Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

2 Ιουλ 2022

Έκτακτο αντιμακεδονικό συνέδριο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων

Έκτακτο συνέδριο Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων (κλικ εδω)

"(6.00-7.15) 1ο ΜΕΡΟΣ:    Οι πρόεδροι των Παμμακεδονικών Ενώσεων, από όλον τον κόσμο, θα παρουσιάσουν τις δράσεις των Ενώσεών τους για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Μακεδόνων Ελλήνων, την υπεράσπιση των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού, την αντιμετώπιση της Σκοπιανής προπαγάνδας στην περιοχή τους και τις προτάσεις τους για κοινές δράσεις."

Εδώ το συμπέρασμα τους, στην ανακοίνωση για το έκτακτο Συνέδριο τους:

"Επειδή είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι τόσο η αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπιανών, όσο και η εμμονή στην δήθεν γενοκτονία που υπέστησαν με κραυγαλέες πλαστογραφήσεις «ντοκουμέντων» διαφορετικών γεγονότων και διαφορετικών εποχών συνεχίζονται μεθοδικά και χωρίς καμιά διακοπή, η συμμετοχή στις εργασίες του έκτακτου συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων αποτελεί εθνική υποχρέωση!"

Οι υπογράμμιση στα κείμενα είναι δίκη μας και αφορούν στην κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, και συγκεκριμένα:

1- Ο όρος Σκοπιανός/Σκοπιανής που χρησιμοποιείται στην ανακοίνωση του Συνεδρίου, παραβιάζει το άρθρο  1- της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, σε ότι αφορά τον εθνικό προσδιορισμό της γειτονικής χώρας.

α) Tο επίσημο όνομα του Δεύτερου Μέρους θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», το οποίο θα είναι το συνταγματικό όνομα του Δεύτερου Μέρους και θα χρησιμοποιείται erga omnes, όπως προβλέπεται στην παρούσα Συμφωνία. Το σύντομο όνομα του Δεύτερου Μέρους θα είναι «Βόρεια Μακεδονία».Συμφωνία των Πρεσπών

β) Η ιθαγένεια του Δεύτερου Μέρους θα είναι Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως αυτή θα εγγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

γ) Η επίσημη γλώσσα του Δεύτερου Μέρους θα είναι η «Μακεδονική γλώσσα», όπως αναγνωρίσθηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων, που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977, και περιγράφεται στο Άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας Συμφωνίας.

δ) Οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» έχουν την έννοια που αποδίδεται στο Άρθρο 7 της παρούσας Συμφωνίας.

 Ο όρος Σκοπιανοί/Σκοπιανή δεν είναι εθνικός αυτοπροσδιορισμός, κανενός πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά το νόμιμο, βάση της Συνθήκης, είναι Μακεδόνες/Μακεδονική. Ο όρος Σκοπιανός/οι περιορίζεται μόνο στους κάτοικους της πόλης των Σκοπίων, που είναι η πρωτεύουσα της Β. Μακεδονίας, και δεν είναι, φυσικά, εθνικός.

2- Η πρόθεση για την "αντιμετώπιση της Σκοπιανής -Μακεδονικής- προπαγάνδας στην περιοχή τους και τις προτάσεις τους (των συνέδρων) για κοινές δράσεις" συνιστά άμεση απειλή ειδικά κατά πολιτών στην Ελλάδα: μπορεί, οι ενέργειες αυτές να παραβιάζουν τους νόμους για την δημόσια τάξη και ειρήνη, αλλά να συνιστούν και ενέργειες τρομοκράτησης Ελλήνων πολιτών εντός της ελληνικής επικράτειας! Αυτή η δήλωση πρόθεσης εχθρικών ενεργειών εντός της ελληνικής επικράτειας κατά της γειτονικής χώρας, που "κατηγορείται" για προπαγάνδα από τους διοργανωτές αυτού του Συνεδρίου, παραβιάζει την Συμφωνία των Πρεσπων, άρθρο 5 -  

3. Έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικούς φορείς που πιθανόν υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό ενάντια στο άλλο Μέρος. 

Γι' αυτό, θα έπρεπε να παρέμβει Εισαγγελέας!

Η προπαγάνδα, για την οποία κατηγορείται η γειτονική χώρα, είναι η παρουσίαση πρόσφατων και παλαιότερων ιστορικών γεγονότων που συνιστούν γενοκτονία του ντόπιου Μακεδονικού πληθυσμού στην ελληνική Μακεδονία. 

Αυτή η "εμμονή" (όπως αποκαλείται στην ανακοίνωση της ΠΣΠΕ) είναι οι χιλιάδες Μακεδόνες που εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους στην Βόρεια Ελλάδα και βρέθηκαν ως πρόσφυγες στην γειτονική χώρα, όπου οι απόγονοι τους τους μνημονεύουν με διάφορες εκδηλώσεις στην Βόρεια Μακεδονία. Δηλαδή, σε τι διαφέρουν αυτές οι ενέργειες από τις αντίστοιχες που γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, από πολλούς Μικρασιατικούς και Ποντιακούς συλλόγους για τις "αλησμόνητες πατρίδες", την "γενοκτονία του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού", κτλ, όταν, στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για πρόσφυγες αλλά για ανταλλαγέντες πληθυσμούς που θεωρούσαν ότι η "μητέρα πατρίδα" τους είναι η Ελλάδα;

Δυο μέτρα και δυο σταθμά! Ό, τι κανουν οι Έλληνες δεν είναι ούτε προπαγάνδα, ούτε αλυτρωτισμός κατά της Τουρκίας, αλλά όταν πρόκειται για Μακεδόνες, τότε σταματά το δίκαιο και γίνεται προπαγάνδα και αλυτρωτισμός! Προφανώς, όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: