Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

28 Μαΐ 2010

SHO MI E MERAK - Mary Minas

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

enet.gr, 17:18 Σάββατο 29 Μαΐου 2010
Η Β. Ελλάδα «κρύβει» μέταλλα αξίας 20 δισ. ευρώ
Σε είκοσι δισ. ευρώ υπολογίζεται η αξία του ορυκτού πλούτου της βορείου Ελλάδας, σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών ΙΓΜΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκο Αρβανιτίδη.
Μιλώντας σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι μόνον ένα μικρό μέρος των βεβαιωμένων αποθεμάτων νικελίου, ψευδαργύρου, μολύβδου, χαλκού, χρυσού και αργύρου στην Μακεδονία και Θράκη αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά.

Ζήτησε την αξιοποίηση των κοιτασμάτων χρυσού, αναφέροντας ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο εξασφαλίζει την εκμετάλλευσή τους με όρους προστασίας του περιβάλλοντος.

Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου μπορεί να συμβαδίζει με την πράσινη ανάπτυξη υποστήριξε και ο καθηγητής Κοιτασματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σκαρπέλης. Ανέφερε ότι στο παρελθόν η μεταλλευτική βιομηχανία έβγαλε τη χώρα από μεγάλες οικονομικές κρίσεις.

Ο καθηγητής ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Τσακαλάκης, ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλιών από την επιστημονική κοινότητα, ώστε να πειστεί η κοινή γνώμη ότι οι σύγχρονοι τρόποι εκμετάλλευσης ορυκτών δεν καταστρέφουν το περιβάλλον.

Αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε τα γεωθερμικά πεδία να θεωρούνται ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και να μην αντιμετωπίζονται με βάση το Μεταλλευτικό Κώδικα πρότεινε ο γεωλόγος του ΙΓΜΕ, Απόστολος Αρβανίτης.

Ανώνυμος είπε...

η μακεδονία μάλλον είναι πλούσια σε υπέδαφος..
για αυτό μπήκε στο μάτι των γειτόνων της, της βουλγαρίας,της ελλάδος, της σερβίας...
συγχαρητήρια για την έκδοση της μακεδονικής εφημερίδας, με τον τίτλο ζάντρουγκα/κοινότητα ...
ας ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει αποφασιστικά στην εθνοτική αυτογνωσία των Μακεδόνων της Ελλάδος...

Ανώνυμος είπε...

Οι «μπίζνεσμαν» της ΕΥΠ
Στελέχη των μυστικών υπηρεσιών είχαν στήσει «παραμάγαζο» πουλώντας προστασία, υποκλοπές και... πτυχία
ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ | Κυριακή 30 Μαΐου 2010
ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ στελέχη της ΕΥΠ, με τη συνεργασία ιδιωτών, δημιούργησαν... κολέγιο στην οδό Ακαδημίας για να δίνουν, αντί αμοιβής, ανύπαρκτα πτυχία σε πράκτορες! Η ίδια ομάδα της ΕΥΠ επί σειρά ετών είχε αρχίσει «μπίζνες» για τη σύσταση εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,
για την εξαγορά εταιρειών Πληροφορικής, για την τοποθέτηση πρακτόρων της ΕΥΠ σε υπηρεσίες ασφαλείας εταιρειών- το όνομα μιας από αυτές τις εταιρείες έχει αναφερθεί και στη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα - αλλά και για συνεργασία με επιχειρηματίες της νύχτας. Το ίδιο κύκλωμα εντός της ΕΥΠ φέρεται να προσέγγιζε την περίοδο 2004-2006 επιχειρηματίες προκειμένου
να πραγματοποιούν παράνομες υποκλοπές για λογαριασμό τους, με χρήση μιας ειδικής συσκευής-βαλίτσας που διέθεταν οι μυστικές υπηρεσίες. Είναι ορισμένα μόνο από τα εντυπωσιακά στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από εσωτερική έρευνα της διοίκησης της ΕΥΠ και σε «ανοικτή γραμμή» με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Η έρευνα για το «παραμάγαζο» της ΕΥΠ ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες για ύποπτο ρόλο σημαντικών στελεχών των μυστικών υπηρεσιών. Κανείς όμως δεν μπορούσε να αντιληφθεί το εύρος της υπόθεσης. Υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «μια πρωτοφανή υπόθεση με ύποπτες ενέργειες και...”επενδύσεις”,όπου εκτός των στελεχών των μυστικών υπηρεσιών εμπλέκονταν από πρώην στελέχη δημοσίων οργανισμών μέχρι άνθρωποι της Εκκλησίας και από υπευθύνους εταιρειών για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας μέχρι εκπρόσωποι εταιρειών security. Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών...».

«Σας αγοράζουμε για εθνικούς λόγους»
Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η αναφορά προς το «Βήμα της Κυριακής» ιδιοκτήτη εταιρείας Πληροφορικής στην οδό Αχαρνών ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 του έγινε πρόταση εξαγοράς της εταιρείας από την προαναφερόμενη ομάδα, η οποία του ανήγγειλε ότι «η ΕΥΠ ενδιαφέρεται να αγοράσει την επιχείρησή σας για εθνικούς λόγους (!) ». Και ακολούθως εκλήθη στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη για να επικυρώσει τη συμφωνία και να ακούσει, όπως είπε, ότι «το μεγάλο μαγαζί θα είναι πάντα δίπλα σου»...

Ανώνυμος είπε...

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την υπόθεση είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Α΄ Διεύθυνσης Κατασκοπείας της ΕΥΠ αλλά και άτομα από άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με παρακολουθήσεις, συστήματα Πληροφορικής κ.ά. Οι υπάλληλοι της ΕΥΠ συνεργάζονταν με 42χρονο θεσσαλό επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν στα Σκόπια. Η γνωριμία τους φέρεται να έγινε μέσω υπευθύνων εταιρειών συστημάτων ασφάλειας και η συνεργασία τους υποτίθεται ότι είχε σκοπό την «παρείσφρηση της ΕΥΠ σε υποθέσεις χωρών των Βαλκανίων» . Γρήγορα όμως εξελίχθηκε στις μεγάλες μπίζνες της παρα-ΕΥΠ. Μάλιστα, ένα από τα πρώτα βήματα αυτής της συνεργασίας έγινε με την... πρόσληψη στις μυστικές υπηρεσίες της συζύγου του επιχειρηματία!

Πτυχία...
Βρετανίας!
Οπως έχει προκύψει από την έρευνα, η πρώτη «επενδυτική» δραστηριότητα της ομάδας των στελεχών της ΕΥΠ με τη βοήθεια του 42χρονου επιχειρηματία ήταν η δημιουργία (την περίοδο 2007-2008), στον 1ο όροφο του κτιρίου της οδού Ακαδημίας 86, ενός κολεγίου που υποτίθεται ότι θα έδινε πιστοποιητικά σπουδών από πανεπιστήμια της Βρετανίας σε συνεργασία με αντίστοιχο εκπαιδευτικό ίδρυμα στα Σκόπια. Ο συγκεκριμένος χώρος στην οδό Ακαδημίας επελέγη γιατί στο ίδιο κτίριο στεγαζόταν επί σειρά ετών φροντιστήριο, του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι στενός συγγενής υπαλλήλου της ΕΥΠ με την οποία διατηρούσαν επαφή οι «επενδυτές» των μυστικών υπηρεσιών. Χωρίς, πάντως, όπως προέκυψε, ο άνθρωπος αυτός και η συγγενής του να έχουν ιδέα για το τι συνέβαινε με τις «μπίζνες» της ομάδας αυτής.

Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λέει ότι « από στοιχεία αλλά και μαρτυρίες ιδιωτών προκύπτει ότιστο κολέγιο της Ακαδημίας υπήρχε σχέδιο εικονικής εγγραφής υπάλληλων της ΕΥΠ προκειμένου να λαμβάνουν πιστοποιητικά σπουδών από κολέγιο του Λονδίνου, με κύριο στόχο να παίρνουν παράτυπα προαγωγές και να έχουν μεγαλύτερο μισθό»! Οπως ανέφερε στο «Βήμα της Κυριακής» ιδιοκτήτης άλλου μεγάλου φροντιστηρίου της Αθήνας, «με είχε προσεγγίσει προ μερικών ετών ο 42χρονος επιχειρηματίας που εμφανιζόταν ιδιοκτήτης του κολεγίου στην οδό Ακαδημίας και ισχυριζόταν ότι είχε επαφή με μεγάλα ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ήθελε να προχωρήσει σε εξαγορά και άλλων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της Αθήνας. Αμέσως κατάλαβα ότι πίσω από αυτές τις μεγαλοστομίες συνέβαινε κάτι περίεργο...».

Ανώνυμος είπε...

Και στην υπόθεση Κούνεβα!

Μία από τις πρώτες επαφές ήταν η συνεργασία με εκπρόσωπο ελληνικής ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να αρχίσουν κοινές δραστηριότητες στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος αυτής της εταιρείας, «το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήλθα σε επαφή με τον 42χρονο επιχειρηματία μέσω στελεχών της ΕΥΠ. Σκοπός μου ήταν να προχωρήσουμε σε κοινές δραστηριότητες σε γειτονικές χώρες». Ακολούθησε η απόπειρα εξαγοράς εταιρείας Πληροφορικής στην οδό Αχαρνών αλλά και η συνεργασία με εταιρεία καθαρισμού, το όνομα της οποίας μνημονεύθηκε στην υπόθεση της ανεξιχνίαστης δολοφονικής επίθεσης τον Δεκέμβριο του 2008 στα Πετράλωνα εναντίον της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα . Οπως διαπιστώνεται τώρα, εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν αρχίσει συνεργασία με τους «επενδυτές» της ΕΥΠ και τους ιδιώτες. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας τοποθετήθηκε στην εταιρεία καθαρισμού ως υπεύθυνος ασφαλείας ένας πρώην πράκτορας της ΕΥΠ (τα στοιχεία όλων των αναφερομένων βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), ο οποίος είχε κατηγορηθεί τη δεκαετία του ΄90 για συμμετοχή στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών με πρωταγωνιστή την «ομάδα Μαυρίκη» και ανήκε στην ομάδα φρούρησης γνωστού πολιτικού. Τώρα εξετάζεται αν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν οποιονδήποτε ρόλο και στην υπόθεση Κούνεβα.

Υποκλοπές για ιδιώτες
ΙΔΙΩΤΗΣ, σύμβουλος εταιρειών, δέχθηκε πρόταση «συνεργασίας» από στελέχη της ΕΥΠ που ήθελαν να πουλήσουν τις υπηρεσίες τους σε επιχειρηματίες. Ο ίδιος μιλάει στο «Βήμα της Κυριακής» για τις επαφές του με το κύκλωμα: «Προ μερικών ετών με επισκέφθηκαν στο γραφείο μου δύο στελέχη της ΕΥΠ. Λόγω του ότι μέσω της δουλειάς μου γνωρίζω αρκετούς επιχειρηματίες, μου ζήτησαν να μεσολαβήσω προκειμένου να έλθουν σε επαφή μαζί τους. Στόχος τους, όπως μου είπαν, ήταν να οργανώσουν το σύστημα ασφαλείας τους αλλά και να προχωρούν σε υποκλοπές για λογαριασμό τους. Οπως μου είπαν, μπορούσαν να χρησιμοποιούν μια ειδική βαλίτσα υποκλοπών που χρησιμοποιεί η ΕΥΠ για υποθέσεις κατασκοπίας, οργανωμένου εγκλήματος κτλ. Σε αυτές τις συναντήσεις με τους επιχειρηματίες επεδείκνυαν σχετικό κείμενο με τις δυνατότητες των συστημάτων που χρησιμοποιούσαν, ενώ παρουσίαζαν και λίστα των πελατών τους. Ανάμεσά τους ήταν επιχειρηματίες από τον εφοπλιστικό χώρο, από αυτόν των ασφαλιστικών εταιρειών και άλλοι».

ΤΙ ΛΕΕΙ...Ο «ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ»
«Μου έλεγαν: “Για ό,τι θες η ΕΥΠ είναι εδώ”»


Το κτίριο της οδού Ακαδημίας 86 όπου στεγαζόταν το κολέγιο -παραμάγαζο που είχαν στήσει παρανόμως στελέχη της ΕΥΠ με ιδιώτες OΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣεταιρείας πληροφορικής επί της οδού Αχαρνών περιγράφει στο «Βήμα της Κυριακής» την εμπειρία του από τη συνεργασία του με το κύκλωμα της ΕΥΠ: «Το φθινόπωρο του 2008 με προσέγγισαν ένα πρώην στέλεχος του ΟΠΑΠ με έναν επιχειρηματία, προκειμένου να αγοράσουν την εταιρεία μου που εκείνο το διάστημα παρουσίαζε λειτουργικά προβλήματα και επίκειτο να μπει στη ρύθμιση του αναπτυξιακού νόμου. Η πρότασή τους δεν προχώρησε και ακολούθως εμφανίστηκε, έπειτα από σύσταση των προαναφερθέντων, ο 42χρονος θεσσαλός επιχειρηματίας μαζί με στελέχη της ΕΥΠ. Στην πορεία εμφανίστηκαν να συμμετέχουν σε αυτές τις επενδυτικές δραστηριότητες ένας κληρικός από περιοχή της Βοιωτίας και ένας εκπρόσωπος εταιρείας παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών. Μου είπαν επί λέξει ότι «η ΕΥΠ επιθυμεί να αγοράσει την επιχείρηση σας για εθνικούς λόγους. Το μεγάλο μαγαζί, όπως θα το λέμε, θα είναι πάντα δίπλα σου. Εξάλλου, άμα έχεις κοντά σου ΕΥΠ και Εκκλησία δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε»... Στόχος τους ήταν η εταιρεία μου να συνεργαστεί με το κολέγιο της οδού Ακαδημίας και ένα τμήμα των εγκαταστάσεων να στεγαζόταν στο κτίριό μας στην Αχαρνών. Οπως μου έλεγαν, στο κολέγιο θα έδιναν μεταπτυχιακούς τίτλους σε υπαλλήλους της ΕΥΠ αλλά και σε άλλους κρατικούς υπαλλήλους».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr

Constantine είπε...

@ ανώνυμος 3:54μ.μ.
Το ΒΗΜΑ αναφέρει, "...άμα έχεις κοντά σου ΕΥΠ και Εκκλησία δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε". Η αλήθεια είναι ότι να φοβάται η ΕΥΠ τον ΔΟΛ, το καταλαβαίνω. Αλλά να φοβάται ο ΔΟΛ την ΕΥΠ... Ο 'ΔΟΛ', που την έβγαλε μια χαρά στην Κατοχή, που την έβγαλε μια χαρά στη Χούντα. Φίλε ανώνυμε διάβασε, "Συγκρότηµα Λαµπράκη ή ο βαλές της άρχουσας τάξης" του Νίκου ∆ρόσου (1982)... αν το βρείς το βιβλίο.

Ανώνυμος είπε...

Στην πρωτεύουσα του υπαρκτού Ελληνισμού...
Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλλιτέχνης του δακρύβρεκτου λαϊκισμού Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι από τη Θεσσαλονίκη! Ούτε είναι τυχαίο ότι και τόσες ακόμη ξεχωριστές προσωπικότητες του δημοσίου βίου, κάθε μία των οποίων κατορθώνει να εκφράζει με τρόπο μοναδικό και σχεδόν ανεπανάληπτο μία γενικώς επικρατούσα τάση στην ελληνική κοινωνία –από τον μητροπολίτη Ανθιμο, λ.χ., ώς την Ελενα Ράπτη και την Εύα Καϊλή– είτε προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη είτε βρήκαν εκεί το έδαφος για να ευδοκιμήσουν. Αυτό οφείλεται στο ότι η Θεσσαλονίκη είναι περισσότερο Ελλάδα από την υπόλοιπη Ελλάδα -κι ας δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμη εκατό χρόνια αφότου ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό.

Είναι αλήθεια ότι λίγοι έχουν αντιληφθεί πως μετά την 23η Απριλίου περάσαμε στην μετά Χρεοκοπία εποχή και ακόμη λιγότεροι έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται με τη νέα πραγματικότητα. Το βλέπουμε, φέρ’ ειπείν, στην αταραξία των υπουργείων της θείας Λούκας, του Δ. Ρέππα και της Μαριλίζας. Πουθενά αλλού όμως δεν συναντάμε την αταραξία αυτή στην αυθεντικότερη μορφή της όσο στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ένθα βασιλεύει ο αγέρωχος, ευθυτενής και μεγαλόφρων Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος. Διαβάζω, επί παραδείγματι, τα θέματα της ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Μαΐου.

Εκεί, αποφασίζεται η χρηματοδότηση των παρακάτω φορέων, εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων: «Μικρασία Αλησμόνητες Πατρίδες», Βυζαντινή Χορωδία Β΄ Διαμερίσματος, «Παραδοσιακό Χορευτικό Αντάμωμα», «Κυριακάτικο Πανηγύρι των Ελλήνων», Αγιορείτικη Εστία, εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Ανάπτυξης, εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας, Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής, διεθνή μαραθώνιο, Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών, μουσικοθεατρικό φεστιβάλ KVN, συναυλία ρέγκε σε κάποιο κλαμπ, διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Crash Fest, έκθεση φωτογραφίας, εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του Γ΄ και Δ΄ Διαμερίσματος, τον πολιτιστικό σύλλογο «Αναγέννηση» του Γ΄ Διαμερίσματος, καθώς επίσης την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης δημοτικής υπαλλήλου που έχει αποσπασθεί στα γραφεία κόμματος.

Δεν λέω ότι είναι σώνει και καλά μεμπτό ο δήμος να ενισχύει μια συναυλία ρέγκε ή το «Κυριακάτικο Πανηγύρι των Ελλήνων» (ό,τι και αν είναι αυτό). Ολα αυτά όμως συμβαίνουν, ενώ η Δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση της υπεξαίρεσης κάπου 30 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο του Δήμου. Συμβαίνουν σε μία πόλη της οποίας ο δήμαρχος υψώνει μαύρη σημαία στο δημαρχείο, απαιτώντας να του καταβληθεί από το κράτος ποσόν 7,5 εκατομμυρίων, ώστε να εξοφλήσει το χρέος του προς τον κατασκευαστή του νέου δημαρχιακού μεγάρου. Ενός μεγάρου, για το οποίο ας σημειωθεί ότι, ενώ εγκαινιάστηκε προ καιρού από τον αγέρωχο δήμαρχο με βεγγαλικά και τυμπανοκρουσίες, δεν έχει παραδοθεί ακόμη από τον κατασκευαστή, εξαιτίας του χρέους που παραμένει. Η συνολική εικόνα –ατασθαλίες και αναισθησία, μεγαλεία και απλήρωτα χρέη, κοινωνική πολιτική μικροπαροχών– μας δίνει την «Ελλάδα που αντιστέκεται». Α, δεν χωρεί αμφιβολία! Η «συμπρωτεύουσα» είναι η πραγματική πρωτεύουσα του υπαρκτού Ελληνισμού!..

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να σχολιασω πανω στο black athina που ανεβασε ο ιδιοκτητης αυτου του μπλογκ.


Δεν υπάρχει αμαρτία εκτός από την ηλιθιότητα.

Αυτή όμως είναι απλά η βασική αιτία, φίλε μου! Και δη, πολλες φορές επιδημική, στην ιστορία των ανθρώπων! Καθότι, κάθε άλλη θεώρηση της ηλιθιότητας, εγκυμονεί κινδύνους ρατσισμού!
Oscar Wilde

bb είπε...

Ανώνυμε 2:55, υπάρχουν και αυτά!

Υπάρχουν άτομα που τα ξέρουν όλα αλλά δυστυχώς μόνο αυτά ξέρουν. (Oscar Wilde)
Το πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι ότι οι ηλίθιοι είναι πάντα βέβαιοι, ενώ οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες. (B. Russell).

Ανώνυμος είπε...

Με δύο γλώσσες

Δύο απόψεις για την τρομοκρατία φαίνεται να έχει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, που προεδρεύει αυτό το εξάμηνο στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Και κατά πώς τον βολεύει, τις διατυπώνει αναλόγως. Ασμένως, προχθές το βράδυ, σε δήλωσή του στο Στρασβούργο, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην τουρκική βάση της Αλεξανδρέττας, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο έξι στρατιωτών, διευκρινίζοντας, λάβρος, ότι πράξεις τρομοκρατίας είναι αντίθετες προς τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, για οποιονδήποτε λόγο. Χθες, 24 ώρες μετά την ισραηλινή επίθεση εναντίον των πλοίων της ανθρωπιστικής βοήθειας, που κόστισαν τη ζωή σε περίπου είκοσι ανθρώπους, ο Μιλόσοσκι ξέχασε αυτές τις «αρχές», απέφυγε να μιλήσει για κρατική τρομοκρατία, χαρακτήρισε «μεγάλη τραγωδία» τους θανάτους και τους τραυματισμούς αμάχων και κάλεσε και τις... δύο πλευρές να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των ακτιβιστών.

«Μακεδονική σαλάτα» τα έκανε ο Αντόνιο...
ΡΟΥ.ΝΙ.
Eλευθεροτυπια, 2-6-10


Καλα, τόσες τυψεις εχετε;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως έχει πλάκα οτι ούτε ΈΝΑ (1) !!! μπλογκ από αυτά που εκπροσωπούν τους Σκοπιανούς στην Ελλάδα δεν έκανε ουτε ΜΊΑ (1) !!! αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα που σχετίζονται με τη Γάζα. Βρε ούτε ΈΝΑ (1) ??? Όλο το διαδύκτιο -σε όλο τον κόσμο- πήρε με τον ένα τρόπο ή τον άλλο θέση για το θέμα. Εσείς τουμπεκί ψιλοκομμένο, στο όνομα του θάρρους της γνώμης που σας χαρακτηρίζει ντεμέκ!!! Ντροπή σας. Η σιγή ασυρμάτου αυτή ειναί χειρότερη και τραγικότερη ακόμα και εκείνων που σχολίασαν το θέμα αυτό εστώ με τον πιο ακατάλληλο ή ανώριμο τρόπο. Σαν να μην συνέβη τιποτα!

bb είπε...

Το παρόν blog είναι υπέρ του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων και κατά της βίας, από όπου και εάν αυτή προέρχεται. Είναι κατά της βίας που ασκεί το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους και κατά της Χαμάς που ασκεί βία κατά των Ισραηλινών. Είναι επίσης κατά της βίας που ασκεί η Τουρκία κατά των πολιτών της αλλά και κατά την βία που ασκούν οι Κούρδοι τρομοκράτες κατά των πολιτών της Τουρκίας.
Σε τέτοια γεγονότα (πάντα καταδικαστέα) όπως αυτό που συνέβει τις προάλλες στα πλοία με την ανθρωπιστική βοήθεια για τον λαό της Γάζας, τα σχόλια περισσεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι Έλληνες Αριστεροί και λοιποί Δημοκράτες αποφασίσουν να ασχοληθούν με τα προβλήματα των Μακεδόνων και των άλλων εθνικών μειονοτήτων της χώρας μας, τότε και οι Μακεδόνες θα ασχοληθούν με τα προβλήματα των Αριστερών και τις ανθρωπιστικές τους δραστηριότητες, σε ξένα κράτη.
«Ουαί υμήν υποκριτές και Φαρισαίοι»

Ανώνυμος είπε...

Οι Ελληνες δημοκρατες δεν ασχολουνται με τα συνταγματικα κατοχυρωμενα δικαιωματα των απανταχου φασιστων. Εχουμε δικαστηρια ανεξαρτητα, εχουμε υπογραψει σχεδον όλες τις σοβαρες συνθηκες ανθρωπινων δικαιωματων -με αποκορυφωμα την εσδα και την ατομικη προσφυγη, ενω παραλληλα εχουμε αποδεχτει την δικαιοδοσια του ICJ σε περιπτωση διακρατικων προσφυγων. Οποιο φασιστοειδες νομιζει οτι οι αριστεροι δεν σφαζονται για τα δικαιωματα του, ας απευθυνθει μονος του στις αρμοδιες αρχες. Τα μονα κρατη που δεν υπογραφουν διεθνεις συνθηκες ουτε δεχονται ατομικες ή διακρατικες προσφυγες ειναι οι ΗΠΑ, το Ισραηλ, και οι τριτοκοσμικες χωρες (για τις τελευταιες δεν παιρνω και ορκο). Ακομα και οι Τουρκια, η Ρωσια και η ΠΓΔΜ που φιγουραρουν στις πρωτες θεσεις στην καταπατηση δικαιωματων, ακομα κι αυτες υπογραφουν. Η Χαμας δεν ειναι τρομοκρατικη οργανωση. Ειναι το κομμα που -κανονικα- νικησε στις εκλογες και για ν αποτραπει δεν διστασαν να προκαλεσουν εμφυλιο (επανασταση της ελιας -κατατις κατα καιρους επαναστασεις του κωλου διαφορων χρωματων και φυτων). Το ισραηλ συνεχιζει να χτιζει παρανομους οικισμους στη Λοριδα της Γαζας, φυλακιζει τους ισραηλινους αντιρρησιες συνειδησης, δεν υπογραφει τιποτα και όποιος πει κατι για ολα αυτα τοτε επιστρατευεται το γνωστο σχεδιο περι εξοντωσης του λαου τους, η ατιμη κακουργα κοινωνια, η απονη ζωη τους πεταξες στου δρομου την ακρη, ο αντισημητισμος, η τρυπα του οζοντος, η σαρα, η μαρα, το κακο συναπαντημα και σια και ετσι μπορουν ελευθερα να στελνουν στρατο για να εξοντωνει 10χρονα και γυναικες (ο ισραηλινος στρατος εχει σκοτωσει πολλαπλασιους απ οτι η Χαμας). Καποιοι γεροντες μας λενε ν ασχοληθουμε πρωτα με... μετα με.... και μετα με... και αν μας περισσεψει χρονος ν ασχοληθουμε και με την Παλαιστινη (γνωστη πατατα της εποχης). Εμεις δεν ειμαστε επιλεκτικοι. Αν καποιος βομβαρδιζει το ιρακ για πυρηνικα, ας βομβαρδισει και όλους οσους εχουν πυρηνικα (και φυσικα δεν αναφερομαι στην Ασια και την Αφρικη), αν καποιος θελει να παταξει την τρομοκρατια, ας δωσει κρατος στους Παλαιστινιους αντι να ξοδευσει δισ για στρατο κατοχης στο Αφγανισταν.

Ανώνυμος είπε...

Κι επειδη απ αυτη τη χωρα περασαν και καποιοι ανθρωποι που καμια σχεση δεν εχουν με τον μπελο και το συναφι του (πχ ανωνυμος 5:25):

http://www.youtube.com/watch?v=-d1QMr42Mk0