμενικά φύλα ή και με τα δύο.Φαίνεται οτι κατά ομάδες,ήδη απο την 3η με 2η χιλιετία π.Χ. , απο τις στέππες τησ Ουκρανο-Ρωσίας, πέρναγαν μέσα απο τον Κάυκασο προς την Ανατολία(οπου ενώνονταν με τοπικές λαότητες) καθώς η γη αυτή ήταν εύκολο πέρασμα απο το Βορρά προς την Μ Ανατολή.
Ο Όμηρος,που έχει αποδειχθεί και ως ένας απο τους εγκυρότερους ιστορικούς και γεωγράφους λέει οτι μεταξύ των Παφλαγόνων υπήρχαν οι Ενετοί, σύμμαχοι των Τρώων και μετά τον Τρωικό πόλεμο, μαςλέει ο Στράβων οτι κατέφυγαν απ'τον Ελλήσποντο στη Θράκη και στην Ιλλυρία. Στην πραγματικότητα τα νότια σύνορα της αρχαίας Θράκης και Ιλλυρίας, βρίσκονται περίπου εκεί οπου είναι σήμερα η FYROM. Αργότερα ένα τμήμα τους πέρασε την Ανδριατική και έχτισε την Βενετία. Απόγονοι λοιπόν αυτών των πρωτο-Σλάβων που ακολούθησαν τους Κιμμερίους πρέπει να ήσαν και οι Βένετοι. Φυλή η οποία δεν αποκλείεται να είχε την αρχική ρίζα της στην Ινδία, στο βασίλειο της Ayodhya και η οποία υπήρξε από εκείνες τις ανθρώπινες ομάδες που συνέβαλαν στη δημιουργία και εμφάνιση των πρωτοσλαβικών γλωσσών. (...)

Ανώνυμος είπε...

Συνεχεια...
Αυτοί λοιπόν φαίνεται οτι ήσαν οι πρώτο-Σλάβοι Ένετοι (...) και διαχωρίστηκαν εντελώς από τους υπόλοιπους Σλάβους των δασών και ελών της Πολωνίας, των Καρπαθίων και των Ουκρανορωσσικών στεππών. Ο λαός αυτός χωρίστηκε από το 1300π.Χ. σε 3 τμήματα. Το ένα τρίτο διεκπεραιώθηκε στη Θράκη, Μακεδονία, Ιλλυρία, στις ακτές της βόρειας Αδριατικής και πέρασε στη κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Αναμίχθηκε με Αρμενικά και Πελασγικά φύλα και Έλληνες. Ένα τμήμα τους που δε μετακινήθηκε προς την Ιταλία και την Αδριατική πρέπει να απετέλεσαν και μια μικρή λαότητα της Μακεδονίας που συνέβαλε στη μακεδονική πολεμική μηχανή του Φιλίππου και του Αλέξανδρου, και στην αρχαία μακεδονική κρατική οντότητα. Με τα χρόνια αυτοί οι μακεδόνες Βένετοι εξελληνίστηκαν κρατώντας κάποιες ιδιαιτερότητες. Όταν μετά τον 6 μ.Χ. αι οι Σλάβοι κατέβηκαν εκ νέου στα Βαλκάνια κάποιοι από τους απογόνους των Βενέτων επανεξλαβίστηκαν αμέσως, λόγω μνημών και συλλογικού ασυνειδήτου, νιώθοντας όμως πάντα Μακεδόνες. Πιθανότατα αυτού του αυτόχθονου πρωτο-Σλαβικού πληθιασμιακού στοιχείου να είναι απόγονοι οι Σλαβομακεδόνες (αλλα και των Σλάβων που κατεβαίνουν μετά τον 6 αι στη Μακεδονία). (...)
ΣΥΝΕΧΕΙΑ..
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν οτι η Μακεδονική γλωσσα που κατα τον Κούρτιο μιλούσε με τους στρατιώτεσ του ο Μ. Αλέξανδρος ήταν μια ιδιαίτερη μη ελληνική ινδοευρωπαική γλώσσα ή καποια προ-σλαβική ΄η ιλλυρική ή θρακική. Ωστοσο υπήρχαν Μακεδόνες υπήκοοι και οπλίτες απο ολα αυτά τα γένη και οπωσδήποτε υπήρχαν τέτοιες επιρροές ιλλυρο-θρακικές στη σαφως Ελληνική Μακεδονική λαλιά.Είναι ενδιαφέρον οτι κάποιες αρχαίες μακεδονικές λέξεις θα μπορούσε να ετυμολογηθούν απο τη σύγχρονη σλαβομακεδονική γλωσσα. Ο καθηγητής Donskiέχει βρει εντυπωσιακές ομοιότητες μεταξύ αρχαίων μακεδονικών λέξεων ,που διασώζονται απο τον Ησύχιο, και σύγχρονων σλαβικών οπως η λέξη ''σάρισσα'',που ενω όπως λέει ο Μπαμπινιώτης είναι αγνωστου ετυμολογίας, στα σλαβομακεδονικά μπορει να ετυμολογηθεί απο τη λέξη ''ζαρι-σε'' δηλ. ''το σπρωχνω μέσα'', το ''διαπερνω''.
(..............)
Ακόμα , υπάρχει μια παράξενη υποσημείωση ενος πρώιμου Λατίνου πατέρα της Εκκλησίας που αποκαλύπτει πως αν όχι στην Παφλαγονια, τουλαχιστον στα Βαλκάνια ομιλούνταν σλαβικά προ της γνωστής καθόδου των Σλάβων επι Βυζαντίου.
(..............)
Μιλάμε όμως πάντα για ένα μικρό εθνάριο,μια πολύ μικρη μειονοτική εθνοτική ομάδα, οπως άλλωστε υποδεικνύουν και οι ελάχιστες πηγές,και οχι για το σύνολο του πληθυσμού. Οι Μακεδόνες μιλούσαν καθαρά ελληνικά πάντως με ξενικές επιρροές.
Η αλήθεια ειναι οτι οι περισσότεροι Ελληνες θεωρουσαν οτι λογω του κοινωνικο-πολιτικού της συστήματος αλλα και της πολιτιστικής της διαφοράς, οτι η κλασσική Ελλάδα τελείωνε στη Θεσσαλία.Απο εκει και πέρα η Ηπειρος και η Μκεδονία χαρακτηρίζονταν απο έντονη διαφορετικότητα παρ'οτι οι κάτοικοί της ήσαν ακριβώσ ομόφυλοι, δηλ. ίδια ράτσα και ομόγλωσσοι. Γι'αυτο ο γεωγράφος Στράβωνας, που φαίνεται να χωρίζει τους ανθρώπους περισσότερο με φυλετικά κριτήρια και λιγότερο με πολιτιστικά,δείχνει να αγανακτεί με αυτη την πολιτιστική διάκριση και στηριζόμενος στα φυλετικά κριτήρια της ράτσας, της γλωσσας και του αίματος και οχι της πόλεως ( πολιτιστικά- πολιττικά) ή θρησκείας , φωναζει '' Μα λοιπόν, είναι Ελλάδα και η Μακεδονία'' (Εστιν μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονια).

bb είπε...

«Με τα χρόνια αυτοί οι μακεδόνες Βένετοι εξελληνίστηκαν κρατώντας κάποιες ιδιαιτερότητες. Όταν μετά τον 6 μ.Χ. αι οι Σλάβοι κατέβηκαν εκ νέου στα Βαλκάνια κάποιοι από τους απογόνους των Βενέτων επανεξλαβίστηκαν αμέσως, λόγω μνημών και συλλογικού ασυνειδήτου, νιώθοντας όμως πάντα Μακεδόνες. Πιθανότατα αυτού του αυτόχθονου πρωτο-Σλαβικού πληθιασμιακού στοιχείου να είναι απόγονοι οι Σλαβομακεδόνες »

Πολύ μου άρεσε αυτή η θεωρία των μνημών και του συλλογικού ασυνειδήτου που λειτούργησε μετά απο 2.000 χρόνια, περίπου(1.300 π.Χ και 700 μ.Χ) στους Μακεδόνες (σε όλους, όχι μόνο σε κάποιους, βέβαια) και επανεξλαβίστηκαν αμέσως!!!! Χαχαχαχαχα!!!! Και μετά, εξελληνίστηκαν πάλι αλλά με τα ρετσινόλαδα και το ξύλο γιατί δεν λειτούργησε η μνήμη και το συλλογικό ασυνείδητο, αυτή τη φορά!!!! Χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12/04, 10:33,
Πάρε μια ανάσα και πες με άλλα λόγια ακριβώς τη σκέψη σου για την εθνοκάθαρση που έγινε στην ελλ. Μακεδονία τα τελευταία εκατό χρόνια που τα θυμόμαστε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

11,05

αν μιλησεις για ¨εθνοκαθαρση¨" εξω απο την Πγδμ θα γελανε ολοι μαζι οπως γελουσαν με την ¨μακεδονικη γλωσσα" που ηταν γραμενη στην στηλη της Roseta Stone

Ανώνυμος είπε...

1:29,
Έκανα λάθος, έχεις δίκιο. Όχι εθνοκάθαρση. Εθνοκαθάρσεις.
Σου εύχομαι πάντα να γελάς.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=nFVD6sb2v_0&feature=related

Ανώνυμος είπε...

8.57

γελια θελεις??



Απρίλιος 7, 2011.




«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άρχισε από χθες τη διαγραφή της λέξης «μακεδονικός/ή» από τα έγγραφα των Βρυξελλών, κάτι που αναγνωρίζεται δημόσια, αν και επί μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε καταχωρηθεί στα έγγραφα της Ένωσης», γράφει σήμερα το απόγευμα η εφημερίδα Ούτρινσκι Βέσνικ στην διαδικτυακή της έκδοση.

Ανώνυμος είπε...

Τα Σλαβικά είναι η αρχαία Μακεδονική γλώσσα που ήταν γραμενη στην στηλη της Roseta Stone. Το λένε επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο στα Σκόπια, το λέει και η εκκλησία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και κανένας δεν μπορεί να το διαψεύσει. Ήταν η γλώσσα του Μέγα Αλέξανδρου και ας μιλούσε Ελληνικά στο παλάτι του. Οι Μακεδόνες ήταν πάντα Μακεδόνες διότι πάντα μηλούσαν την Μακεδονική τους γλώσσα (που οι Έλληνες τα έβγαλαν Σλαβικά στο Βυζάντιο για να αφανήσουν τους Μακεδόνες).

bb είπε...

http://ancient-medieval-macedonian-history.blogspot.com/2011/04/pseudoscience-rosetta-stone-hoax-and.html

Πριν ακόμα γίνει η διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο για την Rosetta Stone, ήδη οι εθνικιστές Έλληνες μιλούν για «ψευτοεπιστήμονες»!!!! Ότι ξεφεύγει απο το «λιβάνισμα» του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που οι ίδιοι θεωρούν αποκλειστική ιδιοκτησία τους, ονομάζατε ψεύτικο, ανιστόρητο, προπαγάνδα, κτλ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΤΗΣ ΡΟΖΕΤΑ 1)Languages of the Rosetta Stone:

The Rosetta Stone is inscribed in 3 languages: 1.Demotic (the everyday script, used to write documents),
2.Greek (the language of Ionian Greeks, an administrative script), and
3.Hieroglyphs (for priestly business).

http://ancienthistory.about.com/cs/egypt/p/rosettaston


2)The Rosetta Stone is 3 feet 9 inches long and 2 feet 41/2 inches wide - (114x72x28cm). It is dark grey-pinkish granite stone (originally thought to be basalt in composition) with writing on it in two languages, Egyptian and Greek, using three scripts, Hieroglyphic, Demotic Egyptian and Greek. Because Greek was well known, the stone was the key to deciphering the hieroglyphs.

http://www.crystalinks.com/rosetta.html

3)The Rosetta stone had an inscription written three times: once in hieroglyphic (the script used for royal and sacred purposes), once in demotic (the native script used for daily purposes), and once in Greek (the language of the administration). People could still read Greek, and it appeared that these 3 inscriptions said the same thing.

http://www.egyptianmuseum.org/discoveregypt

4)The top band consists of fourteen lines of hieroglyphs: symbols such as an eye, a seated man, a reed and a basket. The middle band is made up of thirty-two lines of a curvilinear script called demotic, the everyday language used in ancient Egypt. At the bottom are over fifty lines of tightly compressed Greek writing.


http://www.britishmuseum.org/explore/online_tours/museum_and_exhibition/audio_description_tour/the_rosetta_stone.aspx

Ανώνυμος είπε...

Μπελο μορε βαλε και τα λινκ απο το Βρετανικο και Αιγυπτιακο Μουσειο για τις γλωσσες της Στηλης της Ροζετα να δουν ολοι ποιοι ειναι οι 'ψευτοεπιστημονες"

Φοβασαι??

Ανώνυμος είπε...

Εάν γίνει αποδεκτή από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα η θεωρία ότι η σλαβοφωνία των σημερινών μακεδόνων είναι παλαιότερη της ελληνοφωνίας, οι ελληνικοί ισχυρισμοί για την ελληνικότητα της Μακεδονίας (και των Μακεδόνων) χάνονται......
Γι αυτό την πολεμούν!

Ανώνυμος είπε...

10.34

Nai οπως ακριβως τα λες ειναι.Ολη η Παγκοσμια Επιστημονικη Κοινοτητα αυτο λεει. Μην ξεχνας να σκεπαζεσαι τα βραδια

Ανώνυμος είπε...

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Μακεδονική εφημερίδα Ντνέβνικ:
Ο Έλληνας «φίλος» της Μακεδονίας πίεσε να σβήσει ο όρος μακεδονική/ός

Οι Έλληνες εθνικιστές άδικα κατηγόρησαν τον Έλληνα ευρωβουλευτή
σημειώνει η μσκεδονική εφημερίδα Ντνέβνικ

Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ του ψηφίσματος σχετικά με την Μακεδονία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μιχάλης Τρεμόπουλος, έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι τόσο φιλικός με τους Μακεδόνες , αφού είχε καλέσει το Κόμμα των Ευρωπαίων Πρασίνων να καταψηφίσει την πρόταση για την Μακεδονία .
Οι Έλληνες εθνικιστές, άδικα, κατηγορούν τον Έλληνα ευρωβουλευτή, Μιχάλη Τρεμόπουλο, ότι διακατέχεται από φιλο-μακεδονισμό, επειδή υποστήριξε το ψήφισμα για την Μακεδονία, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατόπιν επισκέφθηκε τη χώρα μας, ύστερα από πρόσκληση του κόμματος DOM (-ДоМ- Демократската обнова на Македонија- Δημοκρατική Ανανέωση της Μακεδονίας).

Αυτό αποδεικνύεται από την αντιστοιχία των επιστολών, μεταξύ του Κόμματος των Πρασίνων του Τρεμόπουλου και του κόμματος των Μακεδόνων στην Ελλάδα ‘Ουράνιο Τόξο’.
Δύο ημέρες πριν από την ψηφοφορία επί της εκθέσεως για την πρόοδο της Μακεδονίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Τρεμόπουλος απέστειλε επιστολή στην Ομάδα των Πρασίνων, μέσω της οποίας επέμενε να στηρίξει τροπολογίες που διαγράφουν τον όρο μακεδονικός/ή στο ψήφισμα.
Η επιστολή δόθηκε στην δημοσιότητα από το κόμμα «Ουράνιο Τόξο», το οποίο είναι μέλος του συνασπισμού με τους Πράσινους της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας και συμμετείχε στην προετοιμασία των τροποποιήσεων, πριν από την ψηφοφορία επί του ψηφίσματος για την Μακεδονία.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, τον οποίο οι Έλληνες χαρακτηρίζουν ως κατάσκοπο, και οι Μακεδόνες τον θεωρούν ως φίλο, στο έγγραφο καλούσε να μην χρησιμοποιείται ο όρος μακεδονικός/ή , διότι μια τέτοια στάση θα επηρέαζε αρνητικά τις διαπραγματεύσεις που γίνονται για το όνομα.
Εάν αυτό περάσει στο τελικό κείμενο, θα είναι απλά, ένα ‘μπόνους’ για την εθνικιστική κυβέρνηση της Μακεδονίας, να δείξει ότι έχει τη διεθνή υποστήριξη πριν από τις πρόωρες εκλογές, γράφει ο Τρεμόπουλος.
Ζητά, στην επιστολή του, από την Πράσινη Ομάδα να στηρίξει τις τροπολογίες που προτείνονται από τους Σοσιαλιστές και την Ομάδα του Λαϊκού Κόμματος, να διαγραφεί, δηλαδή, ο όρος μακεδονικός/ή.
Ο εκπρόσωπος του ‘Ουράνιου Τόξου’, Παύλος Φιλίπωφ Βοσκόπουλος, απαντώντας γραπτώς στην ομάδα των πράσινων ισχυρίστηκε ότι η άποψη του Τρεμόπουλου, ήταν παράλογη.
Αρχίζοντας με τη λογική αυτή, η ΕΕ δεν πρέπει ποτέ να αναφέρει το όνομα μιας χώρας, το 'ονομα ενός έθνους ή της γλώσσας του, γιατί θα μπορούσε να βοηθήσει εθνικιστικές πολιτικές.
Οι αναφορές στην έκθεση για την μακεδονική γλώσσα όχι ως μακεδονική, αλλά ως η κρατική γλώσσα , η επίσημη γλώσσα και η τοπική γλώσσα είναι ανέντιμες. Η άρνηση στη μακεδονική γλώσσα και στους μακεδόνες πολίτες είναι αντίθετη προς τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ , έγραφε στην επιστολή του ο Βοσκόπουλος.
Το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από δέκα ημέρες ενέκρινε ψήφισμα για την πΓΔΜ, με το οποίο διαγράφεται από όλες τις τροπολογίες η λεξη μακεδονική ως γλώσσα της Μακεδονίας, που προτάθηκε από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Ουράνιο Τόξο: Οι απόψεις του Τρεμόπουλου δεν διέφεραν από αυτές των άλλων ελληνικών κομμάτων
Οι απόψεις του Τρεμόπουλου ήταν ταυτόσημες των ελληνικών κομμάτων, δηλώνει ο Παύλος Βοσκόπουλος του Ουράνιου Τόξου
Δεν μας εξέπληξαν οι απόψεις του Τρεμόπουλου που είχαν ταυτιστεί με εκείνες των άλλων ελληνικών κομμάτων , δήλωσε ο Βοσκόπουλος του κόμματος των Μακεδόνων στην Ελλάδα Ουράνιο Τόξο.
Ο Τρεμόπουλος έγινε στόχος των Ελλήνων εθνικιστών μετά από επίσκεψή του στην πΓΔΜ, ύστερα από πρόσκληση του αδελφού κόμματος DOM.
Παραπονέθηκε, μάλιστα, ο Τρεμόπουλος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι υπήρξε θύμα του εθνικισμού των δύο χωρών.

--
Τίτλος : «Пред гласањето на резолуциjата во Европскиот

Ανώνυμος είπε...

Η σλαβοφωνία άρχισε αμέσως μετά το Μπιγκ Μπανγκ. Το αποδεικνύουν ευρήματα στο Γιουνάν της Κίνας, αντίγραφα των οποίων φυλάνε ανθρωπόσαυροι στον Όλυμπο.

Ε, ρε, κακό που μας βρήκε.

Ανώνυμος είπε...

1:11,
Οι Σλάβοι των Βαλκανίων δεν έσπασαν ούτε διέλυσαν ούτε εξαφάνησαν ούτε παραποίησαν καμία stone με ελληνική επιγραφή εκεί που τη βρήκαν.
Αντιθέτως, από το 1913, σε Μακεδονία και Θράκη, ... Τη συνέχεια την ξέρεις.

Απολίτιστοι Ταλιμπάν εσύ και οι όμοιοι σου, με τι αντικαταστήσατε αυτά που καταστρέψατε;
Για αυτό δεν είστε ούτε Έλληνες. Είστε Βριλ.

Η Rosette μεταφράστηκε από Γάλλο, έτσι κι αλλιώς, όχι από τουρκόφωνο χριστιανό. Κάποιος Ελληνας όμως μετέφρασε την ετρουσκική με βάση την αρβανίτικη. Η οποία είναι δικιά σας, όπως και ο Λιακόπουλος. Οι Αινού του Ηοκκαίδο είναι ελληνόφωνοι. Και οι νησιώτες του Είρηνικού. Βρέθηκε πυραμίδα και απολιθομένος Καλάς στο Νότιο Πόλο. Ο Ναπολέων και ο Κολόμβος ήταν Έλληνες. Ο Σαρκοζί είπε ότι είναι Έλληνας. Είναι Λ. Ο GAP όχι. Το δουνουτού ανοίκει στους Εβραίους. Ο Στροσικάνης είναι το δάχτυλο του Σόρος που είναι ξάδελφος του Κίσιγκερ και του Μπουτάρη. Μέσα ο Zorro. Λεφτά υπάρχουν. Οι μουσουλμάνοι θα μας φάνε τον Αγιο Παντελέημονα (όχι το Πάτελε, εσύ πάλι). Υποβρύχια, Siemens. Μπάααμπηηη, να βγάλω κι'γω τα εβρά μου όξω, πεεε μου;;; Έλληνας συνταξιούχος στη Βουλγαρία. Δεν υπάρχει σάλιο.
1:11, πάμε Σείριο για greek frapelia;

Ανώνυμος είπε...

12.22

θες και αλλα γελια?

ΕUROPEAN POLICY CENTRE -EU www.epc.eu

European public opinion overwhelmingly regards the image of Alexander the
Macedonian as intrinsically linked to the HELLENIC (i.e. GREEK) identity. A claim by any other
state but GREECE to this historic and cultural legacy is considered, to put it MILDLY ILLEGITIMATE

http://www.epc.eu/documents/uploads/41255650_Macedonia.pdf

Ανώνυμος είπε...

Μπελομόρε:
1. περί "Σλαβοβουλγαρία, Σλαβοσερβία, Σλαβορωσία"
Δεν υπάρχουν πολλών ειδών λαοί που αυτοπροσδιορίζονται ως βούλγαροι, σέρβοι, ρώσοι κλπ.
Ενας λαός είναι οι βούλγαροι, ένας οι σέρβοι, ένας οι ΄ρώσοι.
Δυστυχώς, από την άλλη μεριά, υπάρχουν/υπήρχαν πολλοί που αυτοπροσδιορίζονται ως μακεδόνες (αρβανίτες, βλάχοι, τούρκοι, εβραίοι κλπ).
Ας αφήσουμε τα παλιά και ας δούμε το σήμερα.
Υπάρχουν έλληνες που αυτοπροσδιορίζονται ως μακεδόνες. Υπάρχεται εσείς. Υπάρχουν βούλγαροι που αυτοπροσδιορίζονται επίσης ως μακεδόνες. Υπάρχουν και άλλες μικρότερες ομάδες.

Μόνο και μόνο για να μην μπερδευόμαστε, μπορούμε να μιλάμε για ελληνομακεδόνες, βουλγαρομακεδόνες, βλαχομακεδόνες κλπ κλπ.
Εσάς πως να σας λέμε? Εθνικομακεδόνες?
Ε?

2. Τα ράσα κάνουν τον παπά?
Αν πούμε τους έλληνες "σείριους" θα αλλάξουν τα σωματικά τους χαρακτηριστικά?
Αν πούμε τους Αμερικάνους "ασπρουλιάρηδες" θα πάψουν ξαφνικά να είναι αμερικάνοι?
Αν πούμε το γαρίφαλο "τριαντάφυλλο" θα αλλάξει το άρωμα του?
Αν σας πούμε εσάς "Μακεντόντσι" θα πάψετε να είστε μακεδόνες?
Τι αυτιστική επιμονή στο ΟΝΟΜΑ είναι αυτή?
"Το ΟΝΟΜΑ είναι η ΨΥΧΗ" (που λένε οι χρυσαυγίτες - και προφανώς συμφωνείς και σύ...)?

Ανώνυμος είπε...

Αν 7:36,
Δεν είναι όλοι οι Ελληνες Σείριοι.
Υπάρχουν υποκατηγορίες. Ίδιες μ'αυτές που κυκλοφορούν στα υπόλοιπα Βαλκάνια, σε Τουρκία, Ιταλία, αραβικός κόσμος, κτλ...
Οι Σείριοι που δημιούργησαν το πρόβλημα με το όνομα να το λύσουν, αφού οπώς σωστά το λες, όλα είναι σχετικά.
Οι Σείριοι άρχισαν και επιμένουν αυτιστικώς. Κουφό μου φαίνεται που δεν το θυμάσαι.

bb είπε...

Ανώνυμε 7:36, το έχουμε πει εκατοντάδες φορές αλλά θα το ξαναπώ. Εμείς είμαστε Μακεδόνες που αυτοπροσδιορίζονται έτσι ΕΘΝΙΚΑ! Αυτό είναι το όνομα του έθνους μας, όπως για τους Έλληνες είναι το ΕΛΛΗΝΕΣ. Έχουν οι Έλληνες δυο εθνικά ονόματα? Όχι! Ούτε εμείς! Το όνομα μας είναι αυτό. Όσοι θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται Μακεδόνες, με όποια έννοια θέλουν, ας το κάνουν. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα γιατί ξέρουμε ποιοι είμαστε και δεν «μπερδευόμαστε»! Όποιος «μπερδεύεται» ας βρει τον τρόπο να «ξεμπερδεύεται».
Όσο για την επιμονή των Ελλήνων να θέλουν με μανία την αποκλειστικότητα του ονόματος Μακεδονια -Μακεδόνες, είναι εκ του πονηρού.

Ανώνυμος είπε...

"Έχουν οι Έλληνες δυο εθνικά ονόματα?"

Μόνο δύο?
Ελληνες, Νεοέλληνες, ρωμιοί, γραικοί, γιουνάνηδες και μερικά ακόμα...

Εσύ είσαι που θες να αποκαλείσαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μακεδόνας...

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα να δεις, μπελομόρε.

"Ελληνες" λέγονται οι έλληνες στη γλώσσα τους.
Οι άλλοι λαοί τους λένε όπως γουστάρουν στη δική τους γλώσσα.

Οι Αγγλοαμερικάνοι τους λένε γκρικς, οι γερμανοί γκρίχεν, οι τούρκοι και οι άραβες γιουνάν, εσείς γκρτσι έτσι?

Από κανέναν δεν μπορούν να ζητήσουν το λόγο, γιατί δεν τους λένε "Χέλλενες" ας πούμε...

Ο καθένας τους ονομάζει όπως γουστάρει.

Εσύ τι κόλλημα τραβάς και ζητάς όλοι οι άλλοι να σε ονομάζουν στη γλώσσα τους όπως εσύ γουστάρεις?

Αυτό είναι μοναδικό φαινόμενο στην ονοματολογία των εθνών από τους "άλλους"

Ο καθένας θα σε ονομάζει στη γλώσσα του όπως αυτός γουστάρει (όπως γίνεται παγκοσμίως) και δε σου πέφτει κανένας λόγος για το όνομα που θα χρησιμοποιεί.

Απλά πράγματα...