Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

10 Ιαν 2012

Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

62 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

The star of Vergina applies to the 3rd Century BC northern Greece - a very different situation, not related to the 21st Century AD.

I think it's modern politics, and we're witnessing the use of an archaeological symbol for history that it's really not related to.

Bajana Mojsov, ethnic Macedonian archaeologist,
"BBC News (2004), When archaeology gets bent, BBC World Service, 2004
The World Today programme", Accessed 12 October 2006

http://en.wikiquote.org/wiki/Macedonia_(region)

bb είπε...

Is the Acropolis related to the 21st century AD? Is it greek, ot not? Why the macedonian sun should not be a symbol of the modern macedonian state and nation?

Ανώνυμος είπε...

10/01/2012 22:52 | Κόσμος

Σκωτία: Δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της το 2014

Η Βρετανική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί τη διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου/

Την πρόθεση της Σκωτίας να διεξάγει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της το φθινόπωρο του 2014 εξέφρασε ο πρώτος τη τάξει υπουργός της ημιαυτόνομης κυβέρνησης της Σκωτίας, Alex Salmond.

Ο κ. Salmond δήλωσε ότι υπάρχει επαρκής χρόνος έως τότε, προκειμένου οι Σκωτσέζοι να πάρουν μια σοφή απόφαση για το μέλλον της Σκωτίας μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η είδηση προέκυψε την ώρα που η βρετανική κυβέρνηση δηλώνει ότι το δημοψήφισμα θα ήταν αντισυνταγματικό, χωρίς την έγκρισή της, αναφέρει το BBC.

Όπως ανέφερε ο υπουργός αρμόδιος για τα θέματα Σκοτίας, Μάικλ Μουρ το δημοψήφισμα πρέπει να είναι απλό και αποφασιστικό, κατά προτίμηση του ίδιου με ερώτημα ένα “ναι” ή “όχι” στην ανεξαρτησία.

Όμως, η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί τη διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από την πλευρά της η ημιαυτόνομη σκωτσέζικη κυβέρνηση, στην οποία επικρατεί το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP), επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει στο δημοψήφισμα το φθινόπωρο του 2014, επισημαίνει το BBC.

Η σχετική πρόταση θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ενώ άλλη μία διαβούλευση έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Συντηρητικών-Φιλελεύθερων.

24h NewsRoom
-----------------------------------------------------------------------
σειρά να πάρει η Κρήτη και η Νότια Μακεδονία,αλλά και η Δυτική Θράκη. η Τσαμουριά έπεται....

Akritas είπε...

Because of the ICJ and the WIPO if we speak with legal terms.

Ανώνυμος είπε...

η κρατική κατοχύρωση προϊστορικών συμβόλων ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ στο Διεθνές Δίκαιο.

εξαίρεση υπάρχει, όταν αποκλειστικά για λόγους αποφυγής σύγχυσης , ένα προϊστορικό σύμβολο έγινε το ένα και μοναδικό, ΚΡΑΤΙΚΟ σύμβολο/εθνόσημο μιάς χώρας

το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον 16 ακτίνο μακεδονικό ήλιο , ο οποίος βρίσκεται σε δεκάδες τέμπλα του 18 αιώνα, στο γειτονικό μακεδονικό κράτος.

ο οποίος ΔΕΝ αποτελεί το μοναδικό σύμβολο καμίας χώρας,ούτε φυσικά αποτελεί ΕΘΝΟΣΗΜΟ της Ελλάδος..!!

το άρθρο 7 της ισχύουσας Ενδιάμεσης Συμφωνίας ορίζει ότι στο κράτος της Μακεδονίας ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιείται ο δεκαεξάκτινος μακεδονικός ήλιος ως ΕΘΝΟΣΗΜΟ της Μακεδονίας.

αυτή η ΠΟΛΙΤΙΚΗ συμφωνία , είναι αυτονόητο ότι σε αυτό το άρθρο 7 , αποκλείνει από το Διεθνές Δίκαιο.

αυτό έγινε στα πλαίσια μείωσης της εθνικιστικής αντιμακεδονικής επιθετικότητας της Ελλάδος, με πρωτοβουλία του Χόλμπρουκ.

το παραπάνω άρθρο , ενόσω ισχύει η Συμφωνία , σαφώς και είναι σεβαστό από το γειτονικό Μακεδονικό κράτος.

αυτό φυσικά ΔΕΝ σημαίνει ότι αυτό θα διαρκεί αιώνια...

μελλοντικά θα αποτελέσει το μοναδικό εθνόσημο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας..

Ανώνυμος είπε...

Ν. Γκρούεφσκι: Δεν θα υπάρξει λύση με τον Σαμαρά να συμμετέχει στην ελληνική κυβέρνηση

“Σπατάλη χρόνου” χαρακτηρίζει τον νέο γύρο συνομιλιών, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ
Την εκτίμηση ότι η ΠΓΔΜ έχει μειωμένες πιθανότητες να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στο Σικάγο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι καθώς όπως ανέφερε, η προϋπόθεση, που έχει τεθεί για ένταξη της χώρας στη Συμμαχία είναι η επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας και κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν προβάλει διόλου πιθανό.

Παράλληλα και ενόψει ενός νέου γύρου συνομιλιών υπό τον Μάθιου Νίμιτς την ερχόμενη εβδομάδα ο Νίκολα Γκρούεφσκι παρατήρησε για ακόμα μια φορά πως “έτσι, όπως είναι τώρα η κατάσταση στην Ελλάδα, δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας. Η Ελλάδα ούτε θέλει ούτε μπορεί να λύσει το ζήτημα αυτό”.

Όπως πρόσθεσε “οι λόγοι σχετίζονται τόσο με την οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα και το γεγονός ότι έχει προσωρινή κυβέρνηση όσο και με τον αυξημένο εθνικισμό και το ότι στην κυβέρνηση συμμετέχει και ο Σαμαράς- και μάλιστα στο υπουργείο Εξωτερικών. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται με μεγάλη διαφορά ο Σαμαράς και έχει πάρα πολλές πιθανότητες να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και γνωρίζουμε όλοι τις σαφείς θέσεις που έχει διατυπώσει από την αρχή ακόμη της εκκρεμότητας για το όνομα, μέχρι και σήμερα. Μια εκκρεμότητα, της οποίας ο Σαμαράς υπήρξε ένας από τους δημιουργούς της”.

“Με τέτοιες θέσεις και απόψεις, ο νέος γύρος συνομιλιών στη Ν. Υόρκη θα είναι απλώς σπατάλη χρόνου”, συμπλήρωσε ο κ. Γκρούεφσκι, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα δεν επιδεικνύει ενδιαφέρον για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Παράλληλα, επεσήμανε πως “φέτος, θα γίνουν εκλογές στις ΗΠΑ και η ελληνική ομογένεια εκεί είναι πολυάριθμη και αρκετά κινητική και υποστηρίζει παραδοσιακά τους Δημοκρατικούς. Άρα, εδώ τελειώνει και η ιστορία σχετικά με άσκηση πιέσεων προς την Ελλάδα. Άλλωστε, πίεση δεν ασκήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, που δεν είχαν εκλογές στην Αμερική. Επομένως, γιατί να αλλάξει τώρα η πολιτική αυτή;”.

Ενδιαφέρον προκαλεί και η εκτίμηση του κ. Γκρούεφσκι πως η ενδιάμεση συμφωνία του 1995 ήταν “καταστροφική” για τη χώρα του, ωστόσο, σημείωσε πως ενδεχόμενη καταγγελία της από την ΠΓΔΜ θα ήταν “στρατηγικό λάθος”.

24h NewsRoom

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

McNamara: Ο Ομπάμα να εξασφαλίσει στο Σικάγο την ένταξη της Μακεδονίας

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, θα έχει την ευκαιρία να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών και να εξασφαλίσει την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ αυτό το έτος», γράφει η Sally McNamara, σε άρθρο της στο “FOX NEWS’.


Στην πολιτική της ανάλυση, η γνωστή αναλύτρια του ιδρύματος ‘Heritage’ σημειώνει ότι αν πραγματικά ο Ομπάμα αντιλαμβάνεται τον πρωταρχικό ρόλο των ΗΠΑ, στη δημιουργία και τη διατήρηση μιας παγκόσμιας δημοκρατικής τάξης, θα πρέπει να φροντίσει για την ένταξη της Μακεδονίας, ως ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι το 2008, η ελληνική κυβέρνηση άσκησε βέτο μονομερώς για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, σπάζοντας με τον τρόπο αυτόν την μακρά καθιερωμένη αρχή ότι τα μέλη δεν αναμιγνύουν υποθέσεις διμερών τους θεμάτων στη Συμμαχία.


Η Μακεδονία, αναφέρει η McNamara, από την ανεξαρτησία τους την δεκαετία του ενενήντα, έκαναν απίστευτη πρόοδο.

Η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων εξελίχθηκε σε έναν εξαγωγέα της ασφάλειας, Η Μακεδονία παρέχει την τέταρτη σε μέγεθος σύμφωνα με τον αριθμό των κατοίκων, συμβολή, στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, αν και δεν είναι μέλος της Συμμαχίας.

Η Μακεδονία, έχει συμβάλει στον πόλεμο του Ιράκ, όπου οι ένοπλες δυνάμεις της, έχουν αγωνιστεί μαζί με τους Αμερικανούς στρατιώτες και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, ευχαρίστησε δημοσίως τη Μακεδονία που προσέφερε ένα ασφαλές καταφύγιο εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο στη διάρκεια των πολέμων της δεκαετίας του ενενήντα στα Βαλκάνια.

Το Μάιο στο Σικάγο, σύμφωνα με την άποψη της Μακ Ναμάρα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να είναι σε θέση να σταθεί πίσω όχι μόνον από την απόδοση δικαιοσύνης στη Μακεδονία , αλλά και πίσω από κάτι πιο σημαντικό- το όραμα για την Ευρώπη, μια ελεύθερη και ειρηνική ήπειρο.

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Μακεδονία : Η Ελλάδα καλεί τον Μακεδόνα Υπέξ Ποπόσκι στη Θεσσαλονίκη


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει τον Ποπόσκι για συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της λεγόμενης ατζέντας 2014, που διοργανώνει η Ελλάδα το Φεβρουάριο συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, όπου θα συζητήσουν για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της περιοχής και την προώθηση της συνεργασίας.


Ο Έλληνας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν τελείωσε ο καθορισμός της ατζέντας, πρόσθεσε ωστόσο ότι η πρόσκληση θα αποσταλεί και στο μακεδόνα υπουργό.

Το μακεδονικό Υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι κατά τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει προσκληθεί σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις, αλλά όταν φθάσει η πρόσκληση θα αποφασιστεί σχετικά με την παρουσία του υπουργού.

«Θα προσκληθεί και ο κ. Ποπόσκι;»

«Ναι, φυσικά. Αυτή η συνάντηση είναι για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Το θέμα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική», δήλωσε ο Έλληνας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Ο Δελαβέκουρας επανέλαβε ότι η Αθήνα κινητοποιείται εντατικά για τη συνάντηση με το Νίμιτς. Η κυβέρνηση της Μακεδονίας εκφράζει φόβους για στασιμότητα των διαπραγματεύσεων, σε αντίθεση με τις ελληνικές αρχές που αναμένουν πρόοδο από τις συνομιλίες.

«Ναι, είμαστε φυσικά έτοιμοι για τις 16 και τις 17 Ιανουαρίου. Ελπίζουμε να σημειωθεί πρόοδος. Πάντοτε υποστηρίζαμε τη διαδικασία που διεξάγεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ και πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνουν οι συζητήσεις για να επιτευχθεί πρόοδος», είπε ο Δελαβέκουρας σε ερώτηση δημοσιογράφου από την τηλεόραση Σίτελ.

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Βουλγαρία: Ψηφίστηκε η πρόταση για την καταδίκη «της αφομοίωσης των Τούρκων»

Οι τουρκικές εφημερίδες δίνουν μεγάλη έμφαση στην καταδίκη της αναγκαστικής αφομοίωσης των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο και αναφέρεται στον Τύπο της Τουρκίας.

«Η Βουλγαρία αναγνώρισε επίσημα την αφομοίωση» γράφει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα «Milliyet» και αναφέρει ότι υιοθετήθηκε έγγραφο στο οποίο γίνεται επίσημα παραδοχή ότι η Βουλγαρία στο παρελθόν επιχείρησε να αφομοιώσει τους Τούρκους της χώρας.


Ενώ η «Sabah» αναφέρει για «Ιστορική απόφαση της Βουλγαρίας» και δημοσιεύει τη δήλωση του Ιβάν Κοστόφ.

Η "Zaman", επίσης, φέρει τον τίτλο «Η Βουλγαρία καταδίκασε την αφομοίωση των Τούρκων» και δημοσιεύει ότι το βουλγαρικό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες μια δήλωση καταδικάζοντας την αναγκαστική αφομοίωση των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας.


Η σχετική πρόταση υποβλήθηκε από τον Ιβάν Κοστόφ και μια ομάδα βουλευτών και εγκρίθηκε με 112 ψήφους υπέρ, μηδέν κατά και τρεις αποχές.

Η εφημερίδα «Hyurriyet» έχει το τίτλο «Η Βουλγαρία καταδικάζει την αφομοίωση». Η εφημερίδα αναφέρεται στα έγγραφα που δηλώνουν για την εκδίωξη των 360 χιλιάδων Βουλγάρων πολιτών τουρκικής καταγωγής κατά το 1989, υπό το κομμουνιστικό καθεστώς του Τοντόρ Ζίφκοφ και η οποία χαρακτηρίζεται ως μορφή εθνοκάθαρσης.

Εξάλλου χθες σε αναφορά του το τουρκικό κανάλι CNN Türk, παρουσίασε εκτενώς το ζήτημα, σύμφωνα με το οποίο το κομμουνιστικό καθεστώς του Ζίφκοφ, είχε ψηφίσει το νόμο για την «Διαδικασία της Αναγέννησης" του μουσουλμανικού στοιχείου της Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με το νόμο αυτό οι Τούρκοι κάτοικοι της Βουλγαρίας όφειλαν να αλλάξουν το επώνυμό τους και να το κάνουν βουλγαρικό καθώς απαγορεύτηκε και η τουρκική γλώσσα στην επικράτεια.
Χθες, 22 χρόνια μετά, η Βουλγαρία παραδέχτηκε ότι ο νόμος αυτός ήταν για την αναγκαστική αφομοίωση των Τούρκων και έπρεπε να καταργηθεί, ψηφίζοντας τη σχετική διάταξη. --------------------------------------------------------------------------------- η Ελλάδα ακόμα δεν καταδίκασε την ελληνοποιητική αφομοίωση εκατομμυρίων κατοίκων της, γηγενών και μη κατοίκων της. Μακεδόνων, Βλάχων, Αλβανών, Τούρκων. την ίδια στιγμή το κοινοβούλιο καθιέρωσε επαίσχυντα ψευδείς ημέρες μνήμης της δήθεν γενοκτονίας από τους Τουρκομουσουλμάνους σε βάρος των Τουρκοχριστιανών...

Ανώνυμος είπε...

Τα εθνόσημα σας μάραναν

Συμβούλιο της Ευρώπης: Οι εθνικές μειονότητες στην ΠΓΔΜ εξακολουθούν να βρίσκονται στο περιθώριο της δημόσιας ζωής

Οι εθνικές μειονότητες στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εξακολουθούν να βρίσκονται στο περιθώριο, διαπίστωσε, μετά την τρίτη επίσκεψή της στη χώρα, η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Μειονότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με εξαίρεση το γεγονός ότι στα σχολεία διδάσκονται οι αλβανική, σερβική και τουρκική γλώσσες, η Επιτροπή διαπιστώνει ότι δεν έχει ακόμη αρχίσει ένας διάλογος μεταξύ των εθνικών μειονοτήτων στη χώρα και δεν έχει ακόμη τεθεί τέρμα στη διαίρεση και την πόλωση της κοινωνίας, με βάση τα εθνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού.
Η Επιτροπή καλεί τις αρχές της χώρας να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να καταπολεμηθούν οι προκαταλήψεις έναντι των εθνικών μειονοτήτων και να αντιμετωπιστεί το θέμα της περιορισμένης συμμετοχής των μειονοτικών στη δημόσια διοίκηση.
Καλούνται, μάλιστα, οι αρχές να λύσουν τα προβλήματα απασχόλησης των Ρομά και να χορηγήσουν περισσότερους πόρους για τη στέγαση, την υγεία, την εκπαίδευση και τις ανάγκες των γυναικών Ρομά.

Ανώνυμος είπε...

εσυ Μπελομορε ξερεις την δουλεια σου, Οποτε δεν μπορεις να απαντησεις κοβεις τα σχολια και ολα μια χαρα.
Σιγα μην δημοσιευες αυτα που εγραφαν οι Αρχαιολογοι της Πγδμ μερικα χρονια πριν

Απλη Γκρουεφσκικη λογικη και πρακτικη

bb είπε...

Ξεπερασμένα ιδεολογήματα και προπαγανδιστικά εργαλεία της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας δεν προσφέρουν καμία απολύτως υπηρεσία στο μακεδονικό ζήτημα όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα. Τέτοιου είδους «μελέτες» είναι για άλλα μπλογκς, τα οποία θεωρούν ότι αυτές εξυπηρετούν την φασιστική και ξεπερασμένη ιδεολογία τους.

Ανώνυμος είπε...

προϊστορικό σύμβολο ο ήλιος της βεργίνας; Οι δεινόσαυροι τον σκάλισαν; Πρώτα να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά τους όρους τουλάχιστον βρε παιδιά. Εντάξει, είπαμε αμόρφωτοι άνθρωποι είστε, αλλά είναι ανάγκη να το δείχνετε με καθε ευκαιρία; Η ανακάλυψη της γραφής σηματοδοτεί το πέρασμα από την προϊστορία στην ιστορία. Τρίτη δημοτικού. Αν έχετε ποτέ φτάσει μέχρι εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:26, σίγουρα δεν το σκάλισαν Έλληνες, οι οποίοι ήρθαν στην Ευρώπη απο την Αφρική, πολύ αργότερα!

Akritas είπε...

Αλήθεια το παρών blog είναι υπέρ αλυτρωτικών συμβόλων όπως αυτό που φαίνεται στο τελευταίο κομμάτι του βίντεο;

Σταράτες απαντήσεις και όχι μιξοαγορεύσεις.

Ανώνυμος είπε...

ο δεκαεξάκτινος μακεδονικός ήλιος, είναι ιστορικό σύμβολο, των αρχαίων Μακεδόνων της κλασσικής μακεδονικής αρχαιότητας.

ουδεμία σχέση έχει , με τα κλασικά σύμβολα των αρχαίων Ελλήνων.

σήμερα αμφότερα τα σύμβολα δεν ανήκουν σε κανένα αποκλειστικά ,Μακεδόνα ή ελληνόφωνο, αλλά σε όλη την ανθρωπότητα.

ιδιαίτερα δεν ανήκουν σε εκείνους από τους σημερινούς ελληνόφωνους , οι οποίοι με τα λόγια και τις πράξεις τους κακοποιούν τον αρχαίο λαμπρό πολιτισμό, είτε τον μακεδονικό , είτε τον ξεχωριστό ελληνικό...

Ανώνυμος είπε...

7:45 Σίγουρα στο σχολείο , κουλούρια πουλούσες, οπότε δεν μπορώ να έχω και απαίτηση να ξέρεις από ανθρωπογεωγραφία.

Ανώνυμος είπε...

belomore πού είναι τα σχόλιά μου;

Ανώνυμος είπε...

Οι Μακεδόνες "ήρθαν" στην Ευρώπη;! Τους υποδέχτηκαν οι Σλάβοι;
Οι πρωτο-μακεδόνες ήταν ινδοευρωπαϊκής προέλευσης, άρα άφιξη από Αφρικής έιναι λίγο wild scenario.
Αλλά η εθνικιστική μισαλλοδοξία και αλαζονεία δεν σας αφήνει περιθώρια για σωστή και ουσιώδη πληροφόρηση. Διαχωρίζει ματαιόδοξα τους πολιτισμούς κατ' ήπειρο.

bb είπε...

Οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν ινδοευρωπαίοι αλλά οι αρχαίοι Έλληνες όχι!

Could Greek philosophy be rooted in Egyptian thought? Is it possible that the Pythagorean theory was conceived on the shores of the Nile and the Euphrates rather than in ancient Greece? Could it be that much of Western civilization was formed on the Dark Continent? For almost two centuries, Western scholars have given little credence to the possibility of such scenarios. In Black Athena, an audacious three-volume series that strikes at the heart of todays most heated culture wars, Martin Bernal challenges Eurocentric attitudes by calling into question two of the longest-established explanations for the origins of classical civilization. To use his terms, the Aryan Model, which is current today, claims that Greek culture arose as the result of the conquest from the north by Indo-European speakers, or Aryans, of the native pre-Hellenes. The Ancient Model, which was maintained in Classical Greece, held that the native population of Greece had initially been civilized by Egyptian and Phoenician colonists and that additional Near Eastern culture had been introduced to Greece by Greeks studying in Egypt and Southwest Asia. Moving beyond these prevailing models, Bernal proposes a Revised Ancient Model, which suggests that classical civilization in fact had deep roots in Afroasiatic cultures. This long-awaited third and final volume of the series is concerned with the linguistic evidence that contradicts the Aryan Model of ancient Greece. Bernal shows how nearly 40 percent of the Greek vocabulary has been plausibly derived from two Afroasiatic languagesAncient Egyptian and West Semitic. He also reveals how these derivations are not limited to matters of trade, but extended to the sophisticated language of politics, religion, and philosophy. This evidence, according to Bernal, greatly strengthens the hypothesis that in Greece an Indo-Europeanspeaking population was culturally dominated by Ancient Egyptian and West Semitic speakers. Provocative, passionate, and colossal in scope, this volume caps a thoughtful rewriting of history that has been stirring academic and political controversy since the publication of the first volume.
http://books.google.gr/books/about/Black_Athena_The_linguistic_evidence.html?id=yFLm_M_OdK4C&redir_esc=y

bb είπε...

Akritas, είναι ιστορικό γεγονός ότι η Μακεδονία διαμελίστηκε το 1912 και προσαρτήθηκε σε 4 κράτη, χωρίς της βούληση η την έγκριση του γηγενούς πλειοψηφικού μακεδονικού έθνους. Φυσικό είναι οι σημερινοί Μακεδόνες να επιθυμούν να μην είναι χωρισμένοι από σύνορα που εμποδίζουν την ελεύθερη επαφή με τους ομοεθνείς τους, στα τέσσερα κομμάτια της χώρα τους. Το θέμα είναι πως θα μπορούσε να γίνει η «ένωση» με δημοκρατικό και προπαντός ειρηνικό τρόπο. Προσωπικά πιστεύω ότι μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, οι Μακεδόνες θα μπορούσαν να επιτύχουν αυτό που επιθυμούν, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα στους υπόλοιπους κατοίκους της Μακεδονίας που δεν ανήκουν στο μακεδονικό έθνος. Και δεν είναι απαραίτητο να γίνουν αλλαγές κρατικών συνόρων. Το πρόβλημα μας δεν είναι να διοικούμαστε αντί απο την Αθήνα, απο τα Σκόπια, αλλά να μπορούμε να αυτοδιοικούμαστε όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο βαθμό, τοπικά. Η νομοθεσία της ΕΕ προβλέπει τέτοιου είδους αυτοδιοικήσεων.

bb είπε...

Ανώνυμε 2:20, το σχόλιο σου μάλλον θα κόπηκε ως ακατάλληλο, αφού δεν το βλέπεις δημοσιευμένο.

Ανώνυμος είπε...

Αφομοίωση πληθυσμών ως ένα βαθμό συντελέστηκε σε όλα τα εθνικά κράτη, γι' αυτό άλλωστε σήμερα υπάρχει και το ιστορικά αλλόκοτο φαινόμενο της ΠΓΔΜ. Ενός πολυεθνικού πλην ψευδεπίγραφα ανεκτικού κράτους που έχει συσταθεί επί της -βίαιης και μη- αφομοίωσης πλείστων εθνοτήτων που το κατοικούν. Βούλγαρων, Αλβανών, Μακεδόνων, Βλάχων, Τούρκων, Σέρβων, Ρομά. Εθνοτήτων μη αρεστών στην εκάστοτε εξουσία του, που τις καταπάτησε ως εκεί που εδύνατο και, ανίκανη να τις αφανίσει, εξακολουθεί να τους κάνει το βίο αβίωτο.
Η δε Τουρκία που κόπηκε για τους Βουλγαρομουσουλμάνους, έχει ως σήμερα δολοφονήσει μαζικά και βίαια αφομοιώσει μια ολόκληρη Βουλγαρία Κούρδων.
Στην μακεδονική περίπτωση αυτό που ενοχλεί τους συμπλεγματικούς κρυφοφασίστες είναι ο συνειδητός και εκούσιος εκμακεδονισμός που πολλοί επέλεξαν (και επιλέγουν).

Όλοι οι επιστημονικοί ορισμοί της γενοκτονίας που δίδονται επί δεκαετίες παγκοσμίως, περιλαμβάνουν αθρόα εξόντωση και επί τη βάσει θρησκευτικής ταυτότητας («τουρκομουσουλμάνοι – τουρκοχριστιανοί»). Η χριστιανική γενοκτονία που διενεργήθηκε στην ύστερη Οθωμ. αυτοκρατορία είναι διεθνώς αναντίρρητη.
Επαίσχυντα ανήθικη και χυδαία μεροληπτική είναι η άρνησή της.

Akritas είπε...

Belomore, δεν υπάρχει κανένα ιστορικό γεγονός για «διαμελισμό» της Μακεδονίας, μιας και δεν υπήρχε Μακεδονία το 1912-1913. Αυτό το αναφέρουν όλες οι διεθνείς Συνθήκες, μεταξύ αυτών και του Βουκουρεστίου.
Δεύτερον, για να γίνει μέρος της ΕΕ το γειτονικό κράτος πρέπει να αποδεχθεί και τους όρους της. Το ότι αν θα γίνει κάποτε μέλος , εξαρτάται από αυτήν.
Και τρίτο, με κυβέρνηση Γκρούεφσκι στα Σκόπια,θα μείνετε μόνο με τα αλυτρωτικά σας όνειρα και τις όποιες επιθυμίες για ένταξη στην ΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ακρίτα Μακεδόνα τι ήθελες και ρώτησες; Ανέμενες εθνικά φυσιολογική απάντηση;

Ανώνυμος είπε...

belomore, ποια είναι τα ακατάλληλα και ποια τα κατάλληλα σχόλια; Μας έχεις παραλόγως υποχρεώσει να σε αποκαλούμε με το όνομα κάποιου άλλου. Μα εγώ δεν σας κατονόμασα καν. Σε ενοχλεί ο πραγματικά ελεύθερός διάλογος;

bb είπε...

Και το Κουρδιστάν δεν είναι κράτος, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι τα εδάφη του και το έθνος των Κούρδων είναι διαμελισμένα σε 3 κράτη.
Την ένταξη της Δημ. της Μακεδονίας στην ΕΕ την εμποδίζει βασικά η Ελλάδα γιατί δεν θέλει να αναγκαστεί να αναγνωρίσει μακεδονικό έθνος και τα δικαιώματα αυτού στην ελληνική Μακεδονία. Αυτό όμως δεν θα είναι πλεον εφικτό για την Ελλάδα που έχει χρεοκοπήσει και που είχε βασίσει όλη την εξωτερική της πολιτική και διπλωματία σε εξαγορές (πολλά λεφτά....). Να δούμε απο εδω και πέρα πως θα τα καταφέρει, χωρίς παράδες!

Ανώνυμος είπε...

η αμφισβητούμενη λεγόμενη κάθοδος των Σλάβων έγινε το 4-5 αιώνα μ.χ, με συνεχώς μειούμενη από τους επιστήμονες την περιόδου εγκατάστασης τους στην περιοχή.

από την άλλη η κάθοδος των τουρκομογγόλων Πρωτοβούλγαρων είναι διαπιστωμένη, έγινε από την δυναστεία των τουρκομογγόλων αρχηγών τους , των Χάνων , της δυναστείας του Κρούμου, Ασπαρούχ, Ομουρντάχ, τον 9 αιώνα μ.χ

έτσι αν υποτεθεί ότι οι σημερινοί γηγενείς Μακεδόνες είναι απόγονοι των Σλάβων τότε ουδεμία σχέση έχουν με τους Βούλγαρους οι οποίοι εγκαταστάθηκαν τουλάχιστον 500 χρόνια αργότερα.

παρομοίως σε σχέση με την μακεδονική/σλαβωνική γλώσσα , η οποία ήταν η μητρική γλώσσα
των Μακεδόνων του 5 αιώνα μ.χ

ενώ η μητρική γλώσσα των Βουλγάρων του 9 αιώνα μ.χ ήταν η τουρανική, τουρκογενούς χαρακτήρα

άρα , λογικά η γλώσσα των Βουλγάρων εκμακεδονίσθηκε/εκσλαβωνίσθηκε

και όχι η μακεδονική εκβουλγαρίσθηκε/εκτουρκίσθηκε

όπως ισχυρίζονται μερικοί σημερινοί Τουρκομογγόλοι ελληνόφωνοι χριστιανοί

ιδιοτελείς θιασώτες του ελληνικού εθνικισμού

οι οποίοι ΤΙΠΟΤΕ το οικογενειακό εθνοπολιτιστικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ δεν έχουν να επιδείξουν

σε αντίθεση με τους Μακεδόνες , οι οποίοι παρά την συνεχιζόμενη πολιτιστική γενοκτονία , εκ μέρους κυρίως του ελληνικού κράτους , καθημερινά εκδηλώνουν όλο τον κρυμμένο μακεδονικό ζωντανό οικογενειακό πολιτισμό τους....

βαρβάρκες, τζαμαλάρια, σούρβα, ραγκουτσάρια, σίρνιτσα, κόλιντα μπάμπω, μπάμπιν ντέν, προστεβαϊνε, λάμκα, μέτσκες, μαρτίνκες, λαζάρκες..

Ανώνυμος είπε...

1- ουδείς αμφισβητεί τον διαμελισμό του εθνογεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας, ο οποίος επισημοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1913 , με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου

2- ακριβώς λόγω αυτής της αναγνώρισης του διαμελισμού, το ελληνικό υπέξ θεωρεί ότι πρέπει να γίνει αλλαγή της ονομασίας του γειτονικού κράτους, το οποίο κατά τον τουρκοχριστιανό εθνικιστή Καραμανλή, ενώ αποτελεί μόνο το βόρειο 33% της εθνογεωγραφικής Μακεδονίας, καπηλεύεται το 100% , λόγω έλλειψης γεωγραφικού προσδιορισμού στο όνομα του μακεδονικού κράτους, και με δεδομένο ότι το νότιο 51% ανήκει στο ελληνικό κράτος

συνεπώς οι νεοναζιστικές Ακρίδες και πάλι γίνονται βασιλικότερες του γυμνού και υπερχρεοκοπημένου Βασιλιά τους...

Ανώνυμος είπε...

η χριστιανική κοινότητα την περίοδο της οθωμανικής Διοίκησης γνώρισε μεγάλη ακμή

μάλιστα , η οθωμανική διοίκηση , αγαθή στις προθέσεις της , όρισε επικεφαλής των Χριστιανών, το Πατριαρχείο , το οποίο παρότι όφειλε να ήταν οικουμενικό , σύμφωνα με το εκκλησιαστικό δίκαιο, ήταν και είναι αιρετικό, ως εθνοφυλετικά ελληνοφωνικό.

διόρισε τον Πατριάρχη πνευματικό αρχηγό όλων των Χριστιανών της επικράτειας, Σέρβων, Μακεδόνων, Ρουμάνων, Βούλγαρων, Αλβανών , παρότι ήταν πάντα ελληνόφωνος και ελληνόφρωνος. αυτός και όλη η Σύνοδος του...!!!

κάτι που βέβαια σήμερα δεν συμβαίνει. αφού τον ελληνόφωνο πατριάρχη τον αναγνωρίζουν μόνο οι ελληνοορθόδοξοι πιστοί , ανά τον κόσμο..

ο οποίος πατριάρχης μάλιστα διόριζε κατά παράβαση των εκκλησιαστικών κανόνων , μητροπολίτες στις παραπάνω περιοχές και στους μη ελληνόφωνους πιστούς , άτομα από παντελώς άλλες περιοχές.τα οποία όχι μόνο δεν γνώριζαν την μητρική γλώσσα των πιστών τους, αλλά κυρίως λειτουργούσαν στην ακατάληπτη για αυτούς εκκλησιαστική ελληνική..!!!

κάτι που εξάλλου κάνει και σήμερα στις Νέες Χώρες-Μακεδονία, Θράκη , η Αυτοκέφαλη, στις οποίες οι Μητροπολίτες δεν προέρχονται , ως θα όφειλε από το τοπικό ποίμνιο, αλλά από την λεγομένη παλαιά Ελλάδα. αφού οι τοπικοί δεν διαθέτουν επαρκή πιστοποιητικά ελληνοφροσύνης. σε αντίθεση με τους παλαιοελλαδίτες...

και άσχετα , αν οι Πατριάρχες δεν είχαν ελληνική ταυτότητα και καταγωγή.

όπως ο Μακεδόνας Μανώλτσεφ , από το μακεδονικό χωριό Ντόλνο Γραμματίκοβο / Κάτω Γραμματικό Πέλλας. ο οποίος έλαβε το μη μακεδονικό , ελληνόφωνο όνομα Χρύσανθος.

μάλιστα ο Σουλτάνος έδωσε στον πατριάρχη, αρχηγό του Ρούμ Μιλιέτ, δικαιοδοσίες όχι μόνο θρησκευτικές αλλά κυρίως εκπαιδευτικές . για αυτό και τα δεκάδες ελληνόφωνα πατριαρχικά σχολεία , σε όλα τα οθωμανικά , μη ελληνόφωνα Βαλκάνια...

εξάλλου η λεγόμενη Μεγάλη Σχολή του ελληνικού Γένους , γνώρισε αυτή την περίοδο μεγάλη ανάπτυξη . το δε κυριότερο, ΠΟΤΕ δεν διακόπηκε η λειτουργία της ...

οι δε απόφοιτοί της έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά την αντιοθωμανική εξέγερση του 1821
των ελληνόφωνων χριστιανών του Ρούμ Μιλιέτ

αλλά και δικαστικές δικαιοδοσίες έλαβε από τον Σουλτάνο ο πατριάρχης, εξού και τα χριστιανικά ιεροδικεία, τα οποία χριστιανικά αλλά και μουσουλμανικά, κατάργησε πολύ σωστά ο εκσυγχρονιστής Ατατούρκ

και γενικά αρμοδιότητες σχετιζόμενες με όλη την καθημερινή ζωή των Χριστιανών..

συμπερασματικά ο δήθεν διωγμός των χριστιανών αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο εθνικιστικό ΨΕΜΜΑ , των Ελλήνων εθνικιστών...

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη του Γένους Σχολή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ταχυδρομική κάρτα (αρχών 20ου αιώνα) με την συνοικία του Φαναρίου - πάνω δεξιά διακρίνεται το κτήριο της Μεγάλης του Γένους Σχολής.


Το κτίριο της Σχολής. Αποκαλείται συχνά και Κόκκινο Κάστρο λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης και του χρώματος. Στο θόλο πάνω από το κεντρικό κτίριο στεγάζεται το αστρονομικό παρατηρητήριο της Σχολής, που διαθέτει ένα παλιό τηλεσκόπιο.


Η Μεγάλη του Γένους Σχολή (τουρκικά: Fener Rum Erkek Lisesi) είναι το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κωνσταντινούπολης.

Ιδρύθηκε το 1454, όταν ο Πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος κάλεσε τον φιλόσοφο Ματθαίο Καμαριώτη και του ανέθεσε να ανασυγκροτήσει την Πατριαρχική Ακαδημία, που είχε διαλυθεί στις παραμονές της Άλωσης.

Το ίδρυμα αυτό αποτέλεσε τον πρόδρομο της Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Από το 1454 λειτουργεί σχεδόν ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ, παρέχοντας υψηλού επιπέδου μόρφωση στους Έλληνες και όχι μόνο μαθητές της.

Μεταξύ των αποφοίτων της περιλαμβάνονται οι γόνοι των διαπρεπών Φαναριώτικων οικογενειών, πλήθος πατριαρχών και Ορθοδόξων Ιεραρχών, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Υψηλής Πύλης (ακόμη και Τούρκοι) μέχρι και πολιτικοί του Νέου Ελληνικού κράτους.

Σήμερα λειτουργεί ως σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στα 500 χρόνια λειτουργίας του άλλαξε αρκετές φορές έδρα. Αρχικά λειτουργούσε εντός του Πατριαρχείου, που την εποχή εκείνη στεγαζόταν στο ναό των Αποστόλων και στην Παμμακάριστο.

Κατά καιρούς λειτούργησε σε διάφορες οικίες στο Φανάρι ή στα χωριά του Βοσπόρου. Επί πατριαρχίας Ιωακείμ Γ' αποφασίστηκε η ανέγερση μεγαλοπρεπούς κτιρίου, κοντά στην έδρα του Πατριαρχείου, που θα φιλοξενούσε τη Σχολή.

Υπό τη διεύθυνση του Έλληνα αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Δημάδη οι εργασίες ολοκληρώθηκαν μέσα σε μια διετία (1881-1883). Η κατασκευή του κόστισε 17.210 Οθωμανικές λίρες και το κτηριακό συγκρότημα αποτελεί σήμα κατατεθέν του Κερατίου κόλπου, σύμβολο της χρυσής περιόδου του Ελληνισμού της Πόλης.

Αποκαλείται δε συχνά από τους ντόπιους Κόκκινο Κάστρο ή Κόκκινο Σχολείο λόγω του χαρακτηριστικού σχεδίου και χρώματός του.
----------------------------------------------------------------------
ΣΥΓΝΏΜΗ, ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΥΔΟΛΩΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΚΡΥΦΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΔΙΩΓΜΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

balo more Πίστεψε με, αυτό το κράτος που με τόση θέρμη υποστηρίζεις, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει.Η μεγάλη Αλβανία είναι πλέον δεδομένη σχεδιαστικά (ακόμα) απο τις μεγάλες δυνάμεις και ο χρόνος εφαρμογής δεν είναι μακριά!

bb είπε...

Ανώνυμε 8:56, ακόμα και να εξαφανιστεί το μακεδονικό κράτος, οι Μακεδόνες θα συνεχίσουν να υπάρχουν όπως υπήρχαν και πριν την ίδρυση του, και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους. Με την ίδρυση του μακεδονικού κράτους, εννοείτε ότι η διεκδίκηση των εθνικών μας δικαιωμάτων είναι πολύ πιο εύκολη γιατί υπάρχει πλέον επίσημη αναγνωρισιμότητα του έθνους μας, παγκοσμίως και οπουδήποτε στον κόσμο αυτό υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

πολύ σωστά. οι Μακεδόνες ΔΕΝ θα εξαφανισθούν ,έστω και αν δεν υπάρξει μακεδονικό κράτος...

όπως δεν εξαφανίσθηκαν οι Σκωτζέζοι, οι Καταλανοί , κ.λ.π που δεν έχουν κράτος..

ακόμα και οι Βλάχοι, των οποίων η μητρική γλώσσα ξεκνά νωρίτερα και από την ρωμαϊκή περίοδο.

και οι οποίοι ζούνε σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων , αλλά και της κεντρικής Ευρώπης...

από την άλλη αποτελεί εθνικιστικό μύθο , ότι τα κράτη τα δημιουργούν ,πολύ περισσότερο τα διαλύουν οι Μεγάλες Δυνάμεις.

ο διαμελισμός της Μακεδονίας επήλθε από την δράση των γειτονικών κρατών..

τα δε ποσοστά του εκφράζουν τις δυναμικές των εμπλεκόμενων κρατών

καμιά επίδραση των μεγάλων δυνάμεων

οι οποίες αν ο Μακεδόνες ήταν περισσότεροι και ποιό ενωμένοι πιθανόν θα βοηθούσαν στην αποτροπή του διαμελισμού της..

όπως βοήθησαν με το Ναυαρίνο , την νεκρή επί 7 χρόνια αλβανική εξέγερση του Μωριά, το 1821..

η ανθρωπότητα βέβαια προχωρά μειώνοντας τις αδικίες..

για αυτό , αντι για νέο διαμελισμό, όπως ονειρεύονται οι ελληνόφωνοι τουρκοχριστιανοί εθνικιστές , μάλλον οδεύουμε σε ενοποίηση όλων των αποκομένων τμημάτων της Μακεδονίας, σε πολιτιστική βάση, ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ φυσικά. σε μια ΕΕ των ενωμένων Περιφερειών...

της Ηπείρου, της Μακεδονίας , της Θράκης και με πολιτιστική αυτοδιοίκηση όλων των λοιπών περιοχών...

ιδιαίτερα της Βλαχίας , σημερινής Θεσσαλίας

Ανώνυμος είπε...

Πάντως είναι η πρώτη φορά που ένας λαός εξαρτά την ύπαρξη έθνους και ξεχωριστής ταυτότητας από τη διεθνή αναγνώριση. Όταν ένας ξένος βέβαια αδυνατεί να καταλάβει το ξεχωριστό της γλώσσας σου, είναι απολύτως φυσιολογικό. Αν ακούσουμε έναν Ιταλό έναν Ισπανό έναν Έλληνα ή έναν Γάλλο να μιλάνε, κατανοούμε τι γλώσσα είναι, ακόμα κι αν δεν την ομιλούμε. Ενώ, αν μιλήσει ένας από την πγδμ, τότε απλά θα πουν ότι είναι ένα είδος σλαβικής γλώσσας ή το πολύ να πουν συνηρμικά Ρωσικά. Κανένα άλλο κράτος στην ιστορία δεν επεδίωξε πέραν της αναγνώρισής του και την αναγνώριση ξεχωριστού Έθνους. ούτε καν άλλες οντότητες της πρωην Γιουγκοσλαβίας, όπως το Κόσοβο και η Βοσνία που μοιάζουν με την περίπτωση της πγδμ. Γιατί κι εκεί έγινε εμφύλιος.

Ανώνυμος είπε...

Αντιμακεδονικό παραλήρημα διακρίνω...

Ανώνυμος είπε...

belomore, σε ρώτησα (13 Ιανουαρίου 2012 10:10 μ.μ.) και δεν απάντησες.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ belomore έχω τελείως διαφορετική άποψη. Θεωρώ ότι ο νεότευκτος λαός στον οποίο ανήκεις είναι δημιούργημα άρρηκτα συναρτημένο μίας αντιμακεδονικής μακεδονώνυμης κρατικής οντότητας, προϋπόθεσης συγκρότησης και ακρογωνιαίου λίθου συντήρησης ενός γιγάντιου εθνικού μύθου εις βάρος άλλων λαών.
Ένας πληθυσμός άγνωστος στην ίδια την Βαλκανική γίνεται παγκοσμίως γνωστός με κλεμμένο όνομα και εθνογλωσσική υπόσταση βασισμένη σε κρατική υπόσταση. Ασφαλώς γι’ αυτό και η αδιαλλαξία ως προς το όνομα της ΠΓΔΜ.
Είναι μείζων να αποκτάς αυθαίρετα (ή Τιτ-αίρετα) μακεδονώνυμη γλώσσα, μακεδονώνυμο σύστημα –πανεπιστημιακής;- εκπαίδευσης, θεσμούς, εκκλησιαστικό ίδρυμα, επινενοημένη και όχι αντικειμενική ιστορική προέλευση, στη βάση ενός πολιτειακού μορφώματος.
Αν όμως αρθούν οι επωνυμίες τι μένει; Αν διαλυθούν τα ευρωπαϊκά κράτη πιστεύω ότι οι εμφυτευμένες, απατηλές εθνικές σας αξίες και ιδεολογήματα θα καταρρεύσουν.
Ίσως τότε διεκδικήσετε πραγματικά δικαιώματα.
Προσωπικά διεκδικώ το δικαίωμά μου στην δημοσίευση των σχολίων μου.

bb είπε...

Ανώνυμε 9:38, είναι καλό να έχεις απόψεις αλλά πρέπει να τις τεκμηριώνεις. Δεν μπορείς να λες ότι το μακεδονικό έθνος είναι τεχνητό δημιούργημα, εντελώς αυθαίρετα, μόνο επειδή δεν σε συμφέρει η ύπαρξη του ενώ άλλοι σχολιαστές σε αυτό το μπλογκ τεκμηριώνουν τις απόψεις τους για την ύπαρξη μακεδονικού έθνους όπως επίσης για την ανυπαρξία του «ελληνικού» έθνους.
Εάν δεν μπορείς να τεκμηριώσεις την άποψη σου, αυτή γίνεται σκέτη προπαγάνδα, όποτε δεν έχει θέση σε αυτό το μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

ουδείς στο κόσμο αμφισβητεί το κράτος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας

ούτε πολύ περισσότερο το μακεδονικό έθνος.

η δε μακεδονική γλώσσα , ΜΗΤΡΙΚΗ των Μακεδόνων θεωρείται γλωσσικός πυρήνας από τους 800 εκατομμύρια ομιλητές της γλωσσικής της οικογένειας

άσχετα , αν η γλωσσική συγγένεια μειώνει την επιφανειακή της διακριτότητα.
χαρακτηριστικό όλων των γλωσσών, π.χ αγγλοσαξωνικών,λατινογενών,κ.λ.π

οι μόνοι σε όλο τον κόσμο που αμφισβητούν είναι οι εθνικιστές με ομιλούμενη γλώσσα την μη μητρική ΞΕΝΗ ελληνική.

η οποία ουδεμία σχέση έχει με την αρχαία, αφού έχει υπερβολικά πολλά ξένα δάνεια, κυρίως τουρκικά...

της οποίας αρχαίας η προέλευση ΔΕΝ είναι ινδοευρωπαϊκή, όπως όλες οι ευρωπαϊκές γλώσσες και η μακεδονική. αλλά σημιτική...

ούτε οι ίδιοι έχουν σχέση με τους αρχαίους κατοίκους του τόπου

ούτε καν με τον πολιτισμό τους, τον οποίο επικαλούνται συνεχώς , παράλληλα κακοποιώντας τον.

μάλιστα , μεγάλο μέρος αυτών , ούτε καν σχέση έχει με τον τόπο, που για πρώτη φορά ονομάστηκε Ελλάδα το 1926, δίχως να υπάρχει περιοχή με συγκεκριμένα όρια, με τέτοιο όνομα. όπως η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Θράκη , ο Μωριάς..

αφού προέρχονται από τα βάθη της Ασίας, είναι τουρκοπερσομογγόλοι πατριαρχικοί, με τους οποίους εποίκησε ο Βενιζέλος της περιοχή, μόλις χθές, το 1922...

από την άλλη όλοι οι επιστημόνες του κόσμου αναγνωρίζουν ότι ΔΕΝ υπάρχει σύγχρονο ελληνικό έθνος, όπως όλα τα γειτονικά έθνη.

αφού δεν υπάρχουν ελληνικά εθνολογικά στοιχεία. ούτε ένα..

μόνο ένα ρατσιστικό ιδεολόγημα, περί φυλετικής ανωτερότητας, ως δήθεν βιολογικοί απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη..

με παράλληλο βάπτισμα , οτιδήποτε μη ελληνικό του χώρου-τουρκικό,αλβανικό,μακεδονικό, βλάχικο, πομάκικο ως ελληνικό.

αν διαλυθεί το ελληνικό κράτος, θα μείνει μόνο μία ελληνοξενοφωνία.

ο καθένας τότε θα ενταχθεί στην εθνοπολιτιστική του κοινότητα..

όπως συχνά συμβαίνει, ήδη ΤΩΡΑ..

αντίθετα αν διαλυθεί το μακεδονικό κράτος , οι Μακεδόνες δεν θα σταματήσουν να χορεύουν και να τραγουδάνε μακεδονικά- πουσιτνίτσα, στάνκενα, πουσττσένο, ζάραμο,ράικο, σαρακίνσκο . να κάνουν μακεδονικό γάμο και έθιμα-σίρνιτσα, σούρβα, κόλιντα, τζαμαλάρια,ραγκουτσάρια,λαζάρκες, μαρτίνκες.

συνεπώς ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ.

αντίθετα υπάρχουν: Μακεδόνες, Τούρκοι, Βλάχοι, Αλβανοί, Πομάκοι

Ανώνυμος είπε...

Mπελομορε εμεις αυτα που γραφουμε τα τεκμηριονουμε με στοιχεια και απο δικες σας πηγες και χωρις υβρεις η οτιδηποτε αλλο προσβλητικο,(οπως τα στοιχεια για την καθοδο των Σλαβων απο πηγες της Πγδμ τα οποια εκοψες)

ΕΣΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

και οπως ειπε καποιος αλλος αυτο που σε ενοχλει και δεν μπορεις να ανταπεξελθεις ειναι ο ελευθερος διαλογος

bb είπε...

Η θεωρίες του Πανσλαβισμού που παραθέτεις είναι εδω και καιρό ξεπερασμένος και ειδικά αυτό το μπλογκ δεν τις υιοθέτει και τις θεωρεί ξεπερασμένη προπαγάνδα που δεν έχει θέση εδω. Υπάρχουν πάρα πολλές σύγχρονες ιστορικές μελέτες και θεωρίες που εσύ επιμένεις να αγνοείς και προτιμάς να κάνεις spam με άσχετα με την Μακεδονία ζητήματα.

Ανώνυμος είπε...

2:43 Να γελάσει κανείς η να κλάψει με αυτά που γράφεις? Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι τα έγραψες σε άριστη (ξένη)Ελληνική! Καλά κάνετε και τα γράφετε όμως, για να βλέπουν ορισμένοι αριστεροπροοδευτικοί ότι Έλληνας δεν είναι αυτός που κατέχει την Ελληνική παιδεία, αλλά αυτός που αισθάνεται Έλληνας!

Ανώνυμος είπε...

Eγω δεν παραθετω καμμια θεωρια κανενος Πανσλαβισμου

Το μονο που παραθεσα ειναι συνδεσμοι απο διαφορα σαιτ της Πγδμ(αυτα που εσυ λες spam) για την καθοδο των Σλαβων στα Βαλκανια
Εβαλα συνδεσμους απο ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ πηγες γιατι οτιδηποτε αλλο θα το ελεγες Ελληνικη προπαγανδα ως συνηθως

Αν αντεχεις να αντιπαρατεθεος δημοσιευσε τις αποψεις ολων οπως επισης και τις "
πάρα πολλές σύγχρονες ιστορικές μελέτες και θεωρίες " περι του αντιθετου που ισχυριζεσαι οτι εχεις.

Τι να κοβεις σχολια μη υβριστικα δεν σε κανει τιποτε. Επιβεβαιωνει μονο αυτο που σου λενε ολοι .
Κανεις αυτα για τα οποια κατηγορεις αλλους

Ανώνυμος είπε...

BELOMORE ΕΙΧΕΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΟΥ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ?

http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_6850.html

ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΔΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΩς ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΣ??

ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΚΕΙ??

Ανώνυμος είπε...

From the 6th century onward, migrating Slavs populated and settled in the Balkans, becoming the main ethnic, cultural, racial, and genetic stock in Macedonia, Serbia, Bulgaria, Bosnia, etc. The Macedonians have since inherited a Slavic culture, language, heritage, religion (Orthodoxy), and identity.

Although Macedonians proudly identified themselves as Slavs from 1914 until 1992, many Macedonians were inclined to distance themselves from their hated Serbian Slavic rivals, and as a result many readily created a new myth of this semi-divine ancestry that made them separate from all of their foreign claimants


http://euroheritage.net/macedoniaalexander.shtml

Ανώνυμος είπε...

γιατί παραπονούνται τα φασιστάκια , σχολιαστές του παρόντος μπλόγκ, ότι δεν δημοσιεύονται τα ψευδή και συκοφαντικά εθνικιστικά σχόλια τους.?

όταν αυτό δεν είναι αλήθεια αφού υπερδημοσιεύονται , λόγω της υπερανεκτικότητας των Διαχειριστών...

την ίδια στιγμή στα υπερεθνικιστικά μπλόγκς, π.χ ταχαλια , ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια ροπάλου ο σχολιασμός από οποιονδήποτε έντιμο άνθρωπο, που αγαπά την Αλήθεια....

λίγο τσίπα δεν θα σας πείραζε ΥΠΕΡΕΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΑ ελληνόφωνα εθνικιστάκια...

Ανώνυμος είπε...

χαρακτηριστικό του μη ελληνικού εθίμου, του καρναβαλιού είναι το κάψιμο του καρνάβαλου. εν προκειμένω ο καρνάβαλος περιείχε ένα κηδειόχαρτο με τα χαρακτηριστικά του κηδευόμενου. εν προκειμένω του ελληνικού κράτους, με το εθνόσημο στο χαρτί και όχι σε ύφασμα , όπως είναι η σημαία -http://www.kurir.mk/magazin/zanimlivosti/56959-FOTO-Grcija-pocina-po-dolgo-nerviranj

eФОТО: Грција „почина“ по долго нервирање
www.kurir.mk
Ненадејно, после долго нервирање не напушти нашата мила соседка Грција. Вака во Вевчани денес беше споделена тажна вест...

αυτή η καρναβαλική σάτιρα, απέχει παρασάγγες από την απρόκλητη καύση αμερικανικών σημαιών. ιδιαίτερα γερμανικών, μιξαρισμενων με την φασιστική σβάστικα. ως ιδιαίτερη εκδήλωση ευχαριστίας για τα δισεκατομμύρια δανεικά και αγύριστα των σκληρά εργαζόμενων Γερμανών...

και καμία σχέση με την καθεστωτική τρομοκρατία που δολοφονούσε ανενόχλητα επί 27 χρόνια Αμερικανούς , Άγγλους , Τούρκους αξιωματούχους , συμμάχους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

η αριστοφανική σάτιρα είναι καυστική και προκλητική. ιδίως σε σχέση με τους άρχοντες.
όπου όμως στο καρναβάλι του Vevcani δεν είδαμε. π.χ αυτού με το ελληνοπρεπές αλβανοτουρκικό επώνυμο, που τον κουτσούλισε η Αγία Περιστερά..ούτε τον Αντωνάκη με το γυαλιστερό μάτι, σχιζοφρενικό σύμπτωμα.

ας κάνουν και εδώ σάτιρα καρναβαλική στο καρναβάλι της Πάτρας , με τον φλωρινιώτη Γκρουέφσκι. ο οποίος ουδέποτε έπραξε οτιδήποτε εναντίον της Ελλάδος. ούτε πολύ περισσότερο των Ελλήνων. με τους οποίους ο Μακεδόνας με ελληνική υπηκοότητα παππούς του πολέμησε μαζί στα βουνά της Αλβανίας, εναντίον των Ιταλών. όπου και σκοτώθηκε.

αντίθετα οι Μακεδόνες καρναβαλιστές έχουν κάθε λόγο για την συγκεκριμένη σάτιρα η οποία ειναι εναντίον της αντιμακεδονικής πολιτικής του ελληνικού κράτους. το οποίο τους πολεμά εδώ και δεκαετίες. βάζει δε βέτο στην ένταξη τους στο ΝΑΤΟ. του οποίου τα τεχνικά κριτήρια έχουν εκπληρώσει.συμμετέχοντας με Μακεδόνες στρατιώτες επιπλέον σε όλες τις νατοϊκές εκστρατείες...

μοναδική στάση στα παγκόσμια χρονικά, αντίθετη με όλες τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη.
οι οποίες κανένα πρόβλημα δεν έχουν με τους Μακεδόνες, τη μακεδονική κυβέρνηση, την μακεδονική γλώσσα, το μακεδονικό έθνος,το μακεδονικό κράτος.παρά μόνο το ελληνικό κράτος , χαρακτηριστικό της ανασφάλειας που διακρίνει καθένα που κατέχει παράνομα κλοπιμαία....

Ανώνυμος είπε...

Ελληνες "αισθάνονται" όσοι έχουν άμεσα ή έμμεσα, υλικά ή μη, αλλά αδικαιολόγητα οφέλη από το ελληνικό κράτος

ή όποιος θέλει να αποκτήσει , έστω και νόμιμα δικαιώματα από το επικίνδυνο ελληνικό κράτος

π.χ οι Πακιστανοί μετανάστες με πάθος δηλώναν στην τηλεόραση Έλληνες , έτοιμοι να πολεμήσουν τους Τούρκους σε περίπτωση πολέμου, διότι ήθελαν να πάρουν την πράσινη κάρτα παραμονής στην Ελλάδα, έστω και αν την δικαιούνταν με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο..

bb είπε...

Αυτοί που ασχολούνται με την υποτιθέμενη κάθοδο των Σλάβων στη Μακεδονία, ας ασχοληθούν καλύτερα με την ιστορικά πρόσφατη και τεκμηριωμένη άνοδο των Ελλήνων στη Μακεδονία!
Όσο για τους Σλάβους στην Πελοπόννησο σε αυτό το λινκ θα δουν ότι όσο σλάβοι είναι οι Μακεδόνες, άλλο τόσο είναι και οι Πελοποννήσιοι και όχι μόνο αυτοί....
http://saouarcadian.blogspot.com/2010/02/blog-post.html
(Σλάβοι στη Βυζαντινή Πελοπόννησο)

Ανώνυμος είπε...

belomore, δεν ξέρεις τι σου φταίει. Εκκρεμεί η ανάρτηση πέντε σχολίων μου (και μόνο εσύ ξέρεις πόσων άλλων που δεν σου άρεσαν) και έχεις το θράσος να με εγκαλείς για προπαγάνδα. Αν σε ενδιέφερε να ακούγονται όλες οι απόψεις κι όχι μόνο ό,τι σε εξυπηρετεί, δεν θα είχες την ανάγκη να μας φιμώνεις. Σε ρώτησα επανειλημμένως πού είναι τα σχόλιά μου, με αγνόησες.
Στο σχόλιό μου τεκμηριώνω επιγραμματικά την θέση μου ότι η εθνική σας ύπαρξη βασίστηκε σε κρατική ύπαρξη. Θεωρώ δε ότι εκ της θέσεώς σας είστε ανίκανοι να κρίνετε αντικειμενικά. Αν παρά ταύτα διαφωνείς, κάνε τον κόπο να αντικρούσεις τα λεγόμενά μου (που ούτε αυτό μου επιτρέπεις να κάνω) ή άφησε να τα κρίνουν οι αναγνώστες. Επιλέγεις όμως την απλή αυταρχική και καταχρηστική λύση να τα εξαφανίζεις. Αν αναπτυχθώ περαιτέρω όπως υποκριτικά ζητάς, θα γίνω ακόμη πιο δυσάρεστος. Είδα ποια ήταν και η τύχη σχολίων με επίκληση πηγών, όπως τι έλεγαν οι αρχαιολόγοι της ΠΓΔΜ, που έκανε κάποιος. Το πρόβλημά σου είναι ότι έχεις δημοκρατικό έλλειμμα και δεν έχεις μάθει να δέχεσαι τον αντίλογο και την αμφισβήτηση.
Τεκμηρίωση περί ύπαρξης σλαβικού μακεδονικού έθνους δεν διάβασα. Μόνο αστήριχτες φασιστικές υλακές. Όπως δεν διάβασα τίποτε ουσιαστικό για την ανυπαρξία ελληνικού έθνους. Μόνο αυθαίρετα άνευ περιεχομένου ιδεολογήματα και αναμασώμενη ασόβαρη φιλολογία του τύπου «τουρκοχριστιανοί - πατριαρχικοί - τουρκομογγόλοι». Αυτά τα σχόλια «επιπέδου» τα δημοσιεύεις προθύμως.
Θα σου ξαναϋποβάλω τα ενοχλητικά σχόλιά μου για να τα κοινοποιήσεις. Αν δεν το κάνεις, θα ήθελα συγκεκριμένη αιτιολόγηση, καθώς είναι αξιοπρεπέστατα διατυπωμένα, σε αντίθεση με όλη την χυδαιότητα που συνεχίζεις να εγκρίνεις.

Ανώνυμος είπε...

Τους ινδοευρωπαίους Πάκι θα τους στείλουμε στα Σκόπια για να τους υποδεχθεί το εθνοφυλετικά αντιμακεδονοφωνικό αντιμακεδονόφρον παραλήρημα, όπως περίπου το στοιχειοθέτησε ο Ανώνυμος 2:43 μ.μ. Εκεί δεν γίνονται αποδεκτές ούτε οι γηγενείς -«ινδοευρωπαϊκές»- εθνότητες.
*belomore, αν δεν δημοσιεύσεις το σχόλιό μου, θέλω αιτιολόγηση.*

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ως Έλληνας 2:32, δεν έχω κανένα συμφέρων από αυτό το ηλίθιο κράτος, είμαι Έλληνας γιατί γεννήθηκα Έλληνας σε αντίθεση μ΄σένα που την εθνικότητα σου την διακρίνει κάποιο συμφέρων.

Υ.Γ Να διευκρινίσω ότι δεν μιλάω για υπηκοότητα αλλά για εθνικότητα!

bb είπε...

Ανώνυμε 4:37, τα σχόλια σου δεν δημοσιεύονται γιατί κατά την άποψη μας είναι προπαγανδιστικά ψέματα, ακόμα και όταν προέρχονται από Μακεδόνες της Δημ. της Μακεδονίας (δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε του καθένα την άποψη, μόνο επειδή προέρχεται από Μακεδόνες) επιστήμονες και μη. Είσαι ελεύθερος να πιστεύεις ότι ψέματα σου αρέσουν, σε βολεύουν η έμαθες απο μικρό παιδί και δυσκολεύεσαι να τα αποβάλεις. Οι απόψεις μας είναι πολύ διαφορετικές απο τις δικες σου, όπως φαίνεται, άρα δεν έχεις λόγο να τις γραφείς εδω, γιατί δεν μας ενδιαφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

belomore, ευχαριστώ που ξεδίπλωσες την φασιστική νοο-τροπία σου. Δεν σε υποχρεώσαμε να δεχτείς καμμία άποψη κανενός. Να τις δημοσιεύεις σου ζητούμε, όποιες κι αν είναι, απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται, αρκεί να είναι ευπρεπώς εκπεφρασμένες, κάτι που προφανώς σε εσάς δεν λέει τίποτα. Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι απαράδεκτο να δημοσιεύεις μόνο όσα αποδέχεσαι;
Όποιος δεν είναι ανασφαλής για την ταυτότητά του, δεν έχει ανάγκη να στρουθοκαμηλίζει, ούτε να προφυλάσσει το υπό χειραγώγηση ποίμνιό του από την διαπάλη των ιδεών. Αυτή η τύφλα που έχεις επιβάλει στο blog της «δημοκρατικότητας» και των «δικαιωμάτων», είναι παρόμοια αυτής που έχει επιβληθεί από τις εξουσίες των Σκοπίων για την συσπείρωση ενός ασταθούς λαού εναντίον φανταστικών εχθρών. Ακόμη ένας λόγος για τον οποίο είναι υποκριτικό να ζητάτε μια ενοποιημένη Ευρώπη αφού σας συμφέρει ουσιαστικά ένα απομονωμένο, περιχαρακωμένο, με καθοδηγούμενη πλύση εγκεφάλων έθνος-κράτος.
Σου ξαναλέω, άφησε στην κρίση των επισκεπτών τι είναι ψευδές και τι αληθές. Εγώ είμαι ανοιχτός στην (παρα)πληροφόρηση, χωρίς παρωπίδες (την Αθήνα μαύρη την βγάλατε, και τα ελληνικά σημιτική γλώσσα, καταδεικνύοντας την εμμονή σας στον φυλετισμό.). Μήπως λοιπόν μου αποδίδεις μία δική σου αδυναμία; Μήπως κάποιος άλλος είναι ανάγκη να απογαλακτιστεί από τα φοβικά σύνδρομα και τα δόγματα με τα οποία ανεθράφη;

bb είπε...

Ανώνυμε 2:25, ευτυχώς που υπάρχει το ιντερνέτ και, ειδικότερα, το Blog που επιτρέπει σε εμάς τους Μακεδόνες να ακουστεί η φωνή μας, οι απόψεις μας, να μάθουμε την πραγματική ιστορία του τόπου μας, να ξεδιπλώσουμε τον πλούτο της λαϊκής παράδοσης, μας, να ακούσουμε την μητρική μας γλώσσα (μέσω Youtube).
Ουδέποτε στο παρελθόν μπορέσαμε οι Μακεδόνες να ακουστούμε από τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε σήμερα, φυσικά, αυτό είναι εφικτό, χωρίς να συμπεριλαμβάνει αρνητική προπαγάνδα εναντίον μας, στις σπάνιες φορές που τα μέσα αυτά ασχολούνται μαζί μας.
Το παρόν blog, εάν δεν κατάλαβες, είναι Μακεδονικό! Το να επιμένεις να περνάει εδώ η κακόβουλη αντιμακεδονική προπαγάνδα, η οποία «ζει και βασιλεύει» σε όλα τα μέσα, σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι τουλάχιστον παράλογο. Είναι σαν να ερχόμουν εγώ στο σπίτι σου με μόνο σκοπό να σε υβρίσω, να αμφισβητήσω την ταυτότητα σου, το όνομα σου και τα δικαιώματα στο σπίτι σου! Εσύ τι θα έκανες; Θα το συζητούσες μαζί μου η θα με πέταγες έξω απο αυτό;
Εδώ είναι το σπίτι μας!

Ανώνυμος είπε...

Ρε belo more σε ποιανού σπίτι κάνεις εσύ την προπαγάνδα σου???

Ανώνυμος είπε...

Είδες belomore τι κακό πράγμα που είναι η αντιμακεδονική προπαγάνδα; Αδίκως παραπονιέσαι.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι χυδαίος πάντως ρε belomore. Λίγο αίσχος.

Ανώνυμος είπε...

Aν ειναι προσφατη η ανοδος των Ελληνων στην Μακεδονια τοτε εξηγησε μας ποιοι εξεδιδαν και ποιοι διαβαζαν τις 25 Ελληνικες εφημεριδες της Οθωμανικης θεσσαλονικης, ποιοι φοιτουσαν στα Ελληνικα σχολεια της περιοχης, ποιοι ιδρυσαν τους αθλητικους και μουσικους συλλογους (πχ Ολυμπια, Ηρακλης κλπ) ποιοι εκαναν την επανασταση της Χαλκιδικης το 1821 και το ολοκαυτωμα της Κασσανδρας, την θυσια στον καταρακτη της Αραπιτσας στην Ναουσα το 1822

Τις σφραγιδες των οπλαρχηγων της Επαναστασης στην Μακεδονια, φωτος απο τις Ελληνικες εφημεριδες της Οθωμανικης Μακεδονιας καθως και την Επαναστατικη προκηρυξη της προσωρινης Κυβερνησης της Μακεδονιας στο Λιτοχωρο Πιεριας μπορεις να τα θαυμασεις εδω

http://doumbia-istoria.blogspot.com/

http://history-of-macedonia.com/wordpress/2008/11/18/the-greatest-collection-of-macedonian-newspapers-on-the-web/

http://img.photobucket.com/albums/v250/technotut/originaldeclaration.jpg

http://i300.photobucket.com/albums/nn17/kostas68/epistyps.gif

kαι προφανως δεν θα γνωριζεις για την Μαχη της Θεσσαλονικης την 8\6\1821.
Ευκαιρια λοιπον να μαθεις και αυτο

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CF%87%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82

Ανώνυμος είπε...

7.31

Καλα εσυ μαθε πρωτα ποτε εγινε ο Τρωικος Πολεμος και γιατι δεν συμμετειχαν οι Αρχιοι Μακεδονες σε αυτον και μετα μιλησε για φασισμους και ροπαλα

Unknown είπε...

"Ο/Η Ανώνυμος είπε...
γιατί παραπονούνται τα φασιστάκια , σχολιαστές του παρόντος μπλόγκ, ότι δεν δημοσιεύονται τα ψευδή και συκοφαντικά εθνικιστικά σχόλια τους.?

όταν αυτό δεν είναι αλήθεια αφού υπερδημοσιεύονται , λόγω της υπερανεκτικότητας των Διαχειριστών...

την ίδια στιγμή στα υπερεθνικιστικά μπλόγκς, π.χ ταχαλια , ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια ροπάλου ο σχολιασμός από οποιονδήποτε έντιμο άνθρωπο, που αγαπά την Αλήθεια....

λίγο τσίπα δεν θα σας πείραζε ΥΠΕΡΕΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΑ ελληνόφωνα εθνικιστάκια...

16 Ιανουαρίου 2012 - 7:31 π.μ."

Κοιτα ειρωνια !
Ποιος μιλαει για φασιστες και συκοφαντες
Οποιος υπερασπιζεται την πατριδα του δεν ειναι και φασιστας πανεξυπνε.
Αν εσυ δεν αντεχεις να διαβαζεις μερικες αληθειες προβλημα σου.
Η υποκρισια εδω μεσα εχει ανεβει επιπεδο φαινεται.