Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

1 Απρ 2013

Παραπληροφόρηση!

Ο κ. Ευαγγελιδης ως συνήθως, επιδίδετε στην παραπληροφόρηση!


http://edessadee.blogspot.gr/2013/03/blog-post_29.html


Καμιά οργάνωση στην Έδεσσα δεν προσπαθεί να «δημιουργήσει μειονότητα» διότι είναι αδύνατο να είναι κάποιος ιθαγενής στον τόπο του και ταυτόχρονα να θεωρείται «μειονότητα». Δεν είμαστε μειονότητα κανενός έθνους η κράτους εκτός ελληνικών συνόρων, αλλά ιθαγενής λαός που ζει στην προγονική και ιστορική πατρίδα του. Θα μπορούσαν ποτέ οι γηγενείς Ελληνοκύπριοι να θεωρηθούν «ελληνική μειονότητα» στον τόπο τους, την Κύπρο? Σε καμία περίπτωση!

Τα έθιμα μας, η γλώσσα μας, ο πολιτισμό μας και η ιστορία μας είναι μακεδονικά γιατί έτσι ονομάζεται η πατρίδα μας, απο αρχαιοτάτων χρόνων.

Η γλώσσα μας, στα πλαίσια της ΕΕ, δεν ονομάζεται «μειονοτική» αλλά περιφερειακή και διασυνοριακή.

Η εθνότητα μας δεν συγκαταλέγεται στις μειονότητες αλλά στους ιθαγενείς λαούς, όπως είναι οι Βάσκοι, οι Σααμι, οι Ουαλοι, οι Καταλανοι, οι Οξιτανοι, οι Βρετονοι, κτλ Μερικά απο αυτά τα έθνη είναι μοιρασμένα, όπως και οι Μακεδόνες, σε περισσότερα κράτη.

Μερικοί εθνικά Έλληνες, όπως ο κ. Ευαγγελιδης, δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η εποχή του έθνους-κράτους που ήθελε όλους τους πολίτες του με μια γλώσσα, μια θρησκεία και έναν πολιτισμό, έχει πλέον περάσει και τα δικαιώματα των ιθαγενών λαών και η προστασία τους είναι βασικές μέριμνες της ΕΕ.

Λυπάμαι που ο κ. Ευαγγελιδης ιδεολογικά έχει μείνει στην εποχή του Μεταξά, αλλά οι εξελίξεις στην ΕΕ τρέχουν και τον προσπερνάνε.... Του συνιστώ να διαβάσει την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΛΑΩΝ ,  για την ενημέρωση του.

3 σχόλια:

Alex είπε...

1- επιδίδεται η σωστή ορθογραφία

2- οι Μακεδόνες είναι ΓΗΓΕΝΗΣ λαός , ο οποίος στην συντριπτική του πλειοψηφία κατοικεί στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας

3- ως φυσικό αποτέλεσμα να αυτοονομάζονται ως Μακεδόνες , εθνοπολιτισμικά .

4- σε αντίθεση με τους άλλους γηγενείς λαούς που κατοικούν επίσης στην Μακεδονία, αλλά μειοψηφικά αφού η πλειοψηφία τους βρίσκεται εκτός Μακεδονίας . για αυτό έχουν άλλες ονομασίες.π.χ Αλβανοί, Βλάχοι, Τούρκοι , Βούλγαροι.

5- οι Μακεδόνες της Ελλάδος αποτελούν ΤΟΠΙΚΗ πλειονότητα αλλά και μια από τις ΟΡΑΤΕΣ εθνικές κοινότητες της Ελλάδος .

6- επίσης οι γηγενείς Μακεδόνες της Ελλάδος , οι οποίοι κατοικούν στην νότια γεωγραφική μακεδονία, αποτελούν μέρος του μακεδονικού έθνους, η πλειοψηφία του οποίου κατοικεί στο μακεδονικό κράτος. με το υπόλοιπο να κατοικεί στην βουλγαρία, στην μακεδονία του πιρίν.όπως και στην αλβανία , στην περιοχή της μικρής πρέσπας και του γκόλο μπρντό. τέλος μακεδόνες ζούνε ως μετανάστες ανά τον κόσμο, κυρίως στον καναδά, αυστραλία, αμερική.

Akritas είπε...

Μπορεί ο αρθογράφος να προσδιορίσει χρονικά το «αρχαιότατων χρόνων»;

Unknown είπε...

Ο Μεγας Αλεξανδρος, ο Φιλιππος ο Β΄,αλλά και ο Α', η Ολυμπία, η Θεσσαλονίκη μιλούσαν κι έγραφαν Κυριλλικά-Βουλγάρικα ,μπράβο παιδιά το τερματίσατε.Η βλακεία είναι ανίκητη!