Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

23 Σεπ 2009

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009



Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές , στις 4 Οκτωβρίου 2009, οι Μακεδόνες ψηφίζουμε Οικολόγους Πράσινους γιατί αυτό το κόμμα, που είναι πολύ κοντά στο να μπει στη Βουλή, έχει στο πρόγραμμα του ξεκάθαρες θέσεις για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μειονοτήτων.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος, για τον οποίο οι εθνικά Μακεδόνες θα πρέπει να ψηφήσουμε τους Οικολόγους Πράσινους: ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι έχουν ως υποψήφιο βουλευτή στη λίστα τους για τον νομό Πέλλας, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, έναν εθνικά Μακεδόνα ακτιβιστή για την οικολογία, τα δικαιώματα των Μακεδόνων και μέλος για πολλά χρόνια του ΕΕΣ-Ουρανιο Τόξο (αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι το Ουράνιο Τόξο και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν συμφωνήσει για κάποια εκλογική συνεργασία. Και γιατί να το κάνουν αυτό, άλλωστε, οι Ο.Π . αφού το κόμμα των εθνικά Μακεδόνων είναι σχεδόν ανύπαρκτο στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας και το μόνο που το απασχολεί σε κάθε εθνική εκλογική αναμέτρηση είναι πώς θα βοηθηθεί το Πασοκ (και ιδιαίτερα ο κύριος Λιάνης) να πάρει την μερίδα του λέοντος από τις ψήφους των Μακεδόνων στο νομό Φλώρινας;).
Η πολιτική θέση των Οικολόγων Πράσινων δεν με ικανοποίει στο θέμα της διαμάχης της Ελλάδας για την ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και θα προτιμούσα μια πιο θαρραλέα στάση τους: υπάρχει κράτος που ονομάζεται Μακεδονία γιατί υπάρχει Μακεδονικό έθνος και όχι το ανάποδο. Πριν υπάρξει μακεδονικό κράτος υπήρχαν Μακεδόνες σε όλη την γεωγραφική περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία, πριν ακόμα αυτή μοιραστεί στα τέσσερα γειτονικά κράτη (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Αλβανία). Η θέση τους ότι κανείς δεν είναι πιο Μακεδόνας από όλους τους κατοίκους της Μακεδονίας, δεν με πείθει: δεν υπάρχουν ΠΙΟ Μακεδόνες από άλλους, υπάρχουν όμως οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, σκέτο. Όλοι οι άλλοι κάτοικοι της Μακεδονίας αυτοπροσδιορίζονται ΕΘΝΙΚΑ με άλλο όνομα (Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι, Αλβανοί, Αρβανίτες, Ρομά η Αθίγγανοι, Τούρκοι, Βλάχοι, κτλ).
Σε αυτές τις εκλογές πρέπει οι Μακεδόνες να δείξουμε την δύναμη μας, ψηφίζοντας τους Ο.Π. και ιδιαίτερα στο νομό Πέλλας ,τον υποψήφιο τους ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Ίσως, με αυτό τον τρόπο, και αλλά κόμματα, σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ο.Π. και βάλουν στις λίστες τους Μακεδόνες υποψηφίους, σε όλους τους Νομούς της Μακεδονίας, όπως γίνεται με τους Τούρκους στη Θράκη. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα οι Μακεδόνες δεν είχαν την πολιτική υποστήριξη από κανένα ελληνικό κόμμα, εάν εξαιρέσουμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ παράδειγμα της ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (δεν συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές) και κάποια μικρά αριστερά κόμματα.
ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ, ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!

67 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία δημοσίευσης - Καθημερινή : 24-09-09

Πουλώντας τη σημαία

Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini. gr

Δεν είναι θέμα εκτίμησης, αλλά ιστορικό γεγονός ότι στη Μακεδονία που προέλασε ο διάδοχος Κωνσταντίνος κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους το ελληνικό στοιχείο δεν ήταν παντού πλειονοτικό. Είτε το θέλουμε είτε όχι, έτσι έγιναν όλες οι «απελευθερώσεις» στην Ιστορία. Δεν προηγείτο καμιά απογραφή. Εμπαινε ο στρατός, καταλάμβανε την περιοχή και μετά ακολουθούσαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που εξηγούσαν στον άρτι «απελευθερωθέντα» πληθυσμό γιατί ήταν προαιωνίως ελληνικός, βουλγαρικός, σερβικός ή σουαχίλι. Και αν κάποιος έφερνε αντίρρηση, η κατήχηση συνεχιζόταν με άλλα μέσα.

Ετσι γίνονταν τότε τα πράγματα, έτσι χτίστηκαν όλα τα κράτη-έθνη, έτσι αναπτύχθηκαν και οι εθνικισμοί στα Βαλκάνια. Δεν γίνονταν δημοψηφίσματα για να αποφασίσει ο πληθυσμός αν θέλει να συμβιώσει, όπως έγινε με το σχέδιο Ανάν, ούτε υπήρχε η σκέψη για προστασία των μειονοτήτων. Γενικώς, όποιος προλάβαινε «απελευθέρωνε». Οι Ελληνες πρόλαβαν τη Θεσσαλονίκη και οι Σέρβοι το Μοναστήρι. Καλώς ή κακώς έτσι γράφτηκε η Ιστορία και αυτή η Ιστορία είναι μία. Οι ιστορικοί μπορεί να διαφωνούν στην ερμηνεία των γεγονότων, συμφωνούν όμως στα γεγονότα καθαυτά. Μπορεί να αναθεωρηθούν πτυχές της Ιστορίας όταν έρθουν νέα στοιχεία στο φως ή μπορεί τα υπάρχοντα στοιχεία να δεθούν σε μια νέα θεωρία. Πιθανώς τώρα που εξελίσσονται οι ασκήσεις επί χάρτου στην Ιστορία, κάποιοι να διαφωνήσουν εκ των υστέρων για την απόφαση του Βενιζέλου να προελάσει ο ελληνικός στρατός στη Θεσσαλονίκη, αντί του Μοναστηρίου όπου ο ελληνόφωνος πληθυσμός ήταν μεγαλύτερος. Αλλά το «τι θα γινόταν αν...» είναι δουλειά άλλων.

Ειδικώς η Ιστορία είναι δουλειά των ιστορικών. Δεν είναι δουλειά των πολιτικών. Δεν είναι καν δουλειά των δημοσιογράφων. Ειδικώς οι τελευταίοι οφείλουν απλώς να τη γνωρίζουν. Συνεπώς οι ερωτήσεις που ετέθησαν στο ντιμπέιτ για τη Ιστορία είναι από άχρηστες έως ανόητες. Δηλαδή, σε τι ακριβώς εκλήθη να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει ο εκπρόσωπος των Οικολόγων κ. Νίκος Χρυσόγελος; Θα ήταν άχρηστο εάν συμφωνούσε με το ιστορικό γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη του 1912 το ελληνικό στοιχείο ήταν -αυτό που λέμε σήμερα- μειονοτικό και θα ήταν ανόητο να διαφωνούσε. Κατ’ αρχήν, σιγά μην περιμέναμε τον κ. Χρυσόγελο να μας πει την πληθυσμιακή σύνθεση της συμπρωτεύουσας στις αρχές του περασμένου αιώνα! Και αν το έλεγε, με ποια ιδιότητα θα το πιστοποιούσε; Ως ειδήμων ιστορικός (που δεν είναι) ή ως εκπρόσωπος μιας σύναξης ανθρώπων που ανησυχούν για το περιβάλλον και συνέπτυξαν ένα κόμμα; Τους ίδιους τους Θεσσαλονικείς -πλην ίσως του νομάρχη τους- θα τους ενδιέφερε περισσότερο τι θα γίνει με τον Θερμαϊκό που ζέχνει, παρά αν οι Οικολόγοι ξέρουν ή δεν ξέρουν Ιστορία ή έστω αν γνωρίζουν την «εθνικώς ορθή Ιστορία».

Οι ερωτήσεις αυτού του τύπου ακολουθούν μια παλιά πεπατημένη. Διάφοροι φορούν την ελληνική σημαία και προελαύνουν με παιάνες εναντίον «εσωτερικών εχθρών». Παλιότερα το έκαναν οι πολιτικοί για να μαζεύουν ψήφους. Τώρα το κάνουν δημοσιογράφοι για να πουλάνε φύλλα. Η πώληση της σημαίας ήταν κάποτε προσοδοφόρο επάγγελμα. Εν μέσω κρίσης όμως είναι από άχρηστο μέχρι επικίνδυνο σπορ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της Ρένας Δούρου, Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 18/9/2009

Υπάρχει μια έκφραση που χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στη χώρα μας, σε ό,τι αφορά στην εξωτερική πολιτική της, η οποία με προβλημάτιζε ανέκαθεν.

Πρόκειται για τα λεγόμενα «εθνικά ζητήματα». Και λέω ότι με «προβληματίζει», γιατί όλες οι χώρες έχουν την εξωτερική τους πολιτική, αλλά συνήθως δεν διακρίνουν κάποια «ιδιαίτερη» υποκατηγορία της, που να αφορά τα… υψίστης σημασίας «εθνικά θέματα», τα οποία, βεβαίως βεβαίως, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, ευαισθησίας, χειρισμού κ.λπ.

Αλλά ξέχασα. Εμείς εδώ είμαστε μια ξεχωριστή χώρα, όπου υπάρχουν τα… ασήμαντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και τα υψηλού ενδιαφέροντος, τα… ευγενή, τα… «εθνικά». Λες και ο χαρακτηρισμός «εθνικό» να τους προσδίδει μια υψηλόφρονα χροιά. Το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές διαφορές, το αποκαλούμενο «σκοπιανό», ανήκουν για παράδειγμα σε ετούτη την ευγενή κατηγορία, ενώ π.χ. η ανυπαρξία κοινής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή η σχέση της με τις ΗΠΑ, απλά δεν μας αγγίζουν, λες και δεν καθορίζουν την τύχη και αυτών των «εθνικών θεμάτων».
Προς τι αυτή η ιδιαιτερότητα; Η απάντηση είναι απλή. Πρόκειται για ένα είδος «εθνικής τύφλωσης», που πηγάζει από την αντίληψη ότι η χώρα μας είναι κάτι το εξαιρετικό, κάτι το ιδιαίτερο, κάτι μοναδικό και μοναχικό, αφού δεν διαθέτει εξωτερική πολιτική, αλλά «εθνικά θέματα», τα οποία χρήζουν όχι πολιτικής αλλά εθνικής αντιμετώπισης. Και όποιος τα αντιμετωπίσει διαφορετικά, δεν είναι παρά προδότης της εθνικής ιδέας, η οποία δεν θα κριθεί με τα πολιτικά κριτήρια άσκησης εξωτερικής πολιτικής, αλλά με εκείνα του υπερβατικού… εθνικού συμφέροντος. Ετσι, με το «εθνικό συμφέρον», με τους «προδότες» και τους «μειοδότες», η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής διολισθαίνει από τα αυτονόητα ελληνικά (όπως τα αντίστοιχα ιταλικά, γαλλικά ή αμερικανικά ή ρωσικά) συμφέροντα, στη μεταφυσική προάσπιση της «ύπαρξης του έθνους», της απειλούμενης «εθνικής ταυτότητας» κ.λπ.

Με το ίδιο σκεπτικό αντιμετωπίζεται και το θέμα των μεταναστών, αφού είναι ξένοι προς εμάς και ενδεχομένως επικίνδυνοι για τα «εθνικά μας συμφέροντα», άρα απόβλητοι από το εθνικό (πάντα) σώμα. Επειδή όμως αυτό το σώμα τρέφεται, στην ταπεινή, πρακτική κυριολεξία του όρου, από τους Ελληνες και ξένους εργαζομένους, εγώ προσωπικά δηλώνω… ρίψασπις

Ανώνυμος είπε...

pragmatika eiste ayto pou leme: "oti nanai.."
krima.

Ανώνυμος είπε...

οι καταστροφες στην αττικη ειναι ενα μηνυμα πως πρεπει να μπειο ενα κομμα στην βουλη με οικολογικα ενδιοαφεροντα
παντως το συνταγμα οριζει οτι οι εκλογες πρεπει να γινονται καθε 4 χρονια και οχι καθε 3 , 2 η 1
αν δεν σεβονται οι ελληνες πολιτικοι το ελληνικο συνταγμα πως περιμενουν να τους σεβεται πλεον ο ελληνικος λαος΄΄΄
εκανε λαθος ο καραμανλης που προκυρηξε προωρες εκλογες πριν καν συμπληρωσει 2 ετη στην εξουσια και ο παπανδρεου που απαιτουσε εκλογες
το 2010 με το να επιμενει να μην ψηφισει κανεναν ως προεδρο
ακομη και ο θεσμος του προεδρου της δημοκρατιας διασυρθηκε
γιατι δυστυχως στην ελλαδα το κομματικο συμφερον εξακολουθει να ειναι υπερανω του εθνικου
και οτι ειναι αληθινο ειναι και εθνικο[σολωμος]
www.arelis.gr
περιεχει το μεταφυσικο θεατρικο εργο μεταξυ ενδοκοσμικου και υποερβατικου και το σκανδαλιαρικο ερωτονομικον

Ανώνυμος είπε...

Εντονες επικρίσεις ΠΓΜΔ κατά της ΕλλάδαςNAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 20:17


Επικρίσεις κατά της Ελλάδας διατύπωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ. Από το βήμα της 64ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ μεταξύ άλλων κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εμπόδισε την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, παραβιάζοντας, κατά τον ίδιο, την Ενδιάμεση Συμφωνία από το 1995.

«Η ενέργεια του νότιου γείτονά μας, ο οποίος παρεμπόδισε την ένταξη της Δημοκρατίας της "Μακεδονίας" στη Συμμαχία, ήταν αντίθετη με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις που προκύπτουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995. Προέβη σε μια τέτοια κίνηση προκειμένου να επηρεάσει την έκβαση των διαπραγματεύσεων (σ.σ για το ζήτημα της ονομασίας) που διεξάγονται στο πλαίσιο του ΟΗΕ» ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι η χώρα του παραμένει προσηλωμένη στη διαδικασία επίλυσης της εκκρεμότητας της ονομασίας, στο πλαίσιο που καθορίσθηκε με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, ενώ αναφέρθηκε και στην προσφυγή, κατά της Ελλάδας, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Περαιτέρω, ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε ότι η χώρα του «είναι έτοιμη για λύση που θα αποτελεί λογικό και δίκαιο συμβιβασμό ο οποίος με κανένα τρόπο δεν θα άπτεται, ούτε θα αμφισβητεί την εθνική, πολιτιστική και γλωσσική μας ταυτότητα, και λύση που θα πρέπει να νομιμοποιηθεί από τους πολίτες».

«Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την πολιτική ισχύος για να επηρεάζει την έκβαση των συνομιλιών γύρω από το επίμαχο ζήτημα. Ελπίζουμε ότι η πολιτική ηγεσία του νότιου γείτονά μας θα λάβει υπόψη τα ευρύτερα συμφέροντα για μόνιμη σταθεροποίηση της περιοχής. Ελπίζουμε ότι με πραγματική θέληση και ετοιμότητα μπορεί να υπάρξει λύση, όπου δεν θα υπάρχουν νικητές, ούτε ηττημένοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Ακόμη, ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε ότι η χώρα του αναβαθμίζει αδιάλειπτα την κοινωνία της και ότι κατά την προηγούμενη περίοδο, στο πλαίσιο αυτό, επέτυχε εντυπωσιακή πρόοδο, που έχει εντοπισθεί και αναγνωρισθεί.

«Η χώρα μου σήμερα δικαίως αναμένει έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Έχει εκπληρώσει και όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για την ένταξη στο ΝΑΤΟ», σημείωσε.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι σήμερα θέλουν να ονομάζονται "Μακεδόνες" και ζουν στη FYROM ποια ακριβώς ιστορική σχέση έχουν με τους αρχαίους Μακεδόνες; Γιατί διάλεξαν να λέγονται "Μακεδόνες" και όχι κάτι άλλο; Που ήταν όταν οι αρχαίοι Μακεδόνες ζούσαν στην ίδια περιοχή; Μήπως δεν υπήρχαν ή ζούσαν κάπου αλλού ως διαφορετικός λαός; Η σλάβικη γλώσσα που θέλουν να ονομάσουν "Μακεδονικά" τι σχέση έχει με τη γλώσσα που μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες;

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε belomorska και gence που ενημερώσατε τους πολίτες (και έτσι χαντακώσατε τον Κων/νου που υπό άλλες προϋποθέσεις θα είχε περάσει στο ντούκου).

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τελικά όλη αυτή η φασαρία γίνεται ακριβώς για να ΜΗΝ βγεί ο Κωνσταντίνου; Και, επίσης, για να ΜΗΝ βγουν οι οικολόγοι πράσινοι;

-> Το ιστορικό ζήτημα περί της δημιουργίαςτων εθνών, και κατ' επέκταση της σύνθεσης του πληθυσμού στην Μακεδονία κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους έχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ πολιτικό ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ που συνεργάστηκαν με το Ουράνιο Τόξο στις Δημοτικές της Φλώρινας και η ΝΔ που τους προτεινε συνεργασία στις Νομαρχιακές, τι ρόλο βαράνε;

Ανώνυμος είπε...

Μολις τον θαψατε τον κυριο!!Εισαστε και χαζοι παναθεμα σας!!Εχει κυκλοφορησει αυτο σε ολο το νομο!!Μπραβο ΒΛΑΚΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Τον έφαγες τον Κωνσταντίνου μπράτκο...

Ελίνα είπε...

"Δυστυχώς, μέχρι σήμερα οι Μακεδόνες δεν είχαν την πολιτική υποστήριξη από κανένα ελληνικό κόμμα, εάν εξαιρέσουμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ παράδειγμα της ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (δεν συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές) και κάποια μικρά αριστερά κόμματα."

ποια είναι τα μικρά αριστερά κόμματα και πως στήριξαν τους Μακεδόνες ή "Μακεδόνες"; (όπως το πάρει κανείς)

Ανώνυμος είπε...

θεωρω οτι ολο αυτο που παιζεται ειναι ενα φιασκο, που επρεπε να το ειχαμε "διορθωσει" οταν επρεπε,. τωρα εισπρατουμε τα χαλια μας.κακομοιρη ελλαδα

bb είπε...

http://elec09.ecogreens-gr.org/index.php?option=com_content&view=article&id=293:konstantinou&catid=49:11pella&Itemid=58
Εμεις ψηφιζουμε ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ Η ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ψΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΛΛΑ 5 ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Ας γινουν 6 τα κομματα στη Βουλη των Ελληνων, και με τις ψηφους των Μακεδονων. Αυτοι που αντιδρουν στην υποψηφιοτητα του Γ. Κωνσταντινου δεν ειναι οι ψηφοφοροι των Ο.Π.

Οστροβένετς/Αρνισσιώτης; είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ .
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΣ...
ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΕΊΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!!!
ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΝ ΤΈΤΟΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΜΑΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΘΕΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ,ΑΣΧΕΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ...!!!
"Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να σεβόμαστε τις αρχές της κάθε χώρας. Ανεξαρτήτως, αν αυτή η χώρα είναι φιλική, λιγότερο φιλική ή περισσότερο φιλική, αυτή η χώρα έχει αποφασίσει μια ονομασία. Δεν μπορούμε παρά να σεβαστούμε την ονομασία αυτής της χώρας. Τα άλλα –νομίζω το αντιλαμβάνεται ο καθένας– δεν είναι δημοκρατικά, είναι ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας. Όπως και εάν επιθυμεί αυτή η χώρα να αποκαλείται, οφείλουμε να το σεβαστούμε. "
ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=CRE&reference=20060426&secondRef=ITEM-007&format=XML&language=EL
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ 2006 Ο Κ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ!!!
Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.
ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ...!!!

EGEJC/ΑΙΓΑΙΑΤΗΣ είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΑΨΑΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΑΤΕ ΤΟ ΗΘΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.
ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΘΥΜΗΔΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΠΟΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ...
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!!!!!!!!
POZDRAVI OD MAKEDONCITE VO EGEJSKATA JUZNA MAKEDONIA/ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΙΑΤΙΚΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ .
ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ.
ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΔ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ.
ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΧΥ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝΕ ΨΕΥΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ "ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ" ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ,ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΗΣ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ.
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ!!!
ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ...!!!
ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΘΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΟΥ ΕCRI, ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=552:4------------&catid=73:auroparlnews

Ανώνυμος είπε...

Σ'ελλάδα, τουρκία, μακεδονία ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία!
Σκατά σ'ολα τα κόμματα και ξύλο ανελέητο σ'ολους τους εθνικιστές.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι αυτό το θέμα μπορεί κάλλιστα να εκληφθεί σαν δημοψήφισμα για αυτά που εντελώς ανιστόρητα ισχυρίζεστε: οι ψήφοι που θα μαζέψει ο Κωνσταντίνου θα είναι ακριβώς οι ελληνικές ψήφοι που είναι υπέρ των απόψεών σας.

Ανώνυμος είπε...

Οι Ο.Π. δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τις επιθέσεις που δέχονται για την υποψηφιότητα του Γ. Κωνσταντίνου από ακροδεξιούς ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ υποστηρικτές του ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή, κτλ.
Οι θέσεις των Ο.Π. είναι ξεκάθαρες για τα δικαιώματα του αυτοπροσδιορισμού εθνικών, θρησκευτικών, γλωσσικών μειονοτήτων και δεν έχουν ανάγκη να απολογούνται σε ακροδεξιά εθνικιστικά στοιχεία, που αντιπροσωπεύουν μια μικρή μειοψηφία του ελληνικού λάου, τα οποία όμως κάνουν πολύ «Θόρυβο» και δυστυχώς προβάλλονται συνεχώς από κρατικά και ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια. Έχουν καβαλήσει το καλάμι οι φασίστες και νομίζουν ότι αυτοί μόνο μπορούν να προβάλλουν τις απόψεις τους και όποιος διαφωνεί μαζί τους (η πλειοψηφία, δηλαδή) γι’ αυτούς τους Ελλαδέμπορους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ανθέλληνας! Οι εθνικιστές, ακροδεξιοί και μη, θα συνεχίσουν τα ψεύδη τους σε ΟΛΑ τα blogs τους περί συμφωνίας με το «Ουράνιο Τόξο» και περί «Σκοπιανών» ψηφοφόρων, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να κερδίσουν ψήφους τα κόμματα τους: ούτε ένας ψηφοφόρος στην Ελλάδα είναι «Σκοπιανός«, όλοι τους είναι Έλληνες πολίτες!
Φοβούνται οι φασίστες μήπως τα κόμματα στη Βουλή γίνουν έξι και αυτοί χάσουν τις πιθανότητες που έχουν να γίνουν οι ρυθμιστές των κυβερνητικών συνασπισμών που στην ουσία θα τους έδινε την ευκαιρία να κάνουν «κουμάντο».

Ανώνυμος είπε...

http://taxalia.blogspot.com/2009/10/blog-post_3432.html

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ειναι, κυριε Ματη και να ειστε σιγουρος οτι οι εθνικα Μακεδονες Ελληνες πολιτες δεν εχουν στο νου του "Μητερα Πατριδα" και "Μεγαλη Μακεδονια¨: αυτες ειναι ιδεολογιες που δεν μας αντιπροσωπευουν και ανηκουν σε αλλους ελληνικους πολιτικους χωρους, κομματικους και μη, που μιλουν για "Μεγαλη Ελλαδα" και "Μητερα Πατριδα" που χωραει μονο Ελληνες "το γενος".

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ. ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΡΔΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ. ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΩΣΤΕ ΝΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ. ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ. ΜΠΡΑΒΟ. ΑΞΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.
ΟΙ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.
ΟΣΟΙ ΧΥΝΟΥΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΛΟΓΩ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΠΟΡΕΣΥΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Τ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.
ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ "ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ" ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΨΕΥΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΙΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ...!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 3\10 ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΕΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΟΓΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ.ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΒΕΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΙΔΥΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ. ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ

Ανώνυμος είπε...

Καλά στην Πέλλα προτείνατε Οικολόγους, μπορείτε να μας πείτε γιατί στην Φλώρινα το ουράνιο τόξο ψηφίζει μαζικά Λιάνη?

Ανώνυμος είπε...

Ο βασικότερος λόγος καταψήφισης της Ν.Δ σχετίζεται με την ανοχή στη διαφθορά σε αντιδιαστολή με την πριν το 2004 προεκλογική υπόσχεση καταπολέμησής της....
Ενας δεύτερος λόγος αφορά στην ανικανότητα διοίκησης σχετιζόμενη και με την εθνικιστική και συγκρουσιακή αδιέξοδη πολιτική , η οποία έχει πλέον κουράσει το ελληνικό λαό.....
Αυτό το αντιλήφθηκε το ΠΑΣΟΚ το οποίο ήδη κατήργησε τα δύο εθνικιστικά περιφερειακά υπουργεία ....
Το οποίο και κατά πάσα πιθανότητα έχει αποφασίσει να επιλύσει το λεγόμενο ζήτημα του ονόματος με βάση την τροποποιημένη θέση της Ν.Δ , θεωρώντας την όχι τελική αλλά ΛΟΓΙΚΑ ως θέσης εκκίνησης , όπως εξάλλου συμβαίνει σε κάθε συμβιβασμό ως απόρροια πολυετών συνομιλιών...!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ,ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ,ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ,ΚΥΡΙΩΣ ΔΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΕ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ.
ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ
ΟΙ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ,ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ,ΑΝΤΙΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ,ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ,ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗΣ Ν.Δ.
ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ Ν.Δ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ Η ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ,ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΕΤΕΛΕΣΕ ΤΥΠΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ.
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ...!!!

Οστροβένετσ/Αρνισσιώτης είπε...

Οι διακρίσεις λόγω γλώσσας, εθνότητας,θρησκευτικής ταυτότητας,κ.λ.π ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ:
1- Από το άρθρο 5,παρ.2 του Ελληνικού Συντάγματος το οποίο ορίζει:
Ολοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής,της τιμής και της ελευθερίας τους , χωρίς διάκριση εθνικότρητας,φυλής,γλώσσας και θρησκευτικών η πολιτικών πεποιθήσεων
2-Από το άρθρο 14 περί "Απαγόρευσης των Διακρίσεων" της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το οποίο ορίζει:
Η χρήσης των αναγνωριζομένων εν τη παρούση συμβάσει δικαιωμάτων και ελευθεριών δέον να εξασφαλισθή ασχέτως διακρίσεως φύλου,χρώματος,γλώσσης,θρησκείας,πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων,εθνικής ή κοινωνικής προελεύσεως,συμμετοχής εις εθνική μειονότητα, περιουσίας,γεννήσεως ή άλλης καταστάσεως
3-Το άρθρο 21 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε ,περί απαγόρευσης των δια-κρίσεων , ο οποίος από 01/01/2010 τίθεται σε ισχύ ως μέρος της Συνθήκης της Λισσαβώνας.
Το άρθρο αυτό ορίζει:
Άρθρο 21
Απαγόρευση διακρίσεων
1. Απαγορεύεται κάθε διάκριση ιδίως λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.
3- Το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα ( ΟΗΕ) ,το οποίο έχει γίνει Νόμος του Ελληνικού Κράτους (Ν.2462/97).
Αυτός ο Νόμος ορίζει:
Aρθρo 2
1. Τα συμβαλλόμεvα Κράτη στo παρόv Σύμφωvo αvαλαμβάvoυv τηv υπoχρέωση vα σέβovται και vα εγγυώvται σε όλα τα άτoμα πoυ βρίσκovται στηv επικράτειά τoυς και υπάγovται στη δικαιoδoσία τoυς τα δικαιώματα πoυ αvαγvωρίζovται στo παρόv Σύμφωvo, χωρίς καμία διάκριση, ιδίως φυλής, χρώματoς, γέvoυς, γλώσσας, θρησκεύματoς, πoλιτικώv ή άλλωv πεπoιθήσεωv, εθvικής ή κoιvωvικής πρoέλευσης, περιoυσίας, γέvvησης ή κάθε άλλης κατάστασης.

Ανώνυμος είπε...

Η διακυβέρνηση της Ν.Δ στιγματίστηκε από δύο κύρια χαρακτηριστικά :
1- Την υποκριτική και εν τέλει συνενοχική αντιμετώπιση της διαρκούς ανάπτυξης σε βάθος και έκταση ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
2- Την υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και της προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αποτέλεσμα την υποβάθμιση τόσο των Ανεξάρτητων Αρχών και Θεσμών τέτοιων όπως:
1- Συνήγορος του Πολίτη
2- Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
3- Αρχή κατά τηςνομιμοποίησης παράνομων εσόδων
4- Αρχή Προστασίας του Απόρρητου των Τηλεπικοινωνιών
όσο και την σχεδόν απουσία κύρωσης διεθνών συμβάσεων σχετικών με την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων
Δίχως αμβιβολία ήταν μία περίοδος εθνικιστικού παροξυσμού με το ΛΑΟΣ επικεφαλής αλλά και όλο τον πολιτικό συρφετό από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά με εθνικιστικό, αντιαμερικανικό,αντιδυτικό και αντιμακεδονικό πρόσημο

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 4/10 ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΠΤΕΣΑΙ. ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΠΤΟ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ SITE "ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ" ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΑΦΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΥΠΟΠΤΟ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΖΑΠΛΟΥΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ: ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΚΑΙ ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΣΟ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι ειναι δηλαδη οι αριστεροι υποστηρικτες του αρχοντα του βετο; Πρωτον δεν ειμαστε ολοι οι αριστεροι αντιδυτικοι. Δευτερον, αγαπαω κι εγω την πατριδα μου, απλως η εννοια αυτη εχει διαφορετικο νόημα για μενα. Τριτον, ειμαι αντιεθνικιστρια, αλλα διαφερουμε στο ότι εγω θα ειμαι αντιεθνικιστρια σε οποιοδηποτε σημειο της γης κι αν βρεθω.
Όσο για τα "ψιχουλα του Καρατζαφερη", μην ανησυχεις, θα του δανεισουν μερικους ψηφους οι φασισταραδες του VMRO που τους περισσευουν κιολας. Μπορει να τον καλέσουν να πιει και καμια μπυριτσα με τον σφαγεα των Πακιστανων Μποσκοφσκι ή τον εγκληματια πολεμου Αχμετι.
Ηθελα και να ξερα αν αυτο το "ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" απευθυνεται και σε μενα, που ειμαι Μακεδονισσα.
Οσο γι αυτο που λενε οι οικολογοι ότι κανεις δεν ειναι περισσοτερο μακεδονας ειναι περα για περα αληθεια.
Αν αυτος που έγραψε το αρθρο δεν εχει εθνικιστικες αντιληψεις, εγω ειμαι αστροναυτης. Αντικαταστήστε τη λέξη "Μακεδονας" με τη λέξη "Έλληνας" και θα καταλάβετε τι εννοω.

bb είπε...

Ανώνυμε 8:51, σίγουρα είσαι αστροναύτης γιατί ενώ εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναπροσδιορίζεσαι ως Μακεδόνισσα, εσύ έχεις τεράστιο πρόβλημα με το δικαίωμα μου να αυτοπροσδιοριζομαι ως Μακεδόνας και επιμένεις ότι ΠΡΕΠΕΙ να δηλώνω και εθνικα Έλληνας, συγχρόνως. Τώρα, ποιος είναι εθνικιστής από τους δυο μας; Ξέρεις τι είναι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού η όχι; Γιατί ο καθένας που δηλώνει Έλληνας, άσχετα από που κατάγεται και πια γλώσσα μιλεί, τον αποδέχεσαι ως Έλληνα χωρίς επιφυλάξεις και στα πλαίσια του δικαιώματος του να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει, ενώ δεν δέχεσαι το ίδιο δικαίωμα για έναν Έλληνα πολίτη που δεν θέλει να αυτοπροσδιοριστεί ως εθνικα Έλληνας, για πολλούς και διαφόρους λόγους;

bb είπε...

Ανώνυμε 6:51, εάν εμείς που στηρίξαμε την υποψηφιότητα του Γ. Κωνσταντίνου με τους Ο.Π. τα «πήραμε», ποιος πλήρωσε τους Ο.Π. για να βάλουν τον Κωνσταντίνου στο ψηφοδέλτιο τους και με αυτόν τον τρόπο να αποκλειστούν από την Βουλή;
Οι Ο.Π τα πήγαν πάρα πολύ καλά στις εκλογές, σχεδόν τριπλασίασαν τις ψήφους τους και θα προχωρήσουν και σε μεγαλύτερες επιτυχίες, γι’ αυτό και το Πασοκ προσπαθει να τους «αφομοιώσει», με τις προτάσεις «συνεργασίας» προς στελέχη τους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ; ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΥΨΕΙ ΤΗΝ "ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΑΣ"; ΤΙΣ ΜΕΤΡΑΣ Ή ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ; ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ Ο.Τ; ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ (ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ!) ΘΕΣΕΩΝ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΜΕ ΥΠΟΠΤΑ "ΑΣΧΕΤΑ" ΘΕΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΣΛΑΒΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΠΤΟ ΤΟ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ; ΛΕΩ ΤΩΡΑ... ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΙΑ!
ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΣΟ "ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ" ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΧΟΥΜΕ, ΕΧΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αστροναύτης; Όχι, Μακεδόνας –ακομα πιο extreme. Belo more 9:27, απ’αυτά που είπες, ούτε μισή λέξη δεν είναι δική μου! Ζω στη Μακεδονία και ξερω πολύ καλά με ποιους έχω να μοιραστώ αυτό το όνομα. Έλα όμως που δεν ειμαστε μόνο εσυ κι εγώ, αλλά και άλλοι δυο-τρεις λαοί! Είπα να το μοιραστω, όχι να το αποχωριστώ. Εχεις την ελληνική υπηκοότητα αρα και όλα τα δικαιωματα που απορρέουν απ’αυτήν, αλλά διαφορετική εθνική συνείδηση. Απολύτως σεβαστό. Αλλά όταν πας και γράφεις έντονες εθνικιστικές φράσεις όπως «αδέρφια Μακεδόνες» και «δεν υπάρχουν ΠΙΟ Μακεδόνες από άλλους, υπάρχουν όμως οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, σκέτο», δεν με αφήνεις να εκφρασω τη δική μου συνείδηση. Κι εγώ σκέτη Μακεδόνισσα είμαι άμα πάει έτσι (σιγά μην είμαι και βαρύ-γλυκός με γάλα). Γιατί αν μου επιβάλεις να λέγομαι ελληνομακεδονισσα κι εσύ απλά Μακεδόνας (κι όχι πχ Σλαβος-Μακεδόνας) στην περιοχή της Μακεδονίας, είναι σαν να μου λες ούτε λίγο ούτε πολύ ότι εσύ είσαι ο καθαρόαιμος Μακεδών, εγώ η παρείσακτη [π.χ ο κατάπτυστος χαρακτηρισμός «ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΠΟΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ» του κατά τα άλλα «δημοκράτη» EGEJC/ΑΙΓΑΙΑΤΗΣ (30-9-2009)] και de facto μου στερεις το δικαιωμα να αποκαλουμαι Μακεδονισσα, μπροστα στον κίνδυνο σύγχυσης. Δηλ. με το «σκετο μακεδόνας», αποδεικνύεις ισχυρότερους δεσμους με τη μακεδονική γη, ιδέα που ακόμα συγκινεί σύσσωμο το vmro. Κι όσοι είμαστε Μακεδόνες, εχουμε γνωση του τι εστί vmro –και καλά, το ένα μπήκε στην ΕΕ και ησύχασε (κάπως). Το άλλο πώς θα συμμαζευτεί;

bb είπε...

Ανώνυμε 11: , τι στιγμή που δηλώνεις Έλληνας, παύεις να είσαι Μακεδόνας σκέτο! Εγώ όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό δηλώνω Μακεδόνας εθνικά, πολίτης της Ελλάδας, όχι Έλληνας. Εσύ δηλώνεις Μακεδόνας και όχι Έλληνας (η Ελληνίδα,);
Μου φαίνεται ότι έχεις μπερδέψει τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό με την γεωγραφική καταγωγή σου! Άλλο είναι που γεννήθηκε κάποιος και που ζει και άλλο σε ποια εθνική/εθνοτική ομάδα ανήκει η θέλει να ανήκει: αυτό είναι δικαίωμα του. Δικαίωμα του είναι επίσης να ονομάζει την εθνική του ομάδα όπως επιθυμεί και όχι όπως προσπαθούν να του επιβάλλουν άλλοι. Το παράδειγμα να ονομάζουν κάποιοι τους Έλληνες πρόσφυγες από την Τουρκία «Ασιάτες Πατριαρχικούς» είναι κάτι που μπορεί να σου δώσει να καταλάβεις πως είναι να σου αφαιρούν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού με το να σε αποκαλούν με ένα όνομα που δεν θέλεις και δεν έχεις επιλέξει ο ίδιος . Αλλά μάλλον αυτά είναι «ψιλά» γράμματα για σένα.

bb είπε...

Ανώνυμε 12:58, από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή ....κανέλλα!

Ανώνυμος είπε...

BELO MORE 8:42MM, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ.

Ντόστα Λάζετε/Φθάνουν τα ψέμματα είπε...

Στη γεωγραφική Μακεδονία από αιώνες ζούσαν άνθρωποι που ανήκαν σε διάφορες πολιτιστικές-εθνοτικές κοινότητες.
Σήμερα σε αυτές κυρίως συμπεριλαμβάνονται οι Βλάχοι, οι Αλβανοί, οι Ελληνες,οι Βούλγαροι αλλά και κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι από αιώνες αυτοπροσδιορίζονται ως ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και τίποτε άλλο.
Ούτε αρχαίοι ούτε Σλάβοι(αφού ούτε εθνικά είναι Σλάβοι ούτε υπάρχει Σλάβικο έθνος,όπως και δεν υπάρχει Λατινικό έθνος).
Οι εθνικά Μακεδόνες , ως ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ εθνοπολιτιστική γλωσσική κοινότητα αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της γεωγραφικής Μακεδονίας.
Είτε της νότιας ελληνικής(51%) είτε της ανατολικής βουλγαρικής(11%) ,είτε της βόρειας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας(36%) ,είτε τέλος της δυτικής αλβανικής(2%).
Χιλιάδες προφορικές και γραπτές ΔΗΜΟΣΙΕΣ και ΕΠΙΣΗΜΕΣ μαρτυρίες αποδεικνύουνε την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ της μακεδονικής εθνικής και γλωσσικής κοινότητας.
Φυσικά η ΥΠΑΡΞΗ της πιστοποιείται από τα ίδια τα συνολικά 4 εκατομμύρια μέλη της.
Ολοι ανεξαίρετα οι κάτοικοι της Μακεδονίας ανήκουν στον Μακεδονικό Λαό και έχουν ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ταυτότητα Μακεδονική.
Εχουν όμως διαφορετική ΕΘΝΙΚΗ και διαφορετική ΓΛΩΣΣΙΚΗ ταυτότητα (αφού η μητρική/οικιακή τους γλώσσα είναι πλήν της ελληνικής , η βλάχικη, η αλβανική,η βουλγαρική,η εβραϊκή και φυσικά η μακεδονική)
Στους ελληνικής εθνικής ταυτότητας Μακεδόνες περιλαμβάνονται οι ανεκτικοί αυτόχθονες μακεδόνες(περιοχή Κοζάνης και Χαλκιδικής)καθώς και οι πρόσφυγες-έποικοι πατριαρχικοί.
Αυτοί οι δεύτεροι εγκαταστάθηκαν στην νότια Μακεδονία όχι αυτόβουλα αλλά με την διαμεσολάβηση του ελληνικού κράτους-συνεπώς είναι και έποικοι , με σκοπό την αλλοίωση των εθνοτικών ισσοροπίων ,κατά παράβαση της διεθνούς έννομης τάξης.
Επρόκειτο για ανθρώπους με κοινό χαρακτηριστικό ότι αποτελούσαν ποίμνιο του ελληνοορθόδοξου πατριαρχείου,αλλά με διαφορετική εθνογλωσσική ταυτότητα, με μητρική οικιακή γλώσσα είτε την θεσμική του πατραρχείου-αττική διάλεκτος, είτε την τουρκική.
Οι Μακεδόνες δεν διεκδικούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ στην χρήση της λέξης Μακεδόνας,Μακεδονικός ,κ.λ.π
Εχουν όμως ανεφαίρετο και απαράγραπτο δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται εθνοτικά,γλωσσικά,θρησκευτικα,
πολιτιστικά ως ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και μόνο έτσι απαιτούνε να τους αποκαλούνε όλες οι άλλες εθνότητες της Μακεδονίας!!!
Οπως βέβαια και οι Μακεδόνες αποκαλούν τις υπόλοιπες εθνότητες όπως αυτές αυτοπροσδιορίζονται, βλάχοι,αλβανοί, έλληνες,βούλγαροι, έστω και άν η λεγόμενη "ελληνικότητα" είναι ιδιαίτερη φτωχή... Διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα του τεκμηριωμένου προσωπικού και μη κρατικού ετεροπροσδιορισμού.

Ντόστα Λάζετε/Φθάνουν τα Ψέμματα είπε...

Αν κάποιοι δε αυτοπροσδιορίζονται έστω και προσχηματικά, εδώ και ΜΟΝΟ δύο δεκαετίες, και έλληνες και μακεδόνες μαζι δεν υπάρχει και πάλι πρόβλημα.
Οι απλά Μακεδόνες χαίρονται όταν αυξάνει ο αριθμός των χρηστών της λέξης Μακεδόνας άσχετα το πόσα προσδιοριστικά επίθετα χρησιμοποιούνε: Βλάχος Μακεδόνας, Βούλγαρος Μακεδόνας, Ελληνας Μακεδόνας.
Εύχονται δε να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα ίδια επίθετα και να μην τα αλλάξουνε π.χ από έλληνας μακεδόνας σε βόρειος έλληνας/βορειοελλαδίτης όπως σιγά σιγά γίνεται...
Οταν ο ετεροπροσδιορισμός δεν είναι προσωπικός αλλά κρατικός και δεν είναι τεκμηριωμένος δεν είναι αποδεκτός και είναι καταδικαστέος-γυφτοσκοπιανοί,εαμοβούλγαροι,σλαβόσκυλα,μακεδονειδή και άλλα ουκ έστιν τέλος...
Σε διαφορετική περίπτωση ασφαλώς και είναι θεμιτό,δημοκρατικό και μη εθνικιστικό γιατί βασίζεται στην αλήθεια (εθνικό είναι ότι είναι αληθές-Σολωμός)!!!
Είναι ψέμμα ή αλήθεια ότι η ανταλλαγή έγινε μόνο με θρησκευτικά κριτήρια , με αποτέλεσμα να φύγουν από εδώ μουσουλμάνοι(ουκ ολίγοι εθνικά Μακεδόνες μέχρι και σήμερα,στη Αδριανούπολη,στη Κωνσταντινούπολη,στη Σμύρνη ολόκληρες γειτονιές το αποδεικνύουνε) και να έλθουνε χριστιανοί και μάλιστα με πιστοποίηση των υπηρεσιών του πατριαρχείου(ουκ ολίγοι με μητρική γλώσσα τουρκική)?
Είναι αλήθεια ή ψέμμα ότι όποιος εγκαθίσταται σε μία περιοχή με την διαμεσολάβηση ενός κράτους και με συγκεκριμένο σκοπό,επί το πλείστον αλλαγής εθνοτικών συσχετισμών υπέρ του κράτους/έθνους ονομάζεται διεθνώς ΕΠΟΙΚΟΣ ?
Ειναι αλήθεια ή ψέμμα ότι η γεωγραφική περιοχή προέλευσής τους λέγεται ΑΣΙΑ (άσχετα αν περιλαμβάνει την μικρή ασία και τον εύξεινο πόντο)?
Είναι αλήθεια η ψέμμα ότι πλήν των θρησκευτικών/χριστιανικών κοινών χαρακτηριστικών ένα πλήθος άλλων πολιτιστικών στοιχείων-μουσική,τραγούδια,ενδυμασίες, ήθη καιέθιμα, νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ίδια με τους γείτονες Τούρκους?
Συνεπώς τίποτε από τους προαναφερθέντες ετεροπροσδιορισμούς από τους μακεδόνες, των ελλήνων με εγκατάσταση στη Μακεδονία μόλις το 1922, δεν είναι ψευδής και συκοφαντικός και φυσικά δεν θα γινότανε οποιαδήποτε σχετική αναφορά άν δεν προηγούτανε ο πολυετής αισχρός και ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ετεροπροσδιορισμός των απολογητών του ελληνικού εθνικισμού εναντίον των εθνικά Μακεδόνων με τους παραπάνω ρατσιστικούς και ψευδείς προσδιορισμούς....
Οσο δε για τις διαφορές μεταξύ εθνοτιστή που αγωνίζεται για τον ΔΙΚΟ του εθνοτικό αυτοπρο-σδιορισμό με σεβασμό σε όλες τις άλλες εθνοτικές ταυτότητες και τον ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ο οποίος διατρανώνει την δική του εθνοτική ανωτερότητα με συνέπεια να αγωνίζεται για την εξαφάνιση(χιτλερική...) άλλης ξεχωριστής εθνοτικής ταυτότητας ,εν προκειμένω της μακεδονικής θα τα πούμε μία άλλη φορά.
Τέλος σε σχέση με τον χρηματισμό από ξένα κέντρα αυτός είναι χαρακτηριστικός των Γραικών , ύστερα Ρωμιών,μετά ελλήνων, μετά Βορειοελαδιτών ,μετά Μακεδόνων και τέλος ξανά Βορειοελλαδιτών...
Σε αντίθεση με τους Μακεδόνες οι οποίοι μόνιμα αυτοπροσδιορίζονται έτσι είτε με την προεθνοτική έννοια είτε με την σύγχρονη εθνοτική....
Εξαιτίας δε αυτής της στάσης γέμισαν τα ξερονήσια, η ανά το κόσμο εθνοκαθαρσιακή εγκατάσταση τους αλλά και τις αγχόνες των ελλήνων δημίων ,όπως η ηρωϊδα αντιφασίστρια Μίρκα Γκίνοβα από το Ρουσίλοβο/Ξανθόγεια της Εδεσσας/Βόντεν...
Ως "δώρο" του μεταπολεμικού ελληνικού κράτους για την συμμετοχή τους και την ηρωϊκή τους στάση στο λεγόμενο αλβανικό έπος της ελληνικής αντιφασιστικής αντίστασης , όπου έχασαν την ζωή τους, όπως ο ηρωας του ελληνικού και του μακεδονικού λαού και του μακεδονικού έθνους ο παππούς του σημερινού Πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι,από την Αχλάδα/Κρουσοράτι της Φλώρινας/Λέριν ...!!!

Ανώνυμος είπε...

Belo more, πάλι βάζεις στο στομα μου λεξεις που δεν έχω πει. Θεωρώ μάλιστα προσβολή τη λέξη «σκοπιανός» ή άλλους πολύ χειρότερους χαρακτηρισμούς και φροντίζω να διορθώνω/καταδικάζω όποιον συνομιλητή μου χρησιμοποιεί τέτοιες εκφρασεις. Εντος Βαλκανιων όλοι Μακεδόνες είμαστε. Όταν όμως βρίσκομαι «στο εξωτερικό», νομίζω, είναι πιο κόσμιο να μην χρησιμοποιεί κανείς τη λέξη «σκετος μακεδόνας» γι αυτό και την αντικαθιστω με λέξεις όπως Ελληνας-Μακεδόνας ή Σλάβος-Μακεδόνας, Αλβανος-Μακεδονας κλπ.
Δεν ξερω ποσο δυσκολο είναι να το καταλαβεις, αλλα δεν εχω «εθνικη συνειδηση». Και δεν ειμαι υποχρεωμενη να διαλεξω ένα απ τα δυο. Το μακεδονας για μενα δεν ειναι ουτε γεωγραφικη καταγωγη, ουτε το φασιστικης εμπνευσεως Πνευμα Του Εθνους. Είναι η ζωή μου, η οικογενεια μου, το σπιτι μου, οι παραδοσεις μου, οι αναμνησεις μου, η Θεσσαλονίκη μου. Και μαθε επιτελους να σεβεσαι ότι όταν ένας ανθρωπος σου λέει “είμαι Μακεδόνας, Κρητικός, Ρόδιος, Λαρισαίος” κλπ, δεν είναι γι αυτόν απλα ένας στείρος γεωγραφικός όρος. Όπως και όταν λέμε «το σπιτι μου», δεν εννοουμε μόνο την αρχιτεκτονική κατασκευή. Αλλά εφοσον το θετεις ετσι, τότε εγω γουσταρω να ειμαι σκετη Μακεδόνισσα και όχι το ίδιο με σενα.
Αν πραγματικα σου αφαιρούν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού με το να σε αποκαλούν με ένα όνομα που δεν θέλεις και δεν έχεις επιλέξει ο ίδιος, είναι κάτι που μπορεί να σου δώσει να καταλάβεις ότι θα έπρεπε να το καταδικαζεις σε οποιαδηποτε μορφη το συναντας αντι να το δικαιολογείς με τόσο θράσος. Αλλά, μάλλον αυτά είναι «ψιλά» γραμματα για σένα.

Ανώνυμος είπε...

Ντόστα Λάζετε, δεν έχω εθνικη συνειδηση γιατι ειμαι 19 χρονων. Όπως είναι δικαιωμα του καθενός να έχει την εθνικη συνειδηση που θα επιλεξει, άλλο τόσο δικαιωμα είναι και να μην εχει καθόλου εθνική συνειδηση. Βγάλε λίγο τα Σλαβομακεδονικα γυαλιά και φόρα το ελληνικά: οι μακεδόνες είναι έλληνες, όπως οι Θεσσαλοί, οι Πελοποννήσιοι, οι Κρητικοί κτλ. Ύστερα βάλε τα βουλγαρικά γυαλια: υπάρχουν Μακεδόνες, οι οποίοι είναι Βούλγαροι κι όχι ξεχωριστό έθνος. Μετά βάλε τα αλβανικά γυαλιά: η αλβανική μειονότητα της ΠΓΔΜακεδονιας αρνείται κατηγορηματικά την ονομασία Σλαβομακεδονία που δηλώνει την κυρίαρχη εθνότητα, ενώ δέχεται την ονομασία μακεδονία, απλά επειδή δηλώνει τον πολυεθνικό χαρακτήρα του κράτους (αφού οι αλβανοί είναι κι αυτοί μακεδόνες). Η λέξη “σκέτος Μακεδόνας” έχει πολυεθνικό χαρακτήρα και ας με συγχωρέσουν άπαντες οι Μακεδόνες φασίστες: Και από βορρά (Σλαβομακεδόνες, Σέρβοι) και από νότο (Ελληνες) και από ανατολή (Βούλγαροι) και από δύση (Αλβανοί). Οπότε ας χαλαρώσουμε κι ας το απολαύσουμε.
Για μενα το να αποκαλείς κάποιον πρόσφυγα-έποικο-πατριαρχικό είναι το ίδιο αηδιαστικό με το να αποκαλείς καποιον βουλγαρο-γυφτο-σκοπιανο.
Δεν εγκαταστάθηκαν αυτοί οι καημένοι οι άνθρωποι για να αλλοιώσουν των πλυθησμό. Καμια ταλαιπωρημένη ανθρωπινη ψυχή δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά κανενός έθνους. Το αντίθετο μάλιστα: του δίνει ψυχή, δύναμη και νέα ώθηση με το πάθος της να ζήσει από την αρχή. Δεν τους έβαλε επίτηδες το ελληνικό κράτος εκεί. Τους πήγε εκεί γιατί δεν είχε που αλλού να τους πάει. Οι άνθρωποι αυτοί που ως εκ θαύματος γλύτωσαν το “συνωστισμό στη Σμύρνη”, ήρθαν εδώ με συγκεκριμένο σκοπό, ως επί το πλείστον να ζήσουν. Δεν ήρθαν για να σου αλλάξουν τα Άρεια χαρακτηριστικά σου (Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Ντόστα Λάζετε χτενίζεται…)
Εγώ δεν μπορώ να πάω να πω σ’ ένα συνομήλικό μου, που ποτέ δεν γνώρισε άλλη πατριδα εκτός απ’ τη Μακεδονία ότι εγώ είμαι η γνήσια Μακεδόνισσα και αυτός ένας έποικος-πρόσφυγας που δεν πρέπει να διεκδικεί το όνομα Μακεδόνας. Αν πιστεύεις ότι εσύ πονάς περισσότερο αυτόν τον τόπο, ή ότι πάνω στην ανάγκη θα είχες περισσότερες ζωές να δώσεις απ’ αυτόν τράβα πες του τo. Και να σε ρωτήσω και κάτι: ένα απαίσιο τραγουδάκι, με το οποιο με ξυπνούσε κάθε πρωί η μάνα μου με τίτλο “Μήλο μου κόκκινο”, είναι τουρκικό; Μήπως σου (υπεν)θυμίζει κάτι αυτή η μουσική;
Το τι και το ποιοι είμαστε, δεν το καθορίζουν οι προγόνοι μας, αλλά οι δικές μας επιλογές. Πχ τι κι αν ο παππους του γκρουεφσκι πολέμησε τους ναζί; Αυτό δεν σημαίνει ότι ο εγγονός του δεν είναι καραφασισταράς (αυτός και όλο του το vmro).

ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, βασει του νόμου, η κληρονομιά του παππού περιέρχεται εξίσου σε όλα τα εγγόνια. Κι όσο και να χτυπιέστε ότι τον αγαπούσατε περισσοτερο, δεν θα πάρετε τίποτα παραπάνω από το 1/4 που σας αναλογεί.

Ανώνυμος είπε...

Η φράση "εθνική συνείδηση" πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει. Αντίθετα είναι ένα απο τα μοναδικής έμπνευσης "δημιουργήματα" του ελληνικού εθνικισμού .
Παντού στον κόσμο υπάρχει η φράση "εθνική ταυτότητα".
Αυτή η ταυτότητα είναι αυθύπαρκτη και αντικειμενική αποτέλεσμα μακράς προσωποκοινωνικής διεργασίας.
Ουδεμία σχέση έχει η εθνοτική ταυτότητα ούτε με το τι αισθανόμαστε ούτε με το τι δηλώνουμε...
Ετσι αν ενας Γάλλος δηλώνει Αγγλος δεν σημαίνει ότι και είναι (φυσικά στην Ελλάδα μόνο, είσαι ότι δηλώσεις...)
Βέβαια σε αυτή την περίπτωση αναγνωρίζουμε την δήλωσή του αλλά δεν την υιοθετούμε!!!
Ούτε την δήλωση σύμφωνα με την οποία οποιος γεννιέται στην Μακεδονία αυτόματα αποκτά μακεδονική εθνική ταυτότητα. Πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση όποιος έλληνας γεννιέται στο Μόναχο δεν γίνεται Βαυαρός αλλά παραμένει έλληνας ...
Οι λέξεις Σλαβος Μακεδόνας, σλαβομακεδονικά γυαλιά και τα συναφή δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά έκφραση ρατσιστικού αντιμακεδονικού μίσους και για αυτό σύμφωνα με την ελληνική συνταγματική έννομη ταξη οφείλουν να τιμωρούνται αυστηρά, με κακουργηματικού χαρακτήρα ποινές...!!!
Η συντριπτική πλειοψηφία των ασιατών εποίκων από τον εθνοπατέρα Βενιζέλο εγκαταστάθηκε στο γεωγραφικό διαμέρισμα τη νότιας μακεδονίας, ενώ δεν έγινε κάτι αντίστοιχο στην πλούσια Θεσσαλία ή στην Πελλοπόνησο.
Αυτό το παραδέχεται η σύγχρονη ελληνική ιστορική επιστήμη καθώς και τους σκοπούς αυτού του εποικισμού. Η δε λέξη έποικος εκτός από πραγματική , βρίσκεται μέχρι σήμερα και στις υπηρεσίες εποικισμού των διευθύνσεων γεωργίας των Νομαρχιών της Μακεδονίας....
Ουδείς Μακεδόνας αμφισβητεί την προσήλωση των άλλων εθνοτήτων της Μακεδονίας στο κοινό σκοπό για την πρόοδο του τόπου.
Αντίθετα την προάγει και την υποστηρίζει,γιατί μόνο με την ειρηνική συνύπαρξη όλων των εθνοτήτων του πολυεθνικού λαού θα επέλθει η πρόοδος και η οικονομική ευημερία.
Αυτό όμως απαιτεί σεβασμό από όλους ΟΛΩΝ των ανθρώπινων ταυτοτήτων.

Ανώνυμος είπε...

Είτε θρησκευτικών, είτε εθνοτικών είτε γλωσσικών.
Η άρνηση σεβασμού τους αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας για το οποίο το ελληνικό κράτος βρίσκεται συνέχεια στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Οι Μακεδόνες δεν ισχυρίζονται ότι είναι περισσότερο πατριώτες από τις άλλες εθνότητες της Μακεδονίας.
Ούτε έχουν την άποψη της εθνοτικής συλλογικής ευθύνης,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ξεχάσουν ποτέ τα εγκλήματα που έγιναν εναντίον τους από συγκεκριμένους συμπολίτες και συνανθρώπους τους.
Είτε αυτοί ήταν κάποιοι συγκεκριμένοι ΤουρκοΚρητικοί χωροφύλακες είτε ΑλβανοΠελλοπονήσιοι κρατικοί προύχοντες.Είτε τέλος συγκεκριμένοι Εποικοι οι οποίοι ως αντάλλαγμα στην πολυετή και μαζική υποστήριξη του ελληνικού κράτους διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος των Μακεδόνων.
Πουθενά στον κόσμο δεν είναι αναγνωρισμένο μακεδονικό έθνος συγγενές και υποσύνολο του ελληνικού έθνους.Ούτε μακεδονική γλώσσα ως συγγενής την ελληνικής.
Υπάρχει σύγχρονο μακεδονικό έθνος ,διακριτό από το ελληνικό, το οποίο θεσμοθετήθηκε οργανωτικά έναν αιώνα μετά το ελληνικό.
Υπάρχει σύγχρονη μακεδονική γλώσσα, παντελώς ξεχωριστή από την ελληνική, τροφοδότρια γλώσσα λόγω των Μακεδόνων Κυρίλλου και Μεθόδιου των συγγενών γλωσσών,από την ρωσσική,την,πολωνική,την βουλγαρική, πάνω από 500 εκατομμύρια ψυχές...
Της οποίας ο πατέρας θεωρείται ο Κρίστε Μισίρκοφ , από την Πέλλα Γιαννιτσών, την περιοχή όπου βρίσκονταν η πρωτεύουσα του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου
Οι Μακεδόνες χαίρονται όταν διάφορες εθνότητες χρησιμοποιούνε την λέξη Μακεδόνας,Μακεδονικός.
Οπως όταν αναφέρονται και στην ιστορία των αρχαίων Μακεδόνων.
Οι Μακεδόνες δεν διεκδικούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ για αυτές τις λέξεις, ούτε πολύ περισσότερο γιατην ιστορία του τόπου τους,της Μακεδονίας.
Απλά επισημαίνουν σε όσους με μη μακεδονική εθνότητα τις χρησιμοποιούνε , ότι θα ερωτηθούν από τους φίλους τους ιδιαίτερο στο εξωτερικό και για στοιχεία του σύγχρονου μακεδονικού πολιτισμού,όπως γλώσσα,τραγούδια,χοροί,ήθη και έθιμα.
Αφού λοιπόν κάποιοι επιθυμούνε εθνοτική μεταπήδηση με ταχύρρυθμο χαρακτήρα οφείλουν να αποκτήσουνε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά....
Γιατί φυσικά οι ελληνικές επεξηγήσεις του τύπου μακεδόνας ίσον έλληνας μόνο γέλιο πλέον θα προκαλούν΄....(το ίδιο και μακεδόνας ίσον βούλγαρος όπως ισχυρίζονται οι βούλγαροι ή μακεδόνας ίσον σέρβος).
Αυτοβέβαιαδεν δημαίνει ότιδεν έχουν ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ταυτότητα μακεδονική ούτε ότι δεν είναι ισότιμα μέλη του μακεδονικού πολυεθνικού λαού
Οπως εξάλλου και οι έλληνες πολίτες με μακεδονική εθνική ταυτότητα είναι μέλη του πολυεθνικού ελληνικού λαού οι οποίοι ζητούνέ εθνοτική ισοτιμία και αναγνώριση από το κράτος του οποίου είναι φορολογούμενοι πολίτες..!!!
Οσο δε τον δικαιωματικά και έλληνα πολίτη Νίκολα Γκρουέφσκι η Ιστορία θα τον δικαιώσει ως τον άνθρωπο που έβαλε ταφόπλακα στα πολυετή σχέδια των ναζιστών-τουρκοελλήνων και μογγολοβουλγάρων οι οποίοι αποσκοπούν στην πολιτιστική εθνοκτονία των Μακεδόνων και του Μακεδονικού πολιτισμού.
Ολοι δε οι Μακεδόνες ,αργα ή γρήγορα θα δώσουνε απάντηση σε όλους τους εγκληματίες αντιμακεδόνες.
Η Ευρώπη ήδη ξεκινά την διαδικασία της ποιοτικής της αναβάθμισης.Στα πλαίσια αυτά θα τιμωρεί ανάλογες συμπεριφορές από μερικούς χρηματοδοτούμενους από αυτή κρατικούς λειτουργούς και πρώτα από όλα τους έλληνες ...!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι/ες αεθνοι/ες να διεκδικουν να ονομαζονται Μακεδονες κι οχι με το στενο γεωγραφικο χαρακτηρα της πολης τους[οταν η Μακεδονια απο μονη της παραπεμπει τον πλεον ανιδεο σε μια αρχαια αυτοκρατορια ειτε στο νεοσυστατο κρατος με σαφη κι εντονα εθνικα χαρακτηριστικα]Ντρεπονται,μπερδευονται η ψιλοεθνικιζουν?

Ανώνυμος είπε...

ΤουρκοΚρητικοί, ΑλβανοΠελλοπονήσιοι, Εποικοι, εθνική ταυτότητα, ρατσιστικο αντιμακεδονικο μίσος... Πλάκα έχετε εσείς οι ηλικιωμένοι. Μεταξύ μας τωρα... τους φυσιολογικούς ανθρώπους δεν τους πειράζει η λέξη Σλαβομακεδόνας. Όταν ήμουν στα Σκόπια εξήγησα σ'έναν φοιτητή ότι δεν μπορω να τον αποκαλεσω σκέτο μακεδόνα και αν θα τον πειραζε να τον πω Σλαβομακεδόνα. Γύρισε και μου ειπε: "αν εγω σε αποκαλεσω ελληνομακεδονισσα, θα σε πειραξει;". Του είπα "όχι" και τότε μου απάντησε ότι ούτε κι εκείνος θα είχε πρόβλημα. Εμείς, λύνουμε μόνοι μας τα προβληματα μας και δεν μπορούμε να σας περιμενουμε.
Ανώνυμοι 11-10 2:26, 2:36, 5:05,oι κόσμοι μας είναι διαφορετικοί. Απέχουμε έτη φωτός. Αν υπάρχει κάποιος που δεν σέβεται, που ντρεπεται ή εθνικίζει, ψαξτε στη δική σας γενια. Τώρα αν θελετε να με καταδικασετε "με κακουργηματικού χαρακτήρα ποινές" επειδή είπα αυτό που πιστευω χωρίς προσβολές τύπου "πρόσφυγες" και "Αλβανοπελοποννησιοι", καντε το. Και για να μην έχετε δυσκολίες στην αποδεικτική διαδικασία, φέρτε μου χαρτί και στυλό να σας υπογράψω καθε λεξη που είπα. Οσον αφορα τη λέξη Μακεδόνας, δεν εχει ουτε εθνικη ουτε γεωγραφικη, αλλά συναισθηματικη αξια για μενα. Μερικες φορές όμως ντρέπομαι πολύ που είμαι μακεδονισσα, ιδίως τώρα που βλέπω με πόσους Nazi έχω να το μοιραστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο καμουφλαρισμένος και ραφιναρισμένος εθνικισμός είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος ανάμεσα στους έλληνες εθνικιστές.
Ευτυχώς οι πολίτες είναι πλέον αρκετά ενημερωμένοι και εύκολα πλέον ξεχωρίζουνε τον κρυπτοεθνικισμό.....
Για αυτό οι Μακεδόνες της Ελλάδος , ψηφοφόροι της Ν.Δ ενεργοποιούνται για να αποκαλύψουν το εθνικιστικό προφίλ του υποψήφιου αντιμακεδόνα αρχηγού της Σαμαρά .
Παράλληλα στηρίζουν την ευρωπαία υποψήφια πολιτικό αρχηγό,την Ντόρα Μπακογιάνη.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και άεθνος να δηλώνει κάποιος δεν σημαίνει ότι και είναι.
Οταν δε ΔΗΜΟΣΙΑ αυτοπροσδιορίζεται ως Μακεδόνας με ελληνικό πρόσημο,αποκαλύπτει τον υποκριτικό και ψευδεπίγραφο εθνικισμό του.
Οι Μακεδόνες μεταξύ τους προσδιορίζονται ως Μακεδόνες ενώ ΔΗΜΟΣΙΑ ως ντόπιοι λόγω της σχετικής απαγόρευσης.
Αντίθετα ΔΗΜΟΣΙΑ Μακεδόνες αυτοπροσδιορίζονται οι μη μακεδονικής ταυτότητας κάτοικοι της Μακεδονίας, συνάνθρωποί μας με ιδιαίτερα αντιμακεδονικό παρελθόν....
Η στρατιωτική εισβολή του ελληνικού στρατού στο ξένο έδαφος της Σμύρνης με σκοπό την κατοχή της καθώς και η επακόλουθη άτακτη υποχώρηση των ψευτοπαλληκαράδων αξιωματικών αλλά και η συνοδευόμενη "εγκράτεια" του προελαύνοντος νεοσύστατου τουρκικού στρατού αποτελεί μιά από τις μεγάλες ντροπές του ελληνικού κράτους-έθνους...!!!
Αν οι Τούρκοι είχαν διαφορετικό σκοπό από την επιβίβαση των ελλήνων στα αναμένοντα καράβια ,έφθανε η οργανωμένη άοπλη προέλαση των τούρκων πολεμιστών με τελικό αποτέλεσμα τον ολοκληρωτικό πνιγμό τους....
Η περίφημη "σφαγή" αποτελούσε δράση άτακτων ομάδων η οποία αντέδρασε στους έλληνες κατακτητές....
Δυστυχώς οι έλληνες εθνικιστές βαθιά αντιπατριώτες δύσκολα μπορούν να αποδεχθούν την εγκληματική επακτατική εκστρατεία του ελληνικού στρατού και τον επακόλουθο ξερριζωμό των Πατριαρχικών από τις εστίες τους...!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι άεθνη. δεν εχω εθνικη συνειδηση, γιατί απλά η εννοια έθνος, πατριδα, ταυτοτητα εχουν διαφορετικη σημασια για μενα. Και δεν δινω δεκαρα αν καποιος αμφισβητει τα λόγια μου. Μου φτανει που τα πιστευω εγω. Όσο για τη σμυρνη, φυσικα και εχουν μεγαλη ευθυνη οσοι εδωσαν διαταγη να προχωρησει ο ελληνικος στρατος μεσα στην Τουρκια. Ακόμα όμως και οι Τούρκοι έχουν αρχισει να αποδεχονται τα όσα εγιναν και τις ευθυνες του τουρκικου εθνικισμου. Και σε λίγα χρόνια, αυτοι θα είναι πολύ πιο μπροστα από όλους τους αλλους βαλκανικους λαους. Και μακαρι να βγω ψευτρα...
Ζω στη Μακεδονία, ακουω γυρω μου ανθρωπους να τσακώνονται για το ποιος ειναι Μακεδόνας και ακόμα δεν εχω καταλαβει τι εχει γινει. Ρωτάω τους δικους μου ανθρωπους, τους καθηγητες μου, τους "άλλους Μακεδονες", έχω διαβάσει πολλά βιβλία για το μακεδονικό, έχω επισκευτει τόσα sites ελληνικά, αγγλικά, σλαβομακεδονικά, αλλά το μόνο που συναντω είναι βρισιες, προσβολες ή υποκειμενικές αλήθειες όπου και οι 4 βασικοί διεκδηκητες παρουσιάζονται ως θύματα. Οι γνωσεις μου πανω στην ιστορία του τόπου μου, έχουν βελτιωθεί σημαντικά, αλλά ακόμα δεν καταλαβα ποια ειναι η αλήθεια και πού να ψαξω να την βρω.
Αν υπαρχει κάποιος που μπορει αντικειμενικα να με βοηθήσει, χωρις προσβλητικους χαρακτηρισμους τυπου "προσφυγας, εποικος, τουρκοελληνας, μογγολοβουλγαρος και σλαβοσκοπιανός", που δεν θα μου πει παραμυθακια για "καλους" ή "κακους" και δεν θα με μου κρατησει κακία αν τον αποκαλεσω Σλαβο-μακεδονα οριστε το msn μου:
alexandra_komn@hotmail.com.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 11-10 7:55, δεν χρειάζεται να μισείς έναν λαό τόσο πολύ! Θα πρέπει να έχεις μεγάλη εμπάθεια μέσα σου για όλους τους κατοικους αυτής της χώρας για να θέλεις να βγάλεις πρόεδρο την Ντόρα Μητσοτάκη!!! Η γυναίκα έχει τελειώσει την Ανωτατη Μητσοτακικη Σχολη. Ό,τι και να σου έχουν κάνει δεν αξίζουν τέτοια τιμωρία. βέβαια εμένα με συμφέρει γιατί αν γίνει πρόεδρος, αυτό το μπιπ κόμμα θα κάνει χρόνια να ξαναβγεί. Αλλά απ'την άλλη ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει με τις μαγικές ικανότητες αυτής της οικογένειας. Μια οικογένεια που φημίζεται για τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια της. Ελπίζω μόνο να μην μπλοκάρει η σελίδα...

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιο ειλικρινή τον ετεροπροσδιορίσουμε σαν ψεύτη , αυτό είναι προσβολή που λέγεται απλή δυσφήμηση και αν είναι εν γνώση μας το ψέμμα τότε είναι συκοφαντική δυσφήμηση.
Αν όμως ενα ψεύτη τον αποκαλέσουμε ψεύτη τότε παρά τον προφανή αρνητικό προσδιορισμό δεν τον προσβάλουμε,άσχετα πως νοιώθει ο ίδιος.
Ετσι ο Φερχοϊγκεν αποκάλεσε τον υπερεθνικιστή ελληνοκύπριο πρόεδρο Παπαδόπουλο πολιτικό απατεώνα γιατι σε αντίθεση με τα συμφωνηθέντα από τον ίδιο δεν υποστήριξε το σχέδιο του οποίου ήταν συνδιαμορφωτής,με την αρνητική του δημόσια στάση,πριν το δημοψήφισμα.
Οταν λοιπόν ετεροπροσδιορίζουμε και εθνικά ένα άτομο με ιδεολογική ταυτότητα παντελώς αντίθετη με τη αληθινή εθνοτική τότε φυσικά και δεν τον προσβάλλουμε, ασχέτως πως νοιώθει ο ίδιος.
Ετσι όταν ένα άτομο όπως οι αστυνομικοί από την Κρήτη και οι κρατικοί λειτουργοί από την πελλοπόνησο εξαιτίαςτης ιδεολογικής τους εθνικιστικής ταυτότητας ,των απευθείας απογόνων των αρχαίων ελλήνων διαπράττουν εγκλήματα εναντίον ανθρώπων για μόνο το λόγο ότι δεν πρόλαβαν ακόμα να εξελληνισθούν γλωσσικά και ομιλούν την μητρική μακεδονική τους γλώσσα τότε το εθνοτικό πρόθεμα εκτός αποπραγματικό είναι και επιβαλλόμενο.
Γιατι είναι γνωστό πως όσοι Τούρκοι στη κρήτη άλλαξαν την μουσουλμανική με τη χριστιανική ταυτότητα παρέμειναν και δεν ακολούθησαν τον δρόμο της προσφυγιάς των οθωμανών τουρκοκρητικών.
Οπως είναι γνωστή και η πραγματική Αλβανική εθνοτική και γλωσσική ταυτότητα των Πελλοπονησίων .
Το ίδιο βέβαια για τους λεγόμενους "παλλινοστούντες" από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι οποίοι ΠΟΤΕ δεν ζούσαν στην ελληνική επικράτεια, η δε πλειοψηφία εξ αυτών έχει μικρή σχέση με την ελληνική ταυτότητα λόγω της θεσμικής ελληνοορθοδοξίας τους.
Αν και ουκ ολίγοι ούτε αυτά τα στοιχεία διαθέτουν . Για αυτό εξάλλου ανέπτυξαν στη Δυτική Θράκη ιδιαίτερες διεθνοτικές σχέσεις φιλίας με τους Πομάκους(με βουλγάρικηεθνοτική ταυτότητα)
Συμπερασματικά ο αληθής ετεροπροσδιορισμός δεν αποτελείαντικειμενική προσβολή όταν δε αποτελεί αμυντική απάντηση των βάναυσα προσβαλλόμενων είναι και υπερ το δέον θεμιτός

Ανώνυμος είπε...

Αντίθετα ο ψευδής ετεροπροσδιορισμόςείναι καταδικαστέος.
Ποτέ ένας Μακεδόνας δεν αυτοπροσδιορίστηκε ελεύθερα ως Σλαβος . Γιατι αφενός μεν η μακεδονική εθνοτική ταυτότητα δεν είναι σλαβική αφετέρου δεν υπάρχει σλαβικό έθνος.
Σε αντίθεση με την μακεδονική γλωσσική ταυτότητα η οποία είναι σλαβική.
Ούτε βέβαια ένας Ρώσσος δεν αυτοπροσδιορίζεται ως ΣλαβοΠρώσσος ούτε ενας Τσέχος ή Σλοβένος ή Σέρβος ως Σλάβος, αλλά απλά Ρώσσος, Ουκρανός, Τσέχος,Σλοβάκος,κ.λ.π
Ούτε ο Βούλγαρος δεν αυτοπρτοσδιορίζεται ως τουρκομογγγολικής καταγωγής, παρότι είναι και ως τέτοιος μπορεί να ετεροπροσδιορισθεί. Ιδιαίτερα όταν εθνικιστικά αμφισβητεί άλλες εθνοτικές ταυτότητες, όπως την μακεδονική, την οποία επιθυμεί να εξαφανίσει.
Οπωςβέβαια η συγγένεια των γλωσσικών ταυτοτήτων δεν ακυρώνει τηνδιακριτότητά τους. Αντίθετα τις ενδυναμώνει,γιατί μας υπενθύμίζει ότι ως αποτέλεσμα του γλωσσικού εξορθολογισμού στο ορατό μέλλον οι λειτουργικές γλώσσες θα είναι μετρημένες στα δάκτυλα,με γνώμονα τον γλωσσικό πληθυσμό . Ανάμεσα σε αυτές και η μακεδονική , ως μέρος της οικογένειας των σλαβικών γλωσσών ,των οποίωνο γλωσσικός πληθυσμόςκξεπερνά τα 500 εκατομμύρια.
Τέλος ποιός είναι δημοκράτηςκαι ποιόςόχι αυτότο αποπδεικνύει η καθημερινότητα του αθενός,ιδιαίτερα απότην ιστορική σκοπιά.
Ετσι μπορεί ο Χίτλερ να μιλούσε για διάφορους πολιτικούς ως αντιδημοκρατικούς, αλλά η ιστορία απέδειξε ότι ήταν ένας από τους ποιό αιμοσταγείς δικτάτορες .
Το ίδιο βέβαια σε μικρότερη έκταση οι "ήρωες" του αντιμακεδονικού αγώνα, όπως ο απεσταλμένος του ελληνικού κράτους στον ξένο τόπο της Μακεδονίας Πελοποννήσιος κατακτητής Καπετάν Άγρας ο οποίος διακρίθηκε για τις ληστείες ,τους βιασμούς και τις δολοφονίες εναντίον αθώων ανθρώπων με μακεδονική αλλά και βλάχικη εθνική ταυτότητα

Ανώνυμος είπε...

Οι Μακεδόνες σέβονται τον εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό των άλλων εθνοτικών κοινοτήτων, των ελληνικών συμπεριλαμβανομένων.
Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν τους στερεί το δικαίωμα του αμυντικού και τεκμηριωμένου ετεροπροσδιορισμού.
Γιατί δεν μπορεί καθημερινά να αμφισβητείται η εθνοτική τους ταυτότητα με αβάσιμα και ψευδή επιχειρήματα με σκοπό την ακύρωσή της, όπως συμβαίνει με τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού .
Και να μην υπάρχει δικαιολογημένη αντίδραση με τεκμηριωμένα επιχειρήματα.
Ετσι η υπενθύμιση ότι η ελληνική εθνοτική ταυτότητα περιλαμβάνει μόνο την ελληνοορθοδοξία αποτελεί μιά πικρή αλλά αληθινή πραγματικότητα.
Γιατι ούτε την κοινή μητρική γλώσσα περιλαμβάνει -αλβανική,βλάχικη,μακεδονική,τουρκική,βουλγαρική,εβραική , ούτε την κοινή μουσικοχορευτική παράδοση, ούτε τα κοινά τραγούδια,ούτε την κοινή ενδυματολογία ούτε τα κοινά ήθη και έθιμα. Άσχετα τον αμοιβαίο επηρεασμό τους.
Για αυτό έχουμε εθνοτική ανασφάλεια.
Ετσι αν ένας Γάλλος ετεροπροσδιορίσει έναν Γερμανό ως Άγγλο αυτός θα αντιδράσει με ένα μειδίασμα,γιατί ξέρει τι είναι .
Αν αντίθετα ένας Γάλλος ετεροπροσδιορίσει έναν Ελληνα ως Τούρκο η αντίδραση θα είναι διαφορετική και βίαιη.
Γιατί η κρίση εθνοτικής ταυτότητας είναι εμφανής στον σύγχρονο αυτοπροσδιοριζόμενο ως έλληνα,κάτοικο της Ελλάδος...
Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τον κάτοικο της γειτονικής Βουλγαρίας,λόγω της τουρκομογγολικής καταγωγής (στις λιγότερο ο
μιλούμενες γλώσσες της Βουλγαρίας περιλαμβάνεται και η Ταταρική, με ζώντες ομιλητές βορειοανατολικά της Σόφιας ).
Βεβαίως οι σύγχρονες εθνοτικές ταυτότητες είναι δημιούργημα της βιομηχανικής επανάστασης
και της έλευσης της καπιταλιστικής ομοιομορφίας.
Στο μέλλον προβλέπεται ότι η σημασία τους θα υποχωρήσει,δίχως βέβαια να ακυρωθεί.
Γιατισήμεραζούμε πλέον στη μετανεωτερική εποχή, με κυρίαρχο τρόπο παραγωγής τις πηρεσίες καιόχι την εξαρτημένη εργασία της βιομηχανικής επανάστασης που απαιτούσε κοινοτικές και ομαδικές ανθρώπινες
ταυτότητες
Η κυρίαρχη ταυτότητα προβλέπεται να είναι η προσωπική και μη ομαδική.
Ετσι οι γνωστές κοινοτικές εθνικές ταυτότητες θα υποχωρήσουν και στη θέση τους
θα κυριαρχήσουν οι προσωπικές
πολιτιστικές ταυτότητες, δηλαδή ο
αριθμός τους θα είναι ίδιος με τον πληθυσμό της γής.
Φυσικά αυτό θα γίνει σε μεγάλο βάθος χρόνου....

Ανώνυμος είπε...

Πω, πω! Εντυπωσιάστηκα τώρα... Τι δημοκράτης που είσαι ρε. Τουρκοκρητικοι, Αλβανοπελοποννησιοι, Μογγολοβούλγαροι, τουρκοελληνες. Δάνεισε μου κι εμενα λίγη δημοκρατία, που σου περισσευει κιολας! Και επειδή εγώ, όπως φανερώνουν και τα λόγια μου είμαι μια εθνικίστρια ναζί, θα σε αναγκασω να σέβεσαι κάθε πολιτισμό και κάθε λαό γύρω σου είτε το θες είτε όχι:
Βουλγαροι: Το κοσμημα του Σλαβικού πολιτισμού. Ο λαός αυτός συνδιαζει υπέροχα την χριστιανική πολιτισμική και θρησκευτική κουλτούρα με την δύναμη και θεληση του να ζησει σ'ενα κομματι της Βαλκανικής. Οι Βούλγαροι είναι ερωτευμένοι με τη γη τους και όχι άδικα.εδωσαν νέα ώθηση και καινούριο νόημα στην αναζωογονημένη σλαβική κουλτουρα. Νέες μορφές αρχιτεκτονικής, ποίηση, λογοτεχνία και μουσικές καινοτομίες είναι λίγα από τα επιτευγματα αυτού του ΜΕΓΑ λαού. Και επειδή όπως είπε και κάποια δημοκρατική ψυχή "περι δικαίωμα του αμυντικού και τεκμηριωμένου ετεροπροσδιορισμού","ο ψευδής ετεροπροσδιορισμόςείναι καταδικαστέος" "η ταυτότητα είναι αυθύπαρκτη και αντικειμενική αποτέλεσμα μακράς προσωποκοινωνικής διεργασίας.Ουδεμία σχέση έχει η εθνοτική ταυτότητα ούτε με το τι αισθανόμαστε ούτε με το τι δηλώνουμε", αν το ψάξεις λίγο, θα διαπιστώσεις ότι περισσότερα είναι αυτά που σας ενώνουν, παρά αυτά που σας χωρίζουν με τους Βούλγαρους. Με άλλα λόγια: όσο μογγολότουρκος είναι ο Βουλγαρος, αλλο τόσο είσαι κι εσύ.
Αλβανοπελοποννήσιοι: Αλβανοί. Ένα από τα αρχαιότερα έθνη της βαλκανικής. Η γλώσσα τους δεν κατατάσσεται στις σλαβογενείς, τις λατινογενείς, τις αγγλωσαξονικές ή τις γερμανικές, αλλά είναι η εξέλιξη της γλωσσας των Ιλλυρικών φυλών. Σκληροτράχηλη και γενναία φυλή, μια από τις παλαιότερες με παραδόσεις που κρατάνε μέχρι σήμερα.
Τουρκοέλληνες: Τουρκοι. Το σταυροδρόμι Ανατολής-Δύσης. Το μεγαλείο του ισλαμικού πολιτισμού εμποτισμένου με κοσμικές-ευρωπαικές αξίες. Ανθρωποι φιλικοί και χαμογελαστοί, δεν θα δυσκολευτεις να τους κάνεις φίλους. Ο πολιτισμός τους είναι η ζεστασια που εκπεμπουν οι ανθρωποι του.
Παλινοστούντες: Πόντιοι. Ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς, χρονολογείται ήδη από τον β ελληνικό αποικισμό. H ποντιακή διάλεκτος έχει τις ρίζες της στην αρχαία ελληνική. Οι πόντιοι, μαζί με τους εβραίους και τους roma είναι οι μοναδικές παναρχαιες φυλές που αν και δεν είχαν ποτέ ένα ενιαίο κράτος και ζούσαν ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς, αλλά παρόλα αυτά δεν αφομοιώθηκαν ποτέ. Καταπληκτικοί χοροί, μουσική και έθιμα που σε μαγεύουν. Σήμερα η ποντιακή διάλεκτος και η πολιτιστική τους κληρονομια προστατεύεται από την UNESCO.
Αλβανοπελοποννησιοι και Τουρκοκρητικοι χωροφύλακες: Πρέπει να αποβάλουμε κάποια στιγμή την νοοτροπία του θύματος εμείς οι Μακεδόνες. Γιατί υπήρχαν πολλά Μακεδονικά ορθόδοξα καμάρια, που ταξίδεψαν μέχρι την Πελ/σο, για να βοηθήσουν ή να "βοηθησουν" όσους χριστιανούς πολεμούσαν τους τούρκους. Επίσης πολλοί Μακεδόνες Χ.Ο, πήγαν στην Κρήτη, στις πολλές επαναστάσεις του νησιού (ιδίως στη μεγάλη Επανάσταση του 1866-1869) για να "βοηθήσουν τα αλύτρωτα ορδοδοξα αδελφακια τους". Οπότε 50-50.Δεν είμαστε καλύτεροι...
Αυτά, μπας και το βουλώσεις επιτέλους...

Ανώνυμος είπε...

Οσο για το πού έχουν καταντήσει το κράτος της ΠΓΔΜακεδονιας όσοι έχουν ίδιες απόψεις με τον Ανώνυμο 12-10 12:43, έγραψα ένα πολύ καλό κειμενάκι, αλλά δυστυχώς πέρασε από την επιβαλόμενη λογοκρισία και κόπηκε. Κρίμα ρε γαμώτο... Κι είχα εξαντλησει όλη μου τη δημιουργικότητα για να το γράψω. Κι όλα αυτά επειδή η αλήθεια πονάει.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 12-10 12:43, είπες: "αν ένας Γάλλος ετεροπροσδιορίσει έναν Γερμανό ως Άγγλο αυτός θα αντιδράσει με ένα μειδίαμα. Αν αντίθετα ένας Γάλλος ετεροπροσδιορίσει έναν Ελληνα ως Τούρκο η αντίδραση θα είναι διαφορετική και βίαιη." Ατυχές το παράδειγμά σου. Και αν αποκαλέσεις έναν Έλληνα Ιταλό, θα γελάσει επίσης. Είναι προσβολή όμως ν' αποκαλείς έναν Έλληνα Τούρκο ή έναν Τούρκο Έλληνα ή έναν Σλαβο-Μακεδόνα Βούλγαρο. Φυσικά και θ αντιδράσει, όχι όμως γιατί περνάει κρίση εθνοτικής ταυτότητας. Όπως και όταν αμφισβητείς την πατρότητα ενός ανθρωπου θ' αντιδράσει βίαια, όχι γιατί δεν είναι σίγουρος για το ήθος της μητέρας του, αλλά επειδή ο λόγος αυτός είναι από μόνος του προσβλητικός. Και βία δεν είναι μόνο η σωματική. Και τα λόγια που προσβάλουν και πληγώνουν βία είναι. Κι αν νομίζεις ότι αυτό ισχύει μόνο στην Ελλάδα ή στα Βαλκάνια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πεταχτείς μεχρι το Βέλγιο και ν' αποκαλέσεις έναν Φλαμανδό Φράγκο, έναν Ιρλανδό Άγγλο, έναν Γεωργιανό Ρώσο ή έναν Βάσκο Ισπανό. Και μετά θα δούμε ποιος από τους δυο μας θα μειδιάσει περισσότερο. (Βασικά εγώ θα δω, γιατί εσύ με 2 μαυρισμένα μάτια δεν θα μπορείς να δεις και πολλά.)

Ανώνυμος είπε...

To άρθρο 2,παρ.2 του ελληνικού συντάγματος ορίζει την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ λαών και κρατών ωςυποχρέωσης της Ελλάδος.
Η άρνηση ύπαρξης από την Ελλάδα μακεδονικού εθνους, μακεδονικής γλώσσας, μακεδονικής εκκλησίας,μακεδονικών τραγουδιών αποτελεί ύψιστη πράξη εχθρικής και μη φιλικής στάσης απέναντι στη γειτονική χώρα της οποίας το 75% των κατοίκων είναι εθνικά μακεδόνες και το 100% πολιτικά μακεδόνες.
Το δημόσιο επιχείρημα του Ασιάτη Καραμανλή ότι αυτός είναι μόνο Μακεδόνας , με ελληνική ταυτότητα ,το δε 1 εκατομμύριο εθνικά μακεδόνες έλληνες πολίτες είναι "ανύπαρκτοι" αποτέλεί τον πυρήνα της σημερινής πολιτιστικής μακεδονικής εθνοκτονίας , για την οποία θα έπρεπε να συγκληθεί το διεθνές ποινικό δικαστήριο του Ο.Η.Ε
Σχετικά με την τουρκομογγολική εθνοτική καταγωγή των Βουλγάρων, υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία προσιτή στο διαδίκτυο αλλά και στις βιβλιοθήκες όλου του κόσμου ,ακόμα και στην εθνικιστική ελλάδα.
Υπενθυμίζουμε ότι μόνο οι μογγολικοί λαοί είχαν Χάνο αντί για Βασιλιά, όπως οι Βούλγαροι που είχαν τον Χάνο Ασπαρούχ και τον Χάνο Κρούμ(άκρως μη σλαβωνικά ανθρωπονύμια...)

Ανώνυμος είπε...

Κανένας Μακεδόνας δεν πήγε ως εκπρόσωπος κράτους σε ξένο τόπο με σκοπό να το κατακτήσει συντρίβοντας την εξέγερση των κατοίκων του,εν προκειμένω των Αλβανών εξεγερμένων της Πελλοπονήσου.
Αντίθετα οι απλοί Μακεδόνες προσέφεραν ουκ ολίγη βοήθεια στους αλβανούς επαναστάτες-Ανδρούτσο,Μπότσαρη,Μπουμπουλίνα ,ανάμεσα στους οποίους ο Γκάτσε Γκάτσεφ /Αγγελής Γάτσος από το μακεδονικό χωριό Σαρακίνοβο Σούμποτσκου/Αριδαίας
Για αυτό το λόγο δεν περίμεναν τέτοια συμπεριφορά όταν σχεδόν εκατό χρόνια μετά,στις 2 Αυγούστου του 1903 οι Μακεδόνες ξεσηκώθηκαν με την επανάσταση του ιλιντεν εναντίον των Οθωμανών με σκοπό την δημιουργία ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους.
Δεν μπορούσαν να καταλάβουν την αιματηρή αχαριστία με την αποστολή στο ξένο τόπο της Μακεδονίας από το Ελληνικό κράτος αργυρόνητων αντιμακεδόνων μισθοφόρων με σκοπό την κατάκτηση ξένης γής διαμέσου σφαγών ,ληστειών,βιασμών.
Δυστυχώς όλοι αυτοί οι μη μακεδονικής εθνικής αλλά και γεωγραφικής καταγωγής δολοφόνοι,όπως ο Παύλος Μελάς , ο Καπετά Αγρας, ο Καπετάν Γαρέφης συνεχίσουν να θεωρούνται ΗΡΩΕΣ του ελληνικού κράτους...

Ανώνυμος είπε...

Eναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με ΠΓΔΜ εισηγήθηκε η Κομισιόν

NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 14:42

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλείται ο Διαχειριστής αυτού του Μπλόγκ να συμμορφωθεί με τις διατάξεις που σχετίζονται με το "έγκλημα στο κυβερνοχώρο" και να διαγράφει ρατ-σιστικά και εθνικιστικά σχόλια ,με τα οποία εξάλλου είναι άκρως μολυσμένο το ελληνόγλωσσο τμήμα του Διαδικτύου.

Ανώνυμος είπε...

Οι Μακεδόνες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μειδιούν σε οποιαδήποτε εθνοτική αμφισβήτηση ,ιδιαίτερα από σύγχρονα έθνη με φτωχά στοιχεία όπως οι Βούλγαροι και οι Ελληνες.
Σίγουρα δε μετά απο 200 χρόνια δεν θα καταφεύγουν σε μυθολογικές αναζητήσεις και ιστορικές αναζητήσεις του τόπου αντί των ζωντανών ανθρώπινων υποκειμένων.
Δεν θα διακηρύσουν βιολογικές ανθρώπινες συνέχειες και απευθείας σχέσεις με τις πριν 25 αιώνες ανθρώπινες κοινότητες, όπως δυστυχώς συμβαίνει με τους σύγχρονους έλληνες.
Ούτε θα ισχυρίζονται ότι η ευρώπη είναι δημιούργημά τους όπως λένε οι γνωστοί ανθέλληνες θιασώτες του ελληνισμού...
Οι Μακεδόνες κάτοικοι της Πέλλας δεν θα δίνουν πλέον άδεια στους μη Μακεδόνες,κάτοικους ή μη της Μακεδονίας για την εγκατάσταση προτομών του Μέγα Αλέξανδρου και του Φιλίππου

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 13-10 11:37, σεβάσου λίγο ρε παιδάκι μου το Α2 παρ 2 του Συντάγματος. Με λέξεις όπως μογγολοτουρκοι, Αλβανοπελοποννησιοι και Τουρκοέλληνες δεν προσβάλεις μόνο τον άμεσο στόχο σου, τους Έλληνες, αλλά και τους τουρκους και τους Αλβανούς και τους Βουλγαρους, δηλαδή όλα τα γειτονακια. Κι αυτό το "ακόμα και στην εθνικιστική ελλάδα" τι το λες με τόση έκπληξη. Εσύ τι λες; Ότι η εθνικιστική ελλάδα, που έχυσε ποταμια αιματος με την Βουλγαρία να μην εχει τάχατες στοιχεία για την "τουρκομογγολική" καταγωγή των Βουλγαρων; Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο; Η λέξη "Bastardus" στη Λατινική και στο Αγγλικό δίκαιο δηλώνει το παιδί που έχει γεννηθει χωρίς νόμιμο γάμο των γονέων του. Να υποθέσω ότι αποκαλείς έτσι ένα τέτοιο παιδί; Ακόμα λοιπον και να ήταν οι βούλγαροι "τουρκομόγγολοι"-που δεν ειναι, είναι σλαβικό φύλο- από τη στιγμή που ξερεις ότι είναι προσβολή γι αυτόν, τι το αναφέρεις καν;
Ανώνυμε 14-10 3:22, Δεν υπήρχε εθνική συνείδηση στην Τουρκοκρατία. Υπήρχε θρησκευτική συνείδηση. Our macedonian boys πήγαν στην Κρήτη και την Πελ/σο για να σκοτώσουν "απίστους και μη συνεργάσιμους πιστούς". Μην νομίζεις ότι πηγαν για κάτι διαφορετικό... Όλοι για να "βοηθήσουν" πήγαν. Η ιστορία ενός λαού δεν αρχίζει με την ίδρυση του κράτους του.
Η λέξη Τουρκοκρητικός, όντως αναφέρεται σε μια ομάδα ατόμων. Αν όμως οι σχολιαστές αυτού του μπογκ ήταν πράγματι "δημοκράτες" και γνώστες της ιστορίας, θα έπρεπε να ξέρουν ότι η λέξη αυτή ήταν ένας υβριστικός χαρακτηρισμός της εποχής για τους Κρήτες που είχαν ασπαστει το Ισλαμ (σήμαινε άπιστος, "προσκυνημένος"). Οι άνθρωποι αυτοί ήταν Κρητικοί κι όχι Τούρκοι. Οσοι ζουν μέχρι σήμερα στην Συρία ή το Λίβανο ή την Τουρκια μιλούν Κρητικά, όχι Τουρκικα. οπότε, αν όντως ήσασταν "δημοκράτες" θα αποφευγατε τη χρήση της λεξης "Τουρκοκρητικος" και θα χρησιμοποιουσατε τον πιο σωστό και ιστορικά τεκμηριωμένο χαρακτηρισμό "κρητες μουσουλμανοι", αντί του ακρως προσβλητικού "Τουρκοκρητικός" και καλω όποιον το χρησιμοποιησε να το παρει πισω. Παρεμπιπτοντως, οι "Τουρκοκρητικοι", δεν έφυγαν ποτέ από την κρητη για να πολεμησουν εναντιον της Ο.Α, γιατί πολύ απλά ήταν μουσουλμανοι κι οχι Χ.Ο.
Μιλάτε για γεωγραφικά Μακεδόνες. Ξεχάσατε να μιλήσετε για γεωγραφικά εθνικιστές. Και συγκεκριμενα με γεωγραφικό στιγμα 41°50′N 22°00′E, που το μόνο δημοκρατικό πάνω τους είναι ότι το μίσος τους δεν κανει διακρισεις αναμεσα στους γειτονικους τους λαους. Αμ, γι αυτό σας εχουν τόσο αχτι οι Βουλγαροι και οι Αλβανοι! Δυστυχώς, το εθνικιστικο ελληνικό κρατος τα γνωριζει πολυ καλα αυτά τα προβληματα. Και δυστυχώς δεν θα διστασει να τα εκμεταλλευτει... Γιατι στα Βαλκανια ανεκαθεν ηταν must να συμμαχεις μ αυτους που αντιπαθεις λιγότερο, για να αντιμετωπισεις υτους που αντιπαθεις περισσοτερο.

Ανώνυμος είπε...

Οι πραγματικοί και αληθινοί ετεροπροσδιορισμοί παρότι συγκρουσιακοί είναι απολύτως θεμιτοί στη Δημοκρατία η οποία είναι συνυφασμένοι με κάθε είδους ειρηνικών συγκρούσεων.
Ετσι οι μουσουλμάνοι της Κρήτης οι οποίοι υπέστησαν εθνοκάθαρση από το ελληνικό κράτος και εγκαταστάθηκαν εντός των ορίων της τουρκικής επικράτειας, σαφώς και αποτελούν μέλη του τουρκικού έθνους ,με κρητική γεωγραφική ταυτότητα.Η ελληνοφωνία τους δεν το αναιρεί αυτό.
Οπως και η αγγλοφωνία η δική μας.
Το ίδιο βέβαια και η ασιατική γεωγραφική ταυτότητα πολλών χριστιανών ελλήνων συμπολιτών μας,των οποίων η διακριτότητα της εθνοτικής τους ταυτότητας από την μουσουλμανική τουρκική ελέγχεται λόγω των ΙΔΙΩΝ ,πλήν του θρησκεύματος στοιχείων...
Ούτε η βλάχικη ή η αλβανική εθνοτική ταυτότητα ,οι οποίες παρότι φέρουν αρνητικό πρόσημο λόγω της ντε φάκτο απαγόρευσης
και μη αναγνώρισης από το ελληνικό κράτος ,δεν αποτελούν αθέμιτο ετεροπροσδιορισμό,αφού είναι αληθινές.
Ετσι το να αποκαλέσεις έναν έλληνα πολίτη με βλάχικη ταυτότητα Βλάχο ή Αλβανό , αυτό παρά την πιθανή του δυσανασχέτιση είναι θεμιτό.
Αντίθετα αν τον αποκαλέσεις Τούρκο αυτό είναι αθέμιτο και αντικειμενικά προσβλητικό.
Ολα τα έθνη , έχουν θετικές αλλά και αρνητικές ιστορίες.
Ετσι το ισχυρό εθνοτικά γερμανικό έθνος έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα δεκάδες μέλη του με παγκόσμια αναγνώριση.
Είτε φιλόσοφους,είτε ζωγράφους,είτε ποιητές,είτε εφευρέτες.
Ταυτόχρονα πολλά μέλη του , με την ανοχική συνενοχή του συνόλου ήταν υπεύθυνα για τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας .
Η ανάπτυξη ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των λαών οφείλει να βασίζεται στην ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι στους μύθους των κρατών.
Κανείς δημοκρατικός άνθρωπος δεν θέλει να ζεί με ψεύτικη και τεχνητή ταυτότητα. Εκτός από τους εθνικιστές οι οποίοι θέλουν να ζούν με μύθους .
Οι Μακεδόνες δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα με την εθνοτική τους αμφισβήτηση , ως στοιχείο της ελευθερίας της έκφρασης.
Εχουν όμως σοβαρό πρόβλημα όταν η αμφισβήτηση αυτή παραβίαζει ΝΟΜΙΜΑ ατομικά και συλλογικά δικαιώματα τους,γεγονός που διαπιστώνουν όλα τα διεθνή δικαστήρια καθώς και οι διεθνείς αναγνωρισμένοι φορείς-Ο.Η.Ε,Συμβούλιο της Ευρώπης, Ε.Ε
Το ελληνικό κράτος , όπως και τα γειτονικά κράτη οφείλουν να σεβασθούν τις αρχές και αξίες της Ε.Ε πρός την οποία προσβλέπουν και από την οποία χρηματοδοτούνται αφειδώς.
Αυτές οι αρχές της Ε.Ε απαγορεύουν και τιμωρούν κάθε είδους ΔΙΑΚΡΙΣΗ, ιδιαίτερα φυσικά σε γλωσσική ,εθνοτική και θρησκευτική βάση στις οποίες παρατηρούνται σε συχνότερη βάση σύμφωνα
με τις σχετικές εκθέσεις.
Οι Μακεδόνες στη ΠΡΑΞΗ αποδεικνύουν την διεθνοτική τους αλληλεγγύη αφού οι φιλίες με όλες τις εθνότητες είναι ισχυρές ο δε σεβασμός τους περιλαμβάνει και την ένταξη(όχι υποκλοπή) των ασιατικών χορών τους στις οικογενειακές εκδηλώσεις ,έστω και με έλλειψη αμοιβαιότητας
Οι Μακεδόνες σέβονται την ιστορική κληρονομιά του τόπου τους, της Μακεδονίας, δίχως εξαίρεση ούτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ.
Το ίδιο βέβαια και όλα τα γειτονικά έθνη.
Εξαίρεση η Ελλάδα η οποία ενώ σέβεται π.χ την ξένη ρωμαϊκή κληρονομιά του τόπου ,την οποία και ορθώς θεωρεί ΜΗ αποκλειστικά δική της, ΑΡΝΕΙΤΑΙ αυτό το δικαίωμα στους Μακεδόνες οι οποίοι θεωρούν την αρχαία μακεδονική κουλτούρα (όπως και τις νεώτερες μακεδονικές) ως ΜΗ αποκλειστική και συνεπώς μη εθνικιστική τους κληρονομιά.
Οσον αφορά τις συμμαχίες αυτές παρά τους ιστορικούς αταβισμούς θα έχουν δημοκρατικό χαρακτήρα. Γιατί διαφορετικά όλα τα γειτονικά έθνη έχουν πολλά για την γούνα του ελληνικού έθνους από το οποίο έχουν υποφέρει τα πάνδεινα-αλβανοί,βούλγαροι,τούρκοι, βλάχοι οι δε μακεδόνες συνεχίζουν να υποφέρουν και σήμερα.
Αντίθετα οι Μακεδόνες έχουν αρκετά καλές σχέσεις με τους γείτονες τους,με εξαίρεση την Ελλάδα η οποία ως μοναδική χώρα βάζει εμπόδια στην ευρωατλαντική τους πορεία.
Ας ελπίζουμε τον Δεκέμβριο να δούμε αλλαγή της στάσης αυτής στη σύνοδο της Ε.Ε

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 17-10 9:49. Ποιον δουλευεις; Μετα τα σχολια τουρκομογγολοι (Βουλγαροι) Τουρκοκρητικοι, Αλβανοπελοποννησιοι κλπ, προσπαθεις να μας πεισεις για τις σχεσεις καλης γειτονειας αυτης της χώρας; ξυλο παιζουνε Καθε μερα οι μαθητες στο Τετοβο γι αυτον το λογο. Το πραγματικο προβλημα αυτης της χωρας δεν ειναι η Ελλάδα. Ειναι η Βουλγαρια και η Αλβανια. Ακόμα και αν δεν υπήρχε η Ελλάδα, θα έπρεπε να ανακαλυψουν μια, καθως είναι "ο τριτος πόλος", ωστε να εκτονωθουν οι καταστασεις.
Είσαι σίγουρος ότι η Ελλάδα βαζει εμπόδια στην ευρωατλαντική πορεία αυτής της χώρας. Αν δηλ βγει η Ελλάδα αύριο και δοσει το ok θα λυθουν τα προβληματα; Αν θυμασαι καλα το ιδιο γινόταν και με την Τουρκια. Η υπολοιπη ευρωπη έλεγε: "Εμεις σας θελουμε, αλλά η ελλάδα... μλα μλα μλα" και οταν βγηκε η ελλάδα και ειπε οτι δεν εχει προβλημα, βγηκαν αμεσως οι Γαλλοι και οι Γερμανοι και είπαν τα πραγματα ως είχαν.
Αυτό το κρατος δεν μπορει να μπει στην ΕΕ, γιατι απλουστατα χρωστάει στην Ελλάδα, η οποια Ελλάδα χρωστάει παντου (κατάντια, ε;). Οταν η οικονομικη κριση μαστιζει την ευρωπη και μετα το τεραστιο λαθος να μπουν η Ρουμανια και η Βουλγαρια, χωρις να εχουν φτιαξει πρωτα τις οικονομιες τους, δεν προκειται να μπει κανενα αλλο κρατος μεχρι το 2012, γιατι θα "φαει" όλα τα πακέτα στηριξης.
Δευτερευόντως τώρα. το ελληνικό έθνος, όπως και το βουλγαρικό και το αλβανικό αποτελούνται από απλους ανθρωπους. Σταματα λοιπον να επιτίθεσαι και να προσβαλεις ανθρωπους, ως "δημοκράτης" που είσαι. Αν θες να προσβαλεις καποιον οπωσδηποτε, γι αυτο υπαρχουν οι κυβερνησεις. Δεν ισχύει το "εξ ελληνων ερρυει τα φαυλα", όλοι οι λαοί έχουν τα καλά και τα κακά τους. Σταμάτα να κατηγορεις την ελλάδα ακόμα και για τους σεισμους στα νησια Φιτζι και δες τα πραγματικα προβληματα της γειτονος: Αυτή η χώρα δεν μπορει να διεξαγει σωστες εκλογές (νεκροι, καλπονοθειες, γελοιες πινεκιδες που αποικονιζουν περιστροφα με ενα Χ)..., εγκληματίες πολέμου (Mποσκοφσκι και Αχμετι).O φασιστας Γκρουέφσκι από την άλλη δέχεται απειλες τύπου "ή θα συνεργαστείς με το DUI ή θα σου κάνω το μαγαζάκι καλοκαιρινό όπως το 2001" και αναγνωριζει το κοσοβο αντιθετα στο διεθνες δικαιο, η χώρα έχει μόνο de jure τον έλεγχο στις αλβανοφωνες περιοχές, όπου αλωνίζει η μαφία, η συμφωνία της Οχρίδας δεν εφαρμόζεται στους απλους Αλβανους-Μακεδονες πολίτες, αλλά υπάρχει μόνο για να παρέχει άσυλο και ατιμωρησία σε πλουσιους μαφιοζους του UCK. Ο δε Γκρουέφσκι από την άλλη παρίσταται στην παρουσίαση της περιφημης "μακεδονικης εγκυκλοπαίδειας", που υπό την αιγίδα του δημιουργήθηκε και αναφερει μλκ όπως "οι ελληνες ήρθαν απτην Αφρική, οι Αλβανοι από παραδίπλα τον 16ο αι, οι βουλγαροι απ' τη γεωργία και εμείς; Εμείς φυτρώσαμε" και βλέπεις ένα γελοιο πολιτικό σύστημα να μην αντιδρα σε ολα αυτα τα χοντρα ψεμματα, αλλά μονο στην αλήθεια (UCK, 2001, Αμερικανοαγγλικη βοηθεια). Και να το βουλώνει ο Γκρουεφσκι, γιατι νόμιζε ότι θα το περασει κατω απ το τραπεζι χωρις να το παρουν χαμπαρι οι αλβανοι. Και για όλα αυτά ποιος ευθύνεται; Η Ελλάδα πάλι; Αν ναι, τοτε είστε άξιοι της μοιρας σας.

Ανώνυμος είπε...

Οι Κρητες μουσουλμανοι ανηκουν ΤΩΡΑ στο τουρκικό ή το συριανο ή λιβανικο εθνος. Αλλά στην εποχή που αναφερεσαι ήταν προσβολη ν αποκαλεις έτσι εναν μουσουλμανο μη Τουρκο. Βέβαια εσύ, ως "δημοκράτης" πάντα, ήθελες να προσβαλεις συλληβδην ολους τους Κρητες, και κατα συνεπεια ένα κομματι του ελληνικου λαου. Ελα μου όμως που δεν υπολόγησες ότι αυτή η λέξη αναφέρεται σε μια εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτήν που στόχευες. Αν επισκευτεις τους Αγιους Τοπους, θα σου πει ο ξεναγός σου ότι αν συναντησεις αυτους τους ανθρωπους σε καποιο καφενειο (ξεχωριζουν, καθως διατηρουν την διακριτικοτατη κρητικη ενδυμασια), επειδη ξερουν ελληνικα, να μην τους πεις "τουρκοκρητικους", γιατι το εχουν για βρισια. Ακόμα και στην Τουρκία, αν τους αποκαλέσεις Τουρκους σκέτο ή κρήτες δεν θα θιχτούν. Αλλά αν τους αποκαλέσεις Τουρκοκρητικούς βεβαιως και θα θιχτούν γιατί έχει υποτιμητικο χαρακτήρα. Είδες όμως τι σου ειναι η ιστορια; "όποιος δημοκρατης σκαβει το λακκο του αλλου πεφτει ο ιδιος μεσα". Ο ΟΗΕ σε μαρανε και σενα. Εδω η νυρεμβερνη δεν καταφερε να συμπεριλαβει την οχρανα, που ξεκληρισε τους εβραιους της Θεσ/νικης και τους ταγματασφαλιτες, που εμειναν ατιμωρητοι... με την πετριά σου νομιζεις οτι θα ασχοληθουνε.
ΥΓ: Μακάρι οι σχέσεις της γειτονος χώρας με βουλγαρια και Αλβανια να ήταν όπως οι σχεσεις τις με την Ελλάδα. Θα είχαν πολύ λιγότερα προβλήματα.
ΥΓ2: Ακόμα κι αν δεν δημοσιευτει το σχολιο μου, μου αρκει που θα το διαβασουν οι δημοκρατες που δημοκρατικα θα το κοψουν.