Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

11 Φεβ 2011

Ο Βασιλιάς Είναι Γυμνός

Αυτός είναι ο τίτλος της εκπομπής Kontrachannel TV.που παρουσίασε στις 7-2-2011 το θέμα των Μακεδόνων της Ελλάδας. Αναφέρεται βέβαια στον «γυμνό» Νεοελληνικό μεγαλοϊδεατισμό, αλλά και ταιριάζει απόλυτα και στο εκπρόσωπο του Ουράνιου Τόξου στην εκπομπή.
Το βίντεο ανάρτησε το μπλογκ ABECEDAR στη διεύθυνση:

http://abecedar.blogspot.com/2011/02/h-7-2011.html
Το μεσημέρι της 9/2/11 έστειλα στο μπλογκ το παρακάτω σχετικό σχόλιο, το οποίο, όμως αρνήθηκε να αναρτήσει. Έτσι αναγκάστηκα να το αναρτήσω εγώ.

Περισσότερα εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η παραπάνω εκπομπή σαφώς και ήταν κατώτερη των αναμενόμενων, ιδιαίτερα η παρουσία του γουσέτη , που έβριθε με αντικκε ανακρίβειες...
γιατί ποτέ το ΚΚΕ , ούτε η Κομιντερν στο μακεδονικό ζήτημα δεν εξέφρασαν απόψεις αντίθετες με το διεθνές δίκαιο .
ουτε όταν μιλούσαν για ειρηνική ίδρυση μακεδονικού κράτους στα πλαίσια μιάς βαλκανικής σοσιαλιστικής ομοσπονδίας , ούτε όταν στον εμφύλιο αγωνίζονταν για την εθνοτική ισοτιμία των μακεδόνων στα πλαίσια του ελληνικού κράτους, δίχως αλλαγή συνόρων.
από την άλλη η εθνοτική και γλωσσική απογραφή πιστοποιεί την ύπαρξη μιάς κοινότητας και όχι το μέγεθός της..
ιδιαίτερα στην ελλάδα , για προφανείς λόγους...
το μέγεθος υπολογίζεται από επιτόπια έρευνα ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής ειδικών..
τέλος , σε όλα τα διεθνή κείμενα η ελευθερία της συνείδησης μπαίνει δίπλα στα άρθρα για την θρησκεία και συνεπώς σχετίζεται με την ηθική και με την δυνατότητα αλλαγής..
συνεπώς εθνική συνείδηση δεν υπάρχει..
αντίθετα στα διεθνή κείμενα γίνεται αναφορά στην απαγόρευση των διακρίσεων λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής και προέλευσης...
αυτό παραπέμπει σε εθνοτική ταυτότητα , η οποία αποκτάται στο οικογενειακό περιβάλλον και είναι απότοκος της εθνοτικής οικογενειακής καταγωγής των γονέων και των παππούδων ..
συνεπώς η άποψη του κ. γουσέτη ότι ο ελεύθερος αυτοπροσδιορισμός σημαίνει τι δυνατότητα να δηλώνεις ότι θέλεις είναι λάθος..
ιδιαίτερα όταν απαγορεύεται να δηλώνεις δημόσια π.χ μακεδονική εθνική ταυτότητα, αφού το ελληνικό κράτος δεν την αναγνωρίζει, όπως φυσικά καμία άλλη , πλήν φυσικά της ανώτερης ελληνικής...
συνεπώς ο ελεύθερος αυτοπροσδιορισμός
συνδέεται με την ελευθερία ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ της προσωπικής εθνοτικής ταυτότητας και όχι με το δικαίωμα αυθαίρετης ίδιοτελούς ΕΠΙΛΟΓΗΣ...

Stefanos είπε...

"Στέργιο"
αναρωτιέμαι αν τις ακραίες ρατσιτικές σου απόψεις αυτές, τις συμμερίζονται τα μέλη του Ουράνιου Τόξου ή οι "αντιπολιτευόμενη" τάση που εκφράζουν οι διαχειριστές του παρόντος ιστολογίου.
Οι "ανεξάρτητοι ειδικοί" να καθορίζουν την εθνότητα ενός ατόμου και η άποψη του ατόμου να μην μετράει! Αν υπάρχει ή υπήρξε ποτέ στην ιστορία πιο ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ιδέα, πες την μας γιατί το φτωχό μυαλό μας αδυνατεί.

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε πότε θα πάρουμε απόφαση, ότι το συγκεκριμένο "κύκλωμα" δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το συμφέρον των Μακεδόνων αλλά ευρύτερων σχεδιασμών από όπου και η "άνεση" και η εξασφαλισμένη προβολή. Ποιο αόρατο χέρι ξαφνικά βγάζει μέρα παρά μέρα τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο και τον Τάρτη σε μεσημεριανές εκπομπές; Γιατί μας θυμάται μόνο ο Χαρδαβέλας μόνο κι αυτό για να κάνει την προπαγάνδα του; Προσωπικά αρχίζει να με ενοχλεί η κατάσταση. Ζητάμε απλά πράγματα που θα τα δεχόντουσαν και οι "Έλληνες" και το κράτος αλλά προβάλλουν, σκόπιμα πιστεύω, όχι τους Μακεδόνες αλλά αυτούς που χρησιμοποιούν τους Μακεδόνες για να διατηρούν καλές σχέσεις με δήθεν προστάτες μας.
Κι όσο οι Μακεδόνες εκπροσωπούνται από προσεκτικά επιλεγμένους και ΝΑΤΟικούς θα έλεγα ανθρώπους είναι λογικό οι "Έλληνες" να αντιδρούν όπως αντιδρούν σε κάθε παρέμβαση, ειδικά των Αμερικανών. Με απλά λόγια δεν βλέπω τον Βαλλιανάτο με τους Μακεδόνες αλλά συνεχώς με τον Βοσκόπουλο που εκτός των άλλων δημοσίως δήλωσε ότι είναι άεθνος! Αυτό λέγεται σαμποτάζ κανονικά και ξεπερνάει ακόμα και τις πληρωμένες δηλώσεις του Γκλιγκόροφ. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει σκοπιμότητα που μένουμε έξω από τη συζήτηση κι αρχίζω να αισθάνομαι ότι μας ή με χρησιμοποιούν άλλοι για τα δικά τους στρατηγικά συμφέροντα κι άλλοι γιατί βγάζουν χρήμα από τα στρατηγικά συμφέροντα όντας δια βίου άεθνοι (!) εκπρόσωποι της Μακεδονικής εθνότητας. Μήπως επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε; Να προβούμε σε κάποια συλλογή υπογραφών και ζητήσουμε να προτείνουν οι ίδιοι οι Μακεδόνες τον εκπρόσωπό τους και όχι οι Αμερικάνοι; Θα πρέπει η εκπροσώπησή μας να γίνεται με βάση τις εκάστοτε επιλογές των Δυτικών; Αυτοί μας απαγόρεψαν να μιλάμε στη γλώσσα μας, αυτοί απαγόρεψαν στους Πομάκους να μαθαίνουν τη γλώσσα τους και τώρα μας υπαγορεύουν αρχηγό τον Βοσκόπουλο και υπεύθυνο τύπου τον Βαλλιανάτο ο οποίος είναι αντιπαθής στον μέσο "Έλληνα" άρα δημιουργεί αντιπάθεια και για τους Μακεδόνες. Δεν είναι μόνο το θέμα της προβολής σε ώρες αιχμής αλλά και το ποιος σε εκπροσωπεί. Και πιστεύω ότι όλο το "πακέτο" συνολικά μας βλάπτει κι εξοργίζει τους "Έλληνες" και τους φανατίζει ακόμα πιο πολύ εναντίον μας. Αν και δεν βλέπω άλλη διέξοδο, δεν βλέπω ότι πρέπει να βασιζόμαστε και πολύ στα συγκεκριμένα άτομα. Δεν βλέπω δηλαδή ότι η ύπαρξη τους και η προβολή τους ωφέλησε, ευνόησε ή αύξησε τα ποσοστά αποδοχής της ύπαρξής μας από τους "Έλληνες". Και ο διάλογος στα μπλογκς δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει πολλά. Να ξανασκεφτούμε το θέμα των υπογραφών

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι, ίσως να είναι αυτοί του Ουράνιου Τόξου πρώτης κατηγορίας ηλίθιοι. Γιατί δεν πάτε γιά αυτόνομο καθεστός για τη Μακεδονία. Ανεξάρτητα από του φασίστες της ΠΓΔΜ, φυσικά. Το Ελλαδιστάν πάει κατά διαόλου, καιρός η Μακεδονία να πάρει τον δρόμο της. Και το λέω ως Έλλην με τσαρούχια αλλά δεν αντέχω πιά την Αθήνα, μας τα έχουν πάρει όλα οι πασοκίτες, νουδούλοι, κουκουέδες, κτλπ. Ε, αι σιχτίρ σε όλους. Πάμε έτσι ωραία και καλά γιά μία αυτόνομη Μακεδονία.