Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

7 Ιουλ 2011

Παραχαράξεις

Στις δυο παραπάνω φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε Λεύκωμα για τα 100 χρόνια Σιδηροδρομικής σύνδεσης και 80 χρόνια ελεύθερης Έδεσσας, είναι ολοφάνερη η παραχάραξη της ιστορίας της πόλης!
Ενώ στην πρώτη φωτογραφία μπορεί να διακρίνει κανείς, στην επάνω δεξιά γωνία, την λέξη VODEN, με λατινικά γράμματα, στο δεύτερο στιγμιότυπο κάποιοι "φωστήρες", θεώρησαν σωστό να ρετουσάρουν την φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με την πρώτη, σβήνοντας την πραγματική τότε ονομασία της πόλης και ξαναγράφοντας (με στυλό!!!!) την σημερινή ονομασία της Έδεσσας!

Με αυτήν την ενέργεια τους, πιστεύουν ότι μπορούν να ισχυριστούν (με αποδείξεις) ότι η Έδεσσα ανεκαθεν είχε αυτό το όνομα και μόνο η «σκοπιανή» προπαγάνδα θέλει την Έδεσσα να ονομάζεται με το «σλαβικό» όνομα Βόντεν.

Η ίδια αυτή νοοτροπία πολλών Ελλήνων δημιούργησε σωρεία πλαστογραφιών της ελληνικής ιστορίας με παραχαράξεις, αποκρύψεις στοιχείων και άλλα ωραία για να μπορέσει ο ελληνικός μύθος να περάσει ως ιστορική αλήθεια και φυσικά ως αδιαπραγμάτευτο εθνικό δίκαιο.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερη αποκαλυψη Μπελομορε.

Διαβασε λοιπον για tην προελευση του ονοματος της πολης

The Ancient Greek Name Édessa (Ἔδεσσα) was commemorated by Seleucus I Nicator in refounding an ancient city in northern MESOPOTAMIA. It has been associated by modern scholars with the Phrygian vedi (βέδυ - "water"). Vedi is linguistically connected to the Greek words "hydor" Greek: ύδωρ , "water", "bidra" Greek: βίδρα, Otter, "idros" Greek: ίδρως, sweat and "idrosa"Greek: ίδρωσα, sweated

Hammond N.G.L., A history of Macedonia, Historical geography and prehistory, Vol. 1, Oxford 1979

Ας δουμε τωρα τι λενε οι σημερινοι Toυρκοι κατοικοι της Ουρφα για την προελευση της αρχαιας ονομασιας της πολης τους (Εδεσσα Μεσοποταμιας)

Seleucus I Nicator, when he refounded the town as a military colony in 303 BC, mixing GREEKS with its eastern population, called it EDESSA, in memory of EDESSA the ANCIENT CAPITAL OF MACEDON.

http://edessa-mesopotamia.co.tv/

Οπως βλεπεις το ονομα "Εδεσσα" δοθηκε απο τον Σελευκο στη τωρινη πολη Ουρφα της Ν, Τουρκιας το 303 ΠΧ (δηλ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ πριν εμφανιστεις εσυ στα Βαλκανια και χρησιμοποιησεις το Voden για την ονομασια της)

Διαβασε τωρα τι εγραψες ΕΣΥ

""Με αυτήν την ενέργεια τους, πιστεύουν ότι μπορούν να ισχυριστούν (με αποδείξεις) ότι η Έδεσσα ανεκαθεν είχε αυτό το όνομα και μόνο η «σκοπιανή» προπαγάνδα θέλει την Έδεσσα να ονομάζεται με το «σλαβικό» όνομα Βόντεν""

http://belomorskamacedonia.blogspot.com/


Ειδες πως απο μονος σου καθε φορα (ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ)εκτιθεσαι Μπελομορε??

Kαι μιας κα αποκαλεις την πολη με το σλαβικο ονομα της στειλε μαιλ στην σελιδα των κατοικων Εδεσσα Μεσοποταμιας για να αλλαξουν και αυτοι το ονομα (ME TO ΣΤΥΛΟ) σε "Voden"

εδω ειναι η σελιδα τους

http://www.facebook.com/pages/Sanl%C4%B1-Urfa/106305782738812

Ανώνυμος είπε...

Ολοι γνωρίζουν την αλλαγή των ονομάτων και τοπονυμίων,
αλλά όπως είθισται παίζεται με επιτυχία το παιχνίδι:
"ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ"
Κάποιοι το "δημιουργούν" λόγω "ισχύουσας" δήθεν θέσης και αρέσκονται να το "παίζουν" ταυτόχρονα.
Αλλοι το "παίζουν" είτε από άγνοια είτε εμπαίζουν τους δημιουργούς του.

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Μακεδονία : Οι Μακεδόνες θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής


Με τον τίτλο αυτόν, παρουσιάζει η μακεδονική εφημερίδα το νέο νόμο για αγορά ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές και θα αρχίσει:


Η Ελλάδα έχει αλλάξει το νόμο που απαγόρευε την αγορά ακινήτου στη Βόρεια Ελλάδα, όπως πληροφορήθηκε η εφημερίδα ‘Ντνέβνικ’.

Ο σχετικός νόμος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 22 Ιουνίου 2011 και επιτρέπει σε πολίτες που ζουν σε ένα κράτος που δεν είναι μέλος της ΕΕ να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ακίνητο για λογαριασμό τους, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο.

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες της Μακεδονίας μπορούν τώρα ελεύθερα να αγοράζουν για λογαριασμό τους περιουσία στο τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου, κυρίως στη Χαλκιδική όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και στη Θεσσαλονίκη , σημειώνει χαρακτηριστικά η μακεδονική εφημερίδα.

Ο Τόμισλαβ Ντιμιτρόφσκι, επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι ο νόμος άλλαξε με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και δεν ισχύει η απαγόρευση για την αγορά ακινήτων στις λεγόμενες παραμεθόριες περιοχές.

Ο παλιός νόμος δεν επέτρεπε σε πολίτες από χώρες που δεν ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αγοράζουν ιδιοκτησία για λογαριασμό τους, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη, στη Ρόδο, στη Βόρειο Ελλάδα.

Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτούνταν άδεια από το Υπουργείο Άμυνας, καθυστερούσε πάρα πολύ και σχεδόν ποτέ δεν εγκρίνονταν.

Πηγή: Дневник, Skopje

bb είπε...

Ανώνυμε 5:07, εγώ δεν ασχολήθηκα με την αρχαιολογία αλλά με την παραχάραξη σε μια φωτογραφία του 1912! Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις με δικά σου λόγια (όχι copy paste απο το ιντερνέτ) γιατί κάποιοι χρειάστηκε να κάνουν την παραπάνω παραχάραξη αφού είναι τόσο απλό να δηλώσουν ότι παλιά η Έδεσσα λεγόταν έτσι; Αλλά εμάς τι μας νοιάζει πως λεγόταν η πόλη πριν 2 η 3 χιλιάδες χρόνια; Εμείς ξέρουμε ότι λεγόταν Βόντεν απο τους ίδιους τους κατοίκους της αλλά ήρθαν οι εντολές εξ Αθηνών και ξαφνικά άλλαξε το όνομα της και έγινε Έδεσσα, με το έτσι θέλω και εντολή άνωθεν!

Ανώνυμος είπε...

Mπελομορε κοπυ\πειστ κανω για να μαθαινεις την Ιστορια στην οποια εχεις πολυ μεγαλα κενα και χαρακτηριστικη ημιμαθεια.

Παραχαραξη Μπελομορε δεν ειναι να επαναφερεις το Αρχαιο ονομα σε μια Πολη η περιοχη.
Παραχαραξη ειναι να ΜΗΝ εχεις Ιστορια και να προσπαθεις να κλεψεις απο αλλους για να πεισεις οχι τους αλλους αλλα τους δικους σου ανθρωπους οτι παντα υπηρχες.

Και αν δεν σε νοιαζει εσενα πως λεγοταν η πολη στην Αρχαιοτητα αυτο δεν μας ενδιαφερει καθολου μιας και η αριθμητικη υπεροχη του Ελληνικου στοιχειου εναντι του Βουλγαρικου, ηταν καταλυτικη συμφωνα με τις Οθωμανικες Στατιστικες Πληθυσμου.

Επιπλεον Το 1782 ιδρύθηκε το πρώτο γνωστό σχολείο της πόλης, το «Ελληνομουσείον». Στα αρχεία της Μητρόπολης Εδέσσης σώζεται το ιδρυτικό σιγίλιο που υπογράφει ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

Γνωστός Εδεσσαίος της εποχής, ήταν ο λόγιος και καθηγητής της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στο Παρίσι, Μηνάς Μηνωίδης (1788-1859).

Οι κάτοικοι της Έδεσσας συμμετείχαν στην επανάσταση του 1821. Σπουδαίοι αγωνιστές της επανάστασης του 1821 ήταν ο Δημήτριος Τρούπκος και ο Παναγιώτης Ναούμ, ο οποίος συμμετείχε στις Εθνοσυνελεύσεις της Ερμιόνης (Γ΄ Εθνοσυνέλευση), της Τροιζήνας (Γ΄ Εθνοσυνέλευση), του Άργους (Δ΄ Εθνοσυνέλευση) και του Ναυπλίου (Ε΄ Εθνοσυνέλευση), ως πληρεξούσιος.

Κατά το Μακεδονικό Αγώνα πολλοί Εδεσσαίοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία, όπως ο οπλαρχηγός Ιωάννης Τσίτσιος (καπετάν Βλάχος) και οι Μακεδονομάχοι Ιωάννης Γιούσμης, Παρίσης Παρίσης, Κωνσταντίνος Σαλάμπασης, Κωνσταντίνος Σιβένας, Αθανάσιος Φράγκου, Ιωάννης Χατζηνίκος και ο ιατρός Αργύριος Κιτάνος. Ηγετικές μορφές της πόλης υπήρξαν επίσης, ο Ευάγγελος Κωφός και ο Δημήτριος Ρίζος.


Ιστορικα ατοπο και παραχαραξη θα ηταν η πολη που ο Σελευκος Α¨(από τους διαδόχους του Αλέξανδρου του Μέγα, ιδρυτής της δυναστείας των Σελευκιδών)τιμησε δινοντας το ονομα της σε πολη στην Μεσοποταμια πολλες εκατονταδες χρονια πριν ελθουν οι προγονοι σου στην Βαλκανικη, να ονομαζεται σημερα "βοδενᨨ



Και επειδη τωρα γραφεις οτι δεν ασχοληθηκες με την 'αρχαιολογια"
ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ μερος της αρχικης σου αναρτησης.

""Με αυτήν την ενέργεια τους, πιστεύουν ότι μπορούν να ισχυριστούν (με αποδείξεις) ότι η Έδεσσα ΑΝΕΚΑΘΕΝ ειχε το ονομα αυτο και μονο η σκοπιανη προπαγανδα θέλει την Έδεσσα να ονομάζεται με το «σλαβικό» όνομα Βόντεν"

Ανώνυμος είπε...

η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ της ιστορίας αποτελεί υψηλή εξειδίκευση των ελληνομαθών εθνικιστών...

ιδιαίτερα της μακεδονικής και μη ελληνικής ιστορίας....

η παραδοσιακή ονομασία Βόντεν είναι ζωντανή μέχρι σήμερα στον πολιτισμό των Μακεδόνων αυτόχθονων κατοίκων της....

η ονομασία παραπέμπει στη μακεδονική και μη ελληνική λέξη βόντα που σημαίνει νερό...

έχει δε αρχαία προέλευση από την θρακοφρυγική και μη ελληνική λέξη βέντι που σημαίνει νερό...

ώς βόντεν αναφέρεται και σε ελληνομαθείς ιστορικούς του Βυζαντίου , όπως ο Κατακουζηνός, ήδη από τον 11 μ.χ αιώνα...

η μετονομασία στην άγνωστη για τους αυτόχθονες μακεδόνες κατοίκους Έδεσσα , έγινε με διοικητική πράξη του κράτους των ελληνοποιημένων πλέον αλβανικών αθηνών το 1923,
11 χρόνια μετά την κατάκτηση της από τον ΞΕΝΟ ελληνικό βασιλικό στρατό εισβολής και κατοχής...

το τοπωνύμιο Έδεσσα ακόμα και κατά τους ελληνόφωνους εθνικιστές ιστοριοδίφες , π.χ Σταλίδης Κωνσταντίνος ήταν ΜΥΘΙΚΟ και άγνωστο τοπωνύμιο στους αρχαίους κατοίκους της...

μέχρι σήμερα είναι ζωντανή η παραδοσιακή της ονομασία Βοδενά, η οποία παραπέμπει στο φυσικό πλούτο των νερών της πόλης ...

εξάλλου γνωστά είναι τα κεράσια Βοδενών και όχι Έδεσσας...

bb είπε...

Ανώνυμε 3:33, σε ντουβάρι απευθύνομαι; Απάντησε ΓΙΑΤΙ, κατά τη γνώμη σου, έγινε η παραχάραξη, στην φωτογραφία. Όσο για τους προγόνους μου, βρες και γράψε πότε ακριβώς εγκαταστάθηκαν στην Έδεσσα, μετά από πιο ιστορικό γεγονός και ποιους έδιωξαν από την πόλη; Αυτό το γενικόλογο περί «κάθοδο των Σλάβων» δεν το δέχομαι, με τίποτα! Όσο για την αρχαία ονομασία Έδεσσα, πες μας πότε ακριβώς και απο ποιους δόθηκε στην πόλη μας. Αλλά ακόμα και να υπήρξε απο την αρχαιότητα αυτό το όνομα, πουθενά δεν αναφέρεται ως ελληνικό.

Ανώνυμος είπε...

ουδείς αμφισβητεί την συμμετοχή πατριαρχικών Μακεδόνων στην αντικαθεστωτική εξέγερση των Αλβανών του Μωριά του 1821..

το κίνητρο τους δεν ήταν ούτε εθνικά , αφού ήταν Μακεδόνες πουπήγαν να συνδράμουν τους Αλβανούς του Μωριά...

ούτε θρησκευτικά, παρότι η οργανική ένταξή τους στο ελληνοορθόδοξο πατριαρχείο είχε την ανάλογη επίδραση...

το βασικό τους κίνητρο ήταν η εναντίωση στην οθωμανική διοίκηση και τα προβλήματα που αυτή δημιουργούσε, κυρίως φοροεισπρακτικού χαρακτήρα...

παρομοίως και η συμμετοχή των εδεσσαίων στον αντι-μακεδονικό αγώνα ο οποίος κατά τον έλληνα εθνικιστή αλβανικής καταγωγής ίωνα δραγούμη αποτελούσε εμφύλιο ανάμεσα σε αδέλφια με την ίδια μακεδονική εθνότητα αλλά διαφορετική θρησκευτική ένταξη , ελληνοπατριαρχική και βουλγαροεξαρχική...

αυτό όμως επ΄ ουδενί ακυρώνει την μακεδονική ταυτότητα των προαναφρθέντων εδεσσαίων των οποίων οι βιολογικοί απόγονοι ζούνε και κατ΄ιδία δηλώνουν σήμερα Μακεδόνες και όχι Έλληνες...

και όχι μόνο δηλώνουν αλλά και είναι αφού έχουν μητρική/οικογενειακή γλώσσα την μακεδονική και όχι την ελληνική.....

η οικογενειακή τους μουσική , τραγουδιστική, χορευτική παράδοση είναι μακεδονική και όχι ελληνική...

ουδείς έλληνας υπήρχε στο βόντεν πριν το 1922 και τον ερχομό των ασιατών εποίκων...

η πλειοψηφία των οποίων είχε μητρική γλώσσα την τουρκική, το ίδιο και τα ήθη και έθιμα.....

κανείς φυσικά δεν αρνείται την ίδρυση ξενόγλωσσων σχολείων στην οθωμανική έδεσσα :
ελληνικού από το πατριαρχείο , βουλγαρικού από το βουλγαρικό κράτος, ρουμανικού από το ρουμάνικο κράτος...

όπως και σήμερα λειτουργούν σχολεία αμερικανικού, γαλλικού, γερμανικού χαρακτήρα στο μακεδονικό Σόλουν , συμβάλλοντας στην ελληνοξενογλωσσία των κατοίκων της...

ούτε αυτό όμως αναιρεί το γεγονός ότι ΠΟΤΕ πριν το 1923 το Βόντεν δεν λεγόταν Έδεσσα..

ούτε πολύ περισσότερο την αυτοχθονία των Μακεδόνων κατοίκων της,σε αντιδιαστολή με τους ασιάτες τούρκους έποικους του 1922

αντίθετα κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν υπάρχει για την κάθοδο των μακεδόνων προγόνων μας και τον εποικισμό της πόλης...

Ανώνυμος είπε...

Μπελομορε το ντουβαρι ειναι καιρο τωρα μπροστα στ
ο κυβερνητικο σας κτιριο στα Σκοπια και μπορει να το διαβασει μονο οποιος γνωριζει την γλωσσα αυτων που χαραξαν την επιγραφη πανω του


http://cloudconnected.pblogs.gr/2008/07/einai-gia-gelia-aytoi-oi-skopianoi.html

Αν δεν μπορεις να διακρινεις την απαντηση μου τοτε εκτος της ημιμαθειας σου δεν εχεις και την απαιτουμενη διαυγεια για αυτο που παριστανεις εδω.

Το τι δεχεσαι για την καθοδο των Σλαβων ειναι δικο σου θεμα και αν εχεις κατι διαφορετικο απο αυτο που λενε οι Ιστορικοι ολου το κοσμου ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΤΟ (αν μπορεις), οπως κ δικο σου προβλημα(κ οχι δικο μου) ειναι να βρεις ποτε ακριβως ηλθαν οι προγονοι σου στην συγκεκριμενη πολη.

Για την προελευση του ονοματος υπαρχει αναφορα στην πρωτη αναρτηση που προφανως δεν εχεις παλι διαβασει και δεν 8α καταλβεις και τιποτα που θα την διαβασεις τωρα, αλλα αν ενδιαφερεσαι πραγματικα να μαθεις και εσυ για τον χωρο που ζεις σου προτεινω τα "Μελετηματα" απο τον Κεντρο Ελληνικης και Ρωμαικης Αρχαιοτητος και τις εκδοσεις DE BOCCARD Paris

Τελος η υπαρξη ισχυρης Ελληνικης πλειοψηφιας στον πληθυσμο της Εδεσσας κατα την οθωμανικη Δικοκηση δεν σημανει οτι η δευτερη σε μεγεθος πληθυσμιακα ομαδα δεν ηταν αμετοχη στα δρωμενα της πολης και δεν διεκδικησε τα δικαιωματα της

Γνωστο ειναι αλλωστε οτι το 1870 οι Προγονοι σου απαιτησαν την τέλεση των εκκλησιαστικών ακολουθιών στη Βουλγαρική γλώσσα και μαλιστα προεβησαν σε μαζικες και δυναμικες ενεργειες για την επιτευξη του στοχου να ακουσθουν οι Εκκλ, Ακολουθιες στην γλωσσα των Πατερων τους


Αλλωστε Μπελομορε και για του λογου το αληθες οι Τουρκικες απογραφες Πληθυσμων της οθωμανικης Διοικησης Μακεδονιας ειναι διαθεσιμες online στον οποιοδηποτε αναγνωστη θελησει να δοκιμασει την τυχη του.


υγ
Επειδη λογω αντιδεοντολογικης σου συμπεριφορας σβηνεις (χωρις στυλο) πολλα σχολια
θα ηθελα να σου ζητησω και παλι μου εξηγησεις ποιοι (κατα την γνωμη σου) ειναι αυτοι οι Δωριεις και τι γλωσσα μιλουσαν που οι Αρχαιολογοι σας στο περιοδικο που εκδιδουν ισχυριζονται οτι ηταν οι Πρωτοι Μακεδονες

"""During the early arhaic period at the Macedonian territory,the Dorian tribal groups came across over the Pindos mountain,to the area of today's North-Western Greece and parts of the southern Republic of Macedonia.They established several early principalities partially by chasing away the local Paeonian tribes.Those tribal groups were the Αncient Macedonians"

"Macedonian Heritage",No 1,july 1996,pp.5""""

Akritas είπε...

Ναι ε;
Και αυτό τι είναι ανώνυμε 12:11 ;

Ανώνυμος είπε...

7,17 kai 12,11 Μισιρκοφ,

Το να γραφεις οτιδηποτε εδω και αλλου ειναι δικαιωμα σου.
Το προβλημα με σενα ειναι οτι δεν μπορεις να αποδειξες αυτα που γραφεις.
πχ οταν γραφεις οτι ο Δ, Τρουπκος και ο Π. Ναουμ

""ο κίνητρο τους δεν ήταν ούτε εθνικά , αφού ήταν Μακεδόνες πουπήγαν να συνδράμουν τους Αλβανούς του Μωριά.."""

ειναι απο μονο του μια δικη σου Ψευτια η Μπουρδα.

Αποδειξη
Ειναι γνωστο σε ολους οτι ο Π. Ναουμ Μετά την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, παρέμεινε στα ελεύθερα εδάφη, συνεχίζοντας να συμμετέχει στα κοινά και προσπαθώντας να υποστηρίξει τους Μακεδόνες πρόσφυγες. Το 1839 διέμενε στην Αθήνα, όπου μαζί με τους Αναστάσιο Πολυζωίδη, Θεοφάνη Σιατιστέα και Γεώργιο Χρυσίδη συνέστησαν την "επί του συνοικισμού τών Μακεδόνων Επιτροπή" με σκοπό την υποστήριξη των προσφύγων Μακεδόνων που είχαν εγκατασταθεί στη Νέα Πέλλα Αταλάντης.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9D%CE%B1%CE%BF%CF%8D%CE%BC

Το ιδιο ισχυει και για τον Δ., Τρουπκο που μετα το τελος ης Επαναστασης κακταταθηκε σαν Μονιμος Υπαξιωματικος στον Ελληνικο Στρατο

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A4%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BA%CE%BF%CF%82


Δηλαδη δεν φτανουν ολες οι χαλκευμενες πληροφοριες που παραθετεις εδω χωρις να αναφερεις την πηγη (που προγφανως δεν υπαρχει) γινεσαι και ρεζιλι σε αυτους που σε διαβαζουν γιατι οι ιστορικες πληροφοριες επι των προκειμενων αποδεικνυουν ακριβως το αντιθετο απο αυτο που αναφερες στην αναρτηση σου,

Ακου για να μαθαινεις και εσυ και οι υπολοιποι εδω μεσα Μισιρκοφ,
Ο Διαλογος γινεται με πληροφοριες που την αξιοπιστια τους αποδεικνυουν οι πηγες τους που παρεχονται απο αρχαια κειμενα, θρησκευτικα βιβλια, Ανεγνωρισμενης φημης Μουσεια , Ιστορικα Ινστιτουτα, Ιστορικους Αρχαιους και συγχρονους και εγκυκλοπαιδειες.

Πχ εγω ισχυριζομαι οτι ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν Ελληνας στην καταγωγη και σαν μια πηγη αναφερω τα κειμενα χιλιαδων ετων απο την Εβραικη Εγκυκλοπαιδεια

." ALEXANDER then gave the high priest his right hand, and went into the Temple and "offered sacrifice to God according to the high priest's direction," treating the whole priesthood magnificently. "And when the Book of Daniel was shown him [see Dan. vii. 6, viii. 5-8, 20-22, xi. 3-4], wherein Daniel declared that one of the GREEKS should destroy the empire of the Persians

http://www.jewishencyclopedia.com/view.jsp?artid=1120&letter=A


καταλαβες τωρα οτι αλλο ειναι να λες οτι σου κατεβει και αλλο να μπορεις να το αποδειξεις??


αντε και την αλλη φορα ελα διαβασμενος για τους Ελληνες της Εδεσσας στην επανασταση του 1821

bb είπε...

Ανώνυμε 4:58, Η ερμηνεία σου των πηγών που παραθέτεις κατά καιρούς στο παρόν blog ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ, γιατί τις θεωρούμε λανθασμένες και φανατικά προπαγανδιστικές και όχι επιστημονικά τεκμηριωμένες (αυτό θα μπορούσε να το κάνει μόνο ένας επιστήμονας ιστορικός η αρχαιολόγος). Το να παίρνεις κάτι από δω και κάτι από κει στο διαδίκτυο, να το διαβάζεις (πάντα με την τυρόπιτα κολλημένη στον εγκέφαλο σου) και να το ερμηνεύεις όπως θες η μόνο αυτό που θες είναι βλακώδες και κουραστικό. Έχουμε παραθέσει κατά καιρούς ιστορικές πηγές που δεν ταιριάζουν στο μύθο σου (χωρίς να τις ερμηνεύουμε εμείς μόνοι μας και αυθαίρετα) και τις έχεις απορρίψει όλες. Μας έχεις κουράσει αφάνταστα. Δεν μας ενδιαφέρουν οι φαντασιώσεις σου που θέλουν τα πάντα που κάποιοι σαν και εσένα ονομάζουν ελληνικά (η τα ονόμαζαν στο παρελθόν λογω παραπλάνησης η παραπληροφόρησης), ντε και καλά να είναι κιόλας!!!! Αμάν, πια!
Τώρα δες σε αυτό το λινκ πως γίνεται η ερμηνεία αρχαιολογικών ευρημάτων και όπως βλέπεις δεν προσφέρει ΚΑΜΙΑ βεβαιότητα η οποία είναι προνόμιο ηλιθίων που πιστεύουν (μετά βεβαιότητας) ότι δουν γραμμένο και τους βολεύει!
http://www.carolandray.plus.com/Eteocretan/Pelasgians.html

Ανώνυμος είπε...

Μπλεομορε,
Εγω δεν εδωσα καμμια ερμηνεια σε τιποτα απο οσα παραθεσα, για τον απλο λογο οτι ειναι ευκολονοητες και ξεκαθαρες ακομα και για ενα αδαη.
Οι πηγες ειναι γραμμενες απο Αρχαιολογους και ιστορικους (ακομα και απο την δικη σου πατριδα )και μπορει να το διαπιστωσει ο καθενας απο τον παρατιθεμενο συνδεσμο.

Οπως σωστα λες, το διαδικτυο ειναι γεματο πηγες αλλα δυστυχως ολες ξεσκεπαζουν τις απατες και πλαστογραφιες σας

Αλλωστε αυτος ειναι και ο λογος που κανεις απο εσας εδω μεσα δεν παραθεσε οποιαδηποτε συνδεσμο για να επιβεβαιωσει τα λεγομενα του.

Καταλαβαινω οτι ηθελες να παραθεσεις και εσυ ενα συνδεσμο προφανως για να αποπροσανατολισεις τους αναγνωστες σου που βλεπουν ενα επιεικως ημιμαθη να εκtιθεται καθημερινα, αλλα πανω στην ταραχη σου επεσες σε νεα γκαφα μιας και δεν προσεξες ο Raymond Armar Ignatius Brown στο κεφαλαιο για την μετρηση του χρονου στην Αρχαια Ελλαδα οχι μονο δεν διαχωριζει τους Μακεδονες απο τους υπολοιπους Ελληνες αλλα το ακριβως αντιθετο.
"" The calendars we know most about are the Attic calendar of 5th & 4th century Athens and the Macedonian calendar which, thanks to the conquests of Alexander, became used throughout the Hellenic World. The months are given in the table below. The most common starting point for the year AMONG THE GREEKS appears to have been at the new moon following the autumnal equinox"""

Ακομα οταν δεν εχεις τι να απαντησεις ¨κοβεις" σχολια ενω σε αναρτηση σου κατηγορεις αυτο που εσυ εφαρμοζεις και μαλιστα το πιο υποκριτικο εκ μερους σου ειναι οτι ¨¨επιχειρηματολογεις ¨¨πανω σε αυτο
¨"""Ο/Η belo moreείπε...
Ανώνυμε 7:42, εμείς δημοσιεύουμε τα σχόλια γιατί δεν φοβόμαστε την όποια κριτική και γιατί αυτό είναι το νόημα για να υπάρχουν αυτά σε ένα blog. Δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να έχει κανείς ανοιχτά σχόλια αλλά να «κόβει» αυτά που δεν του αρέσουν!"""
http://www.blogger.com/comment.g?blogID=234872026433042596&postID=6317918877088557593&isPopup=true

Οπως βλεπεις εκτιθεσαι (ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ)απο τα ιδια τα γραφομενα σου

Σου το ειχα ξαναπει , Του Ψευτη το φαναρι βασταει εως τα μεσανυχτα


Και μιας και τα Τουρκικα Αρχεια για την Μακεδονια ειναι πλεον στο διαδικτυο περνα μια βολτα απο εκει να να χορτασεις ""τυροπιτες""



αντε καλη χωνεψη και περαστικα σου kαι μην το κοψεις και αυτο γιατι ειναι και το τελευταιο

Ανώνυμος είπε...

με εκπλήσεις Μπελομόρε που κάνεις διάλογο με Χρυσαυγίτικα Ακριτικά χρεωκοπημένα μπουμπούκια...

με γνωστά ΚΥΠΑΤΖΙΔΙΚΑ τουρκογενή αστέρια...

γνωρίζοντας ότι τυχόν δικά σου σχόλια θα απορρίπτονταν μετά βδελυγμίας στα ΤΑΧΑΛΙΑ μπλόγκ τους...

μήπως η ανωτερότητα σου φαντάζει ως αγαθοσύνη...

τα παραχαραγμένα και παραποιημένα greek statistics που χρεωκόπησαν την οικονομία της πατρίδος μας προήλθαν από την ίδια πλαστογραφημένη μήτρα που θέλει τεκμηριωμένο γεγονός και απόδειξη τον αρχαιομακεδόνα αλέξανδρο, έλληνα επειδή μιλούσε ελληνικά ...

ενώ τον μακεδόνα γκότσε ντέλτσεφ και τον μακεδόνα μισίρκωφ ΜΗ έλληνες επειδή παρότι μιλούσαν αρκετά καλά ελληνικά είχαν σχέση με το βουλγάρικο κράτος...

επειδή ένας από τους πατριαρχικούς μακεδόνες προγόνους της μακεδονικής δυναστείας των σημερινών μακεδόνων Τράπκων με καταγωγή από το μακεδονικό και μη ελληνικό χωριό Σαρακίνοβο , υπηρέτησε μαζί με τον μακεδόνα συγχωριανό του Αγγελή Γάτσο/Γκέλε Γκάτσεφ στον ελληνικό στρατό, είναι έλληνες...

παρομοίως ο εγγονός του αλβανού μπιθεκούρα κολοκοτρώνης μάλλον θα ήταν άγγλος αφού υπηρέτησε στον αγγλικό στρατό στα επτάνησα...

ο δε καποδίστριας ρώσος για παρόμοιους λόγους...

ο δε άγγλος λόρδος μπάυρον έλληνας επειδή πολέμησε το 21, το ίδιο και ο γερμανοβαυαρός όθωνας και ο δανός γλύξμπουρκ επειδή υπηρέτησαν το ελληνικό κράτος...

χιλιάδες τεκμήρια βεβαιώνουν τον μη εθνικοαπαλευθερωτικό χαρακτήρα της εξέγερσης των Αλβανών του Μωριά...

ξεκινώντας από τον Θούριο του ΒΛΑΧΟΥ και μη Ελληνα Ρήγα Φερραίου, όπου μιλά για ξεσηκωμό όλων των καταπιεζόμενων, ανεξαρτήτως προεθνοτικής πολιτιστικής ταυτότητας...

μέχρι και τους μασώνους βλάχους φιλικούς, σκουφά, τσακάλωφ, κ.λ.π

η εθνικιστική χρεωκοπημένη ημιμάθεια στο προσκήνιο...

οι ορθόδοξοι μακεδόνες του Βόντεν μαζί με τους ομοεθνείς του Κουκους διεκδίκησαν ανεπιτυχώς από το πατριαρχείο ανεξάρτητη μακεδονική εκκλησία στα 1850 , το ίδιο και Ουνία από τον Πάπα , την οποία δεν έλαβαν λόγω της σκληρής αντίδρασης του ελληνόφωνου πατριάρχη...

εξαιτίας αυτού του γεγονότος ένα μέρος από Μακεδόνες, παντελώς λογικά στράφηκαν μόνο θρησκευτικά στην πλησιέστερη γλωσσικά βουλγάρικη εξαρχία...

αν οι βιολογικοί πρόγονοι των σημερινών Μακεδόνων της Έδεσσας/Βόντεν ήταν Έλληνες τότε και οι ίδιοι θα ήταν Έλληνες και όχι Μακεδόνες , όπως δηλώνουν και είναι...

ούτε φυσικά και οι έποικοι της Έδεσσας από το ελληνικό κράτος το 1922 είναι έλληνες επειδή έτσι δηλώνουν, ενώ η μητρική τους γλώσσα , τα τραγούδια και οι χοροί τους , τα ήθη κα έθιμα τους είναι ΤΟΥΡΚΙΚΑ και ίδια με τους Τούρκους κάτοικους στους τόπους καταγωγής τους...

κανείς στον κόσμο δεν αμφισβητεί την από αιώνων αυτοχθονία των σημερινών Μακεδόνων, ούτε οι Μακεδόνες εχουν οποιονδήποτε ενδοιασμό για αυτό..

οι μόνοι που το αμφισβητούν είναι οι ΨΕΥΤΕΣ ελληνόφωνοι εθνικιστές των οποίων η παρουσία στην Μακεδονία αποδεδειγμένα αρχίζει μόλις χθές , το 1922...

οι οποίοι με διοικητική απόφαση άλλαξαν την από αιώνες παραδοσιακή ονομασία των μακεδονικών πόλεων ΛΕΡΙΝ και ΒΟΝΤΕΝ , κτήμα όλων των κατοίκων της , με τις μυθικές και παντελώς άγνωστες ονομασίες ΦΛΩΡΙΝΑ και ΕΔΕΣΣΑ...

ΨΕΥΔΩΣ και δίχως ουδεμία τεκμηρίωση ισχυριζόμενοι ότι αποτελούν αληθινές προοθωμανικές ονομασίες...

η καλύτερα προβυζαντινές, πριν την μαζική κάθοδο των Σλάβων...

των οποίων η κάθοδος είναι παντελώς ατεκμηρίωτη , σε αντίθεση με αυτή τη τουρκομογγολοπερσικής δυναστείας του Κρούμ, Ασπαρούχ,Ομουρντάχ , τον 8 μ.χ αιώνα...

των γνωστών πρωτοβούλγαρων προγόνων των σημερινών βουλγάρων...

ακόμα περιμένει η διεθνής κοινότητα να μας δείξουν τα εθνικιστικά σαϊνια οτιδήποτε σύγχρονο παραδοσιακό στοιχείο, αυθεντικά ελληνικό...

για να αποκτήσει κάποιο νόημα η δήλωση είμαι έλληνας....

bb είπε...

Ανώνυμε 7:44, η αλήθεια είναι ότι αυτά τα αρχαιόπληκτα «μπουμπούκια» έχουν πλέον έναν παραληρηματικό λόγο και εκτίθενται ως φανατικοί στους αναγνώστες του blog! Δυστυχώς για την Ελλάδα, οι απόψεις αυτές έχουν υιοθετηθεί και ως επίσημη ιστορία στην κρατική εκπαίδευση της χώρας.
Δεν καταλαβαίνουν οι δυστυχείς ότι η ιστορία και η αρχαιολογία δεν είναι θέμα απόψεων αλλά ερμηνειών με επιστημονικά στοιχεία, πάντα. Και όταν υπάρχουν καινούργια στοιχεία, είναι λογικό οι παλαιότερες ερμηνείες για κάποιες ιστορικές εποχές να αλλάζουν. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στην επιστημονική κοινότητα υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ αρχαιολόγων και ιστορικών (δεν συμφωνούν όλοι πάντα, για όλα). Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους προπαγανδιστές οι οποίοι είναι πάντα βέβαιοι για αυτά που γράφουν αλλά και ως φασίστες που είναι θέλουν να τα υιοθετήσουμε και εμείς, χωρίς δεύτερη κουβέντα γιατί.... έτσι!

Ανώνυμος είπε...

ας αφήσουν τη ιστορία και ας ασχοληθούν με το σήμερα , προβάλλοντας στην οικουμένη οτιδήποτε σημερινό αυθεντικό ελληνικό...

γιατί η ανθρωπότητα έχει δυσκολία να βρεί...

πολύ περισσότερο που η περίοδος του αρχαιολατρικού ρομαντισμού έχει περάσει..

με τα εθνικιστικά τους ΨΕΜΜΑΤΑ μας χρεωκοπήσαν οικονομικά...

με τα ίδια ψέμματα και την ψεύτικη μάσκα που μας φόρεσαν είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βγούμε από την χρεωκοπία...

μόνο με την ΑΛΗΘΟΚΡΑΤΙΑ υπάρχει ελπίδα και προοπτική εξόδου από την κρίση...

Akritas είπε...

Για δείξε μου belo more, ένα από αυτά που καταμαρτυρεί ο ανώνυμος 7:44;

Φυσικά με επιχείρηματα, πηγές, βιβλιογραφία από διεθνούς κύρους ξένα πανεπιστήμια και journal.

Όχι τίποτα άλλο γιατί είμαι «χορτασμένος» από Λιθοξόου, Ντόνσκι και το λοιπό ψευδοπιστημονικό σας συρφετό.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα μην σου δειξουν αυτοι εδω μεσα βιβλιογραφια απο διεθνους κυρους πανεπιστημια και journal.

Εχεις δει καποιον απο δαυτους να αντιπαραβαλλουν μια τεκμηριωμενη απαντηση βασισμενη σε μια αξιοπιστη και ουδετερη Ιστορικη η αλλη πηγη ?(προσφατα παραθεσε συνδεσμο του Raymond Armar Ignatius Brown και του γυρισε μπουμεραγκ)

1-2 γραφικοι ειναι που παραμυθιαζει ο ενας τον αλλον με τον περιφερομενο "Μισιρκοφ" που δεν σχολιαζει πλεον επωνυμα αλλα προδιδεται απο τα τον ιδιο πολτο λεξεων που αραδιαζει καθε φορα .

Και οταν καποιος ασχοληθει μαζι τους σοβαρα για λιγο τοτε η θα κοβουν και θα ραβουν τα σχολια σου η θα βαπτιστεις φασιστας, κυπατζης , τουρκογενης, και οτι αλλο χαριτωμενο κατεβασει το μυαλο τους αφου αλλος τροπος απαντησης δεν υπαρχει.

Ειναι τοσο χαμηλο το επιπεδο δεοντολογιας τους και αντιστοιχα μεγαλη η ελλειψη επιχειρηματων και κυριως ο πανικος τους που εκοψαν ακομα και την αναρτηση με την απαντηση του Αγγλικου καναλιου για το τηλεπαιχνιδι με τον Μ., Αλεξανδρο. το οποιο θριαμβευτικα ειχαν παρουσιασει σαν "επιχειρημα"(αν ειναι ποτε δυνατον!!!) για την μη ελληνικη καταγωγη του, ενω τα εκθεματα και τις αναφορες του Βρετανικου Μουσειου αυτος που εχει την θεση διαχειριστη εδω τα ονομασε '"Ελληνικη προπαγανδα""!!!!!


Μισιρκοφ επειδη ειναι χασιμο χρο νου να σου απαντησω παλι στα ιδια , θα σου επισημανω μονο 2 αναφορες σου που βγαζουν πραγματι πολυ γελιο.

Εγραψες λοιπον οτι

1)""πριν την μαζική κάθοδο των Σλάβων...

των οποίων η κάθοδος είναι παντελώς ατεκμηρίωτη ""

Δες τωρα πως το ¨τεκμηριωνει" η προπαγανδιστικη σας σελιδα στα Σκοπια

Macedonia from the Settlement of Slavs to the Ottoman Empire



""As a result of the great migration of peoples a large number of SLAVS moved from their ancient fatherland (the territory between the Baltic Sea, the Carpathians and the rivers Dnieper and Dniester) and by the close of the 5th CENTURY they had Slavicised the regions on the left bank of the River Danube. Thus the River Danube became a natural frontier between Byzantium and the SLAVIC WORLD.
http://www.historyofmacedonia.org/RomanMacedonia/SlavstoOttoman.html

Μισιρκο εδω τα εχετε κανει μπαχαλο, η εσυ η αυτοι που γραφουν την σελιδα στα Σκοπια δεν ξερετε τι σας γινεται

2)Επισης επειδη ανεφερες οτι
" οι ΨΕΥΤΕΣ ελληνόφωνοι εθνικιστές των οποίων η παρουσία στην Μακεδονία αποδεδειγμένα αρχίζει μόλις χθές , το 1922""

εξηγησε μου πως γινεται ο μεγας θεωρητικος σας Risto Stefov να επιμενει οτι στην Τουρκικη Εθνοσυνελευση του 1908 Οι Ελληνες ειχαν 23 εκλεγμενους απο την περιοχη της Μακεδονιας Αντιπροσωπους, ενω κατα εσενα η παριουσια μας στην περιοχη αρχιζει μολις "χθες το 1922"?

http://www.australianmacedonianweekly.com/edition/1132_13072010/070_english.html


Ποιος ειναι και ποιος τον παριστανει τελικα?
Εσυ η ο Risto Stefov ?

Ειδες ποσο αστειοι εισαστε και εσεις και η προπαγανδα σας?


αλλα για να μην μαραζωσεις παλι , αποκλειστικα για σενα τα παρακατω να το διαβαζεις τα καλοκαιρινα βραδια για την δραση των προγονων σου.

http://www.promacedonia.org/en/turk/turk_4.html

http://macedoniandocuments.blogspot.com/2009_10_01_archive.html

Ανώνυμος είπε...

ο λιθοξόου είναι παρασάγγες ανώτερος από οποιονδήποτε ελληνόφωνο ιστορικό, στρατευμένο στις υπηρεσίες του ελληνικού εθνικισμού...

γράφει δε με επώνυμο , σε αντίθεση με τις θρασύδειλες Ακρίδες...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:54, διάβασε και εσύ κάτι, να ξεστραβωθείς!
http://faq.macedonia.org/history/ancient.macedonia/ethnicity.html

Akritas είπε...

Ανώνυμε 7:36, ο καθένας κρίνεται από την συμπεριφορά τυυ και κυρίως από τα επιχειρήματα και τις αποδείξεις που βάζει.
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για συγγραφείς. Το μόνο εύκολο για κάποιον που έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου(όπως εσύ), είναι να αποδέχεται αυτά που του σερβίρει κάποιος επειδή είναι «ευήκοα».

Όπως είπε χτες και ο Σλοβένος : θα σας ξεχάσει ο κόσμος έτσι όπως το πάτε. Και μην σας παιρνούν ιδέες ότι θα περάσετε κάτι λόγω της Ελληνικής οικονομικής κρίσης όπως σας το σερβίρουν. Το μόνο που δεν θέλει η ΕΕ , το ΝΑΤΟ, η ΗΠΑ και ο ΟΗΕ παραπάνω προβλήματα από όσα υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

10.44
το να παρουσιαζεις συνδεσμο απο το σελιδα προπαγανδας της Πγδμ ειναι φυσικα ατρανταχτο επιχειρημα για σενα

Και επειδη εισαι "μυρωδιας" δες τι απεγινε η " εγκυρη μακεδονικη εγκυκλοπαιδεια σας" που περιειχε ολα αυτα που επικαλεισαι και αλλα, πριν ακομα κυκλοφορησει

http://www.euractiv.com/en/enlargement/macedonia-embroiled-encyclopaedia-row/article-186333

και προφανως δεν θα γνωριζεις οτι ο πρωθυπουργος σου εδιωξε με τις κλωτσιες την λεγομενη συνατακτικη επιτροπη στην οποια ο ιδιος εχε δωσει εντολη για την συγγραφη της '" εγκυρης εγκυκλοπαιδειας σας" της οποιας ο επικεφαλης Blaze Ristovski εχει ηδη καταφυγει στα δικαστηρια εναντιον της κυβερνησης σας

http://business.highbeam.com/436245/article-1G1-210224515/editorchief-macedonian-encyclopedia-blaze-ristovski

της νυχτας τα καμωματα τα βλεπει η μερα και γελα, ελα αντε περαστικα σου aleksandar.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σλοβένος Πρωθυπουργός είπε επί λέξη : είναι ευκαιρία τώρα που η ελλάδα λόγω της κρίσης αποφάσισε να επιλύσει τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα της να επιλυθεί και το όνομα της ονομασίας του μακεδονικού κράτους ( για χρήση της ελλάδος εννοείται )...

Συμφωνούμε απολύτως ....

Ανώνυμος είπε...

11,46

EΠΙ ΛΕΞΕΙ ο Σλοβενος πρωθυπουργος ειπε τα εξης



"""Ο Παχόρ τόνισε ιδιαίτερα την σκοπιανό- ελληνική διαφορά για το όνομα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, για να μην μείνουν τα Σκόπια μια «ΞΕΧΑΣΜΝΕΝΗ ΧΩΡΑ».




«Η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να γίνει μια ΞΕΧΑΣMENH XΩΡΑ, και αυτή είναι μια κακή επιλογή».




Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας η παρούσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη στιγμή για συνομιλίες για το όνομα της πΓΔΜ.""

Το αγγλικο κειμενο απο το Κροατικο Πρακτορειο Ειδησεων

He went on to say that for Macedonia, it was important to find with Greece a compromise solution to the name dispute so that it did not become a FORGOTTEN COUNTRY

Macedonia could become A FORGOTTEN COUNTRY, which is a bad option. We would all like to see Brussels discuss Macedonia's European future, Pahor said

adding that, given the current crisis in Greece, now was the moment to make a turnabout in the name issue.


O συνδεσμος απο το Kροατικο Πρακτορειο Ειδησεων

http://daily.tportal.hr/137637/Croatia-Summit-2011-begins-in-Dubrovnik.html



καταλκαβες τωρα τι σημαινει ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ???

h μηπως δεν δημοσιευσαν ολες τις δηλωσεις του Σλοβενου τα ΜΜΕ της Πγδμ??

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασμένη χώρα απο ποιους; Όχι απο τους Έλληνες, βέβαια! Μακάρι οι Έλληνες να τη ξεχνούσαν..... Αλλά όσο οι Έλληνες θα την θυμούνται, θα αναγκάζουν και τους άλλους να το κάνουν!

Ανώνυμος είπε...

11,46

Καταλαβες τι ειπε ο Σλοβενος "επι λεξει¨"?

Ανώνυμος είπε...

Προς άπαντες τους Ελληνες Εθνικισταράδες.

Εμείς οι Μακεδόνες στην Ελλάδα έχουμε πετύχει την αυτονομία μας, έστω και μέσω Καλλικράτη, έστω και μέσω υπόδικου Τουρκοπρόσφυγα Ελληνίζοντα Περιφερειάρχη. Πάρτε το χαμπάρι. Η Ελληνική Φασιστική Δημοκρατία που θέλετε έχει τελειώσει. Διότι πολύ απλά ΕΣΑΣ που μιλάτε δεν θα έχεθ να σας πληρώσει γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ΣΑΣ έχει πληρώσει. Θέλετε να σας πω τι δουλειά κάνει ο καθένας σας. Σας ξεχωρίζω απο το γράψιμό σας. Εμείς οι Μακεδόνες πάμε μπροστά και σε καμιά περίπτωση δεν θα προδώσουμε την γλώσσα, τα τραγούδια, τα έθιμα μας για μια δήθεν ομογενοποίηση. Το ίδιο θέλουμε και για όλους τους άλλους. Αλλά στην Μακεδονία εμείς είμαστε τα αφεντικά, να το θυμάστε αυτό. Και όσο και άν σπέρνετε ΝΤΕΜΕΚ δεξιούς, αριστερούς και λοιπούς για να μας διαλύσετε θα θερίσετε θύελλες. Οσο για την δημοκρατία της Ανω-Μακεδονίας ας τα βρεί με την Δημοκρατία της Κάτω-Ελλάδας όσο πιο γρήγορα γίνεται για να βγείτε και σεις ελεύθεροι πλέον στην αγορά εργασίας ως φερέλπιδες συνταξιούχοι. Αφήστε εμάς τους Μακεδόνες να ζούμε ελεύθεροι. Ζντράβο.