Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

17 Μαρ 2011

ЛЕНКА - ΛΕΝΚΑ

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το σχόλιο του "Συλλέκτη Ιστού" (ΤΑ ΧΑΛΙΑ, "Νεα μαχαιριά της ευρωπαικής ένωσης(...), Παρ Μαρ 18, 2011, 12:56):
"Να δεχθούμε ότι ο Αριστοτέλης ήταν ξάδελφος του Κρίστε Μισίρκωφ(...);"
Η απάντηση είναι ΟΧΙ, φυσικά.
Τα Στάγειρα ήταν αποικία που ίδρυσαν Ίωνες από την Άνδρο το 655.
Οι Μακεδόνες προυπάρχουν στο χώρο και δεν είναι Ίωνες, άρα οι Σταγειρίτες ΤΟΤΕ δεν ήταν Μακεδόνες.
Ο πατέρας του Αριστοτέλη, ο Νικόμαχος, ήταν Ίωνας, όπως και οι Αθηναίοι. Η μητέρα του η Φαιστίς καταγόταν από τη Χαλκίδα της Εύβοιας όπου είχε σόι και ακίνητη περιουσία. Ο Αριστοτέλης θα πεθάνει σπίτι της το 322.
Οι δυο γονείς του Μισίκωφ ήταν από τη Πέλλα, ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ Μακεδονία.
Ο Αριστοτέλης ως ενήλικας θα ζήσει 7 χρόνια στη Μακεδονία (ιδιαίτερα μαθήματα εκτός έδρας μετά πληρωμής, 342-335) και 32 χρόνια στην Αθήνα (367-347 και 335-323). Γιατί Αριστοτέλης ο Μακεδόνας και όχι Αριστοτέλης ο Αθηναίος;
ΟΧΙ λοιπόν, δεν ήταν πρώτα ξαδέλφια γιατί ο Αριστοτέλης δεν ήταν Μακεδόνας, ενώ ο Μισίρκωφ ήταν.
Όσο για τους "Μακεδόνες"= μεταλλαγμένοι Βούλγαροι, δεν γίνεται να ήρθαμε όλοι από το Σείριο.

Ανώνυμος είπε...

ο δικτατορικός φιλοκανταφισμός της ελληνικής κοινής γνώμης είναι λογική συνέπεια του αντιδυτικού εθνικιστικού χρεωκοπημένου κρατισμού που κυριαρχεί στη χώρα μας.
είναι επακόλουθο του φιλο-μιλοσεβιτς-μού , του σέρβου σφαγέα-δικτάτορα των βαλκανίων, ο οποίος ξεκίνησε 4 επιθετικούς πολέμους , με σκοπό την διατήρηση της σερβικής ηγεμονίας σε συνταγματικά κατοχυρωμένο ομοσπονδιακό κράτος, ισότιμων κρατών.
παρομοίως και την υποστήριξη του αιμοσταγούς δικτάτορα σουνίτη Χουσείν , ο οποίος ηταν υπεύθυνος σφαγών των κούρδων , αλλά και της σιιτικής μουσουλμανικής μειοψηφίας.
αλλά και της εισβολής στο γειτονικό κουβέιτ

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Έλληνας αναλυτής: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εμποδίζει την Mακεδονία

Μάρτιος 21, 2011.

«Κανάλ 5»: Τι συνέβη τον Απρίλιο του 2008 στο Βουκουρέστι; Ήταν ελληνικό βέτο ή Ομοφωνία των κρατών μελών του ΝΑΤΟ;

«Το Βουκουρέστι είναι ένα γεγονός. Η θέση ήταν ξεκάθαρη και ήταν η στάση του Καραμανλή αυτή, είπε στο ‘Κανάλ 5’, ο Σταύρος Καρκαλέτσης, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών αναλύσεων.

Κ5: Δηλαδή υπήρξε συναίνεση;

«Ναι, υπήρξε, αλλά ήταν μια πρόταση της Ελλάδας. Κάποιος πρότεινε και οι υπόλοιποι έπρεπε να αποδεχθούν ή να απορρίψουν την πρόταση», είπε ο Καρκαλέτσης.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Αναλύσεων, δήλωσε στο Κανάλ 5 ότι η Ελλάδα αναγκάστηκε να εμποδίσει την Μακεδονία.

«Η πλευρά μας έχει τα επιχειρήματά της. Αναγκαστήκαμε. Τι θα πουν οι Έλληνες διπλωμάτες στη Χάγη; Υπήρξε μια ομόφωνη απόφαση και ήμασταν αναγκασμένοι να το πράττουμε, όσο θα υπάρχει η αλυτρωτική προπαγάνδα.
Σας, τονίζω, αν σταματήσει αυτή η προπαγάνδα, σε όλα τα υπόλοιπα θα συμφωνήσουμε. Και για τους πρόσφυγες και τα δικαιώματα και όλα τα άλλα θέματα. Μας είναι πολύ ενοχλητική η προπαγάνδα του Γκρούεφσκι και της κυβέρνησής του που θέλει να αποκτήσει την Βόρεια Ελλάδα», είπε ο Καρακαλέτσης.

Κατόπιν, ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία της Ελλάδας και απέφυγε την χρησιμοποίηση της λέξης ‘βέτο’ σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση, που ο αποκλεισμός της Μακεδονίας το 2008 στο Βουκουρέστι, θεωρήθηκε ως θρίαμβος.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, πριν από δύο μήνες, εξήρε το βέτο ενώπιον του κοινοβουλίου και η Ντόρα Μπακογιάννη, στην ίδρυση του κόμματός της, χαρακτήρισε το βέτο ως προσωπική της επιτυχία.

«Η Ελλάδα έβαλε βέτο στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, στο Βουκουρέστι, πετυχαίνοντας την υποστήριξη των περισσότερων χωρών» είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς (25-01-2011).

«Υποστηρίξαμε τα εθνικά συμφέροντα με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα και στο Βουκουρέστι και στη Μέση Ανατολή», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας» (21-11-2010).

Οι Έλληνες Bloggers έκαναν επίθεση, αμυνόμενοι για τη χώρα τους. Όπως δημοσίευσε χθες το Κανάλ 5, δημοσίευσαν μια σειρά φωτογραφιών με μακεδόνες αξιωματούχους, ισχυριζόμενοι ότι η χώρα μας παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία.

--Τίτλος: «Грчки аналитичар тврди: Грција и понатаму ќе ја блокира Македонија»Канал 5 Телевизија

Ανώνυμος είπε...

enet.gr, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Στη Χάγη κατά της Ελλάδας η Μακεδονία

Ξεκινά στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η προφορική διαδικασία της προσφυγής που κατέθεσε η Μακεδονία κατά της Ελλάδας επικαλούμενη παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας.
Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της εξέτασης της προσφυγής που κατέθεσε η Μακεδονία στις 13 Νοεμβρίου του 2008.

Είχε προηγηθεί η γραπτή διαδικασία, όπου οι δύο χώρες κατέθεσαν υπομνήματα, τα οποία και αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από το Δικαστήριο με την έναρξη της προφορικής διαδικασίας.

Στην προσφυγή της η Μακεδονία επικαλείται παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας Ελλάδας - ΠΓΔΜ (1995), λόγω της αντίρρησης της Ελλάδος στην πρόσκληση για προσχώρηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008, στο Βουκουρέστι.

Η προφορική διαδικασία θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 30 Μαρτίου και θα διεξαχθεί σε δύο γύρους, στη διάρκεια των οποίων και τα δύο διάδικα μέρη θα εκθέσουν λεπτομερώς τις θέσεις τους με νομικά επιχειρήματα. Η ΠΓΔΜ θα εκθέσει τα επιχειρήματα της στις 21 και 22 Μαρτίου και θα ακολουθήσει η Ελλάδα στις 24 και 25 Μαρτίου. Ο δεύτερος γύρος της προφορικής διαδικασίας θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου, όπου η πλευρά της Μακεδονίας θα απαντήσει στα επιχειρήματα της ελληνικής και στις 30 Μαρτίου θα είναι η σειρά της Ελλάδας.

Οι συνεδριάσεις θα είναι δημόσιες και θα μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας του ΔΔΧ, ενώ η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί αρκετούς μήνες μετά το πέρας της προφορικής διαδικασίας.

Εκπρόσωποι της Ελλάδας είναι ο πρέσβης Γεώργιος Σαββαΐδης και η νομική σύμβουλος και προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, Μαρία Τελαλιάν. Από την πλευρά της Μακεδονίας έχουν οριστεί ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο πρέσβης της χώρας στην Ολλανδία, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Το Δικαστήριο απαρτίζεται από 15 τακτικά μέλη τα οποία έχουν εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και προέρχονται από διάφορες γεωγραφικές ομάδες και δύο δικαστές ad hoc, που έχουν οριστεί από την Ελλάδα και την Μακεδονία αντίστοιχα.

Ανώνυμος είπε...

το διεθνές δικαστήριο της χάγης θα απαντήσει στα ΔΥΟ παρακάτω ερωτήματα :
1 - έγινε παραβίαση του άρθρου 11 της ισχύουσας ενδιάμεσης συμφωνίας εκ μέρους της ελλάδος , τον απρίλιο του 2008 στο βουκουρέστι , με αποτέλεσμα η μακεδονία να μην ενταχθεί ως πλήρες μέλος στο ΝΑΤΟ, παρότι τεχνικά πληρούσε τις προϋποθέσεις..??
2- το κυριότερο, σε επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ , η Μακεδονία θα μπορεί να ενταχθεί ως πλήρες μέλος , με την προσωρινή της ονομασία, δίχως η ελλάδα να μπορεί να βάλει ΒΕΤΟ , αφού η απόφαση της χάγης θα έχει πλέον δεσμευτικό χαρακτήρα, που θα τονίζει ότι το άρθρο 11 απαγορεύει το μελλοντικό βέτο εκ μέρους της ελλάδος...??
παρομοίως φυσικά και στην ΕΕ , αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο διεθνή οργανισμό...
υπενθυμίζουμε ότι η ελλάδα ΔΕΝ έβαλε βέτο στην ενταξη της μακεδονίας στο συμβούλιο της ευρώπης , φυσικά με την προσωρινή της ονομασία...

Ανώνυμος είπε...

αν οι μακεδόνες κάνανε αυθαίρετη χρήση της ονομασίας της εθνοτικής τους ταυτότητας και αντι ως μακεδονική την ονόμαζαν ελληνική , με το συγκεκριμένο περιεχόμενο , ιδιαίτερα το γλωσσικό, τότε θα επρόκειτο για υπεξαίρεση ξένου εθνοτικού ονόματος , η οποία θα δημιουργούσε σύγχυση σε όλο τον κόσμο .
αφού θα υπήρχαν δύο εθνοτικές ταυτότητες με το προσωνύμιο ελληνική.
τότε δικαίως η ελλάδα θα αντιδρούσε , σε όλα τα διεθνή φόρα...
όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αφού η μία εθνοτική ταυτότητα ονομάζεται ελληνική, η άλλη δε μακεδονική....
ούτε φυσικά υπάρχουν δύο εθνοτικές ταυτότητες με το προσωνύμιο μακεδονική , αφού υπάρχει μόνο μία.
οποιος δε κάτοικος της μακεδονίας δηλώνει μακεδόνας=έλληνας πρόκειται για εθνοτικά έλληνα που ζεί στην μακεδόνια..
φυσικά γεωγραφικά/τοπικά όλοι οι κάτοικοι της μακεδονίας είναι μακεδόνες.
τέλος σχετικά με τους φόβους και τις ανασφάλειες του ελληνικού κράτους , ότι το μακεδονικό κράτος διεκδικεί την μακεδονία του αιγαίου και την θεσσαλονίκη αλλά και την μακεδονία του πιρίν στη βουλγαρία , υπάρχουν δεκάδες τρόποι αποτελεσματικής διασφάλισης της επ΄ αόριστον μη αλλαγής των σημερινών συνόρων.

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Μακεδονία :
Πάγκαλος: Οι ισχυρισμοί της Ελλάδας είναι παράλογοι

Η διαφορά για το όνομα της πΓΔΜ είναι ‘καταστροφική’ από την αρχή. Η Ελλάδα θα πρέπει να επιτρέψει στον γείτονά της να αποκαλείται όπως αυτός θέλει- δήλωσε τον Φεβρουάριο του 2008, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σημερινός αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ελλάδας, όπως ανέφερε στον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Daniel Speckhard.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται από το Wikileaks έγιναν πρωτοσέλιδα στις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες, όπως στην ‘Καθημερινή’, η οποία δημοσιεύει την επίσημη συζήτηση μεταξύ του σημερινού αναπληρωτή του κ. Παπανδρέου και του Πρέσβη κ. Σπέκχαρντ.


Κατά τη συνάντηση, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος, που, τότε, ήταν στην αντιπολίτευση και, τώρα, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος του Πασόκ, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκτιμήσει θετικά ότι τα Σκόπια θέλουν να χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία και να τα αφήσει να το πράξουν ελεύθερα.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της αμερικανικής πρεσβείας ως παράλογη την στάση της Αθήνας.Ανέφερε ότι, οι παραλογισμοί αυτοί, προέρχονται από τους Έλληνες δεξιούς πολιτικούς, όπως κάποτε διέδιδαν στην εποχή του εμφυλίου πολέμου, ότι ο κομμουνισμός θα έρθει από τις ανατολικές χώρες.
Ο Πάγκαλος είναι ένα αμφισβητούμενο πρόσωπο, γνωστό για την μεταβλητότητα των απόψεων και των θέσεων του.
Υπενθυμίζεται ότι ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας το 1998 σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια με τον ομόλογό του Ντιμιτρόφ, είπε ότι οι «Μακεδόνες» του «Ουράνιου Τόξου» είναι ομοφυλόφιλοι και τον Ιούλιο του 2008 στα Σκόπια δήλωσε ότι η ονομασία είναι πρόβλημα της πΓΔΜ και του κόμματος της ελληνικής δεξιάς.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ισχυρίστηκε τότε δημόσια, στις διαπραγματεύσεις, ως υπουργός Εξωτερικών το 1996-1998, μια θέση άμεσων διαπραγματεύσεων για την αποδοχή του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)», ως την καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές.

Љупчо Цветановски/ Λιούπκο Σβετανόφσκι--Τίτλος: «“Викиликс“ го разоткри Пангалос: Тврдењата на Грција апсурдни
----------------------------------------------------------
η εξέλιξη των πολιτικών θέσεων ενός πολιτικού αποτελεί πράξη υγιή και αποδεκτή..
καταδικαστέα είναι η ιδιοτελής και ανευ αρχών ευμεταβλητότητα..
συγχαρητήρια στον Πάγκαλο για αυτή του θέση, όπως και για την δημόσια εκδήλωση της αλβανικής του καταγωγής..

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Μιλόσοσκι στη Χάγη: Η Ελλάδα να συμμορφωθεί με την Ενδιάμεση Συμφωνία


Ο Μακεδόνας εκπρόσωπος στη δίκη κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώπιον του δικαστηρίου της Χάγης, υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μίλησε πρώτος στην εκδίκαση της υπόθεσης της πΓΔΜ κατά της Ελλάδας.
Ο Μιλόσοσκι έκανε μια σύντομη επισκόπηση της μακεδονικής πολιτικής συμβολής, στην περιφερειακή και την παγκόσμια ειρήνη από την στιγμή της ανεξαρτησίας της χώρας και υπεραμύνθηκε για το δίκαιο και νόμιμο αίτημά της, στην ένταξη των διεθνών οργανισμών, όπως είναι το ΝΑΤΟ.
Ο υπουργός της Μακεδονίας προέβη σε μια διαχρονική αναφορά από τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα, την ένταξή της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη και στη συμφωνία πλαισίου του 2001, μεταξύ των Μακεδόνων και των Αλβανών της χώρας, όταν βρισκότανε στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.


Ο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι από την ώρα της ανεξαρτησίας της Μακεδονίας, η Ελλάδα άρχισε να επισημαίνει την αντίθεσή της, σε σχέση με την χρήση της συνταγματικής ονομασίας της, υπενθυμίζοντας, στο δικαστήριο, το χρονικό διάστημα από το οικονομικό εμπάργκο έως την ενδιάμεση Συμφωνία του 1995.
Μια συμφωνία, την οποία καθόρισε ως άριστο αποτέλεσμα συνεργασίας, διαλόγου και ανάπτυξης των δύο μερών και έφθασε στο 2008, χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ αντέδρασε στην ένταξή της, παραβιάζοντας τη συμφωνία αυτή.
Αυτή η υπόθεση αφορά τη συμμόρφωση του εναγόμενου προς τις υποχρεώσεις που έχει μέσα στα πλαίσια της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995 και δεν υπάρχει τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.
Το αίτημά μας αφορά τις παραβιάσεις του εναγόμενου, δήλωσε ο Μιλόσοσκι.

Ο Μακεδόνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε, ακόμη, ότι αντίθετα με τους ισχυρισμούς του εναγόμενου, η πΓΔΜ έφερε τη διαφορά ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, όχι για την προβολή επίλυσης της διαφοράς για το όνομα, αλλά για την απόφαση του Δικαστηρίου, ώστε, να υποχρεώσει την Ελλάδα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, οι οποίες απορρέουν από τη Συμφωνία του 1995.
Η συμφωνία προβλέπει το δικαίωμα στη χώρα μου να διαπραγματευθεί χρησιμοποιώντας το συνταγματικό της όνομα στις σχέσεις της με τους διεθνείς οργανισμούς ή ακόμη και με άλλες χώρες, όταν αυτές χρησιμοποιούν τη συνταγματική ονομασία της χώρας μου.
Αφού παραβιάζει την συμφωνία προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι υπάρχουν παραβιάσεις της συμφωνίας από εμάς.
Επίμονα και κακώς επιμένει ότι το δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία στην συμπεριφορά του ΝΑΤΟ. Για να είμαστε απολύτως σαφείς δεν ζητάμε από το Δικαστήριο να εκδώσει οποιαδήποτε απόφαση ή εντολή σε σχέση με το ΝΑΤΟ ή για οποιαδήποτε άλλον οργανισμό», δήλωσε ο Μιλόσοσκι.
Η διαδικασία ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου του Δικαστηρίου, το οποίο προωθεί την Ad-hoc διαδικασία με τους εκπροσώπους των δύο πλευρών, Μπούντισλαβ Βούκα και Εμμανουήλ Ρούκουνα.
Μετά την ομιλία του Μιλόσοσκι θα παρουσιάσουν οι δικηγόροι της μακεδονικής πλευράς τις ερμηνείες και τις νομικές πτυχές της παραβίασης από την Ελλάδα, μιας παραγράφου του άρθρου 11 της ενδιάμεσης συμφωνίας.
Οι σχετικές ερμηνείες θα συνεχιστούν αύριο το πρωί και το απόγευμα.

--«Милошоски во Хаг: Грција мора да се придржува до Времената спогодба»Канал 5
-----------------------------------------------------
το άρθρο 11 , παρ. 1 προβλέπει ρητά την απαγόρευση σε άρνηση-βέτο της ελλάδος για την ένταξη της μακεδονίας σε διεθνείς οργανισμούς , με την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ της ονομασία ως ΠΓΔ Μακεδονία.

Ανώνυμος είπε...

Οταν ο κεριμ και ο Τσερβενκοφσκι παραβιαζουν την ενδιαμεση συμφωνία στον κυριοτερο οργανισμο διεθνους δικαιου, την γσ του ΟΗΕ, παρά την διαμαρτυρία του Ελληνα αντιπροσωπου, αυτο δεν είναι παραβίαση την ενδιαμεσης συμφωνίας (http://www.youtube.com/watch?v=KolwQDI0yK0&feature=related; Πολύ σωστά η Ελλάδα εκανε την πρόταση αυτη, αφού μετά το γεγονός αυτο τίποτα δεν μας εγγυαται ότι η πγδμ θα σεβαστεί αυτη τη συμφωνία -ασε δε που όπως αποδεικνυει το video την ενδιαμεση συμφωνία επικαλειται μόνο εκει που τη συμφερει. Αλλά βέβαια, για την πγδμ δεν ισχυει το pacta sunt servanda. Η συμφωνία αυτη δεσμεύει μόνο την Ελλάδα. Η πλειοψηφία των πολιτων της πγδμ θέλει το κρατος τους να καταγγείλει την ενδιαμεση συμφωνία. Ας τους ακούσει λοιπόν το κρατος τους και ας την καταγγείλει αν έχει τα κότσια. Έχουν σημειωθει πολλά περιστατικά παραβίασης από πλευρας πγδμ σε διεθνεις οργανισμούς. Αυτα βέβαια επικουρικά θα προταθει, καθως πρωτα θα εξεταστει η φυση αυτης της παρεμπόδισης. Να θυμίσουμε ότι το icj δεν εχει αρμοδιότητα να κρίνει εσωτερικές (ούτε εξωτερικες) υποθέσεις του ΝΑΤΟ. Γιατί διαφορετικά Βιετναμ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανισταν, Ιρακ περιμενουν στη γωνια. Ας περιμενουμε και θα δουμε. Η Ελλάδα πάντως έχει πιο επιφανεις νομικους στην διαθεση της. Ο χαμενος να υπενθυμίσουμε θα πληρώσει τα έξοδα. Αλλά σε περιπτωση που χασει η πγδμ -μιας και θα πληγωθειτε πολύ απ ότι καταλαβαινω, προτεινω να πληρώσετε μαζι με τον λαο της πγδμ τα δικαστικα εξοδα. Ετσι για συμπαράσταση...

Ανώνυμος είπε...

Στο δικαστήριο της Χάγης η Δημοκρατία της Μακεδονίας προσέφυγε μόνο για την παραβίαση εκ μέρους της Ελλάδας του άρθρου 11 της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, μεταξύ των δυο χωρών. Δεν θα συζητηθεί εκεί ούτε η ίδια η συμφωνία ούτε θα λυθεί εκεί το ζήτημα του ονόματος. Αυτό που ζητά η Δημοκρατία της Μακεδονίας από το διεθνές αυτό δικαστήριο είναι να υποχρεώσει την Ελλάδα να τηρήσει την συμφωνία που υπέγραψε και να σταματήσει να εμποδίζει την Μακεδονία στην ενταξιακή της πορεία στο ΝATO αλλά και στην ΕΕ. Οι Έλληνες, ως συνήθως, ότι δεν τους συμφέρει το διαστρεβλώνουν η το αγνοούν επιδεικτικά, σαν να μην υφίσταται το γεγονός. Σχιζοφρενική συμπεριφορά μιας άρρωστης κοινωνίας που δυστυχώς δεν δείχνει να μπορεί να γιατρευτεί, με τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Χάγη: Άσχετη η ονομασία του αεροδρομίου στα Σκόπια σε Μέγας Αλέξανδρος

Πως μπορεί κανείς να υποστηρίζει ότι η μετονομασία του αεροδρομίου στα Σκόπια ή ο καθορισμός μιας λεωφόρου με τον όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι πράξεις που δεν συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο;
ρώτησε ο Philippe Sands, νόμιμος εκπρόσωπος της πΓΔΜ στη δίκη κατά της Ελλάδας στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.
Ο Σαντς, αντέκρουσε τα επιχειρήματα της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά ,ότι η χώρα αυτή (η Ελλάδα) βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση, αφού κανένα από τα επιχειρήματά της, δεν δικαιολογεί την αντίθεσή της, στην ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Πως είναι δυνατόν μια φωτογραφία που δείχνει ένα ακροατήριο σε ένα παιχνίδι μπάσκετ να ανεμίζει μια σημαία που απαγορεύτηκε, ως αιτιολόγηση για την άρνησή της στο ΝΑΤΟ;, ρώτησε ο βρετανός νομικός, υποστηρίζοντας τις μακεδονικές θέσεις.
Όσον αφορά τις αξιώσεις της Ελλάδας, ότι η Μακεδονία δεν τηρεί την συμφωνία του ’95, ο Σαντς, ισχυρίστηκε ότι οι θέσεις αυτές αποτελούν έναν ελιγμό της Ελλάδας, στην προσπάθειά της να αποφύγει την ευθύνη για την παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.
Δεν υπάρχει καμία σοβαρή ένδειξη για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την προσφεύγουσα (πΓΔΜ), δήλωσε ο Σαντς.
«Αλλά, ακόμη και εάν (η πΓΔΜ) έχει παραβιάσει την ενδιάμεση συμφωνία, πράγμα που δεν συμβαίνει, δεν έχει σημασία σε αυτήν την διαμάχη, ώστε να δικαιολογηθεί η παραβίαση του άρθρου 11 της Συμφωνίας.
Σήμερα το απόγευμα έληξε η παρουσίαση των μακεδονικών επιχειρημάτων.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή η Ελλάδα θα υποβάλλει τα αντεπιχειρήματά της, ώστε να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος της ακροαματικής διαδικασίας.
--
Τίτλος: «Сандс: Преименувањето на скопскиот аеродром не е оправдување за грчкото противење»
Media Kajgana , 22.3.2011.

Ανώνυμος είπε...

Κριμα που οι υποστηριχτες της πγδμ δεν εχουν καταλαβει ούτε τους ισχυρισμους της ελλαδας, ουτε τη φυση της αποφασης του νατο. Με τόσα χρονια φασιστες του ΒΜΡΟ, η κίνηση των εγκεφαλικων δυνατοτητων του ανθρωπινου σωματος ειναι ατοπη για την πλειοψηφια της πγδμ και όχι μόνο. Κυριακη κοντη γιορτη...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 23 Μ. 2:55,
Το πρόβλημα είναι ότι όλο και λιγότεροι ΣΟΒΑΡΟΙ 'Ελληνες καταλαβαίνουν τους ισχθυρισμούς της Ελλάδας.
'Οσο για το φασισμό, η άγρια αποσλαβοποίηση της ελληνικής Μακεδονίας αποτέλεσε προτεραιότητα για την 4 Αυγ. και την 21 Απρ., κάτι που πρέπει να σε γεμίζει χαρά. Χρόνια δοξασμένα. Εσύ είσαι φασίστας. Μερικοί δικοί σου τουλάχιστον το παραδέχονται δημόσια. Κάντο και εσύ. Μη φοβάσαι τίποτα. Παίζεις στην έδρα σου.
Ο Γκρούεφσκι δεν έγραψε καμία εγκυκλοπαίδια. Το'ψαξα πολύ και παντού. Μου την έφερες, μπαγάσα.
Και η δευτέρα μέρα είναι. Ντρομπένο.

Ανώνυμος είπε...

Μάρτιος 22, 2011.

Χάγη: Το κατηγορητήριο των Mακεδόνων


Βασικό σημείο αναφοράς είναι η παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας πΓΔΜ-Ελλάδας , του 1995
Στο άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας (παρ.1) δεν συμφωνείται μόνο να μην παρεμποδιστεί η ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά αποτρέπει την Ελλάδα να ασκήσει πίεση που θα έχει ως στόχο τον αποκλεισμό της πΓΔΜ.
Οι αντιπρόσωποι των Μακεδόνων στη Χάγη, προσπαθούν με βασικά επιχειρήματα να αποδείξουν ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως, αυτές, απορρέουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία, για συναίνεση στην ένταξη, της πΓΔΜ, στο ΝΑΤΟ.
«Παρόμοια ήταν η δραστηριότητα του εναγόμενου (σ.σ. της Ελλάδας) κατά τα έτη 2007 και 2008, εφαρμόζοντας μια έντονη διμερή και πολυμερή εκστρατεία (κατά της FYROM), προς τα μέλη του ΝΑΤΟ αλλά και άλλων οργανισμών, εμπίπτοντας, έτσι, σε παράβαση της εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 11 της Συμφωνίας», ισχυρίστηκε ο Τζον Μάρφι, νόμιμος συνήγορος της πΓΔΜ.


Η Ελλάδα δεν πρέπει να επικαλείται την ανεπίλυτη διαφωνία του ονόματος ως λόγο για την στάση της. Το πρόβλημα με το όνομα και η Ενδιάμεση Συμφωνία, είναι σαφώς, ανεξάρτητα θέματα, όπως άλλωστε ανεξάρτητη είναι η αγωγή αυτή, από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με το όνομα.Οι συνήγοροι της πΓΔΜ θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στο κομμάτι στο οποίο η Ελλάδα δεν συνηγόρησε υπέρ της FYROM, δημιουργώντας, στην ουσία, ένα πρόβλημα. Υπενθυμίζοντας, μάλιστα, τις δηλώσεις των ηγετών της νατοϊκής Συμμαχίας, οι οποίοι εκλήθησαν να συμφωνήσουν με την Ελλάδα και όλα αυτά αποτελούν σαφείς ενδείξεις ότι υπάρχει παρέμβαση της Ελλάδας, στον αποκλεισμό της FYROM.

Ο μακεδόνας υπουργός στην ακρόαση των δικηγόρων

«Το άρθρο 11 προβλέπει μόνο μία ορισμένη περίπτωση στην οποία μπορεί να εκδηλωθεί αντίρρηση. Αυτή είναι εάν ο αιτών προβάλλει ως όνομα της χώρας το «Δημοκρατία της Μακεδονίας», στην περίπτωση αυτή ο εναγόμενος μπορεί να προβάλει ένσταση. Αλλά μηνύεται από την Ενδιάμεση Συμφωνία ότι δεν επιτρέπει σε τρίτους να αντιταχθούν, για κάθε λόγο, για τους οποίους οικειοθελώς αποφασίσουν να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 11 της παραγράφου 1» (σ.σ. δηλαδή, όταν και τα δύο μέρη παραδέχονται και αποκαλούν την FYROM, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας») ισχυρίστηκε ο Μάρφι, συνήγορος της πΓΔΜ.
Ένα από επιχειρήματα της ελλάδος τα οποία τίθενται, είναι να μην υποστηριχθεί η υπαγωγή στο καθεστώς της προσωρινής αναφοράς, με ενδεχόμενο φόβο, ότι, μελλοντικά, οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον όνομα ‘Μακεδονία’. Αν δεχθούμε αυτήν την αυθαίρετη διάταξη της ερμηνείας , τότε η Ενδιάμεση Συμφωνία δεν έπρεπε να υπάρχει.
Ο συνήγορος της Μακεδονίας θα διατυπώσει την άποψη ότι «η σύνταξη της ελληνικής επιχειρηματολογίας έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ομιχλώδους σκοπού, καθώς επικεντρώνεται να αποδείξει ότι η Συμφωνία του ’95 στην πράξη δεν τηρείται από τη Μακεδονία, είπε ο Murphy.«
Σε όλα αυτά προστίθεται και η δημόσια αναγνώριση της Μπακογιάννη που δεν απορρίπτει την επίδειξη πολιτικής δειλίας.
Το άρθρο 22 επισημαίνει ότι οι αποφάσεις της συμφωνίας δεν πρέπει να έχουν πολιτικά κίνητρα, δήλωσε ο Σάντς.
Η υπεράσπιση από την πλευρά της Ελλάδας, κατηγορεί την πΓΔΜ, ότι παραβίασε ουσιαστικά τα τμήματα της συμφωνίας με την χρήση των λεγόμενων ελληνικών συμβόλων και την ανάγκασε να λάβει τα μέτρα αυτά. Οι συνήγοροί της αναφέρουν ότι η χώρα δεν έχει επικριθεί ποτέ και για τίποτε, για τη τήρηση της ενδιάμεσης συμφωνίας, σε αντίθεση με την πΓΔΜ.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, περιμένουν την ετυμηγορία του Δικαστηρίου να δικαιώσει την Ελλάδα, ώστε να τηρηθεί η συμφωνία που υπεγράφη από τα δύο μέρη.
Εναντίον της ανεξαρτησίας της ενάγουσας (πΓΔΜ) έχουν τοποθετηθεί επανειλημμένως πολυάριθμα εμπόδια από την ελλάδα που εμποδίζουν στην απόλαυση των βασικών στοιχείων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου πρέπει να απαιτήσει να παύσει αυτόν τον συνεχή κατατρεγμό, από τον εναγόμενο, δήλωσε ο καθηγητής Genevieve Burda Bastid.

Ο Murphy απορρίπτει τους ελληνικούς ισχυρισμούς. Ο συνήγορος της πΓΔΜ, Τζον Μάρφι, απέρριψε τους ισχυρισμούς της ελληνικής υπεράσπισης, ότι, δηλαδή, η ελληνική άρνηση στην ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, οφείλεται στην έλλειψη σχέσεων καλής γειτονίας και στην ύπαρξη αλυτρωτικής απειλής.
Δεν υπάρχει καμία απόδειξη του μακεδονικού αλυτρωτισμού σήμερα με δηλώσεις ενάντια στην Ελλάδα αξιολόγησε ο Μάρφι.
Επίσης, ο Βέλγος δικηγόρος Pierre Klein απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το ΒΕΤΟ του Βουκουρεστίου δεν ήταν της Αθήνας, ενός κράτους δηλαδή, αλλά μια κοινή απόφαση των ηγετών της Συμμαχίας.
Σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Το αντικείμενο της παρούσας υπόθεσης δεν είναι η απόφαση του ΝΑΤΟ, αλλά η απόφαση της Ελλάδας να θέσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας για την πΓΔΜ, μια απόφαση η οποία ελήφθη ΠΡΙΝ από την σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου. Ο αποκλεισμός της FYROM είχε ήδη ανακοινωθεί και υπήρξαν Έλληνες πολιτικοί που αναφέρθηκαν τι συνιστά η παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας», ισχυρίστηκε ο Κλάιν.

--Πηγές : Sitel, Deutsche Welle
(1). (σ.σ.) Τι λέει το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας

Άρθρο 11, παράγραφος 1.Κατά την έναρξη της ισχύος της παρούσας Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η χώρα του Πρώτου Μέρους συμφωνεί να μην αντιταχθεί στην αίτηση ή τη συμμετοχή της χώρας του Δευτέρου Μέρους σε διεθνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς και θεσμούς των οποίων η χώρα του πρώτου μέρους είναι μέλος. Ωστόσο η χώρα του Πρώτου Μέρους έχει το δικαίωμα να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε συμμετοχή αναφέρεται ανωτέρω, εάν στην έκταση του, η χώρα του Δεύτερου Μέρους αναφέρεται στην εν λόγω οργάνωση ή φορέα με διαφορετικό τρόπο από ό, τι στην παράγραφο 2 του ψηφίσματος 817 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας, των Ηνωμένων Εθνών ( ως Δημοκρατία της Μακεδονίας )

(2)Και το άρθρο 22

«Η παρούσα Ενδιάμεση Συμφωνία δεν στρέφεται κατά οποιουδήποτε άλλου κράτους ή οντότητας και δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες, που, ήδη, ισχύουν και τις οποίες τα μέρη έχουν συνάψει με άλλα κράτη ή διεθνείς οργανισμούς».

Ανώνυμος είπε...

"Εσύ είσαι φασίστας... Kαν' το και συ". Αποφασιζομεν και διατασομεν. Είμαι φασιστας λοιπον. Υπήρξα δε και εγκαρδιος φιλος του μουσολινι, παιδαγωγος του Φρανκο και νοσοκομα του Κανταφι. Σιγα μην αμφισβητησω την αμεροληπτη και αντικειμενικη απόφαση του δημοκρατικου δικαστηριου του κάθε ανωνυμου, που αποφαινεται για τις πολιτικες πεποιθησεις του καθενος. Ομόφωνα ή κατα πλειοψηφια ανακυρηχθηκα φασιστας; Και ο λόγος; Πολύ απλος. Διαφωνεις μαζι μας, άρα εισαι φασιστας. Γιατι όποιος έχει γνωμη αντιθετη ειναι οποσδηποτε φασιστας. Το ότι το ΕΔΔΑ εχει κρινει ότι η διαφορετικότητα ειναι στοιχειο πλουραλιστικης και δημοκρατικης κοινωνίας δεν εχει καμια σχεση. Ο κ. Γρουεφσκι παρέστη στην παρουσίαση της MANU όπου είχε εκφωνήσει και λόγο για να ευχαριστησει τους συγγραφεις της. Η εγκυκλοπαιδεια αποσυρθηκε κακην κακώς με τον Γκρουεφσκι να κανει λόγο για "σκοτεινες δυναμεις" (ελεος δηλαδη). Γενικά το ΒΜΡΟ ειναι κομμα εθνικιστικο και προσπαθει να παραμεινει στην εξουσια υποστηριζοντας τους παραλογους φόβους των πολιτών τους. Και το τελευταιο προβλημα ειναι η Ελλάδα. Υπάρχει φόβος και μίσος καταρχας για την Αλβανία και δευτερευοντως για τη Βουλγαρία. Οι δυο αυτες χώρες έχουν καταγγειλει πολλακις την πολιτικη αυτη. Η αλβανία με την Ελλάδα συνεργαστηκαν για να μπλοκαρουν για πρωτη φορα την πγδμ, διαμαρτυρομενες για τις διακρισεις εις βαρος του 30% αλβανικου πληθυσμου. Η δε βουλγαρία στηριξε τη χωρα μας απο την πρωτη στιγμη. Κι αυτο όχι επειδη εχουν εδαφικες βλεψεις, όπως το ΒΜΡΟ θελει να πιστεψετε, αλλά γιατί καταλαβαίνουν πως οι πολιτικες και τα κομματα του 19ου αιωνα δεν χωρουν στη συγχρονη ευρωπη. Φυσικά το ΒΜΡΟ και οι υποστηριχτες του, ξεχνωντας το βρωμικο οχρανιστικο παρελθον τους, μοιραζουν αβερτα τον χαρακτηρισμο "φασιστας", "τρελος", "αστοργη μητερα" σε οποιον τολμα να ορθωνει το ανασθημα του. Παλια σας τεχνη κοσκινο...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 24 Μ, 12:54,
Δεν θα μας πεις εσύ τι εστί ΒΜΡΟ.
Μάλλον ψάχνεις για group therapy on line.
Κουράγιο. Φασίστα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:43, για να μιλήσω και στη γλώσσα σου: Γαβ-γαβ-γαβ...

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ στη δική σου: Φασσίστι λάγιατ...