Translate

15 Ιαν 2011

Περικόπτουν από το μέλλον και συντηρούν το παρελθόν

15.01.11
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της καταδικάζει τις περικοπές των υποτροφιών από το ΙΚΥ που γνωστοποιήθηκαν με μυστικοπαθή τρόπο, και μάλιστα σε μια περίοδο κατα την οποία οι υποψήφιοι είχαν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για τη διεκδίκησή των υποτροφιών.
Με την κίνησή της αυτή, η Κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει σωστές προτεραιότητες για την έξοδο από τη κρίση.
Τη στιγμή που υπαναχωρεί στις παράλογες και οπισθοδρομικές απαιτήσεις κάθε συνδικάτου και κάθε συντεχνίας, διατηρώντας έτσι μια Ελλάδα του παρελθόντος που δεν έχει να δώσει τίποτα πια, οι περικοπές των πενιχρών υποτροφιών είναι παραδειγματικές της αδιαφορίας της Κυβέρνησης για την Παιδεία.
Περισσότερα εδώ 

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πληρωμή κατά βούλησιν

NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011


Ο ιδιοκτήτης ενός καφέ στην Πράγα, βλέποντας τους πελάτες του να μειώνονται καθημερινά και τους λιγοστούς που απέμειναν να κατσουφιάζουν όταν τους έφερνε το λογαριασμό, σκέφτηκε να αποφασίζουν μόνοι τους την τιμή του καφέ, του ποτού, του γλυκού, της μπύρας ή του σάντουϊτς.

"Η ιδέα τελικά προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και το καφέ είναι γεμάτο από νέους πελάτες που φέρνουν κι άλλους, κι άλλους, κι άλλους. . ." δήλωσε κατευχαριστημένος ο ιδιοκτήτης του "Μπαρ Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι", που τώρα έχει άλλους μπελάδες στο κεφάλι του: πρέπει να προσλάβει τουλάχιστον δύο σερβιτόρους για να τα βγάζει πέρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο


--------------------------------------------------------------------------------
αμάν και πότε κάτι ανάλογο στην ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της με τίτλο: «Η Γερμανία στο εδώλιο», η αριστερή εφημερίδα του Βερολίνου Junge Welt φιλοξενεί χρονικό της σφαγής του Διστόμου, αλλά και της προσφυγής των θυμάτων στην ελληνική και την ιταλική δικαιοσύνη.

«Αν και η γερμανική κυβέρνηση συμμετείχε σε όλες τις δικαστικές διαδικασίες, αρνείται να αναγνωρίσει τις αποφάσεις των ιταλικών δικαστηρίων. Ήδη ο προκάτοχος του κ. Βεστερβέλε, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊμάιερ (SPD), επικαλούνταν στην περίπτωση αυτή την �κρατική ετεροδικία�. Όμως οι δικαστές στη Ρώμη και στην Αθήνα διακήρυξαν ότι η βασική αυτή αρχή δεν μπορεί να ισχύσει για σοβαρά εγκλήματα πολέμου και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Εξάλλου αυτό ακριβώς ήταν και το επιχείρημα του Βερολίνου, όταν ο πρώην ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς προσήχθη στη Χάγη», σημειώνεται στο δημοσίευμα, ενώ ειδική αναφορά γίνεται και στην τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών:

«Τώρα πνέει μένεα ο κ. Βεστερβέλε κατά της Αθήνας και λέει ότι �δεν έχει κατανόηση� για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι �η Γερμανία έχει συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης και γνωρίζει πολύ καλά τι υπέφερε ο ελληνικός λαός κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο�. Όλα αυτά όμως φαίνεται ότι δεν επιτρέπεται να έχουν και κάποιο κόστος», σημειώνει το δημοσίευμα.

Παραθέτει επίσης δηλώσεις της εκπροσώπου του Κόμματος της Αριστεράς Ούλα Γέλπκε, η οποία χαρακτηρίζει την προσφυγή της γερμανικής κυβέρνησης στο Δικαστήριο της Χάγης «καθαρό κυνισμό». «Είναι ντροπή η Γερμανία να αρνείται ακόμη πεισματικά την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα της ναζιστικής κατοχής. Τα θύματα έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν πραγματικές αποζημιώσεις και όχι να αρκεσθούν στις ανέξοδες διακηρύξεις λύπης του Βερολίνου», αναφέρει η Γέλπκε.

Ανώνυμος είπε...

σύμφωνα με πληροφορίες από τους αυτήκοους μακεδόνες της άρνισσας/οστρόβου, την περιοχή επισκέφθηκε ο νέος υπεύθυνος του τουρισμού του δήμου έδεσσας , ο γνωστός εθνικιστής ελληναράς πριβαρτιτσάνης με μακεδονική καταγωγή απο τον πατέρα και βλάχικη από την μητέρα του , ο οποίος τους είπε ότι για τουριστικούς λόγους δεν θα πρέπει να μιλάνε την μακεδονική γλώσσα των παππούδων τους...!!!!!!!
το γεγονός αυτό προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους κατοίκους του οστρόβου...
οι οποίοι απορούσαν και είχαν ερωτηματικά για την νομιμότητα αυτής της παρέμβασης ενός δημοτικού συμβούλου....
ο οποίος υποτίθεται ότι τους εκπροσωπεί...
σιγα σιγά αρχιζουν να προβληματίζονται για την αντιμετώπιση αυτής της σημερινής κατάστασης στο Δήμο Εδεσσας...

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Fasistopithecus Hellenaris

Σοκ έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα, και ιδιαίτερα σε παλαιοντολόγους και ανθρωπολόγους, η επανεμφάνιση ενός είδους που εθεωρείτο εξαφανισμένο πολλά εκατομμύρια χρόνια. Ο λόγος για τον Fasistopithecus Hellenaris ο οποίος εικάζεται πως έζησε την ίδια περίοδο με τον Australopithecus Robustus, και αποτελεί έναν μακρινό ξάδελφο του είδους μας. Το συγκεκριμένο γεγονός, έστρεψε όλα τα βλέμματα των παλαιοντολόγων στη χώρα μας, αφού το είδος επανεμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, και για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε αυτό το περίεργο πλάσμα, από κοντά, μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον!


Το ελληνάκι, σε πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα, έχει την τιμή να σας παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα διεξοδικών επιστημονικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας.

1. Ανατομικά Χαρακτηριστικά

Εκ πρώτης όψεως, ο Fasistopithecus Hellenaris δε διαφέρει ιδιαίτερα με τον Homo Sapiens, γεγονός που συγχύζει την επιστημονική κοινότητα, δεδομένου ότι την εποχή που το συγκεκριμένο είδος έζησε στον πλανήτη, η ανθρώπινη μορφολογία έμοιαζε περισσότερο με αυτή του πιθήκου.


Το γεγονός αυτό προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση, δεδομένου ο όγκος του εγκεφάλου, αρχικά φαινόταν παρόμοιος με αυτόν του Homo Sapiens, δηλαδή περίπου στα 1550 κ.εκ. Τελικά όμως, μετά από ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι στην πραγματικότητα ο Fasistopithecus Hellenaris, ενώ εξωτερικά έχει παρόμοια κρανιακά χαρακτηριστικά, στην ουσία, μόνον τα 350 κ.εκ. εντός του κρανίου καταλαμβάνονται από τον εγκέφαλο, ενώ τα υπόλοιπα 1200 κ.εκ. χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση αέρα προκειμένου να αποφεύγεται η υπερθέρμανση των νευρώνων κατά την εκτέλεση πολύπλοκων εγκεφαλικών λειτουργιών, όπως το βάδισμα, η αναπνοή, η ούρηση, κλπ.

2. Κοινωνικά Χαρακτηριστικά

Ο Fasistopithecus Hellenaris συναντάται κυρίως σε αγέλες. Οι μετακινήσεις στο περιβάλλον του, δεν ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη ανάγκη ή κάποιο μοτίβο, καθώς αδυνατούν να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους μεταξύ τους. Αυτή η αδυναμία επικοινωνίας είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του είδους, που όπως θα δούμε στη συνέχεια, δημιουργεί προβλήματα. Ως εκ τούτου, δεν είναι σπάνιο πολλές φορές να συναθροίζονται και να κουνάν χειροποίητα εργαλεία ως ένδειξη αλληλοστήριξης και σεβασμού μόνο προς το δικό τους είδος, προσπαθώντας να μεταφέρουν μηνύματα σε άλλα είδη.

Ανώνυμος είπε...

3. Πολεμικές Τεχνικές

Η χαρακτηριστική αδυναμία του Fasistopithecus Hellenaris να επικοινωνήσει με παραπλήσια είδη, τον ανάγκασαν να εξελίξει τις πολεμικές τεχνικές του προκειμένου να προστατευθεί από όντα περισσότερο νοήμονα. Εδώ, σε μία σπάνια φωτογραφία, μπορούμε να δούμε μία χαρακτηριστική αγέλη Fasistopithecus Hellenaris, με αυτοσχέδια όπλα, ενώ ετοιμάζεται να «επικοινωνήσει» με Homo Sapiens.


Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα που παρατηρείται στους Fasistopithecus Hellenaris, είναι η διατήρηση της επίδειξης του φαλλού ως σύμβολο εκφοβισμού. Είναι γνωστό, ότι πολλές πρώιμες ανθρώπινες κοινότητες όχι μόνον λάτρευαν τον φαλλό ως σύμβολο γονιμότητας, αλλά τον χρησιμοποιούσαν και ως μέσον εκφοβισμού στη μάχη· μία τακτική που συναντάται ακόμα και σε πιο σύγχρονες φυλές του Αμαζονίου και της Αφρικής.

Επειδή όμως η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει ρητά την επίδειξη φαλλού σε δημόσιους χώρους, ο Fasistopithecus Hellenaris αναγκάστηκε να υιοθετήσει μία νέα τακτική που προσομοιάζει στην καθεαυτό πράξη. Συγκεκριμένα, αντί για τον φαλλό του, ο Fasistopithecus Hellenaris προτάσσει το δεξί του χέρι, υπονοώντας την προέκταση του φαλλού του, όπως φαίνεται σε άλλη μία σπάνια απαθανάτιση αγέλης.


4. Τέχνη και Πολιτισμός

Παρά τη γενικότερη ακατανόητη και θορυβώδη συμπεριφορά, ο Fasistopithecus Hellenaris φαίνεται πως έχει κάνει προσπάθειες και έχει καταφέρει να κατακτήσει τεχνοτροπίες ζωγραφικής και πρώιμης αποτύπωσης αντικειμένων. Ένα παράδειγμα της τέχνης του φαίνεται εδώ:
Προσέξτε την απλότητα του σχεδίου, σε συνδυασμό με την αποτύπωση της πολεμικής τεχνικής που περιγράφτηκε πιο πάνω.

Εκτός από τη ζωγραφική, ο Fasistopithecus Hellenaris, έχει καταφέρει να φτάσει και σε κάποια στοιχειώδη πρώιμα στάδια γραφής. Η συμβίωσή του με τον Homo Sapiens φαίνεται πως τον έχουν διδάξει ορισμένες τεχνικές, και έτσι πολλές φιλότιμες προσπάθειες γραφής είναι διάσπαρτες και εμφανείς σε αρκετές αγέλες. Ένα παράδειγμα φαίνεται εδώ:


Ταυτόχρονα, έχουν βρεθεί και δείγματα γραφής, σε συνδυασμό με τη ζωγραφική, όπως αυτό που ακολουθεί πιο κάτω. Προσέξτε το βαθύτερο νόημα στον Λόγο, αλλά και την έμφαση στη χρήση μίας από τις 100 λέξεις που χρησιμοποιούν κατά κανόνα οι αγέλες του είδους.


5. Συμπεράσματα

Αν και η απότομη επανεμφάνιση του Fasistopithecus Hellenaris αμφισβητείται, δεδομένου ότι υπάρχουν ίχνη συνεχούς κατοίκησης στη χώρα μας τα τελευταία 3,5 εκατομμύρια χρόνια, η επανεμφάνιση του είδους σε τόσο μαζικό αριθμό θεωρείται ένα σημαντικό ανθρωπολογικό συμβάν. Η επιστήμη θα συνεχίσει τις παρατηρήσεις, έως ότου συλλεχθούν περισσότερα στοιχεία για αυτόν τον μακρινό μας ξάδελφο, που ενδεχομένως με τη σειρά του μας βοηθήσει να κατανοήσουμε ακόμα περισσότερο την διαδικασία της εξέλιξής μας από τον πίθηκο.

Ανώνυμος είπε...

17.1.11
Време: Η Ζιμπάμπουε ήταν το μυστικό όπλο ενάντια στην Ελλάδα;

Ανώτατοι αξιωματούχοι εξετάζουν σοβαρά να καταφύγουν σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για αποδοχή της ονομασίας Δημοκρατία της Μακεδονίας μετά και την αναγνώριση της Ζιμπάμπουε και της Συρίας. Με τις δύο αυτές χώρες η κατάσταση άλλαξε, αφού πληρούται ο αναγκαίος αριθμός των δύο τρίτων, των κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών για αυτή την πρωτοβουλία.

Όμως, μια τέτοια ιδέα, όπως προειδοποιούν οι εγχώριοι και οι ξένοι εμπειρογνώμονες, μπορεί να βλάψει σοβαρά τις διαπραγματεύσεις του διεξάγονται υπό την αιγίδα του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Όπως πληροφορούμαστε από κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών την προηγούμενη περίοδο έλαβε οδηγίες από τον πρωθυπουργό Νικόλα Γκρουέφσκι να πιέσει τις χώρες της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής να αναγνωρίσουν τη χώρα ως Δημοκρατία της Μακεδονίας δίνοντας έτσι στην ευκαιρία να καταφύγει η Μακεδονία στον ΟΗΕ με το ερώτημα της αποδοχής του συνταγματικού ονόματος της χώρας.

Η επιλογή αυτή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα μπορούσε να οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την Ελλάδα σε δυσμενή θέση για την πΓΔΜ και σε μια τέτοια περίπτωση θα αντιμετώπιζε μια διαφορετική κατάσταση, όπως έγινε και με την Σερβία, που το κράτη μέλη του ΟΗΕ κάλεσαν το Βελιγράδι και την Πρίστινα να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η κυβέρνηση έχει την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό, εάν αποφάσιζε ένα τέτοιο βήμα, παρά τη θέση που έχουν εκφράσει οι εντόπιοι και οι διεθνείς εμπειρογνώμονες που προειδοποιούν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι ως απάντηση θα λάβουν μια σοβαρή περιπέτεια.

Ως απόδειξη τίθεται η υπόθεση της Σερβίας που υπό της πίεσης και της επιρροής των χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ, αναγκάστηκε να καταθέσει ένα πολύ πιο ήπιο ψήφισμα, στο οποίο όμως, δεν αναφέρεται πουθενά ότι το Βελιγράδι και η Πρίστινα να καθίσουν να συζητήσουν για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου (σ.σ. όπως επεδίωκε η Σερβία).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στη δική μας περίπτωση, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η ελληνική διπλωματία είναι ιδιαίτερα ισχυρή και αυτό αποδεικνύεται από τον τελευταίο χρόνο όταν αρκετά κράτη όπως ο Παναμάς, το Μεξικό, το Κονγκό που αν και δεν είχαν αναγνωρίσει την συνταγματική ονομασία, στις διμερείς μας σχέσεις άρχισαν να χρησιμοποιούν τον όρο «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Παρόμοια είναι η κατάσταση με την Γεωργία, η οποία υπό την πίεση της ελληνικής διπλωματίας στο τελευταίο λεπτό εγκατέλειψε τις προθέσεις της να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα. Προτρέποντας έτσι και άλλα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με την Μακεδονία καθώς τις προσφέρει κάθε βοήθεια και υποστήριξη στις προσπάθειες τους για να ενταχθούν στους διεθνείς οργανισμούς.

Ο Τράιαν Μπεντέφσκα, καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο FON, υποστήριξε ότι η χώρα σε κάθε περίπτωση έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, αλλά δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σχετικά με την ψηφοφορία.

Ανώνυμος είπε...

« Κανείς δεν είναι ασφαλής για την πολιτική απόφαση , αφού είναι αδύνατο να προβλεφτεί πως θα αντιδράσουν πολλά κράτη που δεν έχουν αναγνωρίσει το συνταγματικό όνομα, όπως η περίπτωση της Ζιμπάμπουε και της Συρίας, που θα μπορούσαν υπό της πίεσης της Ελλάδας να αλλάξουν τη σκέψη τους. Και σίγουρα η κυβέρνηση φοβάται μια τέτοια δυνατότητα» είπε ο Μπεντέφσκα.

Οι εμπειρογνώμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση αντί να επενδύσουν στην διπλωματική δυνατότητα με την οποία είναι βέβαιο ότι θα χάσει παρά θα κερδίσει, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθεί το ενδιαφέρον των ΗΠΑ και της ΕΕ ώστε να επιλυθεί το δυνατό συντομότερο η διμερής διαφορά με την Ελλάδα.

Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να ερμηνευτεί και η ανακοίνωση της επίσκεψης της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα, μόλις πριν δύο ημέρες από την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη, που έχουν προγραμματιστεί για τις εννέα Φεβρουαρίου 2011.

Εξάλλου, ο αμερικανός Πρέσβης στα Σκόπια, Φίλιπ Ρίκερ, είπε ότι τα Σκόπια και η Αθήνα είναι αυτοί που θα πρέπει να καταλήξουν σε μια λύση του προβλήματος και δήλωσε ευτυχής που οι διαπραγματευτές Ζόραν Γιολέφσκι και Αδαμάντιος Βασιλάκης θα συναντηθούν πάλι με τον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.

« Η επίλυση της διαφοράς για την ονομασία είναι ευθύνη της ηγεσίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας. Πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να επιλυθεί ανά πάσα στιγμή. Χρειάζεται, ωστόσο, προσπάθεια και από τις δύο πλευρές και η ευθύνη είναι δική τους», είπε ο Ρίκερ.

--

Τίτλος άρθρου: «Зимбабве било тајното оружје против Грција»
Δημοσίευση: Време, 17.1.2011.

Ανώνυμος είπε...

17.1.11
Αλβανία: Η ελληνική Οργάνωση ‘ΜΑΒΗ’ αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον βουλευτή Βαγγέλη Τάβο

Η ελληνική εξτρεμιστική οργάνωση ‘Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου’ – ΜΑΒΗ, δύο φορές προσπάθησε να δολοφονήσει τον βουλευτή της ελληνικής μειονότητας, Βαγγέλη Τάβο.

Αυτό αναφέρεται στο βιβλίο «"Στον Αστερισμό του Εθνικισμού"» που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες από το δημοσιογράφο της ελληνικής εφημερίδας ‘Καθημερινή’, Σταύρο Τζίμα.

Το βιβλίο δημοσιεύει μια σειρά δεδομένων τα οποία τονίζουν τις περιβόητες δραστηριότητες της οργάνωσης αυτής και την ύπαρξη τουλάχιστον δύο κέντρων στο Υπουργείο Εξωτερικών και την ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) καθώς και στο κέντρο Υποδοχής και ένταξης των Ελλήνων Ομογενών ( σ.σ. Εθνικό Ιδρυμα Υποδοχής και Αποκατάστασης Αποδήμων και Παλλινοστούντων Ομογενών Ελλήνων- Ε.Ι.Υ.Α.Π.Ο.Ε.) καθώς και στην ‘Ομόνοια’, για την ελληνική πολιτική στην Αλβανία, μετά την πτώση του καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα, στις αρχές τις δεκαετίας του ’90.

Με βάση πραγματικά περιστατικά, πολλά από τα οποία δημοσιεύονται για πρώτη φορά, και ορισμένα από αυτά φανερώνουν τους μηχανισμούς των Ελλήνων της Αλβανίας προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κλίμα αποσχιστικών τάσεων, ώστε να εφαρμοστεί η στρατηγική της «αυτονομίας/ανεξαρτησίας» της Βορείου Ηπείρου , όπως περίπου έκαναν οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, αναφέρει η ελληνική εφημερίδα «Καθημερινή».

Στο δημοσίευμα της αναφερόμενης εφημερίδας σημειώνεται ότι κάτω από ‘θόλο’ αυτής της στρατηγικής αναπτύχθηκαν ανεξέλεγκτες οργανώσεις και ‘πατριωτικές’ ενώσεις που με τις εκδηλώσεις τους, αντί να βοηθήσουν την ελληνική εθνική μειονότητα την κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό, βγάζοντας συγχρόνως τα άπλυτα της Αθήνας στην διεθνή σκηνή.

«Μέσα αυτό το ρεύμα, απόβλητοι της εξτρεμιστικής εθνικιστικής οργάνωσης ‘ΜΑΒΗ’ που είναι γνωστή στην Ελλάδα ως ‘‘Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου’, προσπάθησαν να σκοτώσουν στις 13 Μαρτίου του 2001, σε μια ταβέρνα στο Περιστέρι της Αθήνας, τον εκπρόσωπο της μειονότητας και βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, Βαγγέλη Τάβο», γράφει στο βιβλίο του ο δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «απόπειρα δολοφονίας του Τάβου έγινε από την οργάνωση ‘ΜΑΒΗ’ το 1997 στο χωριό του, στο χώρο της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, κάτι το οποίο δεν είναι εξακριβωμένο από την ελληνική αστυνομία. Για τις πληροφορίες αυτές ο Τζίμας ανατρέχει σε μαρτυρίες δύο μελών του ‘ΜΑΒΗ’ ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται στην Αθήνα και ο άλλος σε μια άλλη πόλη, όπως σημειώνεται στο άρθρο.

Στην κατάθεσή τους, οι δύο βορειοηπειρώτες υποστηρίζουν ότι συμμετείχαν και στην επίθεση κατά της στρατιωτικής αλβανικής βάσης Peshkëpisë, όπου σκότωσαν δύο αλβανούς στρατιώτες αλλά η επιχείρησή τους απέτυχε παταγωδώς όταν συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία στην ελληνική μεθόριο και οδηγήθηκαν σε δίκη από την Εισαγγελία των Ιωαννίνων.
«Αντί να εξεταστεί το ζήτημα αυτό πιο βαθιά στα Ιωάννινα, η δικαστική αρχή αποφάσισε για θέματα εθνικής ασφαλείας να μεταφερθούν οι συλληφθέντες στην Αθήνα».

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και το Εφετείο μείωσε τις ποινές τους, για ένα θέμα που ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είχε περιγράψει ως ‘οργανωμένο και εξαιρετικά επικίνδυνο … από τη στιγμή που δεν καλυφθεί», όπως σημειώνει ο συγγραφέας στο βιβλίο του.

Ο δημοσιογράφος που δημοσιεύει τα πρακτικά της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης, θέτει το ερώτημα:

Τι ήταν τελικά για τη δικαιοσύνη αυτοί οι άνθρωποι; Ήταν άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας; Αν ναι, γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι; Ήταν προβοκάτορες υπερπατριώτες; Αν ναι, γιατί δημιούργησαν στο ελληνικό κράτος τόσο μεγάλη βλάβη;

--

Τίτλος άρθρου: «Organizata greke “MAVI”, dy atentate kundër deputetit Tavo”
Δημοσίευση: Mapo, 17.1. 2011. 10:12

Ανώνυμος είπε...

Χιτλερικες περιγραφες ανθρωπων από δηθεν αντιφασιστες. Με τις ευλογιες και τη βοηθεια της επιστημης.

Γρεφετε βλεπω και χαρακτηριστικα... Αλλά δεν μας ειπατε τελικά αν εχει αιθιοπικο ή αρχαιοαλεξανδρινο DNA, όπως το 60% (ελαφρα πλειοψηφια)των κατοικων της πγδμ που συμφωνα με τις δημοκρατικες αναλυσεις DNA ειναι αρχαιοι μακεδονες. Επιστημοναρες μου εσεις!!!...

Ανώνυμος είπε...

Και έτσι αναρωταται κανεις... Είναι δυνατόν ο μόνος blogger που κλειστηκε στο τρελαδικο να ειναι ο Γκλιγκοριεβιτς. Αλλά βλέπεις η Ελλάδα δεν ειναι δημοκρατικη πγδμ να σεβεται την ελευθερια του τυλου. Εχει αφησει ο γκρουεφσκι κανενα μμε ανοιχτό ή τα εκλεισε ολα;

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία : 19-01-11

Γκρούεφσκι: «Κανένα κίνητρο δεν έχει η Ελλάδα για την ονομασία»

Ο Μακεδόνας πρωθυπουργός δήλωσε πως η χώρα μας δεν αισθάνεται καμία ή πολύ μικρή πίεση για τη λύση του ζητήματος της ονομασίας.
Ο πρωθυπουργός της Μακεδονίας, Νίκολα Γκρούεφσκι, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν αισθάνεται κάποια πίεση, που θα μπορούσε να την ωθήσει σε συμβιβασμό για το θέμα της ονομασίας.

«Η εντύπωση που σχηματίζω είναι ότι η Ελλάδα δεν αισθάνεται καμία πίεση για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας ή και να αισθάνεται κάποια πίεση αυτή είναι πολύ μικρή, με αποτέλεσμα να μην ανησυχεί και να μην έχει κίνητρο να προβεί σε συμβιβασμό», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Μακεδονίας, «ΜΙΑ».

Ο κ. Γκρούεφσκι πρόσθεσε ότι οι χώρες της ΕΕ και άλλες χώρες γενικότερα, σχετικά με την Ελλάδα στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην οικονομική κατάσταση, γνωρίζοντας ότι η χώρα αυτή έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία προκαλούν και πολιτικές επιπτώσεις.

«Από την άλλη πλευρά, η σημερινή ελληνική ηγεσία, περισσότερο από ένα χρόνο, συνεχώς, και μέχρι κάποιο βαθμό επιτυχώς, πουλάει την ιστορία ότι ενδιαφέρεται για μια γρήγορη λύση (σ.σ. στο ζήτημα της ονομασίας), ότι υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις και πρόοδος σε αυτό το θέμα και ότι χρειάζεται ακόμη λίγος χρόνος», ανέφερε ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι.

Σε ερώτηση αν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε:

«Για την ώρα υπάρχει πρόοδος μόνο όσον αφορά τη βελτίωση των σχέσεων καθώς και συχνές συναντήσεις. Δηλαδή, υπάρχει πρόοδος μόνο στο τυπικό μέρος, κάτι που ασφαλώς δεν πρέπει να υποτιμάται. Όμως, αυτό δεν είναι αρκετό για την επίλυση της ουσίας του ζητήματος. Νομίζω ότι η Ελλάδα, για την ώρα τουλάχιστον, δεν είναι έτοιμη να προβεί σε συμβιβασμό όσον αφορά το ουσιαστικό μέρος. Είκοσι χρόνια μετά την ανεξαρτησία μας και ένα χρόνο μετά από συχνές συναντήσεις, οι συνομιλητές μας εξακολουθούν να έχουν σοβαρό πρόβλημα να αποδεχτούν ότι σε αυτή τη χώρα ζουν Μακεδόνες και μιλούν γλώσσα που λέγεται μακεδονική».

Σε άλλη ερώτηση, αν η Μακεδονία κάνει κάποια πρόταση, στη συνάντηση που θα έχει ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της Μακεδονίας, στις 9 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη, ο κ. Γκρούεφσκι απάντησε:

«Εμείς ανταλλάσσουμε συνεχώς ιδέες στις συναντήσεις με το μεσολαβητή του ΟΗΕ. Το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη βούλησης του άλλου μέρους να λάβει ένα μικρό ρίσκο και να εξηγήσει στους πολίτες της, ότι:
πρώτον έχουν ένα γείτονα που, πρώτον δεν είναι εχθρός και δεν έχει καμία βλέψη εναντίον τους, και δεύτερον ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποκαλεί τον εαυτό του στη βάση της ταυτότητας του.
Όταν η ανθρώπινη διάσταση επικρατήσει του εθνικισμού, τότε τα πράγματα μπορούν να προχωρήσουν.
Αν επικρατήσει ένα τέτοιο πνεύμα στην Ελλάδα, τότε οι πιθανότητες για συμβιβασμό θα αυξηθούν σημαντικά».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Νέο όνειδος. σε βάρος Μακεδονικής μειονότητας...Το Σάββατο 15/1/2011 η Γ’ τάξη του 3ου Ενιαίου Λυκείου Φλώρινας έκανε το χορό για να μαζέψουν τα παιδιά χρήματα για την εκδρομή τους. Την Δευτέρα, η διευθύντρια του Λυκείου κάλεσε τα παιδία της 3ης τάξης για να τους επιπλήξει γιατί στο χορό τα παιδία άφησαν την ορχήστρα να τραγουδήσει Μακεδονικά τραγούδια.
Το πρώτο πράγμα που τους είπε η φασιστο-λυκειάρχισσα ήταν το εξής ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ : "Εδώ είναι ελληνικό σχολείο, αυτό που κάνατε θίγει τους εαυτούς σας πρώτα από όλα ..Τι γνώμη θα σχηματίσει ο κόσμος για εσάς…Λάθος σας να αφήσετε να τραγουδήσ...ουν στα χωριά σας και στα πανηγύρια σας μπορείτε να ακούτε ότι θέλετε … αλλά όχι σε σχολικό χορό να συμβαίνουν τέτοια …" (!!!!!!!!!!!!)
"Ωραία αντίληψη" για διαπολιτισμική προσέγγιση !!
Τα παιδιά , προς τιμήν τους, της απάντησαν ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ότι δεν ντρέπονται για την ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ κληρονομιά τους και ότι με αυτά τα τραγούδια και χορούς έχουν μεγαλώσει.
Η καταγγελία του γεγονότος έγινε από μητέρα μαθητή της Γ’ Λυκείου η οποία θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της.

Ανώνυμος είπε...

πσρακαλούμε το ονοματεπώνυμο της Διευθύντριας του Λυκείου ???

Ανώνυμος είπε...

http://3lyk-florin.flo.sch.gr/stud/Class-a/teacher/teacher.htm

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς γυρίζει στο νόμιμο σπίτι της»

Ο Μπόι Τζορτζ επιστρέφει κλεμμένη εικόνα του Χριστού στην Εκκλησία της Κύπρου

Ο Μπόι Τζορτζ αγόρασε την εικόνα από έναν έμπορο έργων τέχνης στο Λονδίνο το 1985 χωρίς να γνωρίζει την προέλευσή της (Φωτογραφία: AΠΕ )
--------------------------------------------------------------------------------

Προτείνετέ το 22Προσθέστε την είδηση στις «ειδήσεις μου» Ακούστε την είδηση Μεγαλύτερη γραμματοσειρά Μικρότερη γραμματοσειρά Η είδηση σε PDF Εκτύπωση Αποστολή
--------------------------------------------------------------------------------

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο βρετανός, πρώην τραγουδιστής του διάσημου συγκροτήματος, «Culture Club», Μπόι Τζορτζ, συμφώνησε να επιστρέψει στην Εκκλησία της Κύπρου μία εικόνα του Χριστού που ήρθε στην κατοχή του 11 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή.

Ο διάστημος τραγουδιστής αγόρασε την εικόνα από έναν έμπορο έργων τέχνης στο Λονδίνο το 1985 χωρίς να γνωρίζει την προέλευσή της.

«Ευτυχώς η εικόνα επιστρέφει στο νόμιμο σπίτι της» δήλωσε ο Μπόι Τζορτζ. «Είμαι φίλος της Κύπρου και φρόντιζα την εικόνα επί 26 ολόκληρα χρόνια» πρόσθεσε.

Και συνεχίζει: «Ανυπομονώ να δω την εικόνα να επιστρέφει στην Κύπρο αρχικά και στη συνέχεια στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπου από όπου και αφαιρέθηκε παράνομα».

Ο επίσκοπος Νεαπόλεως, Πορφύριος εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του, καθώς ο Μπόι Τζορτζ του παραδίδει την εικόνα σε εκκλησία στο βόρειο Λονδίνο.

Η χειρονομία αυτή, τόνισε ο επίσκοπος, έγκειται στις γενικότερες προσπάθειες που κάνει η εκκλησία της Κύπρου για τον επαναπατρισμό κλεμμένων πνευματικών θησαυρών.


Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231075245

Ανώνυμος είπε...

Να το πείτε στο Δημητρά να της κάνει μήνυση!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Βολιβία αναγνωρίζει την πΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία
Η Βολιβία αναγνώρισε την πΓΔΜ με τη συνταγματική ονομασία της, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής μας χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μακεδονίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Βολιβίας, Νταβίντ Τσοκεχουάνα, απέστειλε το βράδυ της Δευτέρας επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, στην οποία του γνωστοποιεί ότι η κυβέρνηση της Βολιβίας αποφάσισε στο εξής, στη διμερή επικοινωνία με την ΠΓΔΜ, να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα του κράτους.


Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Βολιβία ήταν η πρώτη χώρα της Νότιας Αμερικής, η οποία στις 15 Ιουνίου 1994, με ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των τότε πρέσβεων των δύο χωρών στον ΟΗΕ, σύναψε διπλωματικές σχέσεις με την πΓΔΜ υπό την προσωρινή ονομασία.

Η Βολιβία είναι η 131η χώρα, η οποία στη διμερή επικοινωνία με την πΓΔΜ αναγνωρίζει το συνταγματικό όνομα της χώρας.

Στις 14 Ιανουαρίου, η Ζιμπάμπουε είχε αναγνωρίσει το συνταγματικό όνομα της πΓΔΜ.


Πηγή: Ναυτεμπορική

Ανώνυμος είπε...

Politics » Diplomacy
1.4 Million Macedonians Line Up for Passports in EU Back Door Sofia - Le Figaro
Diplomacy | January 20, 2011, Thursday

The peak in applications for Bulgarian citizenship from Macedonians – about 40,000 - came in 2004, three years before the country joined the European Union. Photo by BGNES A total of 1,4 million Macedonian citizens from Slavic origin and another 300,000 ethnic Turks, who were forcefully driven out of Bulgaria in the 80s, are lining up for a passport in Sofia and could gain EU citizenship through the back door, says Le Figaro.

"Very often on the threshold of poverty these citizens live in countries, which are centuries away from the standards of the European Union. But they all can claim they are eligible for the precious passports," the article comments.

According to it more than 4000 people applied for Hungarian citizenship since January, while the authorities in Bucharest wait between 250 000 and 400 000 applications for passports by the end of the year.

Bulgaria grants citizenship to Macedonians who prove Bulgarian ethnicity. The procedure requires providing their family name and birth certificate and filling in complex paperwork. Under Bulgaria's rules, perhaps two-thirds of of Macedonia's population of two million could be eligible for citizenship.

Tens of thousands have applied and nearly 20,000 have been approved since 2001. Acquiring a Bulgarian passport allows the holder to work in many European countries. Since Bulgarian laws allow dual citizenship, there is no need to renounce one's Macedonian documents.

To prove Bulgarian origin, it is enough for Macedonian citizens just to declare it, which makes virtually every Macedonian of Slavic origin is eligible to claim a Bulgarian passport.

Macedonians strive to obtain Bulgarian citizenship for a number of reasons – to migrate to Bulgaria, to travel and work freely across the European Union and also due to the faith in the protection that the Bulgarian state can give them.

But in Macedonia suspicions remain. The tortuous history of the Balkans, old territorial claims and accusations of a covertly expansionist agenda have tensed relations between the two countries.

Bulgaria occupied much of Macedonia three times between 1878 and 1913, regarding it as part of an extended nation. In 1999 each nation renounced any claims to the territory of the other, but Bulgaria has still not formally recognized the existence of Macedonian language and culture. Politicians and media have suggested more than once that the Bulgarian state has a hidden goal of an ultimate "reunification".

The peak in applications for Bulgarian citizenship from Macedonians – about 40,000 - came in 2004, three years before the country joined the European Union.

http://www.novinite.com/view_news.php?id=124362

Ανώνυμος είπε...

enet.gr, 10:57 Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Υποθηκεύστε νησιά προτείνουν Γερμανοί «σοφοί»

Η Ελλάδα θα πρέπει να ασφαλίσει το χρέος της με τα αγαθά που διαθέτει, όπως τα νησιά, έτσι ώστε να πείσει τις αγορές ότι τα χρήματα που δανείζεται δεν θα χαθούν, αναφέρει ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου IWH, Ulrich Blum στο Reuters.
"Αυτό ακριβώς κάναμε και στη Γερμανία το 1923" προσθέτει για να πείσει ότι πρόκειται για δοκιμασμένη μέθοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο για να μειωθούν τα επιτόκια, τα δάνεια της Ελλάδας πρέπει να "ασφαλιστούν" με πειστικό τρόπο. "¨Τα δημόσια αγαθά αποτελούν σταθερή ασφάλεια. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κατάσταση που θα νικήσει τον ψυχολογικό πόλεμο" αναφέρει. "Τα νησιά πάντα θα αξίζουν περισσότερα από τα χρέη της χώρα, έτσι δεν χρειάζεται να πουληθούν" προσθέτει.

Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, τα δάνεια θα γίνουν φθηνότερα καθώς δεν θα βασίζονται στην εικασία ότι τα χρήματα θα μαζευτούν από φόρους, αλλά θα είναι ήδη υποθηκευμένα.

Όσον αφορά στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης χρέους, τα απορρίπτει καθώς σύμφωνα με τον ίδιο οι αγορές γνωρίζουν πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να μειώσει το χρέος της πριν το 2014.

Σημειώνεται πως το IWH αποτελεί ένα από τα έξι ινστιτούτα, σύμβουλους της Άνγκελα Μέρκελ.

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία δημοσίευσης: 21-01-11

Οι κόκκινες γραμμές
Tου Σταυρου Tζιμα

Καθώς συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ίδρυση του κράτους της Μακεδονίας, στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται προοπτική διευθέτησης της εκκρεμότητας της ονομασίας, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.
Το 2011 ξεκινάει με δύο νέες αναγνωρίσεις της γειτονικής χώρας με τη συνταγματική της ονομασία, από τη Ζιμπάμπουε και τη Βολιβία και την ανακοίνωση της συνάντησης των πρέσβεων κ. Βασιλάκη και Γιόλεβσκι, υπό τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ, κ. Νίμιτς, στις 9 Φεβρουαρίου.
Για το δεύτερο δεν χρειάζεται να προβλέψουμε εξέλιξη, γιατί σχεδόν κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να προκύψει κάτι ουσιαστικό. Κυριαρχεί, και όχι άδικα, η πεποίθηση ότι αυτές οι συναντήσεις γίνονται απλώς για να συντηρείται η διαδικασία μέσω του ΟΗΕ και τίποτα παραπάνω.

Η κυβέρνηση της Μακεδονίας ανέδειξε το θέμα των αναγνωρίσεων από τη Ζιμπάμπουε και τη Βολιβία, ισχυριζόμενη ότι διαθέτει πλέον την πλειοψηφία των δύο τρίτων στην Γ.Σ. του ΟΗΕ και επομένως μπορεί να περάσει ψήφισμα αναγνώρισής της ως Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Ο Νίκολα Γκρούεφσκι στην πραγματικότητα επιχειρεί να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς, γνωρίζοντας ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται. Αν ήταν θέμα αριθμητικής πλειοψηφίας, καυτά ζητήματα του πλανήτη τα οποία επί δεκαετίες προκαλούν πολεμικές συρράξεις και συντηρούν ατμόσφαιρα έντασης, όπως π.χ. το Παλαιστινιακό θα είχαν λυθεί με μια απλή ανάταση του χεριού του εκπροσώπου στον ΟΗΕ της Μποτσουάνα, του Παλάου, των νησιών Φερόες κ.λπ.

Ανώνυμος είπε...

Για να γίνει μέλος της Γ.Σ. του ΟΗΕ με τη συνταγματική του ονομασία, το κράτος της Μακεδονίας θα πρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας να αλλάξει τις δύο προηγούμενες αποφάσεις του 817 (Απρίλιος 1993) και (845 Ιούλιος του ίδιου χρόνου) και από πουθενά δεν προκύπτει ότι το Σ.Α. προσανατολίζεται σε μια τέτοια πρωτοβουλία, όταν μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη η υπό αυτό διαδικασία εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης. Αλλά και αν ακόμη γίνει δεκτή προς συζήτηση η προσφυγή δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι χώρες που αναγνώρισαν την Μακεδονία θα την υιοθετήσουν, καθώς εκεί θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της Ελλάδας, η θέση της οποίας, παρά τα εσωτερικά της προβλήματα, παραμένει ισχυρή διεθνώς.

Δεδομένων αυτών και λαμβανομένης υπ’ όψιν της πανωλεθρίας που υπέστη η Σερβία όταν, στο τέλος του περασμένου χρόνου, κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου στη Γ.Σ. και αναγκάστηκε στο τέλος να ψηφίσει και η ίδια άλλο ψήφισμα από το δικό της (!), το οποίο της επέβαλαν οι ισχυροί, ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν τα Σκόπια ένα τέτοιο τόλμημα.

Τι πρέπει να γίνει, λοιπόν, προκειμένου ν’ ανοίξει ο δρόμος για την εξεύρεση λύσης; Κάποια από τις δύο πλευρές, ή και οι δύο, να κάνουν πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχουν χαράξει και ενδείξεις επ’ αυτού δεν υπάρχουν.
-------------------------------------------------------
ουδεμία σχέση και σύγκριση με το ψήφισμα της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο , το οποίο αφορούσε την μη αναγνώριση της ανεξαρτησίας , παρά την αντίθετη άποψη του Δικαστηρίου της Χάγης, αίτημα που στήριζε μόνο η Σερβία..
Αντίθετα η Μακεδονία έχει πρωτόκολλα αναγνώρισης του συνταγματικού της ονόματος από 131 χώρες , οι οποίες πρόκειται να αυξηθούν ούτως ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα ελληνικού εκβιασμού, όπως της Ισλανδίας για την ΕΕ και της Γεωργίας για το ΝΑΤΟ....
Φυσικά αναμένεται καταδίκη του πολλαπλώς και πολυεπίδα προαναγγελθέντος ΒΕΤΟ της Ελλάδος στο Βουκουρέστι , το 2008 , σχετικά με την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ με την προσωρινή ονομασία του ΟΗΕ , σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 1 της ισχύουσας Ενδιάμεσης Συμφωνίας.....!!!
Η Σερβία ζήτησε στον ΟΗΕ να ΜΗΝ αναγνωρισθεί το Κοσσυφοπέδιο, δίχως ουδεμία στήριξη, πλήν μάλλον της Ρωσσίας και με δεκάδες αναγνωρίσειςτου Κοσσυφοπεδίου...
Αντίθετα η Μακεδονία ζητά ΝΑ αναγνωρισθεί
η συνταγματική της ονομασία έχοντας την αναγνώριση πλέον των 131 χωρών...
όσο για τις κόκκινες γραμμές η Μακεδονία έχει υποχωρήσει και αποδέχεται μιά σύνθετη ονομασία αλλά για χρήση μόνο από την Ελλάδα η οποία προβάλλει και την σχετική ένσταση...
και όχι φυσικά οι παραπάνω 131 και πλέον χώρες να συμμορφωθούν στα εθνικιστικά καπρίτσια της χρεωκοπημένης ελλάδος...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 21 Ιανουαρίου 2011 1:15 μ.μ.
Αυτά που λες τα πιστεύεις?

(όσο για τις κόκκινες γραμμές η Μακεδονία έχει υποχωρήσει και αποδέχεται μιά σύνθετη ονομασία αλλά για χρήση μόνο από την Ελλάδα η οποία προβάλλει και την σχετική ένσταση...)

Αν το θέμα είναι πως θα ονομάζει η Ελλάδα αυτό το κράτος τότε δεν χρειάζονται καθόλου οι διαπραγματεύσεις.
Η Ελλάδα επίσημα χρησιμοποιεί το ΠΓΔΜ για την χώρα, και οι Ελληνες το (Σκοπιανοί) για τον λαό.

Αν αυτές είναι οι απόψεις και των κυβερνόντων της ΠΓΔΜ τότε χαιρέτα μας τον πλάτανο.

Ανώνυμος είπε...

Εχετε ακουσει ποτε σας για δικαιωματα πν ιδιοκτησιας; Ειναι ο πνευματικος ιδρωτας καποιων ανθρωπων (σταυρος τζιμας) που κοπιαζουν για να ενημερωνουν τον κοσμο, χωρις απλα να κανουν copy paste. Τα δικαιωματα αυτα θιγονται όταν καποιος τα παραποιει σκοπιμως, αντικαθιστωντας λεξεις και οναματα, χωρις να ενημερωνει τους αναγνωστες. Οχι μόνο παραβιαζονται τα δικαιωματα του αρθρογραφου, αλλα του επιρριπτεται και μια γνωμη που μαλλον εκφραζει κρυφα ονειρα, ευσεβεις ποθους και αλλοτριες ιδεες, κανοντας το αρθρο αυτο να μην ειναι ολακληρωτικα του κ Τζιμα...