Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

26 Δεκ 2010

Εκπαιδεύοντας το εγγόνι....


Υβριστικό και προσβλητικό βίντεο για όλους τους Έλληνες και Ελληνοκύπριους!

8 σχόλια:

Keramitzis είπε...

Ετσι μου μεγαλώνουν τα παιδιά τους οι ελληνοφασίστες, δεν θα έχουν άδικο οι Τούρκοι να μπουκάρουν και να πάρουν και την υπόλοιπη Κύπρο. Και τα φασιστακια δεν θα έχουν πού να πάνε από το να πέσουν στη θαλασσα ...

Ανώνυμος είπε...

Ηλεκτρονικά δικόγραφα, μια άλλη άποψη για την δικαιοσύνη στην Ελλάδα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ| Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Υπάρχουν ζώνες της κοινωνικής ζωής που παραμένουν βυθισμένες στα πεντηκονταετίας ήθη , αποδίδοντας μόνο ταλαιπωρία στους πολίτες και κόστος στους πολίτες.

Ένας από αυτούςείναι και η Δικαιοσύνη. Η έννοια απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα, έχει προ πολλού χαθεί, όπως καιτο περί δικαίου αίσθημα, είναι και αυτή μια από τις αιτίες της κρίσης. Η απονομή της Δικαιοσύνης καθυστερεί αφάνταστα, υποθέσεις χάνονται στο δρόμο προς τα Δικαστήρια, η εκδίκαση των υποθέσεων παίρνει χρόνο πολύ, αρκετοί πεθαίνουν περιμένοντας την εκδίκαση των υποθέσεών τους κι άλλοι μπαίνουν ή μένουν στην φυλακή περισσότερο χρόνο επειδή οι δικαστικές αρχές δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν σε λογικό χρόνο τις εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμούσες υποθέσεις.

Κάπως έτσι κοινή διαμορφώνεται η πεποίθηση ότι τα δικαστήρια μεροληπτούν, ότι όποιος έχει καλό δικηγόρο και ''σπρώξει'' την υπόθεσήτου θα βρει άκρη και θα γλυτώσει ή θα τιμωρήσει το δυαδικό του, γενικώς μπορεί να πει κανείς ότι το διατηρούμενοακόμη και στη σημερινή ηλεκτρονική εποχή χειρόγραφο σύστημα, καθυστερεί και κλονίζει το σύστημα δικαιοσύνης.

Παλαιότερα είχε γίνει λόγος για την επίσπευση της μηχανοργάνωσης των δικαστηρίων και την υιοθέτηση επιτέλους και την Ελλάδα του ηλεκτρονικού δικογράφου, με σκοπό ακριβώς την επιτάχυνση των διαδικασιών , τον ευχερέστερο έλεγχο των υποθέσεων και ακόμη τον έλεγχο της αποδοτικότητας του έργου των δικαστών, οι οποίοι βρέξει χιονίσει, βγάλουν ή δεν βγάλουν αποφάσεις, καλές ή κακές, απολαμβάνουν αμοιβές και προάγονται άπαντες ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Η ελληνική δικαιοσύνη λειτουργεί με τηνοργάνωση του 1960 , με 60 Πρωτοδικεία και Εισαγγελίες που γεωγραφικά τοποθετήθηκαν με βάση τις πληθυσμιακές συνθήκες εκείνης της εποχής. Έκτοτε η Ελλάδα άλλαξε άπειρες φορές, θα μπορούσαν πλέον να συγχωνευθούν σε 35, να συγκεντρώσουν δυνάμεις και να οργανωθούν καλύτερα να μηχανογραφηθούν, να αποκτήσουν μηχανισμούς στατιστικής παρακολούθησης, να ελέγχεται η απονομή δικαιοσύνης, να αξιολογούνται οι δικαστές με βάση τις αποφάσεις που επιστρέφονται κι ακόμη οι προαγωγές να συνδέονται με την παραγωγικότητα την ποιότητα των δικαστικών αποφάσεων.

Και επιτέλους να αρχίσει να εκδίδει και η ελληνική Δικαιοσύνη Ηλεκτρονικά δικόγραφα, τα οποίαεκδίδονται πλέον και στα Τίρανα ,αλλά όχι στην Αθήνα. Μπορούν να υιοθετηθούν ταχύτατα τέτοιες δράσεις και να διαμορφωθεί άλλη ατμόσφαιρα στην ασθμαίνουσαΔικαιοσύνη που μόνο τις αμοιβές των δικαστών ξέρει να φροντίζει, διατηρώντας τις συνταγματικώ δικαίω στο ανώτερο ύψος, ανεξαρτήτως απόδοσης και ποιότητας όπως είπαμε.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΑ ΚΟΥΡΔΙΚΑ !

Δεκεμβρίου 26, 2010 Νέτγκαζέτε 21-12-2010



Στον δήμο του Ερέντεπε της περιοχής Μους δίπλα στις πινακίδες στα τουρκικά τοποθετήθηκαν και πινακίδες στα κουρδικά .Μετά την ανακοίνωση του προέδρου του BDP Σελλαχατίν Ντεμιρτάς για εφαρμογή του ¨Σχεδίου δύο γλωσσών¨, ο δήμος του Ερέντεπε άλλαξε τις πινακίδες μέσα στο κτίριο και έβαλε τις ίδιες αλλά γραμμένες και στα τουρκικά και στα κουρδικά. Ο δήμαρχος της περιοχής Μεχμέτ Γιασίκ στην ανακοίνωση που έκανε αναφέρει πως κινήθηκε στα πλαίσια των οδηγιών που του έστειλε το κόμμα BDP.Ο Γιασίκ σχετικά με την αναγραφή των πινακίδων στο κτίριο των υπηρεσιών του δήμου είπε πως ¨ δεν αποτελεί αντίληψη δίγλωσσου, αλλά πολύγλωσσου δήμου. Μετά από την αναφορά που έκανε το δικαστήριο στην δίκη των μελών του κόμματος KCK για ¨άγνωστη γλώσσα¨, όταν υποβλήθηκε αίτημα για υπεράσπιση στην μητρική γλώσσα, το BDP πήρε κάποιες αποφάσεις και στάλθηκαν σχετικές οδηγίες σε όλους τους δήμους μας.

Στην οδηγία αναφερόταν πως τα τουρκικά είναι η επίσημη γλώσσα, αλλά στις περιοχές όπου πλειοψηφούνε οι κουρδικοί πληθυσμοί, να κρεμαστούνε πινακίδες και στα κουρδικά. Ο Γιασίκ είπε τα εξής : ¨Στην οδηγία δεν μιλούσε μόνο για κουρδικά αλλά και για Ζαζάτζα, Αγγλικά , μιλούσε για πινακίδες που αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Άλλωστε εκτός από τα έγγραφα, στην καθημερινή μας ζωή μιλάμε κουρδικά. Αυτό είναι έτσι από παλιά. Η πολυγλωσσία αυτή θα διευκολύνει τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας. Η πολυγλωσσία δεν θα διαιρέσει καμία περιοχή. Η πλειοψηφία των ανθρώπων μας θέλουν να μιλούνε την μητρική τους γλώσσα¨.

Ο Γιασίκ αναφερόμενος στο κρατικό κανάλι που εκπέμπει 24 ώρες στα κουρδικά είπε : ¨Στα εγκαίνια αυτού του καναλιού ο πρωθυπουργός μίλησε στα κουρδικά. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλά κουρδικά. Αλλά όταν πρόκειται για εμάς μας λένε ¨Κουρδικά δεν μπορείτε να μιλάτε¨. Στην πραγματικότητα τα κουρδικά, τα τουρκικά, τα ζαζάτζα και τα λαζικά αποτελούνε τον πλούτο μας¨.

Σχόλιο : Και κλάααααμα οι κεμαλιστές !
---------------------------------------------------------------
μήπως η σημερινή τουρκία μας ξεπέρασε...
πότε θα βάλουμε και εμείς δίγλωσσες πινακίδες..??
στο βλάχικό μέτσοβο και νυμφαίο..
στο μακεδονικό αμύνταιο και τη γουμένισσα..??
στην αλβανική σαλαμίνα , στην θήβα και την λειβαδειά...???
στην τουρκική κομοτηνή και ξάνθη...

Ανώνυμος είπε...

ax ρε Κεραμιτζιεφ τρεχαλατζη πλακα που εχεις

Ανώνυμος είπε...

Το τουρκικό κατοχικό καθεστώς απαγόρευσε σε ιερείς να λειτουργήσουν στην Καρπασία.Προκλητική ενέργεια των τουρκικών δυνάμεων κατοχής κατάγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, δηλώνοντας ότι το κατοχικό καθεστώς απαγόρευσε την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων για τους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους στα χωριά Γιαλούσα και Ριζοκάρπασο
στην κατεχόμενη Καρπασία.

Στη Γιαλούσα το κατοχικό καθεστώς ειδοποίησε από χθες ότι δεν θα επιτρέψει τη Θεία Λειτουργία, ενώ σήμερα στο Ριζοκάρπασο διέταξαν τον ιερέα να διακόψει την ακολουθία του Όρθρου και να μην προχωρήσει στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
Το κατοχικό καθεστώς πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι δεν είχε εξασφαλιστεί άδεια.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος απέρριψε τον ισχυρισμό και δήλωσε ότι η άδεια είχε ζητηθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου. Τόνισε ότι η πράξη θα καταγγελθεί στα Ηνωμένα Έθνη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον Πάπα Βενέδικτο, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και σε όλα τα διεθνή βήματα, όπου έχει πρόσβαση η Εκκλησία της Κύπρου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κάλεσε τον Κυπριακό Ελληνισμό σε εγρήγορση, σημειώνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά από την τουρκική εισβολή, που οι Τούρκοι παρεμποδίζουν τον ιερέα του Ριζοκαρπάσου να τελέσει Θεία Λειτουργία».

Ανώνυμος είπε...

27 Δεκ 2010
H Αυστραλία θα αλλάξει πολιτική και θα αναγνωρίσει την Μακεδονία;

Σύμφωνα με την ιδιωτική τηλεόραση Kanal5 της Μακεδονίας ή Αυστραλιανή κυβέρνηση αλλάζει πολιτική έναντι της χώρας και αναμένεται να την αναγνωρίσει με το συνταγματικό της όνομα.

Νέα κυβέρνηση, νέα πολιτική για τους Μακεδόνες στην Αυστραλία. Η στάση αλλάζει σιγά-σιγά την κυβέρνηση. Αναμένεται οτι στο μέλλον η Αυστραλία θα επιβεβαιώσει το συνταγματικό όνομα της Μακεδονίας.

-Τώρα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν πριν από τρία χρόνια. Λόγω της προοδευτικής αντιπολίτευσης, τόσο μεταξύ των πολιτικών του κυβερνώντος κόμματος υπάρχουν περισσότεροι πολιτικοί που υποστηρίζουν τις θέσεις μας, σε αντίθεση με τρία χρόνια πριν αναφέρει ο Γκιόρκι Βλάχωφ από την Αυστραλιανο-Μακεδονική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Οι ομοεθνείς αισθάνονται άτομα με ειδικές ανάγκες λόγω των πιέσεων που δέχονται από το ελληνικό λόμπι, αλλά πιστεύουν ότι η νέα πρωθυπουργός Julia Gillard θα έχει διαφορετική μεταχείριση στο Μακεδονικό θέμα , λέει το μακεδονικό kanal 5

petros p./taxalia.blogspot.com
---------------------------------------------------------
αμήν και πότε...
ερώτηση : μήπως ο πέτρος π. είναι ο ακροδεξιός αναποδοφασιστογυριστίδης , ο οποίος έλαβε πηροφορίες από τον γκρεκομάνο φίλο του μακεδόνα, που σπουδάζει στην αυστραλία όπου γεννήθηκε και δηλώνει ελληνάρας για ιδιοτελή οφέλη...????

Ανώνυμος είπε...

Φαρμακεία

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ | Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Η αγκύλωση πάει σύννεφο. Η καθυστέρηση σπρώχνει τη χώρα στον τριτοκοσμικό βάλτο. Ο εαυτουλισμός εντελώς τυφλός. Πτώχευση επικών διαστάσεων. Δηλαδή εγώ, ύστερα από τόσα χρόνια δημοσιογραφικής θητείας, απαιτώ στον γιο μου να κληροδοτηθούν η πένα μου, η στήλη μου, ο μισθός μου. Μιλάμε για μακακία 24ωρης αδιάκοπης λειτουργίας. Το καλύτερο επιχείρημα κάθε κυβερνητικής προπαγάνδας είναι οι τάχα μου επαναστατικές κραυγές όλων των ιδιοκτητών και όλων των κλειστών επαγγελμάτων. Με πρώτους και καλύτερους τους φαρμακοποιούς. Οι πρώην πελάτες του δικομματισμού, οι σημερινοί επαναστάτες εναντίον του ξένου εχθρού. Τώρα, ως απλός πολίτης, σ΄ αυτές τις άθλιες οικονομικές συγκυρίες, όταν στο χείλος του γκρεμού τραμπαλίζεται η ύπαρξή σου και των παιδιών σου, με ποιου το μέρος είσαι; Μα φυσικά με την τρόικα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι οποίοι απατούν τρία απλά, στοιχειώδη πράγματα. Εντελώς φυσιολογικά. Καθιερωμένα σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης και μετά. Το πρώτο, να λειτουργούν τα φαρμακεία όπως τα υπόλοιπα καταστήματα. Δηλαδή, σκεφτείτε την ανατριχιαστική στιγμή. Να ψάχνεις σαν μουρλός να βρεις φάρμακο για τον ημιθανή και το φαρμακείο κλειστό, επειδή έτσι γουστάρουν και επειδή το επάγγελμα κλειστό. Το δεύτερο, η άδεια του καταστήματος να μη μεταβιβάζεται από πατέρα σε γιο και από τον γιο στον εγγονό. Αμφιβάλλω αν συμβαίνει στην Αφρική. Να σου σηκώνεται η τρίχα από ένα προνόμιο εντελώς φεουδαρχικής λογικής. Το τρίτο, το κέρδος προς τα κάτω να συμπιεστεί. Οχι, σου λέει. Εκεί, εκεί στην ασυλία, σε μια ζώνη προνομιακή. Εκεί, εκεί. Για τα προνόμια φαρμακοποιών και δικηγόρων η Ελλάδα στην πτώχευση και στη Γ΄ Εθνική. Ο Ελληνας να φαρμακωθεί. Ο τσέλιγκας να καταβροχθίζει το αρνί. Σας το ΄χω ξαναπεί. Με τέτοια μυαλά καμία ελπίδα για τη χώρα αυτή. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω δηλαδή. Χώρα κλειστή, κλειστών επαγγελμάτων και κλειστών δρόμων προς την έξοδο από μια κόλαση αληθινή

www.tovima.gr

Ανώνυμος είπε...

Προκλήσεις ιερωμένων

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΣΩΜΕΡΙΤΗΣ | Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» (αλλάζει ξανά διευθυντή με απόφαση των νέων ιδιοκτητών της, θα διασωθεί άραγε;) δημοσίευσε χριστουγεννιάτικα μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταπόκριση από τη Ρουμανία. Περιέγραφε πώς στην πάμπτωχη αυτή βαλκανική και ορθόδοξη χώρα η Εκκλησία της απομυζά τον κρατικό προϋπολογισμό, χτίζει καθεδρικούς ναούς μεγαλύτερους και από τις υπερφίαλες οικοδομές του Τσαουσέσκου, και εκκλησίες σε όλη τη χώρα, ζει πλουσιοπάροχα ενώ ο πληθυσμός υποφέρει, δεν πληρώνει φόρους και αρκετά άλλα. Που θυμίζουν πολλά δικά μας. Οπως το σημειώνει η «Λε Μοντ», ο πολιτικός κόσμος την αφήνει ήσυχη γιατί τη φοβάται. Εκλογικά...

Ο πιο ακραίος εθνικισμός (καμιά σχέση με τον πατριωτισμό), ο θρησκευτικός φανατισμός, η άρνηση κάθε διαλόγου, η ανάμειξη σε σκάνδαλα κάθε λογής, η αξίωση αποφασιστικού ρόλου σε επίπεδο κοσμικής εξουσίας, είναι ορισμένα από τα παραστρατήματα μερικών ορθόδοξων Εκκλησιών. Και της δικής μας. Μας τα θύμισε όλα αυτά με το θρασύτατο ακροδεξιό κείμενο της Ιεραρχίας της που μοιράστηκε στους πιστούς ΜΕΣΑ στους ναούς.

Η αλήθεια είναι ότι μετά τον θάνατο του Χριστόδουλου και την εκλογή του σημερινού προκαθήμενου Ιερώνυμου είναι πολλοί όσοι θεώρησαν τις ακραίες και συχνά άναρθρες σκοταδιστικές κραυγές του Ανθιμου και μερικών άλλων σαν μια εξαίρεση. Δυστυχώς, το πρόσφατο μανιφέστο είναι έργο πολλών μητροπολιτών που όλοι αποδέχτηκαν. Είναι συνεπώς έργο της Ιεράς Συνόδου. Δεν αρκεί μια συναυλία στον Αγιο Παντελεήμονα για να αθωωθεί.

Το μανιφέστο αυτό δεν είναι φυσικά κάτι που ένας συνειδητός δημοκράτης πολίτης μπορεί να αποδεχτεί, ακόμη και αν ενδεχόμενα συμφωνεί με ορισμένες παρατηρήσεις του. Και όμως δεν είναι λίγοι όσοι έπρεπε να το κατακρίνουν και να το καταγγείλουν αλλά προτίμησαν τη σιγή. Αυτό αφορά και πολλούς από τους φορείς της Πολιτείας: αποδέχονται ότι είναι υπηρέτες μιας νέας «κατοχής»;

Την ώρα που συμβαίνουν εδώ αυτά, τα προβλήματα που προκαλεί συνεχώς ο φανατικός εθνικιστής αρχιεπίσκοπος Κύπρου, νομίζοντας ότι είναι «εθνάρχης» πάνω από τους εκλεγμένους από τους ελληνοκύπριους ηγέτες, επιβεβαιώνουν ότι και εκεί η Ορθοδοξία έχει χάσει κάθε ευκαιρία εκσυγχρονισμού και ανανέωσης. Οπως την είχε χάσει και η σερβική Εκκλησία, που δεν είναι αθώα για τα όσα έγιναν στη δεκαετία του '90. Και όπως βλέπουμε να τη χάνει και η ρουμανική Εκκλησία αλλά και η ρωσική, ο καλύτερος σύμμαχος του κ. Πούτιν.

Ο αντικειμενικός και εκσυγχρονιστικός αντίλογος του Αναστάσιου της Αλβανίας και του Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης δεν αρκούν: η «υπαρκτή διοικητική Ορθοδοξία» φαίνεται να κυριαρχεί· και αυτό, τουλάχιστον εδώ, στην Ελλάδα, θέτει με επίταση το πρόβλημα των σχέσεών της με τη δημοκρατική Πολιτεία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr