Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

17 Φεβ 2010

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ» ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Πληροφορηθήκαμε κατάπληκτοι από κάποιο εθνικιστικό blog ότι μετά από «διαμαρτυρίες» εθνικιστών ελλαδέμπορων που σκίζονται για την πατρίδα τους ( αποκλειστικά δική τους), το ελληνο-μακεδονικό λεξικό δεν θα διατίθεται πλέον από το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο.
Οι Ελληνάρες αυτοί κατάφεραν να βάλουν τον κ. Μαλλιάρη να κάνει ένα είδος «δήλωση μετανοίας» σε αυτούς τους τιποτένιους ανώνυμους φασίστες, κάτω από την πίεση των εκβιασμών και της τρομοκρατίας που είναι χαρακτηριστικά ατόμων με την συγκεκριμένη ιδεολογία.
Πρέπει το συντομότερο οι δημοκράτες Έλληνες και όλοι οι πολιτικοί φορείς και οργανώσεις που πιστεύουν στις δημοκρατικές αξίες να καταδικάσουν αυτήν την ενέργεια και να αγωνιστούν για να επαναφέρουν το βιβλίο στα ράφια του βιβλιοπωλείου «Μαλλιάρης παιδεία». Ο ίδιος ο κ. Μαλλιάρης πρέπει να αρνηθεί να υποκύψει σε εκβιασμούς και τρομοκρατικές επιθέσεις γιατί κανείς δεν του εγγυάται ότι οι ίδιοι αυτοί φασίστες δεν θα του ζητήσουν αύριο να αφαιρέσει και άλλα βιβλία που δεν θα είναι τις αρεσκείας τους. Δεν μπορεί μια επιχείρηση σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα να είναι όμηρος κάποιων άρρωστων εγκέφαλων που θεωρούν ακόμα και τα βιβλία επικίνδυνα για την «πατρίδα τους». Οι ελλαδέμποροι αυτοί πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για την πράξη εκβιασμού και τρομοκράτησης των παραγόντων αυτής της επιχείρησης. Αλίμονο εάν η κάθε επιχείρηση θα πρέπει να παίρνει «έγκριση» από «αγανακτισμένους πατριώτες» για το ποια προϊόντα θα διαθέτει προς πώληση!
Αυτός ο πολύ επικίνδυνος φασισμός που έχει αναπτυχτεί στη χώρα μας πρέπει όλοι μαζί να τον σταματήσουμε και να τον καταργήσουμε γιατί εάν δεν το κάνουμε ΤΩΡΑ, αύριο δεν θα μπορούμε ούτε καν να μιλούμε ελεύθερα.
Τώρα είναι πρόβλημα για ένα βιβλιοπωλείο αλλά αύριο μπορεί να είναι για κάτι άλλο. Το θέμα αφορά όλους μας και πρέπει να κινηθούμε όλοι ώστε οι ελληνικές Αρχές να προστατέψουν το βιβλιοπωλείο «Μαλλιάρης παιδεία».
Ο φασισμός δεν πρέπει να περάσει!

http://antiparakmi.blogspot.com/2010/02/blog-post_15.html

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απο ποιο εθνικιστικο blog το πληροφορηθηκατε?

Ανώνυμος είπε...

Πρόσκληση ΠΓΔΜ για εμπλοκή της Ε.Ε. στο θέμα της ονομασίας
Συναντήσεις κοινοβουλετικών επιτροπών της ΕΕ με συμμετοχή Ελλήνων ευρωβουλευτών.
Συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - ΠΓΔΜ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Σκόπια. Στη συνάντηση μετείχαν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου της ΠΓΔΜ.

Από ελληνικής πλευράς μετείχαν οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Τούσσας και Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ο κ. Γκρούεφσκι αναφέρθηκε στην πρόοδο που σημείωσε η χώρα του, σχετικά με την εκπλήρωση των κριτηρίων για την ενσωμάτωσή της στις ευρωατλαντικές δομές, ενώ έκανε και εκτενή αναφορά στο θέμα της ονομασίας, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι δεν τηρεί εποικοδομητική στάση για την επίλυση του ζητήματος αυτού.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ συμπλήρωσε ότι η χώρα του επιθυμεί την υπέρβαση της εκκρεμότητας αυτής, κάτι που θα ήταν προς το συμφέρον της, σημείωσε όμως ότι η Ελλάδα τηρεί μία αμετακίνητη στάση η οποία δεν διευκολύνει τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης και ορθώνει συνεχώς εμπόδια αναφορικά με την προώθηση της ευρωατλαντικής προοπτικής της ΠΓΔΜ.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Γκρούεφσκι ζήτησε επίσης ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ για το θέμα της ονομασίας και σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να ασκήσει πίεση προς την ελληνική πλευρά.

Στην τοποθέτηση αυτή του κ. Γκρούεφσκι αντέδρασε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι ο κ. Γκρούεφσκι προσπάθησε να παρουσιάσει μία στρεβλή και αντιφατική εικόνα για την Ελλάδα.

Ο κ. Κουμουτσάκος, στην παρέμβασή του, κατ΄αρχήν, χαιρέτισε την πρόοδο που σημείωσε η ΠΓΔΜ και τις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό, σημείωσε όμως ότι πολλές ενέργειες της κυβέρνησης του κ. Γκρούεφσκι δεν κινούνται στο πλαίσιο της ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στον εποικοδομητικό ρόλο της Ελλάδας για την προώθηση της ευρωατλαντικής προοπτικής της ΠΓΔΜ, φέροντας ως παραδείγματα την πρωτοβουλία της Ατζέντας της Θεσσαλονίκης, τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας για την επικύρωση της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης μεταξύ ΕΕ και της ΠΓΔΜ, καθώς και την χορήγηση στην ΠΓΔΜ του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη αναφέρθηκε στο θετική στάση που τήρησε η Ελλάδα για την πρόσφατη απόφαση της ΕΕ σχετικά με την κατάργηση των χορηγήσεων εισόδου για τους πολίτες της ΠΓΔΜ που επιθυμούν να επισκεφθούν τις χώρες του Σέγκεν και στην παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην ΠΓΔΜ, με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών στην ΠΓΔΜ αναφορικά με τις ξένες επενδύσεις.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν αξιοποίησε και δεν ανταποκρίθηκε θετικά στην προσέγγιση αυτή της Ελλάδας.

Σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι η Ελλάδα θεώρησε πως η τελευταία γραπτή πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, τον Οκτώβριο του 2008, κινούνταν σε μία θετική κατεύθυνση που επέτρεπε την συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, όμως η ΠΓΔΜ, αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί της πρότασης αυτής.

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, είπε ότι ο κ. Νίμιτς εξέφρασε την ετοιμότητα να καταθέσει νέα πρόταση, τον Δεκέμβριο του 2009, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό, μετά από παρέμβαση της ελληνικής πλευράς.

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Τούσσας επεσήμανε ότι το ζήτημα της ονομασίας δεν πρέπει να λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για τους κοινωνικούς αγώνες στις δύο χώρες, ενώ ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον τόσο για την αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα του ονόματος, όσο και για τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της ΠΓΔΜ.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Τρεμόπουλος ρώτησε τον κ. Γκρούεφσκι αν ισχύουν ακόμη οι απαντήσεις που είχε λάβει το 1992 ως δημοσιογράφος από τον Κίρο Γκλιγκόροφ ότι αποδεχόταν σύνθετη ονομασία για τη χώρα του και ότι ανησυχούσε για τις τάσεις υποτίμησης του σλαβικού πολιτισμού και θεωρούσε εθνικιστική την προσπάθεια σύνδεσης της ΠΓΔΜ με τον Μ. Αλέξανδρο. Ο κ. Γκρούεφσκι, όπως ανέφερε ο κ. Τρεμόπουλος, περιορίστηκε να αναρωτηθεί για ποιο λόγο δεν είχε υπάρξει λύση εκείνη την εποχή, αν η ηγεσία της χώρας του πίστευε όντως αυτά.

Ο κ. Τρεμόπουλος, σε ερώτησή του προς την υπουργό Περιβάλλοντος της ΠΓΔΜ, έθεσε το θέμα της ποιότητας των νερών του Αξιού και της βιώσιμης διαχείριση της ροής τους. Ο κ. Τρεμόπουλος επεσήμανε ότι σε μελέτη οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ καταγράφεται σοβαρή ρύπανση του Αξιού από 14 πόλεις και 140 βιομηχανίες στο σύνολο της λεκάνης απορροής του ποταμού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

--------------------------------------------------------------------
1- ο κ. Κουμουτσάκος αποκρύπτει την αλήθεια σύμφωνα με την οποία ο κανονισμός της Ε.Ε επιτρέπει θετική απόφαση για τις βίζες με το 2/3 των ψήφων....
συνεπώς η ελλάδα και βέτο να έβαζε δεν θα είχε αποτέλεσμα, αλλλά καιθα την εξέθετε παραπέρα ..
η μακεδονία πήρε το δικαιώμα άρσης της βίζας με το σπαθί της , εκπληρώνοντας όλα τα τεχνικά κριτήρια, σε αντίθεση με τη σερβία ή οποία έλαβε πολιτικό δώρο..
2- ο νέος κατα δήλωσή του Ελληνας Μακεδόνας, ο ευρωβουλευτής Τρεμόπουλος δείχνει το πραγματικό εθνικιστικό του πρόσωπο,λόγω της τεράστιας ματαιοδοξίας του και του καρριερισμού του...
η μακεδονία σέβεται όλους δίχως εξαίρεση τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο έδαφος της , από τους εκάστοτε κατοίκους της...
είτε τον μακεδονικό πολιτισμό των κατοίκων του μακεδονικού βασιλείου τουφιλλίπου και του αλέξανδρου, είτε αυτόν των κατοίκων της ρωμαίκής περιόδου, είτε των κατοίκων της βυζαντινής περιόδου-Ιουστινιανός, είτε της Οθωμανικής,είτε της σύγχρονης ...
αυτό κύριε τρεμόπουλε δεν είναι εθνικισμός ..
κανείς δεν μιλάει στη μακεδονία για βιολογική συνέχεια των κατοίκων της και πουθενά στον κόσμο ,ενώ αντίθετα στη ελλάδα κυρίαρχο δόγμα είναιη βιολογικήσυνέχειατου ελληνικού πολιτισμού...
αντίθετα είναι εθνικιστικός ο εθνοτικός αυτοπροσδιορισμός έλληνας μακεδόνας γιατι δεν υπάρχει τέτοιο έθνος πουθενά στον κόσμο, ούτε φυσικά στη μακεδονία..
αντίθετα υπάρχουν εθνικά έλληνες , εθνικά βλάχοι,εθνικά αλβανοί,εθνικά,βούλγαροι και φυσικά εθνικά μακεδόνες όλοι τους ΚΑΤΟΙΚΟΙ της μακεδονίας...
πολύ λυπηρό το φαινόμενο της εξαπάτησής των ψηφοφόρων σας κ. Τρεμόπουλε...
αντε παρέα με τον Ψωμιάδη, ο οποίος δηλώνει εδώ και καιρό ελληνας μακεδόνας παρά την τουρκοχριστιανική του καταγωγή...

Ανώνυμος είπε...

- http://antiparakmi.blogspot.com/2010/02/blog-post_10.html

- http://antiparakmi.blogspot.com/2010/02/blog-post_15.html
---------------------------------------------
το παραπάνω μπλόγκ πήρε την πρωτοβουλία του παράνομου μποϋκοτάζ του σύγχρονου ελληνο-μακεδονικού λεξικού...

Ανώνυμος είπε...

η δημοκρατία της μακεδονίας κ, Τρεμόπουλε σέβεται και προάγει ΙΣΟΤΙΜΑ όλους τους διαφορετικούς πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο έδαφος της από διαφορετικές πολιτιστικές κοινότητες , από ξεχωριστές πολιτιστικές-βιολογικές μονάδες...
δίχως διεκδίκηση οποιασδήποτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ...
σε αντίθεση με την ελλάδα η οποία αποκρύπτει, διαστρεβλώνει , ιδιοποιείται και υποβιβάζει κάθε μη ελληνόγλωσσο πολιτισμό της επικράτειας της....
από τον ρωμαϊκό, τον βυζαντινό,τον οθωμανικό,τον βλάχικο ,τον αλβανικό, τον τουρκικό...
για να μην μιλήσουμε για τον υπό διωγμό ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ...
η οποία ελλάδα τον ελληνόγλωσσο πολιτισμό τον θεωρεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ της , άσχετα αν η σύνδεσή της με αυτόν είναι ιδεολογική και θρησκευτική και όχι προσωπική...
μόνο λύπη προκαλεί η πολύ γρήγορη διολίσθηση και ένταξή σας κ.τρεμόπουλε στο ελληνικό εθνικιστικό μπλόγκ...
κρίμα , πολύ κρίμα για ενα νέο πολιτικό με αριστερές και υποτίθεται διεθνιστικές καταβολές...

Ανώνυμος είπε...

Μάθετε ξένες γλώσσες από το σπίτι σας
Ποικιλία ηλεκτρονικών προγραμμάτων για την εκμάθηση μέσω Ιnternet προσφέρουν πολλές εταιρείες- και δωρεάν

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ | Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Θέλετε να μάθετε μια ξένη γλώσσα αλλά το καθημερινό σας πρόγραμμα είναι πολύ γεμάτο για να παρακολουθήσετε μαθήματα σε κάποια σχολή; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αφού το Διαδίκτυο σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε μία ή και περισσότερες ξένες γλώσσες και μάλιστα σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από το δωμάτιό σας.

Με την επέκταση των ευρυζωνικών δικτύων και του γρήγορου Ιnternet πολλές εταιρείες προσφέρουν μια γκάμα προϊόντων για εκμάθηση ξένων γλωσσών, άλλα δωρεάν και άλλα έναντι αντιτίμου, που επιτρέπουν στους χρήστες να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με καθηγητές σε άλλες χώρες και να έρχονται σε επαφή με άλλους χρήστες που μαθαίνουν την ίδια γλώσσα.

Οπως τονίζουν οι ειδικοί, το να μάθεις μια ξένη γλώσσα είναι όσο δύσκολο είναι να κάνεις μια δίαιτα: έπειτα από λίγο καιρό βαριέσαι. Η λύση είναι να βρει κανείς έναν τρόπο να αντιμετωπίσει την ανία που καταλαμβάνει τους μαθητές μετά τους πρώτους μήνες. Για να λύσουν το πρόβλημα αυτό τα προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών online προσφέρουν σταυρόλεξα, διαδραστικά βίντεο και άλλα παιχνίδια, καθώς και τη συμμετοχή σε διαδικτυακές κοινότητες για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Το πλέον δημοφιλές ηλεκτρονικό πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών, η RosettaStone, προσφέρει ένα πακέτο 1.000 δολαρίων στο οποίο περιλαμβάνεται το RosettaCourse, το κλασικό πρόγραμμα εκμάθησης, καθώς επίσης και το RosettaStudio, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν μέσω video chat με ανθρώπους των οποίων η μητρική γλώσσα είναι η γλώσσα που μαθαίνουν, και το RosettaWorld, μια online κοινότητα όπου μπορεί να συμμετέχει κανείς σε γλωσσικά παιχνίδια.

Ενα επίσης δημοφιλές πρόγραμμα είναι το ΤellΜeΜore, το λογισμικό του οποίου όχι μόνο διδάσκει λέξεις και φράσεις αλλά διαθέτει και μια εφαρμογή αναγνώρισης της φωνής η οποία αναλύει την προφορά και τα λάθη στην εκφορά των λέξεων και δίνει συμβουλές για το πώς μπορείτε να βελτιωθείτε. Επίσης με τη βοήθεια βίντεο μαθαίνουν τους μαθητές πώς να τοποθετούν τη γλώσσα και τα χείλη προκειμένου να προφέρουν δύσκολους ήχους σε μια ξένη γλώσσα. Η ιστοσελίδα χρεώνει 899 δολάρια τον χρόνο για παροχή πρόσβασης στο διαδικτυακό «σχολείο».

Στην ιστοσελίδα Livemocha, που έκανε την εμφάνισή της πριν από δύο χρόνια, μπορεί κανείς να βρει βασικά μαθήματα για 30 γλώσσες δωρεάν. Αν οι χρήστες αποφασίσουν να περάσουν σε υψηλότερο επίπεδο, χρειάζεται να πληρώσουν κάποιο αντίτιμο σε εξαμηνιαία ή ετήσια βάση. Ολοι οι σπουδαστές, είτε παρακολουθούν τα βασικά μαθήματα

ή πιο προχωρημένα, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομάδες χρηστών που έχουν κοινό ενδιαφέρον την εκμάθηση μιας συγκεκριμένης γλώσσας. Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Ανώνυμος είπε...

Μερικώς χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση, η ιστοσελίδα Βabble προσφέρει μαθήματα στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά έναντι 12 δολαρίων τον μήνα σε εξαμηνιαία βάση.

Οσοι ενδιαφέρονται για εντελώς δωρεάν μαθήματα θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι το ΒΒC στην ιστοσελίδα του δίνει τη δυνατότητα εκμάθησης 36 γλωσσών, σε διάφορα επίπεδα, με ήχο, βίντεο και δυνατότητα μετάφρασης.

«Ενα ιδανικό περιβάλλον διδασκαλίας»
ΛΙΝΟΣ ΒΙΓΚΛΑΣ, καθηγητής Αγγλικών- επιμορφωτής σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών
«Η ραγδαία ανάπτυξη του Ιnternet και η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών του έχουν επιφέρει αλλαγές σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Εχουν μεταβάλει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε, σκεπτόμαστε καιεπικοινωνούμε. Τα φυσικά σύνορα, οι τεράστιες αποστάσεις και η απομόνωση δεν υφίστανται σ΄ αυτή την παγκόσμια εικονική κοινότητα, σ΄ αυτό το παγκόσμιο χωριό, του οποίου όλοι είμαστε εν δυνάμει μέλη. Ενας τομέας που έχει ωφεληθεί,ενισχυθεί και εκμεταλλευτεί πολύ καλά τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει το Ιnternet είναι αυτός της διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών. Ο πολυγλωσσικός χαρακτήρας του Διαδικτύου, η πληθώρα των αυθεντικών πηγών, η αλληλεπίδραση (interactivity), τα πολυμέσα (κείμενο, εικόνες, ήχος, video) εξοπλίζουν καθηγητές και μαθητές και διαμορφώνουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τη διδασκαλία και την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Βέβαια,όπως όλα τα εργαλεία,έτσι και όσον αφορά το Διαδίκτυο σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο θα το χειριστούμε. Πάντως σίγουρα το Ιnternet δίνει σήμερα τη δυνατότητα να μάθουμε μια ξένη γλώσσα και μάλιστα σε ικανοποιητικό επίπεδο και εκτός από τα μαθήματα παρέχει και εργαλεία μάθησης όπως λεξικά κτλ.».

«Εμαθα ελληνικά από το Διαδίκτυο»
ΚΡΙΣΤΟ ΣΤΟΓΙΑΝΟΒΣΚΙ,
28 ετών, φοιτητής από τα Σκόπια που ζει στην Ελλάδα
«Η πρώτη μου επαφή με τα ελληνικά ήταν μέσα από το πρόγραμμα RosettaStone. Το κατέβασα από το Ιnternet πριν από τέσσερα χρόνια και μπορώ να πω ότι με βοήθησε αρκετά στο να πάρω μια πρώτη ιδέα της γλώσσας.

Ηθελα να μάθω ελληνικά επειδή σχεδίαζα να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Ελλάδα. Η εμπειρία μου με τη μέθοδο αυτή με άφησε ικανοποιημένο γιατί μου έδινε τη δυνατότητα να έχω οπτικό και ακουστικό υλικό καθώς επίσης και να προγραμματίζω τα μαθήματά μου ανάλογα με τον φόρτο των σπουδών μου. Τα ελληνικά μου έγιναν πολύ καλύτερα αφού ήρθα στην Ελλάδα, αλλά τις πρώτες βάσεις τις πήρα από το Διαδίκτυο».

Ανώνυμος είπε...

Тешко на тие што се плашат од книги. Да не беше жално, ќе беше смешно, толку страв да се има од еден речник.

Речниците постојат за да ги спојуваат народите, да им помогнат да се разберат. Изгледа дека некои Грци не сакаат да се разберат со нас Македонците.

Ανώνυμος είπε...

Ουε κι αλιμονο σ`αυτους που φοβουνται τα βιβλια.Εαν δεν ηταν λυπητερο θα ηταν σιγουρα αστειο,τοσος φοβος,και δηλωση μετανειας απο τον Μαλλιαρη,ντροπη.
Τα λεξικα υπαρχουν για να επικοινωνουν οι λαοι,και βοηθουν στην συνενοηση των πολιτων.
Φαινεται καποιοι Γραικοι δεν θελουν να συνδιαλεγονται με τους Μακεδονες,ισως και να φοβουνται!!!

Ανώνυμος είπε...

Macedonian delegation meets OSCE Mission to Albania

Skopje, February 18 (MIA) - Delegation of the Macedonian Party in Albania, led by president Edmond Temelko, met Wednesday in Tirana with Renate Herrmanns, OSCE deputy-ambassador in Albania, and Frank Dalton, Head of the OSCE Rule of Law and Human Rights Department, reads World Macedonian Congress press release.

Dalton was acquainted on the position and rights of Macedonians in the country, as well as recent pressures by the Albanian authorities on the Macedonian minority, especially the latest developments with the courses in Macedonian language in several parts of Albania.

Herrmanns informed representatives of the Macedonian Party that OSCE has already asked for an explanation from Albanian institutions regarding the exercised pressure.

OSCE officials stressed their support to the request by the Macedonian minority for introduction of the Macedonian language in Albania's education system, in areas populated by ethnic Macedonians.

Macedonian Party representatives are scheduled to meet with the US and EU ambassadors to Albania in the coming days, reads the press release.

Ανώνυμος είπε...

H ΠΓΔΜ ειναι η τελευταια που θα επρεπε να μιλαει για ελευθερια λογου (Βασκο Γκλιγκοριεβιτς) δημοκρατία και φασισμο. Αντε για να μην ξεχασουμε κι αυτα που ξερουμε.
Και δεν πειράζει Belomorska που αποσυρθηκε το ελληνομακεδονικό λεξικο. Δοξα τω θεω βιβλια με ποιηση του Ελυτη υπάρχουν σε όλα τα βιβλιοπωλεια του κοσμου:
Της πατρίδας μου πάλι ομοιώθηκα
Μες στις πέτρες άνθισα και μεγάλωσα
Των φονιάδων το αίμα με φως
ξεπληρώνω.
Αυτο κι αν ειναι ελληνομακεδονικο λεξικό. Καταλαβες Belo;

Giorgi είπε...

Το γεγονός αυτό είναι τόσο γελοίο! Θυμίζει τους θρασύδειλους νταήδες του χωριού που πουλάνε νταηλίκια σε οτιδήποτε διαφορετικό, ξένο, αδύναμο, στους ομοφυλόφιλους, στις γυναίκες.


Φυσικά χέστηκαν για κάθε πρόοδο κι ευημερία του χωριού τους. Αρκεί να μην παρθεί ή (επί)μολυνθεί η παρθενιά της ιερής (φαντασιακής) Κόρης που λέγεται φυλή ή φύλο.

Κάποτε αυτοί που βλέπανε τα πράματα απ έξω γελούσανε. Ήταν γραφικό. Τώρα είναι θυμωμένοι και καλά κάνουν.
Το γνωρίζουν βέβαια τα παλικάρια αλλά κάνουν "μόκο". Δεν τους πέρνει.
Τρομοκρατούνε τίποτες φοβισμένους βιβλιοπώλες.

Εάν αυτό αξίζει ο Μαλλιάρης τότε καλά να πάθει.

Γνωρίζει να μου πει κάποιος πως μπορώ να προμηθευτώ το λεξικό?

bb είπε...

3OPA Publishing House
zorapublishinghouse@gmail.com
++30 23850 46548
Stefanou Dragoumi 11
Florina

Ανώνυμε 1:54, εάν δυσκολεύεσαι να βρεις το λεξικό σε κάποιο βιβλιοπωλείο της περιοχής σου, μπορείς να απευθυνθείς στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση η στο τηλέφωνο.

Ανώνυμος είπε...

Οχτώ χρόνια μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Αχρίδας, με την οποία τερματίστηκε ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ Αλβανών και Σλαβομακεδόνων στη FYROM και η καυτή ζώνη των νοτιοδυτικών Βαλκανίων ηρέμησε κάπως τα φαντάσματα των εθνικισμών.

Τον τόνο σ’ αυτόν τον επικίνδυνο για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή σκοπό, δίνει τούτη τη φορά ο ηγέτης της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και η πολιτική του εξαρχαϊσμού που υλοποιεί και η οποία έχει φέρει το νεόκοπο κράτος του σε αντιπαράθεση με τις όμορες χώρες.

Μετά τα αγάλματα, τις μετονομασίες αεροδρομίων, δρόμων και σταδίων και τις γραφικότητες με τους Πακιστανούς φυλάρχους-«απογόνους» του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έρχεται τώρα η ελεγχόμενη από την κυβέρνησή του Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών (MANU) να προκαλέσει με τις αμφιλεγόμενες και προπαγανδιστικές αναφορές της για τα γειτονικά έθνη θύελλα αντιδράσεων στο αλβανικό τόξο και τη Βουλγαρία. Η Ελλάδα, η οποία αναγορεύεται στον υπ’ αριθμ. ένα εχθρό του «μακεδονικού έθνους», αντέδρασε επίσης κάνοντας λόγο για μισαλλοδοξία και εθνικισμό.

Η εγκυκλοπαίδεια χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι, κυκλοφόρησε σε μικρό μέχρι στιγμής αριθμό αντιτύπων λόγω του ξεσηκωμού των Αλβανών του Τετόβου και τις πιέσεις του διεθνούς παράγοντα για το περιεχόμενό της. Οι αναφορές για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα προκλητικές και εκπέμπουν πρωτόγονο αλυτρωτισμό.

Σταυρος Τζιμας, Καθημερινη, 1-10-2009.

Καταγγελουμε το ρατσισμο και τη λογοκρισία που οδηγησαν στην αποσυρση αυτου του λαμπρου εργου. Τωρα που η οικονομικη κριση ειναι στο ζενιθ και οι κωμικες εκπομπες και τα καλα χιουμοριστικα βιβλια σπανίζουν, θα έπρεπε καθε βαλκανιος που σεβεται τον εαυτο του να εχει έναν τουλάχιστον τόμο της μακεδονικης εγκυκλοπαιδειας κατω απ το μαξιλαρι του. Γιατί ακομα κι αν προερχόμαστε απο την Αφρική και ανηκουμε στους υποσαχαριους λαους, το "DNA" του Ελληνα ανεκαθεν εκτιμουσε το καλό χιουμορ. Κριμα μια τετοια ανεξαντλητη πηγη γελιου να παει χαμενη.
Αντε βρε και εις ανωτερα.

Η απαγόρευση κυκλοφοριας βιβλιων σας μαρανε. Εδω ο Belo εχει κοψει τα μισα σχολια. Και να φανταστεις ότι ολα αυτα τα κανεις στο χωρο του διαδυκτιου για ενα τοσοδα σχολιακι. εκ του ελασσονος στο μειζον, φανταζομαι τι θα εκανες κι εσυ αν ησουν στη θεση τους.
Ακου κει "ο φασισμος δεν πρεπει να περασει". Τα μας μας και τα σας μας

Ανώνυμος είπε...

το ελληνο-μσκεδονικό λεξικό κυκλοφορεί σε όλα τα υπόλοιπα βιβλιοπωλεία της θεσσαλονίκης..
αλλά και της υπόλοιπης ελλάδος....
όποιος θέλει μπορεί να το παραγγείλει από τον βιβλιοπώλη του...
υπάρχει επίσης σε όλες τις βιβλιοαποθήκες...
τρέξτε όμως να προλαβετε γιατι σύντομα η Ε.Ε θα εκδόσει το μακεδονο-ελληνικό λεξικό...
έπονται ελληνο-μακεδονικοί διάλογοι ...
ύστερα μακεδονικά τραγούδια από την περιοχή της δράμας και των σερρών...
αλλά και μακεδονικές παιδικές ιστορίες και μακεδονικές παροιμίες απο φλώρινα-καστοριά-πέλλα...
ανθολογία του γολγοθά των αιγαιατών μακεδόνων από το 1912 έως σήμερα , με τις διώξεις από το ελληνικό και βουλγάρικο κράτος ...
η μακεδονική εκδοτική εργασία μόλις ξεκίνησε....
έπονται οι αρβανίτες/αλβανοί....

Ανώνυμος είπε...

Την Αρβανιτιά όταν την πιάνεις στο στόμα σου Ανώνυμε 20/2/2010 4:03μμ να το πλένεις πρώτα με σαπούνι. Επειδή μια Αρβανίτισσα μάνα γέννησε ένα φρούτο σαν τον Taşçı νομίσατε πως είναι η φάρα μας γεμάτη 5οφαλαγγίτες σαν τα μούτρα σας;

Ανώνυμος είπε...

O Μαλλιαρης δεν θα ξαναβαλει το ελληνομακεδονικό λεξικό στο ραφι του αλλα οι τσόντες θα συνεχίσουν να ανεμιζουν στα περιπτερα της αθήνας και των αλλων πόλεων προς κοινη θεα ..
τα παιδακια δεν πρεπει να ξεχαστουν και αντικρίσουν το κοκκινο εξωφυλλο σε καποιο ραφι(αμφιβαλλω αν θα το ειχε και σε ραφι- το κοβω να ηταν καταχωνιασμενο σε κανα κιβωτιο στο υπογειο μονο για γνωστες-ειδημονες που θα το ζητησουν) του ελληνομακεδονικου. επιτρεπεται ομως να ερχονται σε οπτικη επαφη με τα απειρους καλους εξωφυλλα πορνοπεριοδικών στα ελλαδικά περιπτερα....
εγκλημα η υπαρξη χαρτονιου με αντιτυπα του ελληνομακεδονικου σε κεντρικο βιβλιοπωλείο.

Η ελληνικη κοινωνια των αριστων προτεραιοτηττων.