Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

16 Ιαν 2012

TAS TV Press - ΟΙ ΤΖΟΥΜΠΡΙΝΚΕΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αλβανική «Συμμαχία» καταγγέλλει ως ρατσισμό την καταδίκη Αλβανών στα Σκόπια.

Το αλβανικό εθνικιστικό κίνημα «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» καταδικάζει έντονα τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν κατά των δύο Αλβανών ακτιβιστών της Συμμαχίας “Aleancës Kuqe-Zi”, τον Ρίνο Σλόγκα και τον Πετρίτ Ιμπραχίμι, οι οποίοι στις 28 Νοεμβρίου 2011 είχαν αναγράψει με graffiti το σύνθημα της Συμμαχίας «Μία γλώσσα, ένα έθνος, ένα κράτος» στην είσοδο της πόλης του Τέτοβο των Σκοπίων.
Το αλβανικό κίνημα αντιτίθεται στις αγωγές που ασκήθηκαν κατά των δύο ακτιβιστών από το Βασικό Δικαστήριο του Τέτοβο και θεωρεί τους ισχυρισμούς αυτούς, ως μια ανοιχτή απειλή για την εθνική αξιοπρέπεια και των ελευθεριών των Αλβανών στα Σκόπια, στα οποία, οι Αλβανοί δεν αποτελούν μειονότητα αλλά ένα έθνος που ζει στα εδάφη του.
Η Συμμαχία καλεί το Δικαστήριο του Τέτοβο να αποσύρει αμέσως την ποινική δίωξη κατά των δύο Αλβανών ακτιβιστών και να ασχοληθεί με τους οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων που κραυγάζουν «Οι Αλβανοί πρέπει να πεθάνουν». (!)
Το κίνημα εκφράζει την βαθειά του απογοήτευση και την λύπη του για την πολιτική που ακολουθούν τα Τίρανα, σε τέτοιες άσχημες περιστάσεις, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στην εθνική υπόσταση των Αλβανών της περιοχής. Καταγγέλλει, επίσης, την τακτική που ακολουθούν τα Σκόπια, που, είτε με νόμους που ψηφίζονται στο Κοινοβούλιο, είτε με αστυνομική βία τίθενται κατά των αλβανικών εθνικών συμβόλων, «σε μια εποχή που στη χώρα μας (Αλβανία), χωρίς κανένα πρόβλημα, κυματίζουν στα μπαλκόνια των σπιτιών σημαίες που έχουν υψώσει οι κάτοικοι είτε είναι αυτές της Σερβίας, είτε της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου ή της Ελλάδας».

(από το «Βαλκανικό Περισκόπιο», παραποιημένο κατ’ επιβολή του «φιλελεύθερου» belomore)
Άλλοι επινόησαν ενωμένες Μακεδονίες, άλλοι ενωμένες Αλβανίες. Αφού λυσσούν αμφότεροι, ας καταργήσουν τα σύνορα να το δοκιμάσουν. Μας ζάλισε ο εθνικισμός.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=fA9cTM39waU&feature=related
--------------------------------------------------------------------------
Η Ελληνική γενοκτονία των Μακεδόνων (αγγλική έκδοση)

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος.