Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

16 Νοε 2012

Απάντηση της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Reding, στην Ε.Ο.Τ.Δ.Θ - 01.11.2012

Viviane Reding: Η Ελλάδα δεν έχει ενημερώσει για τα μέτρα που έχει λάβει όσον αφορά την μεταφορά της Απόφασης Πλαίσιο της Ε.Ε στην εγχώρια νομοθεσία

Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Viviane Reding, απάντησε στην από 28 Αυγούστου 2012, περί τις αύξησης των επιθέσεων μίσους στην Ελλάδα επιστολή, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης. Στην απαντητική επιστολή όπου αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδικάζει κάθε μορφή ρατσισμού και ξενοφοβίας, τονίζεται επιπλέον, ότι η Επιτροπή, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που της έχουν παραχωρηθεί από την Ένωση, λαμβάνει κάθε μέτρο προς την κατεύθυνση αυτή.
Στην επιστολή όπου αναφέρεται ότι, σύμφωνα με την Απόφαση Πλαίσιο περί της Καταπολέμησης με Ποινικούς Νόμους Διάφορων Μορφών και Εξωτερίκευσης Ρατσισμού και Ξενοφοβίας της Ε.Ε, κάθε κράτος μέλος υποχρεούται να ποινικοποιήσει κάθε δόλια συμπεριφορά που προκαλεί μίσος και βία προς ομάδες ατόμων, ή μεμονωμένα άτομα ανηκόντων σ'αυτές, ή σε άτομα, λόγω της διαφορετικής φυλετικής, θρησκευτικής καταγωγής ή διαφορετικού χρώματος ή εθνότητας, και πως μέχρι σήμερα, η Ελλάδα δεν έχει αναφέρει τα μέτρα που έχει λάβει σχετικά με τη μεταφορά της Απόφασης Πλαισίου στην εσωτερική έννομη τάξη. Η επιστολή επίσης αναφέρει, ότι με διάφορες αφορμές, έχει επανειλημμένα τονιστεί στην Ελληνική Κυβέρνηση, η σύμφωνα με την Απόφαση Πλαίσιο υποχρεώσεις της. Στην επιστολή αναφέρεται επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει μια στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη για να εξασφαλίσει την ορθή μεταφορά της Απόφασης Πλαισίου στην εγχώρια νομοθεσία και πως η Επιτροπή πρόκειται να συντάξει το 2013 μια έκθεση προόδου και εφαρμογής σχετικά με το θέμα.
Η Επιτροπή δεν έχει λόγο στην οργάνωση και στην πολιτική δραστηριότητά των πολιτικών κομμάτων.
Η επιστολή αναφέρει ότι οι ιδρυτικές συμφωνίες της Επιτροπής, δεν της δίνουν αρμοδιότητες ώστε να έχει λόγο στην οργάνωση και πολιτική δραστηριότητα των κομμάτων των κρατών μελών και ότι στις περιπτώσεις όπως αυτής της Χρυσής Αυγής που καταγγέλλει η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, η προστασία του σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων κατά τους εθνικούς νόμους και διεθνείς συνθήκες στην επικράτειά τους, βρίσκεται στην αρμοδιότητα των ίδιων των κρατών μελών.
Στην από 28 Αυγούστου 2012 επιστολή της, η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, είχε αναφέρει ότι με την αύξηση των ποσοστών της άκρα δεξιάς, παρατηρείται και αύξηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ελλάδα και πως με τη συμβολή και της βαθιάς οικονομικής κρίσης, τα περιστατικά βίας και οι ρατσιστικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί. Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ είχε επίσης αναφέρει, πως με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο πολιτικός λόγος έχει σκληρύνει και τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί, μάλιστα, πέραν των μεταναστών, επιθέσεις πραγματοποιούνται και κατά της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, όπου τα μέλη της είναι όλοι Έλληνες πολίτες. Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ είχε αναφερθεί και τις επιθέσεις των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής κατά της Μειονότητας.

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: