16 Οκτ 2014

Συνάντηση Μακεδόνων και Τούρκων με Φινλανδική αντιπροσωπεία

Στις 14 Οκτωβρίου 2014, στη Θεσσαλονίκη, μια ομάδα εκπροσώπων της Μακεδονικής κοινότητας μαζί με μέλη της "Μορφωτικής και Πολιτιστικής Κίνησης Έδεσσας" είχε συνάντηση με Φινλανδική αντιπροσωπεία ( Magma Think tank ), στην οποία μετέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μακεδόνες στην Ελλάδα, σε διάφορους τομείς, και την ανάγκη ύπαρξης νομοθετικού πλαισίου για την προστασία όλων των εθνικών/γλωσσικών μειονοτήτων στη χώρα.
Δημοσιογράφος της Φινλανδικής Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης στην σουηδική γλώσσα πήρε συνέντευξη από τον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Τσαρκνιά που συμμετείχε σε αυτήν τη συνάντηση.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε η αντί-προεδρος του Δικτύου για την Προώθηση της Γλωσσικής Διαφορετικότητας (NPLD) Peggy Heikkinen (στην φώτο, μαζί με την Ε. Νατσουλίδου)


Την ίδια ημέρα, εκπρόσωποι της Τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης είχαν συνάντηση με την ίδια αντιπροσωπεία από την Φινλανδία.

Τα προβλήματα της Τούρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης μεταφέρθηκαν στην Φινλανδική αντιπροσωπεία - 15.10.2014

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (Ε.Ο.Τ.Δ.Θ), στις 14 Οκτωβρίου του 2014 βρέθηκε για επίσκεψη εργασίας στη Θεσσαλονίκη . Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Τ.Δ ο Χαλίτ Χαμπίπογλου και ο διευθυντής της Ε.Ο.Τ.Δ ο Κ.Ενγκίν Σοιγιλμαζ, ο πρόεδρος του ΚΙΕΦ Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο υπεύθυνος του κόμματος με διεθνής ομάδας εργασίας ο Αλή Αλή Ρεμζίογλου αποτελώντας έτσι την ομάδα αντιπροσωπεία της Τούρκικης Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, λόγο επίσκεψη εργασίας προς μειονότητες συναντήθηκαν στην Ελλάδα με τους εκπρόσωπους της σουηδικής μειονότητας στην Φινλανδία.

Η Ελλάδα πρέπει να βάλει ένα τέλος στην πολιτική που είναι προσανατολισμένη ως “άλλοι” για τις μειονότητες

Υπό την προεδρία του Johan Häggman, ο οποίος μέχρι πρόσφατα έχει υπηρετήσει ως υπεύθυνος επικοινωνίας στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σχετικά με την πολυγλωσσία σε δραστηριότητες ως συντονιστής της ομάδας, η ένωση σουηδική μειονότητα που ζουν στη Φινλανδία "Magma" που ονομάζεται δεξαμενές σκέψης, οι εκπρόσωποι του σουηδικού κοινοβουλίου της Φινλανδίας "Folktinget" , η Φινλανδική Κρατική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση "YLE" και δημοσιογράφους από το φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων "FNB-SPT”, στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με την αντιπροσωπεία που περιελάμβαναν συνολικά οκτώ άτομα της Φινλανδίας συζητήθηκαν λεπτομερώς βασικά και επίκαιρα θέματα ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την εκπαίδευση και την θρησκευτική αυτονομία της Tουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης.

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: