Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

3 Νοε 2010

ANDAMUSEA A ARMANJILOR DI LARISA

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιμπέλ Μουσταφάογλου

«Η Ελλάδα δεν μπορεί, θα φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία»

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ | Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Oι υψηλοί τόνοι της κυρίας Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πρώην στελέχους του ΠαΣοΚ και ανεξάρτητης πλέον υποψήφιας δημάρχου Κομοτηνής, επικεφαλής ενός αμιγώς μειονοτικού συνδυασμού, έχει στρέψει την προσοχή της κυβέρνησης και στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις ελάχιστες ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Η κυρία Μουσταφάογλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ στις εκλογές του 2009, ανακοίνωσε προ μερικών εβδομάδων την υποψηφιότητά της δίνοντας έμφαση στην τουρκική καταγωγή της και αποστασιοποιούμενη από το ΠαΣοΚ. Οσο πλησιάζουν οι εκλογές, οι δηλώσεις της στις συγκεντρώσεις γίνονται ολο και πιο επιθετικές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την προχθεσινή ομιλία της σε κοινότητα Ρομά στην Καλκάντζα. Εκεί, μεταξύ όλων των άλλων, η κυρία Μουσταφάογλου τόνισε επανειλημμένως ότι «η ψήφος του Τούρκου πρέπει να πάει στον τουρκικό συνδυασμό», ενώ ο υποψήφιος με τον συνδυασμό της στην περιοχή κ. Αλί Χασάν είπε ότι «εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών». Η κυρία Μουσταφάογλου αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση στην περιοχή λέγοντας: «Πρέπει πλέον να σωθούμε από τη φτώχεια,να υπάρξουν δουλειές για τους νέους και τα παιδιά μας. Αυτό το κράτος και αυτή η κυβέρνηση,αυτό το έθνος δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά.Αυτή η χώρα είναι μπατιρισμένη. Εμείς θα φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία,θα ανοίξουν βιομηχανίες εδώ και θα υπάρξουν δουλειές για τους νέους». Η ανεξάρτητη υποψήφια για τη δημαρχία της Κομοτηνής δήλωσε επίσης ότι πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά της περιοχής τη θρησκεία τους και τις γιορτές τους, ώστε σε δέκα χρόνια να μπορούν να λένε «είμαστε Τούρκοι» , ενώ επανειλημμένως έδωσε γραμμή στους ψηφοφόρους τονίζοντας ότι «η ψήφος των Τούρκων δεν πρέπει να πάει στους Τούρκους των άλλων συνδυασμών,αλλά στον τουρκικό συνδυασμό».

Η πολιτική στροφή της κυρίας Μουσταφάογλου, η οποία εθεωρείτο ένα από τα πλέον προοδευτικά στοιχεία της μειονότητας, αιφνιδίασε την κυβέρνηση και το ΠαΣοΚ, που τώρα επιχειρούν με απεγνωσμένες κινήσεις της τελευταίας στιγμής να περιορίσουν τη διαρροή ψήφων προς τον μειονοτικό συνδυασμό. Για τον σκοπό αυτόν γίνονται απόπειρες προσέγγισης μετριοπαθών στοιχείων της μειονότητας. Παρά ταύτα, η διαχείριση των τελευταίων μηνών και ειδικώς της εποχής κατά την οποία ο κ. Σ. Ξυνίδης ήταν Γραμματέας του κόμματος, έχει γίνει εσχάτως αντικείμενο έντονης κριτικής από τοπικά στελέχη και βουλευτές. Το στοιχείο που προβληματίζει ιδιαιτέρως την κυβέρνηση είναι η απόπειρα κύκλων της μειονότητας να καλλιεργήσουν διαφορετική εκλογική συμπεριφορά μεταξύ των μελών της, διοχετεύοντας ψήφους σε «δικούς τους» συνδυασμούς, ενώ την ίδια στιγμή αναβιώνει το (ακραίων θέσεων) κόμμα που είχε ιδρύσει ο Αχμέτ Σαδίκ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr
--------------------------------------------
1- πολύ ορθά οι τούρκοι συμπολίτες μας έκαναν ξεχωριστό τουρκικό συνδυασμό..
2- πολύ ορθά προσκαλούν τους τούρκους επιχειρηματίες για επενδύσεις, στην δυτική θράκη...

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως, πολύ καλά κάνουν! Αφού η Ελλάδα δεν μπορεί, θα μπορέσει η Τουρκία!
Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη τώρα!

Ανώνυμος είπε...

καμία αυτονομία , καμία ανεξαρτησία στη δυτική θράκη...
αυτονόητη γειτονική συμμαχική τουρκική επενδυτική αλληλεγγύη...
εδώ και τώρα ελληνικές επενδύσεις στην αλησμόνητη Κωνσταντινούπολη...

Ανώνυμος είπε...

Γερμανία
Νεοναζιστικός ραδιοφωνικός σταθμός στο στόχαστρο της αστυνομίας

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010 [ 16:51 ]

Χειροπέδες πέρασε η γερμανική αστυνομία σε 23 άτομα που πιστεύεται ότι είχαν σχέση με ραδιοφωνικό σταθμό που εξέπεμπε μέσω Διαδικτύου απηχώντας νεοναζιστικές απόψεις. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και υποκίνηση ρατσιστικού μίσους.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Widerstands Radio (Αντίσταση) μετέδιδε μουσική και περιεχόμενο που απηχούσε νεοναζιστικές απόψεις, γεγονός το οποίο είναι παράνομο στη Γερμανία.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή 270 αστυνομικών σε 10 γερμανικά κρατίδια. Οι ύποπτοι είναι ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών.

Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκλημάτων ανέφερε ότι ο σταθμός που εξέπεμπε σε 24ωρη βάση είχε διακομιστή στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι ακροατές εγγράφονταν με ψευδή στοιχεία.

Ο επικεφαλής του σώματος προειδοποίησε ότι θα βρεθούν στο στόχαστρο και άλλοι ιντερνετικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που μεταδίδουν τραγούδια με ακραίους ρατσιστικούς και ξενοφοβικούς στίχους.

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχει μία αυξανόμενη τάση μεταξύ των ακροδεξιών οργανώσεων να χρησιμοποιούν τη μουσική για να προσηλυτίσουν τους νέους.

Η γερμανική αστυνομία έχει ήδη δηλώσει ότι τα μέλη ακροδεξιών οργανώσεων αυξάνονται.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/
-----------------------------------------------------------------------
στην Ελλάδα επιβραβεύονται ανάλογοι σταθμοί , αφού το βιβλίο του Χίτλερ " το πιστεύω μου " κυκλοφορεί ελεύθερα , στα πλαίσια μιάς κακώς νοούμενης ελευθεροτυπίας...

Ανώνυμος είπε...

enet.gr, 14:26 Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ιστορική «συγγνώμη» στο Βούκοβαρ από τον Σέρβο πρόεδρο

Ιστορική επίσκεψη στην κροατική πόλη Βούκοβαρ πραγματοποίησε σήμερα ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς κατά την οποία ζήτησε “συγγνώμη” για τη σφαγή που συντελέσθηκε εκεί και απέτισε φόρο τιμής στους περίπου 200 Κροάτες που σκοτώθηκαν από τις σερβικές δυνάμεις κατά την κατάληψη της πόλης το Νοέμβριο του 1991.
"Βρίσκομαι εδώ για να αποτίσω φόρο τιμής στα θύματα και να εκφράσω τη συγγνώμη και τη λύπη μου" δήλωσε στον Τύπο ο κ. Τάντιτς που έφτασε λίγο μετά τις 11.00 ώρα Ελλάδας με οχηματαγωγό πλοίο της νέας γραμμής που ενώνει το Βούκοβαρ με την κοινότητα Μπακ, στη σερβική όχθη του Δούναβη.

Μέσα στο Νοέμβριο ο Σέρβος πρόεδρος αναμένεται να πραγματοποιήσει και επίσημη επίσκεψη στο Ζάγκρεμπ, κινήσεις που θεωρούνται ως ένα ακόμη βήμα προς τη συμφιλίωση των δύο χωρών.

Ανώνυμος είπε...

Belomorska, θεωρώ πως εκτός από τα υβριστικά και προσβλητικά σχόλια, πρέπει να κόβεις και τα αλυτρωτικά. Αρκετό αίμα δεν χύθηκε στην περιοχή μας;

Ανώνυμος είπε...

23.9.10
Νέος επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Μακεδονίας στην Αθήνα

Σεπτέμβριος 23, 2010.

Ο έμπειρος και πολύπειρος Σάσο Στέφκοφ ανέλαβε καθήκοντα στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Αθήνας, ενώ ο αποχωρήσας Γκεόργκι Φιλίποφ τοποθετήθηκε στην διπλωματική αποστολή της Βιέννης.

Ένας από τους στόχους του Σάσο Στέφκοφ είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Αν και η συνεργασία των δύο χωρών, υπό τις σημερινές συνθήκε είναι επιβαρυμένες ιδιαίτερα από το θέμα του ονόματος, καθίσταται αναγκαίο να προβώ σε νέες προσπάθειες για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, όπως άλλωστε καθορίζονται με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 και σίγουρα έλκει το ενδιαφέρον των πολιτών των δύο χωρών».

Το παραπάνω ήταν το σχόλιο του νεο -διορισθέντα επικεφαλής της μακεδονικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, στη συνολική παρουσία της διπλωματικής δραστηριότητάς του στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι σχεδιάζει επαφές σε όλα τα επίπεδα για ένα επιτύχει τον υψηλότερο βαθμό συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ώστε θα συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος με την αύξηση της εμπιστοσύνης η οποία με τη σειρά της, θα παίξει ενεργό ρόλο στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο όνομα, μιας διαφοράς που χωρίζει εδώ και πολλά χρόνια την Μακεδονία και την Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

03-11-10

Κερδίζοντας χρήματα από κινητό τηλέφωνο, στην Αφρική

Υπηρεσία με το όνομα «txteagle» «διανέμει» εργασία μέσα από sms με αντάλλαγμα μικροπληρωμές.
Η ιδέα «επισκέφτηκε» τον Νάθαν Ηγκλ, έναν επιστήμονα και ερευνητή του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης· όταν έκανε το «αγροτικό» του διδάσκοντας στην Κένυα. Συνειδητοποίησε ότι τα τρία τέταρτα των 4,6 δισεκατομμυρίων κατόχων κινητού τηλεφώνου παγκοσμίως, ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες· έτσι αποτελούν ένα σημαντικό τεχνολογικό απόθεμα στα χέρια αρκετών που ενδεχομένως θα ήθελαν να βγάλουν χρήματα.

Για να τους βοηθήσει, ο Ηγκλ εφηύρε μια υπηρεσία με το όνομα «txteagle» η οποία «διανέμει» εργασία μέσα από sms με αντάλλαγμα μικροπληρωμές. Ο Ηγκλ ελπίζει ότι η υπηρεσία αυτή θα κάνει το δικό της crowdsourcing, με το να κατηγοριοποιεί διάφορες δουλειές και να της δίνει σε αρκετούς ανθρώπους. Δουλειές που αφορούν τοπική γνώση και έχουν να κάνουν π.χ με τον έλεγχο πινακίδων στο αγροτικό τμήμα του Σουδάν για δορυφορικές υπηρεσίες πλοήγησης ή με τη μετάφραση κενυατικής διαλέκτου για εταιρείες που θέλουν να πραγματοποιήσουν ενέργειες marketing.

«Μια γυναίκα που ζει στην Βραζιλιάνικη επαρχία ή στο αγροτικό κομμάτι της Ινδίας μπορεί να έχει περιορισμένη πρόσβαση στην εργασία», λέει ο Ηγκλ και συμπληρώνει: «παρόλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό της για να συλλέξει δεδομένα για τις τιμές και τα προϊόντα της τοπικής κοινωνίας· ακόμη και να συμπληρώσει έρευνες για την αγορά.

Οι πληρωμές μεταφέρονται με ειδική υπηρεσία του κινητού τηλεφώνου όπως το M-PESA από την Safaricom στην Αφρική. Συνεργαζόμενο με περισσότερους από 220 παρόχους κινητής τηλεφωνίας, το σύστημα αυτό μπορεί να φτάσει σε 2 δισεκατομμύρια συνδρομητές σε 80 χώρες. Πρόσφατα μάλιστα μεγάλη εταιρεία media ζήτησε από τον Ηγκλ τη συνδρομή του για την παρακολούθηση των διαφημίσεών της σ’ όλη την ήπειρο της Αφρικής εξαιτίας ανησυχιών για αντικατάσταση σποτ από τοπικές τηλεοπτικές παραγωγές. Με την υπηρεσία του «txteagle» οι τηλεθεατές θα μπορούσαν να στέλνουν μηνύματα στον όμιλο για το ποιες διαφημίσεις βλέπουν…

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Economist

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ 500 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ....
ΑΥΤΟΙ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ - ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΑΤΣΚΕΣ ΟΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝΕ.........

Ανώνυμος είπε...

οι λίγοι ηρωες μακεδόνες της ελλάδος ΔΗΜΟΣΙΑ διεκδικούν την αναγνώριση και τον σεβασμό της μακεδονικής εθνοτικής ταυτότητας των 1.000.000 εθνικά μακεδόνων της ελλάδος από το ελληνικό κράτος και από όλους τους μη μακεδόνες με ελληνική υπηκοότητα...

Ανώνυμος είπε...

Κοινό κόμμα Τούρκων και Μακεδόνων της Ελλάδας τώρα! Η ισχύς εν τη ενώσει!

Ανώνυμος είπε...

Η Σιμπέλ πήρε λιγότερους ψήφους από όσους πήρε το Ουράνιο Τόξο στις Ευρωεκλογές πανελλαδικά.
Ούτε το ΟΑΚΑ δεν γεμίζετε.

Ξενύχτης είπε...

"Δεν θα δημοσιεύονται πλέον σε αυτό το blog σχόλια που αναφέρονται στους Μακεδόνες με άλλο όνομα, εκτός απο το εθνικό τους. Ο αυτοσεβασμός είναι απαραίτητος για να μας σέβονται και οι άλλοι. Είναι αναμφισβήτητο δικαίωμα μας να απαιτούμε να μας αποκαλούν Μακεδόνες."

Δηλαδή:
Αν κάποιος σας πεί "Ακεδόνες", κόβεται? (πληκτρολογικό λάθος ρε παιδί μου...)
Η αντί να σας πούμε "μακεδόνες" λέμε "εσείς" η "αυτοί" η "εκείνοι"... κόβονται κι αυτά?

"Είναι αναμφισβήτητο δικαίωμα μας να απαιτούμε να μας αποκαλούν Ελληνες (και όχι greeks)" ξέρεις νομίζω ποιοί πειραγμένοι το λένε αυτό. Αντιγράφεις τις πρακτικές τους?

Το γελοίο της πρότασης να γιορτάζεται η μάχη της Χαιρώνειας είναι αντίστιχο με το γελοίο εορτασμό των γενεθλίων του μεγαλέξαντρου που οργανώνει ο Ψωμιάδης και φυσικά το γελοίο εορτασμό της μάχης του Μαραθώνα. Νομίζεις πως με τέτοιες προτάσεις θα διαφοροποιηθείς από το γελοίο ελληνικό υπερεθνικισμό?
Περισότερο σαν αντιγραφή δείχνεις, παρά κάτι διαφορετικό.

Το σχόλιο "Κερδίζοντας χρήματα από κινητό τηλέφωνο, στην Αφρική" τι σχέση έχει με την ανάρτηση και το άφησες (εδώ θα σε παρακαλούσα να μου απαντήσεις, στα υπόλιπα δε με πειράζει κι αν με γράψεις στα παλιά σου παπούτσια, αλλά πραγματικά θα ήθελα να μου εξηγήσεις με ποια λογική αφήνεις το αφρικανικό σχόλιο ενώ "κόβεις" αυτό που θα σε πεί "βορειομακεδόνα" και όχι "μακεδόνα").

καληνύχτα,
νόμιζα οτι ήσασταν πιο σοβαροί ανθρωποι και όχι αντίγραφα του Ψωμιάδη και του βελόπουλου.
Ρε που μπλέξαμε!

Ξενύχτης είπε...

Α, συγνώμη, επί του θέματος,
Η Μουσταφάογλου πήρε 2727 ψήφους, 8%, στη Κομοτινή που οι Τούρκοι έχουν πια ξεπεράσει το 50%.
Μόνο επιτυχία δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα τέτοιο ποσοστό.
Και βέβαια μια καλή απορία είναι, μα ούτε καν στο Δήμο Μελίτης να μη κατεβει στις εκλογες ένας "μακεδονικός συνδυασμός". Ούτε καν εκεί?

Ανώνυμος είπε...

......ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ,ΕΑΝ ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΠΗΔΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ,ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ,ΤΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΤΟΒΟΥ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΗΔΑΕΙ ?
ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΤΟΒΟΥ.
ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΑ "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ"
ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΤΟΒΙΚΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ VMRO-DPMNE,ME ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΔΗΜΙΟΥ-ΝΑΖΙ ΠΑΒΕΛΙΤΣ,ΜΙΧΑΗΛΩΦ,ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΛΑΝΘΑΝΟΝΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ.
ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΟΝΑΓΕ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΕΠΡΕΠΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΤΕΤΟΒΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΣΑΣΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΙΛΛΥΡΙΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ.
ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΓΑΝΑ.
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ? ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ.
ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ,ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΡΙΧΝΑΝ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ,ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ.
....ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕ ΠΑΒΕΛΙΤΣ.
ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΕΤΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ.
.......ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΒΕΒΑΙΑ URBI ET ORBI,
ΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΙΣ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΣΑΣ,ΑΦΟΥ ΛΑΝΣΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΑΠΗΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΛΑΚΕ
ΤΟΥ Γ'ΡΑΙΧ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΒΑΝΤΣΕ ΜΙΧΑΗΛΩΦ.
ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.....
ΣΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΤΟΥΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ "ΠΟΤΕ"

bb είπε...

Ξενύχτης, ναι, πειράζει να μην μας αποκαλείς Μακεδόνες, τουλάχιστον όταν γράφεις σε αυτό το blog!
Το άρθρο της «Καθημερινής» είναι ενημερωτικό και κάποιος θεώρησε σωστό να μας το στείλει: πιο είναι ακριβώς το πρόβλημα σου με αυτό;
Η γιορτή για την μάχη του Μαραθώνα πήρε «εθνικό» χαρακτήρα και συμμετείχε στο Μαραθώνιο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, άρα δεν είναι μόνο γελοιότητες του Ψωμιάδη, όπως προσπαθείς να υποβαθμίσεις αυτό το γεγονός. Κακό είναι να γιορτάζεται και η μάχη της Χαιρώνειας, ως ελληνικό ιστορικό γεγονός; Για εμάς τους Μακεδόνες είναι διπλή γιορτή γιατί στις 2 Αυγούστου γιορτάζουμε και την Επανάσταση του Ιλιντεν!

Για την κα Μουσταφάογλου, πρώτα ενημερώσου ποιοι βγήκαν σύμβουλοι στο Δήμο Κομοτηνής. Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν μια πολύ έξυπνη τακτική εκ μέρους των Τούρκων της Κομοτηνής να κατέβουν με υποψηφίους σε σχεδόν όλους τους συνδυασμούς και με έναν συνδυασμό καθαρά δικό τους: έτσι δεν έχασαν ούτε μια ψήφο, ως Τούρκοι! Μπράβο τους.
Όσο για την Μελίτη η γενικά για την πολιτική οργάνωση των Μακεδόνων, όλοι πια γνωρίζουμε ότι είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, με άδεια πολιτικά γραφεία και καμία πολιτική κίνηση διότι σχεδόν όλη η πολιτική ηγεσία του Ο.Τ. κατοικοεδρεύει και δραστηριοποιείται στην Δημοκρατία της Μακεδονίας, με μεγάλη επιτυχία: οι κάτοικοι της γειτονικής μας χώρας έχουν ήδη βγάλει συνθήματα τύπου «Παβλε ζα Πρετσεντατελ» (Ο Παύλος για Πρόεδρος)!