Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

12 Δεκ 2010

Stariot dzumbuslija

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

11.12.10
Τσάμηδες Αλβανίας: «Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει συγνώμη»…
Δεκέμβριος 11, 2010.

«Η ελληνική στάση στο ζήτημα των τσάμηδων, οι πολιτικές προσπάθειες των Τσάμηδων στην Αλβανία να διεθνοποιήσουν το ζήτημα αυτό, η σχέση της πολιτικής με την εκκλησία στην οποία βρίσκεται επικεφαλής ο Αναστάσιος Γιαννουλάτος, ήταν κύρια σημεία της διάσκεψης που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Μελετών για τους τσάμηδες»

Τα παραπάνω αναφέρει η αλβανική τηλεόραση ‘Top Channel’ σε ρεπορτάζ της, σήμερα το απόγευμα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του κόμματος των αλβανοτσάμηδων (PDU) , Σπετίμ Ίντριζι (Shpëtim Idrizi), ο οποίος υπέβαλε αξιώσεις εκ μέρους των τσάμηδων προς την ελληνική πολιτεία, ζητώντας επίσης την νομική προστασία τους από τους όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

«Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει συγνώμη και εμείς να δούμε τη δυνατότητα αποζημιώσεων από τα θύματα της γενοκτονίας που είχαν οργανώσει ακροδεξιοί, όπως επίσης θα πρέπει να μας παράσχει αποζημιώσεις για τις περιουσίες των τσάμηδων που κατέφυγαν στην Αλβανία», είπε ο Ίντριζι.

Στις παρεμβάσεις τους οι ομιλητές δεν παρέλειψαν να ασκήσουν κριτική και στον επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, Αναστάσιο Γιαννουλάτο.

Στην ομιλία του, ο Pëllumb Xhufi, παρέθεσε ορισμένα στοιχεία τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, υπήρξαν παρεμβάσεις της ελληνικής πλευράς σε εσωτερικά θέματα της Αλβανίας, χαρακτήρισε μάλιστα τον Ντούλε και Μπολάνο ως «εξτρεμιστικά στοιχεία» της ελληνικής μειονότητας.

Στην ίδια λογική κινήθηκε και αλβανός ιστορικός Beqir Meta.

«Η αλβανική κυβέρνηση παρείχε το σύνολο των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, χωρίς ποτέ να ζητήσει αντάλλαγμα από την ελληνική κυβέρνηση, έστω για ένα μικρό αίτημα των τσάμηδων της Αλβανίας. Επίσης για το καθεστώς της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν ζήτησε τίποτε για αντάλλαγμα», είπε ο Μέτα.

Ο επικεφαλής του κόμματος των Τσάμηδων της Αλβανίας, Shpëtim Idrizi, με τον επικεφαλής του κόμματος PDI, Tahir Muhedini, παρουσίασαν στην εκδήλωση ένα ενωτικό πνεύμα το οποίο θα εξυπηρετήσει καλύτερα τους στόχους των τσάμηδων, αναφέρει το αλβανικό κανάλι.

Ανώνυμος είπε...

το ελληνικό έθνος ως ιδεολογικό λόγω έλλειψης προσωπικού πολιτιστικού περιεχομένου εμφορείται από υπερεθνικιστική και διαστρεβλωμένη προσέγγιση ατιδημοκρατικής αποκλειστικότητας του διεθνώς αναγνωρισμένου κλασσικού πολιτισμού της αρχαιότητας, προτού 2400 χρόνια, στον ίδιο γεωγραφικό τόπο...
ενός πολιτισμού του οποίου η αξία αναδείχθηκε στον δυτικό κόσμο και ο οποίος αποτελεί παγκόσμια και όχι μόνο ελληνική πολιτιστική κληρονομιά....
του οποίου η σημασία έγκειται στην ανάδειξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών πριν 25 αιώνες...
ενός πολιτισμού του οποίου απηνείς διώκτες ήταν το χριστιανικό ιερατείο, το οποίο προξένησε μεγάλες καταστροφές έργων τέχνης καθώς και συγγραμμάτων...
είναι λοιπόν προφανές ότι οι σημερινοί εχθροί του αρχαίου κλασσικού πολιτισμού της πατρίδος μας είναι οι έλληνες εθνικιστές , οι οποίοι με τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις και αντιδημοκρατικές πράξεις τους σε σχέση με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό , επιτυγχάνουν την δυσφήμησή του και τελικώς την ακύρωσή του...
παρότι ο πυρήνας των απόψεων τους βρίσκεται κυρίως στον αρχαίο πολιτισμό και δευτερευόντως στον βυζαντινό...
οι δε εθνικιστικές τους απόψεις δεν συνίστανται στην προάσπιση της έστω και ιδεολογικοεθνοτικής σύγχρονης ελληνικής ταυτότητας αλλά στην υποτίμηση , δίωξη και μη αναγνώριση άλλων πλούσιων πολιτιστικοεθνοτικών ταυτοτήτων - τουρκική, αλβανική, μακεδονική, βλάχικη, βουλγάρικη...

Ανώνυμος είπε...

Το WikiLeaks αλλάζει την ενημέρωση

JEAN - MARIE COLOMBANI | Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

«Το WikiLeaks δίνει αγώνα για να παραμείνει online»: αυτός ο τίτλος των «Financial Τimes» είναι χαρακτηριστικός της αντίδρασης που προκάλεσε η διαρροή στο Διαδίκτυο εκατοντάδων χιλιάδων τηλεγραφημάτων από τις αμερικανικές πρεσβείες. «Δεχθήκαμε επίθεση» διακήρυξαν οι Αρχές των ΗΠΑ, αμήχανες την ώρα που έβλεπαν να αποκαλύπτεται έτσι γυμνή η γνώμη που έχουν για τον υπόλοιπο κόσμο.

Αλλά από εδώ και πέρα είναι το site Wikileaks. org που προσπαθεί να μείνει ανοιχτό, καθώς, υπό την πίεση, ο ένας server μετά τον άλλον τού κλείνουν την πόρτα.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός από μόνο του είναι σημάδι της επαναστατικής εποχής μας στις επικοινωνίες. Από τη μία πλευρά, έχουμε όρεξη και ανάγκη για πληροφόρηση, έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε, και, από την άλλη, η πορεία προς μια κοινωνία απόλυτης διαφάνειας γίνεται πιο επικίνδυνη για τα άτομα παρά για τα κράτη.

Στο περιεχόμενο των διαρροών που ανέβηκαν στο Διαδίκτυο δεν υπάρχουν «αποκαλύψεις», αλλά μάλλον επιβεβαιώσεις: ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενδιαφέρεται περισσότερο να κάνει μπίζνες για τον εαυτό του, με τον φίλο του τον Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά να κυβερνάει την Ιταλία. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακολουθεί φύλλο πορείας ριζοσπαστικού ισλαμισμού προκειμένου να μεταμορφώσει την Τουρκία σε σύμμαχο του Ιράν και της Συρίας, και όχι πλέον των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Αλλα παραδείγματα: η αναποφασιστικότητα της Ανγκελα Μέρκελ ή ο «αυταρχικός» χαρακτήρας του Νικολά Σαρκοζί. Αλλά, στην ουσία, δεν υπάρχει τίποτε που να μην το έχουν σχολιάσει αναλυτές ή που να μην το έχει καλύψει ο Τύπος.

Υπάρχει προηγούμενο στην Ιστορία: η Γκλάσνοστ του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στη Σοβιετική Ενωση, η οποία συνεισέφερε τα μέγιστα στην κατάρρευση του απολυταρχικού καθεστώτος. Αυτή ακριβώς η διαφάνεια βρίσκεται στο στόχαστρο της προσπάθειας που κάνει ο Πούτιν για την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος που τείνει προς τον αυταρχισμό.

Βλέπουμε λοιπόν ότι μπορούμε να εγγράψουμε το επεισόδιο WikiLeaks σε ένα πιο γενικό κίνημα, στόχος του οποίου είναι να μπορούν οι πολίτες να γνωρίζουν όσα γνωρίζουν αυτοί που μας κυβερνούν. Αυτή η πίεση υπάρχει από τότε που υπάρχει η Δημοκρατία.

Το καινούργιο είναι ότι ως τώρα η πίεση ασκούνταν στην εσωτερική πολιτική ζωή των Δημοκρατιών και ότι κατά βάθος το επεισόδιο WikiLeaks μεταθέτει αυτή την πίεση στο διεθνές επίπεδο.

Ποιος δεν θυμάται τον τρόπο με τον οποίο ενθαρρύνουν μονίμως οι ΗΠΑ τον νεωτερισμό στην τεχνολογία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παύουν να ζητούν από το Ιράν και την Κίνα να σταματήσουν τη λογοκρισία στο Ιnternet και τις διώξεις κατά κυβερνοναυτών. Να τες λοιπόν που με τη σειρά τους δίνουν το κακό παράδειγμα επιχειρώντας να κλείσουν το στόμα του WikiLeaks.

Και όμως, η ανάγνωση των εγγράφων που έχουν διαρρεύσει μας πείθει ότι η αμερικανική διπλωματία λειτουργεί καλά. Αντιθέτως, σε χειρότερη θέση βρίσκονται οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών γιατί μπορούν να δουν τον απόμακρο και εντελώς κυνικό και συγκαταβατικό τρόπο με τον οποίο τους βλέπουν οι Αμερικανοί.

Δεν μπορούμε φυσικά να αρνηθούμε την τεχνολογική επανάσταση που έχει αρχίσει και τις ευκαιρίες που δίνει ή τη δημοκρατική πίεση για να τις εξασκήσει περισσότερο. Ούτε μπορούμε να αρνηθούμε ότι στο εξής θα είναι πιο δύσκολο να ελέγχουμε αυτά που διαβάζουμε, αυτά που συμβουλευόμαστε, τις πηγές από τις οποίες ενημερωνόμαστε, ακόμη και αν την ίδια στιγμή πρόσβαση σε όλα αυτά έχουν και οι Αρχές.

Ας σημειώσουμε απλώς ότι η παρακολούθηση μπορεί να αλλάξει στρατόπεδο. Χθες μπορεί οι Αρχές να παρακολουθούσαν τους πολίτες, σήμερα είναι οι ίδιοι οι πολίτες που τις ελέγχουν, χάρη στις νέες τεχνολογίες. Το ερώτημα που παραμένει είναι: «Πού σταματάει το δικαίωμα στην ενημέρωση και πού αρχίζει ο βανδαλισμός κατά των ελίτ;».

Ανώνυμος είπε...

enet.gr, 17:00 Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Σόιμπλε: Γιατί όχι και δημοσιονομική ένωση της Ε.Ε.

Ανοικτός στο ενδεχόμενο δημιουργίας μιας «δημοσιονομικής ένωσης» στην Ε.Ε., πρόταση στην οποία είχε αντιτεθεί το Βερολίνο στο παρελθόν, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Bild am Sonntag, τόνισε ότι η Γερμανία δεν είναι αντίθετη με την εναρμόνιση των πολιτικών των κρατών της Ε.Ε.

"Η βασική απόφαση ήταν η δημοσιονομική πολιτική και η πολιτική του προϋπολογισμού να αποφασίζονται σε εθνικό επίπεδο. Αν αυτό πρόκειται να αλλάξει, τότε μπορούμε να το συζητήσουμε" σημείωσε.

Όσον αφορά στο μέλλον της Ε.Ε. δήλωσε πως από πολιτικής πλευράς οι χώρες - μέλη θα έρθουν πιο κοντά."Σε δέκα χρόνια θα έχουμε μία δομή που θα ανταποκρίνεται πολύ πιο ισχυρά σε αυτό που κάποιος περιγράφει ως πολιτική ένωση" πρόσθεσε.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
----------------------------------------------------------------------
με ευθύνη της ΕΕ , τα δισεκατομμύρια κοινοτικές εισροές στην ελλάδα , απειροελάχιστα οδήγησαν στην ανάπτυξη ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ πολιτικής ταυτότητας...
η ΕΕ , αντιλαμβάνεται από τον σημερινό μέσο έλληνα ως αγελάδα για άρμεγμα...
δυστυχώς σε αυτό ευθύνεται η ΕΕ, η οποία αντί να επιβάλλει την ευρωπαική ταυτότητα επέτρεψε στην χρηματόδοτηση και την ανάπτυξη του ελληνικού εθνικισμού...
ο οποίος εθνικισμός αποτελεί το κύριο εμπόδιο στον εξευρωπαϊσμό της ελλάδος , αλλά και στην ευημερία και πρόοδό της...

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία δημοσίευσης: 12-12-10

Τι δεν είπε ο κ. Στρος - Καν
Tης Μιραντας Ξαφα*

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Αθήνα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ κ. Στρος - Καν απένειμε εύσημα και απηύθυνε παραινέσεις για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Μιλώντας στη Βουλή, τόνισε την άμεση ανάγκη υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπει το Μνημόνιο, πάταξης της φοροδιαφυγής και λήψης μέτρων που θα επιταχύνουν την ανάκαμψη της οικονομίας βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα. Εκανε έκκληση για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στις μεταρρυθμίσεις για έξοδο από την κρίση. Ζήτησε από όλους να «μη μάχονται εναντίον του γιατρού».

Ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις και ερωτήματα κατά πόσο η διάγνωση και η θεραπεία που προτείνει το ΔΝΤ είναι οι σωστές. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το φάρμακο είναι σωστό αλλά η δόση λάθος, άλλοι ότι η θεραπεία έχει παρενέργειες και, τέλος, υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι το φάρμακο είναι πικρό αλλά πρέπει να το υπομείνουμε διότι θα μας γιατρέψει.

Αυτό που δεν είπε ο κ. Στρος - Καν είναι ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης είναι το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο κάποιων παραμέτρων που καθόρισε το ΔΝΤ. Δεν ήταν ιδέα του ΔΝΤ η «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων ούτε η περαίωση και η εξαίρεση από το «πόθεν έσχες» της πρώτης κατοικίας την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, που όλα δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι πολύ πιο φιλόδοξο και εκτεταμένο, ετοιμάζεται ερήμην του ΔΝΤ. Και το νομοσχέδιο που αύξησε τη φορολογία των κερδών και των εισοδημάτων ψηφίστηκε τον Απρίλιο, πριν ζητηθεί η συνδρομή της τρόικας. Παλαιότερες εκθέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα συστήνουν δραστική περικοπή δαπανών και καλύτερη φορολογική διαχείριση, όχι αύξηση της φορολογίας εισοδήματος.

Με άλλα λόγια, ο «γιατρός» έκανε τη διάγνωση και εισηγήθηκε τη θεραπεία, αλλά ο ασθενής διάλεξε το φάρμακο. Εξ άλλου κάποιες από τις «παρενέργειες» της θεραπείας ήταν αναπόφευκτες. Πώς θα επιστρέψει η Ελλάδα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές αν δεν σταθεροποιηθεί το χρέος σαν ποσοστό του ΑΕΠ; Και πώς θα σταθεροποιηθεί το υπέρογκο χρέος αν δεν μειωθούν δραστικά οι κρατικές δαπάνες; Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποκλείει τις απολύσεις, η περικοπή μισθών και συντάξεων είναι αναπόφευκτη εφόσον αποτελούν τα τρία τέταρτα των κρατικών δαπανών. Σε όλα τα σταθεροποιητικά προγράμματα τα πράγματα χειροτερεύουν πριν καλυτερεύσουν. Η ύφεση είναι το αναπόφευκτο τίμημα της σταθεροποίησης μιας οικονομίας που ζούσε για χρόνια καταναλώνοντας με δανεικά.

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ : Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Αγαπητοί Ελληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις ?, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις ?. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι' ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι' επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να ...........
χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι' εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι' έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι' από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Walτer Wuellenweber:
Ο μεγαλύτερος δανειστής της Ελλάδας είναι η Γερμανία
ΓΙΑΤΙ τόσα χρόνια (από το 1981 που λέει ο ίδιος) οι Γερμανοί έδιναν δανεικά στην Ελλάδα με χαμηλό επιτόκιο ξέροντας οτι η πρακτική αυτή οδηγούσε σε αδιέξοδο?
Ε?

Βάλανε τα χέρια τους και βγάλανε τα μάτια τους και τώρα κατηγορούνε τους αφελείς Ελληνες που νόμιζαν οτι η ΕΕ είναι παράδεισος! Αιντε μπρε...

bb είπε...

Ανώνυμε 12:20, η απάντηση είναι πολύ απλή: οι Γερμανοί δεν έχουν άλλα λεφτά για πέταμα για τους Έλληνες η απλά δεν θέλουν να δώσουν άλλα.... Δικαίωμα τους!
Αυτό που προσπαθούν να κάνουν τώρα, είναι να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ, γιατί μόνο έτσι έχουν κάποια ελπίδα να πάρουν πίσω κάποια από τα δανικά, αλλά δεν γνωρίζουν οι αφελείς Γερμανοί αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Εγώ, προσωπικά, δεν θα ξανά δάνειζα λεφτά σε κάποιον που μου χρεωστάει για να τον βοηθήσω μήπως και μπορέσει να μου τα επιστρέψει ΟΛΑ! Απο ζημία, κέρδος δεν υπάρχει! Καλύτερα να αφήσουν την Ελλάδα να πτωχεύσει: όλη η ΕΕ θα βγει πιο κερδισμένη.

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω πως πιστεύεις οτι η ΕΕ θα έπρεπε να μη βοηθήσει ούτε την Ιρλανδία έτσι? Ούτε τη Πορτογαλία στο μέλλον ε?

Εγώ πιστεύω οτι κάνεις λάθος. Αν η ΕΕ έβγαινε πιο κερδισμένη από τη πτώχευση της Ελλάδας, θα την είχαν ήδη αφήσει να πτωχεύσει. Οπως επίσης θα άφηναν και την Ιρλανδία. (και πιθανότατα τη Πορτογαλία η όποια άλλη).
Με τη λογική σου, βγάζεις όλους τους ευρωπαίους βλάκες!

Λες οτι οι Γερμανοί δεν έχουν άλλα λεφτά για πέταμα... γιατί, είχαν πολλά λεφτά για πέταμα επί σχεδόν 30 χρόνια? ΤΟΣΟ ηλίθιοι ήταν που "πετούσαν τα λεφτά τους" στην Ελλάδα; και μάλιστα την ίδια εποχή που χρειάζονταν κεφάλαια για την ενοποίηση της χώρας τους, γράφανε στα παλιά τους τα παπούτσια τους πολίτες τους και είχαν στα "ώπα-ώπα" τους Ελληνες (και τους Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους...). Για τόσο ηλίθιους τους έχεις?

Αμα είναι , να γίνουμε και μεις ηλίθιοι, μπας και πετύχουμε ότι πέτυχαν οι Γερμανοί για την δικιά τους οικονομία...

Λες, "Εγώ, προσωπικά, δεν θα ξανά δάνειζα λεφτά σε κάποιον που μου χρεωστάει για να τον βοηθήσω μήπως και μπορέσει να μου τα επιστρέψει ΟΛΑ!"

Εσύ, μπορεί. Ο Γερμανός, δάνειζε λεφτά στους Ελληνες για να αγοράζουν αυτοί γερμανικά τανκς, γερμανικά αυτοκίνητα, για να χτίσει ο γερμανός αεροδρόμιο στην Αθήνα, για να καταφέρει να αγοράσει τον ΟΤΕ και για πολλούς άλλους λόγους. Τα κέρδη του Γερμανού ήταν περισσότερα από τα δανεικά που έδινε στους Ελληνες, και εκτός από το ότι κέρδιζε, τους είχε και χρεωμένους απέναντί του. Γι αυτό τον λόγο θα συνεχίσει να τους δανείζει: Για να βγάλει περισσότερα λεφτά.

Κατάλαβες με ποιο σκεπτικό δανείζει ο Γερμανός; Αν ναι, έχει καλώς. Αν όχι, εσύ που δεν δανείζεις θα συνεχίσεις να είσαι φτωχός, ενώ ο Γερμανός θα συνεχίσει να δανείζει και να είναι πλούσιος!

Ανώνυμος είπε...

μπρατε μερικες φορες καλο ειναι να σκεφτομαστε πριν μιλησουμε
Ευχεσαι να χρεοκοπησει η Ελλαδα. Ξερεις τι περιμενει τις μειονοτητες σε μια χρεοκοπημενη κοινωνια?
Θα ζουμε λες καλυτερα σε μια Ελλαδα χρεωκοπημενη και εκτος Ε.Ε. απο οτι σε μια ελλαδα μεσα στην ευρωπη?
εχεις σκεφτει τι σημαινει για τη σταθεροτητα στα βαλκανια μια χρεοκοπια της ελλαδας?

bb είπε...

Ανώνυμε 11:04, οι Γερμανοί δεν είναι χαζοί, αλλά ούτε οι Έλληνες είναι έξυπνοι, αφού δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουν τα δανικά που σαν «ηλίθιοι» ξόδευαν σε γερμανικών συμφερόντων προϊόντα και υπηρεσίες! Το ηλίθιοι είναι σε εισαγωγικά, γιατί όλοι οι Έλληνες ξέρουν γιατί προτιμήθηκαν οι Γερμανοί, για τις αγορές..... Αυτοί έδιναν «μίζα»!!! Άσε τις ελληνικές κουτοπονηριές ότι φταίνε οι Γερμανοί για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας γιατί τάχα «ξεγέλασαν» τους αθώους Έλληνες και στρώσου στην δουλειά για να επιστρέψεις τα δανικά που «έφαγες» μαζί με τους πολιτικούς που ψήφιζες τόσα χρόνια (όπως είπε και ο Πάγκαλος, μαζί τα φάγατε!).

bb είπε...

Ανώνυμε 12:34, κάθε άλλο, παρά την πτώχευση της Ελλάδας εύχομαι! Απλά διαπιστώνω ότι οι Έλληνες δεν είναι διατεθειμένοι να την «σώσουν». Δεν τους νοιάζει.... Με τέτοιους Έλληνες, οι μειονότητες πάντα την έχουν άσχημα: δεν περνούσαν καλύτερα όταν η Ελλάδα ευημερούσε. Με μια ΕΕ όπου η Δημ. της Μακεδονίας θα ήταν μέσα και η Ελλάδα έξω, οι μειονότητες σίγουρα θα είχαν καλύτερη μεταχείριση, εδω!