Μακεδονικοί διάλεκτοι στην βόρεια Ελλάδα

6 Νοε 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον Πρόεδρο του Ε.Σ. H. Van Rompuy

Επιστολή με e-mail που στάλθηκε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Van Rompuy ως διαμαρτυρία για την μη χρήση του όρου «Μακεδόνες», «μακεδονικό» κατά την τελευταία επίσκεψη του στην Δημοκρατία της Μακεδονίας και σχετική απάντηση.

Quote
Dear ..............,

We acknowledge receipt α your email of 20 October to Mr Van Rompuy, President of the European Council, and thank you on his behalf. Unfortunately Mr Van Rompuy is not able to reply personally to all the letters that he receives but we would like to assure you that your letter has been brought to his attention.

Best regards

Public Information Service
Directorate general F - Press, Communication, Transparency
General Secretariat of the Council of the European Union
E-mail: www.consilium.europa.eu/infopublic
(Please fill in the electronic form.)
Tel: 00 32 2 281 5650
Fax: 00 32 2 281 4977
Internet: www.consilium.europa.eu

Disclaimer: The information provided has been prepared by the Public Information Service of the General Secretariat of the Council of the EU and may not be regarded as constituting an official position of the Council.

************
..................................(03/11/2010 09:43:21)
..............................................
Sent: Wednesday, October 20, 2010 5:48 PM
To: EC PRESIDENT
Subject: Macedonian nations name


FAO. Herman Van Rompuy

I would like to note that although the name of the Republic of Macedonia in the UN is different from the constitutional name of the country, the name of the nation is not in discussion with Greece. It is allright to address the citizens with their national name, as the majority of Republic of Macedonia s citizens declare macedonian ethnicity. This means that even if the name of the state should change, Macedonians will still be Macedonians, as they are self defining themselves ethnically, not just in the Republic of Macedonia but also in Greece, Bulgaria, Albania and in the Diaspora.
Please, Sir, next time you speak to Macedonians or about them, you should use our name: we are Macedonians and we were Macedonians even before the Republic of Macedonia gained its independence from Yugoslavia.
Thank you.
My best regards,
..................
Unquote

Μετάφραση:
.........................
Στάλθηκε: Τετάρτη 20 Οκτωβρίου του 2010 17:48
Προς: Πρόεδρος του EC
Θέμα: Όνομα του μακεδονικού έθνους


FAO. Herman Van Rompuy

Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι αν και το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ είναι διαφορετικό από το συνταγματικό όνομα της χώρας, το όνομα του έθνους δεν βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα. Είναι επομένως σωστό να αναφέρονται οι πολίτες με την εθνική ονομασία τους, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας δηλώνουν μακεδονική εθνότητα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν το όνομα του κράτους αλλάξει, οι Μακεδόνες θα εξακολουθήσουν να είναι Μακεδόνες, διότι έτσι αυτοπροσδιορίζονται εθνοτικά, και όχι μόνο αυτοί που ζουν στη Δημοκρατία της Μακεδονίας αλλά επίσης αυτοί που είναι στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία και στη Διασπορά.
Παρακαλώ, κύριε, την επόμενη φορά που θα μιλήσετε στους Μακεδόνες η γι ' αυτούς, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το όνομά μας: είμαστε Μακεδόνες και ήμασταν Μακεδόνες, ακόμη πριν η Δημοκρατία της Μακεδονίας αποκτήσει την ανεξαρτησία της από τη Γιουγκοσλαβία.
Σας ευχαριστώ.
Με τιμή,
..........................


Αγαπητέ ..............,

Σας γνωστοποιούμε ότι παραλάβαμε το e-mail σας της 20ης Οκτωβρίου προς τον κ. Van Rompuy, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και σας ευχαριστούμε εξ ονόματός του. Δυστυχώς, ο κ. Van Rompuy δεν είναι σε θέση να απαντήσει προσωπικά σε όλες τις επιστολές που λαμβάνει, αλλά θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η επιστολή σας έχει τεθεί σε γνώση του.

Χαιρετισμούς

Δημόσιας Υπηρεσίας Πληροφοριών
Γενική Διεύθυνση ΣΤ - Τύπος, επικοινωνία, διαφάνεια
Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
.........

Αποποιηση: Οι πληροφορίες που παρέχονται έχουν προετοιμαστεί από τη Δημόσια Υπηρεσία Πληροφόρησης της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου της ΕΕ και δεν μπορεί να θεωρηθουν ότι αποτελουν επίσημη θέση του Συμβουλίου.
...........

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την επιστολή Σας..
ευελπιστούμε το παράδειγμά σας να ακολουθήσουν πολλοί άλλοι δημοκρατικοί πολίτες της πατρίδος μας , ανεξάρτητα εθνοτικής καταγωγής..
έχοντας πλέον τα απαιτούμενα πληροφοριακά
στοιχεία...
Μακεδόνες είμασταν , πολύ πριν την ίδρυση ομόσπονδου μακεδονικού κράτους το 1945...
χιλιάδες μακεδόνες της ελλάδος έστελναν
επιστολές την περίοδο του μεσοπολέμου- 1920-1940 σε ελληνικές εφημερίδες, κυρίως αριστερές , συχνότερα στον Ριζοσπάστη... αλλά και στο εξωτερικό όπου δήλωναν ότι δεν είναι ούτε σέρβοι , ούτε βούλγαροι, ούτε έλληνες παρά μόνο ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ..
από την άλλη μόνο θλίψη προκαλεί ο αληλλέγγυος οπορτονισμός της γραφειοκρατίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε παρανοικές ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ αντιευρωπαικές απαιτήσεις του ελληνικού χρεωκοπημένου μέλους τους...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την επιστολή σας!
Το όνομα των Μακεδόνων δεν διαπραγματεύεται!
Οι χρεωκοπημένοι Ελληνες ας χωνέψουν ότι πλέον υπάρχει ανεξάρτητο μακεδόνικο κράτος και ξεχωριστός μακεδόνικος λαός, που κάποτε θα ενωθεί όπως παλιά σε ένα ενιαίο μακεδονικό κράτος.
Φύγετε Ελληνες δεν σας θελουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

κανέναν Μακεδόνα δεν εκφράζει το παραπάνω σχόλιο.
οι μακεδόνες δεν επιδιώκουν πολιτική ενοποίηση με αλλαγή συνόρων παρά μόνο πολιτιστική, γεγονός που σταδιακά συμβαίνει στα πλαίσια της ευρωπαικής ένωσης, με την ένταξη όλων των χωρών που ζούν μακεδόνες σε αυτή....
επομένως το σύνθημα φύγετε έλληνες δεν σας θέλουμε δεν εκφράζει κανένα μακεδόνα, αφού ακόμα και σε περίπτωση ντε φάκτο άρσης του διαμελισμού της γεωγραφικής μακεδονίας , η ελληνική εθνοτική ταυτότητα θα παραμείνει επιθυμητά αποδεκτή και κυρίαρχη...
η μακεδονία του αύριου θα είναι δημοκρατική και φιλελεύθερη , συνεπώς πολύχρωμη , με την άνθηση όλων των ταυτοτήτων - εθνοτικών,γλωσσικών,θρησκευτικών...
συνεπώς το παραπάνω σχόλιο μυρίζει προβοκατόρικο αντιμακεδονισμό...

Ανώνυμος είπε...

Οι επενδυτές φθάνουν με τρένο στη Βρετανία
Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Από τη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Λονδίνο με τη σήραγγα της Μάγχης ξεκίνησαν οι ιδιωτικοποιήσεις που εξήγγειλε πριν από λίγες εβδομάδες η βρετανική κυβέρνηση. Ο διαγωνισμός για τη μοναδική σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητητας της Βρετανίας, μήκους 109 χιλιομέτρων, κατακυρώθηκε σε δύο ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης από τον Καναδά. Οι επενδυτές κατέβαλαν 2,1 δισ. στερλίνες (περίπου 2,4 δισ. ευρώ) στο βρετανικό Δημόσιο αναλαμβάνοντας την εκμετάλλευση της γραμμής για 30 χρόνια. Οι υποδομές θα παραμείνουν στην κυριότητα του Δημοσίου. Πρόκειται για την πλέον κερδοφόρα σιδηροδρομική γραμμή της χώρας την οποία χρησιμοποιούν ετησίως εννέα εκατομμύρια επιβάτες. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε η εταιρεία Εurotunnel (η οποία διαχειρίζεται τη γραμμή κάτω από τη σήραγγα της Μάγχης) εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ιδιωτικοποίηση της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της γραμμής. Το γεγονός ότι η ίδια δεν πλειοδότησε στον διαγωνισμό δεν την απογοήτευσε καθώς οι καναδοί επενδυτές «θα αυξήσουν την κίνηση στο σύνολο της γραμμής και αυτό είναι ένα ευχάριστο νέο και για τη Εurotunnel». Η μία από τις δύο συμμετέχουσες της καναδικής κοινοπραξίας, η Οntario Τeachers, κατέχει επίσης μερίδιο στα αεροδρόμια του Μπρίστολ και του Μπέρμιγχαμ ενώ η δεύτερη, η Βorealis, συμμετέχει στο κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένων της Βρετανίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/

Ανώνυμος είπε...

07-11-10
Αύξηση του φονταμενταλισμού σε Ισλάμ και Χριστιανισμό διαπιστώνει Γερμανός επίσκοπος

Αύξηση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, τόσο στους πιστούς του Ισλάμ όσο και του Χριστιανισμού, διαπιστώνει επίσκοπος.
Αύξηση του φονταμενταλισμού σημειώνεται σε διεθνές επίπεδο στους κόλπους του Ισλάμ αλλά και του Χριστιανισμού, δήλωσε ο Μάρτιν Σιντεχουέτε, Γερμανός επίσκοπος της Ευαγγελικής εκκλησίας.

«Ο φονταμενταλισμός. . . βάσει του οποίου η πίστη του καθενός είναι απόλυτη και [θέλει να την επιβάλει] σε όλους, ενέχει κίνδυνο να υπάρξει βία, και δεν περιορίζεται στο Ισλάμ», είπε ο Σιντεχουέτε. «Οι θρησκείες οφείλουν να συμβάλλουν στην ειρήνη», πρόσθεσε.

Ο ιερωμένος, αρμόδιος της γερμανικής ευαγγελικής εκκλησίας για διεθνή θέματα, επισήμανε τις διώξεις χριστιανών στο Ιράκ και στην Ινδονησία, όπου, όπως εκτίμησε, η προηγούμενη μετριοπαθής εκδοχή του Ισλάμ επηρεάστηκε δυσμενώς από άλλες Αραβικές χώρες, αλλά και «την ανάδυση φονταμενταλισμού στους κόλπους του χριστιανισμού», αναφερόμενος σε χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και τη Νότια Κορέα αλλά και σε πολιτικές τάσεις στις ΗΠΑ.

«Χρειαζόμαστε μια συμμαχία των ανεκτικών θρησκευόμενων για να αντιμετωπίσουμε το φονταμενταλισμό», είπε ο Γερμανός επίσκοπος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
-------------------------------------------------------------------
ολοι οι δημοκράτες καταδικάζουμε τον θρησκευτικό βίαιο και μη ανεκτικό φονταμενταλισμό..

Stefanos είπε...

@Ανώνυμε 9.20 πμ(δηλαδή Μισίρκωφ),
Μπορεί να είναι προβοκατόρικο, μπορεί όμως και να μην είναι, το μήνυμα του Ανώνυμου 2.14πμ.
Δεν μπορείς να λές ότι "δεν εκφράζει κανέναν Μακεδόνα". Ασφαλώς και υπάρχουν αρκετοί που ενστερνίζονται αυτήν την ιδέα, πόσοι είναι ακριβώς δεν το ξέρουμε, αλλά το "κανέναν" είναι σίγουρα εκτός τόπου και χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα οι δημοκράτες πολίτες της πατρίδος μας ψηφίζουν έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα στις δυνάμεις της εθνικιστικής χρεωκοπίας που με τον εσωστρεφή κρατικοδίαιτο εθνικισμό του 19 αιώνα οδήγησαν την πατρίδα μας στην σημερινή πτώχευση και στις φιλευρωπαϊκές δυνάμεις της εξωστρέφειας του 21 αιώνα, της ανάπτυξης σχέσεων με τον έξω κόσμο, ιδιαίτερα τον γειτονικό, με προηγούμενη επίλυση όλων των εκκρεμών προβλημάτων - με την μακεδονία, την τουρκία,την αλβανία, την βουλγαρία...
μεταξύ των συντηρητικών αντιπαραγωγικών και σπάταλων δυνάμεων που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο και σε αυτές που κάνουν προσπάθεια εξόδου από αυτό μέσω νοικοκυρέματος του κράτους..
παράδειγμα νοικοκυρέματος αποτελεί και ο καλλικράτης...
μαύρο στις δημαγωγικές λαικιστικές δυναμεις, με προεξάρχουσα την ΝΔ του υπερεθνικιστή Σαμαρά...
αλλά και σε αυτές των υποκριτών αριστερών καπιταλιστικών βαρώνων της συνομοταξίας Αλαβάνου-Τσίπρα-Μητρόπουλου...
οι δε μακεδόνες επιλέγουν υποψήφιους με γνώμονα την στάση τους στο μακεδονικό έθνος , το γειτονικό μακεδονικό κράτος, ανεξάρτητα της εθνοτικής οικογενειακής καταγωγής τους...

Ανώνυμος είπε...

πρός 15 τμήμα ΕΥΠ

οι Μακεδόνες της Ελλάδος επιθυμούν την διεθνοτική συμβίωση σε πολύ πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι ελληνόφωνοι χριστιανοί της αλβανίας...
οι Μακεδόνες της Ελλάδος έχουν πολύ μεγάλο σεβασμό στον αρχαίο κλασσικό πολιτισμό της περιοχής, τον πολιτισμό της ανεκτικότητας και του σεβασμού της οποιασδήποτε διαφορετικότητας...
συνεπώς οποιοσδήποτε φόβος των ελλήνων εθνικιστών είναι παντελώς αβάσιμος!!!
για αυτό ας επικεντρωθείτε στην αντιμετώπιση της χρεωκοπίας που μας οδηγήσατε...
και ας αφήσετε ήσυχους τους μακεδόνες, τους τούρκους,τους αλβανούς τους βλάχους της ελλάδος...

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα. Οποιος έχει μια διαφορετική άποψη από τη δική σου είναι προβοκάτορας???????
Χιλιάδες Μακεδόνες έχουν όνειρο να δουν κάποια μέρα τη Μακεδονία ενωμένη. Δηλαδή αν βλέπουμε ότι η Ελλάδα αδιαφορεί μπροστά στα αιτηματα των Μακεδόνων, τί πρέπει να κάνουμε? Δεν πρέπει να ζητήσουμε στήριξη από κάποιον που μπορεί και θέλει να μας βοηθήσει?
Στα πλαίσια του ελλαδικού κράτους οι Μακεδόνες δεν πρόκειται να δουν ποτέ αναγνωριση των δικαιωμάτων τους ως έθνους. Το μόνο που μας μένει είναι να στραφούμε στο εθνικό μας κέντρο και στην περήφανη διασπορά μας!
Και κάνεις λάθος για την εθνολογική σύνθεση της ενωμένης Μακεδονιας. Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι έποικοι, που θα πάνε απο κει που ήρθανε.

Ανώνυμος είπε...

θερμή παράκληση για τις παρακάτω δύο αναρτήσεις:
1- αφιέρωμα για την επέτειο της αντιδικτατορικής εξέγερσης 17 Νοέμβρη , δίχως την ΨΕΥΔΗ αντιαμερικανική εθνικιστική αριστερόφρονα ερμηνεία
2- αφιέρωμα για την επέτειο γέννησης στο μακεδονικό χωριό Πόστολ/Πέλλα Γιαννιτσών του "πατέρα" της σύγχρονης λόγιας μακεδονικής γλώσσας , του Κρστε Μισίρκωφ , στις 18 Νοέμβρη 1874

Ανώνυμος είπε...

οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο εξεγέρθηκαν με σκοπό την αποκατάσταση της Δημοκρατίας , η οποία είχει καταλυθεί από το στρατιωτικό τμήμα του βαθέος ελληνικού κράτους και μόνο , ως αντίδραση στην προβληματική δημοκρατική κατάσταση...
ουδεμία συμμετοχή είχε το αμερικανικό κράτος στην οργάνωση και στην εγκατάσταση της δικτατορίας , αφού κανένα ζωτικό του συμφέρον δεν κινδύνευε από την έστω και αδύνατη προδικτατορική ελληνική δημοκρατία...
οι ευθύνες του αμερικανικού κράτους συνίστανται στην ΑΝΟΧΗ του στο δικτατορικό καθεστώς, με δεδομένο το ελαφρυντικό του, αυτό της πλήρης ανάπτυξης του ψυχρού πολέμου στην συγκεκριμένη περίοδο καθώς και την έστω ανεπαρκή πίεση του στους δικτατόρες για υλοποίηση της υπόσχεσης τους , της σχετικής με την αποκατάσταση της δημοκρατίας...

Ανώνυμος είπε...

The New York Times, August 15, 1903

"...Regarding the reports that Bulgaria was responsible for the outbreak, he pointed out that the centre of the disturbed area at present was nearly two hundert miles from the Bulgarian frontier and was separated from it by country largely inhabited by Turks. Consequently, he said, it was foolish to say that the movment was aided by bands from Bulgaria, and that it was equally unreasonable to suggest that the arms of the insurgents came from Bulgaria. as a matter of fact, he said, the guns used by the insurrectionists were all of French manifacture, and that most of them had been bought from Turkish officers and men who, receiving no pay, had restored to the sale of their guns and ammunition to obtain money.

The insurrection, he said, was entirely a national MACEDONIAN movement organized by the MACEDONIAN Internal Committee, which in itself was proof..."

Ανώνυμος είπε...

08-11-10

Υπέρ της κατάργησης αδειών εισόδου στη Σένγκεν ο Μπερίσα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, χαιρέτισε την απόφαση των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την κατάργηση των αδειών εισόδου στη ζώνη Σένγκεν για τους πολίτες της Αλβανίας. Ο κ. Μπερίσα δήλωσε ότι είναι μια ιστορική απόφαση κι ένα φιλικό μήνυμα της Ευρώπης προς τους Αλβανούς πολίτες, στην 98η επέτειο από την ανεξαρτησία της χώρας.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση κάνει πραγματικότητα το πιο όμορφο όνειρο των Αλβανών πολιτών και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του δεσμεύεται να συνεργαστεί ώστε αυτή η πράξη εμπιστοσύνης προς την Αλβανία να μη δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στις χώρες της ΕΕ.

Η ατμόσφαιρα στα Τίρανα είναι πανηγυρική, καθώς πολίτες με τα οχήματά τους ξεχύθηκαν στον κεντρικό δρόμο της πόλης “Deshmoret e Kombit”, κορνάροντας και κρατώντας σημαίες της ΕΕ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Ο υπουργός Οικονομίας, Ιλίρ Μέτα, δήλωσε από την πλευρά του ότι η απόφαση σηματοδοτεί το τέλος όλων των εμποδίων για την ελεύθερη μετακίνηση στη ζώνη Σένγκεν και έρχεται να επιβραβεύσει τις προσπάθειες της χώρας του.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στα Τίρανα, Ευγέν Βόλφαρθ, χαιρέτισε, επίσης, την απόφαση της ΕΕ, τονίζοντας ότι «είναι μέρα χαράς η σημερινή» και σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «ψήφο εμπιστοσύνης» από όλες τις χώρες της Ένωσης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Την επόμενη φορά, μαζί με την επιστολή να στείλετε και τα σχόλια της παρόντος ανάρτησης.
Όχι τίποτα άλλο για να δει ο Ρομπέι και οι συνεργάτες τους την σφαιρική αλήθεια για το ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Milliyet: Άγκυρα και Βρυξέλλες έχουν μυστικές διαπραγματεύσεις για την Κύπρο

Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση διεξάγουν εδώ και δύο εβδομάδες μυστικές συνομιλίες που αφορούν στις σχέσεις της Άγκυρας με την Κύπρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet.
Υπό συζήτηση είναι το ενδεχόμενο να ανοίξει η Τουρκία ένα ή περισσότερα λιμάνια στα κυπριακά πλοία, με αντάλλαγμα την πραγματοποίηση πτήσεων από και προς χώρες της Ε.Ε. από το αεροδρόμιο Ερτζάν της κατεχόμενης Κύπρου.

"Με τη φόρμουλα αυτή αφενός θα ικανοποιηθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά και αφετέρου θα διασφαλιστεί η πρόοδς χωρίς να φανεί ότι η Τουρκία υποχωρεί από τη στάση της στο θέμα του απευθείας εμπορίου", γράφει η Milliyet.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, οι Βρυξέλλες ζήτησαν αρχικά από την Άγκυρα να προχωρήσει σε μία μονομερή κίνηση καλής θέλησης, ώστε να ξεπαγώσουν κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση. Καθήκοντα συντονιστή στις διαπραγματεύσεις φέρεται να έχει αναλάβει ο επίτροπος για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

bb είπε...

Ο μόνος τρόπος για να ενωθούν οι Μακεδόνες, είναι να είναι ολόκληρη η Μακεδονία στην ΕΕ! Εμείς δεν είμαστε Κόσσοβο με το 90% του πληθυσμού να ανήκει σε ένα έθνος για να ζητάμε ανεξαρτησία από την Ελλάδα και από την Βουλγαρία (Μακεδονία του Πιριν). Η εδαφικές «ενώσεις» και προσαρτήσεις δεν επιτρέπονται από το Διεθνές Δίκαιο, άρα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Η ανεξαρτησία από την Ελλάδα τι νόημα θα είχε για μας,, σήμερα; Να δημιουργήσουμε και άλλο κράτος με το όνομα Μακεδονία; Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια σκέψη σε κανενός Μακεδόνα το μυαλό!! Αυτό που όλοι οι Μακεδόνες επιθυμούν είναι η ελεύθερη μετακίνηση και εγκατάσταση τους σε όλα τα κομμάτια της Μακεδονίας και η διατήρηση και ο σεβασμός της μακεδονικής τους εθνικής ταυτότητας, παντού. Αυτό είναι και εφικτό και νόμιμο!

Ανώνυμος είπε...

DHLADHΟΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΣΛΑΒΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ (ΣΚΕΤΟ).