Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

11 Απρ 2012

Μια πρόταση για τις επόμενες εκλογές

"Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Φιλελεύθερη Συμμαχία. Πιστεύω ότι μια νίκη της
Φιλελεύθερης Συμμαχίας είναι αναγκαία για την Ευρώπη γιατί η Φιλελεύθερη
Συμμαχία υποστηρίζει μια ομοσπονδιακή Ευρώπη, τις Ενωμένες Πολιτείες της
Ευρώπης. Υποστηρίζει μια Ευρωπαϊκή Ένωση που να είναι ικανή να καθορίσει μια και μοναδική στρατηγική απέναντι στη χρηματοπιστωτική κρίση, μια στρατηγική καλύτερη και ποιο αποτελεσματική από τα είκοσι επτά εθνικά σχέδια ανάκαμψης, από είκοσι επτά διαφορετικά σχέδια αντιμετώπισης αυτής της διεθνούς κρίσης.
Επομένως, εάν επιθυμείτε μια ισχυρότερη Ευρώπη, μια ομοσπονδιακή Ευρώπη καλύτερα προετοιμασμένη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χρειαζόμαστε στην Ελλάδα την Φιλελεύθερη Συμμαχία."
Το βίντεο-μήνυμα του Γκυ Βέρχοφστατ είναι διαθέσιμο παρακάτω:
http://greekliberals.net/fis/2011-04-12-06-37-33/-2009-mainmenu-295/630

19 σχόλια:

gence είπε...

Επιστολή αγανάκτησης στην οποία επικρίνεται η χθεσινή υπερψήφιση από την ελληνική Βουλή της τροπολογίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων έστειλε στον Ζοζέ Μπαρόζο ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ.

http://www.matrix24.gr/2012/04/%CF%86%CE%B5%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%86%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84-%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%B6%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84/

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.post&id=14101

Ανώνυμος είπε...

η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ευρώπη, των Περιφερειών και όχι των Κρατών- Εθνών, αλλά κυρίως των Πολιτών αποτελεί το ζητούμενο όλων των ΕΝΤΙΜΩΝ κατοίκων της.

η σημερινή κατάσταση είναι ΜΗ αποδεκτή.

άμεσα ζητείται οικονομική ένωση, με ΕΝΑ υπουργό ευρωπαϊκής οικονομίας , ο οποίος θα συντάσσει τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό , θα καθορίζει τα έσοδα και τις δαπάνες, τους κεντρικούς φόρους , θα ελέγχει το έλλειμμα και το χρέος των Πειφερειών, θα συντονίζει τις παραγωγικές επενδύσεις του πλεονασματικών περιφερειών του Βορρά, στον ελλειμματικό Νότο,κ.λ.π

για αυτό η ψήφος στις ευρωπαϊκές δυνάμεις και κόμματα της χώρας μας αποτελεί ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ καθήκον παραμονής στο ΕΥΡΩ.

η Συμμαχία της Δράσης του Μάνου και της ΦΣ αποτελούν μια πρώτη επιλογή για όλους τους πολίτες , ιδιαίτερα για τους Μακεδόνες

Ανώνυμος είπε...

Τωρα με τον Βαλλιανατο αρχηγο θα σκισει η ΦΣ

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι το κομμα που λεγατε τοσο καιρο οτι θα φτιαχνατε και θα επαιρνε 1 εκ ψηφους?

Ανώνυμος είπε...

Ως Μακεδόνας τόσον καιρό έβλεπα με συμπάθεια την Φιλελεύθερη Συμμαχία και όπως πολλοί ψηφοφόροι στράφηκαν σε μικρότερα κόμματα έτσι και εγώ έγειρα προς την Φιλελεύθερη Συμμαχία. Και όλα αυτά μέχρι πριν μερικές ημέρες που πληροφορήθηκα πως κατεβαίνει στις εκλογές παρέα με τον ανεπαρκή, αποτυχημένο και κολλημένο ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΟ.
Τη εμπιστοσύνη μπορεί να δείξει κάποιος σε αυτόν τον ανεπαρκή πολιτικό αφού για παράδειγμα εδώ και 20 χρόνια το μεγαλύτερο όνειρό του είναι όχι πως θα βοηθήσει προτείνοντας λύσεις, αλλά το πώς θα κλείσει τον ΟΣΕ, που το κράτος έχει επενδύσει τρισεκατομμύρια ευρώ και που όλη η Ευρώπη επενδύει στα μέσα σταθερής τροχιάς. Πιθανόν να εξαργυρώνει συμβόλαια φίλων του ανταγωνιστών του Σιδηροδρόμου κάτι που έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις .
Πού συνέβαλε τότε ως υπουργός στο να αλλάξει η εικόνα του τραγικού ΟΣΕ;
ΠΟΥΘΕΝΑ
Τι έκανε ως πολιτικός στην συνέχεια να καταγγείλει τα αρπακτικά που ρήμαζαν τον ΟΣΕ;
ΤΙΠΟΤΕ
Το μόνο που ξέρει να κάνει καλά όπου βρεθεί είναι να ρίχνει λάσπη και σκοπίμος να αναφέρετε στην τότε τραγική κατάσταση και ποτέ στην σημερινή και πως πάντα την ευθύνη για την τραγική κατάσταση την είχαν και έχουν οι εργαζόμενοι και ποτέ τα ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ενδεχόμενα φίλοι του.
Που το είδε ο ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ πως ο Μηχανοδηγός στην Ελλάδα αμείβεται στο διπλάσιο σε σχέση με τον Γερμανό Μηχανοδηγό; Βέβαια μια τέτοια ειδικευμένη δουλειά ,με ευθήνες, με νυχτερινά ,με Κυριακές και υπερωρίες αν στην Γερμανία αμείβονται με 650 ευρώ το μήνα τότε θα έχει δίκιο.
Ποιους εξυπηρετεί λέγοντας χοντροειδέστατα ψέματα πως σήμερα ο μέσος μισθός είναι 65000 ευρώ;
Το βρώμικο παιχνίδι (διασύροντας μια κοινωνική ομάδα λέγοντας ασύστολα ψέματα στον βωμό επίτευξης του στόχου τους) που έπαιξαν το ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στρέφοντας την κοινωνία τον έναν απέναντι στον άλλον το ίδιο ξεπερασμένο και βρώμικο παιχνίδι παίζει και αυτός περισσότερο έντονα.
Προτείνει 400000 απολύσεις και όχι 150000 που κακώς ζητά η τρόικα. Δηλαδή προτείνει την εξαθλίωση ακόμη περισσοτέρων ανθρώπων.
Προτείνει μισθωτές εφεδρείες για να πολλαπλασιάσουμε τους τεμπέληδες και όχι πώς θα τους αξιοποιήσουμε για να γίνουν παραγωγικοί.
Και για να μην νομίζετε πως τα βγάζω από το μυαλό μου δείτε την συνέντευξή του στην Έλλη Στάη http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YTE_4vaP5w0

belo more τι κάνεις; ωθείς τους Μακεδόνες να στηρίξουν το πίσω και όχι το μπροστά;

Οι κύριοι της Φιλελεύθερης Συμμαχίας θα έπρεπε να αντιληφθούν πως τέτοιους σαν τον παραπάνω συνεργάτη τους είχαμε και τα αποτελέσματα τα βιώνει έντονα σήμερα όλος ο λαός δεν θέλουμε άλλους και σε χειρότερη μορφή.
Φυσικά δεν θα τους ευχηθώ καλή επιτυχία , δεν θα πάρουν την δική μου ψήφο αλλά και της οικογένειάς μου καθώς επίσης θα προτείνω όπου μου δίνετε η δυνατότητα όχι ψήφο στην Φιλελεύθερη Συμμαχία

belo more ελπίζω να δημοσιευθεί η διαφορετική άποψη - θέση ενός Μακεδόνα από την δική σας
горе главата

bb είπε...

Ο κάθε Μακεδόνας έχει την δική του προσωπική ιδεολογική θέση και πολιτική προτίμηση. Οι Μακεδόνες δεν είναι πρόβατα όπως πολλές φορές το Ο.Τ. προσπάθησε να τους κάνει, πότε συνεργαζόμενο σε εκλογές με το ΟΑΚΕ και πότε με τους Ο. Πράσινους, παρότι το ίδιο είναι εθνικό μακεδονικό κόμμα και θα έπρεπε να απευθύνεται σε όλους τους Μακεδόνες, ανεξάρτητα απο πολιτικές ιδεολογίες.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα που απευθύνεται σε δημοκράτες κεντρώους ανοιχτόμυαλους πολίτες, όπως και στους Μακεδόνες, επίσης.
Όσο για τον κύριο Μάνο, όπως ξέρεις, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη! Όταν ήταν σε άλλα κόμματα, φυσικά δεν μπόρεσε ποτέ να εφαρμόσει την φιλελεύθερη ιδεολογία του. Ο ΟΣΕ είναι σε μια κατάσταση όπως ήταν η Ολυμπιακή. Να είσαι σίγουρος ότι η Ελλάδα και η Έλληνες όχι μόνο δεν έχασαν απο την ιδιωτικοποίηση της, αλλά κέρδισαν και τα δις ευρώ που θα στοίχιζαν στο ελληνικό κράτος η λειτουργία της ως δημόσια επιχείρηση.
Εσύ, όπως φαίνεται, είσαι της αριστερής ιδεολογίας. Υπάρχουν αρκετά κόμματα της αριστεράς (παλιά και καινούργια) απο τα οποία μπορείς να επιλέξεις και να ψηφήσεις. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλοί Μακεδόνες που γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν σήμερα η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη το οφείλει αποκλειστικά και μόνο στις αριστερές (πάνω απο 20 χρόνια διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, σχεδόν συνεχόμενα) ιδεολογίες μέρος των πολιτών της. Η μήπως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σοσιαλιστικό κόμμα?

Ανώνυμος είπε...

http://libcafe.ning.com/page/6377782:Page:10734

Ανώνυμος είπε...

Aφου ο Ντράγκαν ανακάλυψε και την Αμερική-τα σχόλια περισσεύουν

bb είπε...

Όχι, βέβαια! Ποιος Dragan? Οι Έλληνες έχουν όλες τις πρωτιές, το είπαμε αυτό!!!

http://www.diodos.gr/%CE%88%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%93%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B7/%CE%93%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%88%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1/374-%CE%9F%CE%B9-%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE.html

Ανώνυμος είπε...

Belo αν κρίνουμε από την συνεργασία μόνον ανόητοι και σε καμιά περίπτωση ανοιχτόμυαλοι δεν θα στηρίξουν την αποτυχημένοι αυτήν συνεργασία.

Ο Μάνος δεν είναι μόνος, τον ακολουθούν ευτυχώς για τον τόπο μας μια ασήμαντη μερίδα συμπολιτών μας με ξεπερασμένες δοκιμασμένες και αποτυχημένες πολιτικές.

Μπορεί στα Θέματα των Μακεδόνων να τα καταφέρνεις καλά άλλωστε και για αυτό σε διαβάζω αλλά σε θέματα όπως η Ολυμπιακή αλλά και ο ΟΣΕ άστο, αφού δεν το κατέχεις μην το πιάνεις καθόλου και εκτεθείς όπως με την προπαγάνδα σου για Μάνους και Φιλελεύθερες Συμμαχίες

Belo σταμάτα να βάζεις ετικέτες σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, δεν έχω καμία σχέση με την Αριστερά, βρίσκομαι στον Χώρο του Κέντρου και στο 10% που μετακινούνται, αρνούμενος να μαντρωθώ εάν μπορούμε να το πούμε έτσι

Ο ρόλος ο δικός σου αλλά και του blog νομίζω πως είναι να προβάλεις τους Μακεδόνες και ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ ΥΠΕΡ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟ

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣ ΝΑ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

Αν πραγματικά πιστεύης πως οι Μακεδόνες δεν είναι πρόβατα σταμάτα να συμπεριφέρεσαι το ίδιο με αυτούς που κατηγορείς.

горе главата

дОБРО Велигден
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

bb είπε...

Εάν δεν είσαι φασίστας, γιατί ασχολείσαι με τις δικες μου πολιτικές κομματικές θέσεις και προτάσεις? Δημοκρατία δεν έχουμε? Οι Μακεδόνες δεν ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές? Εάν κάποιοι Μακεδόνες δεν θέλουν να ψηφίζουν είναι δικαίωμα τους, δεν πρόκειται να επηρεαστούν απο το δικό μου blog!

Ανώνυμος είπε...

Ε καλά τώρα εσύ τρία πουλάκια κάθονταν
Ειλικρινά με έχεις απογοητεύσει, δυστυχώς και εσύ δεν διαφέρεις από τους άλλους.
Μέσα από το σχόλιό μου δεν απευθύνθηκα σε εσένα ως πρόσωπο αλλά στο blog που υποτίθεται έχει δικαίωμα ο κάθε Μακεδόνας να το κρίνει.

ΑΝΤΙΟ BELO

горе главата

Ανώνυμος είπε...

http://oakke.blogspot.com/2010/09/blog-post_3706.html

Ανώνυμος είπε...

Τι γινεται με το Ο.Τ κι εχει εξαφανιστει?Χωρις μια αναλυση για την οικονομικη κριση, χωρις κανενα ενδιαφερον για τα τοπικα προβληματα των Μακεδονων χωρις καμια πολιτικη παρουσια προεκλογικα? Τελικα ειναι κομμα,ΜΚΟ,κινημα διαμαρτυριας η συλλογος για τα πανυγυρια???

Ανώνυμος είπε...

Ακατανόητο! Ο μεν Ασπροθαλασσίτης υποστηρίζει το πρώην κόμμα του (ΦΙΣ) κι ας έφαγε με την προηγούμενη διοίκηση τη θεσμική θέση της Gence με την απορρόφηση της θέσης του συντονιστή Δ. Μακεδονίας (ο Απικιάν δεν προκαλούσε τόσο). Και τώρα που προεδράρας της ΦΙΣ έγινε το κολλητάρι του Παυλάρα ο Γρηγόρης ο Βαλλιανάτος αντί να τους σιχαθεί ακόμα πιο πολύ τους σιγοντάρει κι από πάνω! Ρε Μπέλο, σ' αρέσει τόσο πολύ να σε φτύνουνε; Οι δε θέσεις της Δράσης - από το 2010 - για το θέμα της απογραφής του 2011 ήταν να υπάρξει καταγραφή εθνοτικών, γλωσσικών και θρησκευτικών ομάδων αλλά ούτε λέξη για εθνικές (και όχι απλώς εθνοτικές) ομάδες-μειονότητες.

Και μετά βέβαια τσαντίζεσαι που στην πέφτει ο άλλος ο "κεντρώος" (εδώ γελάμε) Μακεδόνας εθνικιστής... Αφού η Δράση είναι για τα μπάζα ρε - εθνική σύνταξη 700 ευρώ σε όλους χωρίς εισφορές; Ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους χωρίς εισφορές; Και ταυτόχρονη μείωση των φόρων; Τετραγώνισαν τον κύκλο οι δικοί σου!

Ανώνυμος είπε...

@ 5:21,
Ενώ τώρα που πληρώνουμε εισφορές και του κόσμου τους φόρους, έχουμε τις τεράστιες συντάξεις και όλα δωρεάν!!!!! Τι λες????

Ανώνυμος είπε...

ρε που ειναι το κομμα που θα φτιαχνατε και θα επαιρνε 1.000.000 ψηφους???

Ανώνυμος είπε...

o κ. Μάνος λέγει ότι οι σημερινές συντάξεις αποτελούνται αφενός από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εισφορές , αφετέρου από τόν ετήσιο κρατικό προύπολογισμό.

αν αφαιρέσουμε τις ιδιωτικές θα μείνουν μόνο οι κρατικές, ικανές για 700 ευρώ μηνιαίως, για άτομα πάνω από τα 67...

υπολογισμένο με ακρίβεια, με βάση τον αριθμό των συνταξιούχων, επί 700, επί 12 , έχουμε ποσό ίσο με την κρατική επιχορήγηση...

με τεράστια οφέλη στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

φυσικά έτσι θα χάσουν οι ΔΥ , οι ΔΕΚΟ, οι Τράπεζες

οι οποίες καταναλώνουν δυσανάλογα περισσότερες συνταξιοδοτικές δαπάνες σε σχέση με τον αριθμό τους ...

οι οποίες είναι επιπρόσθετα αδικαιολόγητες και στα χαρτιά..

αφού κανείς ιδιώτης δεν θα κατέβαλε τέτοια ποσά , όπως αυτά των δεητζήδων, οσετζήδων, κρατικών λιμενεργατών κ.λ.π...