Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

9 Μαΐ 2010

"ΓΡΑΜΜΟΣ"



«Μήπως επειδή δεν σας θεωρούσαν και Έλληνες.....»

«Αυτό μπορείς να το πεις ακόμα μια φορά»

Τελικά δεν είσαι ότι δηλώσεις, αλλά είσαι αυτό που...είσαι!

http://theodosiou.wordpress.com/2009/03/27/%CF%8C-%CE%AC-%CE%AC/

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλό βίντεο...
συχνά οι ελληνες εθνικιστές διατείνονται ότι είναι αντιδημοκρατική η μη αποδοχή του οποιουδήποτε αυθαίρετου εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού...
δηλαδή η ετεροπροσδιοριστική αμφισβήτηση του ελληνικού αυτοπροσδιορισμού πολλών συμπολιτών μας...
όμως το ίδιο το ελληνικό κράτος από την πολεμική προσάρτηση της νότιας μακεδονίας του αιγαίου το 1912 μέχρι και σήμερα ετεροπροσδιορίζει έλληνες πολίτες ως σλαβομακεδόνες , παρότι η πλειοψηφία τους αυτοπροσδιορίζεται εθνοτικά δημόσια ως έλληνες...
άλλη μία απόδειξη , ότι δεν είμαστε αυτό που δηλώνουμε...
αλλά αυτό που είμαστε .....

Ανώνυμος είπε...

09-05-10



Απαισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα
Tης Μιραντας Ξαφα*

Σήμερα αναμένεται να εγκριθεί από το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ το μεγα-δάνειο 110 δισ. ευρώ για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας – το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης που έχει δοθεί ποτέ. Η συμφωνία περιλαμβάνει νέα μέτρα άμεσου περιορισμού του κόστους μισθοδοσίας του Δημοσίου και των συντάξεων, καθώς και περαιτέρω αύξηση των έμμεσων φόρων, ώστε να γίνει πιο εμπροσθοβαρής η δημοσιονομική προσαρμογή. Ταυτόχρονα όμως μετατίθεται η μείωση του ελλείμματος κάτω από 3% του ΑΕΠ στο 2014 από το 2012 που προέβλεπε το πρόγραμμα σταθερότητας που εγκρίθηκε από την Ε.Ε. τον Φεβρουάριο.

Πέρα από τη δημοσιονομική εξυγίανση, οι όροι του δανείου περιλαμβάνουν μια σειρά από σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η εκ βάθρων μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, η μηχανοργάνωση των νοσοκομείων, η συρρίκνωση του ζημιογόνου ΟΣΕ, όλα αυτά περιλαμβάνονται στην συμφωνία διάσωσης. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις που τα δύο κόμματα εξουσίας παραδέχονται εδώ και δεκαετίες ότι είναι απαραίτητες αλλά δεν βρήκαν ποτέ το πολιτικό θάρρος να τις υλοποιήσουν. Θα ήλπιζε επομένως κανείς ότι τα πολιτικά κόμματα θα αντιμετώπιζαν το πακέτο σαν μία χρυσή ευκαιρία να μπει τάξη στο δημοσιονομικό χάος και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Αλλά η αντίδραση ήταν απογοητευτική.

Με εξαίρεση τον ΛΑΟΣ και την κ. Μπακογιάννη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Ιδιαίτερα απογοητευτική ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που, ύστερα από μια φαιδρή προσπάθεια αναζήτησης τρόπου επιλεκτικής στήριξης των μέτρων με το μικρότερο πολιτικό κόστος, όπως ο φόρος σε ποτά και τσιγάρα –λες και έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής– αποφάσισε τελικά να καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής, βάζοντας το μικροκομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας. Την ίδια ώρα, τα κοινοβούλια των εταίρων μας στην Ευρωζώνη ενέκριναν τα σημαντικά κονδύλια που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, ξεπερνώντας το πολιτικό κόστος στήριξης μιας «άσωτης» χώρας–μέλους.

Ανώνυμος είπε...

Προσφεύγοντας στον μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ - Ε.Ε., η Ελλάδα αγοράζει τον χρόνο που χρειάζεται για να εφαρμόσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές για να αντιστρέψει την εκρηκτική πορεία του χρέους και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Ολα θα κριθούν από τον τρόπο που η Ελλάδα θα αξιοποιήσει τον χρόνο που αγόρασε. Μέσα σε μια τριετία πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις που αναβάλλονται εδώ και δεκαετίες. Πρέπει να υλοποιηθεί ένα υπερ-φιλόδοξο σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας, να αλλάξει η νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας, να λειτουργήσει αποτελεσματικά η δημόσια διοίκηση, να αλλάξει το εσωστρεφές αναπτυξιακό μοντέλο, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για πραγματική σύγκλιση βασισμένη στην ανταγωνιστικότητα και όχι στα δανεικά. Αν η προσπάθεια αποτύχει, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με βέβαιη χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη.

Τα πρώτα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα. Το νομοσχέδιο που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Ρέππας για να «ανοίξει» το κλειστό επάγγελμα των Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Αντί να προβλέπει την παροχή νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων χωρίς ποσοτικούς περιορισμούς και με ελάχιστο κόστος, το νομοσχέδιο καθορίζει ότι οι νέες άδειες θα κοστίζουν κατά μέσον όρο 95.000 ευρώ αντί του σημερινού άτυπου κόστους των 45.000 ευρώ. Με την πρόταση αυτή (α) αυξάνει την αξία μιας άδειας πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε., κάνοντας το ήδη υψηλό κόστος μεταφοράς στην Ελλάδα μη ανταγωνιστικό (β) υπερδιπλασιάζει την άτυπη αξία των υπαρχουσών αδειών, καθιστώντας απαγορευτικό το κόστος μιας μελλοντικής απελευθέρωσης με ταυτόχρονη αποζημίωση των υπαρχόντων αδειούχων. Το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν προτίθεται να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα των οδικών μεταφορών, αλλά αντίθετα θέτει ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια εισόδου, προς μεγάλη ικανοποίηση των φορτηγατζήδων Δ.Χ. (που ουδόλως διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο) και προς αποφυγήν του πολιτικού κόστους. Το γεγονός ότι η Ελλάδα εισάγει κουνουπίδια από το Βέλγιο και βερίκοκα από την Ισπανία συνδέεται άμεσα με το υψηλό κόστος των εγχωρίων μεταφορών.

Το ΙΟΒΕ έχει επανειλημμένως τονίσει ότι η απελευθέρωση των οδικών μεταφορών στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ οδήγησε σε μείωση των κομίστρων, με αντίστοιχη μείωση των τιμών των εμπορευμάτων και αύξηση της ανταγωνιστικότητας και του ΑΕΠ. Ποιος όμως το ακούει; Η χώρα πληρώνει το τίμημα των πολιτικών που δεν μοιάζουν ικανοί να ξεφύγουν από τον λαϊκισμό και την περπατημένη, ούτε σ’ αυτή την ύστατη στιγμή.

* Η Μιράντα Ξαφά είναι σύμβουλος επενδύσεων στην IJ Partners.

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία : 09-05-10

Εξήντα χρονών «έγινε» η Ευρωπαϊκή Ένωση
Σαν σήμερα πριν από 60 χρόνια, την 9η Μαΐου του 1950, ο Υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας Ρομπέρ Σούμαν διακήρυξε τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα μεταξύ των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ότι «η παγκόσμια ειρήνη δε θα μπορούσε να διατηρηθεί χωρίς δημιουργικές προσπάθειες ανάλογες με τους κινδύνους που την απειλούν». Ήταν η ημέρα που ξεκίνησε η υλοποίηση του μεγαλόπνοου οράματος της ευρωπαϊκής ενοποίησης, εμπνευσμένη από μεγάλους ευρωπαϊστές όπως ο Ζαν Μονέ, ο Κόνραντ Άντενάουερ, ο Άλτσιντε ντε Γκάσπερι, ο Ανρί Σπαάκ. Ήταν η ημέρα που γεννήθηκε η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα η απαρχή της μεγαλύτερης περιόδου ειρήνης που γνώρισε ποτέ η Ευρωπαϊκή ήπειρος, βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

«Η Ενωμένη Ευρώπη είναι αναμφισβήτητα η ωραιότερη ιδέα του 20ου αιώνα». Με αυτά τα λόγια του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Φαρνό εγκαινίασε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας με αφορμή τον εορτασμό για την σημερινή «Ημέρα της Ευρώπης». Ο κ. Φαρνό τόνισε την ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική σε θέματα όπως η μετανάστευση, η άμυνα, η προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η «Ευρώπη είναι ένας μοναδικός χώρος ευημερίας και ελευθερίας» και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για από κοινού προσπάθειες.

Μιλώντας για την οικονομική κρίση ο κ. Φαρνό επισήμανε ότι «δεν είναι αμιγώς ελληνική υπόθεση, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κρίση του ευρώ και να αντιμετωπιστεί συλλογικά» και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα κοινό όραμα και πολιτική βούληση» ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, «πρέπει να φανούμε αντάξιοι του οράματος και του ενθουσιασμού του Ρομπέρ Σούμαν».

Ανώνυμος είπε...

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σταύρος Λαμπρινίδης ανέλυσε τις οικονομικές ανισότητες που προέκυψαν από τα διαφορετικά οικονομικά μοντέλα μεταξύ του Ευρωπαϊκού Βορά και Νότου, αναφέροντας ότι «ενώ υπήρξε νομισματική ένωση των κρατών, δεν υπήρξε οικονομική σύγκλιση» και τόνισε ότι πρέπει «να υπάρξει κοινή ελπίδα και κοινή έξοδος όλων από την οικονομική κρίση και από όλες τις άλλες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη». Ο κ. Λαμπρινίδης υπογράμμισε το γεγονός ότι «τώρα είναι το στοίχημα της Ευρώπης για την οικονομική ένωση» ενώ στο τέλος της ομιλίας του επισήμανε ότι «η κρίση μπορεί να είναι και πρόκληση, ευκαιρία και ελπίδα. Γι' αυτή την ευκαιρία ας γιορτάσουμε σήμερα αλλά και ας προβληματιστούμε».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκφωνήθηκε χαιρετισμός της ευρωβουλευτή Ρόδης Κράτσα, η οποία ανέφερε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε τα μαθήματα και τα συμπεράσματα των κρίσεων και να οχυρωθούμε θεσμικά και πολιτικά για να προστατεύσουμε τα κεκτημένα μας και να προλάβουμε νέους κινδύνους».

Ο Αλβάρο ντε λα Ρίβα, εκπροσωπώντας τον πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα, εξέφρασε την πεποίθησή ότι «θα αντιμετωπιστεί το παρόν και το μέλλον με την κατάλληλη νομοθεσία» ωστόσο όμως όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «χρειάζεται συνεκτικότητα και ενότητα και μόνο έτσι θα επιτύχουμε». Στο ίδιο κλίμα μίλησε και ο εκπρόσωπος της αντιπροσωπίας της Ε.Ε. στην Ελλάδα Κάρλος Μαρτίν Ρουίθ Ντε Χορντεχουέλα εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι «θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια» γιατί όπως ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα «καράβι που θαλασσοδέρνεται μα δε βυθίζεται».

Στην εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης» προβλήθηκε η βραβευμένη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ταινία με τίτλο «welcome», του Γάλλου σκηνοθέτη Φιλίπ Λουαρέ, με ήρωα ένα 17χρονο αγόρι που αναζητά την τύχη του ως μετανάστης στην Ε.Ε.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γαλλικό Ινστιτούτο, με την υποστήριξη της Γαλλικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Η «Ημέρα της Ευρώπης» είναι αφιερωμένη στην ενότητα και την ειρήνη των χωρών της Ε.Ε. ενώ μαζί με την ευρωπαϊκή σημαία, τον ευρωπαϊκό ύμνο και το σύνθημα «ενότητα και πολυμορφία» συμπεριλαμβάνεται στα σύμβολα της Ε.Ε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον υπονοείς πως είναι ένας από εσάς Belo πως και μπόρεσε και επέστρεψε στην Ελλάδα;

Ανώνυμος είπε...

10-05-10
Γκρούεφσκι: Δεν θα δανειστούμε από το ΔΝΤ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν προτίθεται να συνάψει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την κάλυψη των δημοσιονομικών της αναγκών.

Ο κ. Γκρούεφσκι πρόσθεσε ότι η χώρα θα προχωρήσει στην έκδοση σειράς ευρωομολόγων, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εικόνα της χώρας.

«Η έκδοση των ευρωομολόγων θα αποστείλει ένα θετικό μήνυμα διεθνώς ότι η χώρα είναι ικανή να βγει μόνη της στις διεθνείς αγορές για να ικανοποιήσει τις δανειακές ανάγκες της. Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στην ομάδα των χωρών εκείνων που μπορούν να χαράζουν αυτόνομα τις οικονομικές τους πολιτικές του και να μην εξαρτώνται από το ΔΝΤ», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι.

Ανώνυμος είπε...

Συνεργασία στον τουρισμό
«Θέλουμε το Αιγαίο από ζώνη αερομαχιών να γίνει ζώνη ειρήνης και τουρισμού, μια παραδεισένια ζώνη. Αυτό θα είναι πολύ πιο ωραίο από αυτό που ζούμε τώρα», υπογραμμίζει ο Εγκεμέν Μπαγίς, απηχώντας τη βούληση των δύο χωρών να συνεργαστούν εκτεταμένα και πιο συστηματικά στον τομέα του τουρισμού. Αλλωστε, γι΄ αυτό τον λόγο ένα από τα αιτήματα της τουρκικής πλευράς είναι η κατάργηση των θεωρήσεων βίζας για τους Τούρκους που επισκέπτονται τα νησιά του Αιγαίου, κάτι που όμως προσκρούει στην Ε.Ε. και τη συνθήκη του Σένγκεν. «Μακάρι να αρθεί η βίζα», επισημαίνει, αναγνωρίζοντας ότι «δεν είναι πρόβλημα και ευθύνη της Ελλάδας, αλλά της συνθήκης του Σένγκεν».

«Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία σαν αυτή που έχουμε τώρα με τον Παπανδρέου και τον Ερντογάν. Εχουν τη διάθεση να κάνουν πράγματα και πρέπει να στηρίξουμε αυτούς τους μεγάλους ηγέτες. Μπορεί να αποδειχθούν ακόμη πιο σημαντικοί κι από τον Βενιζέλο και τον Ατατούρκ», αναφέρει, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

Δεν πάει Θράκη
Σε ό,τι αφορά την απόφαση του τούρκου πρωθυπουργού να μη μεταβεί στη Θράκη- ως είθισται κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα- ο Μπαγίς επιβεβαιώνει τις πηγές που έλεγαν ότι αυτό γίνεται ως κίνηση καλής θέλησης από την τουρκική πλευρά για να μην επιβαρυνθεί το κλίμα της επίσκεψης. Οπως λέει, «όταν ο κ. Ερντογάν είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα το 2004, είχε επισκεφθεί τη Θράκη. Εκεί είπε στη μειονότητα ότι είναι πολίτες που ευημερούν και ότι αυτή η ευημερία οφείλεται στην ελληνική κυβέρνηση και ότι δεν έχει λόγο να τους επισκέπτεται, αφού είναι πολίτες του ελληνικού κράτους. Ωστόσο, η επίσκεψη προκάλεσε αρνητικά σχόλια και επιβάρυνε το κλίμα της επίσκεψης. Δεδομένων των σημερινών συνθηκών για την ελληνική κυβέρνηση με την οικονομική κρίση και τα επώδυνα οικονομικά μέτρα, εμείς δεν θα θέλαμε να επιδεινώσουμε την κατάσταση δημιουργώντας αρνητικό κλίμα».

Ανώνυμος είπε...

«Να μειώσουμε τους εξοπλισμούς»
«Να προχωρήσουμε σε αμοιβαία μείωσή τους» λέει στα «ΝΕΑ» ο τούρκος υπουργός Επικρατείας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Αριστοτελία Πελώνη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

«Οι σύμμαχοι δεν πρέπει να φοβούνται αλλήλους. Πρέπει να ξοδεύουμε στους εξοπλισμούς όσα και οι άλλοι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ και να μην εξοπλιζόμαστε εναντίον αλλήλων. Πρέπει να προχωρήσουμε σε αμοιβαία μείωση και πιστεύω πως μπορούμε», λέει στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς.

Το δεξί χέρι του τούρκου πρωθυπουργού προαναγγέλλει ότι το θέμα των εξοπλισμών, όπως και το μειονοτικό, θα είναι τα βασικά θέματα της συνάντησης Παπανδρέου- Ερντογάν στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή.

«Ενας από τους λόγους που η οικονομική κρίση χτύπησε την Ελλάδα είναι και η κούρσα των εξοπλισμών. Πρέπει να προστατεύει ο ένας τον άλλον και όχι να προστατευόμαστε ο ένας έναντι του άλλου. Αυτή η νοοτροπία είναι που δημιουργεί την αναγκαιότητα να εξοπλιζόμαστε συνέχεια και αυτή η νοοτροπία υπάρχει και στην Ελλάδα. Δεν θέλουμε άλλα υποβρύχια. Πρέπει να ξυπνήσουμε, γιατί κάποιες άλλες χώρες απολαμβάνουν τα προνόμια από τους δικούς μας εξοπλισμούς. Η κρίση είναι ευκαιρία», λέει στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο τούρκος υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.

Εκτιμά μάλιστα, από τη συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στους δύο πρωθυπουργούς, ότι «τίποτα δεν αποκλείεται». Κι αυτό διότι, όπως σημειώνει, «ο Ταγίπ Ερντογάν είναι άνθρωπος των πράξεων και το έχει αποδείξει. Εχει επίσης αποδείξει τη σοβαρότητά του τόσο στα εσωτερικά όσο και στα εξωτερικά ζητήματα. Και έρχεται στην Αθήνα με πολλούς φακέλους!».

Διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι η τουρκική πρόταση για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών, που έρχεται ως συνέχεια παλαιότερης ελληνικής πρότασης, με αφορμή την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, μπορεί να μην είναι όσο αθώα φαίνεται, καθώς μπορεί να αποτελέσει τον δούρειο ίππο για την επαναφορά του ζητήματος της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη τουρκική θέση είναι ότι οι συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, με τις οποίες τα νησιά του Αιγαίου περιήλθαν στην Ελλάδα, προβλέπουν την αποστρατιωτικοποίησή τους, ενώ η Αγκυρα επαναλαμβάνει ότι αν υπάρξει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, θα εγείρει ανάμεσα σε άλλα θέματα και τον «παράνομο εξοπλισμό των νησιών».

Ανώνυμος είπε...

Το ΔΝΤ σήμερα είναι ένας πολύ διαφορετικός οργανισμός σε σχέση με το παρελθόν. Αν εξαιρέσει κανείς το ζήτημα της διακυβέρνησης του, που είναι κατεξοχήν πολιτικό, και περισσότερο αφορά την πιο δίκαια αντιπροσώπευση των αναπτυσσόμενων χωρών, στους υπόλοιπους τομείς έχει αποκτήσει επάρκεια / τεχνογνωσία μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο κι έχει επίσης προσαρμοστεί σε έναν ικανό φορέα διαχείρισης κρίσεων παγκοσμίως. Η εξέλιξη του αυτή φαίνεται κιόλας από τα παραδείγματα της Τουρκίας, της Ουγγαρίας, της Ρωσσίας και της Βραζιλίας. Σε μικρότερο βαθμό, φαίνεται από τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη χρηματοπιστωτική κρίση της Ασίας στα τέλη του 90', αν και ακόμα δεν έχει καταφέρει να επιτύχει το στόχο της πρόβλεψης / πρόληψης κρίσεων, ειδικά στα χρηματοοικονομικά συστήματα.

Τα προγράμματα σταθεροποίησης και χρηματοδότησης δε που διαθέτει, είναι πολλαπλά και δε χρειάζεται μία χώρα να φτάσει στο χείλος του γκρεμού για να τα αξιοποιήσει, ιδιαίτερα όταν είναι μέλος του, ειδικότερα μάλιστα όντας μέρος του ισχυρού πυρήνα της πολιτικής διακυβέρνησης του. Δείτε για παράδειγμα την Αγγλία, η οποία αξιοποίησε το ΔΝΤ πριν μερικές δεκαετίες για την ενίσχυση των συναλλαγματικών της αποθεμάτων επιτυγχάνοντας τη σταθεροποίηση κι εντέλει τη μεγένθυση των εμπορικών / εξαγωγικών δραστηριοτήτων της.

Επιπλέον των παραπάνω, το ΔΝΤ παρέχει, εκτός από άψογα τεκμηριωμένες διαδικασίες ετήσιας παρακολούθησης της οικονομικής πορείας των χωρών μελών του, παρέχει επίσης, σε συνεχή βάση, και κατόπιν εντολής χώρας μέλους, μηχανισμούς / προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης κυβερνητικών στελεχών σε θέματα οικονομικής διαχείρισης και διοικητικής υποστήριξης. Οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας έχουν αξιοποιήσει τα τελευταία 20 χρόνια τα προαναφερόμενα προγράμματα στο έπακρο. Στην Ελλάδα αντίθετα η τελευταία αναφορά στο ΔΝΤ πριν την νυν κυβέρνηση και τις προφητείες Σημίτη / Παπαδόπουλου πέρυσι, ήταν αυτή του κ. Αλογοσκούφη το 2008 που ούτε λίγο ούτε πολύ, με άκρως λαϊκιστικό τρόπο, απόρριπτε τις σημάνσεις του ΔΝΤ ως νεοφιλελεύθερες ασκήσεις επί χάρτου…

Η περίπτωση του Ντερβίς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αυτός ο κύριος προέρχεται από έναν οργανισμό – αδερφό – του ΔΝΤ. Και απ’ ότι φαίνεται στην περίπτωση της Τουρκίας, ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε πώς να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του ΔΝΤ απαλλαγμένος από ιδεολογικές προκαταλήψεις και άγνοια των διαδικασιών τεχνοκρατικής και πολιτικής διαχείρισης.

Ανώνυμος είπε...

Κατά την άποψη μου το ΔΝΤ έπρεπε να αξιοποιηθεί στην Ελλάδα πολύ καιρό πριν το 2010. Δυστυχώς οι ιδεολογικές προκαταλήψεις της κοινωνίας μας και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες ήταν τέτοιες που αρνηθήκαμε συνολικά, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, διαμορφωτές γνώμης και κοινωνία των πολιτών, να εισακούσουμε ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις κατευθύνσεις που το ΔΝΤ υποδείκνυε, πόσο μάλλον να δεχτούμε τη συνεργασία έστω και σε επίπεδο συμβουλευτικής υποστήριξης.

Νομίζω όμως ότι η Ελλάδα έχει καλό οπλοστάσιο γνώσης και τεχνικής επάρκειας, απλά πρέπει να βρούμε τρόπους διαχείρισης κι αξιοποίησης του. Βρισκόμαστε ευτυχώς σε ένα σημείο που δεν επιτρέπει την αποτυχία μας. Όπως πρόσφατα είπε και ο υπουργός οικονομίας της Γερμανίας, κ. Σόυμπλε, η Ελλάδα είναι σαν μια μεγάλη τράπεζα, είναι πολύ μεγάλη για να αποτύχει. Δυστυχώς όμως αναγκαστήκαμε να φτάσουμε πρώτα στο σημείο πριν την κατάρρευση, πριν αρχίσουμε να αναζητούμε βοήθεια. Κι αυτό σημαίνει ότι από τα πολλαπλά προγράμματα στήριξης του ΔΝΤ, μπήκαμε κατευθείαν στο πιο ζόρικο. Αυτό της διαχείρισης της χρεοκοπίας. Κι εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα. Καθώς το ΔΝΤ είναι ένας τεχνοκρατικός οργανισμός χωρίς την πολιτική νομιμοποίηση να επιβάλει νομοθετικά μέτρα και διαρθρωτικές αλλαγές, το μπαλάκι περνάει σε μας. Από μόνο του, αν εμείς ως Ελλάδα δε σηκώσουμε το γάντι των ριζικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (πχ ασφαλιστικό, μεταρρύθμιση δημόσιου τομέα α λα Θάτσερ, απελευθέρωση του ιδιωτικού τομέα κλπ), το ΔΝΤ δεν πρόκειται να φέρει την άσπρη μέρα. Και καθώς έχουμε να κάνουμε με μια έντονα διεφθαρμένη και συνένοχη ελληνική κοινωνία, έστω και χωρίς τη στοιχειώδη αυτογνωσία της συμπεριφοράς της, κινδυνεύουμε να καταλήξουμε όπως και η Αργεντινή, από μια ουσιαστικά χρεοκοπημένη χώρα, σε μια τυπικά χρεοκοπημένη, εξευτελισμένη πολιτικά, και αποκλεισμένη οικονομικά χώρα από τον παγκόσμιο χάρτη.

Ανώνυμος είπε...

Με 250 σορούς
Σερβία
Ανακαλύφθηκε μαζικός τάφος
Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 [ 13:15 ]
Οι σερβικές Αρχές ανακάλυψαν έναν μαζικό τάφο με περίπου 250 σορούς αλβανόφωνων του Κοσόβου. Τα θύματα φέρεται ότι σκοτώθηκαν την περίοδο 1998-99, στη διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ανακαλύφθηκε μαζικός τάφος» είπε στο πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα για εγκλήματα πολέμου στη Σερβία, Μπρούνο Βέκαριτς.

«Με βάση τους υπολογισμούς μας, βρέθηκαν 250 πτώματα σε τοποθεσία κοντά σε εκείνη που είχαμε ερευνήσει πριν από δύο χρόνια» τόνισε.

Ο τάφος εντοπίστηκε στην περιοχή Ράσκα, στο νότιο τμήμα της Σερβίας, με τη βοήθεια της αστυνομίας της Ευρωπαϊκής Αποστολής στο Κόσοβο ( EULEX), πρόσθεσε ο Βέκαριτς.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία της εκταφής θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες.

«Πρόκειται για ακόμη μία απόδειξη ότι η Σερβία δεν κρύβεται από το σκοτεινό παρελθόν της και ότι είναι έτοιμη να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όλους αυτούς που διέπραξαν εγκλήματα» τόνισε.
--------------------------------------------------------------
μήπως ήλθε ο καιρός να αποκαλύψει και η ελλάδα τα εγκλήματα που έκανε σε αλλόθρησκους και αλλοεθνείς ελληνες πολίτες της...???

Ανώνυμος είπε...

11-05-10 Eκτύπωση | e-mail



«Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερους μετανάστες»
Δήλωση του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες.
«Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερους μετανάστες», σύμφωνα με τον ύπατο αρμοστή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες, η θητεία του οποίου ανανεώθηκε πρόσφατα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), ο Πορτογάλος πολιτικός διατύπωσε την εκτίμησή του αυτή στη Γενεύη, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές του για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αναφερόμενος στα όσα ζητούν τα Ηνωμένα Έθνη (ΗΕ) να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στο θέμα των προσφύγων, ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ επισήμανε πως ήδη ορισμένοι κλάδοι, όπως αυτός της υγείας, εξαρτώνται άμεσα από τους μετανάστες και τόνισε: «Μια ήπειρος με 1,3 έως 1,5 γεννήσεις ανά μητέρα - στις περισσότερες χώρες - δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μετανάστευση. Μια ήπειρος με πληθυσμό που γηράσκει δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μετανάστες» .

Ξενοφοβία και ρατσισμός

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον εντεινόμενο ρατσισμό στην Ευρώπη έναντι των αιτούντων άσυλο, αποτέλεσμα της γενικότερης ξενοφοβίας αλλά και του λαϊκισμού ορισμένων πολιτικών κομμάτων. «Στην προσπάθειά τους να βρουν προστασία, οι άνθρωποι αυτοί, που αναζητούν εναγωνίως ένα καλύτερο αύριο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, συναντούν ολοένα και περισσότερα εμπόδια», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ύπατο αρμοστή των ΗΕ, «η κοινή γνώμη βάζει προς το παρόν τα πάντα σ’ ένα καζάνι. Στη βάση ορισμένων λαϊκίστικων αντιλήψεων, που στηρίζονται στο φόβο και την ανησυχία των πολιτών, ορισμένοι ζητούν μάλιστα ένα ακόμη πιο αυστηρό πλαίσιο της διαδικασίας παροχής ασύλου» .

Ο Αντόνιο Γκουτέρες υπογράμμισε πως είναι δικαίωμα κάθε χώρας να ορίζει τη μεταναστευτική της πολιτική. Ωστόσο, επισήμανε, πρέπει να τηρούνται - ταυτόχρονα - και οι διεθνείς συμφωνίες, όπως η συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες. «Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να περιοριστεί το δικαίωμα του ασύλου», πρόσθεσε ο ύπατος αρμοστής των ΗΕ για τους πρόσφυγες.

Εύσημα στη νέα ελληνική πολιτική

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γκουτέρες, η τάση αυτή δεν παρατηρείται σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως θετικό παράδειγμα ανέφερε την περίπτωση της Ελλάδας, στην οποία - όπως είπε - η νέα κυβέρνηση - σε αντίθεση με την προηγούμενη - έχει επιλέξει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων, στο ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε επίσης τις χώρες - μέλη της Ε.Ε. να υιοθετήσουν επιτέλους μια κοινή πολιτική ασύλου. Όπως είπε, η εικόνα στην Ευρώπη των «27» παραμένει συγκεχυμένη, καθώς κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες. Ταυτόχρονα, χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προσπαθεί να πετύχει κάποια κοινά στάνταρ.

«Το γεγονός - πρόσθεσε - ότι υπάρχουν παντού διαφορετικοί κανόνες για το άσυλο είναι φυσικά κακό για τους πρόσφυγες. Αλλά δεν είναι καλό ούτε για τις ίδιες τις χώρες. Διότι έτσι εντείνονται οι πιέσεις, προκειμένου να γίνουν αλλαγές, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος συμφωνίας στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Κι αυτό θα πρέπει να το αποτρέψουμε πάση θυσία» .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

---------------------------------------------------------------------------
αφιερωμένο στους ξενόφοβους έλληνες εθνικιστές ( όχι φυσικά σε όλους τους έλληνες )
παρόμοιο με την πρόσφατη έκθεση των σοφών για το μέλλλον της ΕΕ, η οποία προτείνει άμεση οικονομική ολοκλήρωση και ταυτόχρονα χαλάρωση της μεταναστευτικής πολιτικής...

Ανώνυμος είπε...

11-05-10 Eκτύπωση | e-mail



ΗΠΑ: Κατάθεση τροπολογίας για τον περιορισμό της τραπεζικής κερδοσκοπίας
Αμερικανοί Γερουσιαστές κατέθεσαν τροπολογία για τον περιορισμό της τραπεζικής κερδοσκοπίας.
Δύο Γερουσιαστές παρουσίασαν χθες τροπολογία για τη μεταρρύθμιση της Ουόλ Στριτ κατά τη σχετική συζήτηση στην αμερικανική Γερουσία, με στόχο να ενισχυθούν οι περιορισμοί στην κερδοσκοπία των τραπεζών, που προβλέπεται στο κείμενο του νομοσχεδίου.

Η τροπολογία, που κατέθεσαν οι δημοκρατικοί Καρλ Λεβίν και Τζεφ Μέρκλεϊ, εμπνέεται από τις ιδέες του Πολ Βόλκερ, οικονομικού συμβούλου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος φιλοδοξεί να εκθέσει τις τράπεζες καταθέσεων σε υψηλούς κινδύνους απαγορεύοντάς τους ορισμένες δραστηριότητες που αρμόζουν σε επενδυτικές τράπεζες.

«Αυτό αναδύθηκε στο επίκεντρο της κρίσης», τόνισε χθες ο Μέρκλεϊ σε συνέντευξη Τύπου. «Μόνη η Citigroup υπέστη απώλειες 22 δισ. δολαρίων με τις επενδυτικές δραστηριότητες των ιδίων της κεφαλαίων», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφέροντας επίσης το παράδειγμα των τραπεζών Lehman Brothers, Bear Stearns και Merrill Lynch.

Οι δύο Γερουσιαστές τονίζουν πως η πρότασή τους έχει την ευλογία του Βόλκερ και χαίρει της αποδοχής του Γερουσιαστή Κρις Ντοντ, προέδρου της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

11-05-10



Kαταναλώσαμε όλα τα αποθέματα
The New York Times

Η Καλή Νεράιδα πέθανε χθες βράδυ από επιπλοκές, που σχετίζονται με την παχυσαρκία. Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1946 και ο θάνατός της συνέπεσε με τις βρετανικές εκλογές του 2010 και τις ταραχές στην Ελλάδα.

Ιδού τι κρύβεται πίσω από τις βρετανικές εκλογές, τις ελληνικές ταραχές και το δικό μας Tea Party: Οι γονείς μας ήταν η «Σπουδαιότερη Γενιά» και κέρδισαν αυτόν τον τίτλο, κάνοντας τεράστιες οικονομίες και επενδύσεις, για να μας χτίσουν έναν κόσμο αφθονίας. Η γενιά μου, οι Baby Boomers εξελίχθηκε σ’ αυτό, που ο συγγραφέας Kurt Andersen αποκάλεσε η «Γενιά της Ακρίδας». Καταναλώσαμε όλη αυτή την αφθονία σαν πεινασμένες ακρίδες. Τώρα, εμείς μαζί με τα παιδιά μας πρέπει να γίνουμε η γενιά της «Αναγέννησης» - αυτή, που θα ξανασυγκεντρώσει χρήματα, αλλά μ’ έναν τρόπο οικονομικά και οικολογικά αποδεκτό. Κι αυτό θα απαιτήσει μεγάλη προσαρμογή.

Εμείς, η μεταπολεμική γενιά της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης μεγαλώσαμε, πιστεύοντας ότι υπάρχει πράγματι μια Καλή Νεράιδα, που με τα μαγικά της θα επέτρεπε στους συντηρητικούς να μειώνουν τους φόρους, χωρίς να περικόβουν παροχές και στους φιλελεύθερους να διευρύνουν τις παροχές, χωρίς να αυξάνουν τους φόρους. Η Καλή Νεράιδα το έκανε, τυπώνοντας χρήμα και κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι δανειζόμενοι από την Κίνα ή τη Γερμανία ή δημιουργώντας σύνθετα και περίπλοκα οικονομικά εργαλεία, στην πραγματικότητα, δημιουργούσαμε πλούτο.

Η Ελλάδα, για παράδειγμα, έγινε η General Motors των χωρών. Οπως η διοίκηση της G.M. οι Ελληνες πολιτικοί χρησιμοποιούσαν το εύκολο χρήμα και τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. όχι για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, αλλά πιο διεφθαρμένοι, λιγότερο πρόθυμοι να συλλέγουν φόρους και μη ανταγωνιστικοί. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, οποιοσδήποτε σε συγκεκριμένες «επικίνδυνες» δουλειές μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί με πλήρη σύνταξη στα 50 οι γυναίκες, στα 55 οι άνδρες. Στη Βρετανία, όσοι είναι άνω των 60 ετών παίρνουν ετήσιο επίδομα για έξοδα θέρμανσης και επιβιβάζονται δωρεάν στα μέσα μεταφοράς. Αυτό είναι πολύ όμορφο, αν το αντέχεις. Αλλά, η Βρετανία, όπου το 25% του κυβερνητικού προϋπολογισμού είναι δανεικά, δεν το αντέχει πια.

Η Βρετανία και η Ελλάδα είναι η σημερινή εικόνα της αυριανής δύσκολης πραγματικότητας. Οι Baby Boomers θα πρέπει να αποδεχθούν μεγάλες περικοπές στα προνόμια και τις συντάξεις τους σήμερα, ώστε τα παιδιά τους να έχουν αύριο δουλειά και να μη φορτωθούν χρέη. Διαφορετικά, οδηγούμαστε σε μάχη γενεών σε όλη τη Δύση.

Υστερα από 65 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων, η πολιτική αφορούσε κυρίως παροχές προς τους ψηφοφόρους, τώρα, μετατρέπεται κυρίως σε αφαίρεσή τους.

Δεν είναι αστείο. Ρωτήστε τους Ελληνες βουλευτές, οι οποίοι μετά την ανακοίνωση των αυστηρών μέτρων λιτότητας είδαν το Κοινοβούλιο να πολιορκείται από οργισμένους διαδηλωτές, που φώναζαν «Κάψτε το!».

Συμπεραίνω ότι οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει -παρακαλώ μη γελάτε- πρέπει να γίνουν λίγο πιο έξυπνοι και πιο τίμιοι. Για να υπάρξει «Αναγέννηση» πρέπει να υπολογίσουν, πώς θα συλλέξουν φόρους για να αυξήσουν τα έσοδα, ενώ θα πρέπει να κόψουν άλλους, για να προκαλέσουν ανάπτυξη. Πρέπει τώρα να χρησιμοποιούμε με σοφία κάθε δολάριο. Επειδή καταναλώσαμε όλα μας τα αποθέματα κι επειδή η Καλή Νεράιδα είναι νεκρή.

Ανώνυμος είπε...

11-05-10 Eκτύπωση | e-mail



Χανιά: Εκκλήσεις για μειώσεις τιμών στα ενοικιαζόμενα δωμάτια
Έκκληση προς τα μέλη της να μειώσουν τις τιμές προσφέροντας παράλληλα πιο ανταγωνιστικές υπηρεσίες, απευθύνει με ανοικτή επιστολή της η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων του νομού Χανίων.

«Δυστυχώς, ο ελληνικός τουρισμός είναι μη ανταγωνιστικός μιας και η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έγινε ενοχλητικά ακριβή για τους ξένους τουρίστες. Εμείς στρέψαμε τους τουρίστες στην γείτονα χώρα και κάναμε την Τουρκία υπερδύναμη του τουρισμού, ώστε να φιγουράρει στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, φλερτάροντας με τα 30 εκατομμύρια τουρίστες και με διψήφιους ρυθμούς αύξησης από έτος σε έτος», τονίζεται στην ανοικτή επιστολή της Ομοσπονδίας όπου χαρακτηριστικά και προστίθεται:

«Όπως δεν ευθύνονται οι ξένοι για τον υπέρμετρο δανεισμό και την κακή οικονομική κατάσταση, που έχει περιέλθει η χώρα, έτσι δεν ευθύνονται και οι ξένοι τουρίστες για την απαξίωση του Ελληνικού Τουρισμού. Φταίει ο κακός εαυτός μας. Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας για το πώς φτάσαμε εδώ, η πολιτεία (μέσω του ΕΟΤ), εμείς στον βαθμό που μας αναλογεί, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως άλλοι κλάδοι εστίασης, μεταφορών, ψυχαγωγίας που έβγαλαν αρκετά χρήματα από τον τουρισμό, τα τελευταία χρόνια».

Η Ομοσπονδία απευθύνει έκκληση στα μέλη της για μείωση των τιμών.

«Κάνουμε έκκληση, όχι για συγκράτηση των τιμών, αφού περιθώρια αύξησης πλέον δεν υπάρχουν, αλλά για μείωση των τιμών και κυρίως να επανέλθει στα πρόσωπα των ασχολουμένων είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον τουρισμό, το χαμόγελο προς τον τουρίστα που υπήρχε στις δεκαετίες του ΄70 και ΄80, αλλά δυστυχώς το χάσαμε στη συνέχεια», υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Τα προβλήματα του κλάδου θα συζητηθούν στη γενική συνέλευση των μελών, που έχει ορισθεί για τις 15 Μαΐου, 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Χανίων.

www.kathimerini.gr

Ανώνυμος είπε...

"Τελικά δεν είσαι ότι δηλώσεις, αλλά είσαι αυτό που...είσαι!"

Ακριβώς. Όπως εσύ είσαι Ιταλοηπειρώτισσα και με τη Μακεδονία δεν έχεις σχέση.

Ανώνυμος είπε...

Handelsblatt: «Πού κρύβεται ο Κ. Καραμανλής;»

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 11 Μαϊου 2010 18:46

Δημοσίευμα με τίτλο «Ο πρωθυπουργός που ευθύνεται για το φαλίρισμα της Ελλάδας κρύβεται» φιλοξενεί γερμανική εφημερίδα, αναφερόμενη στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

«Πού είναι ο Κώστας Καραμανλής; Ο πρώην πρωθυπουργός που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού κρύβεται. Στο κοινοβούλιο δεν εμφανίζεται συχνά και όταν εμφανίζεται ψηφίζει όχι», σημειώνει στην ανταπόκρισή του ο Γκερντ Χέλερ στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ.

«Από τότε που ηττήθηκε, πριν από επτά μήνες, ο πρώην πρωθυπουργός δεν πήρε τον λόγο ούτε μία φορά στη βουλή. Κρατάει ακόμη ένα γραφείο στους Αμπελοκήπους, μερικές φορές κάνει την εμφάνισή του στο Κολωνάκι, όταν επισκέπτεται το γυμναστήριο με τη συνοδεία σωματοφυλάκων, κάνει εκδρομές στις Άλπεις, στην Τοσκάνη, στη Βενετία και επισκέπτεται τακτικά το Ολυμπιακό Στάδιο, όταν παίζει ο Παναθηναϊκός. Από τότε που έπαψε να είναι πρωθυπουργός και δεν έχει υποχρεώσεις ο κ. Καραμανλής φαίνεται να απολαμβάνει τη ζωή. Πολλοί νόμιζαν πως θα συνεχίσει να λαμβάνει μέρος στα κοινά, στο κόμμα του πολλοί δεν καταλαβαίνουν γιατί σιωπά», αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Καταλήγοντας ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «ο κ. Καραμανλής προσήλθε έγκαιρα στην ολομέλεια της βουλής κατά την έγκριση των νέων περικοπών με ονομαστική ψηφοφορία. Ο πρώην πρωθυπουργός προτίμησε τα τελευταία έδρανα της βουλής και όταν ακούστηκε το όνομά του σήκωσε το χέρι του και ψήφισε όχι στο πακέτο. Ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού ψήφισε κατά των δισεκατομμυρίων, με τα οποία προσπαθεί η ΕΕ και το ΔΝΤ να σώσει τη χώρα του».

Ανώνυμος είπε...

στην ήπειρο δεν υπάρχουν ιταλοί, παρά μόνο αλβανοί κατά πλειοψηφία και βλάχοι κατά μειοψηφία...
όμως η κυπατζίδικη συνήθεια να παραβιάζονται οι νόμοι και δή των προσωπικών δεδομένων δεν είναι καλό πράγμα...
παντώς ο διαχειριστής και δηλώνει και είναι εθνικά μακεδόνας , με μακραίωνη οικογενειακή ιστορία για τα δίκαια των μακεδόνων και τις αντιμακεδονικές διώξεις των ελλήνων...

Ανώνυμος είπε...

Σε ό, τι αφορά τους κινδύνους που έχει εντοπίσει το ΔΝΤ στην εκτέλεση του τριετούς οικονομικού προγράμματος από την Ελλάδα, αυτοί είναι 9 και έχουν να κάνουν με:

1. Την πιθανότητα η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας να μην είναι η προβλεπόμενη, αλλά ασθενέστερη.

2. Το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση από την κυβέρνηση και στήριξη από την κοινωνία στην εφαρμογή των μέτρων.

3. Το να μην επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, όπως έχει προβλεφθεί.

4. Το ότι μπορεί η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές από το 2012 και μετά να μην είναι τόσο ομαλή όσο έχει εκτιμηθεί.

5. Την έλλειψη της δυνατότητας υποτίμησης του νομίσματος για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα.

6. Το ενδεχόμενο να επηρεαστούν αρνητικά τα έσοδα από τη μείωση των μισθών και από την ύφεση.

7. Την πιθανότητα οι τράπεζες να χρειαστούν περισσότερη στήριξη, που θα οδηγήσει σε νέα αύξηση του δημόσιου χρέους.

8. Τα προβληματικά στατιστικά στοιχεία, για τα οποία παρά τις προσπάθειες βελτίωσής τους παραμένει αμφίβολη η αξιοπιστία τους.

9. Το ότι η συνεργασία ΔΝΤ με Ε. Ε. - ΕΚΤ μπορεί να φέρει κάποιες περιπλοκές.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν είσαι ότι δηλώσεις, αλλά είσαι αυτό που...είσαι!

Αν και στη σημερινη εποχη σπανιζει το φαινομενο αυτο, υπαρχουν και ανθρωποι καθαροι, που δεν εχουν τιποτα να φοβηθουν και σε κοιταζουν στα ματια λεγοντας αυτο που πραγματικα πιστευουν. Και ο τιμιος ανθρωπος ειναι ακριβως αυτο που δηλωνει και αντιστροφως. Ολα αλλαζουν σ αυτη τη ζωη: το φυλο, το ονομα, η οικ κατασταση και ναι... ακομα και η εθνικη συνειδηση που αποτελει φρονημα ενδιαθετο και απο τη στιγμη που δεν επιθυμει ο φερεας του την εξωτερικη του εκδηλωση, κανεις δεν εχει δικαιωμα να κανει τον εθνοπατερα του και παρα τη θεληση του να δρα ή να εμφανιζεται ως εκπροσωπος του. Φυσικα πολλοι σε αυτο το μπλογκ εκτοξευουν υβρεις για διαφορους λαους (Ελληνες, Αλβανους, Βουλγαρους, ενιοτε δε εμμεσως και Τουρκους στην προσπαθεια τους να θιξουν την πρωτη κατηγορια ή και ορθοδοξους που υπαγονται πνευματικα στο οικουμενικο πατρειαρχειο, χωρις απαραιτητα να ειναι Τουρκοι. Επιπλεον μιλουν ρατσιστικα και γενικευμενα για μια συγκεκριμενη Ηπειρο και τους κατοικους της παρουσιαζοντας τους ως σχεδον "μιασματα" και φορεις διαφθορας, εξαιροντας την δηθεν ευρωπαϊκη -υπευθινη για τα πιο αποτροπαια εγκληματα- ως Αρια φυλη στην απεγνωσμενη τους προσπαθεια να βαυκαλιστουν). Αυτοι οι ανθρωποι πραγματι αν και δηλωνουν δημοκρατες ειναι στην ουσια οι πιο ανανδροι και υπουλοι φασιστες. Η υποκρισια εχει γινει η πεμπτουσια των αξιων του σημερα -αξιες που ασπαζεται συσσωμο το ΒΜΡΟ και οι εγχωριοι και μη υποστηριχτες του, θεωρωντας ότι τα ανθρωπινα δικαιωματα ειναι το μεσο κι οχι ο σκοπος μιας κοινωνιας δικαιου. Με το φωτεινο παραδειγμα του Δυτικου κοσμου η "προστασια" των ανθρωπινων δικαιωματων έχει στερησει πολλακις το μεγαλυτερο ανθωπινο δικαιωμα εξευτελιζοντας καθε εννοια ζωης και αξιοπρεπειας. Ακολουθειστε τους λοιπον κι εσεις γιατι ειστε αυτοι που ειστε.

bb είπε...

Ενώ εσύ, ανώνυμε 10:28, φαίνεται ότι είσαι δημιούργημα της φαντασίας σου! Ακόμα και ως «φαντασία» έχεις το δικαίωμα να δηλώνεις αυτό που είσαι η πιστεύεις πως είσαι. Δεν μπορείς βεβαία να δηλώνεις ότι είσαι π.χ. γιατρός εάν δεν έχεις πτυχίο Ιατρικής ούτε Αριανός (καταγωγή από τον πλανήτη Άρη, εννοώ) γιατί κανείς δεν θα σε πίστευε. Βλέπεις, ακόμα και στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, υπάρχουν κάποια όρια. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι πεπεισμένοι ότι είναι οι μοναδικοί και αποκλειστικοί απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και Μακεδόνων (ας κατάγονται από τα βάθη της Τουρκίας) και αρνούνται «αρχαία καταγωγή» σε άλλους λαούς με το «έτσι θέλω» και χωρίς ιστορικά και άλλα στοιχεία για να τεκμηριώσουν αύτη την άποψη τους.

Ανώνυμος είπε...

''The former Yugoslav Republic of Macedonia'' takes over from Switzerland as Chair of the Committee of Ministers
[06/05/2010 16:30:00] The Ministers for Foreign Affairs and State Secretaries for European Affairs of the Council of Europe’s 47 member states met in Strasbourg on 11 May. Micheline Calmy-Rey, Head of Switzerland's Federal Department of Foreign Affairs chaired the session together with Antonio Miloshoski, Minister of Foreign Affairs of ''the former Yugoslav Republic of Macedonia''.

http://www.coe.int/

Anti-gr είπε...

Eγώλέω να το διαλύσουμε το μαγαζί και να το μοιράσουμε σε Τουρκία, Αλβανία και Μακεδονία. Και η Κρήτη ανεξάρτητη.