Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

24 Μαΐ 2010

INTER - MILANO / GORAN PANDEV


Για τους φίλους του ποδοσφαίρου.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010
Για κωλυσιεργία κατηγορεί την Ελλάδα στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Ιβάνοφ
Για τακτική ανάλογη με αυτή στο Κυπριακό ζήτημα κατηγόρησε την Ελλάδα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, λέγοντας πως σκοπίμως κωλυσιεργεί στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας καθώς όπως τόνισε δεν επείγεται για τη διευθέτηση του ζητήματος.
«Εμείς γνωρίζουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση και γι΄αυτό λέμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε ανάγκη από την επίλυση του. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη και δεν αισθανόμαστε ότι πράττει κάτι για να επιλυθεί σύντομα το ζήτημα. Τη συμφέρει αυτό το πράγμα. Ίσως την στρατηγική που έχει για το ζήτημα της Κύπρου, την εφαρμόζει και προς εμάς. Αναβάλλει το πρόβλημα και απλώς δημιουργεί ένα κλίμα ότι αυτό πρέπει να διαρκέσει μέχρις ότου δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες για να βρεθεί μία λύση συμφέρουσα στην ίδια », ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ σε συνέντευξή του στο σλαβομακεδονικό πρόγραμμα του ραδιοσταθμού «Ελεύθερη Ευρώπη» (Free Europe).

Ακόμη πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ επιδιώκει με κάθε τρόπο, μέσω της διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό τον κ. Νίμιτς, να φθάσει σε μία λύση, αμοιβαία αποδεκτή.

"Όμως δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να μας παρουσιάζονται ως αμοιβαία αποδεκτές λύσεις οι προτάσεις που προβάλλει η Ελλάδα », τόνισε ο Ιβάνοφ.

Επίσης ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι:«στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολιτικοί οι οποίοι χρησιμοποιούν φρασεολογία από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και αναμοχλεύουν τα πάθη και τις προκαταλήψεις στον πληθυσμό της χώρας τους, με αναφορές ότι η ύπαρξη του κράτους της Μακεδονίας αποτελεί κίνδυνο για την εδαφική ακεραιότητα και την ταυτότητα τους. Να ανοίγονται τέτοια ζητήματα στον 21ο αιώνα και να αποκομίζονται οφέλη, αποτελεί επιπολαιότητα».

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ανώνυμος είπε...

BRAVO GORAN PANDEV,TEKNON MAKEDONIAS.

Ανώνυμος είπε...

απο τους μεγαλυτερους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ποδοσφαιριστες ο Παντεφ.

Παντως εκτος απο τον ΜΑΚΕΔΟΝΑ Πάντεφ στην Ιντερ παιζουν ποδοσφαιριστες απο πολλα άλλα εθνη...

Ανώνυμος είπε...

βασικός παίκτης σε μία μελλοντική ενοποιημένη εθνική μακεδονίας και σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την εθνική ελλάδος...
σίγουρη νίκη , παρόμοια με αυτή του μακεδονικού στρατού του φιλίππου στις 2 αυγούστου του 378 π.χ στην χαιρώνεια εναντίον των συνασπισμένων ελλήνων...

Ανώνυμος είπε...

Σε έρευνα για λογαριασμό της εφημερίδας των Σκοπίων «Ντνέβνικ», το 51% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διακοπής των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας, έναντι 48% που θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν.

Ποσοστό 1% των ερωτηθέντων δήλωσαν "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

Αναφορικά με την εθνικότητα των ερωτηθέντων, το ποσοστό των Σλαβομακεδόνων που υποστηρίζει τη διακοπή των διαπραγματεύσεων ανέρχεται στο 63%, έναντι 36% που δηλώνει υπέρ της συνέχισής τους, ενώ μεταξύ των Αλβανών ερωτηθέντων η εικόνα είναι τελείως διαφορετική, αφού το 79% είναι υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων, έναντι 18% που θεωρεί ότι αυτές πρέπει να διακοπούν.

Το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι, εάν βρεθεί συμβιβαστική λύση για το ζήτημα της ονομασίας, τότε αυτή πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα, ενώ το 34% δεν υποστηρίζει την ιδέα για διεξαγωγή δημοψήφισματος.

Ακόμη, το ποσοστό των ερωτηθέντων που υποστηρίζουν την πολιτική του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, για το θέμα της ονομασίας, ανέρχεται στο 48%, ενώ ποσοστό 45% δεν εγκρίνει την πολιτική του κ. Γκρούεφσκι για το θέμα αυτό.

Η δημοσκόπηση ήταν τηλεφωνική και πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 18 Μαΐου, με δείγμα 1.080 πολιτών.

Nαυτεμπορικη, 25-5-10

Παρακαλειται η κυβερνηση του ΒΜΡΟ να κανει αυτο που προσταζει η -εστω οριακη- πλειοψηφια και να σταματησουν να μας τα πρηζουν. Εξαλλου ό,τι σκατα ειναι οι αρχοντες τους ειναι κι οι αρχομενοι. Φασιστες και αλβανοελληνοβουλγαροφοβοι. Ομοιος ομοιω αει πελαζει... Εν τω μεταξυ ερευνα για το trafficking γυναικων κατεδειξε ότι κατ αναλογια πληθυσμου μεγαλο ποσοστο των κοριτσιων που πεφτουν θυματα εκμεταλλευσης προερχονται απο την ΠΓΔΜ λογω των οικ προβληματων και της (υψηλοτερης στην Ευρωπη) ανεργιας. Αλλα αυτα φυσικα δεν αποτελουν λόγους άσκησης κριτικης στο εθνικιστικο κυβερνον κομμα που σας αγαπαει και φροντιζει για σας αφηνοντας την οικονομια σε ξενα, ασταθη χερια... Ακομα κι ενα παιχνιδι ποδοσφαιρου, μπασκετ ή πολο ειναι για σας ενας τροπος "επιβολης, δυναμης και εκδικησης για τις χαμενες μαχες". Ελπιζω καποτε να σταματησετε τους εθνικισμους και να κοιταξετε ν αποφευγετε να προσφερετε τις κορες σας προς ερωτικη ανακουφιση του καθε Ελληνα, Βουλγαρου, Αλβανου σε καποιο κακοφημο μπαρ της Μακεδονιας (με την ευρεια εννοια).

Ανώνυμος είπε...

Όμως πόσο ισχύει σε γενικές γραμμές η κοινοτοπία του κ. Σαμαρά; Ισχύει π.χ. ότι αν μια χώρα είναι σχετικά ασθενέστερη από μια άλλη δεν θα πρέπει να επιδιώκει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση διμερών προβλημάτων; Αν υποθέσουμε ότι αυτό ισχύει τότε αυτό σημαίνει ότι η πΓΔΜ δεν θα πρέπει για επόμενα πάρα πολλά χρόνια να εμπλακεί σε απολύτως καμία διαπραγμάτευση με την Ελλάδα. Διότι η Ελλάδα σε σχέση με το γειτονικό «συνονθύλευμα» είναι ένας οικονομικός αλλά κυρίως στρατιωτικός κολοσσός που επί πλέον δεν διστάζει να καταφύγει και στις πιο εξτρέμ ενέργειες(π.χ. εμπάργκο) προκειμένου να επιβάλλει τις απόψεις της. Θα συμβούλευε λοιπόν ο κ. Σαμαράς το Νικολάι Γκρουέφσκι να διακόψει κάθε διαπραγμάτευση μέχρις ότου η χώρα του γίνει τουλάχιστον εξ’ ίσου ισχυρή με την Ελλάδα;


Το δόγμα του κ. Σαμαρά οδηγεί σε ένα κόσμο όπου καμία χώρα δεν διαπραγματεύεται με καμιά άλλη. Διότι η μόνη κατάσταση στην οποία θα λάμβαναν χώρα διαπραγματεύσεις θα ήταν όταν θα επικρατούσε μια κατάσταση γενικής ισορροπίας μεταξύ όλων των χωρών. Όμως αυτή δεν είναι η πραγματικότητα του παγκόσμιου συστήματος. Όλες οι χώρες βρίσκονται σε μια σχετική κατάσταση σχετικής ανισορροπίας (πολιτικής στρατιωτικής και οικονομικής) με το περίγυρο τους. Μια χώρα Α μπορεί σε μια δεδομένη ιστορική στιγμή να βρίσκεται σε μια σχετικά καλύτερη κατάσταση από μια χώρα Β αλλά σε χειρότερη από μια χώρα Γ [που με την σειρά της είναι σε καλύτερη μοίρα από μια άλλη χώρα Δ αλλά χειρότερη κ.οκ. .Αν το παγκόσμιο σύστημα ακολουθούσε το δόγμα Σαμαρά δεν θα γινόντουσαν ποτέ και πουθενά διαπραγματεύσεις. Όμως ευτυχώς για την ανθρωπότητα αυτό δεν ισχύει.


Πολλές φορές μάλλον το αντίθετο ισχύει. Όταν όταν μια χώρα έχει προβλήματα τότε ακριβώς έχει αυξημένα κίνητρα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση διαφορών με τους γείτονες της. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ένας από τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται στην δυσμενή θέση είναι επειδή ακριβώς υπάρχουν αυτές οι διαφορές με τους γείτονες Στην περίπτωση της Ελλάδας ένας από τους λόγους για τους οποίους η χώρα βρίσκεται στην σημερινή καταστροφική οικονομική κατάσταση είναι λόγω των εξωφρενικών στρατιωτικών δαπανών -από τις υψηλότερες στον κόσμο. Έχει λοιπόν κάθε λόγο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία ελπίζοντας ότι τα αποτέλεσμα θα της επιτρέψει να σταματήσει την ακατάσχετη αυτή οικονομική αιμορραγία


Με αλλά λόγια ο κόσμος δυστυχώς η ευτυχώς είναι πολύ πιο σύνθετος από όσο θέλει να τον παρουσιάζει ο ηγέτης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ας ελπίσουμε ότι με τον καιρό θα το μάθει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βασιλιάς της Κοινοτοπίας
Σχόλια Τάκης Μίχας , 21 Μαϊ,
Είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί και οι κοινοτοπίες πάνε χέρι χέρι. Στο βαθμό που ο στόχος κάθε πολιτικού δεν είναι τόσο να διερευνήσει νέες οδούς της γνώσης όσο να εξασφαλίσει τον μέγιστο αριθμό ψήφων είναι κατανοητό ότι προσφεύγει σε λύσεις και ερμηνευτικά σχήματα τα οποία εκφράζουν τις ακατέργαστες προκαταλήψεις της πλατείας μάζας των ψηφοφόρων. Φυσικά το γεγονός ότι κάποια πρόταση αποτελεί κοινοτοπία δεν σημαίνει ότι είναι κατ’ ανάγκη λανθασμένη. Μια κοινοτοπία μπορεί να εκφράζει μια αλήθεια –όπως π.χ. ότι η γη είναι στρογγυλή. Από την άλλη πλευρά όμως μπορεί να μην αληθεύει-όπως συμβαίνει στην περίπτωση της εμπεδωμένης στην γλώσσα μας αντίληψης ότι ο ήλιος «ανατέλλει» και «δύει» -κάτι που φυσικά από την σκοπιά της αστροφυσικής δεν ισχύει.

Ο ηγέτης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται σιγά σιγά σε “βασιλιά των κοινοτοπιών”. Από της δηλώσεις του για το ΔΝΤ μέχρι περί εθνικών «κόκκινων γραμμών» οι απόψεις του κ. Σαμαρά δεν στοχεύουν να ανοίξουν νέους γνωσιολογικούς ορίζοντες αλλά να αναπαράγουν όσο πιο πιστά μπορούν τις κοινοτοπίες που είναι διαδεδομένες στην κοινή γνώμη.


Πάρτε π.χ. την άποψη του ότι μια χώρα δεν πρέπει να διαπραγματεύεται όταν αντιμετωπίζει προβλήματα διότι αυτό την καθιστά αδύναμη –μια άποψη στην οποία θεμελιώνει την «απορριπτική» έναντι της Τουρκίας σημερινή πολιτική της ΝΔ. Εν μέρει η απόλυτη αυτή κοινοτοπία δεν είναι λανθασμένη. Σε περιπτώσεις που μια χώρα Α έχει ηττηθεί στρατιωτικά από μια χώρα Β τότε πράγματι η χώρα Β μπορεί να επιβάλλει όποιους όρους θέλει στην χώρα Α. Όμως προφανώς αυτό δεν ισχύει σήμερα όπου από ότι γνωρίζω τουλάχιστον οι συνομιλίες μεταξύ των δυο χωρών δεν γίνονται μετά από μια πολεμική σύρραξη.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς συνμακεδόνες.Ένας αγώνας όπως τότε στη Χαιρώνεια, οπου ο Αλέξανδρος με την βοήθεια των στρατηγών του Γκόραν και Ζλάταν κατατρόπωσε τους Έλληνες!

Ανώνυμος είπε...

ενας αγώνας όπως τότε στην χαιρώνεια όπου ο μακεδόνας αλέξανδρος με τους αυτόχθονους μακεδόνες στρατηγούς του Γκόραν και Ζλατάν κατατρόπωσε τους έλληνες και τους στρατηγούς τους έποικους Αχμέτ και Ρετζέπ...

Ανώνυμος είπε...

Ως μεγαλύτερο ΜΑΚΕΔΟΝΑ ποδοσφαιριστη θεωρω πάντως τον αειμνηστο Pancev.
Αυτο που καταφερε προχθές ο Goran το είχε καταφερει ο Pancev το 1991 με τον ερυθρο αστερα Βελιγραδιου οπου ειχαν αποκλεισει ομαδες οπως η Μπαγερν και η Μαρσειγ. Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ασος ειχε συμβαλει καθοριστικα στην πετυχημενη πορεια της ομαδας του. Συμπαικτης του τοτε στον ερυθρο αστερα ο επισης ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ Σαβεβσκυ πασιγνωστος στην ελλαδα απο την πολυετη του θητεια στην Αεκ..

Μεταξυ άλλων ενας απο τους καλυτερους Μακεδονες παικτες που εχουν παιξει ποτε στην Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Εσεις ειστε τελειως φευγατοι.
Πεστε μας τι πινετε και δεν μας δινετε!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αμα κανετε καλη ομαδα στο ποδοσφαιρο οπως κανατε και στο μπασκετ ελατε να παιξουμε στην Τουμπα
Ρε καλα σας λενε εισαστε φευγατοι τελειως

Ανώνυμος είπε...

STIN OMADA TIS INTER EPEXE GIA ENA FEGGARI KAI O GNOSTOS OS KARAVOUTIXTIS.

Ανώνυμος είπε...

Ήρθε η ώρα να απολυθούν οι κληρικοί
Τάκης Μίχας , 28 Μαϊ,
Ένα από τα θέματα στα οποία υποθέτω ότι όλοι συμφωνούν είναι ότι η πρόσληψη ανθρώπων στο δημόσιο που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας αποτελεί σκάνδαλο. Μπορεί να διαφέρουμε μεταξύ μας ως προς την αυστηρότητα της αντιμετώπισης του φαινομένου – άλλοι να υποστηρίζουν άμεσες απολύσεις και άλλοι μετατάξεις-όμως όλοι συμφωνούμε ότι αποτελεί προβληματική κατάσταση για μια χώρα να πληρώνει μισθούς για άτομα τα οποία δεν έχουν αντικείμενο εργασίας-ιδίως εν μέσω μιας οξείας οικονομικής κρίσης.

Όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα ένας σημαντικός αριθμός ατόμων απασχολείται και πληρώνεται από το δημόσιο ως κληρικοί. Ο λόγος ύπαρξης αυτής της ομάδας ατόμων είναι ο ισχυρισμός τους σχετικά με την προνομιακή σχέση την οποία έχουν με κάποιο υπέρτατο ον και το γεγονός ότι κατέχουν μια εύπεπτη τεχνογνωσία σχετικά με το λεγόμενο «μυστήριο της ζωής»-δηλαδή την εμφάνιση της ζωής στον κόσμο: Ένα υπέρτατο ον το οποίο δημιούργησε την ζωή και τον άνθρωπο και το οποίο θα τον κρίνει μετά τον θάνατο του. Στα πλαίσια αυτής της τεχνογνωσίας οι κληρικοί έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Βοηθούν έκαστο εξ ημών να κατανοήσει τον λόγω ύπαρξης του και ταυτόχρονα διευκολύνουν την πορεία του στον κόσμο που ως τελική κατάληξη έχει την ένωση του με τον δημιουργό του.


Όμως την τελευταία εβδομάδα συνέβη ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο ανάτρεψε κυριολεκτικά όλη την τεχνογνωσία και κοσμοαντίληψη στην οποία βασίζεται η δουλειά του κληρικού. Συγκεκριμένα δυο Αμερικανοί επιστήμονες Κρεγκ Βεντερ και Χάμιλτον Σμιθ, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ζώντα οργανισμό-ένα μικρόβιο-από ανόργανη ύλη. Φυσικά πρόκειται για ένα μικροσκοπικό οργανισμό που (ακόμα…) δεν λέει «μαμά» ούτε διαβάζει τον Χρήστο Γιανναρά στην «Καθημερινή». Όμως έχει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ζωή , κυρίως την δυνατότητα αναπαραγωγής. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία άνθρωποι κατασκευάζουν στο εργαστήριο ένα οργανισμό που δεν έχει προγόνους. Η δημιουργία της ζωής έπαψε να είναι το μονοπώλιο ενός υπέρτατου όντος. Και αυτό το πολύ σημαντικό πείραμα με μια μονοκονδυλιά διαγράφει όλες τις χαριτωμένες ανοησίες περί «μυστήριου της ζωής», «ψυχής», «δημιουργού» κλπ. Με άλλα λόγια και για να επανέλθουμε στο θέμα μας η ανακάλυψη αυτή διαγράφει ολόκληρη τη τεχνογνωσία πάνω στην οποία βασίζεται η απασχόληση και οι προσλήψεις των κληρικών στο δημόσιο. Οπότε φυσικά δημιουργείται ένα θέμα με την συνεχιζόμενη παραμονή τους και την αμοιβή τους από τα χρήματα των φορολογουμενων.

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει να τονισθεί εδώ ότι το παραπάνω επιχείρημα δεν έχει τίποτα το κοινό με το γνωστό επιχείρημα περί διαχωρισμού «κράτους και θρησκείας». Το επιχείρημα εδώ είναι πολύ απλά ότι η επιστημονικές εξελίξεις των τελευταίων ετών στους κλάδους ιδιαίτερα της μοριακής συνθετικής και εξελικτικής βιολογίας με αποκορύφωμα το πείραμα της προηγούμενης εβδομάδας αφαιρούν πλέον κάθε υπόσταση σε οποιαδήποτε κοσμοαντίληψη που βασίζεται σε θρησκευτικά πιστεύω. Σήμερα η τεχνογνωσία των κληρικών είναι ανάλογη με αυτήν των αλχημιστών η των χαρτοριχτρών. Και στο βαθμό που το δημόσιο δεν προσλαμβάνει(ακόμα τουλάχιστον…) αλχημιστές και χαρτορίχτρες είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει κάνεις γιατί προσλαμβάνει κληρικούς.


Είναι ενδιαφέρον ότι στην Ελλάδα το πείραμα της δημιουργίας ζωής πέρα από μερικές αναφορές από ορισμένους χαζοχαρούμενους τηλεπαρουσιαστές αναφορικά για τους «κινδύνους» δημιουργίας ενός νέου «Φρανκεσταιν»(!),δεν πήρε την πολιτική έκταση την οποία θα ανέμενε κανείς. Συγκριμένα κανείς από τους πολιτικούς η τα κόμματα π.χ. δεν έθεσε το ερώτημα αν μετά από όλα αυτά συνεχίζει να δικαιολογείται η παρουσία τους στις εκδηλώσεις για την «θαυματουργό» εικόνα της Τήνου τον Αύγουστο.


Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εδώ είναι η εκκωφαντική σιωπή της αριστεράς που κάποτε βρισκόταν στην πρωτοπορία της ταύτισης με τις επιστημονικές ανακαλύψεις. Η εκκωφαντική αυτή σιγή αποτελεί μια ακόμη μαρτυρία για τις τεράστιες αλλαγές που έχουν επέλθει στον χώρο αυτό τα τελευταία έτη. Ένα τμήμα της αριστεράς(που χονδρικά καλύπτεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) σήμερα είναι το φερέφωνο του σκοταδισμού στις επιθέσεις εναντίον της επιστήμης («μεταλλαγμένα», πυρηνική ενέργεια ,συνθετική βιολογία, Διαφωτισμός κλπ).Ένα άλλο τμήμα της αριστεράς (που χοντρικά καλύπτεται από το ΚΚΕ) έχει πλέον υιοθετήσει ευθέως την θρησκεία στο βαθμό που πιστεύει ότι η «λαϊκότητα »του θρησκευτικού φαινομένου αποτελεί το καλύτερο ανάχωμα στο «ιμπεριαλισμό « και στην «Νέα Τάξη».


Όπως γράφει ο Νόαμ Τσόμσκι:
«Παλαιότερα οι αριστεροί επιστήμονες (και όχι μόνο αυτοί!)προσπαθούσαν να διαφωτίσουν τους φτωχούς καθώς και την εργατική τάξη για τα επιτεύγματα της επιστήμης. Σήμερα αυτό δεν ισχύει. Μου φαίνεται απίστευτο ότι οι σημερινοί απόγονοι της Αριστεράς προσπαθούν να αφαιρέσουν από τους καταπιεσμένους όχι μόνο την χαρά της κατανόησης και της διαίσθησης αλλά επίσης και τα εργαλεία της χειραφέτησης τους πληροφορώντας μας ότι “η ατζέντα του Διαφωτισμού” είναι νεκρή ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε “τις ψευδαισθήσεις του ορθολογισμού”».

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρετε πως η βασίλισσα Ελισάβετ είναι απευθείας απόγονος του τσάρου Σαμουήλ??
Αν δεν το ξέρατε, μάθετέ το!
Ο Σαμουήλ ήταν γνήσιος Μακεδόνας, απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το ότι ο μοναδικος γιος του Αλέξανδρου δολοφονήθηκε σε παιδική ηλικία και το ότι ο Σαμουήλ ήταν Βούλγαρος από πατέρα και Αρμένιος από μητέρα είναι ασήμαντες λεπτομέρειες ...

Ανώνυμος είπε...

Ποσο πνευματικα μικρος μπορει να ειναι ενας αγραμματος απογονος των βουλγαρων που ζει στη Ελλαδα Ελλην πολιτης ωστε να αντιγραφει οτι σκουπιδι λενε οι ομογαλακτοι τους στα σκοπια ΠΧ μαχη χαιρωνειας ΣΗΜ Οι αθηναιοι με τους σπαρτιατες και συμαχους τους Α ΚΑΙ Β πελοποννησιακοι πολεμοι κρατησαν 46 χρονια οι ελληνικες πολεις κρατη πολεμουσαν η μια την αλλη για την ηγεμονια στα ελληνικα πραγματα αυτο μηπως δεν το ξερουν?(for domination over ancient greek world )Στη χαιρωνεια οι μακεδονες μαζι με τους θεσσαλους το ιππικο των οποιων εκρινε την μαχη πολεμησαν εναντιων θηβαιων και αθηναιων και των συμαχικων πολεων κορινθου μεγαρεων κτλ για το ποιος θα ειναι το αφεντικο στα ελληνικα πραγματα μετα εγεινε το συνεδριο στη κορινθο (κοινο των ελληνων) για κοινη ειρηνη και πανελληνια εκστρατια στην Ασια με ηγεμονα ολλων των Ελληνων τον Φιλιππο ΑΡΑΓΕ τι σχεση μπορει να εχετe σημερα εσεις ενα εθνος σλαβικο με βουλγαρικες ριζες και γλωσσα βουλγαρικη με τους μακεδονες του φιλιππου?