Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

18 Μαΐ 2019

Πάνω από 100 χρονια γενοκτονίας των Μακεδόνων στην Ελλαδα


Τι είναι η γενοκτονία; Αυτός είναι ο ορισμός που δίνει ο ΟΗΕ:
-        Οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις που διαπράττονται με πρόθεση να καταστρέψουν, εν όλω ή εν μέρει, μια εθνική, εθνοτική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα, ως τέτοια: σκοτώνοντας μέλη της ομάδας. προκαλώντας σοβαρές σωματικές ή ψυχικές βλάβες στα μέλη της ομάδας · επιβάλλοντας εσκεμμένα στην ομάδα συνθήκες ζωής, που υπολογίζονται ώστε να επιφέρουν τη φυσική τους καταστροφή εν όλω ή εν μέρει. την επιβολή μέτρων για την πρόληψη των γεννήσεων εντός της ομάδας · [και] μεταφέροντας βίαια τα παιδιά της ομάδας σε άλλη ομάδα. (Άρθρο 2 CPPCG)

-        Το έγκλημα της γενοκτονίας έχει δύο στοιχεία: πρόθεση και δράση. "Εκ προθέσεως" σημαίνει σκόπιμη. Η πρόθεση μπορεί να αποδειχθεί απευθείας από δηλώσεις ή διαταγές. Αλλά, συνήθως, τεκμηριώνεται από ένα συστηματικό πρότυπο συντονισμένων πράξεων.
Ας ξεκινήσουμε με ένα βασικό γεγονός, ότι στην ελληνική Μακεδονία υπήρξε γενοκτονία του αυτόχθονος πληθυσμού των Μακεδόνων, με αυτή την μαρτυρία που βρήκαμε εδώ: https://books.google.gr/books?id=Y5zTkGKy4wEC&pg=PA631&redir_esc=y



Μετάφραση του κειμένου, από τα αγγλικά:

«Το ελληνικό Πατριαρχείο έβλεπε την βουλγαρική Εξαρχία ως ένα πλήγμα στην ενότητα των Ορθοδόξων Χριστιανών, ενώ οι Έλληνες εθνικιστές φοβόταν ότι η Μακεδονία ξεγλιστρούσε στα βουλγάρικα χέρια. Στην Οθωμανική απογραφή του 1904, υπήρχαν 648.962 ακόλουθοι του Πατριαρχείου και 557.734 πιστοί της Εξαρχίας στη Μακεδονία, και σχεδόν 250.000 των πρώτων είχαν αυτοπροσδιοριστεί ως βουλγαρόφωνοι.»
Από αυτή τη τεκμηριωμένη πληροφορία μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι μακεδονόφωνοι κάτοικοι της Μακεδονίας, το 1904, αριθμούσαν σε 807.734 άτομα!

Χωρίς να κάνω αναφορές σε παν πολλά τεκμηριωμένα και καταγεγραμμένα γεγονότα, ακόμα και σε ελληνικά έγγραφα, και συντονισμένες πράξεις γενοκτονίας των Μακεδόνων στην ελληνική Μακεδονία που είχαν ξεκινήσει ήδη από το 1905, πριν ακόμα αυτή προσαρτηθεί στην Ελλάδα, από άτακτες ένοπλες ομάδες χρηματοδοτούμενες και οργανωμένες από την Ελληνική κυβέρνηση και με συμμετοχή αξιωματικών του ελληνικού στρατού (βλ. Παύλο Μελά, ως ένα από τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα), θα καταθέσω αμέσως το ερώτημα μου στους Έλληνες και ειδικά στην ελληνική κυβέρνηση!
Αν το 1904 υπήρχαν πάνω από 800.000 Μακεδόνες στην ελληνική Μακεδονία, μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος πως φτάσαμε στο 0 (μηδέν), βάση των επίσημων δηλώσεων όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, μετά την μεταπολίτευση;
Τι γίνανε τόσοι άνθρωποι των οποίων η παρουσία στο χώρο της Μακεδονίας είναι αποδεδειγμένη για τουλάχιστον 1.500 συνεχόμενα χρόνια, από την εποχή των Αγίων Κύριλλο και Μεθόδιο;
Πως εξαφανίστηκαν μεσα σε μόλις 100 χρονια;;;;

Όσον αφορά την πρόθεση γενοκτονίας, εδώ υπάρχει μια δήλωση Έλληνα πολιτικού που στην ουσία την παραδέχεται.
https://www.youtube.com/watch?v=GvD5zhsL1gY&t=10s
Από το 1:35 έως 1:43 λέει: «Το πρόβλημα τις ανύπαρκτης ΠΛΕΟΝ σήμερα σλαβομακεδονικής μειονότητας…»
Από το 5:40 έως 5:53 δηλώνει: «… ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι… είδαμε και πάθαμε να γλιτώσουμε από αυτούς που οικειοθελώς φύγανε (οι Μακεδόνες, εννοεί), να τους ξαναβάλω μέσα εις τα όρια της επικράτειας.»

Θα πρέπει εμείς οι Μακεδόνες να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία και τις μαρτυρίες, από κάθε πηγή, γι' αυτή τη γενοκτονία που διέπραξε η Ελλάδα και να την καταθέσουμε στον ΟΗΕ. Επιπλέον, να την καταθέσουμε στην Τουρκική κυβέρνηση, προς αναγνώριση της, διότι αυτή έχει και τα στοιχεία που την τεκμηριώνουν.

Για να μάθουν επιτέλους και οι συμπολίτες μας Πόντιοι τι είναι η γενοκτονία, της οποίας μνημονεύουν φέτος τα 100 χρόνια, μαζί με την εκδίωξη τους από την πατρίδα τους.

Εκδιωχθέντες (και όχι πρόσφυγες) Μακεδόνες από την ελληνική Μακεδονία, το 1949

1 σχόλιο:

RealMacedonian είπε...

Αποδείξεις θέλουμε...εχετε μπλεξει τα αρχιδια σας ..... έχετε μπλέξει τους αριστερούς με τους Μακεδόνες και τους Βουλγάρους με τους Σκοπιανούς...ΑΠΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΟΙ ΕΙΣΤΕ