Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

9 Φεβ 2017

UMD: H υποκρισία του Έλληνα πρωθυπουργού για τη Μακεδονία απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στην παραδοσιακή σύμμαχο Σερβία, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Τσίπρας ανέφερε ότι οι διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους γείτονές της δεν μπορεί να είναι επιτυχής χωρίς «αμοιβαίο σεβασμό». Αλλά, για είκοσι πέντε χρόνια, διαδοχικά όλοι οι Έλληνες ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Τσίπρα, έχουν διατηρήσει μια ανοιχτά εχθρική σχέση προς τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ως μέσο καταστολής της αυτόχθονης εθνικής μακεδονικής κοινότητας στη Μακεδονία του Αιγαίου, στη βόρεια Ελλάδα.
Αμέσως μετά την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Ελλάδα επέβαλε ένα παράνομο εμπορικό εμπάργκο στη διάρκεια μιας περιόδου επιβολής κυρώσεων κατά της Σερβίας (τότε ακόμα γνωστή ως Γιουγκοσλαβία), που είχαν, επίσης, διακόψει το εμπόριο προς τα βόρεια. Η Ελλάδα είχε επίσης μπλοκάρει, αμέσως, την ένταξη της Μακεδονίας στα Ηνωμένα Έθνη, σε μια ειλικρινή προσπάθεια να προκαλέσει έναν εμφύλιο πόλεμο. Μέσω της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η Ελλάδα έθεσε μια σειρά από πρωτοφανείς και επαχθείς απαιτήσεις σε ένα κράτος που αγωνίζονταν να επιβιώσει, μεταξύ των οποίων μια εκ νέου σχεδιασμένη εθνική σημαία, μια γελοία διαδικασία για  την «διαπραγμάτευση για το όνομα», και, ίσως το πιο σημαντικό, τις αλλαγές στο Μακεδονικό Σύνταγμα, με τις οποίες διεγράφη οποιαδήποτε αναφορά στις εθνικές μακεδονικές κοινότητες στις γειτονικές χώρες. Σε αντάλλαγμα, το μόνο που η Ελλάδα κλήθηκε να κάνει ήταν να σταματήσει και να απέχει από το εμπορικό εμπάργκο, που ήταν ήδη παράνομο, και να σταματήσει το μπλοκάρισμα στην ένταξη της Μακεδονίας σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Όμως, η Ελλάδα έκανε ακριβώς αυτό, μπλοκάροντας την είσοδο στο ΝΑΤΟ, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008, ενώ η Μακεδονίας είχε εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ και, ακόμη, συμμετείχε σε επικίνδυνες αποστολές του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα αγνόησε, επίσης, μια απόφαση του Διεθνές Δικαστηρίου, το 2011, που την προέτρεπε να σταματήσει τη παράνομη συμπεριφορά της, στη βάση του αρχαίου δόγματος της "η δύναμη είναι το δίκαιο".
Όλες αυτές οι πράξεις "σεβασμού" από την Αθήνα βασίζονται στον ελληνικό μύθο ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος «98% εθνικά καθαρό», αρμόζουσα τοποθέτηση για μια χώρα που έχει βίαιους νεοναζί ως τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο της. Η Ελλάδα έχει επανειλημμένα αγνοήσει πολυάριθμες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις δηκτικές εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την δική της κακομεταχείριση των μειονοτήτων. Στην περίπτωση των θρησκευτικών μειονοτήτων, οι χώροι λατρείας είναι εκτός νόμου. Στην περίπτωση της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, αυτή είναι «αποεθνικοποιημένη» και αναφέρεται ως μουσουλμανική μειονότητα και όχι ως τουρκική. Και στην περίπτωση των Μακεδόνων, για την εθνικότητα υπάρχει πλήρης άρνηση, όπως επίσης για τη γλώσσα και τον πολιτισμό.
Προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η εγχώρια παρωδία, η ελληνική εξωτερική πολιτική ξέσπασε στην αναδυόμενη Δημοκρατία της Μακεδονίας, την ώρα που η ίδια μόλις είχε απελευθερωθεί ειρηνικά από την κυριαρχία του Βελιγραδίου, χρησιμοποιώντας συγχρόνως κίβδηλους ισχυρισμούς περί «αλυτρωτισμού» ως αιτιολογία για την εχθρότητά της. Στην πραγματικότητα, η Μακεδονία είναι μοναδική στα Βαλκάνια στο ότι έχει σαφώς οριοθετημένα και αδιαμφισβήτητα σύνορα με το σύνολο των πέντε γειτόνων της, ένας ισχυρισμός που η ίδια η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλει. Η Ελληνική κυβερνητική επιθετικότητα προς τη Μακεδονία έχει πραγματικά ενταθεί υπό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την στενή της σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ), καθιστώντας έτσι τις εκκλήσεις Τσίπρα για «αμοιβαίο σεβασμό» εξίσου πλαστές με τους ισχυρισμούς περί Μακεδονικού αλυτρωτισμού.
Εκατόν τριάντα πέντε χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τέσσερα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχουν αναγνωρίσει τη μακεδονική ταυτότητα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τους εταίρους της Ελλάδας στην ΕΕ.
Εναπόκειται στον πρωθυπουργό Τσίπρα ή κάποιον πιο κατάλληλο για αυτό το έργο, να βοηθήσει την Ελλάδα να ωριμάσει πλήρως, ως κοινωνία του 21ου αιώνα, και να υποχωρήσει άμεσα από τον ασυγκράτητο πόλεμό της εναντίον του μακεδονικού λαού, τόσο προς εκείνους που κακοποιούνται και κακομεταχειρίζονται ως δεύτερης κατηγορίας πολιτών στην Ελλάδα, όσο και προς εκείνους που κατοικούν στην ειρηνική, ανεξάρτητη δημοκρατία στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Η Ευρω-Ατλαντική εξωτερική πολιτική στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει καταληφθεί από τον νέο-Ελληνικό εξτρεμισμό, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία στην Ελλάδα, για υπερβολικά μεγάλο διάστημα.

http://umdiaspora.org/index.php/en/frontpage-news/63-civil-rights/1269-umd-greek-pm-hypocrisy-on-macedonia-threatens-peace-and-stability

Δεν υπάρχουν σχόλια: