Translate

14 Δεκ 2015

Επιστολή του Προέδρου της ΕΕΣ/EFA Francois Alfonsi σε ελληνικές Αρχές

Ο Πρόεδρος της ΕΕΣ/EFA Francois Alfonsi κάλεσε τις ελληνικές αρχές να αναλάβουν γρήγορα όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίλυση της επαίσχυντης επίθεσης κατά του κόμματος DEB στη Θράκη, Ελλάδα.
Σε επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και του επικεφαλής της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο κ Alfonsi υπενθυμίζει ότι πολλές επιθέσεις εναντίον των μακεδονικών και τούρκικων κόμματων και οργανώσεων έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, αλλά οι δράστες παραμένουν άγνωστα μέχρι σήμερα.
Ο Πρόεδρος της EFA επισημαίνει επίσης το οξύμωρο του ελληνικού ΥΠΕΞ που ασχολείται με θέματα μειονοτήτων στη χώρα, σαν να μην είναι Έλληνες αλλά ξένοι πολίτες τα άτομα που ανήκουν σε μειονότητες. Υπενθυμίζει, επίσης, ότι το επίπεδο της δημοκρατίας σε μια χώρα μετριέται, επίσης, από τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τις μειονότητες της. 
Ακολουθεί η επιστολή, σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά:

Βρυξέλλες,  9η Δεκεμβρίου 2015


Προς:
Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών
Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών
Αρχηγείο της Ελληνικής  Αστυνομίας
Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Αξιότιμοι Κύριοι,
Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, ενός ευρωπαϊκού κόμματος με 45 πολιτικά κόμματα μέλη σε 18 χώρες της Ε.Ε. και  12 μέλη στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία για την πρόσφατη επίθεση στα γραφεία του κόμματος μέλος μας, του ΚΙΕΦ/DEB, στη Κομοτηνή.
Έχω τη μέγιστη πίστη στις  άμεσες ενέργειές σας για να χυθεί άπλετο φως σε κάτι που φαίνεται να είναι μια προμελετημένη βιαία ενέργεια και να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν, ώστε να επιβεβαιωθούν οι ξεκάθαρες δηλώσεις καταδίκης του περιστατικού εκ μέρους  του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε ότι αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί ως μια μεμονωμένη περίπτωση. Τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια είμαστε μάρτυρες των επιθέσεων εναντίον πολιτικών κομμάτων της τουρκικής και μακεδονικής μειονότητας , τεμενών και άλλων οργανώσεων ενώ οι δράστες ποτέ δεν εντοπίστηκαν και δεν καταλογίστηκαν εις βάρος τους ευθύνες  γι’ αυτές τις ενέργειες μίσους και μισαλλοδοξίας. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές ενδείξεις που οδηγούσαν σε αυτούς, κάθε φορά.
Αντιθέτως, σε ορισμένες περιπτώσεις, γίναμε μάρτυρες του παραλογισμού να διώκονται τα θύματα των επιθέσεων για "διατάραξη της δημόσιας τάξης". Γιατί; Επειδή απλά υπάρχουν  και προσπαθούν να διεκδικήσουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα σε μια χώρα της ΕΕ που σαφώς δεν τα σέβεται. Η μη αναγνώριση εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων στην Ελλάδα είναι πολύ απογοητευτική και η EFA ελπίζει ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα. Όμως η συνεχής αγνόηση των εγκλημάτων που διαπράττονται κατά των μειονοτήτων δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η δημοκρατία σε κάθε χώρα μετριέται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται  τις μειονότητες της. Επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι  τα μέλη μειονοτήτων στην Ελλάδα και σε κάθε άλλο κράτος θα πρέπει να έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα και υποχρεώσεις με όλους τους άλλους πολίτες. Η ανάθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών ζητημάτων  των μειονοτήτων, ασφαλώς δεν συμβάλλει στην αίσθηση της ισότητας που πρέπει να είναι εγγυημένη για όλους τους Έλληνες πολίτες.
Με την άμεση επίλυση των σοβαρών επιθέσεων κατά της δημοκρατίας,  μπορείτε να αποδείξετε πόσο  αφοσιωμένη είναι η Ελλάδα  σε αυτή τη βασική αρχή και  αναμένω σύντομα τα καλά νέα σας.
Με εκτίμηση,
François Alfonsi
Πρόεδρος της ΕΕΣ/EFA

http://www.e-f-a.org/services/news-single-view/?tx_ttnews[tt_news]=941&cHash=31586f59ff468a89886d8d17a2ea8633Δεν υπάρχουν σχόλια: