Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

17 Αυγ 2011

Απάντηση στις ασκήσεις “πατριωτισμού"

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΤΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελίτης
Πέμπτη 11/08/2011
Αριθ. Πρωτ.28814
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας.
Κοινοποίηση: -Υπουργείο Εσωτερικών. -Πολιτικά κόμματα Βουλευτές. -Μ.Μ.Ε.
Θέμα: «Θα απαντήσουμε στις ασκήσεις “πατριωτισμού”;»
Κ.κ. Συνάδελφοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, Αξιότιμε κ. Δήμαρχε.
 Όπως γνωρίζετε τις τελευταίες ημέρες δέχθηκα πλήθος επιθέσεων από τοπικούς και μη τοπικούς παράγοντες. Αφορμή, το λάθος που έκανε η δημοσιογράφος της εφημερίδας Ντνεβνικ προκαλώντας παρερμηνεία των δηλώσεών μου (σημείωση: η δημοσιογράφος άθελά της έγραψε «έχουμε και Τούρκους στη Μελίτη» αντί της ορθής δήλωσης μου «έχουμε και πρόσφυγες από την Τουρκία στην Μελίτη» που εγκαταστάθηκαν στην κοινότητά μας, και ευρύτερα, μετά το 1922).
Η αναμετάδοση της συνέντευξης σε εθνικιστικά μπλογκ και ιστοσελίδες του διαδικτύου χωρίς την ορθή της απόδοση στα ελληνικά και χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας για επιβεβαίωση η μη του περιεχομένου της συνέντευξης, οδήγησε επώνυμους και ανώνυμους σε σωρεία ύβρεων, απειλών, διαστρεβλώσεων, υπερβολών και ο κατήφορος συνεχίζεται.
Σύσσωμη -σχεδόν- η πολιτική ηγεσία του τόπου της Φλώρινας “έτρεξε” να κάνει το “πατριωτικό της καθήκον” και να αυξήσει τις μετοχές της στο ιδιότυπο χρηματιστήριο του Εθνικισμού.
Η τοπική ηγεσία που δεν τόλμησε να ψελλίσει το παραμικρό για την πρόσφατη ετήσια επίσκεψη-επιδρομή στη Φλώρινα των Χρυσαυγητών, ανταποκρινόμενη στην «φαιοκόκκινη δημοσιογραφία» προχώρησε σε απαράδεκτες δηλώσεις αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος, σε μη σεβασμό της εκλογικής ετυμηγορίας των πολιτών της Μελίτης, ζητούν δηλώσεις μετανοίας και υποταγής από εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, πρωτοστατούν και προτρέπουν σε πολιτικό λιντσάρισμα των Μακεδόνων Ακτιβιστών και το χειρότερο, οι δήθεν "νέοι" χαλίφηδες (Σουμπάσηδες), αποδεικνύονται χειρότεροι από τους παλιούς! Διαγκωνίζονται στο ποιος θα ξεπεράσει τον άλλον στις ασκήσεις “πατριωτισμού” γιατί έτσι πιστεύουν πως θα το εξαργυρώσουν στις επόμενες εκλογές!
Άλλος πουλάει “ντοπιοσύνη” άλλος εθνικοφροσύνη άλλος ότι μπορεί. Και όλα αυτά στην καμπούρα μας και στα χωριά μας.
Σε αυτό το κυνήγι μαγισσών και Μακαρθισμού ο Αναστασιάδης δεν συμμετέχει. Η Ιερά Εξέταση τελείωσε τον Μεσαίωνα. Σήμερα στα θέματα της παράδοσης, της γλώσσας και της εθνικής ταυτότητας των Μακεδόνων οι εκφοβισμοί και οι απειλές δεν πτοούν κανένα.
Σεβόμενος το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα σας παρακαλούσα τέτοια ζητήματα να μας απασχολούν μεν όχι όμως για να μας διχάσουν αλλά για να μας ενώσουν. Σαν πρόεδρος Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελίτης παλεύω και θα παλεύω για να καλυτερέψω την ζωή μας στο χωριό μας σε ένα αγώνα τιμής μαζί με όλους τους συγχωριανούς μου.
Σας ζητώ και τώρα και στο μέλλον να διαφυλάξουμε τα χωριά μας και το Δήμο μας από το σαράκι του πολιτικού κανιβαλισμού. Γι αυτό σας καλώ όλους να καταδικάσουμε τις ασκήσεις “πατριωτισμού”.
Σέβομαι και τιμώ όλους τους συγχωριανούς μου και τους συνδημότες μου στο Δήμο Φλώρινας ανεξάρτητα από το τι κόμμα ψηφίζουν, τι θεό πιστεύουν, τι γλώσσα μιλάνε, σε ποια φυλή ή έθνος ανήκουν. Τα προβλήματα στα χωριά μας είναι πολλά και μεγάλα.
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία της πατρίδας μας σε συνδυασμό με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτη επιβάλλουν σε όλους μας αλληλοσεβασμό και προσπάθεια για την μεγαλύτερη δυνατή ενότητα για την τοπική ανάπτυξη.
Χάθηκαν ευκαιρίες τα προηγούμενα χρόνια. Ας μην χαθούν και άλλες τα επόμενα. Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί γιατί τα χωριά μας περιμένουν από εμάς τους εκλεγμένους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αναστασιάδης Ι. Παναγιώτης
Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελίτης

50 σχόλια:

Akritas είπε...

Eάν ο κ. Πάντε Ασλάκοφ ήθελε να πει «πρόσφυγες που ήρθαν από την Τουρκία», θα έλεγε «Μπεγκάλτσι ντογιόντοα οτ Τούρτσια» και όχι «Ματζίρι οτ Τούρτσια», που σημαίνει «Μουσαφίρηδες από την Τουρκία».
Όπως επίσης ο κ.Ασλάκοφ ξέχασε να πει ότι υπάρχουν και Έλληνες στην Μελίτη.

Προφανώς κάνει ασκήσεις εθνικισμού ο κ. Ασλάκοφ.

bb είπε...

Akritas, η μακεδονική γλώσσα μας είναι πάρα πολύ πλούσια σε λέξεις και έννοιες, περισσότερο από ότι η νεοελληνική.
Μπέγκαλτσι είναι οι διωγμένοι, για διαφόρους λόγους, από τον τόπο τους, ενώ οι «φιλοξενούμενοι» Ματζίριδες είναι οι έποικοι. Στην περίπτωση των Μικρασιατών και των Ποντίων, πρόκειται για εποικιστές (Ματζιροι) οι οποίοι βρέθηκαν στη Μακεδονία λογω της διακρατικής συμφωνίας της ελληνικής με την τουρκική κυβέρνηση για ανταλλαγή πληθυσμών. Η περίπτωση των Μακεδόνων Μπέγκαλτσι είναι πολύ διαφορετική, δεν υπήρξε καμία συμφωνία με άλλο κράτος για την «φιλοξενία» τους και το γεγονός ότι ακόμα θεωρούνται ανεπιθύμητοι απο το ελληνικό κράτος, τους κατατάσσει στις περιπτώσεις των εκδιωχθέντων (претерани -πρετέρανοι).
Ενώ ο Ερντογκαν έχει δηλώσει ότι όσοι Έλληνες έχουν καταγωγή από Τουρκία, μπορούν ελεύθερα να ζητήσουν την τουρκική ιθαγένεια (εάν έχουν τα στοιχεία για την καταγωγή τους εκεί), για να έχουν όλα τα δικαιώματα του τούρκου πολίτη, το ελληνικό κράτος αρνείται πεισματικά και παράνομα (για τα διεθνή δεδομένα) την επιστροφή στα πάτρια εδάφη σε όσους απο τους εκδιωχθέντες Μακεδόνες επιθυμούν να επιστρέψουν.
Όσο για Έλληνες, ο Πάντε είπε ότι «υπάρχει και «κάνας» Έλληνας, στο χωριό» (όπως λέμε στην προφορική γλώσσα «έχει και κανέναν Έλληνα», εννοώντας «κάποιους Έλληνες»)

Ανώνυμος είπε...

Ο Ερντογκάν γιατρέ μου αναφερόταν αποκλειστικά (δες και τα συμφραζόμενα της συγκεκριμένης συνέντευξης) στους Ρωμιούς της Ισταμπούλ (χρησιμοποιώ την Τουρκική ορολογία σαν τον ίδιο) που την έκαναν διωγμένοι από το 1926 (και ιδίως το 1955) και μετά. Από αυτούς έχουν παρακρατηθεί όσες περιουσίες δε μπόρεσαν να πουλήσουν όσο όσο. Δεν αναφερόταν στους πληθυσμούς που ανταλλάχθηκαν το 1926, πόσο μάλλον στους μισούς και παραπάνω από αυτούς που ήταν ήδη πρόσφυγες από το 1922 (και πιο πριν για τους Πόντιους) και συμπεριλήφθηκαν στην συνθήκη της Λωζάννης. Αυτοί οι ελάχιστοι αστοί δεν τον χαλάει να "επιστρέψουν" (χωρίς επιστροφές περιουσιών για τις οποίες δεν είπε τίποτα) γιατί θα φέρναν επιχειρήσεις μαζί τους.

Όσο για τα διεθνή δεδομένα κάτι εκατομμύρια (και όχι μερικές χιλιάδες) Γερμανοί πρόσφυγες από την Ανατολική Ευρώπη τι να πουν; Οι Τσέχοι μπλοκάρησαν ολόκληρη την ΕΕ για αυτό το θέμα. Κανείς δε θέλει να φέρει αφιονισμένους εχθρούς της πατρίδας του μέσα στη χώρα - εκτός αν είναι ήδη ο ίδιος αφιονισμένος 5οφαλλαγγίτης σαν την αφεντιά σου. :-)

Akritas είπε...

Οι έποικοι λέγονται «ντόσελνιτσι»(доселеници).
Belomore μην προσπαθείς να ξεγελάσεις τον κόσμο με το παιχνίδι των λέξεων.
Το ματζίρι απευθύνεται με υποτιμητικό τρόπο στους Έλληνες που κατάγονται από τους «Μπεγκάλτσι οτ Τούρτσια».

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου Ακρίτα Μπαμπινιώτη Ντόπιε Μακεδόνα!
Μέχρι σήμερα οι αφεντιές σας –ΧΑΛΙΔΕΣ,ΑΝΘΙΜΟΙ,ΣΤΟΚΟΙ-
μας φωνάζατε πως Έλληνας δεν γίνεσαι αλλά γεννιέσαι!
Το βλέπουμε και καταλαβαίνουμε πως Έλληνας ούτε γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι.ΚΑΤΑΝΤΑΣ.

bb είπε...

Akritas, εσύ παίζεις, όπως συνηθίζεις, με τις λέξεις. Ο Πάντε χρησιμοποίησε την τουρκική λέξη για «έποικους», γιατί αυτή την λέξη ήξεραν οι παλιοί γι αυτήν την ομάδα ανθρώπων. Η πιστεύεις ότι οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν την λέξη «ματζιρης», εννοώντας «φιλοξενούμενος», τον καθέναν που το κράτος «φύτευε» στον τόπο τους; Πάντως, μπέγκαλτσι δεν ήταν με τίποτα, γιατί κανείς απο αυτούς δεν πέρασε τα σύνορα, προς Ελλάδα, με δική του πρωτοβουλία για να σωθεί, όπως έκαναν οι δικοί μας Μπέγκαλτσι, όταν πέρασαν τα ελληνικά σύνορα. ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ως έποικους και όχι ως πρόσφυγες. Άλλωστε, ένα χαρακτηριστικό των προσφύγων είναι η λαχτάρα τους να επιστρέψουν στην γενέτειρα τους. Δεν βλέπω όμως τους «ματζιριδες-εποίκους» να εκδηλώνουν αυτή τη λαχτάρα, ισα-ισα που δεν θέλουν να ακούσουν για Τουρκία, για την οποία τρέφουν αισθήματα μίσους. Πολύ δύσκολα «ξεκολλάς» εποίκους , απο όπου έχουν εγκατασταθεί και βολευτεί με την βοήθεια του κράτους, που τους ευνοεί πάντα, σε σχέση με άλλους πολίτες του.

bb είπε...

TA NEA σημερα!
http://www.tanea.gr/aixmes/?aid=4650454

Ανώνυμος είπε...

ρε μπελομορε αστα αυτα και πες μας ποσες ακτινες εχει το αστερι της Βεργινας

http://logioshermes.blogspot.com/2011/08/blog-post_4475.html

Ανώνυμος είπε...

O "Akritas" emathe kai, pleon, didaskei makedonika...
Tragiko, opos tha elege ki h Tzoylia...

Ανώνυμος είπε...

1,12

Μαθε πρωτα την προελευση της λέξης Μακεδονια και μετα μετα κρινε τουε αλλους
Aπο Τζουλιες ειναι γεματη η Γευγελη

Ανώνυμος είπε...

Shmainei makros potamos (aliakmonas) kai oxi psiloi antres, ths Aspasias yie.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=415716
Απο Αφρική οι πρώτοι κάτοικοι της Κρήτης!

Ανώνυμος είπε...

το άκρον άωτον του ΨΕΥΔΟΥΣ και της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ αποτελεί η ενόχληση των χριστιανών εποίκων από την Τουρκία λόγω του ετεροπροσδιορισμού τους ως Τούρκους...

παρότι αυτός ο ετεροπροσδιορισμός ήταν ευρέως χρησιμοποιημένος στη περίοδο εποικισμού των παραπάνω σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα στη Μακεδονία...

και κυρίως είναι ΑΛΗΘΙΝΟΣ αφού κανένα αποδεικτικό στοιχείο πολιτιστικής και εθνοτικής διαφορετικότητας των Πατριαρχικών από την Τουρκία με τους μουσουλμάνους Τούρκους πρώην συγκάτοικούς τους δεν υπάρχει...

πρόκειται για ενόχληση του ΨΕΥΤΗ γιατί τον αποκαλούν ψεύτη , παρότι είναι ψεύτης και το έχει αποδεχθεί..

η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ αγγίζει τα όρια του εθνικιστικού παραλογισμού όταν οι δήθεν θιγόμενοι ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ στον συκοφαντικό ετεροπροσδιορισμό όσων δηλώνουν αλλά και το αποδεικνύουν ότι ΕΙΝΑΙ Μακεδόνες , με όρους όπως σκοπιανοί ενώ ουδεμία σχέση βέχουν με τα Σκόπια, βούλγαροι ενώ κανένα στοιχείο τουρκομογγολικής βουλγάρικης καταγωγής δεν έχουν , πράκτορες των Σκοπίων ενώ οι ίδιοι χρηματοδοτούν από τα δανεικά χρήματα της ΕΕ κάθε ελληνόφωνο του εξωτερικού με σκοπό τον εθνικιστικό προσεταιρισμό του , όπως τον Πατριάρχη και τους ελληνόφωνους Βλάχους της Αλβανίας , τους γνωστούς Βορειοηπειρώτες..

πρόκειται για τεράστιο εθνικιστικό θράσος των νεοναζί πεμπτοφαλαγγιτών της ελληνικής δημοκρατίας...

το ποτάμι όμως δεν γυρνάει..

η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα νικήσει...

Ανώνυμος είπε...

12,25

Μαθε το καλα πριν το ξαναγραψεις


Macedonia

Macedonius "Macedonian," from Greek Makedones,

lit. "highlanders" or "the tall ones," related to makednos "long, tall," makros "long, large

http://www.etymonline.com/index.php?search=macedonia&searchmode=none

Ανώνυμος είπε...

BELOMORE επειδή είναι γνωστός ο αρχηγικός ρόλος του ΑΚΡΙΤΑ στον
εθνικοφασιστικό συρφετό δες αυτό το βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=4GzWgNjKhK0&feature=related
Και δες πως το σχολίασε ο ΑΚΡΙΤΑΣ τότε.
http://www.macedoniaontheweb.com/forum/29839-post1.html
Σχόλιο τότε στις 29-07-2007 του ΑΚΡΙΤΑ « Λέει χαρακτηριστικά ένας ντόπιος:
- Δεν έχουμε πρόβλημα, δε φοβόμαστε, εμείς είμαστε μακεδόνες. Μακεδόνισα μάνα με γέννησε, μακεδόνας είμαι. Αν με γεννούσε Ματζίρισα θα ήμουν Ματζίρης. Αν ρέει αίμαμακεδονικό μέσα σου, δε φοβάσαι τίποτα.»
Τότε το Ματζίρι δεν θυμήθηκε να το διορθώσει με το Μπεγκάλτσι.
Τώρα κάνει και μεταφράσεις από την «Σκοπιανή» αργκώ!!!
Αυτοί οι Ελληναράδες σαν τις μάτσκες είναι, όπως να τις πετάξεις στα πόδια στέκονται!
Pozdrav R.

Ανώνυμος είπε...

ορμα τους Αλεξανταρ 1,40 με το ζασταβα και την μακεντοσκι φαλαγγα και φατους ολους

Akritas είπε...

Εγώ πάντως συμφωνώ με τον 1:40,
προφανώς αυτά εννοεί και ο Ασλάκωφ, έτσι δεν είναι 1:40;

Ανώνυμος είπε...

9,00

Τα ευρήματα που έχουν έρθει μέχρι σήμερα στο φως και σχετίζονται με τον Homo erectus χρονολογούνται σε πολύ πρωιμότερη εποχή από εκείνη στην οποία εμφανίστηκε ο Homo sapiens.
Πριν από 1,8 εκατομμύρια χρόνια, με την εμφάνιση του Homo erectus γεννήθηκε στην Αφρική ο πρώτος εκπρόσωπος των προγόνων μας .

Κατοίκησε την Εγγύς Ανατολή,Αφρικη στη συνέχεια την Ευρώπη, για να φτάσει, τελικά, πριν από 500.000 χρόνια στη νότια Ασία.

Eυρηματα εκτος Αφρικης εχουν βρεθει στην Βρεττανια, Γεωργια, Ιταλια και Ισπανια.

παρακατω στα λινκς θα βρεις χρησιμες πληροφοριες για το θεμα αυτο απο απο τα πολυ εγκυρα Nature , Archaelogy και Historyworld .net αν βεβαια σε ενδιαφερει το αντικειμενο, που δεν το νομιζω γιατι εσυ το αναρτησες για να θιξεις προφανως με την αστεια λογικη σοιυ τους Ελληνες

http://archaeology.about.com/od/homoerectus/a/pakefield.htm

http://www.historyworld.net/wrldhis/PlainTextHistories.asp?historyid=ab09

http://www.arxaiologia.gr/site/content.php?artid=9318

http://archaeology.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=archaeology&cdn=education&tm=15&gps=352_8_1366_526&f=10&tt=2&bt=0&bts=1&zu=http%3A//dx.doi.org/10.1038/nature04227

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε, 10:25, Υπάρχει κάπου κάποιο στοιχείο που να λέει ότι οι άνθρωποι απο την Αφρική που πήγαν στην Κρήτη, γύρισαν πίσω, όταν πήγαν εκεί οι Έλληνες; Η νομίζεις ότι αυτοί οι πρώτοι κάτοικοι της Κρήτης ήταν οι Έλληνες;
Η Κρήτη πάντως είναι, ήταν, και θα είναι ελληνική, μαζί με τον Μινώταυρο! Χαχαχαχαχα!

bb είπε...

Akritas 10:14, που είναι, ακριβώς, το πρόβλημα στο να αποκαλούνται κάποιοι κάτοικοι της Μακεδονίας εκχριστιανισμένοι Τούρκοι έποικοι; Είναι χριστιανοί, κατάγονται και έχουν για πατρίδα εδάφη της Τουρκίας (εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε σε πια φυλή ανήκει ο καθένας απ’ αυτούς, ούτε μας ενδιαφέρει αυτό) και εποίκησαν την Μακεδονία, μετά απο ανταλλαγή πληθυσμών και όχι μετά απο δίωξη τους απο το τουρκικό κράτος. Που είναι η ανακρίβεια, το ψέμα η η προσβολή;

Akritas είπε...

@ Belomore, πολύ απλά αυτός που το λέει, και ειδικά όταν είναι δημόσιο πρόσωπο, να το διατυπώνει ανοικτά και ξεκάθαρα, και όχι να λέει ότι «αλλιώς το έγραψε ο τάδε» και «αλλιώς το είπα ή το εννοούσα εγώ».
Βροντερά και φωναχτά.
Όπως φυσικά και το κόμμα που λέει ότι ανήκει.

@ Ανώνυμε 11:38, σαφώς και δεν είναι Έλληνες, αυτοί εμφανίστηκαν κάπου το 2000 π.Χ., αντίθετα με τα Μακεδονοειδή που είναι δημιούργημα του θεού, όπως λέει επίσημα η κρατική τηλεόραση της γείτονος χώρας. Άρα μπορεί να είναι κάτι τέτοιοι. Άλλωστε ο Θεός δημιούργησε τους Μάρους, τους Κίτρινους και τα Μακεδονοειδή. Εκτός εάν διαφωνείς με την κρατική τηλεόραση της γείτονος χώρας;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δικαιούμαι να διαφωνώ μόνο με την ελληνική κρατική τηλεόραση για την οποία πληρώνω, που επιτρέπει στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης όχι απλά να λέει εθνικούς μύθους, αλλά να παρανομεί ατιμώρητος με δηλώσεις ρατσιστικού μίσους και προτροπή σε βία εναντίων συνανθρώπων, μόνο επειδή διαφωνεί πολιτικά μαζί τους (τα περί πατριωτισμού, είναι αστειότητες! Μάλλον περί πατριδοκαπηλίας πρόκειται).

bb είπε...

Akritas, o Πάντε δεν τους είπε σκέτο Τούρκους, τους είπε έποικους απο Τουρκία. Αυτή είναι η μόνη διευκρίνηση που έκανε. Εσένα τι σε πείραξε, πιο πολύ; Το «απο Τουρκία» η το «έποικοι»;

Akritas είπε...

Belomore, τους αποκάλεσε «Ματζίρι», μην κάνουμε κύκλους και είναι ξημερώματα Κυριακής.

Ανώνυμος είπε...

Άλλα έλεγε ο Ακρίτας το 2007 και άλλα σήμερα!
BELOMORE επειδή είναι γνωστός ο αρχηγικός ρόλος του ΑΚΡΙΤΑ στον Εθνικιστικό συρφετό δες αυτό το βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=4GzWgNjKhK0&feature=related
Και δες πως το σχολίασε ο ΑΚΡΙΤΑΣ τότε.
http://www.macedoniaontheweb.com/forum/29839-post1.html
Σχόλιο τότε στις 29-07-2007 του ΑΚΡΙΤΑ « Λέει χαρακτηριστικά ένας ντόπιος:
- Δεν έχουμε πρόβλημα, δε φοβόμαστε, εμείς είμαστε μακεδόνες. Μακεδόνισα μάνα με γέννησε, μακεδόνας είμαι. Αν με γεννούσε Ματζίρισα θα ήμουν Ματζίρης. Αν ρέει αίμαμακεδονικό μέσα σου, δε φοβάσαι τίποτα.»
Τότε το Ματζίρι δεν θυμήθηκε να το διορθώσει ούτε με το Μπεγκάλτσι ούτε με το Ντόσελνιτσι! Τώρα κάνει και μεταφράσεις από την «Σκοπιανή» αργκώ!!!
Τους τρελαίνει κυριολεκτικά όταν κάποιος τους βάζει στη θέση τους !
Pozdrav R.

bb είπε...

R., συγγνώμη για τη μη δημοσίευση του σχολίου σου χθες, αλλά δεν ξέρω πως βρέθηκαν και τα δυο στα «ανεπιθύμητα» και δεν θυμάμαι να τα διάβασα, καν. Τα βρήκα σήμερα το πρωί, μετά τη διαμαρτυρία σου. Θα ελέγχω κάθε μέρα και τα ανεπιθύμητα, πλέον, γιατί μερικά σχόλια καταλήγουν εκεί, χωρίς να τα έχω βάλει εγώ. Έχει συμβεί και παλαιότερα. Ποζντραβ.

bb είπε...

Akritas, οι Έλληνες τη λέξη ματζιρη την μεταφράζουν αλλιώς! Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια μια διαφήμιση στο ραδιόφωνο για κάποιο κατάστημα δερματίνων ειδών, όπου κάποιος προέτρεπε κάποιον άλλον να επισπευτεί το συγκεκριμένο κατάστημα για να ψωνίσει και να παψει να είναι «ματζιρης», εννοώντας ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ! Εάν νομίζεις ότι ο πρόεδρος της Μελίτης αποκάλεσε μερίδα των συγχωριανών του τσιγκούνηδες, υπάρχει θέμα! Πρέπει να το αποδείξει οτι είναι.
Αλλά γιατί να τους πει «τσιγκούνηδες απο Τουρκία»; Οι τσιγκούνηδες είναι διαφορετικοί. εκεί;

Akritas είπε...

Είσαι συκοφάντης 3:09,
αυτό που έβαλα είναι μετάφραση του ρεπορτάζ του Α1, την οποία την έκανε ο Στέφανος.

Εάν δεν είσαι συκοφάντης, τότε μάθε πρώτα να κατανοείς τα Ελληνικά και μετά να κάνεις κριτική.

Και να στο κάνω πιο λιανά: Ματζίρης και Γραικομάνος για εμένα ήταν και είναι όροι ρατσιστικοί και μειωτικοί.

Ανώνυμος είπε...

Ματζίρης και Γραικομάνος είναι όροι ρατσιστικοί - Ακρίτας...!!!

Σκοπιανός, Βούλγαρος, Σλαβομακεδόνας , είναι όροι ΜΗ ρατσιστικοί για τους Μακεδόνες..???

αν όμως είναι ρατσιστικοί και ψευδείς περιμένουμε ΔΗΜΟΣΙΑ αναγνώριση των Μακεδόνων ως Μακεδόνων από τους χρεωκοπημένους Στέφανους, Ακρίτες , κ.λ.π ΤΑΧΑΛΙΑ...

αν έχουν ελάχιστο ίχνος εντιμότητας οφείλουν να το πράξουν ΑΜΕΣΑ και ρητά...

διαφορετικά θα συνεχίσουν να είναι συκοφαντικά, πατριδοκαπηλικά χρεωκοπημένα λαμόγια , υπεύθυνα για την κατάντια του να είσαι πολιτικά έλληνας

από την άλλη ο μουσαφείρης στα Μακεδονικά λέγεται γκοστιν και η μουσαφείρισα γκοστίνκα...

τούρκους τους ετεροπροσδιόριζαν τους ΕΠΟΙΚΟΥΣ από την Τουρκία ΟΛΟΙ οι κάτοικοι του ελληνικού κράτους την περίοδο εποικισμού τους, πράγμα ευρέως γνωστό και κοινώς αποδεκτό...

γιατί σε τίποτε ΔΕΝ διέφεραν από τους Τούρκους μουσουλμάνους με τους οποίους ζούσαν μέχρι τότε...

καμία απολύτως υποτιμητική πρόθεση δεν υπήρχε στους απλούς κατοίκους με την χρήση του όρου ματζίρης..

παρά μόνο πρόθεση εκδήλωσης της υπαρκτής διαφορετικότητας...

όπως και ο ορος γραικομάνος αλλά και βουλγαρόφιλος , χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για να εκφράσει μια ιδεολογική πραγματικότητα και επιλογή, μερίδας εθνικά Μακεδόνων...

παρομοίως με τους όρους του παρελθόντος ρωσσόφιλος, αγγλόφιλος , γαλλόφιλος...

όπως και με τους σημερινούς όρους αμερικανόφιλος , νεοταξίτης , νενέκος κ.λ.π για σημερινούς πολιτικούς..

οι οποίοι αν δεν πετύχαιναν το Μνημόνιο οι μισθοί στην πατρίδα μας θα ήταν 100 ευρώ και η παροχή ρεύματος με διακοπές...

για αυτό η κυβέρνηση οφείλει σε όλους τους φαιοκόκκινους Αγανακτισμένους-Βολεμένους ΔΥ να διασφαλίσει τους παραπάνω μισθούς..

πολύ εύστοχο το σχόλιο του Μπελομόρε :

Πρόσφυγας - αυτός ο οποίος διώχθηκε ΑΤΟΜΙΚΑ για πολιτικούς λόγους από την πατρίδα του και επιθυμεί ΣΦΟΔΡΑ την επιστροφή του σε αυτή..

Εποικος - αυτός ο οποίος με ΚΡΑΤΙΚΗ παρέμβαση εγκαθίσταται ΜΑΖΙΚΑ σε άλλο τόπο κατοικίας οριζόμενο από το κράτος, δέχεται δεκάδες προνόμια και για αυτό ΔΕΝ επιθυμεί επιστροφή στην γενέτειρά του , όπου δεν πρόκειται να έχει προνόμια...

Ανώνυμος είπε...

Άλλα λες τη μία και άλλα την άλλη Ακρίτα.!
Εγώ δεν είπα έγραψες είπα δεν σχολίασες, δεν αντέδρασες, δεν διόρθωσες
να μας πεις τότε το 2007 τι λέει αυτός ο Ντόπιος για Ματζίρι.
Αν ο «Γραικομάνος» σαν χαρακτηρισμός είναι μειωτικός δεν θα το χρησιμοποιούσαν ευρύτατα οι προσχωρήσαντες Μακεδόνες στην Ελληνική Εθνική Ταυτότητα.(Αυτοί δε σήμερα είναι η συντριπτική πλειοψηφία!)
Τον ίδιο χαρακτηρισμό Γραικομάνοι χρησιμοποιούν και πάρα πολλοί από τους Έλληνες ιστορικούς , συγγραφείς, διπλωμάτες. πολιτικούς κλπ. Ακόμα και εσύ Ακρίτα χρησιμοποίησες τον όρο σε αναρτήσεις σου , στο μπλογκ σου! Τότε δεν ήταν μειωτικός;
Γράφεις το Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2008
Εθνολογική κατάσταση πληθυσμού Μακεδονίας το 1925
«Οι πρώην Πατριαρχικοί, οι «Γραικομάνοι» των αρχών του αιώνα, φαίνεται ότι δεν προσμετρήθηκαν ξεχωριστά και ενσωματώθηκαν στους υπόλοιπους Έλληνες.»
http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2008/01/1925.html

Ελληνικά μπλογκ αναφέρουν:

Πολεμική Ιστορία του Έθνους: Ο Μακεδονικός Αγώνας II,1905-1908
3. Από την Ελλάδα μέχρι το πεδίο της οργάνωσης [μας] η περιοχή είναι ορεινή και κατοικείται κυρίως από Έλληνες και Γραικομάνους Βλάχους. Κατά συνέπεια, δεν συναντούν δυσκολίες στην είσοδο και έξοδο.
4. Στο εσωτερικό της Μακεδονίας, ιδιαίτερα στο νοτιοδυτικό της τμήμα, οι Έλληνες και οι Γραικομάνοι τους φιλοξενούν και συνεργάζονται.
http://nationalpride.wordpress.com/2010/06/04/πολεμική-ιστορία-του-έθνους-ο-μακεδον/

http://www.e-istoria.com/bh8.html
ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
Οι ομαδικοί εξισλαμισμοί στην Ήπειρο και Αλβανία. Μετατροπή εκκλησιών σε τζαμιά. Περίτμησι Ηπειρωτών. Τουρκοχριστιανοί και μισότουρκοι «Γραικομάνοι.»
http://www.xanthi.ilsp.gr/thraki/history/abd.asp?abd=NB3062
Το σχίσμα και οι Γραικομάνοι της Θράκης και της Μακεδονίας. Ιστορική, λαογραφική και πολιτικοκοινωνική μελέτη.
http://clubs.pathfinder.gr/MAKEDONIKOS_AGON/942012
Καί κατόπιν, μετά τό 1897, ακολουθούν δολοφονίες «Γραικομάνων». Είναι δέ Γραικομάνοι, οί Έλληνες πού δέ θέλουν νά άκούσουν όχι μόνο τήν προσάρτησι, άλλά ούτε καί τήν αύτονόμησι τής Μακεδονίας. Καί στό σύνθημα «'Η Μακεδονία γιά τούς Μακεδόνες», άπαντούν: «Οι "Ελληνες μέ τήν 'Ελλάδα». Καί είναι οί πολλοί έκείνοι πού έτσι άπαντούν.
http://macedonia-evidence.org/victor-friedman-gr.html

Αυτοί οι δίγλωσσοι Έλληνες Μακεδόνες (που ήταν γνωστοί και ως Γραικομάνοι) αποτελούσαν, μαζί με τους Ελληνόβλαχους, τη ραχοκοκαλιά της Ρωμιοσύνης και του Ελληνισμού στην περιοχή κατά τη διάρκεια του 19ου και του 20ου αιώνα.
http://www.6gymnasio.gr/ACTIVITIES/history/4his_makedo/makedon.htm
Aυτοί ονομάζονταν Γραικομάνοι και ήταν γνήσιοι Ελληνες, με ακμαίο το ελληνικό φρόνημα, με ζωντανό μέχρι θυσίας πατριωτισμό για την Eλλάδα. Πολλοί από αυτούς υπηρέτησαν στα ελληνικά μακεδονικά ανταρτικά σώματα και αναδείχτηκαν ήρωες. Mερικοί απ’αυτούς ήταν αρχηγοί των ανταρτικών ομάδων. Eίχαν ελληνική συνείδηση παρ’ότι μιλούσαν σπασμένα τα ελληνικά.
Η συνέχεια παρακάτω.

Ανώνυμος είπε...

B μέρος- συνέχεια

Μπορούμε να βρούμε και άλλες τέτοιες αναφορές Ακρίτα αλλά το θέμα είναι η ετυμολογία και το νόημα του Ματζίρι και του Γραικομάνου; Όχι βέβαια.
Το θέμα είναι πως Έλληνες πολίτες καταθέτουν δημόσια την διαφορετική Μακεδονική εθνική τους ταυτότητα (Αυτοπροσδιορισμός) και βαλθήκατε κράτος και παρακράτος να τους λιντσάρετε.
(Χρυσή Αυγή, Άνθιμος, Μπλογκς)
Συμμετέχεις και εσύ στην οργάνωση αυτής της επίθεσης. Στο μπλογκ σου αναδημοσιεύεις ότι υιοθετείτε από το GREEK ALLERT
(Δείξε μου τους φίλους σου!)
χωρίς να γνωρίζεις ακριβώς! Απόδειξη;
Ο σχολιασμός σου στα Χάλια (σας) σε ανάρτηση με λάθος πρόσωπο στη φωτογραφία!(Ασλάκωφ - Κωστίδης)
Εκεί γαργάρα το έκανες όταν
κατάλαβες την πατάτα!
Όσο θα υβρίζετε και θα δηλητηριάζετε τον Ελληνικό Λαό με το μίσος και την αρρωστημένη εθνικιστική φαντασία σας , όσο μπορούμε από αυτό το μπλόγκ και από τα 4-5 άλλα μπλογκ των Εθνικά Μακεδόνων Ελλήνων Πολιτών θα αποκαλύπτουμε το πραγματικό σας πρόσωπο. Δημοκράτες δεν μπορεί να λογίζονται αυτοί που ακόμα δεν έχουν καταγγείλει τον Άνθιμο! Τρέξατε να τα χώσετε στον Πάντε(εκατοντάδες αναρτήσεις, χιλιάδες υβριστικά σχόλια) αλλά στο Μητροπολίτη σας δεν τολμάτε να του πείτε τίποτα! Γιατί; Επειδή δημόσια φωνάζει αυτό που όλοι εσείς επιθυμείτε; Άντε λοιπόν ανεβείτε στα πούλμαν του και ελάτε να μας δείξετε την Ελληνική σας ανατροφή και παιδεία!
Ο συκοφάντης…. (για να σε δω Ακρίτα μου που θεωρείς εμένα συκοφάντη και τα μπουμπούκια του συρφετού σας «πατριωτικό χώρο», έχεις ίχνος αυτοκριτικής για την λάσπη, τις συκοφαντίες και τις ύβρεις που εξαπολύονται κάθε μέρα εναντίον μας. )
ΥΓ…BeloMore αλλά και οι υπόλοιποι Εθνικά Μακεδόνες απέναντι σε τέτοιους μηχανισμούς συκοφάντησης απαντάμε με ευγένεια χωρίς βρισιές και προπάντων με ΕΝΟΤΗΤΑ.
POZDRAV R.

Akritas είπε...

Εκτίθεσαι ανώνυμε....Grecomans

και νάταν και δικός σας όρος.:)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Έτσι Ακρίτα μας, μια παραπομπή σε αγγλική γλώσσα για Grecomans και καθάρισες;
Μα σου έγραψα πως δεν είναι αυτό το θέμα.
Στο τόνισα και στο τέλος λέγοντας …. (για να σε δω Ακρίτα μου που θεωρείς εμένα συκοφάντη και τα μπουμπούκια του συρφετού σας «πατριωτικό χώρο», έχεις ίχνος αυτοκριτικής για την λάσπη, τις συκοφαντίες και τις ύβρεις που εξαπολύονται κάθε μέρα εναντίον μας. ) αλλά ποιος έχασε την τσίπα και την δημοκρατική ευαισθησία για να έχει ίχνος αυτοκριτικής;
Όποιος καταλαβαίνει Ελληνικά κατάλαβε Ακρίτα ποιοί είναι οι επαγγελματίες συκοφάντες και ποιοι εκτίθενται καθημερινά…. αλλά δεν έχετε πρόβλημα σας εξομολογεί και σας δίνει άφεση αμαρτιών ο κολλητός σας Άνθιμος.
Άιντε και να συζητάς μόνο με τα κολλητάρια σου αν δεν απαντάς σε αυτά που σε ρωτάνε…
ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ…..
R

Ανώνυμος είπε...

11.38

Ο Homo erectus (Άνθρωπος ο όρθιος στα Λατινικά) είναι ένα AΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ του γένους Homo. Έζησε στην Αφρική και εξαπλώθηκε μέχρι την Κίνα και την Ιάβα

Hazarika, Manji (16–30 June 2007). "Homo erectus/ergaster and Out of Africa: Recent Developments in Paleoanthropology and Prehistoric Archaeology".

.↑ Klein, R. (1999). The Human Career: Human Biological and Cultural Origins. Chicago: University of Chicago Press.


http://el.wikipedia.org/wiki/Homo_erectus

Μαλλον ο εγκεφαλος σου ειναι μικροτερος του Μινωταυρου αφου δεν καταλαβες τιποτα απο τις προηγουμενες παραπομπες και κανε μια βολτα στην Κρητη να σου εξηγησουν τι ειναι

Ανώνυμος είπε...

http://my-crete.pblogs.gr/2010/01/anthrwpothysies-sthn-arhaia-krhth.html
Ανώνυμε 8:03, αυτά που γράφει στο παραπάνω λινκ. ποιοι «έλληνες» τα έκαναν; Μήπως αυτοί που ήρθαν απο την Αφρική;

Ανώνυμος είπε...

Τον είδατε τον ΑΚΡΙΤΑ;
Γαργάρα! Τσιμουδιά!
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
Ούτε λέξη για τα σχόλια του σε λάθος άνθρωπο(Κωστίδης αντί Ασλάκωφ),
ούτε κουβέντα για την προτροπή του Άνθιμου σε βιαιοπραγίες (Γυαλιά-καρφιά)
ούτε αναδημοσίευσε το κείμενο που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Μελίτης,
ούτε συγνώμη για τα σχόλια που επέτρεψε να δημοσιευθούν στο μπλογκ του
(το αντίθετο μάλιστα παρότρυνε και πατρονάριζε το ύφος και σε άλλα μπλογκ του χώρου τους)
Αυτό είναι το ανάστημα τους!
Να κατηγορούν όποιον γουστάρουν και να πουλάνε Ελλάδα με το αζημίωτο…
Και αν τυχόν τους φέρεις αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους ή την ανευθυνότητα τους τότε νάσου οι ταμπέλες.
Σκοπιανοί, πράκτορες, αυτονομιστές, βούργαροι, κομιτατζήδες, εφιάλτες και άλλα πολλά κοσμητικά που σερβίρουν στους μη γνωρίζοντες και γεμίζουν χολή και όξος τους Έλληνες.
Οι εποχές άλλαξαν ΑΚΡΙΤΑ.
Αν ονειρεύεστε ρετσινόλαδα και μακρονήσια είστε βαθειά νυχτωμένοι.
Αλήθεια δεν μας απάντησες είσαι περήφανος για τις δηλώσεις του Άνθιμου;
Αυτή την Ελλάδα ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ;
И ние право имаме слободно да живееме во наша земја таткова мила Македонија / Και ‘μείς δικαίωμα έχουμε λεύτερα να ζούμε στη γη των πατεράδων μας την αγαπημένη Μακεδονία.

R.

Ανώνυμος είπε...

9,02

Τι σχεση εχει το θεμα του Homo erectus και των ανθρωποθυσιων στην Αρχαια Κρητη και τους Μινωιτες μονο εσυ θα μπορεσεις να το εξηγησεις.

Αλλα αφου τωρα εχεις τετοιου ειδους αναζητησεις θα επρεπε να γνωριζες οτι ανθρωποθυσιες εκτος απο την Αρχαια Κρητη εκαναν οι Αζτεκοι, οι Φοινικες, οι Δωριεις, οι Αιγυπτιοι ακομα και οι Σλαβοι οπως αναφερει το περιοδικο Focus, η
εγκυκλοπαίδεια Britannica καθως και η Wikipedia


http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=134476

Slavic religion, beliefs and practices of the ancient Slavic peoples of eastern Europe

Human sacrifices, including eviscerations, decapitations, and trepanning, had a propitiatory role in securing abundance and victory. One enclosure might contain up to four temples; those at Szczecin (Stettin), in northwestern Poland, were erected in close proximity to each other

http://www.britannica.com/EBchecked/topic/548484/Slavic-religion/65464/Communal-banquets-and-related-practices?anchor=ref533519


Slavic people

In the 10th century, Persian explorer Ahmad ibn Rustah described funerary rights for the Rus included the sacrifice of a young female slave. Leo the Deacon describes prisoner sacrifice by the Rus lead by Sviatoslav during the Russo-Byzantine War "in accordance with their ancestral custom."

According to the 12th century Russian Primary Chronicle, prisoners of war were sacrificed to Perun, the Slavic god of war. Sacrifices to pagan gods, along with paganism itself, were banned after the Baptism of Rus by Prince Vladimir I in the 980s

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_sacrifice#Europe


Μαλλον καταλαβες την γκαφα σου στο προηγουμενο θεμα του Homo erectus και βρηκες κατι αλλο νομιζοντας οtι ετσι θα την καλυψεις

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:20, μιλάμε για έλληνες η θέλεις να μιλήσουμε για όλο τον κόσμο; Είπαμε ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Κρήτης ήταν από την Αφρική και σου λέω ότι όχι μόνο οι πρώτοι, αλλά και άλλοι, μετά τον Homo erectus. Το λένε οι αρχαιολόγοι, όχι εγώ. Οι καταγεγραμμένες ανθρωποθυσίες (μέχρι και ο κανιβαλισμός) στον ελλαδικό χώρο είναι ιστορικό γεγονός, που απουσιάζει απο π.χ. τη Μακεδονία, την ίδια ιστορική περίοδο. Και, τέλος πάντων, ήταν κάτι πολύ διαδεδομένο στην Ανατολή και βόρεια Αφρική, εκείνες τις εποχές, και πολύ λιγότερο στην Ευρώπη.
Τι δουλειά έχουν οι Σλάβοι και τους ανακατεύεις;

Ανώνυμος είπε...

μήπως ήλθε ο καιρός η ΕΕ να συμμαζέψει τα αντιευρωπαϊκά φασιστικά αποβράσματα της Ελλάδος..??

θέτοντας ως όρο της παραπέρα δανειοδότησης μας...???

πότε επιτέλους θα μπούνε στη φυλακή οι της ναζιστικής συνομοταξίας του Άνθιμου , του Ψωμιάδη , των ΤΑΧΑΛΙΑ , για βαριά εγκλήματα λόγου ΜΙΣΟΥΣ..??

οι Μακεδόνες της Ελλάδος ποτέ δεν εξεδήλωσαν πρόθεση ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ αυτονομίας ή ειρηνικής απόσχισης , παρότι πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις, ιδιαίτερα της πληθυσμιακής τοπικής πλειοψηφίας...

σε αντίθεση με τους ΕΠΟΙΚΟΥΣ από τη Τουρκία , οι οποίοι παρότι τοπική ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ εξεγέρθησαν ΕΝΟΠΛΑ εναντίον της οθωμανικής τους πατρίδος..

bb είπε...

Και ποιάς θα ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για τους Ανθιμους, Ψωμιαδηδες, κτλ. Το ευρωπαϊκό μακεδονικό κόμμα έχει απλωμένο τραχανά και δεν μπορεί....

Ανώνυμος είπε...

Mπελομορε,
θα τους ενημερωσει ο Αγιος Αλεξανδρος που
Η «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» με επικεφαλής Αρχιεπίσκοπο Οχρίδας, Στέφαν, έδωσε την άδεια να γίνει ζωγραφική σε εκκλησία των Σκοπίων ο Μέγας Αλέξανδρος ως «Χριστιανός Άγιος>>

Ο Άγιος Αλεκσαντάρ Μακεντόνσκι

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=140973

Ανώνυμος είπε...

Τον είδατε τον ΑΚΡΙΤΑ;
Γαργάρα! Τσιμουδιά!
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
Ούτε λέξη για τα σχόλια του σε λάθος άνθρωπο(Κωστίδης αντί Ασλάκωφ),
ούτε κουβέντα για την προτροπή του Άνθιμου σε βιαιοπραγίες (Γυαλιά-καρφιά)
ούτε αναδημοσίευσε το κείμενο που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Μελίτης,
ούτε συγνώμη για τα σχόλια που επέτρεψε να δημοσιευθούν στο μπλογκ του
(το αντίθετο μάλιστα παρότρυνε και πατρονάριζε το ύφος και σε άλλα μπλογκ του χώρου τους)
Αυτό είναι το ανάστημα τους!
Να κατηγορούν όποιον γουστάρουν και να πουλάνε Ελλάδα με το αζημίωτο…
Και αν τυχόν τους φέρεις αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους ή την ανευθυνότητα τους τότε νάσου οι ταμπέλες.
Σκοπιανοί, πράκτορες, αυτονομιστές, βούργαροι, κομιτατζήδες, εφιάλτες και άλλα πολλά κοσμητικά που σερβίρουν στους μη γνωρίζοντες και γεμίζουν χολή και όξος τους Έλληνες.
Οι εποχές άλλαξαν ΑΚΡΙΤΑ.
Αν ονειρεύεστε ρετσινόλαδα και μακρονήσια είστε βαθειά νυχτωμένοι.
Αλήθεια δεν μας απάντησες είσαι περήφανος για τις δηλώσεις του Άνθιμου;
Αυτή την Ελλάδα ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ;
И ние право имаме слободно да живееме во наша земја таткова мила Македонија / Και ‘μείς δικαίωμα έχουμε λεύτερα να ζούμε στη γη των πατεράδων μας την αγαπημένη Μακεδονία.

R.

BELOMORE τον βλέπεις;
Άφαντος ο Ελληναράς.....
Θα σου στέλνω το σχόλιο μέχρι να απαντήσει....

Ανώνυμος είπε...

1,14
Πας απο την μια γκαφα στη αλλη

Προσπαθησες αρχικα να δειξεις οτι οι κατοικοι της Κρητης ειχαν αφρικανικη καταγωγη χρησιμοποιωντας τον Homo errectus ενα ειδος που εχει εξαφανιστει πριν χιλιαδες χρονια, για να θιξεις την καταγωγη των Ελληνων και οταν δεν σου βγηκε περασες στις ανθρωποθυσιες στην Αρχαια Ελλαδα και τωρα στον κανιβαλισμο.

Επειδη και εκει εχεις πληρη αγνοια μαθε οτι

Οι καταγεγραμμένες ανθρωποθυσίες (μέχρι και ο κανιβαλισμός) των Σλαβικων φυλων στην Αρχαιοτητα είναι ιστορικό γεγονός

Το λένε οι αρχαιολόγοι, όχι εγώ(κατα την εκφραση σου) για τους Σλαβους προγονους σου

http://www.stevequayle.com/News.alert/05_Unexplained/050124.cannilbalism.html

Ανώνυμος είπε...

9:52

http://salonicanews-tec.blogspot.com/2011/08/blog-post.html
Τώρα εσύ μπορείς να λες ότι αυτά δεν είναι ακριβώς ιερογλυφικά αλλά πρώτο-ελληνική γραφή! Δεν παραδέχεσαι (και δεν είσαι ο μόνος ελληνας) ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Κρήτης ήταν απο Αφρική, όσα στοιχεία και αν παρουσιαστούν.

Ανώνυμος είπε...

http://autenergos.blogspot.com/2011/08/50-3-autenergos.html#links
Μπορούμε;
Να ανακοινώνουμε, να μεταδίδουμε και να πάμε με 50 πούλμαν για να κάμουμε γυαλιά καρφιά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης-ΕΡΤ3;

Να καταλάβουμε Δήμο και Μητρόπολη Γλυφάδας για να εγκατασταθούν μακρόχρονοι άστεγοι;


Κύριε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητάμε απάντηση!

Ανώνυμος είπε...

12,49

Eγω δεν αμφισβητησα οτι οι πρωτοι κατοικοι του νησιου προηλθαν απο την Αφρικη η και την Μ,Ανατολη αλλωστε αυτο ειναι αυταποδεικτο απο τα ευρηματα του Homo errectus ειδους που αφανιστηκε,αλλα εσυ διαβαζεις επιλεκτικα πηδας απο το ενα θεμα στο αλλο και θελεις να καταδειξεις οτι οι Κρητες ειναι απογονοι αφρικανων χωρις στοιχεια και με την αγνοια σου πας απο την μια γκαφα στην αλλη.

Η επιρροη του αιγυπτιακου πολιτισμου στην κρητη ειναι γνωστη απο εκει προερχονται και τα "κρητικα ιεροφλυφικα" που ακομα δεν εχουν ερμηνευτει.

Το συμεπρασμα απο την ταυτοχρονη χρηση Γραμμικης Α μαζι με τα Κρητικα ιερογλυφικα ειναι οτι συνυπάρχουν ελληνικά φύλα με κάποια άλλη φυλή, που μιλά και γράφει με την ίδια συλλαβική γραφή μια άλλη γλώσσα που διατηρειται μεχρι την έλευση των Μυκηναίων στην Κρήτη και λιγο μεταγενεστερα.

Η εξάπλωση των Μυκηναίων στα νησιά του Αιγαίου, όπου προηγουμένως κυριαρχούσαν οι Μινωίτες, σχετίζεται ασφαλώς με τη μυκηναϊκή κυριαρχία στην Κρήτη

Από την Γραμμική Α μέσω της σταδιακής μείωσης των συμβόλων και την ταυτόχρονη εισαγωγή νέων προήλθε η Γραμμική Β, μια καθαρά Ελληνική γραφή που μαρτυρεί την Ομηρική γλώσσα. Η Γραμμική Β παρουσιάζεται κυρίως σε πήλινες πινακίδες οι οποίες διασώθηκαν τυχαία καθώς ψήθηκαν από την καταστροφική φωτιά που μετέτρεψε τα μεγαλειώδη Μινωικά ανάκτορα σε ερείπια.

Οι πρώτες πήλινες πινακίδες Γραμμικής Β ανακαλύφθηκαν από τον πρώτο ανασκαφέα της Κνωσού, τον Μίνωα Καλοκαιρινό και αργότερα από τον Άρθουρ Εβανς που επανέλαβε τις ανασκαφές στο ανάκτορο το 1900



Αν πραγματικα ενδιαφερεσαι να μαθεις παρακατω υπαρχουν συνδεσμοι που θα σε βοηθησουν
Αν παλι επιμενεις στις αστειοτητες που αναρτησες πριν καλο θα ηταν να αναρωτηθεις γιατι οι Κρητες συμμετειχαν στον Τρωικο πολεμο το 1250 πχ μαζι με τους υπολοιπους Ελληνες με επικεφαλης τον Ιδομενεα και με τον δευτερο σε αριθμο στολο (80 πλοια)

http://en.wikipedia.org/wiki/Catalogue_of_Ships#cite_note-13

http://www.arxaiologia.gr/site/content.php?artid=8793

http://www.ancientscripts.com/cretan_hieroglyphs.html

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Crete

http://en.wikipedia.org/wiki/Minoan_civilization

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 6:45, αυτό που εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις λόγω «κολλήματος», είναι ότι ταυτίζεις κάποιο γεωγραφικό χώρο με ένα μοναδικό έθνος (στην προκειμένη περίπτωση τους Έλληνες). Δεν είναι έτσι! Ούτε η Κρήτη ως έδαφος υπήρξε πάντα ελληνική, ούτε η Μακεδονία, ούτε η Θράκη, ούτε καν η Πελοπόννησος. Ούτε κατοικούσαν εκεί πάντα και μόνο Έλληνες. Κατάλαβες, τώρα;
Όσο για τις πολεμικές συμμαχίες, εσύ βγάζεις γελοία συμπεράσματα! Δηλαδή, όταν το ελληνικό κράτος συμμάχησε σε πολέμους με Βρετανούς και Γάλλους, είχαν αυτοί κάποια φυλετική η εθνοτική συγγένεια μεταξύ τους η απλά κοινά συμφέροντα; ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

9,31


Προφανως εχεις προβλημα αναγνωσης και κατανοησης του γραπτου λογου η οπως σου εγραψα και πριν διαβαζεις επιλεκτικα.

Εγω δεν ταυτισα ποτε κανενα γεωγραφικο χωρο με ενα μονο εθνος.
Βαλε τα δυνατα σου και ξαναδιαβασε πολυ προσεκτικα τι εγραψα για την Κρητη
""ειναι οτι συνυπάρχουν ελληνικά φύλα με κάποια άλλη φυλή, που μιλά και γράφει με την ίδια συλλαβική γραφή μια άλλη γλώσσα ""

Οι συνδεσμοι που εχω παραθεσει για το συγκεκριμενο περιεχουν ιστορικα στοιχεια που δεν εχουν αμφισβητηθει απο κανενα και φυσικα εσυ δεν μπορεις να αντιπαραθεσεις τιποτε αναλογο εκτος απο την γνωνη σοτ που δεν εχει καμμια αξια αν δεν υποστηριζεται απο αναλογα στοιχεια αξιοπιστης ιστορικης η αλλης πηγης

Οσο για το παραδειγμα σου με τους βρετανους και Γαλλους ειναι αλλη μια γκαφα σε οσα εχει γραψει.

Αν οι Κρητες δεν ηταν ελληνικο φυλο οχι μονο δεν θα συμμετειχαν στον Τρωικο πολεμο αλλα δεν θα τους επιτρεποταν ουτε καν στους Ολυμπιακους της Αρχαιας Ελλαδας να ειχαν παρουσια που μονο Ελληνες μπορουσαν.
Δες και μερικα νομισματα της Αρχαιας Κρητης σπους συνδεσμους μπας και ετσι το καταλαβεις ευκολοτερα

Επιπλεον Μετά από σκληρούς αγώνες των Κρητικών που κόστισαν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές η Κρήτη ενώθηκε τελικά με την Ελλάδα το 1913. Η Κρητικοί έλαβαν μέρος σε όλους ανεξαιρέτως τους απελευθερωτικούς αγώνες των Ελληνων (1821, Μακεδονικός αγώνας, Βαλκανικοί πόλεμοι, Α και Β΄ Παγκόσμιος)

Και επειδη μεσα σε ολα ανεφερες και την Μακεδονια καλο θα ηταν να επισκεφτεις την σελιδα του Ινστιτουτου Οθωμανικων Σπουδων της Τουρκιας για να μαθεις ποιοι λαοι ζουσαν στην Οθωμανικη Μακεδονια.



http://www.greek-islands.us/ancient-greek-coins/crete-phaistos-coins/

http://www.greek-islands.us/ancient-greek-coins/crete-kydonia-coins/

http://www.greek-islands.us/ancient-greek-coins/crete-coins/

Ανώνυμος είπε...

Древните Македонци зборуваат грчки.Бог го

создал нив SLAFOUS и Тито НА

МАКЕДОНЦИТЕ