Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

21 Απρ 2010

ΠΑΝΟΥΣΗΣ & ΑΝΘΙΜΟΣ (Δουρειος Ηχος)

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε μα πια! Καλά της κάνει της παλιόγριας.
Μας τα έχει πρήξει πια. Χολή και δηλητήριο κάθε φορά από άμβωνος.

Ανώνυμος είπε...

α ολα κι ολα..
κάτω τα χέρια από τον Μακεδόνα και ανδρα Ανθιμο...
αν δεν ήταν αυτός με τα πύρηνα πολιτικά του κηρύγματα οι γυφτοσκοπιανοί και οι εαμοβούλγαροι θα είχαν εισβάλλει στην ελληνικότατη θεσσαλονίκη...
και θα είχαν ανακηρύξει ως επίσκοπό της τον λιγότερο ανδρα Αρχιμανδρίτη Τσαρκνιά..
τότε σε ποιόν θα δίναμε 3000 ευρώ αφορολόγητα για γάμους και βαφτίσια...
για την πατρίδα ρε γαμώτο...

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς με ευθύνη όλων των θεσσαλονικέων η σημερινή πολιτικοθρησκευτική τοπική ηγεσία έχει καταντήσει την πόλη προπύργιο της μισαλλοδοξίας,της ξενοφοβίας και του ρατσισμού..
καιρός για αλλαγή....
οι εκλογές του οκτώβρη πλησιάζουν...
οχι στην θεσσαλονίκη της εθνικιστικής εσωστρέφειας...
ναι στην θεσσαλονίκη πνευματική πρωτεύουσα των βαλκανίων...

Ανώνυμος είπε...

Eνα το Αφγανισταν με τον αγιατολαχ χομεινι,και τωρα το γιουνανισταν με τον αγιατολαχ ανθομεινη.
Αντε γιουνανοι και σ'ανωτερα!!

Stefanos είπε...

Δηλαδή, Ανώνυμε 7:09? Ποιόν προτείνεις να ψηφίσουμε?

Ανώνυμος είπε...

«Μητροπολίτης Νοτίων Σκοπίων....»
Πολύ γέλιο!!!

Ανώνυμος είπε...

AFTOS O ASXIMOMOURIS "PAPAS"; POIOS EINAI;MOIAZEI SAN ARVANITIS DEN EINAI MAKEDONAS PARA MONO ZEI STIN THESSALONIKI.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνούν οι αλβανοί της ΠΓΔΜ με την πολιτική Γκρούεφσκι

Το 93% των Αλβανών πολιτών της ΠΓΔΜ δεν εγκρίνουν την πολιτική του πρωθυπουργού της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, αναφορικά με τις διεθνοτικές σχέσεις στη χώρα, όπως προκύπτει από έρευνα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας των Σκοπίων, «Ντνέβνικ».

Αρκετά ΜΜΕ των Σκοπίων και αναλυτές συμπεραίνουν, με βάση τα στοιχεία της πολυθεματικής έρευνας της εφημερίδας, ότι οι διεθνοτικές σχέσεις στην ΠΓΔΜ, πλέον επιδεινώνονται ανησυχητικά.

Αλβανικής καταγωγής αναλυτές εκτιμούν στην εφημερίδα ότι υπεύθυνο για την ένταση στις διεθνοτικές σχέσεις είναι το VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και ο τρόπος που χειρίζεται τα σχετικά ζητήματα, ενώ σλαβομακεδονικής καταγωγής αναλυτές εκτιμούν ότι υπεύθυνα είναι τα αλβανικά πολιτικά κόμματα που κάνουν «κατάχρηση της εθνοτικής ρητορικής».

Ο Αλβανός αναλυτής, Κιμ Μεχμέτι, υποστήριξε ότι η έρευνα γνώμης απλώς καταγράφει μια κατάσταση που διαρκεί εδώ και χρόνια, η πραγματική αλήθεια της οποίας είναι ότι Αλβανοί και Σλαβομακεδόνες ζουν στην ίδια χώρα, αλλά σε δύο διαφορετικούς κόσμους.

Το 2001 ξέσπασαν πολύμηνες ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών ανταρτών του UCK και των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ οι οποίες έληξαν με την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας της Οχρίδας, τον Αύγουστο του 2001.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του πληθυσμού, που πραγματοποιήθηκε το 2002, οι Σλαβομακεδόνες αποτελούν το 64,18% του πληθυσμού της χώρας, ενώ οι Αλβανοί το 25,17%.

Eλευθεροτυπία, 23-03-2010

Ανώνυμος είπε...

Μπελο καμια χωρα δεν μπορει να χτισει δημοκρατία -ακομα και σ ενα κυβερνητικο περιοδικο, όταν αφηνει οχι μονο ασυλληπτους εγκληματιες πολεμου αλλα και ανεχεται στο ονομα της δημοκρατιας να τρομοκρατειται να κρυβεται και να φοβαται, εστω και κατω απο τις διαταγες υπερδυναμεων. Δεν λεω πως ο δυτικος κοσμος δεν εχει αναπτυξει συγχρονες φιλελευθερες εννοιες, αλλά αυτο δεν σημαινει ότι υπακουοντας τυφλα θα πετυχουμε δημοκρατια...
Η δημοκρατια δεν αναπτυχθηκε στην αρχαια μακεδονία. τωρα αν πραγματικα θες να μαθεις πού αναπτυχθηκε:
Γιατί κάτι που λέγεται ότι είπε κάποιος ενώπιόν σας μου φαίνεται πως αληθεύει, ότι δηλαδή όλοι οι συνετοί εκλαμβάνουν τους νόμους ως τον χαρακτήρα της πόλης. Πρέπει, επομένως, να μεριμνάμε ώστε να φαίνεται ότι είναι οι καλύτεροι, και να τιμωρούμε όσους τους κακομεταχειρίζονται και τους διαστρεβλώνουν, γιατί, αν δείξετε αδιαφορία, και την υπερηφάνεια αυτή θα χάσετε και θα δημιουργήσετε μια μη ευνοϊκή φήμη για την πόλη... Ξέρω, όμως, ότι ο Τιμοκράτης (σ.σ: συμφωνια Οχριδας) εισηγήθηκε αυτόν τον νόμο κατεξοχήν για τον εαυτό του· γιατί θεώρησε ότι πολλές πολιτικές του ενέργειες στην πόλη σας αξίζουν ποινή φυλάκισης.
Αναφέρεται ότι πρόσθεσε (ο Σολων) ως απόδειξη πως πρόκειται για σημαντικότερο έγκλημα να υφίστανται υποτίμηση οι νόμοι παρά το χρήμα, ότι πολλές πόλεις που χρησιμοποιούν ασημένιο νόμισμα με προσμείξεις χαλκού και μολύβδου χωρίς να το κρύβουν επιβιώνουν και δεν παθαίνουν το παραμικρό από αυτό, ενώ καμιά πόλη ποτέ έως τώρα από όσες επέτρεψαν την εφαρμογή φαύλων νόμων και την υποτίμηση των υπαρχόντων δεν επιβίωσε. Συνεπώς, για αυτή την κατηγορία είναι τώρα υπόλογος ο Τιμοκράτης, και δίκαια θα λάβει από εσάς την ανταμοιβή που του αρμόζει...
(Δημοσθενης, Κατα Τιμοκρατους, 210-214)
Δημοκρατία δεν σημαινει ατιμωρησια, ακομα κι αν πιεζουν απο πανω ξενοι παραγοντες για μη τιμωρηση εγκληματων (και δη οταν οι δραστες ειναι συνεργατες τους). Ελπιζω τωρα να εμαθες πού χτιστηκε και πού χτιζεται η πραγματικη δημοκρατία... Και να σαι σιγουρος ότι εκει που η ατιμωρησια θυσιαζεται στο χρημα και τα ονοματα, καμια δημοκρατία δεν θα ριζωσει...
Ελπιζω να τα εμαθες τα νεα για τις δηλωσεις του "κυριου" Αχμετι.
Και βουτα το χερακι σου στο μυαλο πριν δημοσιευσεις την καθε μπουρδα που προσπαθει να επιβραβευσει το σκυλακι της επειδη εμαθε μια καινουρια εντολη (i.e εδωσε νέα στρατιωτικη βοηθεια στο Αφγανισταν)

Ανώνυμος είπε...

τους οικολογους ή καναν συνασπισμό

Ανώνυμος είπε...

Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 22 Απριλίου 2010
ΓΙΑ ΤΑ 600 «ΜΙΚΡΑ» ΕΡΓΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ

Πυρά ομαδόν στον Ψωμιάδη

Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Με τα «45άρια» η αντιπολίτευση σημαδεύει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη! Εξακόσια «μικρά» έργα, των 45.000 ευρώ, με απευθείας ανάθεση, «πέρασαν» από τη σημερινή διοίκηση της νομαρχίας, με τεράστιες απώλειες για το ελληνικό Δημόσιο, κατήγγειλαν χθες τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. «Λειτουργεί ως τρομοκράτης», δήλωσαν σε συνέντευξη που έδωσαν, με αφορμή την επίθεση του νομάρχη κατά του πρώην αντινομάρχη του, Γιάννη Μπίκου.
-------------------------------------------------------------
οποιοιδήποτε αλλοι θα είναι καλύτεροι για την θεσσαλονίκη..
βέβαια μόνο θλίψη προκαλεί η έλλειψη δημοκρατικών φιλοευρωπαίων υποψηφίων, έντιμων και μη διαπνεόμενων από τα χουντικά ιδανικά:
πατρίς, θρησκεία, οικογένεια

Ανώνυμος είπε...

20 Απρ 2010
Εμφύλιος σπαραγμός στο "Ουράνιο Τόξο"
Ο "εμφύλιος" σπαραγμός που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό, μεταξύ των μελών του "Ουράνιου Τόξου" του άτυπου ηγέτη Παύλου Βοσκόπουλου και πρώην Ουρανοτοξιτών, που έχουν συστήσει μιά φράξια που αποτελείται από την επώνυμη κυρία Ευγενία (γνωστή στα μπλογκς και στα φόρουμς ως gence και vodenka), το γνωστό Karatasho και άλλους.
Οι δεύτεροι κατηγορούν το "Ουράνιο Τόξο" (vinozhito) και ειδικά την ηγετική του ομάδα και τον Π. Βοσκόπουλο προσωπικά, ότι έχει εγκλωβιστεί σε αριστερίστικες ιδεολογίες αντί να είναι ένα εθνικό (αν όχι και εθνικιστικό) κίνημα.
Η αφορμή για την πρόσφατη επίθεση δόθηκε από...
μιά παμπάλαια (αλήθεια τώρα τη θυμήθηκαν;)δήλωση του Βοσκόπουλου στην εκπομπή του Μέγκα "ΕΡΕΥΝΑ", όπου ο κύριος Βοσκόπουλος δηλώνει άθρησκος και άεθνος και πως η επιλογή του να προσδιοριστεί ως εθνικά Μακεδόνας είναι πολιτική επιλογή, στα πλαίσια του ατομικού του δικαιώματος για αυτοπροσδιορισμό.
http://belomorskamacedonia.blogspot.com/2010/04/blog-post_7833.html

Κατά την άποψη της κυρίας Ευγενίας, η οποία προφανώς επειδή το λέει και το όνομα της, είναι από καλό γένος, οι "Μακεδόνες" είναι Μακεδόνες επειδή είναι και όχι επειδή απλά το δηλώνουν.
Το αστείο όμως στη όλη υπόθεση είναι πως η κάθε μιά από τις δύο παρατάξεις κατηγορεί την άλλη πως συνεργάζεται με το "εθνικιστικό" μπλογκ taxalia.
--------------------------------------------------------------------
αφιερωμένο στην αντιμακεδονική και εμπαθή προσωπική επίθεση του παρόντος μπόγκ...

bb είπε...

Ανώνυμε 12:50, το παρόν blog είναι προσωπικό και εκφράζει προσωπικές απόψεις. Δεν αποτελεί ούτε φράξια, ούτε ομάδα. Αυτοί που ηγούνται κόμματος και δεν αντέχουν την πολιτική κριτική και το θεωρούν προσωπική επίθεση, έχουν έλλειμμα δημοκρατίας στον πολιτικό τους φορέα: θα τολμούσε κανείς να κάνει κριτική σε κάποιον δικτάτορα; Πως θα αντιμετωπιζόταν από τον ίδιον τον δικτάτορα και το καθεστώς του, εάν τολμούσε να εκφράσει οποιαδήποτε αντίρρηση η διαφωνία στις αποφάσεις του; Σίγουρα, όχι με ψυχραιμία!

Ανώνυμος είπε...

το ουράνιο τόξο ως κόμμα με πρώτη προτεραιότητα την αναγνώριση της εθνικής μακεδονικής κοινότητας ελλάδος ορθώς συνεργάσθηκε με φορείς οι οποίοι αναγνώριζουν την μακεδονική κοινότητα, άσχετα των απόψεων τους για άλλα πολιτικοκοινωνικά ζητήματα..
αναφέρομαι στο ΟΑΚΚΕ , κόμμα της μη θεσμικής αριστεράς...
με κανένα τρόπο δεν σήμαινε ταύτιση απόψεων σε άλλα θέματα..

bb είπε...

Το Ουράνιο Τόξο δεν συνεργάστηκε μονό με το ΟΑΚΚΕ , το οποίο αναγνωρίζει Μακεδονική εθνότητα, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ σε Νομαρχιακές εκλογές και με τους Οικολόγους Πράσινους σε βουλευτικές. Τα δυο αυτά κόμματα ουδέποτε αναγνώρισαν Μακεδονική κοινότητα η εθνότητα η μειονότητα, αλλά το Ουράνιο Τόξο τους υποστήριξε εκλογικά και χωρίς προγραμματική συμφωνία, μάλιστα. Με ποια σκοπιμότητα έγιναν αυτές οι πολιτικές ενέργειες;

Ανώνυμος είπε...

με την σκοπιμότητα της βελτίωσης της θέσης της νομιμοποίησης της μακεδονικής κοινότητας στην ελληνική πολιτική κοινωνία...
χάρι στις πολυετείς προσπάθειες του ουράνιου τόξου ο χάμαμπεργκ έβαλε επίσημα στην ελληνική κυβέρνηση το ζήτημα της ανάκτησης της ελληνικής ιθαγένειας στους μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες , λαμβάνοντας επίσημη απάντηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ περί επίλυσης του ζητήματος...
η πολιτική όπως και η ζωή δεν είναι ασπρόμαυρη...
σαφώς και μένουν να γίνουν πολλά..
αλλά μη εκμηδενίζουμε το μέχρι σήμερα ιδιαίτερα δυσχερές έργο , σε αντίξοες συνθήκες...

bb είπε...

Εάν δεν προσέφευγαν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια 3.000 Μακεδόνες Αιγαιάτες πρόσφυγες, αμφιβάλω εάν ο Hammarberg θα ευαισθητοποιούνταν από τις επιστολές του Ουράνιου Τόξου και ασφαλώς δεν θα εισακουγόταν από το ΠΑΣΟΚ οι διαμαρτυρίες τους.
Άλλωστε είναι προφανές ότι καθόλου δεν βελτιώθηκε η κατάσταση των Μακεδόνων στην Ελλάδα από τις πολιτικές κινήσεις του Ουράνιου Τόξου, μέχρι στιγμής.
Η προσπάθεια του «καπελώματος» άλλων αγωνιστών είναι πάγια τακτική της ηγεσίας του Ουράνιου Τόξου.

Ανώνυμος είπε...

κάθος,καμία νόμιμη προσφυγή δεν έχει γίνει στο ΕΔΑΔ , από τους μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες..
απλώς εστάλη επιστολή στο ΕΔΑΔ , δίχως να έχει οποιοδήποτε νομικό χαρκτήρα και δέσμευση...
το ουράνιο τόξο πέρα από τις επιστολές συναντήθηκε τόσο στο Στρασβούργο όσο και στην Ελλάδα , προσωπικά με τον Χάμμαμπεργκ , κατ΄επανάληψη..
καμία προσπάθεια καπελώματος άλλων αγωνιστών , των οποίων το πολιτικό έργο είναι ανύπαρκτο...
τα ξεφωνητά και οι εμπαθείς προσωπικές συκοφαντικές εμμονές , κανένα πολιτικό έργο δεν παράγουν, η καλυτερα παράγουν αντιέργο..
η αμετροέπεια είναι κακός ανθρώπινος σύμβουλος....

Ανώνυμος είπε...

Μα, βέβαια, ο Παυλάκης και οι συναντήσεις του έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ βάρος στην ΕΕ! Σίγουρα, μεγαλύτερο από αυτό του Gruevski, δεν το συζητάω...
Κούνια που σας κούναγε, εκεί στο Ο.Τ.!

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/features/setimes/features/2008/07/31/feature-03

Ανώνυμος είπε...

ο χάμμαμπεργκ είναι επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και όχι της Ε.Ε..!!!
σαφώς για αυτόν και έχει μεγαλύτερη σημασία ενας οποιοσδήποτε μη κρατικός οργανισμός , όπως το εθνικό μακεδονικό κόμμα ουράνιο τόξο από μία κυβέρνηση, εν προκειμένω μακεδονική...

Ανώνυμος είπε...

23 Απρ 2010
Τι σημαίνει ο "επαναπατρισμός" των Σλαβομακεδόνων;

Ο Ευάγγελος Κωφός είχε επισημάνει από το 2003 σε άρθρο του στο Βήμα τις συνέπειες μίας τέτοιας κίνησης:

Σε πρώτο πλάνο οδηγούμεθα σε αναδιάταξη του εθνολογικού χάρτη της παραμεθόριας ζώνης της πατρίδας μας, και μάλιστα σε εποχή που οι εθνικιστικές και εθνοτικές συγκρούσεις στον άμεσο περίγυρό μας δεν έχουν κοπάσει. 'Ενα πρόσφορο έδαφος θα διευκόλυνε τη...
μετάστασή τους πρός Νότον.

Σε δεύτερο πλάνο είναι αναπόφευκτο να εγερθούν ανάλογες πιέσεις για "επαναπατρισμό" αρκετών δεκάδων χιλιάδων Αλβανών Τσάμηδων φυγάδων (1944-45) από τη Θεσπρωτία, Βουλγάρων πολιτικών φυγάδων (1944) από Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και Τούρκων Μουσουλμάνων.

Σε τρίτο πλάνο η εμφύτευση χιλιάδων Αιγαιατών Makedonci, με τον εθνικιστικό μεσσιανισμό τους, στις κοινωνίες των Ελλήνων Μακεδόνων μας αναπότρεπτα θα προκαλέσει ένα μίνι "πόλεμο των πολιτισμών" με τη διεκδίκηση της μακεδονικής ιστορίας, του μακεδονικού πολιτισμού και του μακεδονικού ονόματος. Και αυτό το καλό κλίμα στις διμερείς σχέσεις, που με τόσο κόπο έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, θα κινδυνεύει να ανατραπεί από τον ελλαδικό χώρο.

Είχε μάλιστα προτείνει ότι «οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι διαχρονικά το Μακεδονικό Ζήτημα δημιούργησε συλλογικά και προσωπικά τραύματα Το ελληνικό κράτος υπήρξε μικρόκαρδο, απαγορεύοντας επί δεκαετίες την απλή επίσκεψη στη χώρα μας χιλιάδων "Αιγαιατών". Σημαντικές βελτιώσεις έχουν σημειωθεί τελευταία, αλλά πρέπει να ολοκληρωθούν. 'Αλλες εκκρεμότητες, όπως οι εκατέρωθεν περιουσιακές απαιτήσεις πρέπει επίσης να αντιμετωπισθούν σε διακρατικό επίπεδο με ένα "νέο πακέτο". Για την ειρήνη και την καλή γειτονία, σε αυτό θα πρέπει να ρυθμιστούν και οι πολιτισμικές διαφορές, ανάμεσά τους και το αγκάθι του ονόματος.»

Έτσι εάν αληθεύει αυτή πληροφορία και σε συνδυασμό με την προκελογική δήλωση Λοβέρδου επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει την τότε πολιτική απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου και θα επιτρέψει την επιστροφή των ως "συμμετέχοντων στο Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα στη Μακεδονία του Αιγαίου" όπως τους αποκαλεί επίσημα η FYROM με μοναδικό στόχο τον αυθαίρετο εποικισμό αλλοεθνούς εθνικιστικής μειονότητας στις παραμεθόριες περιοχές των μακεδονικών νομών της χώρας.


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/04/blog-post_2266.html#ixzz0lzBt1xSc
--------------------------------------------------------------------
η ελλάδα είναι η μοναδική χώρα σε όλη την ευρώπη που διατηρεί την παρανόμως αφαιρεθείσα πριν 60 χρόνια ελληνική ιθαγένεια από πολίτες της-μακεδόνες,αλβανούς,βλάχους,τούρκους...
η άποψη του εθνικά Μακεδόνα από την Εδεσσα/Βόντεν Ευάγγελου Κωφού είναι παντελώς αβάσιμη, αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και βαθιά αντιμακεδονική...
το δικαίωμα επανάκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, με ελληνικά προσωπικά δεδομένα από τους μακεδόνες ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ πολιτικούς πρόσφυγες είναι το ελάχιστο επανορθωτικό μέτρο της ελληνικής πολιτείας...΄
βέβαια ελάχιστοι μακεδόνες θα αποφασίσουν να επιστρέψουν οριστικά στις γενέτειρες τους αφού εχουν δημιουργήσει καινούργια ζωή στο εξωτερικό...
απλά θα μπορούν να επισκέπτονται συχνά τα μακεδονικά χωριά τους, στην νότια μακεδονία του αιγαίου ιδιαίτερα όσοι διαμένουν στην Δημοκρατία της Μακεδονίας...
ουδείς πόλεμος πολιτισμών και ουδεμία αλλαγή/ανατροπή πρόκειται να συμβεί με την επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος...
όλος ο κόσμος στη μακεδονία έχει αποδεχθεί τον διακριτό αυτόχθονο μακεδονικό πολιτισμό και τους φορείς του..
η εποχή του τεχνητού και πορευόμενου από το βαθύ ελληνικό κράτος αντιμακεδονικού παροξυσμού και των συλλαλητηρίων έχει περάσει ανεπιστρεπτεί...
αντίθετα θα ολοκληρωθεί η μέχρι σήμερα κολοβή πολυεθνοτική ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ του ελληνικού λαού, πάγια πολιτική του Κωσταντίνου Καραμανλή...

Ανώνυμος είπε...

η ελλάδα έχει 11 εκατομμύρια κατοίκους .
η σουηδία έχει 9 εκατομμύρια κατοίκους.
η ελλάδα έχει 15 βασικά κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία και συνολικά 150 δευτερεύοντα επικουρικού χαρακτήρα...
η σουηδία αντίθετα έχει ένα (1) υποχρεωτικό κρατικό ταμείο...
η ελλάδα απασχολεί 20.000 υπαλλήλους σε αυτά τα ταμεία..
αντίθετα η σουηδία απασχολεί μόνο 950 υπαλλήλους...
βέβαια και η μέκκα του καπιταλισμού η αμερική έχει για 250 εκατομμύρια κατοίκους ΕΝΑ μόνο υποχρεωτικό ΚΡΑΤΙΚΟ ασφαλιστικό ταμείο...
και 3-4 μόνο προαιρετικά ΙΔΙΩΤΙΚΑ...

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι κυρίως με την ΝΔ. Εκ πρώτης όψεως θα ανέμενε κανείς ότι τα μέτρα του ΔΝΤ –αν όχι όλα τουλάχιστον τα περισσότερα-θα αντιμετωπίζονταν με ενθουσιασμό από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δεν ήταν άραγε ο κ. Σαμαράς εκείνος που μιλούσε προεκλογικά για την ανάγκη της δημιουργίας μιας ανταγωνιστής Ελλάδας; Δεν μιλούσε άραγε για μείωση των κρατικών δαπανών φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αναφέρεται στην κατάργηση του θεσμού της δημοσιοϋπαλληλικής μονιμότητας; Οι αντιρρήσεις της ΝΔ στα μέτρα που πιθανώς να προτείνει το ΔΝΤ είναι ακατανόητη στο βαθμό που αυτά τα μέτρα θα καλείτο να τα εφαρμόσει η ίδια η ΝΔ αν κέρδιζε εκλογές.


Λέγεται πολλές φορές ότι η αντίδραση της ΝΔ είναι απλά ψηφοθηρική και κατά συνέπεια συγκυριακή. Ότι με άλλα λογία απλά αποσκοπεί να εκμεταλλευτεί την λαϊκή δυσφορία την οποία ενδεχομένως θα προκαλέσουν πολλά από τα μέτρα. Δεν νομίζω ότι η άποψη αυτή είναι σωστή. Πιστεύω ότι η αντίδραση της ΝΔ στα μέτρα του ΔΝΤ-όπως ακριβώς και οι αντιδυτικές αντιδράσεις της στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας-πηγάζουν από το ίδιο το ιδεολογικό DNA της.


Η ΝΔ δεν είναι ούτε φιλελεύθερο ούτε συντηρητικό κόμμα. Αν ήτα φιλελεύθερο θα υποδεχόταν θετικά τα μέτρα του ΔΝΤ στο βαθμό που θα συνέβαλαν στην μείωση του κρατικού τομέα και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Αν ήταν πάλι συντηρητικό κόμμα θα θεωρούσε ότι κάθε μέτρο που θα συνέβαλε στην μείωση του δανεισμού και στο νοικοκύρεμα των οικονομικών της χώρας θα ήταν θεμιτό. Όμως ούτε αυτό ισχύει. Αυτό που προτείνει η ΝΔ αντί για το ΔΝΤ είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει το όργιο του δανεισμού και μάλιστα με επιτόκιο 8%!


Οι αντιδράσεις της ΝΔ στα μέτρα του ΔΝΤ πηγάζουν πρωτίστως από την αναγκαιότητα διατήρησης του πελατειακού κράτους στην Ελλάδα. Η κατάρρευση του πελατειακού κράτους θα αφαιρέσει από την ΝΔ οποιοδήποτε λόγο ύπαρξης. Αν ο μέσος βουλευτής της ΝΔ χάσει την δυνατότητα να εξυπηρετεί την πολιτική του πελατεία τι θα μπορεί να τους προσφέρει ως αντάλλαγμα; Ιδεολογική έμπνευση; Πρωτοπόρες ιδέες; Αναφορές στο συλλογικό καλό;


Παραδόξως λοιπόν τόσο η αριστερά όσο και η δεξιά την Ελλάδα σήμερα ευνοούνται από την ύπαρξη του πελατειακού κράτους. Η πρώτη διότι το πελατειακό κράτος οδηγεί στην ισχυροποίηση των συντεχνιακών προνομίων-τα οποία η Αριστεράς προασπίζεται ως «κεκτημένα δικαιώματα». Η δεύτερη διότι οι πελατειακές πρακτικές αποτελούν το μοναδικό σημείο κοινής αναφοράς του ετερόκλητου στελεχιακού δυναμικού της. Για αυτό λοιπόν το «φαικόκκινο μέτωπο» αντιτίθεται στην παρέμβαση του ΔΝΤ.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Σαμαράς, το ΔΝΤ και το «φαιοκόκκινο μέτωπο»
Τάκης Μίχας , 23 Απρ, 21:17 ,

Όταν μετά τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ είχα αποτολμήσει να συμπεράνω ότι η νίκη Σαμαρά αντιπροσώπευε την νίκη του «φαιοκόκκινου μετώπου» πολλοί είχαν θεωρήσει την εκτίμηση μου εμπαθή και λανθασμένη. «Ο Σαμαράς» είπαν πολλοί «είναι ο μόνος που αρθρώνει ένα φιλελεύθερο λόγο. Η νίκη του αντιπροσωπεύει την νίκη του εκσυγχρονισμού πάνω στον παλαιοκομματισμό».

Φυσικά σήμερα μετά την στάση που έχει υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία στο θέμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πιστεύω ότι οι απόψεις μου δικαιώνονται απόλυτα. Όπως είναι γνωστό σήμερα η ΝΔ ευθυγραμμίζεται πλήρως με την εκτιμήσεις της γιακωβινίστικης αριστεράς σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ αντιπροσωπεύει το «Απόλυτο κακό». Για μια ακόμη φορά αναβιώνει στην Ελλάδα το «φαιοκόκκινο μέτωπο» όπως ακριβώς συνέβη και την περίοδο του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία. Μόνο μόνο που αυτή την φορά-και αυτό παρουσιάζει ενδιαφέρον-η κοινή πλατφόρμα των «φαιοκόκκινων» δεν έχει ως άξονα αναφοράς τα «εθνικά θέματα» αλλά την οικονομική πολιτική. Αυτό το γεγονός παρουσιάζει μια νέα και ενδιαφέρουσα μετεξέλιξη του «φαιοκόκκινου» μετώπου.


Και η μεν αντίδραση της αριστεράς είναι δικαιολογημένη. Διότι τα μέτρα τα οποία σύμφωνα με την περιρρέουσα φημολογία θα προτείνει το ΔΝΤ όχι απλά έρχονται σε αντίθεση με το ιδεολογικό της μοντέλο αλλά θέτουν και σε κίνδυνο μακροπρόθεσμα την ύπαρξη της. Οι αποκρατικοποιήσεις, η μείωση των απασχολούμενων στο δημόσιο η κατάργηση των ρυθμίσεων που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό στις αγορές προϊόντων και τέλος η κατάργηση των προνομίων που έχει η κάθε συντεχνία όλα αυτά είναι εναντίον του οράματος της αριστεράς για μια κοινωνία την οποία ελέγχει απόλυτα το κράτος. Απ’ αυτή λοιπόν την σκοπιά η αντίδραση της είναι σωστή. Όπως σωστή ήταν και η αντίδραση της αριστεράς στο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Αν το ΚΚΕ δεν υποστήριζε τον Μιλόσεβιτς-αυτό το γέννημα θρέμμα της μαρξιστικής νομενκλατούρας-ποιόν θα υποστήριζε;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήμουν ποτέ μέλος του ουράνιου τόξου αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να ξέρω μερικά πράγματα γιατί έχω συγγενείς πολιτικούς πρόσφυγες. Αυτή η αυτοπροβολή μερικών ουρανιοτοξιτών με αναγκάζει να παρέμβω στη συζήτηση. Οι οργανώσεις τους που εκπροσωπούν δεκάδες χιλιάδες και είναι οι καθ΄ύλην αρμόδιες να τους εκπροσωπήσουν έχουν προσφύγει πολύ περισσότερες φορές από το ουράνιο τόξο στους διεθνείς οργανισμούς. Η προσφυγή του ΟΤ είχε μόνο βοηθητικό χαρακτήτα. Ο πολύ μικρός όμως αριθμός ψήφων φανερώνει μικρή απήχηση στους μακεδόνες της Ελλάδας. Οι αντίπαλοι του επαναπατρισμού το χρησιμοποίησαν για να πείσουν τους διεθνείς οργανισμούς ότι ελάχιστοι Μακεδόνες της Ελλάδας επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους. Στην πραγματικότητα το ΟΤ αντί να υποβοηθήσει, αποδυνάμωσε την προσπάθεια των συγγενών μας. Αυτοί που οδήγησαν το κόμμα στη συρρίκνωση, υπονόμευσαν όλους τους επιμέρους στόχους και καλό θα είναι να σταματήσουν να μιλάνε για επιτυχίες. Η πραγματικότητα τους διαψεύδει και ο κόσμος δεν χρειάζεται να ακούσει τις κατηγορίες εναντίον τους για να βγάλει συμπεράσματα. Και το κακό είναι ότι ενώ τους έχει καταδικάσει η ίδια η πραγματικότητα και ο ίδιος ο λαός μας, αυτοί ούτε αναγνώρισαν τα λάθη τους ούτε ανέλαβαν τις ευθλυνες τους. Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα με αυτά τα κατα συρροήν αρνητικά αποτελέσματα, η ηγεσία του θα είχε αναλάβει τις ευθύνες της και θα είχε παραιτηθεί. Με προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι δεν έχουν παραιτηθεί και παραμένουν γαντζωμένοι στο κόμμα. Το πασοκ θα επιτρέψει τον επαναπατρισμό γιατί έτσι κι αλλιώς θα είναι ελεύθερος σε τρία χρόνια που η Μακεδονία θα μπει στη ΕΕ. Θα αναγνώριζε μακεδονική κοινότητα στην Ελλάδα αν το Ο.Τ. είχε αξιόλογη απήχηση στους Μακεδόνες ψηφοφόρους. αυτό το καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί. Η ηγεσία του Ο.Τ. και όσοι την ακολουθούν ακόμη δεν το καταλαβαίνουν?

Ανώνυμος είπε...

συχνά οι ασιάτες εποικοι πατριαρχικοί εγκαλούν τους μακεδόνες για πατριωτισμό...
ο λαός όμως λέει ότι δεν μιλάμε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου..
οταν είναι γνωστό ότι οι παραπάνω τουλάχιστον δύο (2) φορές πρόδωσαν την οθωμανική τους πατρίδα ...
μία λόγω ενοπλης εξέγερσης εναντίον των μουσουλμάνων συμπολιτών τους , με όπλα που έλαβαν από το νεοπαγές ελληνικό κράτος και αργότερα λόγω συνεργασίας με τον ελληνικό στρατό εισβολής...
μία δεύτερη με την συνεργασία με τον ρωσσικό στρατό εισβολής , κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο , εναντίον της οθωμανικής πατρίδος...
αλλά και τα αιτήματα της ενοπλης δημιουργίας ελληνόφωνου ποντιακού κράτους...
αντίθετα οι μακεδόνες της ελλάδος ποτέ δεν έθεσαν θέμα όχι μόνο ένοπλης αυτονομίας αλλά ούτε καν ειρηνικής...
οι μακεδόνες της ελλάδος διεκδικούσαν και διεκδικούν έμπρακτη ΕΘΝΙΚΗ ισοτιμία, θεωρητικά εγγυημένη από το ελληνικό σύνταγμα..
δίχως να αμφισβητούν τα υπάρχοντα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της ελλάδος...

Ανώνυμος είπε...

η άποψη ότι το Ο.Τ ευθύνεται που εδώ και 60 χρόνια δεν έχει αποδοθεί/επιστραφεί η ελληνική ιθαγένεια από το ελληνικό κράτος στους μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες είναι απολύτως ψευδής, συκοφαντική και άδικη..
ευτυχώς υπάρχουν δεκάδες γραπτά ντοκουμέντα που το επιβεβαιώνουν...
το ΟΤ είναι ο μοναδικός κομματικός φορέας στην ελλάδα που από την πρώτη στιγμή και σε διαρκή βάση θέτει αυτό το ανθρωπιστικό ζήτημα, σε όλη την διεθνή κοινότητα...
φυσικά και πρωτίστως στις αρμόδιες ελληνικές αρχές....
την ίδια στιγμή το ΚΚΕ ποιεί την νήσσαν...
οι οργανώσεις των μακεδόνων πολιτικών προσφύγων πολλάκις έλαβαν την τεχνική και ηθική βοήθεια από το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ...
η ηγεσία του ΟΤ με χαρά θα παραιτούνταν υπό τον όρο ύπαρξης αντικαταστάτη , εφάμιλλου η καλύτερου..
δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν υπάρχει , το δε πολιτικό επίπεδο των μεμψιμοιρούντων είναι 100 φορές χειρότερο...
πράγμα που θα το οδηγούσε σε πλήρη διάλυση...
οσοι επιμένουν διαφορετικά ας δείξουν το πολιτικό τους έργο , ιδρύοντας ένα αλλο μακεδονικό κόμμα...
δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο...
ιδού η ρόδος , ιδού και το πήδημα...
η μακεδονία δεν θα μπεί σε τρία χρόνια στην Ε.Ε , αλλά και να έμπαινε ουδεμία άμεση επίδραση αυτό θα είχε στην απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας...
η δε αναγνώριση της μακεδονικής κοινότητας ελλάδος εξαρτάται από την κινητοποίηση των ίδιων των μακεδόνων και όχι μόνο από τις ψήφους του ΟΤ..
όσοι δεν το ψηφίζετε εκδηλώστε την μακεδονικότητα σας με δεκάδες άλλους τρόπους...
αντί να κρύβεστε πίσω από τα ανώνυμα και παντελώς αντιμακεδονικά σχόλια..
γιατί επώνυμους μακεδόνες εκτός από τα στελέχη του ΟΤ , η εσωτερική και διεθνής πολιτική σκηνή δυστυχώς δεν γνωρίζει...
ούτε μερικούς αυτοπροβαλλόμενους ουρανοτοξίτες γνωρίζει...
αυτές είναι γραφικές απόψεις κομπλεξικών μακεδόνων συνομιλητών των κάθε λογής αντιμακεδόνων εθνικιστών...

Ανώνυμος είπε...

Ένα είναι το Kόμμα (των Μακεδόνων). ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟ!!!
Όσο για τους αναντικατάστατους leaders, είναι γεμάτα τα ... νεκροταφεία.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4:20
Λες ότι η ηγεσία του ΟΤ με χαρά θα παραιτούνταν υπό τον όρο ύπαρξης αντικαταστάτη, εφάμιλλου η καλύτερου.Πώς οδηγήθηκε το κόμμα στην κατάσταση να μην έχει αντικαταστάτες αυτής της χρεοκοπημένης ηγεσίας? Υπήρχαν κάποιοι που είχαν οδηγήσει το κόμμα σε σαφώς καλύτερη πορεία και απομακρύνθηκαν. Αν και αμφιβάλω ότι θα ξαναμπούνε στο κόμμα -στη Φλώρινα δεν ξέρω κάποιον που να θέλει να ξαναμπεί- δε θα έπρεπε να τους ξανακαλέσετε ή να καλέσετε άλλους? Δεν το βλέπετε ότι αν δεν αλλάξει ριζικά το κόμμα, και μετά από χρόνια πάλι δεν θα έχει αντικαταστάτες? Ή μήπως αποφεύγετε την αναδιοργάνωση του κόμματος επειδή δεν θέλετε την αντικατάστασή σας? Για βγέστε λίγο στον κόσμο για να δείτε πως μιλάνε για την ηγεσία του. Αυτά που γράφονται στο ιντερνέτ από πρώην μέλη του (ίσως να οφείλονται και σε προσωπική εμπάθεια) δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που λένε μεταξύ τους οι μακεδόνες. Δεν καταλαβαίνετε ή δεν θέλετε?