Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

8 Φεβ 2012

TAS TV Press - ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ – ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ (Βίντεο)

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TAS TV Press

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 101 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΓΚΟΝΟΥ ΓΙΩΤΑ



07 Φεβρουάριος 2012




Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 101 χρόνων από τον ηρωϊκό θάνατο του Μακεδονομάχου – Οπλαρχηγού Γκόνου Γιώτα ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόριος Σωτ. Στάμκος η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. η Ιστορική Λαογραφική Εταιρία «ο Φίλιππος» και ο Σύλλογος Αγωνιστών Μακεδονικού Αγώνα «Γκόνος Γιώτας» σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις
σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

16.30 Τρισάγιο στον τάφο του Οπλαρχηγού στα
Κοιμητήρια Μητροπόλεως Γιαννιτσών

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

10.00 Τέλεση μνημοσύνου στο Μητροπολιτικό Ναό

Γιαννιτσών, ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο
Κάμτση, απόγονο Μακεδονομάχων

11.00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων
στην πλατεία Γκόνου Γιώτα

bb είπε...

Οι Μακεδόνες δεν κατανοούμε γιατί θα πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε έναν Μακεδόνα που ως πρώτο μέλημα είχε να πολεμήσει τους ομοεθνείς του ντόπιους Μακεδόνες (οι Έλληνες τους ονομάζουν Βούλγαρους) και όχι τους Τούρκους (για να ελευθερωθεί η Μακεδονία) και ήταν μισθοφόρος ξένων δυνάμεων (τους Έλληνες) στον τόπο μας. Είναι σαν να λέμε, ότι θα πρέπει να τιμούμε τους συνεργάτες των κατακτητών (Γερμανών, Ιταλών, Βουλγάρων) στην κατοχή του 1940, (που σκότωναν και πολεμούσαν τους Έλληνες αντιστασιακούς), οπως γινόταν μεχρι το 1982!.
Ο Γκόνο Γιώτα δεν πολέμησε για να μας ελευθερώσει απο τους Τούρκους, αλλά απο τους ..... Μακεδόνες!!!!

Ανώνυμος είπε...

belo more thelw na kanw mia erwtisi se sxesi me to erwtima pou exeis thesei sto blog sou gia to ouranio tokso. Emeis pou pisteyoume oti outos i allos tha exei kalitera apotelesmata se epomenes ekloges alla xwris alagi stin igetiki tou omada,diladi me aytous pou einai twra, ti prepei na psifisoume?
to "OXI"?

bb είπε...

Νομίζω ότι το ερώτημα στην δημοσκόπηση του μπλογκ είναι σαφέστατο. Όσοι πιστεύουν ότι οι εκλογικές «επιτυχίες» του κόμματος των «εθνικά Μακεδόνων» που αντιπροσωπεύει την «μειονότητα» των περίπου 4.400 ψηφοφόρων σε όλη την Ελλάδα (στη Μακεδονία είναι γύρο στους 2.500 οι ψηφοφόροι του) τους καλύπτουν και δεν θέλουν αλλαγή ηγεσίας, μπορούν να απαντήσουν «όχι», στο ερώτημα.
Ενδεχόμενη άνοδο σε ψήφους του Ο.Τ. στις επόμενες εκλογές, δεν θα οφείλετε σε καμία περίπτωση στην επιδοκιμασία της τωρινής ηγεσίας, αλλά σε γενικευμένη αντίδραση του εκλογικού σώματος προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ανώνυμος είπε...

Μην περιμένετε η φθορά των μεγάλων κομμάτων να ευνοήσει το ουράνιο τόξο. Στις περασμένες εκλογές οι οπαδοί των μεγάλων κομμάτων δεν πήγαν να ψηφίσουν με αποτέλεσμα η αποχή να μεγαλώσει πολύ. Απεναντίας τα κόμματα που δεν ήταν φθαρμένα, όπως Οικολόγοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΟΣ κλπ. είχαν μεγάλη άνοδο. Το ουράνιο τόξο είχε μείωση γιατί ανήκει στα φθαρμένα κόμματα. Για τον ίδιο λόγο που δεν επωφελήθηκε από την φθορά των μεγάλων κομμάτων στις περασμένες εκλογές, δεν θα επωφεληθεί και στις επόμενες.
Αν οι Μακεδόνες δεν μπορούν να δουν αυτή την πραγματικότητα και τις αιτίες της, τότε είναι άξιοι της τύχης τους.

bb είπε...

http://entopios.wordpress.com/entopios/
"Μακέντοντσι σμε ζάτοα στο σμε γκρτσι !!!"


Πολύ ωραία! Ας μιλάμε όλοι οι Μακεδόνες μακεδονικά, και ας λένε, μερικοί απο εμας, ότι είναι Γκρτσι!!!! Δεν μας χαλάει.... Χαχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

γιας σουμ Γκρκ μπρε..

Ανώνυμος είπε...

@ 7:55
Α μπρε, νεμαμε γκαϊλε... Κανείς δεν είναι τέλειος!!!

Ανώνυμος είπε...

καλά δεν σέβεστε τον αυτοπροσδιορισμό των Μακεδόνων, των Βλάχων που ΔΗΛΩΝΟΥΝ Ελληνες...?

είστε καταδικαστέοι ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ...


από την άλλη πως να αποδεχθείς αυτόν τον αυτοπροσδιορισμό όταν ουδεμία σχέση έχει με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του αυτοπροσδιορισμού..

όταν όποιος σήμερα δηλώνει ΔΗΜΟΣΙΑ Μακεδόνας, Τούρκος, Βλάχος, Αλβανός, υφίσταται απίστευτες ΔΙΩΞΕΙΣ..

αφού το ελληνικό κράτος ΔΕΝ αναγνωρίζει επίσημα ως όφειλε τις παραπάνω ταυτότητες , απαγορεύοντας την ίδρυση Συλλόγων με χρήση όρων και περιεχομένου , μακεδονικός, τουρκικός, για την οποία παράνομη απαγόρευση η Ελλάδα καταδικάστηκε δις από το ΕΔΑΔ.

όταν η εισαγωγή της μακεδονικής,αλβανικής, βλάχικης γλώσσας , στα σχολεία παραμένει ανεκπλήρωτη.

παρομοίως, σχετικά ραδιόφωνα, τηλεόραση , εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά στις παραπάνω γλώσσες...

ούτε βέβαια θρησκευτικές λειτουργίες στις παραπάνω γλώσσες...

για αυτό δεν συμπίπτει ο νόμιμος αυτοπροσδιορισμός με τον νόμιμο ετεροπροσδιορισμό.

η δε σύγκριση με την άρνηση του ελληνικού κράτους στον μακεδονικό αυτοπροσδιορισμό και στο όνομα του γειτονικού μακεδονικού κράτους , στα πλαίσια του ετεροπροσδιορισμού, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί..

για αυτό όσοι κατηγορούν ως εθνικιστές , όσους ΔΕΝ αποδέχονται τον βαριά ανελεύθερο ελληνικό αυτοπροσδιορσμό των πολιτών της Ελλάδος είναι ανέντιμοι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ έσχατου βαθμού...!!!

ούτε βέβαια οι Μακεδόνες αρνούνται την εθνοτική δήλωση , των Ελλήνων.

προσδιορίζουν όμως όπως οφείλουν το εθνοτικό/πολιτιστικό περιεχόμενό της.

το οποίο δυστυχώς είναι ΚΟΙΝΟ με το εκτός Ελλάδος: τουρκικό, είτε ίδιο με το αλβανικό, είτε ίδιο με το μακεδονικό, είτε ίδιο με το βλάχικο...

συνεπώς είναι Έλληνες ,όμως με κοινή ταυτότητα με όλες τις παραπάνω ορατές και αναγνωρισμένες διεθνώς εθνοτικές ταυτότητες.

Ανώνυμος είπε...

ο χρεοκοπημένος Ελληνας Πρέσβης στην Εσθονία, με μη διπλωματικό τρόπο και κάνοντας κατάχρηση του δικαιώματος των ερωτήσεων, εκτόξευσε ψευδέστατες βαριές κατηγορίες εναντίον της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, για δήθεν εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της νότιας Μακεδονίας της Ελλάδος.

αυτό έγινε κατά την διάρκεια επίσημης διάλεξης του Μακεδόνα Υπέξ Ποπόσκι.

ο οποίος δήλωσε ότι ο όρος Μακεδονία και Μακεδόνας δεν στρέφεται εναντίον κανενός, ούτε εμπεριέχει αποκλειστικότητα.

αυτή την αστεία κατηγορία την "στήριξε" σε Καρναβαλικό ιστορικό χάρτη της οθωμανικής αδιαμέλιστης Μακεδονίας, το καρναβαλικό κάψιμο χαρτιού με αποτύπωμα την ελληνική σημαία και τα μακεδονικά μνημεία στα Σκόπια , που ΤΙΜΟΥΝ όλους τους ιστορικούς ηγέτες της Μακεδονίας, η τους προερχόμενους από αυτή....!!!

παρότι οι σχετικές κατηγορίες απορρίφθηκαν από την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης

κατηγορώντας την μακεδονική ηγεσία και ιδίως τον Γκρουέφσκι , ως εθνικιστή...

άλλη μια εκδήλωση της ανασφάλειας του κλέφτη ξένης , εν προκειμένω μακεδονικής περιουσίας...

προφανώς κρίνοντας εξ' ιδίων τα αλλότρια , αφού οι μεγαλοϊδεατικές εθνικιστικές ιδέες παραμένουν επίκαιρες στο ελληνικό υπέξ

το έχω μια αδελφή κουκλίτσα αληθινή, την λένε βόρειο ήπειρο , αποτελεί μότο του Υπέξ και του ελληνόφωνου χριστιανού Αλβανόβλαχου συνεργάτη της Μπολάνου, ο οποίος δημόσια διεκδικεί σήμερα απόσχιση από την Αλβανία..

όπως και το πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θα είναι η Πόλη , εκφράζει τις εθνικιστικές επιθυμίες για αναβίωση της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σε ελληνική έκδοση...

με τελευταία έκφραση την άρνηση στο σχέδιο της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο, εκ μέρους του ελληνικού εθνικισμού.

δυστυχώς αυτές οι ψευδεπίγραφες κατηγορίες βρίσκουν την αποδοχή των ψευδεπώνυμων αριστερών , κρατικοδίαιτων λειτουργών

οι οποίοι ταυτόχρονα παραμένουν ανοχικά συνένοχοι στον κυρίαρχο εθνικιστικό ελληνικό μεγαλοϊδεατισμό..

Ανώνυμος είπε...

belomore γιατρι δεν δημοσιευεις ολα τα σχολια?

Δεν εχεις απαντηση η φοβασαι τον διαλογο?

Τοσο ζορι τραβας?

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος της Αμερικής Κλίντον όταν ήλθε στην Ελλάδα , δήλωσε στην Ελληνική Βουλή, ότι είναι Αμερικανός με ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ εθνική ταυτότητα.

τι το κακό θα είχε αν ανάλογη δήλωση έκανε ο Καραμανλής στην Αμερική δηλώνοντας δημόσια ότι είναι Ελληνας με ΤΟΥΡΚΙΚΗ εθνική ταυτότητα..???

αφού οι παππούδες του τεκμηριωμένα,

(http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CE%B4%CE%B5%CF%82 ),

αλληλογραφούσαν μεταξύ τους στην μητρική τουρκική γλώσσα, κάνοντας χρήση του ελληνικού αλφάβητου, ως πατριαρχικοί

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που λες ότι οι παπουδες του ενος και του αλλου επικοινωνουσαν στα τουρκικα, έχεις καμια επιστολη του παπου του καραμανλη να μας δειξεις;
Γιατι κι εγω μπορω να σου αποδειξω σε ποια γλωσσα επικοινωνουσαν οι Κυπριοι, οι Κρητικοι και οι Επτανησιοι και σε ποια γλωσσα επικοινωνουσαν και οι προγονοι σου. Μια γλωσσα κατανοητη απο γειτονικους λαους. Ενω, η ελληνικη, λυπαμαι που θα σου το πω, αλλά δεν ειναι κατανοητη απο τους Τουρκους, ουτε και η Τουρκικη απο τους Ελληνες. Κι αυτη είναι και η διαφορα μας. Ενας λαος που εχει γλωσσα και γραφη ξεχωριστη δεν πασχιζει ν αποδειξει αυτα που εσεις προσπαθειτε ν αποδειξετε. Μπειτε στη θέση ενος αντικειμενικου παρατηρητη επιτελους και δειτε ότι στα ματια ενος ξενου, η ελληνικη θα διεφερε απο την τουρκικη, ενω η δικη σας δεν θα μπορουσε να διακριθει απο τη βουλγαρικη ή σερβικη.