Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

13 Νοε 2009

ΝΤΕΤΣΑ ΜΠΕΓΚΑΛΤΣΙ (ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ)



Η Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει ηθική υποχρέωση να προχωρήσει σε διάλογο με την Ελλάδα για την λύση του προβλήματος των «Ντέτσα Μπέγκαλτσι» (Παιδιά πρόσφυγες), στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων της ενδιάμεσης συμφωνίας. Η άρνηση του διάλογου για αυτό το διμερές ανθρωπιστικό πρόβλημα απαιτεί την διεθνοποίηση του ώσπου η διεθνής κοινότητα κι ο ΟΗΕ να καταδικάσει την Ελλάδα για το έγκλημα της γενοκτονίας.

63 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος Καισάριος Χρηματοοικονομικός αναλυτής

Το σώμα των γενίτσαρων αποτέλεσε το πρώτο κυρίως σώμα στρατού στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αρχικά, ο στρατός του σουλτάνου ήταν Τούρκοι οπλαρχηγοί και οικογενειακές φατρίες, που η αφοσίωσή τους στο σουλτάνο δεν ήταν πάντα δεδομένη. Έτσι, δημιουργήθηκε η ανάγκη για ένα επίλεκτο σώμα στρατού που θα ήταν πάντα αφοσιωμένο στο σουλτάνο.


Αρχικά, οι πρώτοι γενίτσαροι ήταν αιχμάλωτοι πολέμου. Στη συνέχεια, όμως, η επιλογή γινόταν με πολύ αυστηρά κριτήρια. Η προτίμηση ήταν σε Αλβανούς, Βόσνιους και Βούλγαρους. Αργότερα, ο θεσμός επεκτάθηκε σε Ελλάδα και Ουγγαρία. Το παιδομάζωμα επί Τουρκοκρατίας ήταν, σύμφωνα με τους Έλληνες ιστοριογράφους, πολύ μισητό ανάμεσα στον ελληνικό πληθυσμό. Αντίθετα, όμως, πολλοί ξένοι ιστοριογράφοι τονίζουν ότι, για πολλούς γονείς, ήταν ο μοναδικός τρόπος κοινωνικής ανόδου και διαφυγής από τη σκληρή ζωή πείνας για τα παιδιά τους.

Οι γενίτσαροι μάθαιναν από μικροί ότι το σώμα είναι η μόνη τους οικογένεια και ότι ο σουλτάνος ήταν ο πατέρας τους. Αρχικά, δεν τους επιτρεπόταν να κάνουν οικογένεια και δεν είχαν το δικαίωμα της κληρονομιάς. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, απέκτησαν δύναμη και οι διάφοροι σουλτάνοι αναγκάστηκαν να τους παραχωρήσουν ολοένα και πιο πολλά δικαιώματα.

Από τον 17ο αιώνα και μετά, η δύναμή τους μεγάλωσε πολύ. Αυτοί αποφάσιζαν για θέματα στρατού, εμπλεκόντουσαν σε πολιτικές αποφάσεις και, σε πολλές περιπτώσεις, είχαν την απόλυτη κυριαρχία της κρατικής μηχανής. Είχαν αποκτήσει τεράστια περιουσία από παράνομες και παραστρατιωτικές δραστηριότητες και είχαν πάψει, πλέον, να είναι αποτελεσματικοί στη μάχη. Μάλιστα, ο θεσμός είχε γίνει σχεδόν κληρονομικός, καθώς έμπαιναν στο σώμα οι γιοι των γενίτσαρων, που δεν είχαν τα ποιοτικά κριτήρια για να τους κάνουν αξιόμαχους.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η διαφθορά και η αναποτελεσματικότητά τους ως πολεμική μηχανή είχαν ξεπεράσει τα όρια. Όχι μόνο αυτό, αλλά ενώ τον 15ο αιώνα δεν ήταν παρά 20.000, το 1820 αριθμούσαν περίπου 135.000. Οι συντάξεις και οι μισθοί από τον κρατικό προϋπολογισμό ήταν ένα πολύ μεγάλο βάρος. Μάλιστα, πολλοί έπαιρναν κρατικό μισθό, ενώ δεν υπηρετούσαν καν στο στράτευμα.

Το 1826 ο σουλτάνος Μαχμούτ ΙΙ κατάφερε να καταστρέψει το σώμα, παγιδεύοντάς τους με τη βοήθεια του ιππικού στα διαμερίσματά τους στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, το πυροβολικό τους αποτελείωσε. Πέρασαν αλλά δυο χρόνια, πριν ο σουλτάνος εξαφανίσει δια πάντως κάθε ίχνος τους από το τουρκικό στράτευμα. Οι τελευταίες εκτελέσεις γενίτσαρων έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

Στη σημερινή Ελλάδα, οι γενίτσαροι εξακολουθούν και υπάρχουν. Έχουν μεν άλλο όνομα αλλά ουσιαστικά κάνουν το ίδιο πράγμα … ΠΟΛΕΜΟ! Το σώμα των γενίτσαρων στην σημερινή Ελλάδα είναι το σώμα της εφορίας, που όπως και τότε, κάνει πόλεμο και είναι το κυρίως σώμα στρατού της κρατικής μηχανής. Η μόνη διαφορά είναι ότι επί Τουρκοκρατίας η φορολογία ήταν 10%, ενώ σήμερα είναι 35% + ΦΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο πόλεμος αυτός είναι ανελέητος. Κάθε τόσο και λιγάκι, οι μοντέρνοι γενίτσαροι κάνουν γιουρούσι και μαζεύουν λεφτά από τις παραγωγικές τάξεις. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ο πληθυσμός (ειδικά η μέση μικρή επιχείρηση που προσπαθεί να παράγει κάτι) τρομοκρατείται μόνο και μόνο από το άκουσμά τους! Αν δεν είσαι μεγάλη επιχείρηση και δεν αντέχεις οικονομικά να τους αντισταθείς νομικά, δεν υπάρχει τρόπος να διαφύγεις.

Όπως συνέβαινε με τους γενίτσαρους επί Τουρκοκρατίας, έτσι και σήμερα, η εφορία (αλλά και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας) έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη, πλούτη και επιρροή μέσα στην κρατική μηχανή. Κανένας δεν μπορεί να τους ελέγξει και να τους δαμάσει. Πολλές φορές, μάλιστα, λειτουργούν εκτός νόμου και εκτός θεσμών. Όπως και τότε, είναι κράτος εν κράτει. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το «μπαξίσι» (κοινώς λάδωμα) εξακολουθεί να είναι θεσμός. Το ερώτημα δεν είναι πόσες επιχειρήσεις και ιδιώτες έχουν πληρώσει «μπαξίσι», αλλά πόσοι δεν έχουν πληρώσει!

Είναι απίστευτο το ότι σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα:
—-Χρωστούν κάποιο φόρο
—-Χρωστούν στα ταμεία
—-Χρωστούν αναδρομικά κάπου
—-Χρωστούν διάφορα πρόστιμα
—-Χρωστούν αποζημιώσεις για κάτι

Το κράτος, στην προσπάθειά του να βρει πόρους για να μπορεί να σπαταλά, στραγγαλίζει την παραγωγική διαδικασία και εξαρθρώνει την παραγωγική ικανότητα της χώρας μας. Όσο λιγότερη επαφή έχει ο πολίτης με το κράτος, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει ο κρατικός μηχανισμός να διαφθείρει και να αποσπάσει εκβιαστικά «μπαξίσι». Επίσης, άλλες τόσες λιγότερες πιθανότητες έχει ο πολίτης να προσπαθήσει να διαφθείρει τον δημόσιο λειτουργό. Λίγοι στην Αμερική ξέρουν καν που βρίσκεται το κτίριο της εφορίας και, ακόμα λιγότεροι, έχουν έρθει σε επαφή μαζί της. Όσο λιγότερους υπάλληλους έχει το κράτος, τόσο πιο αποτελεσματικά θα κάνει τη δουλειά του. Όσο πιο απομονωμένος είναι ο κρατικός μηχανισμός, τόσο λιγότερη διαφθορά θα υπάρχει. Χρειαζόμαστε λιγότερο κράτος και περισσότερη τεχνολογία. Χρειαζόμαστε αλλαγή θεσμών, αλλαγή νόμων και –προπάντων- αλλαγή νοοτροπίας.

Η καινούρια κυβέρνηση έχει μια ιστορική ευκαιρία να κάνει ό,τι δεν έκανε η προηγούμενη: να εξαρθρώσει τη διαφθορά δια παντός στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Έχει υποσχεθεί να αλλάξει ριζικά τη λειτουργία του κράτους. Ελπίζω να το πετύχει.

Το αγκάθι στο πόδι του σουλτάνου Μαχμούτ ΙΙ ήταν οι γενίτσαροι, το αγκάθι της σημερινής κυβέρνησης είναι η διαφθορά του δημοσίου τομέα και ο ανελέητος πόλεμος που διεξάγουν ενάντια στις παραγωγικές τάξεις. Ο Μαχμούτ ΙΙ τους εξάρθρωσε σφαγιάζοντάς τους στους κοιτώνες τους. Ο κ. πρωθυπουργός θα πρέπει να κάνει κάτι παρόμοιο. Δεν ξέρω πώς, αλλά δε νομίζω να σοκαριστεί ο ελληνικός λαός από λίγο αίμα.

Ανώνυμος είπε...

Η βασικότερη σημερινή πληγή στο επίσημα διακηρυγμένο αλλά τα τελευταία χρόνια ξεχασμένο στόχο της πολιτείας για κοινωνική συμφιλίωση αποτελεί η εδώ και 60 χρόνια διατήρηση της παράνομης αφαίρεσης της ελληνικής υπηκοότητας από φτωχά επί το πλείστον ΠΑΙΔΙΑ.
Τα οποία σε συνθήκες άγριου αδελφοκτόνου εσωτερικού πολέμου βρέθηκαν εκτός Ελλάδος με την συμμετοχή ενήλικων ελλήνων πολιτών και ηττημένων κομμουνιστών μαχητών, συχνά γονέων τους.
Το 1982 σε μέρος αυτών των ΠΑΙΔΙΩΝ δόθηκε από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διά του γυιού του Στρατηγού του Εθνικού Στρατού της εποχής ,του Υπουργού κ. Γεννηματά το δικαίωμα για επαναπόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας και το 1985 το δικαίωμα για επιστροφή της δημευμένης περιουσίας τους.
Μοναδική προϋπόθεση να είναι " Έλληνες το Γένος "
Δυστυχώς ένα μέρος αυτών των παιδιών θεωρή-θηκε μη έλληνες το γένος από την ελληνική πολιτεία.
Αυτή η πρωτοφανής διάκριση άφησε άφωνα αυτά τα παιδιά και προκάλεσε αισθήματα απίστευτου πόνου και λύπης.
Διότι αφενός μέν όλοι οι συνομήλικοι τους βιολογικοί ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ-αδέλφια και ξαδέλφια που παρέμειναν στην Ελλάδα όχι μόνο δεν τους αφαιρέθηκε η ελληνική υπηκοότητα αλλά και θεωρούνταν από το κράτος ως "ελληνες το γένος".
Αφετέρου δε η ξαφνική επίσημη θεώρησή τους ως ΜΗ έλληνες το γένος αλλά με ελληνική υπηκοότητα από την γέννησή τους δεν αποτελούσε θεμιτό λόγο αποστέρησης του δικαιώματος επαναπόκτησης της παρανόμως αφαιρεθείσης υπηκοότητας.
Επρόκειτο δηλαδή περί ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ διάκρισης πολύ βαριάς μορφής διότι επιπλέον αφορούσε ΠΑΙΔΙΑ τα οποία ουδεμία συμμετοχή είχαν στην πολεμική σύγκρουση και τα οποία προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες ως παιδιά ιδιαίτερα σε επικίνδυνες συνθήκες.
Αυτά τα παιδιά λοιπόν στερούνται μέχρι σήμερα της ελληνικής υπηκοότητας και πολλά από αυτά δεν μπορούν να έλθουν στην ελλάδα από τις ευρωπαϊκές αλλά και υπερατλαντικές χώρες - Καναδάς , Αυστραλία που ζούν ούτε κάν για επίσκεψη στους συγγενείς τους, για δε επίσκεψη λόγω θανάτου συγγενών τους στην ελλάδα ακόμα και γονέων αποφασίζει η δημοκρατική ΚΥΠ/ΕΥΠ.
Για ποιό λόγο όμως υπάρχει εδώ και 27 χρόνια αυτή η αρνητική ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ διάκριση.
Ο αληθινός λόγος αυτού του συνεχιζόμενου εγκλήματος είναι μόνο ένας :
έχουν οικογενειακή και ατομική, αυτόχθονη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ εθνοτική ταυτότητα.
Φυσικά η ελληνική προπαγάνδα ΨΕΥΔΩΣ αναφέρει ότι θέλουν να έχουν μακεδονικά βιομετρικά (τα οποία όλως νομίμως δικαιούνται να έχουν) στοιχεία στην ελληνική ταυτότητα
Ολοι οι ΕΝΤΙΜΟΙ κάτοικοι της Ελλάδος οφείλουμε να θέσουμε ΤΕΡΜΑ σε αυτό το έγκλημα του ελληνικού κράτους και συνεπακόλουθα στο ΔΡΑΜΑ πρώην νομοταγών εθνικά Μακεδόνων συμπολιτών μας και συνεχιζόμενων μοναδικών σε όλη την ευρώπη πολιτικών προσφύγων.
Διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ άρση αυτής της ρατσιστικής διάκρισης και της χορήγησης δικαιώματος ΕΠΑΝΑΠΟΚΤΗΣΗΣ της ελληνικής υπηκοότητας,
αυτονόητα με τα ίδια ελληνικά βιομετρικά στοιχεία τα οποία είχαν πριν την αφαίρεση της.
Κανένας λόγος κρατικής ασφάλειας αλλά και εθνοτικής ανασφάλειας δεν συντρέχει, στην Ε.Ε της Συνθήκης της Λισσαβώνας.
Ευρώπη, σταμάτα αυτήν την ρατσιστική ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, απολύτως μοναδική σε όλη την Ευρώπη..!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ορος "γενοκτονία" είναι πολύ βαριά λέξη. Ιδίως για όσους αρνούνται να χαρακτηρισουν ως γενοκτονία ένα πολύ πιο σημαντικό γεγονός στα βαλκάνια, που αποτελεί και την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα. Ή, κατά τη λογική σας πειτε τουλάχιστον ότι "Η Τουρκία φρόντισε για την οριστική επίλυση των μειονοτικών της προβλημάτων και επακολούθησε συνοστισμός στα ορθόδοξα νεκροταφεία της περιοχής, κυρίως αρμενικά".
Σίγουρα δεν ήμασταν άγιοι. Ούτε όμως κι εσεις ήσασταν "καλά παιδιά". Εγώ δεν είδα ποτέ κανέναν από σας να μιλήσει για την Οχράνα, τη σφαγή στο Χορτιατη ή το ολοκαυτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης ή των ξεριζωμό των Ελλήνων από τα Μπιτολα και τη Ρωμυλία. Πρώτα απ ολα μ αυτα πρεπει ν ασχοληθουμε, όπως και με την τιμωρια πιο συγχρονων εγκληματων πολέμου, όπως η δικη Ταρκουλόφσκι και η επαναληψη της δικης Μποσκοφσκι που ειναι και πιο προσφατα. Υπάρχουν παιδιά και από την άλλη πλευρά. Μην τα ξεχνάμε αυτά. Κανεις δεν αμφισβητει ότι όσοι μπορεσαν να βάλουν το δαχτυλάκι τους στο μέλι το έβαλαν. Και από τις δυο πλευρες. Οι οικογενειες των χαμένων απλά ακολουθησαν. Το ίδιο έγινε και στην ΠΓΔΜ στα Μπιτολα, και στην Τουρκία και στη Σερβία και την Αλβανία.
Αναρωτιέμαι αν η ΠΓΔΜ θα δεχόταν ποτέ να συζητήσει την επιστροφή των Ελλήνων ή πολύ περισσότερο των Βουλγαρων (φευ!), να τους δώσει τις περιουσίες τους πίσω, ιδίως των πλούσιων Ελλήνων εμπόρων και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος ή τις βουλγαρικές περιουσίες, οπότε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, ιδίως οι "αιγιατες μακεδόνες", θα δουν τις περιουσίες τους να κανουν φυλλα και φτερά.
Το πραγματικό σας πρόβλημα δεν είναι ούτε το όνομα, ούτε η ταυτότητα. Γιατί μπορεί να σας λέει ο Γκρουεφσκι ότι κατάγεστε από τον Φιλιππο και τον Αλεξανδρο κι ότι η Μακεδονία ήταν τότε ενωμένη και σας ανήκει και ν α αποκαλει περιοχες που ανηκουν σε αλλα κρατη "occupied", αλλά κατά βάθος ξερετε ότι είστε Σλάβοι και δεν εχετε καταφερει ακόμα να ξεφορτωθειτε την νοοτροπια του "μοναδικού θυματος" και του "μοναδικου ανευθινου" για ο,τι εγινε και γινεται στα Βαλκανια. Σας χαρακτηριζει ο κομπλεξισμός της αιώνιας ήττας σας και της μη ικανοποιησης σας με τα συνορα που έχετε. Ποτέ δεν αποδεχτηκατε ότι αυτή θα είναι η χώρα σας και πάντα θα νιωθετε αδικημένοι με τη "μοιρασιά".
Γι αυτό και κάτω από το ύπουλο "ένδυμα" του Έλληνα πολιτη προσπαθείτε να ασκήσετε δήθεν "κριτική", υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του κρατους της ΠΓΔΜ, ενώ ποτέ δεν χρησιμοποιήσατε την "μακεδονικη εθνικη ταυτότητα" για να τριξετε λιγο τα δοντακια σας στο αλυτρωτικό κρατος της χώρας με την οποία σας συνδεουν τόσοι συναισθηματικοι δεσμοί και που στην ουσία θα δίνατε και τη ζωή σας γι αυτήν. Αντιθέτως, την καλείτε να επεμβει στα ελληνικα εσωτερικά ζητηματα.
Το ίδιο συνεβη και τότε: εκείνοι που ήθελαν την αλλαγή από αγάπη για τον τόπο αυτόν δεν επαψαν στιγμη να τον νοιαζονται. Ασκουσαν κριτικη, αλλά ποτέ κακοπροαίρετα. Ακόμα και σήμερα όσοι ζουν σε χωρες της πρωην ΕΣΣΔ, εχουν μια ανεξηγητη αγάπη για την Ελλάδα παρα το κακο που τους εκανε και το εχουν μεταφερει και στα παιδια τους. Υπηρχαν όμως και καποιοι που πολεμησαν εξευτελίζοντας το όνομα της αριστεράς, που αποτελεσε γι αυτους καλυψη ωστε να κρυψουν τα αλυτρωτικά-εθνικιστικα τους όνειρα (κάτι ασυμβιβαστο με το πνευμα της ιδεολογιας που επελεξαν). Πολύ αμφιβάλλω αν ήξεραν καν τι θα πει κομμουνισμός. Και πάλι την πλήρωσαν αθώα παιδια και από τις δυο μεριές. Όμως τελικά υπάρχει Θεια δικη. Εμαθαν για τον κομμουνισμο που αγνοούσαν κοντά στον Τιτο.
Αν όντως αγαπάτε τόσο πολύ την ΦΥΡΟΜ, ασκείτε πού και πού καμια κριτική.
Αν όντως ασκείτε κριτική στην Ελλάδα, για το "καλό" μας, εγώ ένα έχω να πω: Αν κάποτε αγαπήσετε αυτή την χώρα, εστω και στο μισό από όσο τη ΦΥΡΟΜ, τότε μόνο θα έχει νόημα αυτό που κάνετε...

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ.
ΚΑΘΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ.
ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ-ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ, ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΕΔΙΩΞΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΤΟΥΡΚΙΑ,ΚΥΠΡΟΣ ...
Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΟΤΙ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΕΘΝΟΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ.
ΕΙΤΕ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΤΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΧΩΡΑ.
ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΒΑΣΙΣΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ.
ΔΙΧΩΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ,ΝΟΤΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ(ΛΟΓΩ ΜΕΡΙΚΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΒΛΑΧΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ)
ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΧΡΑΝΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΜΕ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΕΘΝΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ,ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ (ΡΕΝΑ ΜΟΛΧΟ)
ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, ΟΙ ΔΕ ΕΒΡΑΙΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ.
ΠΡΙΝ ΠΛΗΜΥΡΙΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΙΑΤΕΣ...
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ.
ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΟΠΩΣ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.
ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ,ΑΙΤΙΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ....
ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΝΕΩΤΕΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΚΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟ ΣΕ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ....

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά να γυρίσουν όλοι στην πατρίδα τους την Ελλάδα,έλληνες είναι αδέρφια μας.

Ανώνυμος είπε...

Σε μένα το λες; Στο 50% του Γκρουεφσκι πήγαινε πες το.

Γεια σου ρε ανωνυμε δημοκρατη 11:23 με το δημοκρατικό σου "φυσικα πριν ερθουν οι ασιατες!!!". Οι ασιατες φταινε που η Οχρανα ξεκληρισε τον Εβραϊκό πληθυσμό; Τιποτα αλλο; Θα μου πουλήσεις εσύ μουρη για προσφυγες ασιατες; Κι εσύ πρόσφυγας και ασιατης είσαι. Μαλλον πρεπει κι εγω να ασπαστω τον νεο ορισμο του δημοκρατη και να αρχισω να αποκαλώ κι εγώ Ασιατικά καυκασιανα σλαβακια μερικους-μερικους, αλλά επειδη υπαρχουν και σοβαροι ανθρωποι και αγαπημενα προσωπα ας μην πεσω σ αυτο το επιπεδο... Την ώρα που οι "Ασιατες" πολεμουσαν στο Ελ-Αλαμέιν και στη Νορμανδια, η οχράνα και οι τότε κατοικοι της σημερινης ΠΓΔΜ που στρατευονταν στον Βουλγαρικό στρατο, συνεχιζαν το θεάρεστο έργο τους στην Μακεδονία. Γι αυτό και η πλειοψηφία των σλαβόφωνων της ελλαφδας σας έχει σιχαθεί κι εσας και το vmro που σας τα "ακουμπάει" για να λετε παπαριες. Κι αντί να απολογηθούν πρώτα-πρωτα σ αυτους τους ανθρωπους, μας αποκαλειτε και γκρεκομανούς από πανω! Λοιπόν, τα μεγαλύτερα θύματα του εμφυλίου ήταν οι σλαβοφωνοι με ελληνική εθνική συνείδηση. Οι Ελληνες τους αντιπαθουσαν γιατι ήταν σλαβόφωνοι και οι "εθνικα μακεδόνες" γιατι είχαν ελληνική συνειδηση.
χαρη στην αλυτρωτική πολιτικη της ΠΓΔΜ, η Ελλάδα απέκτησε νέους "φίλους" στα Βαλκανια. Προφανως όταν αποκαλεις τον αλλο μογγολο, γκρεκομανο, σκιπταρι ή ασιατη, μην περιμενεις μετα να σε συμπαθησει.
Μπορει να γραφετε ψεμματα ότι ως ελληνες πολιτες μεριμνατε για το καλο ολων των ελληνων, αλλα κατα βαθος ακόμα μισείτε και φοβαστε την Ελλάδα (για τους δικους του λόγους ο καθενας). Πατριδα σας θεωρειτε την ΠΓΔΜ. 21ο αιώνα έχουμε και ειναι δικαιωμα σας, αλλά τουλάχιστον μην λετε ψεμματα.
Μετέρα-Πατριδα την θεωρείτε... Εξάλλου το δικαίωμα αυτό μας το δίνει και με τη βούλα το αλυτρωτικό συνταγμα της ΠΓΔΜ. Αλλά εγώ τουλάχιστον δεν το θελω.
Το αρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος κάνει λόγο για διατήρηση των πολιτισμικών δεσμών των μεταναστών, που ειναι απολυτως φυσιολογικό για χωρες με μεγάλο αριθμο μεταναστων. Δεν γράφει πουθενά για "προστασία" δικαιωματων των μειονοτητων σε ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ χωρες όπως πχ "Η Δημοκρατία, μεριμνά για την κατάσταση και τα δικαιώματα του "μακεδονικού" λαού στις γειτονικές χώρες". Ευχαριστώ, αλλά να μου λειπει η "προστασία" του vmro. Δεν έχει βλέπετε και τις καλύτερες συστάσεις. Αφήστε που τώρα πια τα περισσότερα μακεδονοπουλα είμαστε "προϊόντα μεικτών γάμων", οπότε η όποια προσπάθεια σας να μας εκμεταλλευτειτε πεφτει στο κενό. Γιατί ποιος θα σας αφηνε να τον υπερασπιστείτε από τη στιγμή που μιλάτε σαν λυσσασμενα σκυλια για το τουλαχιστον μισό "ασιατικό" του σόι. Το μόνο που σας έμεινε είναι η φαντασιωση ότι θα γυρισουν πισω οι αιγιατες. Ειστε για λύπηση...

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΟΥΔΕΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΠ΄ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ , ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε ΑΠΟ ΤΟ 1962
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΜΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ..!!!
Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΗΡΙΚΤΟΣ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΜΑ ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΒΛΑΧΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
ΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Η ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ, ΣΤΕΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ
ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΥΤΕ ΑΡΧΑΙΟΙ,ΟΥΤΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ,ΟΥΤΕ ΣΛΑΒΟΙ ΕΙΝΑΙ.
ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΛΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,ΖΩΝΤΑΣ ΣΕ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΩΡΙΑΣ(ΜΟΡΕ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ) ΣΕ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ ΟΝΟΜΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΓΡΑΙΚΟΙ ,ΡΩΜΙΟΙ,ΒΟΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ....
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ
ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΣΕΡΒΟΙ,ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΒΑΝΟΙ.
ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΙΛΟΙ,ΣΕΡΒΟΦΙΛΟΙ,ΕΛΛΗΝΟΦΙΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΓΓΛΙΚΟ,ΡΩΣΣΙΚΟ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑ....
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΕΧΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΗ ΤΕΧΝΗΤΑ ΕΘΝΗ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ...???
ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.....

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ,ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ....
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ Η ΣΥΧΝΗ ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.....
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΣΤΕΙΟΣ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΝΩ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ...
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΙΚΑ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΟΠΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ....
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΕΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ...
ΠΑΡΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Ούτε η Ελλάδα και η Βουλγαρία είναι υποχρεωμενες να μας φιλοξενουν, αλλά δεν μιλάει κανείς γι αυτό. Είναι υποχρεωμένες πρώτον γιατί έχουμε την υπηκοότητα των συγκεκριμενων κρατών, ασχετως αν στο παρεθλον είχαμε εμεις ή οι προγονοι μας αλλη ιθαγενεια, και δευτερον γιατί αυτες οι χωρες ξεσηκωσαν τους πληθυσμους τους, τύπυ "αδέρφια μη φοβάστε, είμαστε μαζί σας. Εμεις θα σας στηρίξουμε στη δύσκολη στιγμή" και οφειλουν να τους δεχτουν τώρα. Φυσικά κάποιος πιο "αθώος" θα πει "η ΠΓΔΜ ήταν τότε Γιουγκοσλαβία, άρα το νέο κράτος είναι λευκος πινακας". Συμφωνα με το διεθνες δίκαιο για τη διαδοχή κρατών, το διάδοχο κράτος αναλαμβανει τις υποχρεώσεις του προκατοχου κρατους απέναντι στους ιδιώτες (περιουσία, ιδιοκτησία, υπηκοότητα).
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι επιμένουν να μιλουν στο όνομα όλων των Σλαβόφωνων της Ελλάδας, από τη στιγμή που και με βάση την απήχηση του zinovito, δεν έχουν την στηριξη της πλειονοψηφίας αυτών των ανθρωπων και από τη στιγμή που (ανεξαρτήτως πως), οι περισσότεροι εχουν πλεον ελληνική συνείδηση και τα παιδια τους δεν μπορουν να μιλήσουν καν τα ντόπια... Ποιος τους διορισε εκπροσώπους τους; Και γιατί υποστηρίζουν ότι μιλουν εκ μερους ολης της υποτιθεμενης "μακεδονικης μειονότητας", τη στιγμή που θα ήταν πιο δημοκρατικό να μιλουν για τον εαυτό τους ή για 5 000 ψηφοφορους, εκ των οποιων οι 3 000 διαμενουν στη Μακεδονία. Εμένα αυτό μου φαίνεται πιο δημοκρατικό πάντως, όταν η πλειοψηφία των Σλαβόμακεδόνων δεν σου εχει δώσει τέτοια εντολή.
Όσο πιθανό είναι να γυρίσουν οι βούλγαροι και οι Ελληνες στην ΠΓΔΜ, αλλο τόσο είναι να ερθουν και οι Αιγιατες. Η περιουσία μας είτε στην Ελλάδα, είτε στην ΠΓΔΜ έχει χαθεί. Να το πάρετε απόφαση. Εχει παρέλθει 20ετία, άρα η απόκτηση των ακίνητων βασίζεται στην εκτακτη χρησικτησία, ενώ χρηματική αποζημίωση δεν μπορουμε να διεκδικησουμε, αφού είτε έχει παρέλθει η προθεσμία, είτε σε δυο χώρες χωρίς κτηματολόγιο εκεινην την εποχή, είναι αρκετά δύσκολο να αποδείξουμε κυριότητα στο ακίνητο.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΦΡΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ?
ΜΗΠΩΣ Ο ΠΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ?
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ...
ΠΑΝΤΩΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΞ ΑΥΤΩΝ...
ΟΙ ΑΙΓΑΙΑΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΩ ΕΥΡΩΠΗΣ ΦΥΣΙΚΑ..
ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΑΔΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ...
ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ...
ΕΥΤΥΧΩΣ...
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΑΣΙΑΤΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ...
ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ, ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΡΕΝΑ ΜΟΛΧΟ ΔΙΑΣΩΘΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΜΕ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ... ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΒΑΖΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ...
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΑΣΜΕΝΟΥ.
GAME ITS OVER...
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ...
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΒΕΒΑΙΑ...
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΑΜΑΧΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ....
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΥΝΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ...
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΝΙΓΜΟΥ ΤΟΥΣ..
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΣ/ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΡΟΥΜΙΤΣΑΣ...
ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ "ΠΑΤΕΡΑ" ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.
ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΦ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1874 ΚΑΙ ΕΖΗΣΕ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ,ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΑ, Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΗΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ .
ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ...!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πρώτη φορά στη ζωή μου ακούω για χρυσαυγιτες ναζι ασιατες... Και για να μην ξεχνάμε: σύμφωνα με τις ερευνες που χρηματοδοτεί ο δημοκρατικότατος γκρουεφσκι είμαστε και μαυροι από την Αιθιοπία. Ερευνες DNA σαν κι αυτες που χρηματοδοτουσε κι ο χιτλερ. Α, και επισης είμαστε και gay, γιατί απλα το γραφει το dna μας. Άρα, για να συνοψισουμε: είμαστε μαύροι, Ασιάτες, gay και... Ναζι.
Κι αφού λοιπόν είστε κι εσεις εθνικιστες από την πλευρα της πγδμ, αρνουμενοι ν αναγνωρισετε τη σφαγή στη σμυρνη, τα εγκληματα της οχρανας και του vmro στη μακεδονία και τη γενοκτονια των αρμενιων, τελοσπαντων βρείτε τα με τους ελληνες ακροδεξιους, καθως σας συνδεει κοινη ιδεολογια με μονη διαφορά την εδρα της χωρας σας... Ακόμα και η λέξη belomorska Macedonia, όλοι μας ξερουμε σε τι παραπεμπει. Και ιδιαιτερα οι Ελληνες σλαβόφωνοι που υπέφεραν τα πάνδεινα.
Μην κανετε όνειρα. Η συνθηκη της Λισαβόνας αφήνει στην εσωτερικη αρμοδιότητα των κρατών μελών τα θέματα απονομής ιθαγενειας και τη ρυθμιση των εμπραγματων δικαιωματων. Απλά θυμηθειτε την απάντηση του κ. Barroso στον Γκρουεφσκι. Ειχε να φάει τέτοιο χαστούκι από το Βουκουρέστι.
Καποιοι εδώ μεσα, εκτός από ανιστόρητοι, είναι και αγεωγράφητοι. Γιατί, εκτός του ότι οι Πόντιοι κρατούν από τον β ελληνικο αποικισμό, τα συνορα της Ευρώπης ανατολικά φτάνουν ως τα Ουράλια όρη, την κασπία θάλασσα και τον Καυκασο, και νοτιοανατολικά εως και τη μαυρη θάλασσα. Οπότε προφανώς και ο Πόντος είναι μέσα στα σύνορα της Ευρώπης. Γεωγραφία ΣΤ δημοτικού. Αλλά φαίνεται κάποια παιδάκια ήταν άρρωστα εκεινη τη μέρα και δεν πήγαν στο σχολείο. Μάλλον είχαν τη γριπη των χοιρων, που τους ταιριαζει γάντι... Αντίθετα ο χώρος από όπου ξεκινησαν τα σλαβικα φυλα, δεν νομιζω ότι είναι στην Ευρώπη... Οι πόντιοι πρώτοι απ όλους τους Ελληνες δικαιουνται να διεκδικουν αρχαιοελληνική καταγωγή, γιατί όντως η κουλτουρα τους αυτό δειχνει. Και απορώ γιατί άραγε αυτοί που υποτίθεται ότι σέβονται τα ψηφισματα του ΟΗΕ και τις αποφασεις των διεθνων και ευρωπαϊκών οργανισμών, αμφισβητούν τις αποφάσεις της UNESCO; Κι επειδή η ασία είναι η μεγαλύτερη ήπειρος (Ασία είναι και το Πακιστάν και η Ιαπωνία και το Ισραήλ), καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε ότι όποιος αναφέρεται στους Ελληνες χρησιμοποιώντας τον όρο "ασιατες" το κάνει για λόγους εμπάθειας και μόνο. Η Μ.Ασία αγαπητοι φίλοι έδωσε τον πολιτισμό στην Αρχαια ελλάδα και από κει στην ευρωπη. Αρα κατα τη λογική αυτή και ο Ευρωπαϊκος πολιτισμος ασιατικος ειναι. Τωρα τι σχεση έχει η Εφεσος και η Μήλιτος με τη Βαβυλώνα και το Pingyao, αυτό μόνο ο Θεος των "Σλάβων με αμνησία" το ξερει.
Τι να κανουμε; όλοι μας ανεχομαστε τους αλλους καποτε. Καποιοι τον 6ο αιωνα και καποιοι τον 20ο. Μην ξεχναμε ότι μπορεί καποιοι να εφυγαν τον 6ο αιωνα από τη Μακεδονία υπό την πίεση των "southern Slavs" για να πανε στα παραλια. Ετσι είναι τα βαλκανια και η Μεσογειος. Φευγεις έρχεσαι, ξαναφευγεις, ξαναρχεσαι κ.ο.κ. C'est la vie.
Βέβαια κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα πηγαινετε πολύ καλά με όλους τους γείτονές σας. Μπορεί να είναι λίγο μόγγολοι, λιγο σκιπτάρι, λιγο μαύροι Αιθίοπες ασιατες, αλλά εσάς δεν σας πειράζει. Μπραβο, εχετε ήθος... Γι αυτό και τη Βουλγαρία δεν την νευριαζει καθόλου να μιλάτε για Μακεδονία του Pirin. Αλλά καλά σας κάνει ο Αχμέτι γιατί τετοιοι που είστε τέτοια θέλετε. Το τραβάει ο οργανισμος σας το τριτο βετο από τους "λατρεμένους σας γείτονες", τους οποίους έχετε φέρει στο αμήν...
Κάποτε όμως θα ξεπερασετε τον κομπλεξισμο που κουβαλάτε τόσα χρόνια και θ ακολουθησετε το δρομο της Βουλγαρίας. Ρωτήστε τους και μόνοι σας. Στη μητρική σας γλώσσα. Μεταξύ μας τώρα, δεν νομίζω να χρειαζεστε μεταφραση.
Στ αλήθεια κάνετε σαν μωρά παιδιά τύπου "Εγώ πρώτος, εγώ το πρόλαβα. Ο τελευταιος είναι βλάκας κλπ", χωρίς να σκεφτεστε ότι από μια τάξη 3000 ετών έχουν περάσει και θα περασουν τόσα και τόσα νήπια.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1:21 , το δικαίωμα σου να δηλώνεις Έλληνας της Μακεδονίας και να αυτοπροσδιορίζεσαι εθνικά Έλληνας δεν στο αμφισβητεί κανείς. Εσύ αμφισβητείς το δικαίωμα άλλων ανθρώπων να αυτοπροσδιορίζονται εθνικά Μακεδόνες γιατί πιστεύεις ότι είσαι απόγονος του Μέγα Αλέξανδρου. Έλα όμως που ο Μέγας Αλέξανδρος είναι γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο ως ο ΜΑΚΕΔΩΝ και όχι ως ο Έλλην, όπως ο σπουδαίος ζωγράφος Θεοτοκόπουλος είναι γνωστό ότι πέρασε στην ιστορία ως ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ και όχι ως Ελ Κρητικός. Και οι δυο αυτές προσωπικότητες είναι γνωστές με την ΕΘΝΟΤΙΚΗ τους ταυτότητα και όχι με την γεωγραφική τους καταγωγή.
Ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι σήμερα υπάρχουν «απόγονοι» των αρχαίων λαών, σίγουρα δεν είναι οι αυτοαποκαλούμενοι σήμερα Έλληνες. Φυσικά ούτε οι σημερινοί εθνικά Μακεδόνες. Είναι 2 διαφορετικές εθνικές ομάδες, όπως ήταν και στην αρχαιότητα οι Έλληνες με τους Μακεδόνες.
Και οι Μακεδόνες σήμερα είμαστε εμείς που δηλώνουμε ΕΘΝΙΚΑ Μακεδόνες, είτε ζούμε στην Ελλάδα, στην Δημοκρατία της Μακεδονίας, στην Βουλγαρία, στην Αυστραλία, στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΞΕΧΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ....
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ...
ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ.
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ.
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.
ΤΟΣΟ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΘΝΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΣΥΝΔΕΤΟΥΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ,ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΧΑΝ ΔΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ ΠΟΛΗ-ΚΡΑΤΟΣ...
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΖΟΥΣΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΠΟΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ , ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΙΧΑΝ ΔΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ...
ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 18 ΑΙΩΝΑ ΕΝΩ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 19 ΑΙΩΝΑ...
ΟΜΩΣ ΕΝΩ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΕΘΝΗ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ,ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΘΝΟΣ ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΕΒΛΗΘΗΚΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ , ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΥΓΚΥΡΙΩΝ...
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ...
ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ...

Ανώνυμος είπε...

εγώ και η οικογένεια μου μπορούμε να αυτοαποκαλούμαστε εθνικα ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ?Δέν νοιώθουμε ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ...

Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει.

Ανώνυμος είπε...

Αν ανήκετε σε ξεχωριστή ανθρώπινη κοινότητα με διακριτά κοινοτικά(και όχι προσωπικά)πολιτιστικά χαρακτηριστικά , με ξεχωριστή γλώσσα, με ξεχωριστά ήθη και έθιμα ,με ξεχωριστούς χορούς και τραγούδια, με ξεχωριστους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες τότε πιθανόν να γίνει δεκτός από τους υπόλοιπους στην υφήλιο ένας τέτοιος εθνοτικός αυτοπροσδιορισμός....
Επειδή όμως τίποτε από αυτά δεν υπάρχει θα έχει την τύχη όλων των εθνικιστικών και ρατσιστικών φαντασιώσεων...
Για αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε να διακινείτε προϊόντα
τα οποία στην σημερινή μεταεθνικιστική εποχή βρίσκονται σε απόσυρση ....
Προϊόντα τα οποία δεν έχουν ζήτηση στον εξωτερικό κόσμο, παρά μόνο στον εσωτερικό γραφειοκρατικά εξουσιαζόμενο κόσμο......
Προϊόντα τα οποία προκαλούν τεράστια εθνική ζημία στην νεωτερική πατρίδα μας την Ελλάδα...
Και τα οποία καμία θέση δεν έχουν στην μετανεωτερική πατρίδα μας την Ευρώπη.....
Ασχετα αν είναι τυλιγμένα με εύηχα πατριωτικά ονόματα τα οποία στην πραγματικότητα είναι πατριδοκαπηλικά και πατριδεμπορικά....
Για αυτό το καλύτερο που θα κάνετε είναι να δημιουργήσετε σύγχρονα προϊόντα τα οποία θα έχουν την αποδοχή της μεγάλης μας κοινής πατρίδας της γής......
Γιατι η στρόφιγγα με τον πακτωλό κοινοτικών και άλλων χρημάτων οδεύει πρός κλείσιμο...
Γιατι είναι ανήθικο, αντιπατριωτικό και αντιχριστιανικό να ζείς με ξένα χρήματα...
Καιρός λοιπόν να παραγματισθούμε από τους παππούδες μας οι οποίοι αλώνιζαν στα Οθωμανικά Βαλκάνια με αποδεκτά προϊόντα , πριν την εθνικιστική λαίλαπα και την δημιουργία των Κρατών-Εθνών....
Αν αγαπάμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας αυτό πρέπει να κάνουμε και όχι να ομφαλοσκοπούμε απο τις δημοσιουπαλληλικές υψηλά αμειβόμενες(με δανεικά) θέσεις μας παράγοντας το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ...
Γιατί Εθνικισμός και Ευημερία ιδιαίτερα στον σύγχρονο αλληλοεξαρτώμενο κόσμο είναι αδύνατο να συμβεί....
Γιατί το Εθνικιστικό δίκαιο της Δύναμης υποχωρεί όλο και περισσότερο στη δύναμη του Δικαίου , που δίνει το δικαίωμα και στα μικρά και αδύναμα έθνη να υπάρχουν ισότιμα.....
Το ίδιο και σε κάθε είδους ανθρώπινες διαφο-ρετικότητες ....

Ανώνυμος είπε...

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ελ Γκρέκο έζησε 2000 χρόνια μετά τον Αλέξανδρο. Επίσης, κατά την ίδια λογική, ο Πυθαγόρας ο Ρόδιος, ο Θαλής ο Μηλίσιος, οι Λακεδαιμόνιοι κλπ δεν ήταν Έλληνες. στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε κράτος Ελλάδα, οπότε δεν χρησιμοποιούσαν την λέξη Έλληνες. Το Έλληνας απλά δήλωνε την κοινή καταγωγή, γλωσσά, θρησκεία, αθλητικοθρησκευτικες κοινές οργανώσεις και συνασπισμούς....
Η μάχη της Χαιρώνειας, όπως και ο Πελ/κος πόλεμος, αποδεικνύει ότι και οι Μακεδόνες ήταν ελληνικό φύλο. Περισσοτερο πολέμησαν Ελληνες με ελληνες, παρά Βαρβαροι με Ελληνες.
Όσον αφορά την Αρχαία μακεδονική γλώσσα, άλλοι ιστορικοί λένε ότι ήταν δωρική και ελάχιστα κατανοητή από τους υπόλοιπους Έλληνες, άλλοι ότι εξελληνίστηκε αργότερα, πάντως σίγουρα επί Φιλίππου και Αλεξάνδρου μιλούσαν κι έγραφαν ελληνικά. Αλλά ΚΑΝΕΙΣ ιστορικός δεν έχει πει ότι ήταν κάτι σαν κι εσάς. Υπάρχουν στοιχεία γι αυτούς από τον Ηρόδοτο, τον Ευριπίδη και άλλους ιστορικούς. Επίσης συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχαν τους ιδίους θεούς με τους υπολοίπους Έλληνες, εν αντιθέσει με τους Ιλλυριούς που, αν και διπλά στους Μακεδόνες λάτρευαν άλλες θεότητες. Κι αφού υπερασπίζεστε τόσο το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, υπερασπιστείτε και τον καημένο τον Αλέξανδρο που πίστευε ότι κρατούσε από τον Ηρακλή, γενάρχη των Ελλήνων και τον Αχιλλέα, που μόνον αυτόν αποκαλούσε Έλληνα η Ιλιαδα...
Η Μακεδονία δεν ήταν ενωμένη. Μόνο στα χρόνια του Φιλίππου, ο οποίος έσφαξε περισσοτέρους Μακεδόνες απ ότι άλλους Έλληνες, ενώθηκε.
Το ξέρω ότι μερικοί θα απογοητευτούν, αλλά τον ελληνικό πολιτισμό, δεν μπορούμε παρά να τον κατατάξουμε ως τέτοιο, αφού τα κυρία στοιχειά, δήλα η γλώσσα και η γραφή ανήκουν σ' αυτήν την κουλτούρα. Μόλις όμως ρωτάμε τους σλαβομακεδονες ν αποδείξουν κάποια σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες, μας λένε "δεν ήταν Έλληνες. Δεν είστε Έλληνες". Έλεος πια. Το 99.99% του παγκοσμίου πληθυσμού δεν είναι Έλληνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι Μακεδόνες!!! Χρειάζεται θετική και όχι αρνητική απόδειξη. Εγώ μιλάω ως μητρική μια γλώσσα και μια γραφή που μπορώ ν αποδείξω ότι πηγάζουν από εκείνην την εποχή. Σιγά τα αίματα και τις καθαρότητες του έθνους! Η κουλτούρα σου δείχνει ποιος είσαι: "Και μάλλον Έλληνες καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας". Όπως και αντικειμενικά, η δική σας κουλτούρα δείχνει ότι είστε Σλάβοι. Κι εγώ μπορεί να έχω "Σλαβικό αίμα". Αλλά από τη στιγμή που δεν γνωρίζω πάνω από 100 λέξεις στα ντόπια και από τη στιγμή που πολιτισμικά είμαι Έλληνας, δεν μπορείς να με πεις κάτι άλλο.
Οι σχέσεις των αρχαίων με τους νέους είναι και πολιτισμικές, εκτός από γεωγραφικές. Πρωτοσλάβοι, ελληνικά, γραφή. Δεν φυτρώσανε οι πολιτισμοί. Ο καθένας έχει τις ρίζες του.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Κρητικός ή ο ποντιακός πολιτισμός έχει να ζηλέψει κάτι. Δεν είναι αυτά πλούσιο πολιτισμικό υλικό ζωντανών ανθρώπων; Έχοντας ζήσει σε δυο διαφορετικούς πολιτισμούς, μπορώ να σας πω ότι ο μικρασιατικός πολιτισμός έχει να δείξει πολύ περισσότερα σε υλικό απ' ότι ο "Μακεδονικός", που όπως και να το κάνουμε δεν διαφέρει και πολύ απ τον βουλγαρικό και τους υπόλοιπους νοτιοσλαβικούς πολιτισμούς. Το Ελληνικό Έθνος -και συμφωνά με τους αντικειμενικούς μη Βαλκάνιους αναλυτές είναι ομοιογενές. Αντίθετα οι ΠΓΔΜ δεν είναι, καθώς μόνο το 65% είναι Σλαβομακεδόνες. Κι επειδή ζω με αυτούς τους ανθρώπους, παρατηρώ ότι ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι είναι. Από τους σλαβόφωνους της Ελλάδας, άλλοι νιώθουν Έλληνες, άλλοι Βούλγαροι, άλλοι Μακεδόνες αλλά Σλάβοι (αυτό είναι το κύριο στοιχειό της ταυτότητας τους) και άλλοι Μακεδόνες σκέτο, που νομίζουν ότι φύτρωσαν εδώ κι ότι είναι απόγονοι του Αλεξάνδρου. Και στην ΠΓΔΜ απ ότι ακούω το ίδιο συμβαίνει.
Και καλά ο Αλέξανδρος. Αλλά σας υπενθυμίζω ότι ο Αριστοτελης είναι ήδη νεκρος. Δεν χρειαζεται να τον σκοτώσετε για δευτερη φορά!

Ευρωπαϊκή Ελλάδα είπε...

Ουδεμια σχέση έχει ο σύγχρονος πολιτισμός με τον αρχαίο πολιτισμό , αφου πλην των άλλων οι φορείς του , ιδιαίτερα στο ελληνικό παράδειγμα εχουν παντελώς εκλειψει.
Η θεωρία της αδιάκοπης συνέχειας του ελληνικού έθνους απο αρχαιοτάτων χρόνων αποτελούσε καλοπροαίρετη φαντασίωση του Παπαρρηγόπουλου.
Η σημερινή όμως αναπαραγωγή της είναι παντελώς απορριπτέα τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από κάθε έντιμο και λογικό άνθρωπο.
Εντέλει ως ψευδής και εθνικιστική είναι αντεθνική και ιδιαίτερα επικίνδυνη...
Το ελληνικό έθνος, όπως όλα τα έθνη-και το νεώτερο μακεδονικό το χαρακτηρίζει η
" ιστορική νεότητα " της Αναγέννησης του 18 αιώνα και του διαφωτισμού,έστω αν ο τελευταίος το άγγιξε πολύ επιφανειακά,λόγω απόστασης από το κέντρο του,την Γαλλία ....
Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι οι ασιατικοί πολιτισμοί-ποντιακός , μικρασιατικός και ο κρητικός δεν είναι πλούσιοι.
Εκείνο που λέμε είναι ότι ελάχιστα και προσχηματικά ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ από τον τουρκικό...!!!
Οι ξένοι τουρίστες που ενα μέρος των διακοπών τους κάνουνε στα ελληνικα νησιά και το δεύτερο μέρος στα τουρκικά παράλια απορούν για την αντιπαράθεση δύο λαών που δύσκολα ξεχωρίζουνε....
Η αρχαία μακεδονική γλώσσα-μητρική/οικιακή των αρχαίων Μακεδόνων ήταν προφορική γλώσσα ανάμεσα στην ιλλυρική και την αρχαία θρακική, η οποία εξαφανίσθηκε όπως όλες οι προφορικές ....
Καμία σχέση δεν έχει μαζί της η σύγχρονη μακεδονική ούτε η σλαβωνική η οποία όμως είχε επιρροές τόσο από την αττική διάλεκτο όσο και από την ρωμαϊκή.
Η σύγχρονη μακεδονική είναι ΜΗΤΡΙΚΗ γλώσσα των ομιλητών της.....
Αντίθετα η σύγχρονη ελληνική ΔΕΝ είναι η μητρική γλώσσα των ομιλητών της τόοο εντός ελλάδος όσο και εκτός....
Η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έχει ιστορικό χαρακτήρα ,αντίθετη η λέξη ΕΛΛΑΔΑ πολύ πρόσφατο...
Η ελληνοφωνία τίποτε δεν προδικάζει όπως και η πολύ μεγαλύτερη ισπανοφωνία αλλά και η πορτογαλοφωνία.....
Είτε αυτό αφορά τον αυτόχθονο αρχαίο Μακεδόνα Αλέξανδρο είτε τον έποικο της Μακεδονίας ελληνογενή Αριστοτέλη
Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η μακεδονική εθνική ταυτότητα δημιουργήθηκε με εξωγήινη εγκατάσταση.
Αντίθετα τα σύγχρονα έθνη δημιουργήθηκαν σε ένα περιφερειακό και ευρύτερο περιβάλλον.
Οπως το ασιατικό με τα επιμέρους υποσύνολα, το ευρωπαϊκό με τα επιμέρους μεγαλύτερα υποσύνολα-ανατολικό και δυτικό .

Ευρωπαϊκή Ελλάδα είπε...

Στο δυτικό υποσύνολο η γλωσσική βάση ήταν ρωμαϊκή λατινογενής στο ανατολικό σλαβογενής.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Αγγλοι είναι Λατίνοι και οι Μακεδόνες Σλάβοι. Οι Αγγλοι είναι Αγγλοι και Μακεδόνες Μακεδόνες.Οπως και οι Ελληνες είναι Ελληνες με ότι αυτό εμπεριέχει...
Οι σημερινοί αυτόχθονοι Μακεδόνες θεωρούν ότι έχουν κατά προτεραιότητα αλλά όχι κατά αποκλειστικότητα δικαίωμα στην αρχαία μακεδονική ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ κληρονομιά του τόπου .
Δεν θεωρούν ότι έχουν ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ κληρονομιά με τα μέλη της μακεδονικής δυναστείας του Μέγα Αλέξανδρου.
Θεωρούν ότι έχουν πολιτιστική συγγένεια με τα γειτονικά έθνη, όπως έχουν και πολλά δυτικά έθνη , είτε σε σύγχρονη γλωσσική βάση, π.χ γερμανικά είτε στην αρχαία λατινική.
Αυτή η συγγένεια όμως δεν έχει χαρακτήρα κλώνου και δεν ακυρώνει την διακριτότητα.
Η αναπαραγωγή της θεωρίας της σύγχρονης εθνοτικής ελληνικής ομοιογένειας είναι απορριπτέα ως παντελώς ανυπόστατη για όλους που όλοι γνωρίζουμε και προαναφέραμε.
Αντίθετα είναι αληθινή η άποψη της ιδεολογικής ομοιομορφίας με εθνικιστικό αλλά και ρατσιστικό πρόσημο(έλληνες το γένος, Κωνσταντινούπολη η κοιτίδα του έθνους..,ομογενείς αντι ομοεθνείς..)
Οι σύγχρονοι Μακεδόνες με πλούσια κληρονομιά
είναι περήφανοι που ζούν στο πολυεθνοτικό περιβάλλον της Μακεδονίας, άσχετα της τοπικής πλειονοψηφίας τους...
Αντίθετα οι σύγχρονοι Ελληνες με την φτωχή πολιτιστική διακριτή ελληνική κληρονομιά αλλά με την εθνικιστική ιδεολογία ψάχνουν για ομοιογένειες ολοκληρωτικού τύπου , του 99,99% που θα ζήλευαν όλα τα μονοκομματκά δικτατορικά καθεστώτα....
Θεωρώντας έτσι "ανύπαρκτους" την πλειοψηφία του ελληνικού λαού με εθνοτική ταυτότητα-βλάχικη,αλβανική,μακεδονική,τουρκική, πομάκικη,τσιγγάνικη,εβραϊκή,αρμένικη,κ.λ.π ,
σε αντίθεση με όλες τις εκθέσεις επίσημων φορέων-ΟΗΕ,Συμβούλιο της Ευρώπης,ΟΑΣΕ, κ.λ.π
οι οποίες εκφράζουν ακριβώς το αντίθετο , αναγνωρίζοντας τις παραπάνω εθνότητες...!!!
Αυτή στάση και η εχθρική θεώρηση των παραπάνω ιδιαίτερα των Μακεδόνων σε τίποτε δεν διαφέρει από τον στιγματισμό και την εξόντωση των εβραίων απο τον Χίτλερ...
Δυστυχώς εκεί οδηγει ο ιδεολογικός εθνικιστικός και ρατσιστικός εκφυλισμός αυτών που κατέδωσαν τους εβραίους στους ναζί με σκοπό την ολοκληρωτική εκδίωξή τους από την θεσσαλονίκη όπου ήταν βασική εθνότητα λίγο πριν την άφιξη του ελληνικού στρατού το 1912 και την παρεπόμενη ιδιοποίηση των μεγάλων περιουσιών τους....
Η αναγνώριση του πολυεθνοτικού χαρακτήρα του ελληνικού λαού οφείλει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της Πολιτείας ως ευρωπαϊκή θεμελιώδης υποχρέωση.
Η ιδεολογική και φυσική τρομοκρατία των Σαμαράδων , των Καρατζαφέρηδων, των Χρυσαυγιτών δεν θα περάσει...
Η ελλάδα θα γίνει επιτέλους ευρωπαϊκή , παίρνοντας πίσω το φώς που έδωσαν οι αρχαίοι κάτοικοι της στην ευρώπη...

Ασχετο Υ.Γ
Στο σημερινό δίκαιο της υπηκοότητας επικρατεί το δίκαιο του εδάφους σε συνδυασμό όμως με στοιχεία ενσωμάτωσης λόγω παραμονής.
Που σημαίνει ότι όποιο παιδί γεννιέται στην ελλάδα ,στην οποία παραμένει για κατ΄ελάχιστον 5 χρόνια αυτοδίκαια οφείλει να δικαιούται την ελληνική υπηκοότητα.
Αντίστοιχα όποιος αλλοδαπός που δεν γεννήθηκε στην ελλάδα και έχει συνολικά 10 χρόνια νόμιμης παραμονής δικαιούται ελληνικής υπηκοότητας ,στα δε πέντε χρόνια δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές...

Golden-Greece είπε...

αφου δεν σας αρεσει στην Ελλαδα.δεν θελετε τους Ελληνες.γιατι δεν περνεται το παραδηγμα των Γερμανων της Ρουμανιας και της Πολωνιας?ακομα και της πρωην ΕΣΣΔ?

bb είπε...

Ανώνυμε 6:56, μη μου τσιτώνεις τα νεύρα, σε παρακαλώ, με ακρότητες τύπου «εάν δεν σας αρέσει, να φύγετε»! Εμείς οι Μακεδόνες ζούμε σε χώρο που ονομάζεται Μακεδονία και ονομαζόταν έτσι πολύ πριν γίνει μέρος του ελληνικού κράτους: άλλοι είναι οι έποικοι και άλλοι είναι αυτοί που κλαίνε ακόμα χαμένες πατρίδες, όχι εμείς. Και εάν δεν τους αρέσουν οι Μακεδόνες, ας πάνε να «ελευθερώσουν» τις πατρίδες των προγόνων τους. Αμάν, πια!

Golden-Greece είπε...

δεν γραφω ποτε ανωνυμα.
δεν ειναι ακροτητες.για παραδηγμα τα εδαφη που ενσωματοθηκαν στην Πολωνια.ειναι ακριβως η ιδια ιστορια.
αφτο που λες και εσυ η μεν βρηκαν τους δε.

και για το video που εχεις πιο πανω.εχεις παει ποτε στην Πολωνια να συναντυσης Ελληνες ντοπιους απο την Εδεσσα,για να δης τη δηλωνουν οτι ειναι?

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να προσαρμοσθεί στο ευρωπαϊκό κεκτημένο .
Οταν αυτό θα γίνει τότε θα ακυρωθούν τα εισιτήρια επιστροφής στις πατρίδες τους όλων των φιλοξενούμενων ασιατών εποίκων στη Μακεδονία μας του Βενιζέλου .
Φυσικά τότε θα έρθουν ολοι οι εκδιωχθέντες Μακεδόνες από το εθνικιστικό ελληνικό κράτος....
Υστερα οι υπεύθυνοι του εγκλήματος της εθνοκάθαρσης έλληνες εθνικιστές θα ΔΙΚΑΣΘΟΥΝ από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης...!!!
Φυσικά πολλοί από αυτούς είναι Ασιατες Έποικοι στην Μακεδονία ΜΑΣ......

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι ο κρητικός πολιτισμός είναι ασιατικός και τουρκικος... Και ο επτανησιακος πολιτισμος τι ακριβως ειναι; Τουρκικός;
Εχετε δικιο. Ο ελληνικος πολιτισμος ελαχιστα και προσχηματικα διαφερει απο τον τουρκικο. Γλωσσα, θρησκεια, γραφή... ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, Ε; Αν ο Τουρκικος πολιτισμος δεν ξεχωριζει από τον ελληνικο, τοτε γιατί ο σλαβομακεδονικος ξεχωριζει από τον Βουλγαρικό;
Επίσης, τουρκοκρατία είχαμε κι οι δυο. δεν καταλαβαινω γιατι εγω πρεπει να ειμαι ψιλοτουρκος κι εσεις όχι...
Ολοι οι βαλκανικοι πολιτισμοι εχουν παρει στοιχεια απο τον Τουρκικό και αντιστοιχα ο τουρκικος εχει παρει στοιχεια απο τους υπολοιπους βαλκανιους. Αλλά παρολα αυτα ξεχωριζουν... Εσεις με τον καμπλεξισμο σας κλαιτε ακομα για χαμενες πατριδες. Κοιτάξτε μόνο το video που ποσταρατε... Ελάτε λοιπόν να "ελευθερωσετε" τις πατριδες των προγόνων σας με την ευγενική χωρηγία του vmro αμα δε γουσταρετε. Λοιπόν ακολουθειστε το παραδειγμα των προσφυγων και παρτε το αποφαση οτι τιποτα δεν θα αλλαξει και συνεχιστε τη ζωή σας, γιατί μόνο έτσι θα βγειτε απ το καβουκι σας και θα προκοψετε. Μακάρι κι εγώ να ήμουν πρόσφυγας. Γιατί ήταν οι πιο προκομμενοι και δραστήριοι άνθρωποι. Εχασαν τα πάντα αλλά ανασκουμπώθηκαν και τα ξανακαναν διπλά και τριπλα. Επιχειρηματίες, καλλιτεχνες, εμποροι... Ο καποτε πιο πλουσιος ανθρωπος του κόσμου ήταν πρόσφυγας. Και τη Μακεδονία (και τις 3 μακεδονίες) και όλα τα Βαλκανια σήμερα οι πρόσφυγες τα συντηρουν. Αυτό θα μας πονάει πάντα: ότι οι "άλλοι" τον πονεσαν περισσοτερο αυτόν τον τόπο... Αν δεν ήταν οι προσφυγες και περιμεναμε από κατι σαν κι εσας θα πεινουσαμε και πιθανοτατα θα είχαμε παρει όλοι το δρομο του εποικισμου. Οι σλαβομακεδονες στην ΠΓΔΜ αν δεν είχαν τους προσφυγες να τους δωσουν μια δουλεια κι ενα κομματι ψωμι, θα είχαν σκορπισει σε 100 μεριες. Εμεις οι μη-προσφυγες ποτε δεν κάναμε κατι για τον τοπο μας. Ειμαστε κλειστοί, συντηριτικοί, και δεν ξερουμε να πιανουμε τη ζωή απ τα μαλλια, παρά μονο να κατηγορουμε το κρατος και την ατιμη κακουργα κοινωνια που μας πεταξε στα χαμηλά κι όλο και καποιος θα συγκινηθεί με το δράμα μας. Ναι, οι "προσφυγες" είναι πολύ πιο ωραίοι και πιο εξυπνοι και πιο μαγκες και πιο πολιτισμενοι από τους κοιμησμενους μη προσφυγες...
Μια ζωή αυτα θα είναι τα σύνορα σας και ναι θα τρωτε στη μαπα μια ζωή και τους Ελληνες και τους Βουλγαρους και τους Αλβανους. Αντι να ασχολειστε με τους προσφυγες κοιτάξτε λιγο τους Ρωσους, τους Βουλγαρους, τους Σερβους και τους άλλους Σλάβους, που είναι περηφανοι γι αυτό που είναι...
Ποιοι είναι οι έποικοι; Οι Σλάβοι πώς στο λύκο βρεθηκαν στη Μακεδονία; Φυτρωσαν; Αμα δεν τους αρεσει να ζουν με τους άλλους και σνομπαρουν τους υπόλοιπους εποικους, πίσω στον Καυκασο...

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΟΥΝ.
ΟΙ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΔΙΧΩΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.....
ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

η αρχική μητρική γλώσσα όλων ανεξαίρετα των εποικων ηταν τουρκική. η μουσική,οι χοροί και τα τραγούδια καρμπόν με την τουρκική.τα ήθη και έθιμα, οι ενδυμασίες , η κουζίνα ,οι φωνές, οι χειρονομίες, η διασέδαση το ανέβασμα στα τραπέζια με τους χορούς της κοιλιάς ΑΠΟΛΥΤΩΣ ίδια με την τουρκική. Αυτό εξάλλου το βλέπουμε και σε αυτούς που παρέμειναν στην Ασία τους Λαζούς.
ουδεμία σχέση έχει αυτό με την πολιτιστική αλληλεπίδραση....
ο αυτόχθονος επτανησιακός πολιτισμός είναι λατινογενής και ιταλικός....
για αυτο οι επτανήσιοι θεωρούν την ημέρα προσάρτησης στο ελληνικό κράτος απο το αγγλικό-στο οποίο οφείλουν όλες τις μέχρι σήμερα βασικές υποδομές,όπως δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, οδικό δίκτυο, αρχιτεκτονικό και ρυμοτομικό, ως αποφράδα μέρα....
ο αυτόχθονος δωδεκανησιακός πολτισμός είναι τουρκικός , με παρουσα ακόμα και σήμερα τουρκική κοινότητα αλλά και ιταλικός...
για δε τον αυτόχθονο κρητικό πολιτισμό ας μη μιλήσουμε, μιλάνε οι ίδιοι με τις πράξεις τους...
η θεωρία περί ανώτερων και κατώτερων εθνοτήτων είναι ακραία ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ και παντελώς αντιεπιστημονική.
τα ίδια με τους γκρίζους λύκους της ελλάδος για τους μακεδόνες ισχυρίζονται και οι γκρίζοι λύκοι της τουρκίας για τους κούρδους, τα ίδια οι γερμανοι ναζί για τους πολωνούς,για τους εβραίους και τόσους άλλους...
η σημερινή υπεροχή των εποίκων της ελλάδας και ιδιαίτερα στην νότια μακεδονία ΜΑΣ, είναι αποτέλεσμα της συνεχούς πολυετούς και παντοιοτροπης υποστήριξης,υλικής και ηθικής από το εθνικιστικό ελληνικό κράτος ΤΟΥΣ, με χρήματα της ρομαντικής Δύσης....
Ακόμα και σήμερα βλέπουμε τι ΠΡΟΝΟΜΙΑ έχουν οι λεγόμενοι ομογενείς από την ασία σε σχέση με τους αλλογενείς αλλοδαπούς.σπίτια τους χτίζει το κράτος,δάνεια τους χαρίζει,εθνοτικά μόρια για την απασχόληση τους δίνει και το κυριότερο τους θεωρεί απόγονους του περικλή με ελληνικά γονίδια....
με παράλληλη δίωξη και αποκλεισμό κάθετι μη "ελληνικού" όλα αυτά τα χρόνια ακόμα και σήμερα για τους "ανύπαρκτους" κατά τον τέως Ασιάτη με μητρική γλώσσα τουρκική και αλφάβητο ελληνικό, χριστιανό πρωθυπουργό.....
το ότι επιβίωσαν οι μακεδόνες με τόσες διώξεις μόνο ως θαύμα θα πρέπει να εκλειφθεί....
οσοι δε μακεδόνες με πολύ πλούσια οικονομική οθωμανική κληρονομιά θέλησαν να διατηρήσουν τον πλούτο τους ,έπρεπε να αποποιηθούν την μακεδονική εθνοτική τους ταυτότητα...
σε δε πολές περιπτώσεις και αυτό δεν έφθανε...
η πολωνική κυβέρνηση δεν ισχυρίζεται ότι τα εδάφη που έλαβε μόλις το 1945 στο δυτικό τμήμα της είναι πολωνικά, αφού ξέρει ότι είναι γερμανικά..

Ανώνυμος είπε...

Απλά ισχυρίζεται ότι τα έλαβε δίκαια ως εδαφική πολεμική αποζημίωση λόγω της ναζιστικής επίθεσης αλλά και λόγω της απώλειας πολωνικών εδαφών στην ανατολική πλευρά....
κατανοεί βέβαια σε αντίθεση με την ελληνική τον προσωρινό χαρακτήρα της υπάρχουσας κατάστασης, η οποία εξάλλου αλλάζει συνεχώς...
η γερμανική κοινότητα της ρουμανίας απολαμβάνει ουκ ολίγων εθνοτικών ,γλωσσικών , πολιτικών,θρησκευτικών,δικαιωμάτων με αναγνωρισμένους γερμανούς βουλευτές ου εκλεγονται μεε καθεστώς εθνοτικής ισότητας και με πολύ λιγότετρους ψήφους από ότι οι ρουμάνοι βουλευτές... αλλά και δημάρχους.
όπως και η αλβανική κυβέρνηση στα πλαίσια της πολιτικής ισοτιμιας διαθέτει υπουργό εργασίας από την μικρή ελληνόφωνη κοινότητα....
το ίδιο και η γερμανική κοινότητα της αλσατίας στη γαλλία η οποία κάνει πλέον χρήση της γερμανικής γλώσσας σε όλο τον δημόσιο χώρο .
οι μακεδόνες της ελλάδος ούτε βμρο είναι ούτε sdsm αλά είναι μέλη και κυρίως ψηφοφόροι όλων των κομμάτων της πατρίδας τους της ελλάδος....
ο ασιατικός ισχυρισμός για τους μακεδόνες της ελλάδος όπως κοιμισμένοι ,κλειστοί,μη προκομένοι πέρα απο ρατσιστικός είναι και αναληθής , αφού οι λίγοι αιγαιάτες μακεδόνες διαπρέπουν στο εξωτερικό και όχι μόνο στην δημοκρατία της μακεδονίας με τον αιγαιάτη πρωθυπουργό της.
τόσο οι μακεδόνες όσο και οι βλάχοι και οι αλβανοί είναι αυτόχθονες εθνότητες της επικράτειας του σύγχρονου ελληνικού κράτους, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τον καύκασο, στον οποίο εξάλλου δεν ταιριάζουν ούτε καν φυσιογνωμικά...
ολοι οι παραπάνω δεν είναι ποιό μάγκες , ούτε ποιό έξυπνοι από τους έποικους αλλά ούτε και λιγότερο όπως ρατσιστικά ισχυρίζονται οι έποικοι, τον "ανώτερο" πολιτισμό των οποίων βιώνουμε καθημερινά όλοι μας,ιδιαίτερα οι Μακεδόνες .....και των οποίων την εθνοτική ανωτερότητα κανείς μας δεν αποδέχεται....
οι μακεδόνες της ελλάδος είναι περήφανοι για τον δικό τους πολιτισμό και όχι για τον πολιτισμό των πολιτιστικών προγόνων του τόπου που ζούνε...
αυτή δε η υπερηφάνεια συνεχώς θα αυξάνεται αφού σιγά σιγά όλοι οι εκδιωχθέντες επανέρχονται στο γενέθλιο μακεδονικό τόπο τους.....!!!!!
αφού σιγά σιγά ενοποιούνται ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ όπως επιθυμούν και όχι εδαφικά όπως δεν επιθυμούν....
οι μακεδόνες της ελλάδος εκφράζουν την λύπη τους για την αχαριστία των εθνικιστών εποίκων, ως "ανταμοιβή" για την χρόνια φιλοξενία που τους παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια και την οποία ευτυχώς μερίδα των εποίκων αναγνωρίζει τόσο στα λόγια όσο και στην πράξη...
στον αντιφασιστικό και αντικατοχικό αγώνα
σπουδαίο ρόλο παίξανε εκτός των εποίκων και οι εβραίοι με τον συνταγματάρχη μορωτεχαί φριζή,οι μακεδόνες-με τον ήρωα παππού του γκρουέφσκι,οι βλάχοι, οι αλβανοί,οι ιταλοί της ελλάδος κάτι που το ελληνικό κράτος επιμελως αποκρυπτει, μέχρι σήμερα...
για αυτο έχουν καθε ηθικο δικαιωμα να αγωνίζονται για εθνοτική, γλωσσική, θρησκευτική ισοτιμία και ισοπολιτεία όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων της ελλάδας , ιδιαίτερα της μακεδονίας...
οι μακεδόνες κατανοούν τους λόγους που μερικοι έποικοι ντρέπονται για τον "πολιτισμό" που επέδειξαν στους μακεδόνες΄...
καταλαβαίνουνε γιατί ενώ είναι έποικοι δηλώνουνε μη πρόσφυγες...
τα εγκλήματα των βιολογικών τους προγόνων στους μακεδόνες θα τους στοιχειώνουν για πολλά χρόνια....
και για όσο χρόνο δεν δηλώνουνε έμπρακτα ΣΥΓΝΩΜΗ.....

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, βλέπω ότι συζήτηση έχει ανάψει.
Ομως αγαπητοί συμπολίτες , κάθε ανταλλαγή απόψεων πρέπει να σέβεται τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης όπως αυτά ορίζονται στο ευρωπαϊκό μας δίκαιο.
Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω , μερικά σχόλια είναι παντελώς ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ και συνεπώς βρίσκονται εκτός πεδίου προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης...
Για αυτό είναι παράνομα, και ποινικά και αστικά. Ειναι δε και πολιτικοκοινωνικά καταδικαστέα...
Από την άλλη όμως μεριά ο μπέλο μόρε , δείχνει να μην έχει βιώσει την κατάσταση που τόσα χρόνια επικρατεί στην νότια μακεδονία....
Εχει την εντύπωση ότι ζεί στην πολιτική ευρώπη επειδή η ελλάδα είναι μέλος της ε.ε , εδώ και 30 χρόνια....
Εδώ στην νότια μακεδονία φίλε μας μπέλο μόρε οι εθνικά μακεδόνες που τολμούν να εκδηλώσουν την εθνοτική τους ταυτότητα υφίστανται πρακτικές ΑΠΑΡΧΑΙΝΤ, πολύ χειρότερες σε επιπτώσεις από ότι οι μαύροι στη νότια αφρική....
Οι διώξεις που υφίστανται σίγουρα τεκμηριώνουν ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ , όχι βέβαια βιολογική αλλά πολιτιστική, εθνοτική...
Ασχετα αν οι διώκτες τους μόλις περάσουν τα ανατολικά σύνορα και βρεθούν στον Καύκασο τους , στέκονται προσοχή μόνο και στην θέα των εκεί Γκρίζων Λύκων...
Γιατί οι "ελληνες" ασιάτες έποικοι Γκρίζοι Λύκοι είναι "μάγκες" , και "ανώτεροι" , αποκλειστικά στη ελληνική επικράτεια...
Μόλις περάσουν τα σύνορα γίνονται αρνάκια....
Αντίθετα οι μακεδόνες είναι πολιτισμένοι, σέβονται όλες τις ανθρώπινες ταυτότητες-εθνοτική,γλωσσική θρησκευτική, κ.ά
Ετσι δεν διεκδικούν μόνο για τον εαυτό τους δικαιώματα αλλά και ως ενδειξη διεθνοτικής αλληλεγγύης γιά όλες τις άλλες εθνότητες...
Ακόμα και τα διαλεκτολογικά δικαιώματα των Ποντίων υιοθετούν και τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου της ελληνικής γλώσσας υποστηρίζουν
Δεν θα έπρεπε όμως να είχανε την αντίστοιχη υποστήριξη απότους πόντιους και τους λοιπόυς ασιάτες συμπολίτες τους για τα δικαιώματα της αυτόχθονης μακεδονικής, βλάχικής, αλβανικής γλώσσας,της πομάκικης....???
Βέβαια η ευθύνη της Ε.Ε είναι μεγάλη που επιτρέπει τέτοιες αντιευρωπαϊκές ρατσιστικές
συμπεριφορές, δίχως κυρώσειςκαιμέτρα συμμόρφωσης...
Ο υπερτονισμός της εθνοτικής ταυτότητας απότουςμακεδόνες έχειχαρακτήρα προσωρινό..
Γίνεταιγιαόσο διάστημα θαυπάρχει άρνηση αποδοχής της , κυρίως απότηνελληνική πολιτεία και δευτερεύοντως από τηνν κοινωνία...
Οτανθασταματήσει αυτήη άρνηση τότε οι μακεδόνες θα υπερτονίζουν την ευρωπαϊκή πολιτική τους ταυτότητα...
Η λειτουργία της οποίαςείναι άμεσα όμως συνδεδεμενη με τιςυπόλοιες ανθρώπινες ταυτότητες, πρωτίστως με την εθνοτική μακεδονική...
Ετσι μπελο μόρε προσπάθησε να συνηθισεις σε αυτές τις βάρβαρες , αντιευρωπαϊκές επιθέσεις....
Ταυτόχρονα καταγγέλοντας τις σεόλοτον κόσμο, ιδιαίτερα στον αναπτυγμένο αλλά ρομαντικό ευρωπαίκό ...

Ανώνυμος είπε...

Κλειστοι, κοιμησμένοι, ανεπρόκοποι, συντηριτικοι, ρατσιστες, γουρουνια, νεοναζί, ηλιθιοι και παλαιοθιθικοί είναι όσοι σλαβοι απο τον Καυκασο αποκαλουν εποικους τους Μικρασιατες. Αυτό είναι το ευχαριστω τους για τις δουλειες που τους δωσανε οι υπόλοιποι εποικοι; Που αν δεν ηταν αυτοι, θα ησασταν μειονοτητα όλοι σας στην Αυστραλία και τον Καναδα... Ανοιξε το στομα σου να μιλησεις στη μητρικη σου γλώσσα ανωνυμε 7:45 να δεις αν εισαι αυτοχθονας. Το "αιμα" σας ειναι τουρκο-μογγολο-σλαβο-ελληνο-αθιγγανο-αλβανικό, όπως και όλων μας, αλλα πολιτισμικά είστε καρασλάβοι. Οι προσφυγες που ήταν ελληνοφωνοι, κρατησαν την πιστη τους στη Μ.Ασία και δεν ειναι Τουρκοι που εκχριστιανιστηκαν. Γιατί στην Ο.Α εφαρμόζονταν ο ισλαμικός νόμος, που θα πει ότι μπορουσε ενας χριστιανος να εξισλαμιστει, αλλά ενας μουσουλμανος αν γινοταν χριστιανος... την ξερετε την τιμωρία της αποστασίας. Φερεστε όπως φερθηκαν και οι υπόλοιποι δήθεν αυτόχθονοι τον πρωτο καιρό στους προσφυγες, οι οποιοι παρεμπιπτόντως ζουν εδώ έναν αιώνα περιπου στα μερη αυτα. Κατα τ αλλα η υπηκοοτητα στα παιδια μεταναστων και στην 5ετια σας μαρανε, υποκριτές... Άρα είστε κάπου στο 1924... Ωραία, σε καμια 90ρια χρόνια που θα φτασετε στο 2009, θα εξευρωπαϊστείτε κι εσεις. Καμια σχεση δεν εχουμε με τον προοδευτισμό και τον κοσμοπολιτισμο των Μικρασιατών...
Όσο για τον κρητικό πολιτισμό, ας μην μιλησουμε καλύτερα. Ας μην πουμε σε τι γλωσσα έγραφε ο Β.Κορναρος και ο Χορτατζης, ας μην πουμε τι είναι η Κρητική και η ποντιακή διαλεκτος, καθώς δεν συμφέρει εδώ. Και ότι δεν μας συμφερει που αποδεικνυει την Ελληνοφωνία και τη μεγαλη συνδεση με την αρχαια ελληνική γλώσσα δεν πρέπει να το λέμε...
Τωρα θα έρθετε να το παιξετε και υποστηριχτες των Εβραίων... Εμένα ο επίσημος στρατός και η κυβερνηση μου δεν πηγαν ποτέ με τους Ναζί. Αντιθέτως η χώρα που αργότερα θα γίνει η ΠΓΔΜ και οι τότε στρατιωτες της αν δεν κάνω λάθος συμμαχησαν με τους Ναζί. Οσοι Εβραιοι σώθηκαν από τα νύχια της Οχράνας σώθηκαν γιατί τους έκρυβαν στα σπιτια τους οι "προσφυγες". Σύμφωνα με γερμανικά έγγραφα, τα μέλη της Οχράνας αριθμούσαν γύρω στα 15 000 μέλη... Από κει και πέρα τι να πει κανεις...
Ειστε πολυ λιγοι για να μιλησετε για τον ελληνικό πολιτισμό και να τον βγαζετε πότε Αλβανικό, ποτε τουρκικο, ποτε ιταλικό, πότε Περουβιανό. Γιατί αν δεν ήταν οι ελληνόφωνοι του Βυζαντιου να σας μαθουν να γράφετε, να διαβάζετε και να πιστευετε, τώρα θα σας λέγανε όλους Αλί και Μεχμέτ και θα φορουσατε φέσι... Και ο νοτιοσλαβικός πολιτισμός που έχετε σ εμας οφειλεται...
Το vmro και η οχρανα και όσοι είχαν την απαίτηση να τους ακολουθησουν οι μακεδονες με ελληνικη εθνική συνείδηση στον εμφυλιο (λες και τους ειχαν καμια υποχρεωση) έχουν μεγάλη ευθυνη απέναντι τους. Και το σωστό είναι αντί να τους λενε "γκρεκομανους" να απολογηθουν γι αυτα που τους εκαναν...
Μου θυμίζετε το αθάνατο τραγουδάκι που όλοι μας τραγουδήσαμε κάποτε:
"it must be hard to be a racist, hard to be a white supremist,
It must be hard to be a bigot and have such a tiny penis
So let's blame blacks and ASIANS because they are not CAUCASIANS"...
Αλλά τι να περιμένεις από τον μοναδικό λαό που σε ερώτηση των Ν.Υ ΤIMES για το αν θα τους λειψει ο G. Bush J. απάντησε θετικά!!!

ΥΓ: Ζητώ προκαταβολικά ΣΥΓΝΩΜΗ από τους κλειστούς, κοιμησμένους, συντηριτικούς, ανεπρόκοπους, ρατσιστες, γουρουνια, νεοναζί, ηλιθιους και παλαιοθιθικούς που τους αποκάλεσα "μακεδόνες".

Ανώνυμος είπε...

Σε τι πιστεύει ο Αντώνης Σαμαράς

Διονύσης Γουσέτης , 10 Νοε,2009


Όπως είναι γνωστό, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να ανατρέψει το κόμμα του όταν ήταν στην κυβέρνηση και να το διασπάσει. Ίδρυσε την «Πολιτική Άνοιξη» και όταν καταποντίστηκε με 2,3% επέστρεψε στη ΝΔ του Κ. Καραμανλή. Τώρα διεκδικεί την αρχηγία δηλώνοντας επανειλημμένα ότι δεν ανέτρεψε την κυβέρνηση του κόμματός του. Αλλά τα γραπτά μένουν. Π.χ. στις 21/12/1993 δήλωνε: «Θυμίζω ότι [το Μακεδονικό] ήταν το αίτιο για το οποίο ρίξαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, είμαστε πανταχόθεν περικυκλωμένοι από εχθρούς, ενώ στο εσωτερικό της χώρας οι διάφοροι ριψάσπιδες είναι πάντοτε έτοιμοι να κάνουν υποχωρήσεις: «Το Βορειοηπειρωτικό περνά ήδη μία επικίνδυνη φάση επιδείνωσης. Η διαφορά Ελλάδας και Σκοπίων παραμένει μετέωρη. Οι σχέσεις μας με τη Βουλγαρία είναι ακόμη αδιευκρίνιστες. Στη Δυτική Θράκη και στο Αιγαίο η Τουρκία προωθεί σταθερά τα ανθελληνικά σχέδιά της. Η Ρώμη και το Βατικανό εργάζονται με τρόπο που αντιμάχεται ή και υπονομεύει τα συμφέροντά μας. Το Κυπριακό βρίσκεται σήμερα σε ανησυχητική στασιμότητα. Η Πολιτική Άνοιξη... φιλοδοξεί να…σταματήσει την υποχωρητικότητα» (Ελευθεροτυπία, 10/7/1993).

Εσχάτως, o κ. Σαμαράς εμφανίζεται ως ο θεματοφύλακας της πολιτικής του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όμως, πόσο ισχύει αυτό; Στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στις 13.4.1992, ο κ. Σαμαράς επεχείρησε να υπαγορεύσει στους αρχηγούς το σχέδιό του: «Επτά σημεία προγράμματος δράσης» για την επίλυση του προβλήματος με την ΠΓΔΜ - το οποίο απερρίφθη από όλους. Με σύμφωνη γνώμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των πολιτικών αρχηγών αποπέμφθηκε την ίδια μέρα από το ΥΠΕΞ. Στη συνέχεια, το φθινόπωρο του 1994, σχεδόν μέρα παρά μέρα, ζητούσε την απομάκρυνση του Καραμανλή από την Προεδρία.

Όπως συνήθως συμβαίνει, ο κρατισμός πάει χέρι - χέρι με τον εθνικισμό. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι, σε πολλές περιπτώσεις, ο κ. Σαμαράς φαίνεται να ανταγωνίζεται το ΚΚΕ σε κρατισμό και αντιευρωπαϊσμό. Στις 7/9/93 αντιπολιτευόταν το κόμμα του δηλώνοντας: «Η αφροσύνη των αλόγιστων αποκρατικοποιήσεων κλόνισε την οικονομία μας», ενώ στην εκπομπή “Προφίλ” του Π. Παναγιωτόπουλου (17/6/1993) δήλωνε: «Δεν θα πρέπει να μας φοβίζει ο αντιευρωπαϊσμός και ο απομονωτισμός». Παραδόξως, δεν έχει καταφερθεί ποτέ εναντίον της Ρωσίας, που όμως ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ Στοιχεία για την καταστροφή των μειονοτήτων της Ελλάδας (Συγγραφέας: ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Εκδόσεις: ΒΙΒΛΙΟΡΑΜΑ
- Χρονολογία Εκδοσης: 2005
- Σελίδες: 220
- ISBN: 960-8087-43-0
Υπάρχουν μερικά σημεία στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας που γεννούν σκληρά ερωτήματα. Με το 70% του προπολεμικού εβραϊκού της πληθυσμού να έχει εξοντωθεί στα στρατόπεδα του ναζισμού, η χώρα βρίσκεται σε μια από τις πρώτες θέσεις στη θλιβερή σύγκριση, ξεπερνώντας ακόμα και το ίδιο το Ράιχ. Φταίνε μόνο οι ξένοι κατακτητές γι' αυτή την επίδοση; Την ίδια εποχή, στη διάρκεια του τελευταίου Παγκοσμίου Πολέμου, μια ιστορική μειονότητα, οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες της Ηπείρου, «εκκαθαρίστηκαν» με τον πλέον απόλυτο τρόπο.

Σχόλιο: Το παρόν μπλόγκ πολύ σωστά ασχολείται με την τεκμηριωμένη παράθεση επιχειρημάτων , κυρίως στην βάση γεγονότων.
Υπάρχουν όμως και μπλόγκ τα οποία ασχολούνται με την φανταστική και μυθολογική θεώρηση των πραγμάτων πυ μας περιβάλλουν...
Δυστυχώς μερικοί σχολιαστές έχουν μπερδέψει το είδος μπλόγκ,, εκτός και αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι...
Το παραπάνω βιβλίο περιέχει στοιχεία γιατι η Θεσσαλονίκη έχει την παγκόσμια πρωτιά και ξεπερνά κατά 5 μονάδες το Βερολίνο( εκεί όπου εκπονήθηκε το σχέδιο της τελικής εξόντωσης των εβραίων) στον βαθμό συνεργασίας της τοπικής κοινωνίας με τους Ναζί.
Ποιοί συνεργάσθηκαν και τι αντάλλαγμα πήραν
από τις εβραϊκές περιουσίες....
Η δε Ρένα Μόλχο σε προηγούμενα αναρτήσεις-σχόλια το λέει ξεκάθαρα , ότι άριστα γνωρίζουν οι εβραίοι ποιές σημερινές πλούσιες και πολιτικές οικογένειες της θεσσαλονίκης με ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ προέλευση ιδιοποιήθηκαν τις περιουσίες τους.
Παράλληλα τονίζει την ειρηνική συμβίωση των εβραίων της θεσσαλονίκης με τους χριστιανούς , πριν την έλευση των προσφύγων...

bb είπε...

Μερικά σχόλια είναι ρατσιστικά αλλά τα δημοσιεύω μόνο και μόνο για να μπορούν οι αναγνώστες να δουν πόσο ρηχοί είναι οι άνθρωποι που τα γράφουν και επίσης δίνουν ερεθίσματα στους γνώστες της ιστορίας, των νόμων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δημοκρατικούς συμπολίτες μας να παρουσιάζουν εμπεριστατωμένα γεγονότα και να εκθέτουν σύγχρονες ιδέες που στη Ευρώπη είναι πλέον αυτονόητοι τρόποι ζωής και συμπεριφοράς. Εάν κάποιος Ιταλός, Γάλλος, Γερμανός, Ισπανός κτλ διάβαζε κάποια από αυτά τα άκρως ρατσιστικά και χωρίς καμιά ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ σχόλια, δεν θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτά γράφονται από Έλληνες!

Ευρωπαϊκή Ελλάδα είπε...

Σήμερα όλοι οι Δημοκράτες , όλοι οι Έντιμοι Ελληνες γιορτάζουν την Επέτειο Αντίστασης στη στυγνή Δικτατορία που εγκατέστησε με αποκλειστική του ευθύνη ο Ελληνικός εθνικισμός.....
Το Πολυτεχνείο ήταν το ορόσημο των αγώνων των καλών πολιτών, αυτών οι οποίοι θεωρούσαν ότι "εθνικό είναι ότι είναι αληθές"...
Των πατριωτών πολιτών και όχι των σημερινών πατριδοκάπηλων και πατριδέμπορων...
Η 17 Νοέμβριου οφείλει να είναι δημόσια και επίσημη αργία (με ταυτόχρονη κατάργηση ουκ ολίγων κρατικών αργιών- που δεσμεύει όλους ανεξαίρετα τους πολίτες λόγω θρησκευτικών-ελληνοορθόδοξων επετείων- που δεσμεύει μόνο τους ορδόξους πιστούς πολίτες,κατά παράβαση των αρχών της συνταγματικά και ευρωπαϊκά κατοχυρωμένης θρησκευτικής ελευθερίας...).
Με εκδηλώσεις τεκμηριωμένης ιστορικής μνήμης στα σχολεία, στα εργατικά κέντρα, στα επιμελητήρια , στον στρατό, στην αστυνομία .
Με επισκέψεις στους χώρους άγριου βασανισμού δημοκρατικών πολιτών από φασίστες αγριάνθρωπους έλληνες πολίτες...
Με ομιλίες και διαλέξεις για τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας...
Δηλαδή τους έλληνες εθνικιστες και όχι ξένους αποδοπομπιαίους τράγους...
Με έκφραση ευγνωμοσύνης σε όλη την διεθνή κοινή γνώμη και τις ξένες κυβερνήσεις οι οποίες συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο στους έλληνες πατριώτες -αγωνιστές...
Αποτρέποντας τους παραπέρα βασανισμούς τους ...πετυχαίνοντας την αποφυλάκισή τους... από τα κάτεργα της ΕΑΤ- ΕΣΑ .... χορηγώντας τέλος πολιτικό άσυλο...
Σήμερα που ξανά η κουτσουρεμένη και κολοβή Δημοκρατία μας κινδυνεύει από την εθνικιστική λαίλαπα που επιδιώκει την παραπέρα συρρίκνωσή της , είναι ηθική υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη να αγωνισθεί για ένα μόνο πράγμα:
Να εφαρμοσθεί η νομοθεσία την οποία η ελλάδα υπέγραψε και κύρωσε και σχετίζεται με την Συνθήκη της Λισσαβώνας...
Για μία Ελλάδα Ευρωπαϊκή....
Για μία Ελλάδα σύγχρονη και ευημερούσα....
Για μία Ελλάδα ελεύθερη και χώρο παραγωγής και εξαγωγής πλούτου αντί της παραγωγικής απραξίας στα όρια της πτώχευσης αποτέλεσμα της εθνικιστικής και κρατικιστικής λειτουργίας.....
Για μιά Ελλάδα αντάξια του ιστορικού πολιτισμού του τόπου...
Παράδειγμα μίμησης και όχι αποφυγής όπως συμβαίνει σήμερα.....

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα άκουσα ότι Ελλάδα πριν λίγες ημέρες ΑΠΑΙΤΗΣΕ η Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ονομάζει στην ελληνική γλώσσα την Θεσσαλονίκη και όχι στην μακεδονική γλώσσα που ως γνωστό είναι Σόλουν και χρησιμποποιούτανε κατά την οθωμανική αυτοκρατορία.
Αν η Ελλάδα θέλει να είναι συνεπής οφείλει αντίστοιχη απαίτηση να έχει και από τους αδελφούς Σέρβους ( με τους εθνικιστές των οποίων είμασταν δίδυμα αδέλφια και μαζι σκοτώναμε μουσουλμάνους στη Σρεμπρένιτσα ) οι οποίοι στην μητρική σερβική και επίσημη γλώσσα επίσης την ονομάζουν Σόλουν....
Το ίδιο βέβαια και στους καινούργιους αδελφούς μας ( πρώην αιμοσταγείς Βούλγαρους....) οι οποίο επίσης την ονομάζουν Σόλουν ....

Ανώνυμος είπε...

Η σημερινή ημέρα θα πρέπει να μενει στην μνημη και στην καρδιά εμάς των νεότερων, που δεν μεγαλώσαμε σε δικτατορία. Να ευγνομωνούμε και να παίρνουμε παράδειγμα από εκείνα τα παιδιά, και τα κάθε παιδιά που αφήνουν την μπάλα και τον αιωνιο φραπέ, βγαίνουν στους δρόμους και διεκδηκούν τα δικαιώματά τους. Ας μην ξεχνάμε τα σημερινά "πολυτεχνεία" του Ιράν, της Γαλλίας και των χωρών της πρωην ΕΣΣΔ.
Δικτατορικά πολιτεύματα που στηρίχτηκαν από "υγειείς" δημοκρατίες όπως της κατά τα άλλα δημοκρατικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, και που ανάγκασαν τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλιντον να απολογηθεί στον ελληνικό λαό. Να δώσουμε ταυτόχρονα τα εύσημα στον ροδιοφωνικό σταθμό deutsche Welle, που ήταν από τα λίγα ευρωπαϊκά ΜΜΕ που κατέκριναν τις πράξεις της χούντας και καλούσαν τον ελληνικό λαό σε αντίσταση...
Σήμερα, οι δημοκρατικές κυβερνήσεις της ΕΕ και ΗΠΑ έχουν δυστυχώς αποτελειώσει κάθε έννοια δημοκρατίας, στηρίζοντας κάθε φυτού και χρώματος "επαναστάσεις" (πορτοκαλί, πορφυρή, κιτρινη, της ελιάς, της τουλιπας, των ρόδων...) με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Παλαιστίνη, με αποτέλεσμα να προκαλούν την οργή των λαών, να διχάζουν τον πληθυσμό και να ανεβάζουν κυβερνήσεις που μπορεί μεν να δίνουν κάποιες "δημοκρατικές ελευθερίες" (θυμίζοντας το ευαγγελιο του Μετερνιχ "μονο οι ηγεμόνες είναι αρμοδιοι να επιδαψιλεύουν ευεργεσίες στους λαούς")εκεί που τους βολεύει, αλλά δεν έχουν την λαϊκή νομιμοποίηση και αυτό είναι το σημαντικότερο στη δημοκρατία. Γιατί όταν η πλειοψηφία καταδυναστεύει την μειοψηφία, θίγονται τ ανθρωπινα δικαιώματα. Όταν όμως η μειοψηφία επιβάλλεται στην πλειοψηφία, τότε δεν μπορεί να γίνει καν λόγος για "δικαιώματα", αφού δεν υπάρχει δημοκρατία...
Με αυτή της την συμπεριφορά, η ΕΕ έχει αρχίσει να χάνει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των λαών της, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Βρετανία, όπου λίγοι ήταν αυτοί που ήξεραν ότι γίνονται Ευρωεκλογές κι ακόμη πιο λίγοι αυτοί που προσήλθαν στις κάλπες. Φυσικά τα αντι-ευρωπαϊκά κόμματα σάρρωσαν. Το ίδιο και στην ολλανδία και παντού. Ακόμα και στην Ελλάδα, που πάντα είχε το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής, στις τελευταίες ευρωεκλογές η πλειοψηφία δεν πήγε να ψηφίσει. Ακόμα και στις νεότερες Βουλγαρία και Ρουμανία το ίδιο έγινε. Οι μόνες χώρες που δείχνουν να δέχονται την ΕΕ είναι χώρες όπως ΠΓΔΜ, Αλβανία κλπ, όπου η οικονομική κατάσταση είναι απλά τραγική, ενώ βλέπουν την ΕΕ ως μοχλό αλυτρωτισμού.
Η ΕΕ, οφείλει να επαναπροσδιορίσει τις αξίες και τους στόχους της, να μην βασίζεται μόνο στον 1ο πυλώνα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής και να ξαναφέρει κοντά της τους λαούς της... Το οφείλει σε όλους εκείνους τους νεκρούς των 2 παγκοσμίων πολέμων, σε όλα τα παιδιά που ονειρεύτηκαν μια ευρώπη πραγματικών δημοκρατικών αξιών. Σε μερικά χρόνια, για να μην ξεχνάμε τη γειτονιά μας, θα βγει η απόφαση του ICJ για το Κόσοβο. Κατά πάσα πιθανότητα θα και αν εφαρμοστούν οι αρχές και οι πηγές του διεθνούς δικαίου, ο μονομερής τρόπος ανακήρυξης της ανεξαρτησίας θα είναι παράνομος. Τι θα κάνει η ΕΕ; Τι θα κάνει η Ολλανδία, που έχει αναλάβει το ρόλο του "προστάτη" της διεθνούς δικαιοσύνης; Θα συμμορφωθούν; Ή θα εμμείνουν στις απόψεις τους; Πώς θα δώσουν το καλό παράδειγμα στο Σουδάν ώστε να εκδόσει τον Al-Bashir και να σεβαστεί τις απόψεις της δικαιοσύνης; Πως θα πείσουν τις χώρες του τριτου κοσμου ότι οι δικαστικές αποφασεις πρεπει να γινονται σεβασμος για να υπαρξει ειρηνη και διεθνής συνεργασία; Πως θα πεισουν το Ιραν; Θα βαλουν άραγε εμπαργκο στους εαυτούς τους; Θα συνεχίσει να κοροϊδεύει την ΠΓΔΜ ότι θα μπει στην ΕΕ, αν συνεργαστεί με κόμματα του KLA; Θα αναγκάσει τους πολίτες της ΠΓΔΜ να ανέχονται τις καταστάσεις αυτές και να ζουν με τον τρόμο της ιδέας της μεγάλης Αλβανίας, που οδηγεί σε ακόμα πιο σκληρή σταση, προκειμένου να διαφυλάξει τα σύνορά της; Άραγε θα επαληθευσουν για άλλη μια φορά τηντραγική διαπίστωση των σοφιστών ότι "δικαιο είναι το δικιο του ισχυρού";

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ, αυτό θα επιλυθεί μόνο μέσα από εναν πραγματικό διάλογο. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός με την αλλαγή της κυβέρνησής του έδειξε ότι αυτό επιθυμεί... Μένει τώρα να το δείξει και ο λαός της ΠΓΔΜ, αφού το vmro εξ ορισμου δεν μπορεί να προσελθει στο τραπέζι του διαλόγου.
Η Ελλάδα οφείλει να βοηθήσει τον εκδημοκρατισμό της ΠΓΔΜ με την είσοδό της στην ΕΕ, που ίσως την βγάλει από το αδιέξοδο του αλυτρωτισμού και της συμφωνίας της Οχρίδας. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υποχωρήσει σε όλες τις θέσεις της, γιατί το κάθε κράτος έχει υποχρέωση να σεβαστεί και να προστατεύσει τα συναισθήματα και του λαού του, ιδιαίτερα των Μακεδόνων που απ όλους τους άλλους Έλληνες, έχουν τις μεγαλύτερες ευαισθησίες πάνω σ αυτό το ζήτημα, ίσως γιατί τους το έχουν αμφισβητήσει και περισσότερο. Η ΠΓΔΜ πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να πάψει ν αντιμετοπίζει με φόβο το 30% του πληθυσμού της δίνοντας του περισσότερη αυτονομία και δικαιώματα, ιδίως στο Τετοβο και τις περιοχές όπου πλειοψηφούν οι Αλβανοί-μακεδόνες πολίτες. Επίσης, να σταματήσει τις διώξεις ακτιβιστών με βουλγαρική ή σερβική συνείδηση, όπως του Β. Γκλιγκορίεβιτς και της νεαρής μητέρας Σπάσκα Μήτροβα.
Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι το μέσον είναι αρετή. Θα πρέπει και η ΠΓΔΜ να διανύσει την απόσταση που της αναλογεί. Να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί ένας λαός να ονομάζεται "μακεδόνας σκέτο", από τη στιγμή που 4 άλλοι διαφορετικοί λαοί διεκδηκούν αυτό το όνομα και που έχουν εκ των πραγμάτων εξαναγκαστει να βάζουν έναν επιθετικό προσδιορισμό μπροστά για να ξεχωρίσουν. Ας βάλει λοιπόν και ο άλλος λαός ένα προσδιοριστικό, ώστε να μην καταπατεί και να μην προσβάλει τα δικαιώματα και την προσωπικότητα των υπολοίπων. Δεν μπορούν 5 000 000 άνθρωποι να περιοριστούν για 1 000 000. Αντίθετα, εφόσον όλοι θέλουν να το χρησιμοποιούν και έχουν δικαίωμα να μην τους συγχεουν με άλλους λαούς, γιατί και αυτό είναι προσβλητικό, θα πρέπει ο καθένας μας να περιορισει το δικαίωμα του για χάρη του άλλου.
Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Αυτό σημαίνει ότι κάθε δικαίωμα αντιστοιχεί σε μια υποχρεωση. Δεν ζούμε μόνοι μας...

Ανώνυμος είπε...

Η εθνική Μακεδονική Κοινότητα της Ελλάδος δηλώνει ότι δεσμεύεται μόνο απο το ελληνικό σύνταγμα καθώς και κυρίως από την ενσωματωμένη στο εσωτερικό δίκαιο αλλά με υπερνομοθετική ισχύ διεθνή προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την Συνθήκη της Λισσαβώνας προεξάρχουσα.
Τυχόν διμερής συμφωνία που δεν θα είναι συμβατή με τα παραπάνω δεν θα έχει για εμάς δεσμευτικό χαρακτήρα .
Εμείς θα συνεχίσουμε να αποκαλούμε την γειτονική μας χώρα με το συνταγματικό της όνομα, Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Τι δε πόλεις και τα χωριά μας με την παραδοσιακή τους ονομασία, όπως επίσημα πλέον και με σύμφωνη γνώμη των αρχών οι γερμανοί στην γαλλική αλσατία , οι κούρδοι πρόσφατα στην τουρκία, οι αλβανοί στην Μακεδονία.
Ετσι την Θεσσαλονίκη μας θα συνεχίζουμε να την ονομάζουμε με την παραδοσιακή της ονομασία-Σόλουν ,το Κιλκίς Κούκους, τη Νάουσα Νέγκους, τα Γιαννιτσά Πάζαρ,την Αριδαία Σούμποτσκο,το Αμύνταιο Σοροβίτσοβο , κ.λ.π

Ανώνυμος είπε...

Η σημερινή γιορτή του Πολυτεχνείου θα πρέπει να επιστρέψει στις δημοκρατικές ρίζες της...
Οι φοιτητές ξεσηκώθηκαν ενάντια στην Χούντα των Υπερεθνικιστών Ελλήνων Συνταγματαρχών.....
Η καθιερωμένη πορεία οφείλει να συνεχισθεί, με τελικό προορισμό όμως τα μπουντρούμια της ΕΑΤ - ΕΣΑ και της Αστυνομίας όπου βασανίσθηκαν πατριώτες έλληνες πολίτες , από ΕΛΛΗΝΕΣ υπεραπατριώτες και όχι από αμερικανούς ....
Συνεπώς ο σημερινός τελικός προορισμός στην Αμερικανική Πρεσβεία οφείλει στο μέλλον να καταργηθεί επειδή έχει εθνικιστικό υπόβαθρο με σκοπό την εκτροπή της ευθύνης στους αμερικανούς και όχι στους έλληνες εθνικιστές , γεγονός ψευδές και συνεπώς άκρως αντεθνικό....!!!

Ανώνυμος είπε...

Ελευθεροτυπία, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Ελληνοτουρκικές μπίζνες

Πιο κοντά ήρθαν Χανιώτες με Τούρκους επιχειρηματίες, που συναντήθηκαν στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και συζήτησαν τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας.
Τόνισαν, μάλιστα, ότι από 400 εκατομμύρια σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια αυξήθηκε μέσα σε τρία χρόνια το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της κατάργησης της διπλής φορολόγησης που είχε προωθηθεί μετά το Ελληνοτουρκικό Οικονομικό Συνέδριο του 2003, στα Χανιά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης, Ekrem Demirtas, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου της γειτονικής χώρας για τη μη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «βεβαίως και θέλουμε την Ε.Ε., αλλά νομίζω ότι δεν μας αξίζει τόσο μεγάλη αναμονή».

Σχόλιο:
Ολοι οι Δημοκράτες της χώρας μας ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ τέτοιες πρωτοβουλίες ελληνοτουρκικής φιλίας και οικονομικής συνεργασίας.
Με ιδιαίτερες προοπτικές για το μέλλον και η ιδιαίτερα επωφελείς για την υπό πτώχευση κρατικιστική χώρα μας...

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα οφείλει να διατηρεί σταθερή την οικονομία της, αφού από αυτήν εξαρτάται και τη οικονομία πολύ φτωχών και πεινασμένων χωρών όπως η ΠΓΔΜ. Αν η Ελλάδα πτωχεύσει, τότε η ΠΓΔΜ θα πάει πολύ πίσω και δεν θα καταφέρει να μπει σύντομα στην ΕΕ, πράγμα που θα είναι προς το συμφέρον της χώρας μας.
Η ΠΓΔΜ οφείλει να εγκαταλείψει την αλυτρωτική πολιτική της και να αγκαλιάσει τους Αλβανούς πολίτες της, αφού μόνο έτσι θα ζήσουμε όλοι μακρυά από τον εμφύλιο του 2001, που οδήγησε πολλούς Αλβανούς μακεδόνες πολίτες στην χώρα μας ως πρόσφυγες κάτω από την πίεση της κρατικής μηχανής της ΠΓΔΜ. Μόνο αν τους εμπιστευτεί και τους δώσει προνόμια και περισσότερη συμμετοχή και ελευθερίες θ απαλλαγεί από τον Αλί Αχμέτι. Οφείλει επίσης να καταδικάσει ταρκουλόφσκι και μποσκοφσκι αντί να τους δίνει κρατικά αξιώματα και τους παρέχει δωρεάν οικονομική και ηθική υποστήριξη. Φυσικά η Ελλάδα που στηρίζει οικονομικά την μικρή αυτή χώρα, από κοινού με την Βουλγαρία που ανήκουν στην ίδια πολιτισμική σφαίρα με την ΦΥΡΟΜ αλλά και η Αλβανία λόγω των δεσμών της με μια από τις κύριες εθνότητες του πληθυσμού οφείλουν να βοηθήσουν το συγκεκριμένο κράτος να πάει μπροστά. Φυσικα αυτό θα γίνει όταν το φασιστικό vmro ξεκολλησει τα νύχια του από την πολιτική και τη διοίκηση... Εμείς οι δημοκράτες απλά να ευχηθούμε στο vmro να τα εκατοστήσει! Είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει το vmro στα Βαλκάνια.
Κανείς δεν έχει πρόβλημα να αποκαλεί κάποιος περιοχές της Ελλάδας με τα σλαβικά τους ονόματα. Αρκεί αυτός ο "κάποιος" να μην είναι το vmro.


ΥΓ: : “When the junta took over in 1967 here, the United States allowed its interests in prosecuting the Cold War to prevail over its interests - I should say its obligation - to support democracy, which was, after all, the cause for which we fought the Cold War. It is important that we acknowledge that."
Bill Clinton, President of the United States of America, November 1999.

Ανώνυμος είπε...

Η Λέγκα του Βορρά τα έβαλε με το... κεμπάπ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η ΛΕΓΚΑ του Βορρά στην Ιταλία δεν είναι μόνο εναντίον των μεταναστών. Είναι εναντίον και του κεμπάπ. Ο υπουργός Γεωργίας και στέλεχος του κόμματος, Λούκα Τζαΐα, δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να απαγορεύσει όλα τα φαγητά που δεν έχουν σχέση με την πλούσια αγροτική κληρονομιά της Ιταλίας. Ωθούμενες από ένα είδος ξενοφοβικής γαστρονομίας, κάποιες πόλεις απαγόρευσαν σε εστιατόρια με ξένη κουζίνα να ανοίξουν στο κέντρο τους. Το παράδειγμα έδωσε η Λούκα και ακολούθησε το Αλτοπάσο, όπου ένα μαγαζί με κεμπάπ δέχθηκε βομβιστική επίθεση. Έπειτα ήρθε η σειρά του Μπέργκαμο, της Γένοβας και του Πράτο σε αυτό που η «La Stampa» αποκαλεί μια νέα σταυροφορία των Λομβαρδών εναντίον των Σαρακηνών. Τι θα γίνει, ωστόσο, με την ντομάτα, η καταγωγή της οποίας είναι από το Περού, και με την πάστα που κατά πάσα πιθανότητα είναι κινεζικής προέλευσης; Ευτυχώς η Λέγκα του Βορρά δυσκολεύεται να εξηγήσει ποια φαγητά είναι εθνικά.

Σχόλιο:
Μιά από τις πολλές ρατσιστικές εκδηλώσεις του παραπάνω κρυφοεθνικιστικού αλλά άκρως επικίνδυνου ιταλικού κόμματος...

bb είπε...

Η Λίγκα του Βορρά είναι παρεξηγημένο κίνημα. Γνωρίζω κάποια πράγματα σχετικά και παρά το γεγονός ότι μερικές φορές έχει ακραίες θέσεις, κατά βάση οι άνθρωποι που ψηφίζουν Λίγκα κάνουν ένα είδος άμυνας της δικής τους πολιτιστικής και εθνοτικής ταυτότητας η όποια έχει «καπελωθεί» από τους νότιους Ιταλούς. Κάποτε κάποιος Πιεμοντέζος (Τορίνο) μου είχε πει ότι τον ιδιο τον ενοχλεί αφάνταστα όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό και αναγκάζεται να δηλώσει την εθνικότητα του ως Ιταλός, να των συνδέουν με «Μαφιόζους» και «Μακαρονάδες». Η Λίγκα απευθύνεται ακριβώς σε αυτά τα άτομα των όποιων οι εθνοτική ταυτότητα (πολύ διαφορετική από αυτή των Νοτίων) είναι στην ουσία εξαφανισμένη! Έχουν πολιτισμό, ιστορία, γλώσσες και παράδοση την όποια θέλουν να διατηρήσουν και όπως φαίνεται μόνο με την ομοσπονδοποίηση της Ιταλίας θα μπορέσουν να το καταφέρουν.
Είχαν που είχαν τα προβλήματα μεταξύ τους Βόρειοι και Νότιοι, προσετέθησαν και οι μετανάστες και έχει γίνει η κατάσταση αφόρητη: με την βοήθεια της Αριστεράς και της Εκκλησίας στην Ιταλία, οι μετανάστες έχουν τρελές απαιτήσεις,, όπως την δημιουργία ισλαμικού κόμματος που θα παίρνει μέρος στις εκλογές εκεί (δεν είναι ρατσιστικό ένα κόμμα με μόνο μουσουλμάνους;). Και πολλοί από αυτούς δεν σέβονται ΚΑΘΟΛΟΥ τoν ντόπιο πληθυσμό και τον πολιτισμό του, δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν 2 διαφορετικές ιταλικές εθνοτικές ταυτότητες,μία στο βορρά και μία στο νότο. ούτε δύο ξεχωριστές ιταλικές γλώσσες....
ο διαφορετικός δείκτης διαφθοράς σε νότο και βορρά ουδεμία σχέση έχει με την εθνοτική ταυτότητα παρά την αρνητική επιδρασή της σε αυτή ....
σε μία δημοκρατική χώρα μπορούν να υπάρχουν και κόμματα με θρησκευτικό πρόσημο τα οποία όμως οφείλουν να σέβονται αυστηρά το σύνταγμα.
ετσι υπάρχουν τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα και σιγά σιγά μπαίνουν και τα μουσουλμανικά...
αυτά τα δεύτερα οφείλουν να τροποποιήσουν και να εναρμονίσουν τις αρχές τους με το σύνταγμα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο...
έτσι δεν μπορούν να επιτρέπουν γάμο ανηλίκων κατά παράβαση της ΕΣΔΑ...
δεν μπορούν στο δημόσιο-κρατικό ή ιδιωτικό σχολείο να φοράνε μαντίλα είτε ακόμα χειρότερα μπούρκα ....
γενικά οφείλουν να τροποιήσουν το οικογενειακό μουσουλμανικό δίκαιο και να το προσαρμόσουν στο πολιτικό και αστικό δίκαο...
μπούρκα δεν μπορούν να φοράνε και έξω στον δημόσιο χώρο γιατι αυτό παραβιάζει την ισότητα των φύλων, την ελευθερία της επικοινωνίας, την αξιοπρέπεια των γυναικών.
πέραν τούτου όμως οι απόψεις ότι διεκδικούν πολλά, ότι η εκκλησία και η αριστερά τους συμπαρίστανται ειναι άκρως ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΕΣ και επικίνδυνες...
η πολιτική οργάνωση με θρησκευτική ιδεολογία , από μόνη της σαφώς και δεν είναι ρατσιστική, έστω και αν είναι γενικά αναχρονιστική.....
πηγάζει όμως από την ανάγκη παρουσίας και εδραίωσης της μουσουλμανικής
ταυτότητας η οποία στην ευρώπη μέχρι πρόσφατα ήταν ανύπαρκτη, παρά την διακηρυττόμενη θρησκευτική ελευθερία.. ..
ο σεβασμός των πολιτισμών και των θρησκειών οφείλει να είναι ΑΜΟΙΒΑΙΟΣ και ουδεμία σχέση έχει με το δίπολο ανώτερος ντόπιος- κατώτερος μετανάστης ή πρόσφυγας. σε διαφορετική περίπτωση είναι βαριά ρατσιστικός...

Ανώνυμος είπε...

18-11-09

Ε.Ε: Πηγή ανησυχίας η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία


Δηλώσεις του προεδρεύοντα της ΕΕ Φρέντρικ Ράινφελντ, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία είναι «μία πηγή ολοένα μεγαλύτερης ανησυχίας», δήλωσε σήμερα ο σουηδός πρωθυπουργός και προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ενωσης Φρέντρικ Ράινφελντ, μετά τις συνομιλίες του με τον ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Είχαμε μία ανταλλαγή απόψεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία στη Ρωσία και ιδιαίτερα για την κατάσταση όσων υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών», είπε ο Ράινφελντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Πρόκειται για μία πηγή ολοένα μεγαλύτερης ανησυχίας», πρόσθεσε.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία είχαν απευθύνει εκκλήσεις στην ΕΕ να ασκήσει πίεση στη Μόσχα με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης κορυφής στη Στοκχόλμη, ιδιαίτερα στο θέμα του Καυκάσου, όπου φέτος έχουν πολλαπλασιαστεί οι δολοφονίες διαφωνούντων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

bb είπε...

Στα πλαίσια του εθνικού/εθνοτικου αυτοπροσδιορισμού στην Ιταλία σήμερα υπάρχουν πολλές εθνοιικές διαφορετικές ταυτότητες. Η Λίγκα πάντα αναφέρει τους Λαούς της Παντάνια και όχι τον ΛΑΟ της (εννοώντας: άλλο Πιεμοντέζος και άλλο Βενετός). Όποιος γνωρίζει την Ιταλική ιστορία θα δει ότι η Ιταλία έγινε μονοεθνικό Κράτος μόλις το 1861. Ποτέ πριν δεν υπήρξε ένα κράτος για ολόκληρη την Ιταλία, και καμιά σχέση πολιτιστική, γλωσσική, ιστορική δεν ειχαν οι λαοι του Νότου με αυτούς του Βορρά. Άλλωστε ούτε οι Σικελοί και οι Σαρδινοί θέλουν να ανήκουν στο ίδιο έθνος και έχουν ήδη επιτύχει καθεστώς αυτονομίας.
Οι Ευρωπαίοι αρχίζουν πλέον και αντιλαμβάνονται ότι τα Κράτη έθνη υπήρξαν κατασκευάσματα ιμπεριαλιστικής ιδεολογίας που καταπάτησαν βάναυσα όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα πολλών αυτοχθόνων λαών, αναγκάζοντας τους να υιοθετήσουν μια κρατική εθνική ταυτότητα.
Τα ονομαζόμενα χριστιανικά κόμματα στην Ευρώπη είναι ιστορικά κόμματα (λαϊκών και όχι κληρικών) και δεν έχουν καμία σχέση με την θρησκεία των μελών και ψηφοφόρων, αντίθετα με αυτό που θέλουν να κάνουν οι Ισλαμιστές στην Ιταλία.

Ανώνυμος είπε...

H ανάπτυξη της πολιτικής αποκέντρωσης μέχρι την ομοσπονδοποίηση στην Ιταλία είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο.
Αυτό δεν σημαίνει παραβίαση των αρχών της ανεκτικότητας της διαφορετικότητας.
Ούτε δικαιολόγηση ρατσιστικώ, ξενοφοβικών και μισαλλόδοξων , αντιμουσουλμανικών απόψεων...
Σαφώς και το σύγχρονο ιταλικό έθνος εμπεριέχει πολλά ετερογενή στοιχεία , και σαφώς είναι προϊον βίαιων διαδικασιών.
Σήμερα όμως δεν υπάρχουν δύο διαφορετικά ιταλικά έθνη.
Τα χριστιανικά κόμματα σαφώς δεν έχουν μέλη θρησκευτικούς λειτουργούς.
Το ίδιο όμως και τα μουσουλμανικά στην ευρώπη αποτελούνται από πολίτες οι οποίοι όμως έχουν μουσουλμανική ταυτότητα και όχι απο ιμάμηδες σε αντίθεση με το ιράν...

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλειται ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου blog να σεβαστεί τις διατάξεις του ν. 2121/1993 προς συμμορφωση στις κοινοτικές οδηγίες 92/100/EOK, 93/83/EOK και 93/98/EOK περί πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων. Τα όποια άρθρα δημοσιεύονται σε εφημερίδες είναι πνευματικά εργα των δημιουργών τους και κανείς πέραν αυτων δεν δικαιούται να τα επαναδημοσιεύει παραλείποντας να αναφέρει την πηγή.
Ακόμα όμως και με την πλήρη αναφορά του ονόματος του αρθρογράφου, της εφημερίδας και του φύλλου έκδοσης, είναι παράνομο να δημοσιεύεται ολόκληρο το αρθρο ή το μεγαλύτερο μέρος αυτού χωρίς την συναίνεση του δημιουργού και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωματων.
Αποτελεί δε άμεση προσβολή του ηθικού δικαιώματος, αρα και της προσωπικότητας του δημιουργού, ο οποιος δικαιούται να ζητήσει αρση της υφιστάμενης προσβολής και παράλειψή της στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Η Σαρδηνία και η Σικελία δεν έχουν κανένα καθεστώς αυτονομίας, όπως και κανένα τμήμα της Ιταλίας. Πέραν της γεωγραφικής απόστασης δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους Ιταλούς.

Η παλιά ονομασία της Θεσσαλονίκης είναι Θεσσαλονίκη.
Η παλιά ονομασία της Νάουσας είναι Νιάουστα.
Η παλιά ονομασία των Γιαννιτσών είναι Γενιτζέ.
'Παραδοσιακή ονομασία' κανείς δεν ξέρει τί σημαίνει ...

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΘΕΑΣΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΝ ΤΡΙΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ...
ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ..
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΕΤΟΙ ΘΕΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΜΕ ΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΗ...

Ανώνυμος είπε...

Πνευματική ιδιοκτησία: δικαίωμα αναπαραγωγής για ιδιωτική χρήση
'Αρθρο 18 Ν.2121/1993 -
Κεφάλαιο 4ο
Περιορισμοί του Περιουσιακού Δικαιώματος



Άρθρο 18: Αναπαραγωγή για ιδιωτική χρήση

1. Με την επιφύλαξη των επομένων παραγράφων επιτρέπεται, χωρίς την άδεια του δημιουργού και χωρίς αμοιβή, η αναπαραγωγή ενός έργου, που έχει νομίμως δημοσιευθεί εφόσον η αναπαραγωγή γίνεται για ιδιωτική χρήση εκείνου που την κάνει. Δεν αποτελεί ιδιωτική χρήση η χρήση στο πλαίσιο μιας επιχείρησης ή μιας υπηρεσίας ή ενός οργανισμού.

Ανώνυμος είπε...

παραδοσιακή ονομασία είναι αυτή την οποία χρησιμοποιούν οι κάτοικοι για πολλές γενιές...
ετσι οι αυτόχθονοι μακεδόνες κάτοικοι των γιαννιτσών τα αποκαλούσαν εδώ και αιώνες πάζαρ...
παρομοίως την θεσσαλονίκη σόλουν, το κιλκίς κούκους, τη όσσα βυσώκα, τον πεντάλοφο γκραντεμπόρ, το μελισσοχώρι μπάλτσα, την φλώρινα λέριν, την πτολεμαιδα καϊλάρια, την εδεσσα βόντεν, κ.λ.π
Αντίθετα οι πρώτες μετονομασίες είναι αποτέλεσμα κρατικής μετονομασίας του ελληνικού κράτους , 10 χρόνια μετά την προσάρτηση.
μερικές πρόλειται για εξελληνισμένες μακεδονικες ονομασίες , π.χ αχλάδα/ κρουσοράτι/στη μακεδονική γλώσσα το αχλάδι λέγεται κρούσα,θεσσαλονίκη/σόλουν
αντίθετα άλλα δεν έχουνε καμία σχέση, π.χ φλώρινα/λέριν

Ανώνυμος είπε...

Το κεφάλαιο 4 του Ν.2121 περιλαμβάνει τους περιορισμούς των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι περιορισμοί αυτοί αποτελούν προσπάθεια του νομοθέτη να εξισορροπηθούν τα δικαιώματα των δημιουργών/επιχειρήσεων με τα ατομικά δικαιώματα των χρηστών.



Στο άρθρο 18 του Ν.2121 το ατομικό δικαίωμα του χρήστη που ο νομοθέτης αποπειράται να εξισορροπήσει με την πνευματική ιδιοκτησία, είναι η ιδιωτικότητα. Οι ενέργειες που ασκεί κάποιος σε ένα έργο, όταν βρίσκεται μέσα στο σπίτι του ή σε ένα πλαίσιο ιδιωτικότητας (στο οποίο εντάσσεται και ο προσωπικός υπολογιστής) καλύπτονται από συνταγματική προστασία.

Το τελικό σημείο προστασίας της ιδιωτικότητας είναι να μη θίγεται η κανονική εκμετάλλευση του έργου και να μην βλάπτονται νόμιμα συμφέροντα του δημιουργού.

Επομένως, ένα σύστημα peer to peer καλύπτεται από την συνταγματική προστασία της ιδιωτικότητας στο μέτρο που η χρήση ενός ξένου έργου δεν φτάνει στο παραπάνω σημείο. Ωστόσο, οι παραβιάσεις αυτές δεν αποτελούν στην Ελλάδα λόγο άρσης του απορρήτου των επικοινωνιων.....

bb είπε...

Ευχαριστώ πολύ όλους όσους έδωσαν απάντηση στον ανώνυμο 8:23.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε μαζί σου μπελο μόρε σε ότι καλό κάνεις.
Επιπρόσθετα θέλουμε να αναφέρουμε ότι η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων ακόμα και σε πολύ αυστηρό πλαίσιο, όσον αφορά την ανταλλαγή ιντερνετικών και ελεύθερα προσβάσιμων αρχείων , εντοπισμένων στο αντικείμενο της πιστής αναπαραγωγής μη συκοφαντικών ενυπόγραφων άρθρων και ειδήσεων σε ελεύθερες ιντερνετικές εκδόσεις εφημερίδων ,για μη εμπορικούς σκοπούς αλλά στα πλαίσια της ιδιωτικής αλληλογραφίας με δημόσια θέαση-μπλόγκς με αμελητέο και δυσανάλογο όγκο σε σχέση με αναπαραγωγή οπτικοακουστικύ υλικού με υπερπολλαπλάσιο όγκο πληροφοιριακό είναι απολύτως θεμιτή και επιτρεπτή.
Αν δεν κάνουμε λάθος ακόμα και ο αμφιλεγόμενος νόμος Σαρκοζί για την διακοπή της ιντερνετικής σύνδεσης μετά από 3 φορές κατέβασμα μουσικού και οπτικού υλικού αφορά υλικό το οποίο είναι κλειδωμένο και σπάζεται και όχι υλικό το οποίο είναι ελεύθερα αναρτημένο στο Διαδίκτυο....
Συνεπώς οι οπαδοί της προληπτικής λογοκρισίας δεν έχουν δίκιο....

Ανώνυμος είπε...

Αν επιτρέπεται ένα σχόλιο για την επικαιρότητα.
Η ελευθερία της έκφρασης θεμελιώδες συστατικό της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας μας, έχει καθήκοντα και υποχρέωσεις.
Δεν είναι εκτός πλαισίου και θεμιτών περριορισμών...
Η αθώωση του νεοναζί Πλεύρη από το Εφετείο Αθηνών , πριν λίγες μήνες για γραπτές απόψεις σε διακινούμενο δημόσια βιβλίο που υποκινούσαν σε ρατσιστικό μίσος και φυλετική βία εναντίον των Εβραίων εξαιτίας και μόνο της εθνοθρησκευτικής τους ταυτότητας ήταν καταπάτηση του παραπάνω δικαιώματος και δεν τύγχαναν της σχετικής συνταγματικής προστασίας...!!!
Συνεπώς η απόφαση του Εφετείου Αθηνών ήταν μη σύννομη (μετάαπό παρέμβαση της κοινωνίας των πολιτών ο Αρειος Πάγος κίνησε διαδικασία ακύρωσής της ).
Το ίδιο όμως, έστω και σε πολύ μικρότερο βαθμό μήπως δεν ισχύει για την πρόκληση σε βία πολιτικού χαρακτήρα εναντίον του υιού Πλεύρη , και την δημόσια προτροπή για κάψιμο του αυτοκινήτου του , καθώς και του βιβλιοπωλείο του του Αδωνη..???
Και στις δύο περιπτώσεις πιστεύω ότι έχουμε παραβίαση της ελευθερίας έκφρασης , άσχετα με την βαρύτητα αυτής της παραβίασης...

Ανώνυμος είπε...

Η συμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 18 Ν.2121/1993 περιοριζει το περιουσιακό δικαιωμα του δημιουργού και σε καμια περιπτωση δεν υπεισέρχεται στο ηθικό. Το να μου αναφέρετε απλά την ιστοσελίδα και το όνομα του δημιουργού, δεν εγγυάται την προστασία του συγγραφέα και των δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων. Θα πρέπει ν αναφερεται η εφημερίδα, η ημ/νια δημοσίευσης, το φύλλο έκδοσης, το όνομα του εκδότη και η σελίδα/σελίδες του άρθρου και μόνο κάποια μικρά αποσπάσματα. Η ιστοσελίδα της ελευθεροτυπίας (enet.gr) έχει λάβει άδεια του δημιουργού και του διευθυντή, που μπορεί να εισάγεται και ως όρος στη σύμβαση εργασίας του δημοσιογράφου/αρθρογράφου.
"Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 Ν 2121/1993, δημόσια χρήση θεωρείται Η ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΙΤΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΥΚΛΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ανεξάρτητα αν τα προσωπα αυτα βρισκονται στον ιδιο ή σε διαφορετικό χωρο... Περαιτέρω η άποψη αυτη προκειπτει ρητά από την εισηγητική εκθεση Ν 2121/1993 (σελ 4) και συμβαδίζει με τη γενική αρχή ότι όλοι οι περιορισμοί του περιουσιακού δικαιώματος ερμηνεύονται στενά και σύμφωνα με τη διαδικασία των τριών σταδίων"
Δ. Καλλινίκου, Πνευματική Ιδιοκτησία και συγγενικά δικαιωματα, β εκδοση, εκδοσεις Π. Ν. Σακκουλας, Δικαιο και οικονομία, Αθήνα 2005 σελ. 210-211.
Δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθεί ότι η δημοσίευση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ Ή ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ του άρθρου στην διαδυκτιακή κοινωνία πληροφοριών, όπου ο καθένας έχει πρόσβαση, θεωρείται κύκλος συγγενικού και στενού κοινωνικού περιβάλλοντος. Η νομολογία έχει κρίνει παρόμοια με τα συστήματα peer to peer και του Napster, όπου απέρριψε την ένσταση fair use.
Δεν κάνω τον συνήγορο κανενός, απλά ζητώ τον σεβασμό της προσωπικότητας και του πνευματικού ιδρώτα κάθε δημιουργού, άρα και της προσωπικότητας και της δημοκρατίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας έχει τιμηθεί με το βραβείο "Cyber Champion" για την εμπρόθεσμη και αποτελεσματική ενσωμάτωση των κοινοτικών οδηγιών στην νομοθεσία. Ας μην το καταστρέψουμε και αυτό...

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ηλεκτρονική Έκδοση
enet.gr, 21:06 Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009
«Εισβολή» Χρυσαυγιτών σε παρουσίαση βιβλίου
Ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής εισέβαλε και διέκοψε την παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Βασίλη Γκουρογιάννη, «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή», με θέμα το Κυπριακό.
Οι Χρυσαυγίτες εισέβαλαν στο χώρο όπου πραγματοποιούνταν η παρουσίαση, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5), έσκισαν βίβλία και διέκοψαν την παρουσίαση του βιβλίου, επειδή διαφωνούσαν.

Ανώνυμος είπε...

19/11/09 21:09
Στη Στοά του Βιβλίου
Επιδρομή ακροδεξιών στη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου για το Κυπριακό


Πολυμελής ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε στη Στοά του Βιβλίου, διαλύοντας την παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Γκουρογιάννη «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» για το Κυπριακό.


Η επίθεση των περίπου 60 ατόμων πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου, όπου γινόταν η παρουσίαση, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ της ΕΟΚΑ, προκάλεσαν φθορές και έσκισαν βιβλία.

Ορισμένοι άρπαξαν επιδεικτικά αντίτυπα του βιβλίου του κ. Γκουρογιάννη, τα οποία και έσκισαν, διέλυσαν και πέταξαν κάτω, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελλάς - Ένωση - ΕΟΚΑ Β'», εκδιώκοντας από το χώρο της εκδήλωσης τους ομιλητές και τον συγγραφέα.

Στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώθηκαν με ομάδα ατόμων που που φορούσαν κράνη και κουκούλες και βρισκόταν στην οδό Πεσμαζόγλου, στην είσοδο της Στοάς του Βιβλίου. Μόλις εμφανίστηκε η Αστυνομία οι άγνωστοι αποχώρησαν.

Μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονταν και δύο βετεράνοι της ΕΛΔΥΚ: Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ'74, Δημ.Σπανογιάννης και ο Γ.Βουρλιόγκας.

Το «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» είναι ένα μυθιστόρημα με πρωταγωνιστές ομάδα βετεράνων του πολέμου στην Κύπρο το 1974, οι οποίοι επιστρέφουν στα πεδία των μαχών τρεις δεκαετίας αργότερα.

Newsroom ΔΟΛ

Golden-Greece είπε...

@ανωνυμο 16 Νοέμβριος 2009 7:45 πμ
οι γερμανοι της ρουμανιας ειχαν οντως πολλα δικαιωματα.κα απο τα πολλα που ειχαν δεν εμειναν παρα μερικες χιλιαδες παπουδες και γιαγιαδες.και αυτοι δεν φευγουν για τον απλουστατο λογο << γερικα δεντρα δεν τα μεταφυτευουν >>
γερμανικης καταγωγης πολιτικος δεν υπηρξε στο ρουμανικο κοινοβοθλιο.
και ολλα αυτα διοτι ειχαν πολλα δικαωματα.

απο εσας ποσοι φυγαν απο την Ελλαδα μετα το 1991 για ΦΥΡΟΜ μια και δεν εχετε δικαιωματα στην Ελλαδα?

Ανώνυμος είπε...

Germans of Romania
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search

Traditionally German (Saxon or Swabian) territories in Transylvania.The Germans of Romania or Rumäniendeutsche were 760,000 strong in 1930. They are not a single group; thus, to understand their language, culture, and history, one must view them as independent groups:

Transylvanian Saxons - the largest and oldest, often simply equated with the Germans of Romania
Satu Mare Swabians and most Banat Swabians, groups of Danube Swabians in Romania
Transylvanian Landler Protestants
Zipser Germans in Maramureş (Borşa, Vişeu)
Regat Germans, including the Dobrujan Germans
Bukovina Germans
Bessarabian Germans (for the period 1918-1940)
See ethnic Germans for the complete list.

See Democratic Forum of Germans in Romania for their official representation.

[edit] Notable Romanian Germans
Horst Köhler (Bessarabian German), the President of Germany, whose parents were from Romania
Herta Müller (Banat Swabian), Nobel Prize-winning author who has depicted the history of Romanian Germans
Klaus Iohannis (Transylvanian Saxon), a 2009 opposition candidate for Prime Minister of Romania

Διαμαντένιος Βλάχος είπε...

Οι Γερμανοί της Ρουμανίας κατά την κομμουνιστική περίοδο μετανάστευσαν στην γερμανία μαζί με χιλιάδες ρουμάνους για τους ίδιους λόγους κυρίως οκονομικούς.
δεν εκδιώχθηκαν από το ρουμάνικο κράτος λόγω της γερμανικής εθνότητας τους...(σε αντίθεση με το ελληνικό κράτος όπου εξεδίωξε όχι μόνο τους Μακεδόνες, αλλά και τους Τσάμηδες,τους Βλάχους, τους Εβραίους, τους Τούρκους..)
Σήμερα στην ρουμανία υπάρχουν δεκάδες δήμαρχοι και κοινοτάρχες που εκλέγεται και δηλώνουν γερμανοί.
το Σιμπιού είναι το κέντρο των γερμανών της ρουμανίας, με γερμανό δήμαρχο, γερμανικές και ρουμάνικες πινακίδες σε όλη τη πόλη, χρήση της γερμανικής γλώσσας στις δημόσιες υπηρσίες, ραδιοφωνικοι σταθμοί ,τηλεοπτικοί σταθμοί,εφημερίδες στα γερμανικά..
Βουλευτής και σαφώς υπάρχει αφού ακόμα και έλληνας βουλευτής υπάρχει μόνο με 3 χιλιάδες ψήφους , φυσικά και εθνικά μακεδόνας....
(http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonians_of_Romania )