Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

24 Αυγ 2011

Macedonians on The Old Maps (Original Documents)


67 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Μέρκελ είπε τα Σκόπια «Μακεδονία»

Η γερμανίδα καγκελάριος περιοδεύει στα Βαλκάνια

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2011,


Η Γερμανία ως γνωστόν είναι μια από τις δεκάδες (συμμάχους μας κατά τα άλλα) μας χώρες που έχουν αναγνωρίσει την FYROM με το όνομα «Μακεδονία» - αναγνώριση που έσπευσε να μας υπενθυμίσει, με συνέντευξη της στην κροατική τηλεόραση, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.


Στη συνέντευξή της στην κροατική κρατική τηλεόραση (HRT), ενόψει της επίσκεψής της στο Ζάγκρεμπ, πρώτο σταθμό της βαλκανικής περιοδείας της, η κυρία Μέρκελ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ολα τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης. Απλά εξαρτάται από ποιες χώρες πληρούν τα κριτήρια εισόδου. Εάν κάποιες χώρες έχουν χρέη, δεν θα αφήσουμε τις άλλες στον προθάλαμο (της ΕΕ) εξαιτίας αυτού του γεγονότος», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μερκελ.


Και συνέχισε: «Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργασθεί με το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να εκλέξει κυβέρνηση, και η Μακεδονία να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σύντομα- αλλά, εάν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν δυσκολίες, δεν θα αφαιρέσουμε την προοπτική ένταξης από άλλες χώρες» πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.


Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη - και μαλλον όχι και η τελευταία - φορα που η φράου Μέρκελ χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα για τα Σκόπια: το ίδιο είχε κάνει και το 2007 στην Αθήνα, παρουσία μάλιστα τότε του Ελληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή...


Μετά την Κροατία, επόμενος σταθμός της καγκελαρίου είναι το Βελιγράδι, που μετά την σύλληψη και παράδοση του στρατηγού Ράτκο Μλαντιτς ελπίζει βάσιμα σε επιτάχυνση των διαδικασιών για ένταξη στην Ένωση - αν και το «αγκάθι» του Κοσσυφοπεδίου παραμένει.

Ανώνυμος είπε...

Ονομαζόμαστε Μακεδόνες ,ποιοι είμαστε και πόσοι είμαστε ,τι θέλαμε ,τι θέλουμε και τι επιθυμούμε να πετύχουμε στο μέλλον .

Ο στόχος μας ήταν η ανεξάρτητη Μακεδονία ,ένα ανεξάρτητο Μακεδονικό κράτος με Μακεδόνες κατοίκους και σεβασμό στην εθνοτική διαφοροποίηση.
Δεν το πετύχαμε για διαφόρους λόγους, μπορούμε όμως να το πετύχουμε στο μέλλον; Και ποιος τελικά από εμάς τους μακεδόνες εξουσιοδοτείται να αλλάξει τους αρχικούς στόχους των Μακεδόνων επαναστατών οι οποίοι θυσιαστήκαν για την επίτευξη των στόχων αυτών.
Εμφανίστηκαν Μακεδονικές οργανώσεις και κινήματα στην αιγιακή Μακεδονία και μεμονωμένοι ακτιβιστές Μακεδόνες, οι οποίοι προσπαθούν να αφυπνίσουν τους μακεδόνες, να τους αφυπνίσουν για να κάνουν τι; Ποιος είναι ο στρατηγικός στόχος των Μακεδόνων ή ποιος θα έπρεπε να είναι;

Η ανεξάρτητη Μακεδονία με την συμμετοχή και την ένωση όλων των σκλαβωμένων τμημάτων της;
Φαίνεται ακατόρθωτο, θα έπρεπε όμως να είναι στόχος των μακεδόνων;

Η σταθεροποίηση της δημοκρατίας της Μακεδονίας και παράλληλα μία αυτονόμηση των υπολοίπων τμημάτων της και στενή συνεργασία όλων. Kαι αυτή η λύση φαίνεται ακατόρθωτη.

Η αναγνώριση κυρίως από την Ελλάδα των εθνικά μακεδόνων ,της γλώσσας μας ,και των εθίμων μας ,η δημιουργία σχολείων και μέχρι εκεί.

Για να αισθανθούμε πατριώτες αντάξιοι των προγόνων μας τι πρέπει να κάνουμε ;
Να δημιουργήσουμε ένοπλες ομάδες όπως προτείνει το Μακεδονικό απελευθερωτικό κίνημα ή να ακολουθήσουμε μία ήπια πολιτική ,τύπου Ουράνιου τόξου ή των ακτιβιστών όπως του μπελομορε ή του Καρατάσου παλιότερα, οι οποίοι είναι πιο ριζοσπάστες και ζητούν περισσότερα και άμεσα , αλλά πάντα μέσα στην νομιμότητα και χωρίς βία;
Ποιοι από εμάς τους Μακεδόνες είναι πατριώτες και ποιοι προδότες ; ποιος θα καθορίσει τα όρια του πατριώτη και του προδότη.
Είναι προδότης ή δεν είναι, ένας μακεδόνας ο οποίος δεν παλεύει με όλα τα μέσα που διαθέτει, για την απελευθέρωση της σκλαβωμένης Μακεδονίας; Της σκλαβωμένης πατρίδας του και ταυτόχρονα συνεργάζεται με τον κατακτητή ό οποίος τον έσφαξε ;
Τι είμαστε όλοι εμείς που χρόνια συνεργαζόμαστε με τον κατακτητή και μας πληρώνει με ένα κομμάτι ψωμί;
Πως λοιπόν θα έπρεπε να σκεφτεί ένας Μακεδόνας ;
Δυστυχώς μας λυπούν οι διαφωτιστές Μακεδόνες και αισθάνομαι ότι δύσκολα θα βρούμε το δρόμο μας.

bb είπε...

Ανώνυμε 2:58, ο δρόμος για την ελευθερία μας είναι αυτός που οδηγεί στην ΕΕ. Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα δεν θέλει με τίποτα να επιτρέψει στο μακεδονικό κράτος κάτι τέτοιο (ούτε η Βουλγαρία, βέβαια, αλλά σε μικρότερο βαθμό). Ο στόχος μας είναι κάποια μέρα να μπορούν όλοι οι Μακεδόνες, ανεξάρτητα σε ποιο κράτος ζουν, να απολαμβάνουν την ελευθερία να ζουν ως Μακεδόνες, με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες για τους αυτόχθονους λαούς (αυτό ισχύει για τους Μακεδόνες που ζουν σε κάποιο κομμάτι της Μακεδονίας, και δεν μπορούν να θεωρηθούν μειονότητα. Οι Μακεδόνες που ζουν σε αλλά κράτη, εκτός γεωγραφικής Μακεδονίας, είναι μειονότητα, εκεί). Όσοι διαφωνούν με αυτόν τον στόχο η δεν εργάζονται αρκετά γι αυτόν, δεν σημαίνει ότι είναι προδότες. Απλά, ίσως δεν είναι πολύ πατριώτες και έχουν άλλες προτεραιότητες στη ζωή τους. Προδότες είναι μόνο αυτοί που εσκεμμένα εμποδίζουν, με διάφορους τρόπους, τους Μακεδόνες να εργαστούν και να αγωνιστούν για τα δίκαια τους. Αυτοί είναι ελάχιστοι και μπορούν να απομονωθούν εύκολα απο τους υπόλοιπους. Για βία, ούτε συζήτηση, ακόμα και αν χρειαστούν άλλα εκατό χρόνια για να μπορέσουμε, με δημοκρατικούς και νόμιμους τρόπους να πιτύχουμε τον σκοπό μας.
Πάντως, τίποτα δεν θα γίνει απο μόνο του. Θέλει πολύ δουλειά εκ μέρους των Μακεδόνων, όσων τουλάχιστον θέλουν και μπορούν να εργαστούν γι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

εχετε ξεφυγει τελειως και αυτο με τον ενοπλο αγωνα ηταν πολυ χαριτωμενο, αλλα μην στεναχωριεστε θα σας απελευθερωσει ο Αλeξανταρ ο μακεντοσκι τωρα που στα Σκοπια τον ανακυρηξαν σε Αγιο και σε λιγο θα αγιοιποιησουν και τον ντελτσεφ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κι εγώ. Ν αρχισετε ν αντισκεκεστε. Σε λίγες μέρες αγωνιζόμαστε μαζί στο ευρωμπάσκετ. Προτείνω να φτιαξετε μια τεράστια σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, να φορέσετε και μπλουζάκια τύπου "Kick Hellass" και να τις επιδεικνυετε καθολη τη διαρκεια του αγώνα. Μην ξεχασετε να γιουχαρετε και τον εθνικό μας ύμνο. Επίσης (πολύ σημαντικό αυτό), μην φύγετε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Εξάλλου, σε λίγο καιρό θα βγει απόφαση του ΔΔΧ, που θα σας δικαιωσει και θα την κάνει ντα την κακια την Ελλάδα, που σας κλεινει όλες τις πόρτες.

Αστερίκιος είπε...

Για μας να μην ανησυχείτε καθόλου! Τώρα που θα έρθουν οι απόγονοι των μακεδόνων που η ελλάδα εκδίωξε, θα σας πάρουμε και τα βρακιά, στα δικαστήρια! Θα ψάχνετε, οι όψιμοι «μακεδόνες», για σπίτια και χωράφια στην Πελοπόννησο, να βολευτείτε!

Stefanos είπε...

Μα τι είναι αυτό που πίνετε και δεν μας δίνετε, βρε παιδιά;
Θέλω κι εγώ...

Ένοπλος αγώνας? Το ανέκδοτο της δεκαετίας!

Ανώνυμος είπε...

6,36

Ποιος ανησυχει?

Πλακα σου κανουν ολοι. Ουτε ατο το καταλαβες?
ακου ενοπλο αγωνα η παιδικη χαρα αχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Aρχιστρατηγος θα ειναι ο Βοσκοπουλος με το μαυρο Τσεροκη τζηπ και επικεφαλης στις Ειδικες Δυναμεις ο Βαλλιανατος στον μεγαλο απελευθερωτικο πολεμο

Akritas είπε...

Μπα υπάρχουν Έλληνες και Βούλγαροι στους χάρτες που έβαλε το τούρκικο σάιτ;

Aλήθεια τούρκικοι χάρτες που να σας αναφέρουν υπάρχουν;

Ανώνυμος είπε...

Ο Βούλγαρος διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Σόφιας, Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ στα Σκόπια, αν αποδείξουν ότι ο βασιλιάς Σαμουήλ – που το άγαλμά του στήθηκε στα Σκόπια- δεν είναι Βούλγαρος!





Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής, Κριστιάν Βιγκένιν, κάλεσε την κυβέρνηση της Βουλγαρίας να αντιδράσει επίσημα στην ενέργεια αυτή των Σκοπιανών.

Σε συνέντευξή του ο Ντιμιτρόφ στο βουλγαρικό ‘Focus’ θα πει:




«Αν συνεχίσουν έτσι τα Σκόπια, θα εξυπηρετήσουν τις δικές μας υπηρεσίες, γιατί η Βουλγαρία δεν έχει αρκετά μνημεία ηρώων της βουλγαρικής ιστορίας της εποχής του Σαμουήλ. Εύχομαι να συνεχίσουν έτσι πριν ανακαλύψουν ότι όλοι αυτοί οι ήρωες είναι Βούλγαροι»…, δήλωσε ειρωνικά ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Σόφιας.




Ο ευρωβουλευτής, ωστόσο, Κριστιάν Βιγκένιν, θεωρεί ότι τα Σκόπια θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικά με την Βουλγαρία και την Ελλάδα για αμοιβαίες σχέσεις καλής γειτονίας, αφού η χώρα επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανώνυμος είπε...

Akritas, να σου θυμίσω ότι η Τουρκία έχει αναγνωρίσει την Μακεδονία ως κράτος με αυτό το όνομα, όπως και το μακεδονικό έθνος. Τι να τους κάνουμε τους τούρκικους χάρτες?

Ανώνυμος είπε...

8:47
Ένοπλο αγώνα κάνουν οι διάφορες ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις (17 Ν, ΕΛΑ, Πυρήνες της Φωτιάς, κτλ) με σκοπό να διαλύσουν την Ελλάδα. Θα τα καταφέρουν μια χαρά μόνοι τους, χωρίς βοήθεια απο τους Μακεδόνες!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμουήλ Βούλγαρος???? Να μας το αποδείξουν οι Βούλγαροι αυτό, αφού ο Τσάρος έζησε στην Μακεδονία και όχι στην Βουλγαρία.....
Οι Μακεδόνες δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούν τους εκβιασμούς των κλεφτών της ιστορίας του τόπου τους, για να γίνει η Δημ. της Μακεδονίας μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ! Με κλέφτες δεν συζητάμε ούτε διαπραγματευόμαστε και την Μακεδονία την θέλουμε ολόκληρη και όχι κομματιασμένη γιατί είναι δική μας. Οι Έλληνες και οι Βούλγαροι, μαζί με τους Σέρβους, γιατί δέχτηκαν να την μοιραστούν αφού πιστεύουν ότι είναι δική τους? Μοιράζεται κανείς κάτι που του ανήκει? Όχι, βέβαια, αλλά το διεκδικεί, πάντα!

Akritas είπε...

Ανώνυμε 1:25, ναι το ξέρουμε αυτό, όπως και γνωρίζουμε ότι είναι ο πιο πιστός σας σύμμαχος, αλλά όμως μιλάμε για την εποχή πριν την εποχή του μεσοπολέμου, βασικά και πριν το 1912.
Άρα, λοιπόν εκείνες τις εποχές, σας είχε αναγνωρίσει κάπου επίσημα ως έθνος;

Ανώνυμος είπε...

2,23

Tι να σου πουν οι Βουλγαροι? Δεν εχεις διαβασει Ιστορια ποτε?

Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά πως ο Bυζαντινός αυτοκράτορας Bασίλειος B', όταν ο Σαμουήλ μετά την κατάλυση του κράτους του από τους Bυζαντινούς εξεγέρθηκε κατά του Bυζαντίου, τον κατατρόπωσε και γι' αυτό ονομάστηκε Bουλγαροκτόνος και όχι «Mακεδοκτόνος».

http://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_of_Bulgaria


http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakaspaper/default.asp?static=264&product_id=30618

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία δημοσίευσης: 26-08-11


Ο τουρισμός μάς φέρνει πιο κοντά

Tου Σταυρου Τζιμα


Πριν από λίγες μέρες, το ρεπορτάζ μ’ έφερε σ’ ένα νησί δεμένο άρρηκτα με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την Ιμβρο. Υψίστης σημασίας για τον έλεγχο των στενών του Ελλησπόντου, η Ιμβρος κατοχυρώθηκε στην Τουρκία με τη Συνθήκη της Λωζάννης και οι Τούρκοι τη μετέτρεψαν σε απόρθητο στρατιωτικό φρούριο, αναγκάζοντας τους χιλιάδες Ελληνες που αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού να την εγκαταλείψουν. Δεκαέξι χρόνια πριν είχα βρεθεί και πάλι στο ίδιο νησί, όμως το τώρα με το τότε δεν έχουν καμία σχέση. Οι κυνηγημένοι Ελληνες επιστρέφουν, επισκευάζουν τα ερειπωμένα σπίτια τους, οργανώνουν άφοβα πολιτιστικές εκδηλώσεις, ασκούν ανεμπόδιστα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, συνεργάζονται με τους ντόπιους Τούρκους στο εμπόριο και το επιχειρείν.

Το διήμερο της παραμονής μου, στην Τραπεζούντα του Πόντου, χιλιάδες Ελληνες σκαρφάλωναν στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά για το ετήσιο προσκύνημα που από πέρυσι γίνεται νόμιμα και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος λειτουργεί με επίσημη άδεια της τουρκικής κυβέρνησης. Καταπέλτης εναντίον όσων ακραίων εθνικιστών συμπατριωτών του καλλιεργούν εχθρικό κλίμα, ισχυριζόμενοι ότι τα καραβάνια των Ελλήνων σπεύδουν στη Σουμελά τα καλοκαίρια με απώτερο στόχο την «ανασύσταση κράτους του Πόντου», ο Ταγίπ Ερντογάν: γραφικούς και κινδυνολόγους τούς αποκάλεσε σε δηλώσεις του ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Συντελούνται τεκτονικές αλλαγές στη γείτονα από την άνοδο του Ερντογάν στην εξουσία και ο θετικός αντίκτυπος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι εμφανής. Δεν είναι μόνο οι θρησκευτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα που απολαμβάνουν πλέον οι μειονότητες, με πρώτους τους Ορθοδόξους χριστιανούς. Στο Αιγαίο διαμορφώνεται πρόσφορο πεδίο τουριστικής συνεργασίας που φέρνει όλο και πιο κοντά τις δύο χώρες, τις δένει με κοινά συμφέροντα. Οι Τούρκοι επενδύουν αστρονομικά ποσά στα παράλιά τους, αλλά χωρίς τη συνδρομή των ελληνικών νησιών, η απόδοση δεν θα είναι η αναμενόμενη και το γνωρίζουν. Εμείς από την πλευρά μας, προσδοκούμε στα εκατομμύρια παραθεριστών που κατακλύζουν τα καλοκαίρια τις τουρκικές ακτές. Σ’ αυτό το πλαίσιο έχουν αρχίσει να υλοποιούνται κοινά τουριστικά πακέτα και προγράμματα κατά μήκος των θαλάσσιων συνόρων, όπου Ελληνες και Τούρκοι πωλούν από κοινού και με αμοιβάιο όφελος ήλιο και θάλασσα, αγαθά με τα οποία η φύση προίκισε και τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Αν και θα ήταν υπερβολικό να υποστηρίξει κανείς ότι η τουριστική συνεργασία μπορεί από μόνη της να αποκλείσει μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη στο Αιγαίο, σίγουρα την απομακρύνει. Γιατί, για σκεφτείτε, να γίνει καταμεσής του καλοκαιριού ή και την άνοιξη ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο; Tο πλήγμα στον τουρισμό θα είναι τρομακτικό και οι ζημιές καταστροφικές για την οικονομία και των δύο χωρών.

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

“Η Ελλάδα δέσμευσε την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα και πολλά νησιά”


Η Ελλάδα για ένα δάνειο 600 εκατομμυρίων ευρώ, αποδέχθηκε το αίτημα της Φιλανδίας που ζήτησε την ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ του Παρθενώνα, την Ακρόπολη και πολλά νησιά, ως εγγύηση για συμμετοχή της στο πακέτο διάσωσης, όπως μετέδωσαν τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.


Σε αυτό αντέδρασε ο οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας «Moody’’s» ο οποίος προειδοποίησε ότι τα μέλη της ευρωζώνης τα οποία απαιτούν επιβοηθητική εγγύηση με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια, θα πρέπει να επανεξετάσουν την σκοπιμότητα των εν λόγω απαιτήσεων.

Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι αν δεν προχωρήσει το πρόγραμμα υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθεί η Ελλάδα στο άμεσο χρονικό διάστημα σε αδυναμία πληρωμών των υποχρεώσεων της.

Ανώνυμος είπε...

2,09

Κοιτα μην σε παρουν εσενα στο κυνηγι παλι οι Αλβανοι της πατριδας σου οπως το 2001 και σε φτασουν οχι εως το αρασινοβο αλλα στην Γευγελη αυτη την φορα και ασε την Ελλαδα

Ανώνυμος είπε...

Ο Βούλγαρος διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Σόφιας, Ντιμιτρόφ προσφέρει 1.000.000.000 ευρώ στα Σκόπια, αν αποδείξουν ότι ο βασιλιάς Σαμουήλ – που το άγαλμά του στήθηκε στα Σκόπια- δεν είναι Βούλγαρος.

Ανώνυμος είπε...

Ενοπλο αγωνα μεσα στην Ελληνικη Επικρατεια εναντιον των Ελληνων?

Κατι δεν παει καθολου καλα με καποιους απο εσας.

Ευτυχως για εσας που δεν σας παιρνει κανεις στα σοβαρα εκτος απο τους Χρυσαυγιτες

Ανώνυμος είπε...

Αφιέρωμα 115 σελίδων στον Μ.Αλέξανδρο από τη Figaro!


Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 115 ολόκληρες σελίδες θα αφιερώσει το γαλλικό ένθετο περιοδικό της «Figaro» στην παρουσίαση της ιστορικής και γεωγραφικής διαδρομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την αρχαία Μακεδονία, τον ερχόμενο Οκτώβριο.


Το περιοδικό, θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου, κατά την ημέρα των...
εγκαινίων της μεγάλης έκθεσης για τον Έλληνα στρατηλάτη και την αρχαία Μακεδονία, στο Μουσείο του Λούβρου.


Ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, Μισέλ ντε Ζαγκέρ (Michel de Jaeghere) και η δημοσιογράφος/φωτορεπόρτερ Ιζαμπέλ Σμίτζ (Isabelle Schmnitz) βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να «ανακαλύψουν» για λογαριασμό των Γάλλων αναγνωστών τα χνάρια του Μεγαλέξανδρου και να καταγράψουν την εμπειρία της αναζήτησής τους στο χαρτί.


Στις 26 και 27 Αυγούστου τα δύο στελέχη του περιοδικού επισκέφτηκαν τη Χαλκιδική, όπου πραγματοποίησαν τον παράπλου του Αγίου Όρους και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων.


Μάλιστα, ο δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω και το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γαλλίας, προετοιμάζουν ήδη εκδηλώσεις προβολής της τοπικής ιστορικής διαδρομής, αλλά και του σημερινού προσώπου του προορισμού, οι οποίες απευθύνονται στο γαλλικό κοινό.


Στις 30 και 31 Αυγούστου, το ρεπορτάζ του γαλλικού περιοδικού θα «μετακινηθεί» στην Ημαθία, όπου οι Γάλλοι προσκεκλημένοι της εκεί Περιφερειακής Ενότητας και του ΕΟΤ Γαλλίας θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, τη Σχολή του Αριστοτέλη, τη Βέροια και άλλους χώρους της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση με τίτλο «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου- Αρχαία Μακεδονία», θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 2012, ενώ περιλαμβάνει περισσότερα από 600 αντικείμενα, τα οποία ήρθαν στο φως τα τελευταία 30 χρόνια.

http://24gr.blogspot.com/2011/08/115-figaro.html

Ανώνυμος είπε...

σε τι αποσκοπεί η έγκριση και δημοσίευση αντιμακεδονικών χαμηλού επιπέδου ψευδών σχολιών , που αναπαράγουν τις νεοναζιστικές χρυσαυγίτικες κραυγές..??

μήπως στη δημιουργία σύγχυσης στους Μακεδόνες της Ελλάδος.??

αφού ουδεμία σχέση με την Αλήθεια και τη Κοινή Λογική έχουν..!!!

bb είπε...

Ανώνυμε 11:13, μήπως να αποδείξουμε στους Βούλγαρους ότι δεν είμαστε ελέφαντες???? Εάν ο Τσαρ Σαμουήλ ήταν Βούλγαρος, ενώ γεννήθηκε και έζησε στη Μακεδονία, ας το αποδείξουν αυτοί!!! Δεν αρκεί να το δηλώνουν.

Ανώνυμος είπε...

πολύ σωστά, Βούλγαροι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Μακεδονία ΔΕΝ υπάρχουν...

με εξαίρεση τον εποικισμό από Βούλγαρους κυβερνητικούς υπάλληλους..

όπως συμβαίνει και σήμερα στο Πιρίν...

ο Τσάρ Σαμουήλ και ο Κράλλης Μάρκος ήταν Μακεδόνες....

άσχετα τι ισχυρίζεται ο ψευδοεπιστήμονας κρατικός πολιτικός υπάλληλος , ο υπερεθνικιστής Βούλγαρος Ντιμιτρώφ..

την μακεδονικότητα τους την υποστηρίζουν όλοι οι αξιόπιστοι Βούλγαροι επιστήμονες ιστορικοί...

Ανώνυμος είπε...

The Bank was established in April 1993, among the first private banks in Macedonia under the name Kreditna Banka AD Skopje.

In January 2000, Alpha Bank A.E., Athens acquired the majority stake in the Bank and became the main shareholder, while in 2002, it acquired the remaining stake and became the sole shareholder, accounting for 100% of its share capital. The same year the Bank changed its name from Kreditna Banka AD Skopje into Alpha Bank AD Skopje.

From its establishment, Alpha Bank AD Skopje distinguishes itself from the other banks in Macedonia by following the criteria of private banking. The modern banking principles offered through swift and high quality services to its customers are a continuous process, lasting to present days.
----------------------------------------------
όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος , έτσι και η ελληνική ALFHA BANK αναγνωρίζει την Μακεδονία ως Μακεδονία...!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Wikileaks: Η Ελλάδα το 2005 δεν είχε αντίρρηση για ένταξη της Μακεδονίας ως ‘FYROM’

«Η Ελλάδα ενώ απέρριψε την πρόταση για ένα όνομα το οποίο είχε προταθεί από το μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς ένα μόλις μήνα πριν από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC) για συμφωνία με τη Μακεδονία, δήλωσε, εντούτοις, ότι δεν θα είχε αντίρρηση στην δρόμο της Μακεδονίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη χρήση της ονομασίας FYROM».

Αυτό αναφέρεται στην επιστολή της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα στις 11 Οκτωβρίου 2005 που απέστειλε στην Ουάσιγκτον, όπως δημοσιεύθηκε στο Wikileaks.

Ανώνυμος είπε...

3,09, μπελομορε και λοιποι

ριξτε μια ματια στην επιγραφη της Μπιτολα

The Bitola inscription is a medieval stone inscription written in Old Church Slavonic. It was found in 1956 during the demolition of an old Ottoman mosque in the town of Bitola, Republic of Macedonia and it is now kept at the Institute and Museum of Bitola epigraphic monument as "a marble slab with Cyrillic letters of Ioan Vladislav from 1015/17". The text commemorates the fortification works on the fortress of Bitola under a certain Tsar Ivan. It is believed to date it from c. 1015 and the monarch in question is Tsar Ivan Vladislav of Bulgaria. According to some scholars, the inscription dates back from the 13th century, in which case it would be Tsar Ivan Asen of Bulgaria.

¨¨In the year 6523 (1015) since the creation of the world, this fortress, built and made by Ivan, Tsar of Bulgaria, was renewed with the help and the prayers of Our Most Holy Lady and through the intercession of her twelve supreme Apostles. The fortress was built as a haven and for the salvation of the lives of the Bulgarians. The work on the fortress of Bitola commenced on the twentieth day of October and ended on the [...] This Tsar was Bulgarian by birth, grandson of the pious Nikola and Ripsimia, son of Aaron, who was brother of Samuil, Tsar of Bulgaria, the two who routed the Greek army of Emperor Basil II at Stipone where gold was taken [...] and in [...] this Tsar was defeated by Emperor Basil in 6522 (1014) since the creation of the world in Klyutch and died at the end of the summer.¨"""


http://en.wikipedia.org/wiki/Bitola_inscription

περιστασιακοί θαμώνες είπε...

Χθές μάθαμε από τις εφημερίδες ότι στα Βοδενά κατέρρευσε ψευδοροφή σε καφετέρια...

Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα αφού εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε κανείς μέσα...

από την άλλη μάθαμε ότι η ιδιοκτήτρια μόλις ξόφλησε την πανάκριβη ανακαίνιση...

της οποίας υπεύθυνη ήταν η γνωστή από τηλεοπτική διαφήμιση εταιρεία ανακαινίσεων και διακόσμησης
" Αντώνιος Σταυρακίδης "

την συμπαράστασή μας στην ιδιοκτήτρια που αξίζει την υποστήριξή μας...

bb είπε...

Ανώνυμε 5:24, το να δηλώνει κάποιος ηγεμόνας ότι είναι βασιλιάς, τσάρος, αυτοκράτορας κάποιων λαών, δεν σημαίνει ότι ο ίδιος είναι μέλος μιας από τις εθνότητες των οποίων αυτοανακηρύσσεται ηγέτης. Ο Τσαρ Σαμουήλ δημιούργησε ένα βασίλειο διαφορετικό από αυτό των Βουλγάρων ηγεμόνων και αυτοανακηρύχτηκε Τσάρος των Ρωμαίων και των Βουλγάρων, με έδρα του την Μακεδονία και όχι την Βουλγαρία. Κάποιοι βούλγαροι τσάροι αυτοανακηρύχτηκαν ηγεμόνες των Βουλγάρων και Βλάχων, κτλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι κάτοικοι των βασιλείων τους η των αυτοκρατοριών τους εθνικά ήταν αυτό που δήλωνε ο ηγεμόνας τους, η μόνο αυτό που δήλωνε εκείνος. Μάθε καλά ιστορία και άσε την Wikipedia.

Akritas είπε...

Belomore θα αφήσετε κανέναν για τους υπόλοιπους ή θα τους κρατήσετε για εσάς;
Επίσης, κοίτα τι λέει το Καίημπριτζ:

He had, in anycase , little choice but to take up the challenge which Samuel of Bulgaria was posing.
[The New Cambridge Medieval History, Vol. 3,σελ 597]

Samuel could hope to gain through such measures acceptance and even allegiance from his diverse subjects: Bulgarians, Vlachs, Albanians, Armenians and Greeks.
[The New Cambridge Medieval History, Vol. 3,σελ 598]

Δεν είναι wikipedia,
αν θέλεις σου φέρνω και άλλες πηγές, από διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΜΑς ΑΚΡΙΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΣΟΥ.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΕΙΣΑΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑς ΕΜΑΣ. ΓΚΙΟΥΜΠΡΕ Ε ΓΚΙΟΥΜΠΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

Τα ιστορικα στοιχεια ομως και οσοι Ιστορικοι απο διαφορες χωρες εχουν ασχοληθει με τον Σαμουηλ τον καταγραφουν σαν Βουλγαρο οπως και τον Ιβαν που ηταν συγγενης του Σαμουηλ

Η επιγραφη της Μπιτολα μιλαει ξεκαθαρα για Βουλγαρους και οχι για οτιδηποτε αλλο

Στην Wiki αναφερονται ολες οι πηγες του δημοσιευματος οπως University of Michigan ,Stanford,Cambridge κλπ.

O Βασιλειος Β που νικησε τον Σαμουηλ στην Μαχη του Κλειδιου το 1014 γνωριζεις γιατι ονομασθηκε Βουλγαροκτονος ?

Εσυ Μπελομορε που ξερεις καλα Ιστορια εχεις στοιχεια που να στηριζουν την αποψη σου η να δειχνουν το αντιθετο απο αυτα που παρουσιαζει η ΅Wiki για τον Σαμουήλ ?

http://militaryhistory.about.com/od/battleswars10011200/p/kleidion.htm


http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A13970603

Ανώνυμος είπε...

κρίνοντας εξ' ιδίων τα αλλότρια οι Τούρκοι Χριστιανοί επειδή φόρεσαν αρχαιοελληνική μάσκα...

προσπαθούν να φορέσουν βουλγάρικη μάσκα και στους Μακεδόνες...

αν στην νότια Μακεδονία που προσάρτησε παρανόμως και πολεμικώς η Ελλάδα το 1913 υπήρχαν Βούλγαροι και όχι Μακεδόνες το ερώτημα είναι τι απέγιναν αυτοί και σήμερα υπάρχουν μόνο Έλληνες...

όσοι ισχυρίζονται ότι αφού υπέστησαν εθνοκαθαρτική δίωξη με την διαμεσολάβηση της Βουλγαρίας , στην οποία και εγκαταστάθηκαν , άρα είναι Βούλγαροι ας μας πούνε πώς νωρίτερα και συγκεκριμένα μετά το 1890 τους ίδιους ανθρώπους το ελληνικό κράτος δια πυρός και σιδήρου ετεροπροσδιόριζε ως Μακεδόνες , με σκοπό να τους απαγκιστρώσει από την βουλγάρικη προπαγάνδα και προσεταιρισμό...

αλλά και οι ίδιοι με δεκάδες αυτοπροσδιοριστικές δηλώσεις αναφέρονται ως Μακεδόνες , δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι ούτε Έλληνες , ούτε Βούλγαροι..

σε χιλιάδες συμβόλαια πώλησης αγροκτημάτων , ακόμα και μετά το 1912 , αναφέρεται ότι οι συμβαλλόμενοι προσήλθαν ενώπιον του Έλληνα συμβολαιογράφου με την παρουσία διερμηνέα ο οποίος ορκίσθηκε να μεταφράζει επακριβώς από την μακεδονική ( και όχι βουλγάρικη ) γλώσσα των συμβαλλόμενων στην επίσημη ελληνική του συμβολαίου και τανάπαλιν...

αλλά και αν ήταν Βούλγαροι όσοι εκδιώχθηκαν γιατί τουλάχιστον οικογενειακώς και κατ΄ ιδίαν οι συγγενείς τους που απέμειναν δεν δηλώνουν Βούλγαροι , παρά μόνον Μακεδόνες...

και γιατί αντί να δηλώνουν Μακεδόνες δεν δηλώνουν Βούλγαροι προσβλέποντας σε πολύ μεγαλύτερα οφέλη από ότι δηλώνοντας Μακεδόνες...

ιδιαίτερα όσοι Μακεδόνες ζούνε σε περιοχές που δεν συνορεύουν με το μακεδονικό κράτος αλλά με το βουλγαρικό ...

π.χ από τον Νομό Σερρών και Δράμας...

και γιατί οι Βούλγαροι εθνικιστές συχνά αναφέρονται σε πυρηνική εθνολογική βόμβα στη κεντρική εξουσία της βουλγαρίας , λόγω της παρουσίας βούλγαρων μακεδονικής εθνοτικής καταγωγής, μορφωμένων και μεγαλωμένων με την βουλγάρικη κουλτούρα , με την πλειοψηφία τους να κατάγεται από την αιγαιατική μακεδονία του ελληνικού κράτους...

αφού πρόκειται για βουλγαρομαθείς και βουλγαρόφιλους αλλά Μακεδόνες, με ξεχωριστό πολιτιστικό/εθνοτικό περιεχόμενο...

όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν περίτρανα ότι ποτέ δεν υπήρχαν αυτόχθονοι βουλγάρικοι , ούτε πολύ περισσότερο ελληνικοί πληθυσμοί στη Μακεδονία...

Ανώνυμος είπε...

7,53
ολα οσα εγραψες αποδεικνύουν περίτρανα οτι δεν εχεις ιδεα,
αλλα το πιο διακεδαστικο ειναι οτι κανεις διαλογο με τον ευατο σου

In 1904 the Ottoman census of Hilmi Pasha for Thessalonika, Monastiri and Scopje, doesn't report any "Macedonian" nation:

Vilaeti of Thessalonica:
Greeks 373,227 - Bulgarians 207,317

Vilaeti of Monastiri :
Greeks 261,283 - Bulgarians 178,412

Santzaki of Scopje:
Greeks 13,452 - Bulgarians 172,735

In 1906 the Ottoman census of Hilmi Pasha for the area of Macedonia doesn't report any "Macedonian" nation:

423,000 or 41.71% Muslims (Turks and Albanians)
259,000 or 27.30% Greeks
178,000 or 18.81% Bulgarians
13,150 or 1.39% Serbs
73,000 or 7.72% others

In 1921 the census of the “Kingdom of the Serbs, Croats and Slovenes” (later known as “Yugoslavia”) doesn’t report any “Macedonian” nation:

8,946,000 or 74.4% Serbs and Croats
1,024,000 or 8.5% Slovenes
174,000 or 1.5% other Slavs
513,000 or 4.3% Germans
472,000 or 3.9% Hungarians
441,000 or 3.7% Albanians
229,000 or 1.9% Romanian
12,000 or 0.1% Italians
201,000 or 1.7% others

And suddenly, in 1948, -just four years after Marshal Tito created Yugoslavia's southern republic and called it “People’s Republic of Macedonia” - as it is published in the encyclopaedia Britannica, the population of the republic became:

778,718 or 66.10% “Macedonians” (!!!)
198,313 or 17.21% Albanians
96,851 or 8.04% Turks
9,508 or 0.90% Vlachs

bb είπε...

«Πολιτικά και εκκλησιαστικά η νέα αυτοκρατορία (του Σαμουήλ) ήταν σε μεγάλο βαθμό η συνέχεια της αυτοκρατορίας του Συμεών και Πέτρου: οι δημιουργοί της αλλά και οι βυζαντινοί δεν τη θεωρούσαν κάτι άλλο παρά βουλγαρική αυτοκρατορία. Άλλωστε, τότε, εκτός από το Βυζάντιο, μόνο η Βουλγαρία είχε τις παραδόσεις μιας αυτοκρατορίας και ενός δικού της πατριαρχείου. Ο Σαμουήλ οικειοποιήθηκε αυτές τις παραδόσεις. Στην πραγματικότητα το μακεδονικό βασίλειο του ξεχώριζε ουσιαστικά από το παλιό βασίλειο των Βουλγάρων. Λογω της σύστασης του και του χαρακτήρα του αυτό υπήρξε μια κατασκευή καινούργια και μοναδική. Το κέντρο βάρους είχε μετατοπιστεί δυτικά και νότια και η Μακεδονία , μια περιφερική επαρχία του παλαιού βουλγαρικού βασιλείου, σχημάτιζε το πραγματικό πυρήνα του.»
Georg Ostrogorsky «Ιστορία της βυζαντινής αυτοκρατορίας»
Αυτά, Akritas, δεν μπορείς να τα βρεις στις βουλγαρικές πηγές που ψάχνεις....

bb είπε...

9:10
Αυτά που αναφέρεις, τα θεωρείς ατράνταχτα ιστορικά στοιχεία; Θα μας τρελάνεις; Στη τελευταία απογραφή που έγινε στην Ελλάδα, πουθενά δεν θα βρεις καταγραφή των Μακεδόνων, Τούρκων, Πομάκων, Εβραίων, Ρομα γιατί η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εθνικές μειονότητες. Δεν υπάρχουν;;;;;
Στα στοιχεία που αναφέρεις λείπουν, εκτός απο τους Μακεδόνες (που πολύ πιθανόν να καταγράφονταν πότε ως Βούλγαροι και πότε ως Έλληνες, ανάλογα σε ποια εκκλησία ανήκαν), οι Βλάχοι, οι Ρομα και οι Εβραίοι! Δεν υπήρχαν;;;;

Ανώνυμος είπε...

τόσο η οθωμανική διοίκηση όσο και η ύστερη ελληνική διοίκηση στα επίσημα έγγραφα αναφέρεται σε Έλληνες , με την έννοια των ενοριτών του ελληνοορθόδοξου πατριαρχείου...

η πλειοψηφία π.χ των " Ελλήνων " στα Μπίτολα ήταν Βλάχοι...

παρόλα αυτά δεν αναφέρονται παρότι η παρουσία τους είναι τεκμηριωμένη...

παρομοίως ώς Βούλγαροι καταγράφονται οι ενορίτες του βουλγάρικου πατριαρχείου, παρότι όλοι ήταν Μακεδόνες...

οι απογραφές έχουν αξία όταν γίνονται από ΜΗ εμπλεκόμενα κράτη...

π.χ εν προκειμένω Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία...

έτσι οι μετανάστες από την Μακεδονία στις παραπάνω χώρες , οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες , καταγράφονται και ως Μακεδόνες...

ακόμα και στο ελληνικό κράτος όταν κάτω από διεθνή πίεση στο μεσοπόλεμο έγινε κάποια γλωσσική και εθνοτική απογραφή , καταγράφηκαν Μακεδόνες , με μητρική γλώσσα την Μακεδονική...

φυσικά νωρίτερα σε δεκάδες υπηρεσιακά σημειώματα γίνεται αναφορά σε Μακεδόνες , πατριαρχικούς και εξαρχικούς...

με τους πατριαρχικούς να συμμετέχουν ισότιμα και υπερδραστήρια στη μακεδονική επανάσταση του Ίλιντεν , στις 2 Αυγούστου του 1903...

Akritas είπε...

belomore, δεν ξέρω ποια μετάφραση χρησιμοποίησες, πάντως τόσο η αγγλική αλλά και αυτή των εκδόσεων Βασιλόπουλος (τόμος 2, σελ 184) αναγράφουν ξεκάθαρα ότι ο Οστρογκόρσκυ θεωρεί ότι ο ίδιος ο Σαμουήλ θεωρούσε το κράτος του Βουλγαρικό και όχι «οι δημιουργοί της».
Όχι βέβαια πως έχει μεγάλη διαφορά, μιας και δημιουργός του Βουλγαρικού κράτους ήταν ο Σαμουήλ. Απλά είναι πιο ξεκάθαρο.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση πρός ναυτιλόμενους έλληνες εθνικιστές ..???

μήπως η χρεωκοπία που μας οδήγησε η εσωστρεφής εθνικιστική ιδεολογία επιβάλλει μιά περίοδο ΣΙΩΠΗΣ και αυτοκριτικής περισυλλογής αντί των γελοίων κραυγών ...

Ανώνυμος είπε...

http://i27.photobucket.com/albums/c152/Liudovik/Samoilmadrid1.jpg

Ανώνυμος είπε...

Μπελομορε μπερδεψες τις απογραφες.
Αυτες του 1904 και 1906 τις εκαναν Τουρκοι και του 1921, 1948 οι Γιουγκοσλαβοι και οχι οι Ελληνες

Αξίζει ακομα να σημειωθεί οι έδρες στο πρώτο Οθωμανικό κοινοβούλιο (μετά την επανάσταση των Νεότουρκων, :

βιλαέτι Θεσσαλονίκης: 5 ελληνικές, 3 βουλγαρικές έδρες.
βιλαέτι Μοναστηρίου: 5 ελληνικές, 2 βουλγαρικές
βιλαέτι Αδριανουπόλεως : 8 ελληνικές, 1 βουλγαρική
βιλαέτι Σκοπίων: 0 ελληνικές, 2 βουλγαρικές

bb είπε...

EINAUDI - μετάφραση στα ιταλικά PIERO LEONE (Geschiechte des Byzantinischen Staates)

Ανώνυμος είπε...

ούτε το βουλγάρικο μεσαιωνικό κράτος , ούτε η βυζαντινή μεσαιωνική αυτοκρατορία δεν είχαν μόνο Βούλγαρους και Έλληνες κατοίκους..

αμφότερες ήταν πολυεθνικές....

οι μεσαιωνικοί Μακεδόνες αποτελούσαν μία σημαντική εθνοτική κοινότητα αμφότερων...

ιδιαίτερα στο Βουλγαρικό κράτος οι Μακεδόνες απετέλεσαν το κυρίαρχο πολιτιστικό στοιχείο , ξεπερνώντας τα όρια του ειρηνικού γλωσσικού εκμακεδονισμού των τουρκομογγόλων Βουλγάρων...

Ανώνυμος είπε...

Οι πρωτοβούλγαροι

Η αρχαία πατρίδα των Βουλγάρων, στο Ινδοκούς και Παμίρ, σύμφωνα με χάρτη της Κεντρικής Ασίας, από τον αρμενικό γεωγραφικό Άτλαντα ‘Ashharatsuyts’ (5ος-7ος αιώνας), σε ανασχεδιασμό του ακαδημαϊκού S.T. Eremian.

Για τους προγόνους των Βουλγάρων, τους «πρωτοβουλγάρους», δεν έχουμε ίδιες καταγραφές. Ό,τι γνωρίζουμε προκύπτει από τη συγκριτική μελέτη βυζαντινών, αραβικών, περσικών, ινδικών και ρωσικών πηγών της εποχής ή από ανασκαφές.

Κατά την κυρίαρχη θεωρία πρόκειται για τουρκικό νομαδικό φύλο καταγόμενο από την κεντρική Ασία, το οποίο μιλούσε μία αρχαία τουρκική γλώσσα, πρόγονο της σημερινής τσουβασικής, και σταδιακά μεταξύ 2ου - 4ου αιώνα μ.Χ. εγκαταστάθηκε στη στέπα βορείως της Αζοφικής Θάλασσας.

Η τουρανική καταγωγή των πρωτοβουλγάρων επιβεβαιώνεται από το όνομά τους («bulģa» που σημαίνει «ανακατεύω»), τους τίτλους της ιεραρχίας τους (όπως διασώζονται σε ελάχιστες επιγραφές), τη θρησκεία τους (σαμανιστική με ανώτατο ον τον Τένγκρι), το ημερολόγιό τους (δωδεκαετές), που είναι ίδια με αυτά των άλλων τουρκικών και μογγολικών φύλων της εποχής.

Σύμφωνα με μία νεότερη άποψη η γλώσσα τους δεν ήταν τουρκική αλλά ιρανική, συνεπώς και οι ίδιοι ήταν ινδοευρωπαϊκής καταγωγής, ενώ η ύπαρξη τόσων τουρκικών στοιχείων στον πολιτισμό τους αιτιολογείται από την επιρροή των Ούνων και των άλλων τουρανικών φύλων της περιοχής.

Πάντως αυτή η θεωρία είναι δημοφιλής σχεδόν αποκλειστικά στη σύγχρονη Βουλγαρία.

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Αλβανική εφημερίδα: « Η Ομόνοια ζητά από τους Βλάχους να καταγραφούν ως Έλληνες»

Κορυτσά.

«Όπως έχει ξαναειπωθεί, η Ελλάδα παρεμβαίνει στον πληθυσμό, σχετικά με την εθνοτική και θρησκευτική του ιδιότητα, και αυτό αποδεικνύεται με μια, ακόμη, δήλωση της οργάνωσης Ομόνοια», σημειώνει χαρακτηριστικά η Gazeta Start.


“Η οργάνωση αυτή, έχει ζητήσει από την ελληνική μειονότητα στην Κορυτσά να μην καταγραφούν ως Βλάχοι, αλλά, ως Έλληνες".



«Οι Έλληνες Βλάχοι δεν πρέπει, πια, να φοβούνται και να καταπιέζονται να μην εγγραφούν (ως Έλληνες)», δήλωσε εκπρόσωπος της Ομόνοιας προσθέτοντας ότι ‘η συμμετοχή στην απογραφή είναι μια ευκαιρία για να μην χάσουν την ταυτότητά τους’.


Για την απογραφή του πληθυσμού έχουν δραστηριοποιηθεί εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας της χώρα μας, όπως η Ομόνοια, αλλά και άλλα μέλη αυτής της κοινότητας», γράφει η αλβανική εφημερίδα.
-------------------------------------------------------------
όταν τον 21 αιώνα οι ελληνόφωνοι εθνικιστές με την υποστήριξη του ελληνικού κράτους πιέζουν τους ΒΛΑΧΟΥΣ να βαπτιστούνε Έλληνες...

σκεφθείτε τι αίσχη κάνανε πριν 100-200 χρόνια...

όσοι γνώριζαν λίγα ελληνικά ή σχετίζονταν με το πατριαρχείο αυτόματα τους κατέγραφαν ως έλληνες...

και βγαίνουνε σήμερα οι Έλληνες εθνικιστές και μιλάνε για την αξιοπιστία των απογραφών...

παρόμοια εγκλήματα κάνανε και οι Βούλγαροι...

φυσικά οποιοδήποτε θεσμικό έγγραφο , οποιουδήποτε κράτους ΔΕΝ καθορίζει την εθνοτική και γλωσσική ταυτότητα του πολίτη..

Anagnostis είπε...

Ωραία το βίντεο. Εέχει κι άλλα, ανέβασέ τα!

Ανώνυμος είπε...

D. Dakin, από χάρτη των βιλαετίων (”Carte des ecoles chretiennes de la Macedoine", εκδόθηκε το 1906 στο Παρίσι) του Μοναστηρίου και της Θεσσαλονίκης, αναφορικά με δασκάλους, σχολεία και μαθητές των χριστιανικών πληθυσμών

Eκδόθηκε το 1906 στο Παρίσι) , αναφορικά με δασκάλους, σχολεία και μαθητές των χριστιανικών πληθυσμών, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό ότι η απογραφή του Χιλμί Πασά κάνει λόγο για εθνότητες.


Βιλαέτι Θεσσαλονίκης:
i) σχολεία
Ελληνικά: 521
Βουλγαρικά: 319
Ρουμανικά: 10
Σερβικά:21
ii) δάσκαλοι:
Έλληνες: 787
Βούλγαροι: 493
Ρουμάνοι:28
Σέρβοι: 52

iii) μαθητές:
Έλληνες: 32.534
Βούλγαροι: 9.544
Ρουμάνοι:383
Σέρβοι:532


Βιλαέτι Μοναστηρίου:

i) σχολεία
ελληνικά:477
βουλγαρικά: 242
ρουμανικά:39
σερβικά: 32

ii) δάσκαλοι
Έλληνες:676
Βούλγαροι:380
Ρουμάνοι:117
Σέρβοι:60

iii) μαθητές
Έλληνες: 27.106
Βούλγαροι:8.767
Ρουμάνοι: 1619
Σέρβοι:1142



Σύνολο βιλαετιών Μοναστηρίου και Θεσσαλονίκης:

i) σχολείων
ελληνικά: 988
βουλγαρικά: 561
ρουμανικά: 49
σερβικά: 53




ii) μαθητών
Έλληνες: 59.640
Βούλγαροι:18.311
Ρουμάνοι:2.002
Σέρβοι:1674

bb είπε...

7:54
Αυτά που αναφέρεις δεν είναι «εθνότητες» αλλά σχολεία κρατών που άνοιγαν με άδεια των οθωμανικών αρχών και ήταν όργανα προπαγάνδας των χριστιανικών κρατών (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμάνια, Σερβία) που ήθελαν τους κατοίκους της Μακεδονίας η κάθε χώρα δικούς της ομοεθνείς, για τα επεκτατικά σχέδια της. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες αυτές η σχολές αναπτύχτηκαν στο χώρο της Μακεδονίας μια συγκεκριμένη εποχή, λίγο πριν τους βαλκανικούς πολέμους.
Και μια ερώτηση. Οι Εβραίοι της Μακεδονίας, σε πια σχολεία πήγαιναν; Οι Ρομα σίγουρα δεν πήγαιναν σχολείο, υπήρχαν σαν εθνοτική ομάδα αλλά κανείς δεν την αναφέρει. Οι μακεδόνες πήγαιναν είτε σε ελληνικά σχολεία είτε σε βουλγαρικά, αυτό όμως δεν τους έκανε έλληνες η βούλγαρους. Εάν θέλεις να πείσεις, βρες πιο δυνατά στοιχεία, γιατί αυτά δεν κάνουν πια για την ελληνική προπαγάνδα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Samuel's empire had its heartlands around Ohrid, west and southwest of this earlier cultural center of the First Bulgarian Empire. Thus Yugoslav historian George Ostrogorsky distinguished Samuel's Empire from the earlier Bulgarian Empire, referring to it as a "Macedonian Empire", although he claims that it was politically and ecclesiastically a direct descendant of the empire of Symeon and Peter, and was regarded by Samuel and the Byzantines as being the Bulgarian Empire.[135] Some historians of his school, such as the Serbian scholar Anastasijević, claimed even that Samuel ruled a separate Slavic Empire founded as an anti-Bulgarian rebellion.[136] This Yugoslav theory is now rejected by the modern Serbian historians.[137][138] It is still held only in the Republic of Macedonia, where the official state doctrine refers to a "Macedonian Slavic", or even only "Macedonian" Empire.[139] This controversy is ahistorical, as it projects modern ethnic distinctions onto the past.[140

135.History of the Byzantine State (Rutgers, 1969), p. 301-302.
136.^ Anastasiavić, D. N. Hypothesis on Western Bulgaria (Hipoteza o Zapadnoj Bugarskoj, Хипотеза о Западноj Бугарскоj), Glasnik Skopskog nauchnog drushtva, b. III, Skopie, 1928.
137.^ Istorijski časopis 2002, br. 49, str. 9-25, izvorni naučni članak, Pohod bugarskog cara Samuila na Dalmaciju. Živković Tibor D. SANU - Istorijski institut, Beograd.
138.^ Pirivatrić, Samuilova država: obim i karakter, Самуилова држава: обим и карактер.
139.^ An outline of Macedonian history from ancient times to 1991. Macedonian Embassy London. Retrieved on 2007-04-28.
140.^ The Oxford Dictionary of Byzantium, Vol 1, New York-Oxford, Oxford University Press, 1991 (p. 1838)

http://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_of_Bulgaria

Μπελομορε για αυτο δεν ηθελες την Βικιπαιδεια?

bb είπε...

9:31
Όταν κάποιοι λένε ότι ο Σαμουήλ ήταν μακεδόνας η βούλγαρος εθνικά, είναι σαν αυτούς που λένε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν έλληνας! Ο Σαμουήλ ανήκει στην ιστορία της Μακεδονίας,, όπως και ο Αλέξανδρος, ο Κύριλλος, κτλ, αλλά όχι στους μακεδόνες. Φυσικά, ούτε στους έλληνες η στους βούλγαρους.

Ανώνυμος είπε...

Mπελομορε μιας και ρωτας για τους Εβραιους διαβασε παλι τον τιτλο της απογραφης των Σχολειων

(”Carte des ecoles chretiennes de la Macedoine", εκδόθηκε το 1906 στο Παρίσι
αναφορικά με δασκάλους, σχολεία και μαθητές των ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ πληθυσμών

Οι Εβραιοι στον καζα θεσσαλονικης ηταν 48270 (συμφωνα με τον Χιλμη πασα) και οι Ρομα 6000 (συμφωνα με τον Αγγλο προξενο και ειναι στους 73.000 - others

Ανώνυμος είπε...

Tρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Sitel: Καναδός βουλευτής ελληνικής καταγωγής προσβάλλει τους Μακεδόνες


«Ο Καναδός Jim Karygiannis, αμφιλεγόμενος φιλελεύθερος βουλευτής, γνωστός ρήτορας με αντι-μακεδονικό μένος, πρέπει να εγκαταλείψει τη βουλευτική καρέκλα».

Με τα λόγια αυτά αρχίζει το ρεπορτάζ της στη μακεδονική τηλεόραση Sitel, η δημοσιογράφος Σνεζάνα Γιοβανόβσκα.

«Ο Jim Karygiannis έχει καταγγελθεί από την Μακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αντιμετωπίζει σκληρές κατηγορίες από την Καναδική κυβέρνηση.

»Εκτός, του ότι, χλευάζει δημόσια τους μακεδόνες βουλευτές, η ρητορική του μίσους του εξαπλώνεται και κατά των Τούρκων, των Κινέζων και των Εβραίων.

Δεν δίστασε να επιτεθεί και κατά των κυβερνητικών αξιωματούχων του Γραφείου Μεταναστεύσεως τους οποίους απείλησε.

Ο Καρυγιάννης, εντούτοις, απέρριψε τις κατηγορίες με το αιτιολογικό ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος συγχρονισμένης εκστρατείας εναντίον του.

Για τις θέσεις τους εναντίον των Μακεδόνων, υποστήριξε ότι ο όρος που χρησιμοποιεί ο ίδιος είναι κοινός με αυτόν που χρησιμοποιούν όλοι οι Έλληνες.

«Τους κατοίκους της FYROM, στην Ελλάδα τους αποκαλούν Σκοπιανούς. Η έκφραση αυτή είναι σωστή. Αυτή είναι η ονομασία τους», δήλωσε ο Καρυγιάννης σε καναδική εφημερίδα.

Σε δημόσια εμφάνισή του, εξάλλου, στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο το τρέχον έτος ο Karygiannis αποκάλεσε τους πολίτες της Μακεδονίας ως ‘Fyromian’.

Παρά τις σφοδρές επικρίσεις και παράπονα τα οποία διατυπώνονται, οι Φιλελεύθεροι, ακόμη τον προστατεύουν, αν και δεν δίστασε να κατηγορήσει τους Συντηρητικούς και την Κυβέρνησή τους, που αναγνώρισε στις 5 Ιουνίου την FYROM , με το συνταγματικό της όνομα, ως Μακεδονία.

Η ειρωνεία είναι ότι αυτό το Σαββατοκύριακο στην Οτάβα, στην πολυπολιτισμική συγκέντρωση που θα διοργανωθεί από τον Καρυγιάννη καμία μειονοτική ομάδα δεν σκέφτεται ότι είναι ικανός να συζητήσει διαπολιτιστικές διαφορές.

Πηγή: Sitel

bb είπε...

Ανώνυμε 1:08, κι εγώ σου απάντησα ότι αυτό δεν λέγεται απογραφή εθνοτήτων, αφού αναφέρεται σε σχολεία ανάλογα με την θρησκεία των μαθητών. Είναι γνωστό ότι οι Μακεδόνες σπουδαστές πολλές φορές μεταπηδούσαν από ελληνικά σε βουλγαρικά σχολεία η και το αντίθετο. Αυτοί, τι ήταν, για τους Οθωμανούς; Απλά, χριστιανοί!
Η εθνολογική απογραφή γίνεται όταν ρωτώνται η κάτοικοι μιας χώρας η περιοχής σε πιο έθνος ανήκουν οι ίδιοι και όχι τι καταγράφει ο κάθε πρόξενος η κάποιες υπηρεσίες του κράτους για στατιστικούς λόγους.
Πολλές φορές απορώ με την αμάθεια των Ελλήνων οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν έννοιες της δικής τους γλώσσας, αλλά αισθάνονται ανώτεροι των άλλων λαών σε όλα, μόνο γιατί πιστεύουν ότι είναι απόγονοι σπουδαίου αρχαίου λαού!

Ανώνυμος είπε...

belomore εγραψε: "Όταν κάποιοι λένε ότι ο Σαμουήλ ήταν μακεδόνας η βούλγαρος εθνικά, είναι σαν αυτούς που λένε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν έλληνας! Ο Σαμουήλ ανήκει στην ιστορία της Μακεδονίας,, όπως και ο Αλέξανδρος, ο Κύριλλος, κτλ, αλλά όχι στους μακεδόνες. Φυσικά, ούτε στους έλληνες η στους βούλγαρους."

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού το κρατάς μόνο για τον εαυτό σου έτσι? Τι κι αν ο Σαμουήλ αυτοπροσδιορίζονταν ως Βούλγαρος, δεν είχε το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται, εσύ θα αποφασίσεις τι ήταν και τι όχι, ε? Μωρέ μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Δεν απαντησες τιποτα
Τα σχολεια και οι μαθητες δεν ειχαν σχεση μονο με την θρησκεια αλλα και με την γλωσσα, και φυσικα εθνοτητα.
Σε όλη τη Μακεδονία βρίσκει κανείς ελληνικά, βουλγαρικά, σερβικά και λίγα ρουμανικά σχολεία. Πού είναι ο “έντυπος λόγος” ενός έθνους δήθεν υπαρκτού από τότε; Πού είναι οι λόγιοι, οι δάσκαλοι και τα “μακεδονικά” σχολεία, που προωθούσαν τη μακεδονική συνείδηση ; Πού είναι η “μακεδονική” αστική τάξη να τα χρηματοδοτήσει; Πού είναι η “μακεδονική” εκκλησία; Πουθενά

Αν το σχολείο και η προπαγάνδα του έντυπου λόγου φτιάχνουν τα έθνη, τότε όποιος κάνει λόγο για μακεδονικό έθνος στα 1900 ισχυριζόμενος ότι τα έθνη είναι το αποτέλεσμα του εθνικισμού (των σχολείων και της σε αυτά προπαγάνδας) απλώς δεν ξέρει τι λέει.
Βεβαίως, το “μακεδονικό” έθνος είναι το μόνο στον κόσμο, ενώ τα διπλανά του ίδρυαν σχολεία στα οποία προπαγάνδιζαν και διέδιδαν την εθνική συνείδηση στους , το οποίο δε χρειάστηκε σχολεία.

Που ειναι οι εφημεριδες και ο τυπος των "μακεδονων" στην Οθωμανικη θεσσαλονικη? Μουσικοι η αθλητικοι Συλλογοι?
Πουθενα δεν ειναι

Η απογραφη δεν εγινε απο καποιον προξενο η καποια υπηρεσια του κρατους αλλα απο την Επισημη Στατιστικη Υπηρεσια της οθωμανικης αυτοκρατοριας και αυτη του 1904 χαρακτηριζεται σαν η πιο λεπτομερης που εγινε ποτε στην μελετη του Dr. Musa ŞAŞMAZ του Πανεπιστημιου της Αγκυρας οπου σε ξεχωριστο πινακα αναφερονται ακομα και οι μικροι αριθμοι των Καθολικων και Προτεσταντων Ελληνων Βουλγαρων και Αρμενιων

Μαλλον θα πρεπει να απορισει καποιος με την υποκρισια μερικων

Ανώνυμος είπε...

Γραφει λοιπον ο Dr. Musa ŞAŞMAZ πολυ διαφωτιστικες παρατηρησεις μεταξυ αλλων στο ANALYSIS OF THE POPULATION TABLE OF
THE CENSUS OF SALONICA OF 1903-4

it is obvious that the Ottoman did not back the divisions
amongst the Christians in its heydays, and did not change this policy
until the middle of the nineteenth century when the Cretan uprising
and the animosity of Greece made the Ottoman statesmen accept
the suggestion in their political will "to isoIate the Greeks as
much as possible from the other Christians", and "to withdraw the
Bulgarians from the domination of the Greek Church

και παρακατω

It was forthwith noticed by the Cttomans that
the Bulgarians wished to annex Macedonia, and then the Ottomans
immediately acted to recognise the Serbs to be a separate millet
like others. This was not realised until 1900. Yet the Cttomans in
1889 welcomed the appearance of the Serbs in Macedonia and
granted them some privileges as a means of creating a counter
against the Bulgarians• Although the Serbs were not given a right
of being a separate millet, they were permitted to found Serbian
consulates and schools, particular! İn Kosova and Salonica.

Αs for the VIachs, they became important when Macedonia
was transformed into the battle-field of nationalist propaganda. According
to VIach propaganda the Vlachs were indeed in majority in
Macedonia, and this belief was increasingIy favoured in Romania.
The Vlachs schools were founded in Macedonia to abate Greek influence
and win the favour of the Ottomans. The Ottoman governme
nt also supported the Romanian propaganda for the Vlachs in
Macedonia, because firstly this propaganda was hostile to the
Greeks and secondly there was no possibility that the Romanians
could anne x Macedonia

Εκ των προαναφερομενων ειναι δεδομενο οτι οι Τουρκοι υποστηριζαν και ενεθαρρυναν την εμφανιση και δραστηριοιποιηση διαφορετικων εθνοτητων αναμεσα στους Χριστιανους της Μακεδονιας που δεν ανηκαν στις 2 μεγαλυτερες πληθυσμιακα (Ελληνες και Βουλγαρους)

Αν πραγματι υπηρχε ¨μακεδονικη" εθνοτητα στο Βιλαετι της Θεσσαλονικης ειναι αυτονοητο απο την πρακτικη των Τουρκων οτι θα ειχε οχι μονο παρουσιασθει στις απογραφες αλλα θα ειχε και την ευνοια των Οθωμανων και για αλλες δραστηριοτητες που θα αποσκοπουσαν στην προβολη της.

Tωρα δεν απορει κανεις γιατι δεν σου αρεσουν οι απογραφες

bb είπε...

Ανώνυμε 12:25, ώστε κατά την γνώμη σου εάν ο ηγέτης μιας χώρας αυτοπροσδιορίζεται εθνικά όπως θέλει, όλοι οι κάτοικοι της χώρας του πρέπει να κάνουν το ίδιο; Τον φαντάζεσαι τον βασιλιά Οθων να λέει ότι κυβερνά γερμανικό έθνος αφού ο ίδιος ήταν Γερμανός; Εάν θέλεις να μάθεις τι ήταν ο Σαμουήλ, θα έπρεπε να τον ρωτήσεις τον ίδιον. Άλλα δεν έχει καθόλου σημασία τι ήταν.

bb είπε...

1:54
http://documents-mk.blogspot.com/2010/06/greek-document-from-1915.html
Ένα από τα πάρα πολλά ντοκουμέντα που αναφέρονται στην ύπαρξη της μακεδονικής γλώσσας, αλλά και του μακεδονικού έθνους. Ξεστραβώσου και διάβασε. Το ότι οι περισσότεροι έλληνες έχουν μαύρα μεσάνυχτα για την ιστορία της Μακεδονίας (γιατί να την γνωρίζουν άλλωστε αφού είναι ξένος τόπος γι αυτούς!), δεν σημαίνει ότι εμείς δεν την γνωρίζουμε.
Εκείνη την εποχή ούτε οι Μακεδόνες ούτε οι Αλβανοί είχαν δικό τους κράτος ούτε δικά τους σχολεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν ανύπαρκτοι η δεν είχαν δική τους γλώσσα. Φυσικά, είναι βλακεία να περιμένει κανείς τα γειτονικά κράτη που είχαν επεκτατικές βλέψεις στο χώρο της Μακεδονίας, ότι θα τους ανάφεραν ως ξεχωριστό έθνος που θα είχε και τα πιο σημαντικά δικαιώματα στη χώρα αυτή, αλλά ούτε οι κατακτητές της Μακεδονίας Οθωμανοί θα το έκαναν αυτό. Είναι αυτονόητο.

Ανώνυμος είπε...

χιλιάδες Αθηναίοι έχουν αποφοιτήσει από το αμερικάνικο κολέγιο και το γαλλικό λύκειο της Αθήνας...

μήπως αυτό σημαίνει ότι έγιναν αγγλοαμερικάνοι ή γάλλοι...

όχι φυσικά..

το ίδιο και χιλιάδες Μακεδόνες φοίτησαν σε διάφορα ξενόγλωσσα σχολεία τα οποία ίδρυσαν ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ γειτονικών ΚΡΑΤΩΝ, ούκ ολίγοι σε περισσότερα του ενός...

κυρίως το βουλγαρικό και το ελληνικό κράτος, αλλά και το σερβικό....

ούκ ολίγοι υπηρέτησαν στους αντίστοιχους ΞΕΝΟΥΣ κρατικούς στρατούς...

πολλοί μάλιστα Μακεδόνες αγωνίσθηκαν για την ελληνική , βουλγαρική, σερβική ιδέα...

κανείς όμως από τους παραπάνω δεν έχασε την μακεδονική εθνοτική του καταγωγή και ταυτότητα και δεν έπαψε να είναι Μακεδόνας...

όπως και αντίστοιχα ο Βλάχος που υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό και την ελληνική ιδέα, όπως οι Φιλικοί, ρήγας, σκουφάς, τσακάλωφ , δεν έγιναν έλληνες αλλά παρέμειναν Βλάχοι και μόνο Βλάχοι...

οι Βλάχοι καταγράφονται ως Ρουμάνοι, με βάση το ήδη υπάρχον ρουμάνικο ΚΡΑΤΟΣ, οι δε Μακεδόνες ως Βούλγαροι αφού δεν υπήρχε ακόμα τότε μακεδονικό κράτος , παρά μόνο βουλγάρικο , ούτε μακεδονική εκκλησία παρά μόνο βουλγάρικη...

το σχολείο κατασκευάσει τα τεχνητά έθνη, όπως το ελληνικό...

αντίθετα στα πραγματικά έθνη , όπως το μακεδονικό και το γερμανικό το σχολείο απλώς ενδυναμώνει το προϋπάρχον έθνος..

μακεδονικά σχολεία πριν την ίδρυση του μακεδονικού κράτους φυσικά και δεν υπήρχαν..

όπως και βουλγάρικα πριν την ίδρυση του σύγχρονου βουλγάρικου κράτους, παρομοίως και ρουμάνικα...

οι μαθητές τους όμως ήταν μακεδόνες και βλάχοι αντίστοιχα...

παρομοίως και με τις εφημερίδες που εκδίδονταν με την βοήθεια του βουλγάρικου κράτους από βουλγαροσπουδαγμένους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ...

από την άλλη συχνά οι έλληνες εθνικιστές αναφέρονται ΨΕΥΔΩΣ στο δήθεν σεβασμό τους στο δικαίωμα του ελεύθερου αυτοπροσδιορισμού...

έτσι λένε πώς όσοι Μακεδόνες δηλώνουν Έλληνες αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό και αποδεκτό με βάση τον αυτοπροσδιορισμό τους...

την ίδια στιγμή όμως οι ίδιοι αρνούνται δια ροπάλου αυτό το δικαίωμα στους όλο και περισσότερους Μακεδόνες της Ελλάδος που παρά το τεράστιο προσωπικό κόστος και αψηφώντας την ΜΗ αναγνώριση από το ελληνικό κράτος άλλης πλήν της ελληνικής εθνότητας στην ελλάδα, την δε μακεδονική ως ανύπαρκτη παγκοσμίως , ΕΚΔΗΛΩΝΟΥΝ δημόσια ότι είναι Μακεδόνες και όχι Έλληνες..

η εθνικιστική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΕΣΥ: «Να επιληφθεί η δικαιοσύνη για τα μυστικά κονδύλια»

Αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και με αφορμή τις σοβαρότατες αιτιάσεις-δημόσιες καταγγελίες του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Ηλία Μόσιαλου, σύμφωνα με τις οποίες επί χρόνια ολόκληρα λειτουργούσε μηχανισμός που διαχειριζόταν «απόρρητες δαπάνες» των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας-Ενημέρωσης και Μέσων Ενημέρωσης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει:

1) Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ώστε να διερευνηθεί σε βάθος αυτή η σκοτεινή υπόθεση, να αποκαλυφθούν οι θλιβεροί πρωταγωνιστές της και να μην συκοφαντείται συλλήβδην το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου. Άλλωστε, πρόκειται για χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων τα οποία, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από διάφορες πλευρές, χρησιμοποιούνταν διαχρονικά για να γίνεται προπαγάνδα υπέρ του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος .

2) Το όλο θέμα να απασχολήσει τάχιστα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία οφείλει να καλέσει όλους τους χειριστές των «μυστικών κονδυλίων», προκειμένου αφενός να εξηγήσουν τους λόγους ύπαρξης των συγκεκριμένων κονδυλίων και αφετέρου να αποκαλύψουν τους πραγματικούς αποδέκτες τους, ώστε η κοινωνία να γνωρίζει τους πρωταγωνιστές αυτών των άθλιων συναλλαγών και να μην κατηγορείται αδίκως ένας ολόκληρος κλάδος.

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ θεωρεί ότι δεν ευσταθούν δικαιολογίες του τύπου πως «τα στοιχεία για τους αποδέκτες του ”μαύρου χρήματος’’ έχουν καταστραφεί», καθώς υπάρχουν εν ζωή όλοι οι διαχειριστές -διαχρονικά- αυτών των κονδυλίων, οι οποίοι με τις δικές τους υπογραφές τα εκταμίευαν και γνωρίζουν πότε και σε ποιους τα διέθεταν. Οι δημοσιογράφοι είναι ταγμένοι στην άσκηση του ενημερωτικού καθήκοντός τους, με κρυστάλλινες και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και συνθήκες και αμείβονται μόνο για την πραγματική προσφορά τους στο μέσο που εργάζονται.
---------------------------------------------------
το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αποσκοπούσε στην ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ πλύση εγκεφάλου των Ελλήνων πολιτών...

έτσι κατασκευάσθηκε το αντιτουρκικό αλλά κυρίως το αντιμακεδονικό μίσος...

Ανώνυμος είπε...

Το Αίσχος των νόμιμων μυστικών κονδυλίων -Γιατί σωπαίνει ο κ. Σαμαράς;

Διαβάστε το [1]

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,


Σαν να μην μας έφταναν τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ. τόσο του πατριώτη κ. Σαμαρά αλλά και του οπαδού της «διαφάνειας» ΓΑΠ, που τα διπλασίασε σε ποσά που θα ζήλευε και ο φίλος του ο προμηθευτής του C4I κ.Γ.Τρεπεκλής, από 18 εκατ. ευρώ το 2010, σε 34,2 εκατ. ευρώ, το 2011 (λόγω λιτότητας;) αποκαλύφθηκαν και άλλα μυστικά λεφτά.

Μυστικά κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ και δραχμών έχουν διατεθεί από τον Κωδικό 0896 των γενικών γραμματειών Τύπου. Πρόκειται για λογαριασμό που δημιουργήθηκε επί Δικτατορίας για τα απόρρητα έξοδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, ο λογαριασμός για τον οποίο ελάχιστοι γνώριζαν πώς ακριβώς αξιοποιούνταν τα χρήματα που διέθετε καταργείται, στο πλαίσιο της πολιτικής για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου και της διαφάνειας. Το διάταγμα που υπέγραψαν ο Ελληνοχριστιανοί φασουλήδες Παπαδόπουλος, Παττακός και Μακαρέζος για τη νομιμοποίηση μιας αισχρής πρακτικής που ξεκίνησε ο σαλτιμπάγκος Μεταξάς «Διά δαπάνας ή επιχορηγήσεις αναγομένας εις την αρμοδιότητα της γενικής γραμματείας, εξυπηρετούσας τα εθνικά συμφέροντα και μη δυναμένας λόγω της ειδικής φύσεως αυτών να κατονομαστούν», εφαρμόστηκε μέχρι τις εκλογές του 2009 οπότε πάγωσαν οι κινήσεις του λογαριασμού.

H εκταμίευση ρεκόρ των ακατανόμαστων ποσών, έγινε επί Καραμανλή Β΄, συμπτωματικώς λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2006, οπότε πραγματοποιήθηκαν «απόρρητες δαπάνες» περίπου 650.000 ευρώ, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου 2004-2009 ο συγκεκριμένος λογαριασμός ήταν ενεργός. Αυτά βέβαια τα λέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δεν μας δίνει στοιχεία για τα κατορθώματα του λογαριασμού επί των παλαιών ένδοξων ημερών του. Πιο συγκεκριμένα για την περίοδο 2004-2009 οι δαπάνες ήταν:

2004: €481.100// 2005: €450.000// 2006: €673.000//2007: €250.000//2008: €175.000// 2009: €250.000

Σύνολο: €2.279.100

Για τις δαπάνες και τις επιχορηγήσεις αυτές, αποφάσιζε ο πρωθυπουργός έπειτα από γνωμοδότηση επιτροπής την οποία αποτελούσαν ο γενικός γραμματέας και δύο ανώτερα στελέχη της υπηρεσίας. Τα κονδύλια μπορούσαν να διατεθούν χωρίς την απόδοση λογαριασμού. To πως αποφάσιζε τη μοιρασιά της λείας ο ανηψιός Καραμανλής το δείχνουν και οι προκλητικά άδικες φανερές χρηματοδοτήσεις π.χ. των θνησιγενών φιλικών του εφημερίδων του κ.Τράγκα κλπ που έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος των κρατικών διαφημίσεων αντιστρόφως ανάλογα με τις κυκλοφορίες τους.

Πόσα ποινικά αδικήματα έχει διαπράξει μέρα μεσημέρι ο λιποτάκτης της Ραφήνας σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, με τη χειραγώγηση του Τύπου με δημόσιο χρήμα, χωρίς να ευαισθητοποιούνται τα κόμματα και η Δικαιοσύνη;

;

Ανώνυμος είπε...

Αν δεχθούμε πως για το Υπ.Εξ. και για την ΕΥΠ υπάρχει κάποια δικαιολογία του απορρήτου (ασφαλώς δεν υπάρχει, μπορούσε ο υπουργός να λογοδοτεί σε ειδική επιτροπή της Βουλής), για αυτά τα μυστικά κονδύλια των εξωνημένων γραφίδων η ενοχή είναι προφανής. Όποιος δέχεται να διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα ανεξέλεγκτα, δεν φαίνεται έντιμος άνθρωπος (και η γυναίκα του Καίσαρα οφείλει κλπ). Ο τίμιος άνθρωπος θέλει να δίνει λογαριασμό, να μη δίνει λαβή σε υποψίες και να παραδειγματίζει με την προσωπική του διαφάνεια. Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ.Μόσιαλος, που η ενέργειά του τον τιμά ιδιαίτερα, δηλώνει σχετικά πως αυτή έγινε και για «την κατάργηση κάθε θύλακα αδιαφάνειας που αποτρέπει την αναγκαία δημοσιότητα και λογοδοσία…. Πρακτικές χρήσης μυστικών κονδυλίων από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες δεν εξυπηρετούν υπό καμία εκδοχή το εθνικό ή δημόσιο συμφέρον, … απαξίωναν την λειτουργία των Γενικών Γραμματειών και τις εξέθεταν στην κριτική της χειραγώγησης. Και προφανώς δεν χωρούν σε μια σύγχρονη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία».


Εγώ όμως έχω μια απορία. Είναι δυνατόν η Αριστερά και τα δημοσιογραφικά της στελέχη να αγνοούσαν το πασίγνωστο στην πιάτσα; Το βρίσκω απίθανο, δεν βρέθηκε ένας, έστω ριγμένος στη μοιρασιά ή κάποια απατημένη σύζυγος, να της το σφυρίξει; Δεν αναρωτήθηκε ποτέ πως λαθροβιούσαν τα διάφορα ευσεβή λαϊκίστικα ή ακροδεξιά έντυπα που σίγουρα δεν εκδίδονταν μόνο με τα έσοδα από εκβιασμούς μητροπολιτών;

Δεν άκουγε ούτε διάβαζε τις κραυγές δημοσιογράφων της λαϊκής Δεξιάς (της οποίας ο κ.Τσίπρας ζητά σήμερα επίσημα τη συνεργασία για τη Σωτηρία της πατρίδος) και του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, κατά των κυβερνήσεών τους, που ως δια μαγείας μετατρέπονταν εν μια νυκτί σε ύμνους; Άσε που άγνοια του νόμου, δημοσιευμένου κλπ δεν δικαιολογείται, όσο κι αν η ελληνική Αριστερά ήταν ανέκαθεν τρομερά απασχολημένη με το αντάρτικο κατά του διεθνούς καπιταλισμού. Αν το αγνοούσε είναι ανίκανη, αν το ήξερε και σιωπούσε (προσωπικά δεν βρήκα, όσο κι αν έψαξα, καμία καταγγελία) φαίνεται σε κάποιο βαθμό συνένοχη. Νομίζω μάλιστα πως η πολιτική κάλυψη που και σήμερα προσφέρει η Αριστερά στα πασίγνωστα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και η χρόνια εκκωφαντική σιωπή της για την περίπτωση του Μακεδονομάχου Γαργαλιάνων και Μελιγαλά, δεν την τιμά καθόλου.

Ούτε προς ποια κατεύθυνση πήγαν τα δις δεν καταδέχτηκε να μας πει ο κ.Σαμαράς. Εξαγόρασε ξένους διεφθαρμένους δημοσιογράφους για να υποστηρίξουν τα εθνικά μας άδικα; Και ποιοί ήταν αυτοί αφού καμία σοβαρή ξένη εφημερίδα δεν υποστήριξε, από ότι τουλάχιστον ξέρω, την τότε αδιαλλαξία της Ελλάδας στο «Μακεδονικό»; Δεν υιοθετώ τις κατηγορίες πως εξαγόρασε Ελληναράδες δημοσιογράφους για να υποστηρίξουν την ανιδιοτελή πολιτική του κίνηση της μακαρίτισσας της «Πολάν», αλλά δεν οφείλει κάποιες εξηγήσεις; Δικά μας λεφτά ήταν διάβολε και τώρα μας λείπουν τραγικά.

Και μια ερώτηση προς την κυβέρνηση. Έτσι απλά καταργούμε τα κονδύλια; Χωρίς καμία εξήγηση; Που πήγαν τα λεφτά μας; Χωρίς να επιστραφούν με τόκο τώρα που πνιγόμαστε; Μόνο οι μικροσυνταξιούχοι θα πληρώσουν; Οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι δεν μας χρωστάνε; Δεν θα κληθούν ο προϊστάμενος του κ.Τσουκάτου και ο κ.Καραμανλής Β΄ να μας περιγράψουν (αν όχι να κατονομάσουν, αφού η μνήμη τους θα έχει εξασθενήσει) τους αποδέκτες της ανιδιοτελούς γενναιοδωρίας τους;

Ποιά στελέχη της παραδημοσιογραφίας παντρεύτηκαν μικρούλες ή έχτισαν (αυθαίρετες) βίλλες με τα λεφτά μας, παρά θιν’αλός

Ανώνυμος είπε...

IOSPRESS

24/09/05


ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ να δώσουμε δίκιο στον κ. Χριστόδουλο.
Η επίσκεψη του Πατριάρχη στις λεγόμενες Νέες Χώρες την περασμένη βδομάδα ήταν απόλυτη απογοήτευση για όσους είχαν ταυτίσει την προσωπικότητά του με την εικόνα ενός αγαθού, φιλόστοργου, σκεπτόμενου ποιμενάρχη, που δεν επεμβαίνει στα πολιτικά ζητήματα- εκτός από το πανανθρώπινο πρόβλημα της οικολογίας.

Αντιθέτως, η περιοδεία του κ. Βαρθολομαίου συνοδεύτηκε με μια σειρά καθαρά πολιτικές τοποθετήσεις, με ανιστόρητες αναφορές στο Μακεδονικό και ανέξοδες κορόνες για τους ανίσχυρους γείτονές μας.

ΕΡΜΗΝΕΥΣΙΜΗ η στάση του Πατριάρχη. Στην αγωνία του να διεκδικήσει την εύνοια του ποιμνίου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, απευθύνεται κυρίως στο κοινό των συλλαλητηρίων της περασμένης δεκαετίας (όσο απέμεινε), που αποτελεί πάγια το target group της Εκκλησίας. Το περίεργο είναι ότι δεν είδαμε κανέναν απ' αυτούς που (ορθώς) επικρίνουν τον Αρχιεπίσκοπο για τις δικές του πολιτικές παρεμβάσεις να σχολιάζει τη μετάπτωση του Πατριάρχη από την οικουμενικότητα στον αγοραίο εθνικισμό.

Το σίγουρο είναι ότι με τις ομιλίες αυτές ο Πατριάρχης έδωσε χείρα βοηθείας στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο, ο οποίος έκλεψε την παράσταση στη ΔΕΘ, με τις υποδείξεις εξωτερικής πολιτικής προς την κυβέρνηση.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ο κ. Βαρθολομαίος ξεπέρασε ακόμα και τους ελλαδικούς πνευματικούς ανταγωνιστές του ήταν στο στάδιο της Εδεσσας.

Σε μια κίνηση που θύμιζε άλλες εποχές, οι αρχές της πόλης συγκέντρωσαν όλους τους μαθητές στο στάδιο της πόλης για να πάρουν την ευχή του προκαθημένου της Ορθοδοξίας.

Και ποια ήταν η ευχή του κ. Βαρθολομαίου; Αρχισε να μοιράζει από ένα δολάριο (ναι, χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου!) σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, επισφραγίζοντας με το χειρότερο τρόπο την εικόνα του ανθρώπου που δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική πραγματικότητα.

Μια χειρονομία που θα ξένιζε ακόμα κι αν την έκανε το '50 η Φρειδερίκη στις «παιδοπόλεις» της.

Ανώνυμος είπε...

κοψε και αλλα σχολια, ετσι φαινεται σε αυτους που παρακολουθουν οτι εσυ απαντας ενω οι εχοντες αντιθετη αποψη σιωπουν(!!) ελλειψει επιχειρηματων

bb είπε...

Ανώνυμε 2:37, youtube video και links από Wikipedia που στέλνονται σε αυτό το blog που δεν έχουν κάποια πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει στο διάλογο αλλά σκοπό έχουν μόνο να αμφισβητούν την ύπαρξη μας ως Μακεδόνες, με αναφορές σε βουλγάρικες η ελληνικές προπαγανδιστικές πηγές ΔΕΝ αναρτώνται εδώ. Στείλε τα σε αλλά blogs.

Ανώνυμος είπε...

Tα λινκς απο την Wiki αναφερουν πηγη και ακομα τα υπολοιπα λινκς δεν εηχαν καμμια σχεση με την Wikipedia αλλα με ντοκουμεντα απο την παρουσια των Ελληνων στην Οθωνμανικη Μακεδονια, oσο για το ΥΤ εδειχνε ελληνικες εφημεριδες απο την Οθωμανικη Θεσσαλονικη και οχι καμμια προπαγανδα. Οποιος θελει να κανει πραγματικο διαλογο δεν σβηνει τα σχολια και τα επιχειρηματα των αλλων αλλα τα αντικρουει με δικα του (αν εχει).

Δεν αντεχεις σε διαλογο και εσβησες τα σχολια ,απο την αλλη γραφεις οτι ο καθενας μπορει να αναρτα ελευθερα

Μικροτητα και υποκρισια