Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

11 Σεπ 2017

Κάποιοι νοσταλγούν τις πρακτικές της δικτατορίας του Μεταξά!


Κανένα κράτος δεν διαλύθηκε με τραγούδια! Κράτη διαλυθήκαν και διαλύονται μόνο λόγω έλλειψης δικαιοσύνης, σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λόγω διακρίσεων, ρατσισμού, προσπάθειας γενοκτονίας πολιτιστικής, φυλετικής, γλωσσικής, θρησκευτικής. Ας μην ανησυχούν, λοιπόν, οι παράγοντες της ΠΟΠΣΜ για τα μακεδονικά τραγούδια που τραγουδούν οι Μακεδόνες στις γιορτές και στα πανηγύρια τους.

Αυτά τα τραγούδια έχουν σχέση με πραγματικά γεγονότα, ιστορικά, και βιώματα ανθρώπων που υπέφεραν από καταστάσεις τις οποίες είχε δημιουργήσει το ίδιο το ελληνικό κράτος με την πολιτική του σε σχέση με τους μειονοτικούς λαούς στην επικράτεια του: όσο δυσάρεστα και αν ακούγονται στα αυτιά μερικών Ελλήνων, αυτά είναι βγαλμένα από τις οδυνηρές εμπειρίες και τα βάσανα ανθρώπων που υπέφεραν ακριβώς λόγω αυτών των καταστάσεων.

Οι απόγονοι εκείνων των ανθρώπων όχι μόνο έχουν κάθε δικαίωμα να τραγουδούν αυτά τα τραγούδια αλλά έχουν και ηθική υποχρέωση να θυμούνται τα βάσανα, τις αδικίες, τις διώξεις που υπέστησαν οι πρόγονοι τους, με έναν μόνο σκοπό: να μην επιτρέψουν ποτέ ξανά παρόμοια γεγονότα να συμβούν σε βάρος συνανθρώπων τους, πουθενά στον κόσμο!

Αντί, λοιπόν, να διαμαρτύρονται, κάποιοι οφείλουν να ακούσουν αυτά τα τραγούδια προσεκτικά και αν δεν γνωρίζουν τους λόγους και τα γεγονότα που ανάγκασαν συνανθρώπους τους να τα γράψουν και να τα τραγουδήσουν, καιρός είναι να τα μάθουν! Για να μην γίνουν, οι ίδιοι, οι νέοι "Μεταξάδες" της Ελλάδας!

Αρκετά πια με τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία, τις διακρίσεις, τις διώξεις, τους εκφοβισμούς των Μακεδόνων στην Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: