Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

27 Σεπ 2009

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ

«Το πρώτο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ θα είναι ένας νέος εκλογικός νόμος με μονοεδρικές περιφέρειες» δήλωσε ο σκληροπυρηνικός Στ. Τζουμακας στην ΤV, αποκαλύπτοντας την απόλυτη δίψα για εξουσία.

Δεν εκπλήσσει η κυνική ομολογία του, άλλωστε, όταν το υπάρχων καλπονοθευτηκό σύστημα χαρίζει στο πρώτο κόμμα 151 βουλευτές με μόνο 40,5% σε πεντακομματική Βουλή, ενώ ο νέος ενισχυμένος νόμος Παυλόπουλου προσφέρει αυτοδυναμία με 38,5%.

Ο κύριος Παπανδρέου φιλοδοξεί να κατεβάσει το κρίσιμο αυτό ποσοστό κάτω από το 33%, νομιμοποιώντας την λογική του κοινωνικού του ενός τρίτου που θα κυβερνά άνετα τους υπόλοιπους, αφού τούς εξαφανίσει πολιτικά!!!

Το σκιάχτρο της οικονομικής κρίσης στολισμένο με οικολογικές φιοριτούρες και εθνικούς κινδύνους αποπροσανατολίζει την Αριστερά που προσπαθεί να περιχαρακωθεί σαν θεσμική αντιπολίτευση προφυλαγμένη από τον κίνδυνο παρουσίας έκτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Έτσι ο ακροδεξιός λαϊκιστής Καρατζαφέρης ψαρεύει ανενόχλητος στα θολά προεκλογικά νερά.

Υπενθυμίζουμε στον απελπισμένο ψηφοφόρο ότι ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις μεταδικτατορικά ήταν αυτοδύναμες εκτός από το ’89 –’90 όταν με το άλλοθι της κάθαρσης χρειάστηκαν 4 εκλογικές αναμετρήσεις σε λιγότερο από ένα χρόνο μέχρι να κατακτήσει ο κύριος Μητσοτάκης την αυτοδυναμία. Αφού συγχώρησαν εαυτούς και αλλήλους συνεχίζουν μέχρι σήμερα το ίδιο τροπάριο, πορευόμενοι ανεξέλεγκτοι με συνεχή σκάνδαλα που τροφοδοτούν με την εξουσία της αυτοδυναμία τους τα δυο μεγάλα κόμματα.

Σε κάθε δημοκρατική κοινωνία φυσική διέξοδος θα ήταν η ανάδειξη νέων πολιτικών σχημάτων από κοινωνικά κινήματα που θα διασφάλιζαν πρακτικά μια καλύτερη ποιότητα ζωής στον πολίτη. Όμως, η ανασφάλεια του μέσου Έλληνα που παραπαίει ανάμεσα σε οικονομικά αδιέξοδα και εθνικές ανάγκες που του δημιουργούν οι καταπιεστικοί κυβερνήτες του, τον τρομοκρατούν οδηγώντας τον πίσω στις αγκαλιές τους μέσα σε ένα φαύλο κύκλο εξάρτησης.

Όταν ο πολίτης ταυτίζει το κρατικό με το κομματικό συμφέρον, κραδαίνοντας μαζί τις ανάλογες σημαίες, τότε χαίρονται για το κατάντημα του οι ηγεσίες των κόμματων που τον ποδηγετούν. Η πολιτική ημιμάθεια του λαού μας διατηρεί στην εξουσία άλλωστε τα δυο νεποτικά κόμματα με τους επίγονους τριών οικογενειών να εναλλάσσονται τα τελευταία τριάντα χρόνια σε ένα καθεστώς δικομματικής φεουδαρχίας.

Η συνειδητοποίηση του Έλληνα πολίτη συνεπάγεται την διάλυση του δικομματισμού και την ανάδειξη στην Βουλή νέων ιδεολογικών σχηματισμών που θα προσφέρουν εναλλάχτηκες λύσεις συγκυβέρνησης σε μια λειτουργική Δημοκρατία.

NAUM-OFF

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ γλώσσα σύμφωνα με τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης(Τμήμα Βαλκανικών Γλωσσών) αποτελεί την τροφό όλων των σλαβικών γλωσσών,κυρίως μέσω των Μακεδόνων Κύριλλου και Μεθόδιου με συνολικούς ομιλητές άνω των 500 εκατομμυρίων.
Ως μητρική γλώσσα των μελών της γλωσσικής μακεδονικής κοινότητας ελλάδος απετέλεσε τον γλωσσικό τροφοδότη των παραπάνω γλωσσών με αποτέλεσμα οι ομιλητές των γειτονικών και συγγενικών γλωσσών ,όπως η βουλγαρική, η σέρβικη και άλλοι να κατανοούνε την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ
Το υπάρχον εκλογικό σύστημα σαφώς και υποκλέπτει την ψήφο μεγάλου ποσοστού των ελλήνων πολιτών και παραποιεί την βούλησή και επιλογή του.
Στις εκλογές το ζητούμενο είναι οι Μακεδόνες ψηφοφόροι να δεσμεύσουνε με την ΨΗΦΟ τους όλους τους πολιτικούς,ιδιαίτερα με μακεδονική εθνική ταυτότητα για την δημόσια ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ της μακεδονικής τεθνικής αυτότητας των ψηφοφόρων.
Ετσι θα ακυρωθεί η ΨΕΥΔΗΣ και συνεπώς επιζήμια και αντεθνική πολιτική του σημερινού ελληνικού κράτους,αφού σύμφωνα με τον Διονύσιο Σολωμό "εθνικό είναι ότι είναι αληθές".
Σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα σε αντίθεση με όλες τις άλλες βαλκανικές χώρες που προέκυψαν από την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ειναι πολυεθνοτικές δεν υπάρχει άλλη εθνότητα πλήν της ελληνικής...!!!!

Υ.Γ Θα σας παρακαλούσα στην λίστα των ιστολογίων σας να εισάγετε και την iliden.blogspot.com ,ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ανώνυμος είπε...

28-09-09 Eκτύπωση | e-mail



Συνήγορος του Πολίτη για αδειοδότηση ναών ετερόδοξων θρησκευτικών κοινοτήτων
Ο Συνήγορος του Πολίτη επανέρχεται στο θέμα της καθυστέρησης στη διαδικασία αδειοδότησης ναών ετερόδοξων θρησκευτικών κοινοτήτων, ζήτημα που τον έχει απασχολήσει ξανά την τελευταία τριετία, καθώς έχει λάβει πολλές αναφορές από πολίτες.

Όπως σημειώνει η ανεξάρτητη αρχή, παρ' ότι μέχρι πρότινος παρατηρούσε ότι η επίμαχη διαδικασία φαινόταν να οδηγείται αισίως προς εξομάλυνση, «ωστόσο, η πρόσφατη επανεμφάνιση του προβλήματος φαίνεται πως δεν ανάγεται σε απλή διοικητική δυσλειτουργία, αλλά σε επιλογή της διοίκησης μετά από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους». Όπως αναφέρει η Αρχή, πρόκειται για μία «γνωμοδότηση που δεν αρκείται στον έλεγχο των προϋποθέσεων που τίθενται από το Σύνταγμα και την κοινή πολεοδομική νομοθεσία, αλλά επί πλέον υποδεικνύει έλεγχο σκοπιμότητας ("αν υπάρχει πραγματική ανάγκη ιδρύσεως ναού") και ορίζει ως πρόσθετο κώλυμα όχι μόνο τον προσηλυτισμό, αλλά και οποιαδήποτε άλλη επέμβαση σε βάρος της επικρατούσης θρησκείας, κατά παρέκκλιση από σχετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Η Αρχή τονίζει ότι, «οι καθυστερήσεις στη διαδικασία αδειοδότησης ναών δημιουργούν ήδη προσκόμματα και στη ληξιαρχική καταχώριση γάμων, τελεσθέντων κατά το τυπικό ετεροδόξων θρησκευτικών κοινοτήτων».

Ωστόσο, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, το ληξιαρχείο θα έπρεπε να ελέγχει μόνο την ταυτότητα του θρησκευτικού λειτουργού που τέλεσε τον γάμο, καθώς το κύρος του γάμου δεν εξαρτάται από τη νομιμότητα του ναού ως κτιρίου, προσθέτει η Αρχή.

Επισημαίνοντας τη σοβαρότητα του θέματος εν όψει και σχετικών διεθνών δεσμεύσεων της χώρας, ο Συνήγορος του Πολίτη εξέθεσε αναλυτικά τις απόψεις του στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ (ΕΟΔΜ)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)

Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760

email: office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30 Σεπτεμβρίου 2009

Άρειος Πάγος επικυρώνει μη αναγνώριση «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού»

Οι συνεργαζόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων (ΕΟΔΜ) και Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) θεωρούν ασυμβίβαστη με το διεθνές δίκαιο την απόφαση 1448/2009 του Δ’ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουνίου 2005) με την οποία απορρίφθηκε η αναίρεση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού κατά της απόφασης 243/2005 του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας. Με την τελευταία είχε απορριφθεί έφεση του μακεδονικού μειονοτικού σωματείου κατά της απόφασης 243/2003 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Φλώρινας με την οποία είχε απορριφθεί αίτηση αναγνώρισης του. Η απόφαση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα:

http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2009_files/ap_d_politiko_stegi_mak_pol_1448-2009.pdf.

ΕΟΔΜ και ΕΠΣΕ θεωρούν πως επιβεβαιώνεται για μιαν ακόμα φορά η κρίση του Καθηγητή Νίκου ΑλιβιζάτουΤα Νέα» 28 Μαρτίου 2008 http://www.tanea.gr/article.aspx?d=20080328&nid=7991549) για τις αντίστοιχες αρεοπαγιτικές αποφάσεις με τις οποίες επιβεβαιώθηκαν η μη αναγνώριση ή η διάλυση τουρκικών μειονοτικών σωματείων με συνέπεια να καταδικαστεί τρεις φορές και ομόφωνα η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ): «Το ότι, εν έτει 2005, ούτε ο εισαγγελέας ούτε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου είχαν υποψιασθεί ότι η χώρα μας ανήκει στην Ευρώπη προκαλεί βαθιά θλίψη».

ΕΟΔΜ και ΕΠΣΕ επισημαίνουν πως για μιαν ακόμα φορά ο Άρειος Πάγος κυριολεκτικά «έγραψε ιστορία» με ένα «ιστορικό πόνημα – σκεπτικό». Αντίθετα, ο Άρειος Πάγος αγνόησε πλήρως την καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΔΑ (Σιδηρόπουλος κατά Ελλάδας http://www.nsk.gr/edad/ee550.pdf) στις 10 Ιουλίου 1998 για την προηγούμενη απόφαση μη αναγνώρισης του ίδιου σωματείου από τα ίδια ελληνικά δικαστήρια. Παράλληλα, χρησιμοποίησε «λογοκριμένο» απόσπασμα άλλης απόφασης του ΕΔΔΑ (που αφορούσε απόκτηση από μειονοτικό σωματείο εκλογικών προνομίων μέσω αναγνώρισης)!

http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2009_files/ghm1210_areios_pagos_stegi_mak_pol_greek.doc

Ανώνυμος είπε...

1-http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/greco/default_en.asp
2-http://www.ohchr.org/EN/Pages/WelcomePage.aspx
3-
http://www.coe.int/t/commissioner/default_en.asp

Ανώνυμος είπε...

1-
http://www.osce.org/hcnm/23618.html
2-http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/ecri/default_en.asp
3-

http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/greco/default_en.asp

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλώ εντάξετε τις παραπάνω ιστοσελίδες στους συνδέσμους σας,αναφέροντας τον τίτλο τους.
Πρόκειται για τις ιστοσελίδες των Επιτρόπων ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ , του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΑΣΕ.
Επίσης για την ιστοσελίδα της ευρωπαικής επιτροπής εναντίον του ρατσισμού και της ξενοφοβίας-ECRI καθώς και της ευρωπαϊκής επιτροπής εναντίον της διαφθοράς.
Τέλος προτείνω και την ένταξη ελληνικών και διεθνών φορέων ανθρωπίνων δικαιωμάτων