Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

13 Νοε 2010

Αμερικανικές Φυλές Ιθαγενών επιδιώκουν εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία

ANKARA, Τουρκία - Ηγέτες Φυλών των Ιθαγενών Αμερικανών που αναζητούν εμπορικούς δεσμούς με τουρκικές εταιρείες πρόσφεραν σε αυτές φορολογικά κίνητρα για να λειτουργήσουν στα εδάφη τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε την Πέμπτη ο διοργανωτής του ταξιδιού.
Ο Lincoln McCurdy, πρόεδρο του Τουρκικού Συνασπισμού της Αμερικής, ο οποίος οργάνωσε το ταξίδι, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι Ιθαγενείς της Αμερικής ανήκουν σε κυρίαρχα έθνη που μπορούν να επιδιώξουν τις δικες τους εμπορικές συμφωνίες και να προσφέρουν ειδικά φορολογικά κίνητρα.
Η αντιπροσωπεία, που εκπροσωπεί 17 φυλές από τουλάχιστον 10 πολιτείες των ΗΠΑ, έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την τουρκική κυβέρνηση, η οποία θέλει να ενισχύσει τους δεσμούς του εμπορίου της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες είναι ο έβδομος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας.
Η Τουρκία επιδιώκει προνομιακή μεταχείριση του εμπορίου από την Ουάσιγκτον. Το αμφίδρομο εμπόριο ανέρχεται σε 11,8 δισ. δολάρια.
Ο Zafer Caglayan, ο υπουργός ο οποίος εποπτεύει το εξωτερικό εμπόριο, συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές της εβδομάδας και συζήτησαν τους τομείς πιθανής συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και των κατασκευών. Τούρκοι κατασκευαστές δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, Κεντρική Ασία και την Αφρική, στην ανέγερση φραγμάτων, γηπέδων και αυτοκινητόδρομων.
Είχε προγραμματιστεί η αντιπροσωπεία να επισκεφθεί τον τουρκικό Σύνδεσμο Εργοληπτών στην Άγκυρα την Πέμπτη.
«Σε δέκα χρόνια από τώρα, ελπίζω να έχουμε συνάντηση με τους επιχειρηματικούς μας εταίρους και όχι, απλά, ως άνθρωποι που επιδιώκουν επιχειρηματικές ευκαιρίες," δήλωσε ο Michael Finley, πρόεδρος των Φυλών του Colville Reservation στην ανατολική πολιτεία της Ουάσιγκτον, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό στην Κωνσταντινούπολη.
Η αντιπροσωπεία, μεταξύ των οποίων επτά ηγέτες Φυλών, διευθύνοντες σύμβουλοι των Γηγενών Αμερικανικών εταιρειών καθώς διαχειριστές Cazino και εμπειρογνώμονες για υποθέσεις των Ινδιάνων, επισκέφθηκε επίσης ορισμένα τουρκικά πανεπιστήμια για να συζητήσει για την διάθεση υποτροφιών για τη στήριξη των Ιθαγενών Αμερικάνων.
Ο Τουρκικός Συνασπισμός της Αμερικής προσφέρει δικές του υποτροφίες για σπουδές στην Τουρκία σε περίπου 100 Αμερικανούς φοιτητές που ανήκουν σε μειονότητες, κάθε χρόνο.
Περισσότερα...

7 σχόλια:

bb είπε...

Μόνο οι Έλληνες δεν μπορούν να βρουν άκρες για συνεργασία με τους γείτονες Τούρκους!

Ανώνυμος είπε...

όσο στην ελλάδα θα κυριαρχεί ο εθνικισμός τόσο η οικονομική συνεργασία με όλους τους γείτονες της θα είναι αδύνατη..
και τόσο η έξοδος από το καθεστώς της χρεωκοπίας θα αργεί..

Ανώνυμος είπε...

13 Νοεμβρίου 2010 2:48 μ.μ.

Τι σχέση έχει ο εθνικισμός με την οικονομική συνεργασία; Άλλωστε, αν οι Έλληνες ήσαν εθνικιστές, δεν θα ήσαν τώρα υπό οικονομική επιτήρηση.

Ανώνυμος είπε...

ο εθνικισμός αποτελεί εμπόδιο στην εξωστρέφεια, η οποία οδηγεί σε οικονομική συνεργασία με τον έξω κόσμο κα δη τον γειτονκό...
η ελλάδα λόγω του κυρίαρχου εθνικισμού είναι στραμμένη εσωτερικά και αντιεξωτερικά...
ως αποτέλεσμα αφενός μέν τα τεράστια ΕΞΟΔΑ , κυρίως λόγω στρατιωτικών εξοπλισμών-εναντίον των νατοϊκών συμμάχων τούρκων... αλλά και άλλων αντιπαραγωγικών δαπανών, όπως στο μακεδονικό...
αφετέρου δε τεράστια διαφυγόντα ΕΣΟΔΑ , από την ανάπτυξη πολυεπίπεδων οικονομικών σχέσεων με τον έξω κόσμο κα δη τον γειτονικό, κυρίως με την 16 παγκόσμιως χώρα σε δυναμική, την Τουρκία , τόπο προέλευσης της πλειοψηφίας των ελλήνων εθνικιστών...
αν η ελλάδα εφήρμοζε τα παραπάνω , δεν θα είχε έλλειμμα 16% , συνεπώς δεν θα ήταν αναγκασμένη να προσφύγει στο Μνημόνιο....
θα ήταν μια ευημερούσα χώρα , όπου οι πολίτες της θα είχαν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους από τις γειτονικές χώρες προέλευσης ή ομοεθνίας τους...
όλοι θα κάνανε δουλειές με τους γείτονες...
θα είχαν γεμίσει οι γειτονικές χώρες με επιχειρήσεις ελλήνων πολιτών ...
και αμοιβαία η ελλάδα θα ήταν τόπος ελκυστικός για ξένες επενδύσεις και δη γειτονικές..
οι επιχειρήσεις στην ελλάδα θα είχαν γεμίσει με καταναλωτές από τις γειτονικές χώρες , ιδιαίτερα από την 75 εκατ. τουρκία...
αντί μέχρι σήμερα όπου όλη η ελληνική κοινωνία είναι γαλουχημένη στην υπεροπτική εχθρότητα απέναντι στους βάρβαρους τούρκους, στους αιμοσταγείς βούλγαρους, στους γυφτοσκοπιανούς, στους κωλοαλβανούς ..
αλλά και στους άγγλους γκέυ , στους γερμανούς ναζί και στους φονιάδες αμερικάνους...
τέλος στους βρωμομετανάστες, παρότι έχουμε τα πρωτεία στην παγκόσμια μετανάστευση , εδώ και δύο αιώνες...

Ανώνυμος είπε...

Εχει ενδιαφερον να δουμε αν η πγδμ μπορει να συνεργαστει με τους γειτονες της. Αλλα ναι μωρε, ξεχασα. Η πγδμ θελει, αλλα ολοι οι αλλοι φταινε που σας μισουν και σας ζηλευουν γιατι ειστε ομορφοι (φτου σκορδα). Ολοι οι τρελοι τα ιδια λενε αλλωστε.

Κατ αναλογια πλυθησμου η πγδμ εχει μεγαλυτερα ποσοστα μεταναστευσης, πολλοι εκ των οποιων βρισκονται και στη χωρα μας, αφου το ΒΜΡΟ δεν εχει καιρο ν ασχοληθει με τετοια θεματα. Εξαλλου δεν μπορει ενα εθνικιστικο-εθνοτικο-φασιστικο-κομμουνιστικο-κομιτατζιδικο-νυν φιλοδυτικο προς το παρον κομμα να φθειρεται με τοσο πεζα θεματα. Αλλωστε το ΥΠ οικονομικων του το εχει παραδωσει σε ελληνες επιχειρηματιες. Καλο θα ήταν, μια και λετε ότι το εθνος σας ειναι ιδιο με της ελαφρας πλειοψηφιας της πγδμ να συμβουλεψετε τους ομοιους σας (για το καλο τους) να μην σκοτωνουν αλβανους, να μην αφαιρουν μωρα απο τις βουλγαρες μητερες τους, να καταπολεμησουν τη μαφια, τα ναρκωτικα και το trafficking του Τετοβου. Δειξτε πια λιγο ενδιαφερον και για τους ομοεθνεις σας!!! Μην ασχολειστε μόνο με την Ελλαδα. Αλλά βέβαια... Ειστε τόσο αντιεθνικιστες και δημοκρατες που εχετε φτασει στο σημειο να αδιαφορειτε για τους ομοεθνεις σας και να νοιαζεστε μονο για τους ξενους.
Αχ, αυτη η δημοκρατικοτητα και αντικειμενικοτητα σας θα σας φαει...

Ανώνυμος είπε...

14-11-10
Ελληνες ζητούν να εργαστούν στην Τουρκία
Λόγω ανεργίας στη χώρα μας

Δεκάδες αιτήσεις άνεργων Ελλήνων φθάνουν κατά τους τελευταίους μήνες στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης με ένα ζητούμενο: «Ψάχνουμε για δουλειά, βοηθήστε μας». Αλλοι, κατά κανόνα πτυχιούχοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χτυπούν την πόρτα του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, αποφασισμένοι να μεταναστεύσουν στη γειτονική χώρα επειδή, όπως λένε, εκεί υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και καριέρας.

Το φαινόμενο γίνεται ολοένα και πιο έντονο, δηλώνουν στην «Κ» οι αρμόδιοι, σημειώνοντας ότι στην Τουρκία, με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αυτή την εποχή δραστηριοποιούνται περισσότερες από 400 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, ενώ οι άμεσα ενδιαφερόμενοι εξηγούν: «Στις παρούσες συνθήκες η κοντινή Κωνσταντινούπολη είναι για εμάς μια κάποια λύση».
---------------------------------------------------
η ανταπόκριση αυτή της εφημερίδος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ επιβεβαιώνει τις δικές μας προβλέψεις και αναδεικνύει τον δρόμο για την πραγματική και διατηρήσιμη ανάπτυξη της πατρίδος μας.
τον δρόμο για πολλαπλές και πολυεπίπεδες συνεργασίες με όλους τους γείτονες μας...

Ανώνυμος είπε...

12-11-10
Το αντιμνημονιακό μήνυμα
Tου Πασχου Mανδραβελη

Προχθές βράδυ παιζόταν στις τηλεοράσεις ένα διαφημιστικό σποτ. Ξεκινούσε με ένα απόσπασμα των δηλώσεων του πρωθυπουργού, της Κυριακής των εκλογών, που έλεγε «συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις», ακολουθούσαν κάποιες κατάρες κατά του Μνημονίου με φωτογραφίες κλειστών μαγαζιών και κατέληγε με το σύνθημα «Δεν έλαβαν το μήνυμα. Στείλτο πιο ηχηρό την Κυριακή. Ψήφισε Βασίλη Κικίλια». Ολα καλά κι όλα θεμιτά, αλλά γιατί μέχρι την περασμένη Κυριακή εκβιαζόμασταν από το πολιτικό δίλημμα των εκλογών, ενώ τώρα η Ν.Δ. μας καλεί και πάλι να ψηφίσουμε κατά του Μνημονίου;

Είναι σαφές ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από το Μνημόνιο, άσχετα αν αυτό δεν δημιουργεί την κρίση, αλλά αποτελεί μια προσπάθεια αναχαίτισής της. Αυτήν την παρεξήγηση και την οργή προσπαθεί να καρπωθεί ο κ. Σαμαράς για να εδραιώσει τη θέση του στη Νέα Δημοκρατία. Δεν θέλει εκλογές για να διορθώσει «αντιμνημονιακά» την πορεία του τόπου, θέλει να καταψηφιστούν οι υποστηριζόμενοι από το κυβερνών κόμμα για να αποδειχθεί η «ολική επαναφορά της Ν.Δ.». Δεν τον παρακινεί το κομματικό συμφέρον, αλλά το εσωκομματικό.

Κατανοητό για όσους ξέρουν πώς λειτουργούν τα κόμματα και οι δυναμικές που αναπτύσσονται σ’ αυτά. Μόνο που στην προσπάθειά του, ο κ. Σαμαράς εμπεδώνει την πεποίθηση στον λαό πως το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η κρίση που προσπαθούμε διά του Μνημονίου να τιθασεύσουμε, αλλά το φάρμακο. Στην προσπάθειά του να χαλιναγωγήσει τις εσωκομματικές δυναμικές, δημιουργεί ευρύτερες δυναμικές, οι οποίες στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του τόπου και ίσως τελικά αποδειχθούν κατά της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας. Διότι αν κάποιος θέλει να είναι κατά του Μνημονίου θα το κάνει με τον αυθεντικό τρόπο. Θα ψηφίσει ΚΚΕ, όπως κάποιοι έκαναν την περασμένη Κυριακή.

Είναι δύσκολο πράγμα η εσωκομματική εδραίωση όταν το κόμμα βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Δημιουργείται άγχος επαναφοράς. Στην προσπάθεια αυτή πολλές φορές χάνονται σημαντικότερα πράγματα, όπως ο κ. Παπανδρέου έχασε την ευκαιρία να αναδιαρθρώσει το κόμμα του όταν από το 2005 βάλθηκε να παρουσιάσει κάποιες επιτυχίες για να κατασιγάσει την αυξανόμενη εσωκομματική και μιντιακή αμφισβήτηση. Την εγκατάλειψη εκείνης της προσπάθειας ακόμη την πληρώνει το ΠΑΣΟΚ.