Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

8 Ιαν 2011

Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ


 Δρ Γεώργιος  Νακρατζάς
    Ιατρός – Συγγραφέας



                                           Ρότερνταμ Ολλανδίας 4 Ιουλίου 2004

Τα τελευταία χρόνια ακούγονται εκκωφαντικοί θόρυβοι αναφορικά με την υποτιθέμενη  Γενοκτονία που υπέστησαν το 1922 οι Έλληνες της Ιωνίας και του Πόντου  από τους Τούρκους.       
Σχετικά με την Γενοκτονία των Ελλήνων της Ιωνίας ευτύχημα αποτέλεσε το γεγονός ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, ο Πρωθυπουργός της χώρας κύριος Σημίτης απέσυρε από το εθνικό τυπογραφείο το διάταγμα, που είχε ήδη υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το οποίο θα καθιερώνονταν μια συγκεκριμένη ημερομηνία ως επέτειος της λεγόμενης Γενοκτονίας.
            Όσον αφορά την Γενοκτονία των Ποντίων ο εκκωφαντικός αυτός θόρυβος εξακολουθεί να συνεχίζεται προερχόμενος από εκείνη την μερίδα των Ποντίων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από άκρως εθνικιστικά στοιχεία και οι οποίοι σε ένα σημαντικό ποσοστό είναι επαγγελματίες πατριώτες.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδείς ειδήμων ασχολήθηκε αντικειμενικά με την ιστορική ανάλυση της άλλης πλευράς της αλήθειας, στο θέμα του ελληνισμού του Πόντου.  
            Η επιχειρηματολογία των εθνικιστών Ποντίων, σε σχέση με αυτά που υπέφερε ο Ποντιακός λαός από το 1915 έως το 1924, αναφέρεται πράγματι σε πολλές αλήθειες, ταυτόχρονα όμως δεν διστάζει να χρησιμοποιεί μισές αλήθειες, να αποκρύπτει άλλες αλήθειες, και να διαδίδει πολλά ψεύδη. 
Περισσότερα εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα. καλή ανάρτηση.
παρότι το ελληνικό κοινοβούλιο ήδη καθιέρωσε την εθνικιστική δήθεν γενοκτονία , των ενοπλα επιτιθέμενων πατριαρχικών του ασιατικού πόντου..
αλλά και της μικράς ασίας...
παρατήρηση: το περισσότερα δεν ανοίγει και δεν λειτουργεί...
χρήζει διόρθωσης..

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΜΗ
Πόσο κινδυνεύει η Δημοκρατία;
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ | Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011
Η Δημοκρατία είναι ευαίσθητο πολίτευμα. Στηρίζεται στη διαβούλευση, στην ανοχή, στην εμπιστοσύνη, στην τήρηση του Συντάγματος και των νόμων που εγγυώνται δικαιώματα και υποχρεώσεις. Και ακόμη στην αξιοπιστία της πολιτικής, στην ίδια τη ζωή των κομμάτων, στην ευθύνη επίσης με την οποία ασκούν την εξουσία τα πρόσωπα της πολιτικής.

Επιπλέον είναι πολίτευμα ειρηνικό, δρα με πειθώ και σε ένα επίπεδο μίνιμουμ κοινωνικής συμφωνίας, η οποία διατηρεί τα πράγματα εντός ορίων και την κοινωνία υπομονετική στις δύσκολες ημέρες, στηριγμένη στην πίστη και στις προσδοκίες που γεννά η πολιτική.

Είναι, με άλλα λόγια, η Δημοκρατία τέκνο της πολιτικής, του λόγου, της διαβούλευσης και της πειθούς.

Αρα όταν κάμπτεται η πολιτική, όταν υποχωρεί το βάρος των θεσμών που την υποστηρίζουν, όταν η κοινωνία απομακρύνεται και χάνει την εμπιστοσύνη της, ανθούν η αμφισβήτηση, η αναταραχή και η βία.

Τότε η Δημοκρατία κινδυνεύει πραγματικά.

Αναπτύσσονται στο εσωτερικό της αντίρροπες τάσεις και δυνάμεις, ενεργοποιούνται ανακλαστικά πολεμικά, χάνεται βαθμηδόν το αγαθό της κοινωνικής ειρήνης και ο αυταρχισμός θεριεύει, υιοθετείται και επιλέγεται ως πρακτική στις ακραίες ζώνες.

Τ ελευταίως, υπάρχουν σημάδια ανησυχητικά. Η βία βρίσκει πολλούς πρόθυμους, η πολιτική των όπλων επίσης αποκτά ακροατήριο, σε κύκλους της νεολαίας αναπτύσσονται συγκρουσιακές λογικές και επιπλέον στο άλλο άκρο σημειώνονται ομαδοποιήσεις, στα σώματα ασφαλείας αναπτύσσονται αντίρροπες τάσεις, συγκροτούνται επιθετικές εστίες και τελευταίως στις ένοπλες δυνάμεις η συζήτηση ανοίγει επικίνδυνα, ξεπερνά τα οικονομικά και επαγγελματικά αιτήματα, διαβαίνει μονοπάτια σκοτεινά και επικίνδυνα.

Ενα σερφάρισμα στις άτυπες ιστοσελίδες της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Ελληνικού Στρατού αρκεί να φανερώσει τη συζήτηση, την επιθετικότητα των απόψεων, αλλά και το αντιδημοκρατικό υπόβαθρο που ενυπάρχει σε αυτές τις ανευθυνοϋπεύθυνες ζώνες διαλόγου και αναζήτησης.

Ο ι χαρακτηρισμοί περισσεύουν για επίμαχα πρόσωπα της πολιτικής, όπως και οι αναφορές και οι κρίσεις για κομμάτια του εθνικού βίου και της κοινωνικής ζωής. Δεν έχει λάβει ακόμη αμιγώς πολιτική μορφή, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πιο σύνθετα πράγματα. Οσο η κρίση βαθαίνει, όσο οι λύσεις δεν έρχονται, τόσο οι κίνδυνοι αυξάνονται.

Γι΄ αυτό οφείλουν άπαντες αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια στις προσεγγίσεις, στον λόγο και στη δράση τους.

Τίποτε δεν είναι δεδομένο, όλα εξελίσσονται, όλα κινούνται. Στους καιρούς της κρίσης δεν θέλουν μόνο τα εισοδήματα υπεράσπιση, αλλά και η Δημοκρατία περιφρούρηση.




Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/
--------------------------------------------------
ενα απλό γκάλλοπ αρκεί για να αποδείξει ότι το δημοκρατικό πολίτευμα είναι πολύ σαθρό στην ελλάδα...
αν δεν ήμασταν μέλη της ΕΕ , θα υπήρχε συνωστισμός υποψηφίων δικτατόρων...
χειρότερων από τον παπαδόπουλο , ο οποίος ανετράπη λόγω της πρόθεσης υπογραφής ελληνο-τουρκικού συμφώνου φιλίας...