2 Ιουν 2011

Edito 349

Φώτης Γεωργελές

Στην ουρά προς το ταμείο, περιμένοντας να πληρώσω. Διάλογοι: Άσε, ρε, που θα μας βγάλουν από την Ευρώπη. Αφού θέλουν να τους χρωστάμε, οι καλύτεροι πελάτες τους είμαστε.

Φταίνε οι άνθρωποι που σκέφτονται έτσι; Την ίδια μέρα σε μεγάλη εφημερίδα διαβάζω την καταπληκτική φράση: Ο αμερικανικός παράγων πιέζει για χορήγηση δανείου, ώστε να διατηρηθεί η επιτήρηση της χώρας. Κατάλαβες; Πρέπει να μας ζητάνε και συγγνώμη που μας δάνεισαν τόσα λεφτά. Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σταμάτης αποκαλύπτει τη συνωμοσία στο δελτίο της ΝΕΤ: Να συνυπολογίσουμε τις φιλοτουρκικές θέσεις του Όλι Ρεν.

Αυτή η χώρα έχει επιτύχει την εικονική πραγματικότητα και έξω απ’ το διαδίκτυο. Ζει μια «second life». Υπάρχει μια πραγματικότητα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των 27 χωρών, όλων των κυβερνήσεων, του υπόλοιπου πλανήτη. Και υπάρχει και η ελληνική. Διάλεξε πραγματικότητα. Απλώς, μετά, δεν υπάρχει «αποσύνδεση».

Μέσα σε μια δεκαετία καταφέραμε από πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού 5% το 1999, να φτάσουμε σε έλλειμμα 10% το 2009. Σε λεφτά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Ενώ τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας είχαμε πλεόνασμα, ενώ ακόμα και το ολυμπιακό 2003 το έλλειμμα ήταν μόλις 1,2 δις, την καταστροφική τριετία το έλλειμμα πήγε 4,5 δις το 2007, 11,5 δις το 2008, 24 δις το 2009. Χωρίς τους τόκους. Με τους τόκους 36 δις. Τι έγινε αυτά τα χρόνια; Πώς μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, να σταματήσουμε τη σπατάλη και τη λεηλασία; Κανείς δεν απαντάει σ’ αυτό, λένε μόνο «Αντίσταση στη χούντα του ΔΝΤ».

Στην πραγματικότητα του υπόλοιπου πλανήτη Γη, η Ελλάδα δεν προχωράει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, δεν εφαρμόζει το πρόγραμμα της Ευρώπης και του Νομισματικού Ταμείου, δεν μειώνει τη σπατάλη του κράτους. Στην πραγματικότητα της Ελλάδας, κατηγορούμε την κυβέρνηση γιατί εφαρμόζει το «Μνημόνιο των ξένων επικυρίαρχων». Τα απίστευτα ελληνικά Μέσα την κατηγορούν και για τα δυο. Ταυτοχρόνως.

Αφού χωριστήκαμε στο ψεύτικο δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο, φέτος η διαχωριστική γραμμή είναι συναινετικοί-αντισυναινετικοί. Προτιμάμε να πεινάσουμε παρά να υποκύψουμε, όχι στη συναίνεση, γράφουν τα γαλάζια δίκτυα που προετοιμάζουν τον επόμενο πρωθυπουργό της δραχμής. Ιταμή επέμβαση των ξένων, ριγούν τα τηλεοπτικά δελτία, θέλουν να απαγορεύσουν την αντιπολίτευση. Θέλει η ευρωπαϊκή κοινότητα να απαγορεύσει την αντιπολίτευση; Μα αντιπολίτευση σ’ αυτή τη χώρα κάνει ο Πολ Τόμσεν. Αυτός μόνο λέει ότι δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνετε συνέχεια τους ίδιους για να χρηματοδοτείτε την υπέρβαση των δαπανών του κράτους.

Η ΝΔ και η Αριστερά κάνουν τη συνεπέστερη συμπολίτευση στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση συμφωνεί με την τρόικα το πρόγραμμα σωτηρίας και δεν το εφαρμόζει. Η δήθεν αντιπολίτευση τη σιγοντάρει να μην το εφαρμόσει. Το παιχνίδι που παίζεται ένα χρόνο τώρα, με ψευδείς αντιθέσεις, τεχνητές εντάσεις και κρυφή συναίνεση, λέγεται εσωτερική αναδιανομή του χρέους. Αρνούνται να πειράξουν το μηχανισμό χρηματοδότησης της εκλογικής πελατείας των κομμάτων και προσπαθούν να περάσουν το λογαριασμό στον ιδιωτικό τομέα και τους νέους. Δεν πειράζουν την κρατική και κομματική γραφειοκρατία, τα δικά τους εισοδηματικά και ασφαλιστικά προνόμια, τις δικές τους υπηρεσίες, φορείς, οργανισμούς, επιτροπές, διοικητικά συμβούλια, οδοιπορικά, αμοιβές μελών, αποζημιώσεις, επιδόματα και αφήνουν τη νέα γενιά χωρίς δουλειά, χωρίς ταμεία και χιλιάδες επιχειρήσεις σε ασφυξία.

Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να προστατεύσει το «μαγαζάκι» του. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την πτώχευση της χώρας. Με συντονισμένες διακομματικές προσπάθειες αποπροσανατολισμού, κρύβει την πραγματικότητα. Μπερδεύει τους πολίτες με ψεύτικα διλήμματα. Τα καταφέρνει γιατί ενώ η πλειονότητα της κοινωνίας βλέπει ευνοϊκά τις μεταρρυθμίσεις, στο πολιτικό, συνδικαλιστικό, δημοσιογραφικό σύστημα οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις είναι μειοψηφία. Η ευρωπαϊκή κοινότητα δεν θέλει να απαγορεύσει την αντιπολίτευση. Θέλει το τελείως αντίθετο. Θέλει να βάλει το δίλημμα για να σπάσει ακριβώς την κρυφή διακομματική συναίνεση.
Περισσότερα εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τι στεναχωριέσαι ασπροθαλασσίτη - να διαλυθεί η Ελλάδα να σας λευτερώσουν τ' αδέλφια σας. Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν τα καταλαβαίνω.

belo more είπε...

Ανώνυμε 8:01, δεν καταλαβαίνω την ένσταση σου. Σε πληροφορώ ότι η κατάσταση της Ελλάδας με ενδιαφέρει περισσότερο απο κάθε άλλης χώρας στον πλανήτη, διότι με αφορά και επηρεάζει την ζωή μου, άμεσα. Εάν δεν ήταν έτσι, πράγματι θα αδιαφορούσα για την τύχη αυτής της χώρας, μα εντελώς!
Όσο για την ελευθερία, δεν χρειάζομαι κανέναν «αδελφό» να με ελευθερώσει: μπορώ και μόνος μου να απαιτήσω να ζω ελεύθερα στον τόπο μου, σε όποιο κράτος αυτός ανήκει (μάλλον στη Ευρώπη, με τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν!!!!).

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνημος 8:01

Ως Έλληνας εκ πεποίθησης δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ανάρτηση του BM, το πρόβλημα της Ελλάδας μας αφορά όλους. Και επειδή μας πηδάν συστηματικά όλους, ανεξαρτήτως, έχουμε και μία κοινή μάχη.

Εκεί που διαφωνώ μαζί του είναι στο 'Η ευρωπαϊκή κοινότητα... θέλει να βάλει το δίλημμα για να σπάσει ακριβώς την κρυφή διακομματική συναίνεση.' Τα μεγάλα κουτάλια της Ε.Ε. θέλουν να μας φαν, και χρειάζονται την συναίνεση του πολιτικού μας κατεστημένου. Το έχουν και τρώνε ήδη.

Κ

Ανώνυμος είπε...

κανένα πήδημα από την ΕΕ φίλε..
αντίθετα καθημερινό ξέσχισμα από τα μέλη της ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ κατοχικής δύναμης..
οι οποίοι με προσόντα τεχνικής σχολής βγαίνουν στη σύνταξη στα 50 , με το ποσό των 2.500 ευρώ..
ενώ τα αδέλφια τους αγρότες με τα ίδια προσόντα βγαίνουν στα 65 με 300 ευρώ..!!!
αυτά ΠΟΥΘΕΝΑ στο κόσμο δεν συμβαίνουν..
η χρεωκοπημένη Ελλάδα ζούσε και ζεί με χρήματα των ξένων φορολογούμενων, από την ίδρυση της το 1826..
καιρός να σταματήσει αυτή η κλεψιά των ελληνικών παράσιτων σε βάρος των υπόλοιπων κατοίκων της ελλάδος , αλλά κυρίως του υπόλοιπου κόσμου..
εδώ και τώρα μαζική ιδιωτικοποίηση του κράτους..
από την κρατική εκκλησία ξεκινώντας , με κινητή και ακίνητη περιουσία αξίας 6-12 φορές του χρέους της πατρίδος μας..!!!!
το οποίο χρέος δημιούργησαν οι ανθέλληνες ελληνόψυχοι επαγγελματίες με το αζημίωτο...