Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

7 Μαρ 2011

Γκρέκο μασκαρά!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ... ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ, ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΕ;

07 Μάρτιος 2011

ΤΟ κείμενο αυτό γράφτηκε με αφορμή τον παλιό «τραγουδοποιό» και σημερινό επιστολογράφο (PRESS-GR) «Νιόνο τον παραμυθά». Είναι υπεράνω… χρημάτων (ως αμοιβής για λεγόμενες συναυλίες κ.λπ.) και ο μεγάλος αριθμός των (παλιών) φυγόστρατων εξασφαλίζει την «εγκυκλιότητά» του.

ΕΙΝΑΙ το μυστικό τους. Κοινό, «ενωτικό», «θανατηφόρο». Δημόσια πρόσωπα που απέφυγαν τη στράτευση και σκεπάζουν αυτήν τη «λεπτομέρεια» με την ένοχη σιωπή τους. Δεν υπηρέτησαν! Δεν πήγαν φαντάροι!! Η «μαγκιά», το μέσον, η καταστρατήγηση του νόμου που τους κράτησε μακριά απ’ τον στρατώνα κι ανάμεσα στα «κορόιδα». Μέσα στην κοινωνία εκείνων που κόπτονται πως υπηρετούν ως εθνοπατέρες με ό,τι φρόνημα απέμεινε από πατρίδα. Ποιοι άλλοι; Κάποιοι (πολλοί) καλλιτέχνες και «καλλιτέχνες» που βάλθηκαν να μας πείσουν πως ξεπλήρωσαν(!) το χρέος τους με «συναυλίες» σε γήπεδα και σε στρατώνες. (Θυμηθείτε τον κ. Σαββόπουλο να χοροπηδάει στην πίστα με χειροκροτητές φαντάρους και με τη γαλανόλευκη ριγμένη στην πλάτη δίκην… πατσαβούρας).

ΔΕΝ είναι οι μόνοι (οι «καλλιτέχνες»), είναι οι… καλύτεροι. Κι άλλοι ποιοι; Ποιοι εξαγόρασαν τη θητεία τους νόμιμα και ποιοι άλλοι απηλλάγησαν χωρίς να το δικαιούνται; Εκείνοι που μιλάνε για πατρίδα! Πολιτικοί (κάποιας ηλικίας και σε μεγάλο ποσοστό) - εθνοπατέρες που δεν πάτησαν σε στρατώνα παρά μόνο για να γευτούν το σουβλιστό πασχαλινό αρνί και ξεσπαθώνουν, στη βουλή, με κορώνες για το «χρέος προς την πατρίδα».

ΚΑΙ κάποιοι ακόμα. Εκείνα τα αμούστακα που δρομολόγησαν το φρόνημά τους προς την κατεύθυνση της χριστιανικής πίστης, μετά… απαλλαγής απ’ τον στρατό. Ενταγμένοι και άλλοι στρατευμένοι αφιέρωσαν τον εαυτό τους στον… Θεό. Ούτε χακί και αγγαρείες, χωρίς καψόνια και ταπεινώσεις, (βρωμο)ποδαρίλα του θαλάμου, ΕΗΔ και… αντικομμουνισμό. Καλύτερα στο κελί του μοναστηριού με τις γονυκλισίες, τα σταυροκοπήματα και την «τράπεζα», με το επιμελώς καλοκάγαθο ύφος και το βλέμμα παρακλητικό στον επουράνιο, παρά να σου τινάζει τα νεύρα η κραυγή του επιλοχία, το «σπάσιμο» της κράτησης, ο διπλανός χαφιές και η εξουσία του καραβανά.

ΤΟ παραπάνω αφιερώνεται στους κ. κ. Σαββόπουλο (απηλλάγη με «τρελόχαρτο» - έτσι το’ λεγε ο κόσμος κι ας με συγχωρήσει ο Νιόνιος), Λαζόπουλο (με παρόμοιο «χαρτί» στη τσέπη, τον «τσάκωσαν», υπηρέτησε ελάχιστα και σήμερα «διδάσκει» τη νεολαία), Παπακαλιάτη (ομοίως), Τριανταφυλλόπουλο, αλλά και στον κ. Άνθιμο Θεσσαλονίκης, που υπηρέτησε κανονικά(!) στην Αεροπορία.

ΣΕ ποιους άλλους; Στους πολλούς (γράφτηκε, παλιότερα, για το 1/3) άνδρες του κοινοβουλίου μας, που εξαγόρασαν (νόμιμα) τη θητεία τους και άρα ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ.
-------------------------------------------------------------------
αλιευμένο από το γνωστο εθνικιστικό σάιτ του κ. Σεραφείμ
εθνικολαικίστικη προσέγγιση στο ζήτημα της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας , την οποία όλες οι πολιτισμένες χώρες θεωρούν ότι η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ παραβιάζει τα ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα .
για αυτό έχει καταργηθεί αυτός ο θεσμός , ακόμα και στο γειτονικό μακεδονικό κράτος , το οποίο έχει ανάγκη από πολυπληθές στρατό , με τόσους εχθρούς που το περιβάλλουν.
παντού πλέον ο στρατός γίνεται επαγγελματικός.
αξιοπρόσεκτο στο άρθρο ότι ενώ κατακεραυνώνονται όλοι οι καλλιτέχνες , επιδοκιμάζεται ο μακεδονοφάγος άνθιμος από την πελοπόνησο/μωριά...

Ανώνυμος είπε...

Μασκαραδες θελετε?

Δειτε

http://cloudconnected.pblogs.gr/2008/07/einai-gia-gelia-aytoi-oi-skopianoi.html

http://i108.photobucket.com/albums/n15/new_jersey1900/tsirko.jpg

http://i3.photobucket.com/albums/y55/ajax1/p1010624wz8-1.jpg

Ανώνυμος είπε...

Τεταρτη, 02 Μαρτιου 2011 09:48

Ήθελαν για ναμάζι, το Τζιντζιρλή τζαμί στις Σέρρες μουσουλμάνοι της Θράκης

Την τέλεση μουσουλμανικής προσευχής (ναμάζι) στο Τζιντζιρλί Τζαμί των Σερρών, αιτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από το υπουργείο Πολιτισμού, ο Σύλλογος Θρησκευτικών Λειτουργών Τεμένων Δυτικής Θράκης και ο νομικός του εκπρόσωπος Ιλχάν Αχμέτ, πρώην βουλευτής της ΝΔ και στέλεχος πλέον της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, ο πρώην βουλευτής, το υπουργείο πολιτισμού απάντησε αρνητικά στο αίτημα, λόγω των εργασιών ανακαίνισης που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στο ιστορικό τέμενος.
Ωστόσο ο ίδιος, έκανε λόγο για σκοπιμότητες, αφού όπως υποστήριξε, μέλη του συλλόγου επισκέφθηκαν τις Σέρρες και είδαν την κατάσταση του τεμένους. «Διαπιστώσαμε πως η ανακαίνιση έχει ολοκληρωθεί εδώ και επτά χρόνια και δεν γίνονται πλέον εργασίες» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ.Ιλχάν, συμπληρώνοντας προκλητικά : «Αντιμετωπίζουμε με λύπη τη στάση του υπουργείου Πολιτισμού για το θέμα αυτό. Εάν μας έδιναν άδεια θα κάναμε ναμάζι εκεί. Σκοπός μας ήταν να κάνουμε την προσευχή της Παρασκευής μέσα σε αυτό το τζαμί που έχει μείνει από τους προγόνους μας στις Σέρρες».
Η τουρκική εφημερίδα, επικαλείται την αρχή της αμοιβαιότητας ανάμεσα στις δύο χώρες, προκειμένου στο μέλλον να επιτραπεί η τέλεση μουσουλμανικής προσευχής στο Τζιντζιρλί Τζαμί. «Ενώ η Τουρκία μετά το αίτημα της Ελλάδας, άνοιξε το μοναστήρι της Παναγίας της Σουμελά στην Τραπεζούντα, η Αθήνα δεν έδωσε άδεια για ναμάζι (προσευχή) στα οθωμανικά τεμένη» αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα.Παρόμοιο αίτημα κατατέθηκε και για άλλα οθωμανικά τεμένη της χώρας, όπως των Τρικάλων, των Γιαννιτσών κ.α.
---------------------------------------------------------------
αλιευμένο από το υπερεθνικιστικό μπλόγκ του σημερινού τοπικού συμβούλου της πλειοψηφίας του Δήμου Έδεσσας , του γνωστού από την χούντα κ. Δημήτριου Ευαγγελίδη.
o αντιτουρκικός αντιμουσουλμανισμός των εθνικιστών δεν επιτρέπει ούτε θεία λειτουργία σε οθωμανικά τζαμιά της ελλάδος, σε μουσουλμάνους τούρκους/ελληνες πολίτες από την δυτική θράκη αλλά και σε μουσουλμάνους τουρίστες από την τουρκία...
επιτρέπει όμως θεία λειτουργία στους πατριαρχικούς έποικους από την τουρκία στην ελλάδα, στο ελληνοορθόδοξο πατριαρχικό μοναστήρι της παναγιάς σουμελά στην τραπεζούντα της τουρκίας.
η φαναριώτικη κουτοπονηριά και θρασύτητα σε όλο της το μεγαλείο..