Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

8 Δεκ 2010

THE ANCIENT GREEK


Η φωτό από Αυστραλία!


Αυτή, από Athens Marathon 2010!!!

20 σχόλια:

gence είπε...

ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ ΠΑΛΙ ΤΡΕΛΟ ΜΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Ανώνυμος είπε...

ARISTOTEL AND THE MACEDONIAN ACADEMY

http://i3.photobucket.com/albums/y55/ajax1/p1010624wz8-1.jpg

Ανώνυμος είπε...

DESCENDANTS OF ALEXANDER THE GREAT

http://i108.photobucket.com/albums/n15/new_jersey1900/parelasi.jpg

http://i108.photobucket.com/albums/n15/new_jersey1900/melbourneskopjanirredentistclaims18.jpg

Ανώνυμος είπε...

πράγματι , πρόκειται για εθνικιστικό ελληνικό καρναβάλι..
το οποίο εκ των υστέρων παρέσυρε και λιγοστούς μακεδόνες , σε μία κίνηση αντίδρασης και υπεράσπισης με λανθασμένο τρόπο της μακεδονικής και μη ελληνικής τους ταυτότητας...

Ανώνυμος είπε...

Ελευθεροτυπία, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τσιγγάνοι: κάν' το όπως η Ισπανία

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΝΙΑΩΤΗ

Η Ενκαρναθιόν Μπαστάντε, ιδιοκτήτρια ινστιτούτου καλλονής στη Μαδρίτη, διστακτικά αποδέχτηκε τη συμμετοχή σε κυβερνητικό πρόγραμμα για την επαγγελματική εκπαίδευση των Τσιγγάνων.
Εβδομάδες αργότερα δήλωνε ενθουσιασμένη με τις Τσιγγάνες μαθήτριές της και στο τέλος της εκπαίδευσης τους πρόσφερε εργασία.

Το 92% των Ρομά της Ισπανίας, που αγγίζουν σε σύνολο το ένα εκατ., ζει σε σπίτια και όχι σε καταυλισμούς, το 50% είναι μάλιστα ιδιοκτήτες. Σχεδόν 350.000 εργάζονται νομίμως και τα παιδιά τους τελειώνουν τουλάχιστον το δημοτικό. Ο δρόμος για την κοινωνική τους ενσωμάτωση μοιάζει πιο εύκολος στην Ισπανία σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίες αρχίζουν πλέον και μελετούν το ισπανικό μοντέλο επιτυχίας.

Εδώ και 30 χρόνια, όλες οι ισπανικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν προγράμματα για τους Τσιγγάνους διαθέτοντας τα περισσότερα κονδύλια από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε. Σύμφωνα με στοιχεία του Fundacion Secretariado Gitano (FSG), ιδρύματος στον πυρήνα των προγραμμάτων, από το 2007 μέχρι και το 2013 η ισπανική κυβέρνηση θα διαθέσει περισσότερα από 130.000 εκατ. δολάρια -τα 60 εκατ. από κονδύλια της Ε.Ε.

Στην Ισπανία του Φράνκο, οι Τσιγγάνοι ζούσαν με το φόβο της Guardia Civil, της στρατιωτικής αστυνομίας που διέλυε τους καταυλισμούς τους. Με την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, η Ισπανία αγκάλιασε τη διαφορετικότητα. Από το 1980, μέλη της Guardia Civil προστάτευαν τα παιδιά των Τσιγγάνων στα σχολεία ώστε να μην έχουν προβλήματα με γονείς που δεν τα ήθελαν στις ίδιες τάξεις με τα παιδιά τους.

Τα ισπανικά προγράμματα επικεντρώνονται σε πρακτικά θέματα, όπως η εγκατάστασή τους σε κατοικίες και οι ευκαιρίες, μέσω της επαγγελματικής εκπαίδευσης, για εργασία. «Η βελτίωση του επιπέδου ζωής τους -αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας στην Ισπανία. Αλλες ευρωπαϊκές χώρες επικεντρώνονται περισσότερο σε θέματα προκατάληψης», υποστηρίζουν Ευρωπαίοι ειδικοί σε θέματα ενσωμάτωσης.

(Πηγές: New York Times, http://

Ανώνυμος είπε...

Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα, αλλά, όχι κατά της Μακεδονίας

Δεκέμβριος 7, 2010.

Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα, αλλά δεν τίθεται κατά της Μακεδονίας. Με αυτόν τον τρόπο ο Γάλλος πρεσβευτής στη Μακεδονία εξηγεί την πολιτική που ακολουθεί το Παρίσι στην ελληνο-μακεδονική διαφορά.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αμερικανικών εγγράφων από το Wikileaks, έγινε γνωστό ότι η Γαλλία παίζει ενα διπλό παιχνίδι με τη Μακεδονία, υποστηρίζει το μακεδονικό δημοσίευμα.

Ο Γάλλος πρέσβης Ζαν Κλοντ Σλουμπέργκε, μιλώντας δημόσια, τόνισε ότι η γαλλική υποστήριξη προς την Ελλάδα, δεν αποτελούσε ποτέ μυστικό.

«Δεν αμφισβητώ ότι Γαλλία στηρίζει την Ελλάδα, άλλωστε το είπε και ο Πρόεδρός της Δημοκρατίας μας, από το 2008. Υπάρχει ένα πνεύμα αλληλεγγύης, αλλά συγχρόνως, εννοείται ότι η Γαλλία υποστηρίζει την Μακεδονία στην ευρωπαϊκή της προοπτική», δήλωσε ο Jean-Claude Shluberge, Πρέσβης της Γαλλίας στα Σκόπια.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρέσβη δεν υπάρχει υποκρισία στις σχέσεις αυτές αλλά ένδειξη αλληλεγγύης.

Αναφερόμενος στη στάση της Γαλλίας κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου, το 2008, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματικής αποστολής στην Μακεδονία δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Μακεδονίας γνώριζε σαφώς τη στάση της Γαλλίας η οποία ήταν αλληλέγγυα στην απόφαση της Ελλάδας.

«Θα πρέπει να σας πω, ότι δεν υπάρχει αντίφαση στη θέση της Γαλλίας και δεν θα πρέπει να δημιουργείται σύγχυση στην υποστήριξη και τη φιλία με την Ελλάδα στο ζήτημα της ελληνο-μακεδονικής διαφοράς», είπε ο Σλουμπέργκε.

Τόνισε, πάντως, ότι ελπίζει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ να εμπλακούν άμεσα στην επίλυση της διαφοράς αλλά και τα δύο μέρη να επιδείξουν πολιτική βούληση, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό.

Снежана Јовановска

Ανώνυμος είπε...

Μακεδονία : Αναζητούν λύση για ονομασία των κρασιών τους

Δεκέμβριος 7, 2010.


Η Μακεδονία συζητά σήμερα στις Βρυξέλλες την άρνηση της Ελλάδας να αποκαλούν τα εμφιαλωμένα κρασιά τους ως μακεδονικό οίνο, αναφέρει η μακεδονική ‘Alfa TV’.

Ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας της Μακεδονίας, Περίτσα Ιβανόφσκι, δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα της χώρας του να χρησιμοποιεί την παραπάνω ονομασία ή τουλάχιστον θα προτείνει μια λύση για να ξεπεραστεί το άμεσο πρόβλημα που απειλεί τις εξαγωγές του μακεδονικού οίνου.

Η μακεδονική πλευρά απαιτεί μια γρήγορη λύση, λόγω της λήξης της προθεσμίας υποβολής των εκθέσεων στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Οίνου, την 31η Δεκεμβρίου 2010.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές πρεσβείες στη Γερμανία και στη Σλοβενία εμπόδισαν την πώληση του μακεδονικού οίνου γιατί έφερε την ονομασία Μακεδονικός.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
----------------------------------------------------
το βαθύ ελληνικό αντιμακεδονικό κράτος δεν αλλάζει...
ίσως μόνο όταν ένας από τους όρους του δανεισμού από τους ξένους πιστωτές είναι η δημοκρατική επίλυση όλων των εθνικιστικής αιτιολογίας ζητημάτων της πατρίδος μας...

Ανώνυμος είπε...

Ευθυγράμμιση μισθών - παραγωγικότητας ζητεί ο Στρος - Καν

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010 19:04

Την ανάγκη ευθυγράμμισης των μισθών με την παραγωγικότητα προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας εκτίμησε ότι βρίσκεται, σε γενικές γραμμές, σε σωστό δρόμο, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η επίτευξη των στόχων του 2011 δεν θα είναι εύκολη.

«Το πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο σε γενικές γραμμές», ανέφερε. «Τώρα, ενόψει του 2011, είναι δύσκολο ακόμη να επιτευχθούν οι στόχοι, και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι δαπάνες συνεχίζονται, οι έλεγχοι είναι περιορισμένοι, διότι το σύστημα είναι τέτοιο που περιορίζει την δυνατότητα των ελέγχων», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια ύψους 110 δισ. ευρώ που λαμβάνει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, επεσήμανε ότι είναι επαρκή, ωστόσο, δήλωσε πως αυτό θεωρητικά θα μπορούσε να αλλάξει σε περίπτωση απρόβλεπτων εξελίξεων στην ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία.

Εκτίμησε δε ότι θα υπάρξει τελικά επιμήκυνση της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. Όπως είπε, «σε τόσο σύντομη χρονική περίοδο μετά την εφαρμογή του προγράμματος είναι αλήθεια ότι είναι μάλλον δύσχερες να αποπληρωθεί το δάνειο, οπότε ευθύς εξαρχής είχαμε μιλήσει για ενδεχόμενη επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου». «Βλέπω ή τουλάχιστον ελπίζω και θεωρώ ότι τελικώς θα υπάρξει μία διευθέτηση», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, ο κ. Στρος Καν υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς, όπως επεσήμανε, «τον Μάιο που προσέφυγε στο ΔΝΤ βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού», τόνισε ότι η επιτυχία του προγράμματος συνδέεται «με το βαθμό δικαιοσύνης που θα εμπνεύσει στο λαό», ενώ σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων σημείωσε ότι «αν ήμουν Ελληνας μπορεί και εγώ να ήμουν στους δρόμους».

Κάλεσε όλους «να αντιληφθούν την κατάσταση και ο καθένας να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης». «Πρέπει να δείξετε ότι σε αυτή την εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται όλοι συμμετέχουν», συμπλήρωσε.

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Δημοκρατία Δυτικής Θράκης

H Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης (τουρ. Batı Trakya Bağımsız Hükümeti) ήταν ένα μικρό, προσωρινό κράτος που ιδρύθηκε στην Δυτική Θράκη από τις 31 Αυγούστου έως τις 25 Οκτωβρίου του 1913.
Το κράτος περιλάμβανε όλη την Δυτική Θράκη, από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο ποταμό, συμπεριλαμβανομένης της βουλγαρικής Ροδόπης στα βόρεια και στα νότια έφτανε στο Αιγαίο Πέλαγος. Η συνολική έκταση του ξεπερνούσε τα 8.600 χλμ².

Αφορμή για την προσπάθεια αυτονόμησης της Δυτικής Θράκης στάθηκε η υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου σύμφωνα με την οποία η Δυτική Θράκη θα γινόταν μέρος της Βουλγαρίας. Η απελπισία σε αυτή την προοπτική οδήγησε μερίδα Ελλήνων και Μουσουλμάνων να επαναστατήσουν διεκδικώντας την αυτονόμηση της περιοχής τους.[1] Ζητήθηκε μάλιστα βοήθεια από την Ελλάδα και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η πρώτη δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθώς είχε υπογράψει την Συνθήκη ενώ η δεύτερη, η οποία δεν είχε κληθεί στο Βουκουρέστι, προσέφερε βοήθεια στέλνοντας αντάρτικες ομάδες και στρατιώτες μεταμφιεσμένους σε χωρικούς να καταλάβουν την Κομοτηνή και την Ξάνθη, το οποίο και πέτυχαν.[1] Προκειμένου να ξεκινήσουν επίσημες συζητήσεις για την αυτονόμηση της Δυτικής Θράκης στάλθηκε αντιπροσωπεία Ελλήνων, Εβραίων, Μουσουλμάνων και Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη, όπου μαζί με τον Γάλλο πρέσβη έφτιαξαν καταστατικό χάρτη αυτονόμησης, σύμφωνα με τον οποίο η Δυτική Θράκη θα χωριζόταν σε τρία μέρη, εκ των οποίων στα δύο θα ήταν Έλληνας πρόεδρος και στο ένα Μουσουλμάνος.[1] Η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστρία και η Ρωσία αρνήθηκαν όμως να συζητήσουν το θέμα ασκώντας πιέσεις στην Οθωμανική Αυτοκρατορία να αποσύρει την υποστήριξή της από τους αυτονομιστές. Η Πύλη απέσυρε την υποστήριξή της προκαλώντας την αγανάκτηση των αυτονομιστών, οι οποίο κήρυξαν την αυτονομία της Δυτικής Θράκης αγνοώντας τις συμβουλές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας περί του αντιθέτου.[1] Η Ελλάδα αμέσως μετά την κήρυξη της αυτονομίας προσφέρθηκε να ενισχύσει την πρωτοβουλία, η υποστήριξη όμως δεν κράτησε πολύ καθώς μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Κωνσταντινούπολης μεταξύ Βουλγαρίας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία αναγνώριζε τα σύνορα και την Δυτική Θράκη ως βουλγαρική δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια βοήθειας.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

---------------------------------------------------------
αφού οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν εντάχθηκαν στην ανταλλαγή των πληθυσμών το 1922, τι απέγιναν και το σημερινό ελληνικό φασιστικό κράτος τους θεωρεί ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ..
όπως φυσικά και του Μακεδόνες και τους Τσάμηδες Αλβανούς,έλληνες πολίτες από την γέννησή τους...

Ανώνυμος είπε...

KOΣMOΣ Hμερομηνία δημοσίευσης: 08-12-10

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανθεί στην Τουρκία

Αν πριν από μία δεκαετία ισχυριζόταν κανείς ότι η Τουρκία των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων και της έντονης πολιτικής πόλωσης είχε τις προοπτικές να εξελιχθεί σε σημαντικό κόμβο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, θα τον περιγελούσαν.
-----------------------------------------------
Κι όμως, μια δεκαετία μετά την οικονομική τους κατάρρευση και την άτακτη προσφυγή τους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι γείτονές μας θεωρούνται ήδη ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων στην ανατολική και στην αναπτυσσόμενη Ευρώπη, πίσω από τη Ρωσία.
----------------------------------------------

Σύμφωνα δε με στοιχεία που επικαλείται η Wall Street Journal, η Τουρκία αναμένεται να ξεπεράσει φέτος την Τσεχία, ενώ το 2010 και εν μέσω της παγκόσμιας ύφεσης φέρεται να έχει αυξήσει την παραγωγή της κατά 33% σε σύγκριση με πέρυσι. Η Ομοσπονδία Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Τουρκίας, μάλιστα, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων και ελαφρών εμπορικών οχημάτων αυξήθηκαν φέτος κατά 31% και τα μέλη της διατυμπανίζουν ότι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές του διεθνούς οίκου, ΙHS Automotive, εκτιμούν ότι η γειτονική χώρα θα παράγει του χρόνου περισσότερα από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Αθόρυβη ανάπτυξη

Ποιο είναι, λοιπόν, το μυστικό πίσω από την απροσδόκητη άνθηση της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας; Κατά τον Αλί Παντίρ, διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής οχημάτων της Τουρκίας, Tofas, η συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών για τη σύσφιγξη των σχέσεων με τις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής έπαιξε σημαντικό ρόλο, ακόμα και αν οι κινήσεις αυτές «ενόχλησαν» τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Ο Τζον Γορμάλντ, διευθυντής της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας, Autopolis, υπογραμμίζει ότι «η αυτοκινητοβιομηχανία της Τουρκίας αναπτύχθηκε αθόρυβα διότι πρόκειται για μια χώρα με μεγάλη εσωτερική αγορά και μια κυβέρνηση που αναμορφώνει την τοπική οικονομία με τρόπους ελκυστικούς για τους επενδυτές». Ετσι, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, Chery Automobile, ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι θα χτίσει στην Τουρκία το εργοστάσιο συναρμολόγησης των οχημάτων που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά. Η αμερικανική Ford έχει ήδη αποφασίσει να διευρύνει το δίκτυο συνεργασίας με Τούρκους κατασκευαστές, όπως άλλωστε και η γαλλική, Renault, η οποία έχει δεσμευτεί για την παραγωγή του ηλεκτρικού της μοντέλου, Fluence, στην Προύσα.
Στη γειτονική χώρα «στοιχηματίζουν», όμως, κι άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με την αλυσίδα της παραγωγής οχημάτων.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ...
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΌΠΩΣ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΩΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΣΧΟΛΙΑ ΟΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ...
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ..
Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ...
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία : 08-12-10

Φόβοι περί σκλήρυνσης της καταστολής του δημοκρατικού κινήματος στην Κίνα

Σκλήρυνση της καταστολής των υπερασπιστών των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στην Κίνα φοβούνται οι αναλυτές.
Ο Κινέζος διανοούμενος Λιου Σιαομπό, ο οποίος έχει τιμηθεί με το Νομπέλ Ειρήνης 2010, αλλά θα απουσιάζει από την τελετή απονομής στο Οσλο τη Παρασκευή, ενσαρκώνει από το κελί της φυλακής του στα μάτια του κόσμου τον ανυποχώρητο αγώνα για τα δημοκρατικά ιδεώδη στην Κίνα.

Ο βετεράνος των αγώνων για την ελευθερία της έκφρασης και τη δημοκρατία, φυσιογνωμία του κινήματος της πλατείας Τιενανμέν, συντάκτης της Χάρτας 08, μαύρο πρόβατο του κινεζικού καθεστώτος, θα γίνει 55 ετών στις 28 Δεκεμβρίου.

Στο κελί του έμαθε ότι τιμήθηκε με το Νομπέλ Ειρήνης και από εκεί αφιέρωσε το βραβείο στους νεκρούς της Τιενανμέν. Στο κελί του θα βρίσκεται την Παρασκευή όταν θα αντηχήσουν τα χειροκροτήματα προς τιμήν του στη διάρκεια της τελετής στο Όσλο, σε πείσμα του κινεζικού καθεστώτος που τον θεωρεί εγκληματία.

Η απουσία του βραβευθέντα από την τελετή απονομής του Νομπέλ Ειρήνης ή κάποιου εκπροσώπου του, όπως θα γίνει την Παρασκευή, δεν έχει παρά ένα προηγούμενο στην ιστορία του Βραβείου: το 1936 ο Γερμανός δημοσιογράφος, ειρηνιστής Καρλ φον Οσιέτσκι δεν ήταν παρών στη τελετή, ούτε κανείς εκπρόσωπός του, διότι βρισκόταν σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο παραλληλισμός ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις οδήγησε χθες ορισμένους αμερικανούς βουλευτές να συγκρίνουν την Κίνα με τη ναζιστική Γερμανία.

«Η Κίνα πρέπει να ντρέπεται και να ενοχλείται που βρίσκεται παρέα με τη ναζιστική Γερμανία, τη Σοβιετική Ενωση και τη Βιρμανία», δήλωσε ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Φρανκ Γουλφ.

Πολλοί αναλυτές φοβούνται μήπως η βράβευση του Λιου Σιαομπό πυροδοτήσει τη σκλήρυνση της καταστολής των διαφωνούντων από το κινεζικό καθεστώς.

Αφού επί δύο μήνες κατήγγειλε την προσβολή που αποτελεί η βράβευση του Λιου Σιαομπό με το Νομπέλ αυτό, το Πεκίνο θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή άλλη μία προσβολή από την παρουσία δεκάδων ξένων πρεσβευτών και υπερασπιστών των αρχών της δημοκρατίας στην τελετή.

Για τους αναλυτές, είναι λογικό να υπάρχουν ανησυχίες για πιθανή σκλήρυνση της στάσης ενός καθεστώτος που έχει το ίδιο απειλήσει με «συνέπειες» όσους θα παρευρεθούν στην τελετή του Οσλο.

Πολλοί άνθρωποι στην Κίνα ανησυχούν για την πιθανότητα η κυβέρνηση να επιδείξει αυτοσυγκράτηση πριν από την τελετή της Παρασκευής, αλλά στη συνέχεια να προχωρήσει σε φυλακίσεις και καταστολή για παραδειγματισμό, προειδοποιεί Νίκολας Μπέκελι, του Human Rights Watch.

Οι διαφωνούντες στην Κίνα έχουν ήδη διαπιστώσει την ανεξήγητη εξαφάνιση ορισμένων υπερασπιστών των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και τη διακοπή των επικοινωνιακών μέσων για άλλους.

Η σύζυγος του Λιου Σιαομπό, η Λιου Σια, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό και οι τηλεφωνικές της επαφές με τη μητέρα και τους αδελφούς της είναι η μόνη της επαφή με τον έξω κόσμο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Προσφυγή για κρασιά με την ετικέτα «Μακεδονία»
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010, 16:33


Προσφυγή εναντίον διανομέων και αλυσίδων λιανικής στη γερμανική αγορά καταθέτει η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος, για διακίνηση κρασιών προέλευσης ΠΓΔΜ με την ένδειξη «Μακεδονία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, Γιώργο Βογιατζή, ορισμένες αλυσίδες της Γερμανίας συμμορφώθηκαν με τις διατάξεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και απέσυραν τα προϊόντα από τα καταστήματά τους.

«Η ονομασία “Μακεδονία” έχει κατοχυρωθεί και είναι Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) για οίνους από την Ελλάδα» διευκρίνισε ο κ. Βογιατζής και πρόσθεσε ότι «τη συγκεκριμένη γεωγραφική ένδειξη επιτρέπεται να φέρουν οίνοι που προέρχονται από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας στην Ελλάδα».

Αντίστοιχο θέμα υπήρχε και με τη Σλοβενία, στην οποία απαγορεύθηκε η κυκλοφορία οίνων της ΠΓΔΜ που φέρουν την ένδειξη «Μακεδονία» και «Μακεδονικός».

Η ΕΝΟΑΒΕ έχει επικοινωνία με τις ελληνικές πρεσβείες σε χώρες - μέλη της Ε.Ε., προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παρόμοια «κρούσματα» σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010, 16:41




http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=217940&cid=4

Ανώνυμος είπε...

Να θυμησουμε μηπως την υποδοχη αρχηγου φυλης του Πακισταν -απογονο των Μακεδονων του Μ.Αλεξανδρου- απο την επισημη πγδμ με μπροσταρη τον Γκρουεφσκι;

Αφηστε τους ανθρωπους να χαρουν αυτην την εκδηλωση όπως γουσταρουν. Ντυνονται έτσι γιατι το χαιρονται, όχι γιατι ειναι εθνικιστες (εξαλλου δεν τους ξερουμε προσωπικα). Βαζω στοιχημα ότι με την κατσουφια και την εμπαθεια σας, εχετε κερδισει επαξια τον τιτλο του πιο αντιπαθητικου στην περιοχη σας. Κανεις δεν σας χαιρετάει, όλοι σας κοροϊδευουν και κανεις δεν σας μιλάει. Απόδειξη ότι όλοι ψηφιζουν αυτον που δεν θα υποστηριξετε. Προσπαθειστε τουλαχιστον μερες που ειναι να αλλαξετε εστω και για λίγο.

Εύχομαι το 2011 να σας βρει κανια γκομενα-ο και να μην μεινετε οι γνωστες γεροντοκόρες και την επομενη χρονια.

Ανώνυμος είπε...

Macedonia dispute has an Asian flavor
By Matthew Brunwasser
Published: Wednesday, October 1, 2008, NY TIMES
When the royal Hunza delegation landed in Skopje, the entourage got a boisterous Balkan greeting, complete with some 20 men dressed as Alexander's soldiers - with spears, helmets, shields and period uniforms. Several hundred well-wishers chanted "Macedonia!" and waved Macedonian flags. Some shouted "Welcome home!"

During the eight-day trip, the entourage was received by the prime minister, who offered 10 scholarships for Hunza students at Macedonian universities. They were blessed by the Archbishop Stephan, unrecognized head of the Macedonian Orthodox Christian Church.

Bishop Peter of Bitola proclaimed that the prince "looks like Alexander the Great." One man signed over to the prince a plot of land near Lake Ohrid "so that he would always have a place in his homeland."

The official organizer of the trip was the Macedonian Institute for Strategic Research 16:9, a private organization set up by Marina Doichinovska, a television journalist. (The name refers to Acts 16:9, a verse in the New Testament in which a Macedonian man appears to the Apostle Paul begging him: "Come over into Macedonia, and help us.")

Doichinovska says her group aims to investigate historical questions about Macedonia and to show its contributions to the world. She invited the royal family while visiting the Hunza Valley in 2005 for her weekly television program "Macedonium." She said that officials got involved with the summer visit only at the last moment.

Meeting her first Hunza in Pakistan, Doichinovska said, "was like finding a long-lost relative."

"They expressed their emotions in such a Macedonian way," she said. "It felt to me like a 2,300-year break in communication had been resumed."

At the end of his visit, the prince told Macedonian television: "We didn't feel like we were in a foreign country." He likened the attention showered on his entourage to a fairy tale....

Ανώνυμος είπε...

Εδω δειτε φωτος απο τη υποδοχη των με τον Γκρουεφσκι παροντα

http://2.bp.blogspot.com/_XPj7pcG3f2w/SZy3VlLdJEI/AAAAAAAABAc/_Pi9fDqb5XU/s1600-h/2.e.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_XPj7pcG3f2w/SZy3Zl-TH6I/AAAAAAAABAk/LvC9FG5m7u8/s1600-h/1.c.jpg

http://i108.photobucket.com/albums/n15/new_jersey1900/melbourneskopjanirredentistclaims18.jpg

Και ο Αρχιεπισκοπος της Μπιτολα ειπε οτι ο πριγκηπας των Hunza ειναι φτυστος ο Μ. Αλεξανδρος.!!

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, τι έγινε με εκείνους τους Καλάς, στο Πακιστάν; Δεν κατάφεραν οι Έλληνες να τους πείσουν ότι κατάγονται απο αρχαίους Έλληνες, παρότι τους έστειλαν και Έλληνα δάσκαλο;
http://www.youtube.com/watch?v=yJj5FHosjYw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=tLqHOld6QC8&feature=related

bb είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Έχεις δίκιο, θα πρέπει να αναρτούμε κάποια άρθρα που μας έρχονται ως σχόλια, για να μπορούν να τα δουν και να τα διαβάσουν οι επισκέπτες του blog, που πολλές φορές δεν ανοίγουν να διαβάσουν και τα σχόλια. Θα το εφαρμόσουμε.

Ανώνυμος είπε...

9,58
Αναρωτιεσαι τι κανουν οι Καλας?
Μαθε λοιπον τι εκαναν για τον Ελληνα Δασκαλο

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ

«Φέρτε πίσω τον Ατανάσι μας»
Της ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ

Εκατοντάδες Καλάς, οικογένειες ολόκληρες, άντρες και γυναίκες, κατέβηκαν από τα δυσπρόσιτα βουνά τους και διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας, ζητώντας να γυρίσει σώος αμέσως ο 55χρονος Ελληνας δάσκαλος Θανάσης Λερούνης.

Απευθύνθηκαν κυριολεκτικά «κατά παντός υπευθύνου». Απαίτησαν από τους άγνωστους ενόπλους, που απήγαγαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης τον Θανάση Λερούνη μέσα από το Καλασαντούρ, το Πολιτιστικό Κέντρο των Καλάς στο χωριό Μπρουν της κοιλάδας Μπαμπουρέτ, μια ορεινή περιοχή με υψόμετρο κάπου 3.000 μέτρα, να τον ελευθερώσουν και να τον αφήσουν να γυρίσει πίσω μαζί τους.

Ο 55χρονος Ελληνας δάσκαλος Θανάσης Λερούνης Ο Γκουλ Χαμάντ Φαρούκι, Τσιτραλής εθελοντής τοπικής ανθρωπιστικής οργάνωσης και ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγράφει στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.groundreport.com, με την οποία συνεργάζεται, και κάτι άλλο, πρωτόφαντο για τα ήθη και της περιοχής και αυτών των ίδιων των Καλάς: πρώτη φορά κατεβαίνουν στην πόλη για διαδήλωση και γυναίκες Καλάς! Και αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η αγάπη και ο σεβασμός που τρέφει ο συγκεκριμένος ολιγομελής (μόλις 4.500 περίπου ψυχές) παγανιστικός λαός στον Ελληνα δάσκαλο, που επί 15 χρόνια ζει και εργάζεται ανάμεσά τους.


www.groundreport.com


KALASH & MUSLIM community male female protested against kidnapping of Athanasee Laironaise GREEK Citizen.

2 images

CHITRAL: A large number of male and female from Kalash community as well as Muslims hold protest rally, procession carrying banners and placards inscribing the message against state terrorism in Kalash valley demanding for recovery of GREEK social workers Athanasee Laironaise. The protest rally gathered at Ataleeq square where it converted into a public meeting. The rally was leading by Rahmat Elahi Nazim Union Council Ayun, Sartaj Ahmad Khan Tehsil Nazim Chitral, Wazir Zada Chairperson Human Rights Monitoring committee Kalash valley. The protest rally passing through various roads came to District Coordination Officer and District Nazim office. Where they set in as protest in front of DCO office. Hence DCO Chitral Mutasim Billah Shah, District Nazim Maghfirat Shah, Tehsil Nazim Sartaj Ahmad Khan joined them and assured of their fully cooperation. Elites and leaders of Kalash community delivered speeches to public meeting and strongly condemned negligence of security forces and law enforcement agencies

http://www.groundreport.com/World/Kalash-women-protested-against-kidnapping-of-Greek_6/2907523

Ανώνυμος είπε...

9.58 Διαβασε τι λενε οι ιδιοι οι Καλας αντι να ειρωευεσαι

“We the Kalasha Indigenous People of Kalasha Valleys HinduKush,Chitral Pakistan are Shocked, Threatened and Deeply grieved by sudden armed attack in our valley Mumuret and KIDNAP of our GREEK BROTHER Athanasious Lerounis. We strongly Condemn & Protest indiscriminate Killing of Chitrari Brother, Abduction of Mr.Lerounis and Torture of Kalashaman. We demand Government of Pakistan to all take measures and means necessary for his immediate RELEASE and PROTECTION of Kalasha People”

http://kalashapeople.org/2009/09/kalash-in-protest-for-release-of-athanasi/